Het verslag SC Emmeloord - VV Lemelerveld


In een boeiend, meeslepende en fascinerend spektakelstuk heeft een dapper strijdend SC Emmeloord heel verdienstelijk met 1-1 gelijkgespeeld tegen de koploper VV Lemelerveld.
De polderboys kenden een bliksemstart en namen in de 5e minuut heel brutaal met een fantastisch doelpunt van Gerke Schaap de leiding.
Vanaf dit moment voltrok zich een interessante krachtmeting tussen twee teams die alles gaven en in een gigantisch moordend hoog tempo het talrijke publiek vermaakten.

Bij SC Emmeloord ontpopte doelman Tim Schaafsma zich als de held van de dag door met een aantal puike reddingen zijn team erdoorheen te slepen.
In een gelijkopgaande eerste helft kregen beide teams de nodige kansen en waren er ook een aantal supergevaarlijke uitbraken van SC Emmeloord te zien.
De Sallanders hadden het initiatief en creeerden een enorm veldoverwicht, maar moesten constant op hun hoede zijn voor het dappere strijdvaardige SC Emmeloord.

Voorafgaand aan deze wedstrijd had het tweede team van SC Emmeloord volstrekt onnodig met 1-3 van VV Peize 2 verloren.
Het bekerduel tegen de reserves van SC Genemuiden 2 is nu verplaatst en wordt NIET op zaterdag 2 Maart maar wel doordeweeks op Woensdagavond 6 Maart aanvang 20:00 uur te Genemuiden gespeeld.

Bij SC Emmeloord ontbraken de drie Boundati's en zat aanvoerder Harm van Wieren een schorsing uit waardoor Mart Matthijssen de aanvoerdersband om zijn arm kreeg.
Wel zat verdediger Luuk Kappers op de reservebank en is een kleine rectificatie hier wel even op zijn plaats.
Vorige week zat Luuk Kappers pardoes door een misverstand in de verkeerde bus waardoor hij onbedoeld tot zijn eigen ontzetting niet meer bij het eerste kon aansluiten.
Na een goed gesprek was de lucht snel opgeklaard waarna Luuk Kappers na afloop van het tweede team vandaag weer bij het eerste op de bank kon plaatsnemen.

De opstelling van SC Emmeloord:
Tim Schaafsma, Remco Jonkman, Olav Sieljes, Gokhan Pala ( 65e Wouter Spit ), Wouter van der Velden, Lucas Loosman, Jeroen Sipma (70e Wiebe
Koopmans ), Mart Matthijssen, Rik Beekman, Marc Loosman en Gerke Schaap ( 65e Maric Naaktgeboren ).
Wissels: doelman Niels Boomsma, Luuk Kappers, Wouter Spit, Wiebe Koopmans, Maric Naaktgeboren en Koen Boneschansker.
Afwezig: Brahim Boundati, Abdul Boundati en Bilal Boundati.
Geschorst: Harm van Wieren
Gele kaart: Marc Loosman
Trainers: Dick Krommenhoek en Rob Nugter
Keeperstrainer: Henk Boer
Teammanagers: Klaas Huisman en Herman Vos
Medische staf: Arianne Denkers
Assistent scheidsrechter: Laurens de Witte

De opstelling van VV Lemelerveld:
Rik Ramaker, Jasper Gerritzen, Joey Nijenkamp, Ian Nijenkamp, Stan Tielbeke, Robin Morrenhof, Teun in de Wal, Jeroen Exel ( 60e Jordy Lugtenberg ), Job Heerink ( 45e Stijn Kogelman ), Matthias Reimink en Wesley Vlierman.
Wissels: Stijn Kogelman, Jordy Lugtenberg, Remco Smit en Jaron Hulsink.
Gele kaart: Robin Morrenhof
Trainers: Richard Smit en Robbert Evers
Teamanagers: Sander Boerkamp en Frans Kogelman
Medische staf: Jarno Doosje
Assistent scheidsrechter: Marco Westemeijer

De scheidsrechter: Dhr. Nick Alberts uit Annen.
Toeschouwers: 200

Onder een aangenaam voorjaarszonnetje verschenen beide teams voor ongeveer 200 toeschouwers aan de aftrap.
Nadat de pupil van de week Dave de Haan de doelman van Lemelerveld onder vuur had genomen voltrok zich onmiddelijk een fascinerend en boeiend voetbalgevecht.
De polderboys begonnen sterk en zagen een afstandsschot van Wouter van der Velden rakelings naast gaan.

De koploper uit Lemelerveld kon zich na de 0-1 van vorige week geen nieuwe misstap veroorloven maar kenden een dramatische valse start.
Op de tribune gaven de supporters al aan dat het Olde Skiep Gerke Schaap de bal aan de voeten moet krijgen.
Dit was nog maar net gezegd of Gerke Schaap kreeg de bal in de 5e minuut strak in zijn voeten aangespeeld en zag dat de doelman van Lemelerveld iets te ver voor zijn doel stond.
Van grote afstand lepelde Gerke Schaap deze bal met een fraaie boog over deze doelman heen voor de verrassende en supersnelle 1-0 voorsprong voor SC Emmeloord.
Het blauwe publiek vierde dit snelle doelpunt uitbundig en kregen daarna in een hoog tempo een fantastische levendige eerste helft voorgeschoteld.

De koploper nam het initiatief en probeerde met een snelle balcirculatie de polderboys terug te dringen en de duimschroeven aan te zetten.
Beide teams gooiden enorm veel energie, strijd en dynamiek in het spel.
In de 10e minuut hield iedereen zijn adem in toen doelman Tim Schaafsma de bal pardoes bij een tegenstander in de voeten aanspeelde, maar gelukkig liep het met een sisser af en herstelde Tim Schaafsma zich daarna knap.

In een moordend hoog tempo omsingelde en belegerde VV Lemelerveld het Emmeloordse doel waar doelman Tim Schaafsma met drie fraaie reddingen Job Heerink, Matthias Reimink en Wesley Vlierman van het scoren wist te houden.
Met name vanaf de flanken zorgde VV Lemelerveld voor een constante dreiging, maar de verdedigers Remco Jonkman, Wouter van der Velden, Olav Sieljes en Gokhan Pala hielden knap stand.
Op het middenveld wonnen Mart Matthijssen, Lucas Loosman en Jeroen Sipma hun duels waardoor de Sallanders er niet doorheen konden komen.

De Sallanders hadden het meeste balbezit en het initiatief, maar zagen in de omschakeling SC Emmeloord er gevaarlijk en razendsnel uitkomen.
In de 15e minuut lieten de polderboys zich voorin zien en pakte Rik Beekman na een handsbal bij Lemelerveld zijn voordeel, maar zag zijn schot rakelings voorlangs gaan.
Enkele afstandsschoten van Wouter van der Velden en Jeroen Sipma zeilden rakelings over.
Na een vlotlopende aanval wist de opkomende back Wouter van der Velden net niet Gerke Schaap te bereiken, maar SC Emmeloord verstopte zich niet en kwam er aantal keren dreigend uit.
Een listig lobje van Gerke Schaap had een beter lot verdiend en ging rakelings over.

Halverwege de eerste helft moest de Emmeloordse verdediging volop aan de bak en alle zeilen bijzetten om de Lemeler aanvallers Teun in de Wal, Job Heerink en Matthias Reimink af te kunnen stoppen.
Met name Mart Matthijssen, Remco Jonkman en Olav Sieljes wierpen zich telkens met bravour in de baan van enkele schoten.
Aan de andere kant waren er via Rik Beekman, Marc Loosman en Gerke Schaap snelle uitbraken te zien, maar eenmaal voor het doel oogden de polderboys besluiteloos.
Een paar schoten van Rik Beekman en Jeroen Sipma werden met moeite tot corner verwerkt.
Vlak voor rust moest Emmeloord doelman Tim Schaafsma weer in actie komen om indraaiende voorzetten en pogingen van Robin Morrenhof, Job Heerink en Jeroen Exel stijlvol onschadelijk te maken.
Met een 1-0 voorsprong voor SC Emmeloord gingen we rusten.

In de rust spraken de trainers Dick Krommenhoek en Rob Nugter hun manschappen positief en bemoedigend toe.
De nadruk werd nu gelegd op doorbewegen zonder bal, rugdekking,
aansluiten tussen de linies en simpel voetballen.
De trainer eindigde zijn betoog met de woorden vooral elkaar te coachen, te ondersteunen en samen met en voor elkaar te strijden.

Bij VV Lemelerveld was nu clubtopscorer Stijn Kogelman voor Job Heerink in de ploeg gekomen.
De gehele tweede helft nam VV Lemelerveld met vlotte aanvalsgolven het initiatief en moesten de polderboys in de verdedigende stellingen.
Het team werkte hard, vocht voor elke millimeter en weigerde te capituleren.
Tot aan de 60e minuut hielden de blauwen knap stand en verrichtte doelman Tim Schaafsma vier fraaie reddingen.
Twee keer werd Lemeler aanvaller Tein in de Wal gestuit en in de 55e minuut ranselde doelman Tim Schaafsma een venijnig schot van Wesley Vlierman uit zijn doel waarna in de rebound ook Matthias Reimink en Stijn Kogelman niet konden afdrukken.

Ondertussen was bij Lemelerveld een andere goaltjesgetter Jordy Lugtenberg voor Jeroen Exel in de ploeg gekomen.
De gehele wedstrijd straalde VV Lemelerveld een enorme rust en geduld uit, maar nu het doelpunt uitbleef werden de Oranje Witten onrustig.
In de 60e minuut viel alsnog de op dat moment verdiende 1-1 gelijkmaker.
Het was topscorer Stijn Kogelman die de diepte werd ingestuurd en vervolgens vanaf de achterlijn met een verwoestende diagonale uithaal doelman Tim Schaafsma kansloos liet voor de 1-1 gelijkmaker.

Kort hierop leek de koploper in de 63e minuut opnieuw toe te slaan toen Wesley Vlierhuis met een slimme steekbal Teun in de Wal op avontuur stuurde.
De vlag van Laurens de Witte ging omhoog voor buitenspel, maar Teun in de Wal wist deze slim te omzeilen en doelman Tim Schaafsma te passeren.
Iedereen telde het doelpunt al of vlak voor de doellijn was daar de Blue Rambo Mart Matthijssen om deze bal weg te werken.
Even later ranselde doelman Tim Schaafsma met flair een schot van Wesley Vlierhuis uit zijn doel.
Bij SC Emmeloord was aanvaller Marc Loosman na een blessurebehandeling zonder toestemming van de scheidsrechter weer terug in het veld gekomen waarna hij een gele kaart kreeg voorgeschoteld.
De verder uitstekend en foutloos fluitende scheidsrechter Nick Alberts
liet beide teams voetballen waardoor het publiek een heerlijke wedstrijd kreeg te zien.

Er brak nu een spannende fase aan want VV Lemelerveld ging vol voor de winst spelen en schakelde een tandje bij.
In een razende tempo werd SC Emmeloord teruggedrongen, maar met passie, inzet en strijd bleven de polderboys overeind.
Rond de 80e minuut kreeg ook SC Emmeloord in de counter weer zijn kansjes en verschenen invaller Maric Naaktgeboren, Rik Beekman en Marc Loosman dreigend en gevaarlijk voor het vijandelijke doel.
Bij een enorme scrimmage voor het doel vergaten de Emmeloorders de trekker over te halen en kwam de koploper met de schrik vrij.
Het zou weliswaar onverdiend zijn geweest, maar in de slotfase kwam SC Emmeloord nog dichtbij een sensatie.

Die laatste minuten leken wel een eeuwigheid te duren en moest SC Emmeloord alle zeilen bijzetten en werd het billenknijpen.
Met het zweet tussen de billen gingen de dappere polderboys de strijd aan en kroop het een paar keer door het oog van de naald.
Namens Lemelerveld doken Stijn Kogelman, Wesley Vlierhuis en Matthias Reimink gevaarlijk op, maar er werd niet meer gescoord.

Sommige spelers kregen kramp en stortten nu ten aarde, maar puur op wilskracht, strijd, mentaliteit en karakter hielden de blauwen stand en
werd deze zwaarbevochten en dikverdiende 1-1 gelijkspel als een overwinning gevierd.
Nogmaals een compliment aan scheidsrechter Alberts die weigerde deze wedstrijd dood te fluiten en alles goed onder controle had.
Doordat de nummer twee SV Dalfsen in Dedemsvaart op een 0-0 gelijkspel bleef steken verandert er niets in de top waar VV Lemelerveld en SV Dalfsen beiden met 35 punten nek aan nek gaan.
Het dappere SC Emmeloord blijft op de 9e plek staan maar kruipt langzaam gestaag naar boven.

Respect voor de Beer van Emmeloord!
De laatste maanden wordt doelman Tim Schaafsma vaak door zijn ploeggenoten gekscherend tot aanvoerder en grote leider gebombardeerd.
Deze verguisde, bijna vergeten en ondergewaardeerde keeper maakte zijn minuten in het tweede team en raakte even uit beeld totdat hij vorige week bij Zuidwolde al een heldenrol vertolkte.
De Beer van Emmeloord kreeg zondagochtend nog een opbeurend berichtje van zijn collega en maatje Niels Boomsma die hem een hart onder de riem stak.
De blauwe Grizzly Beer Tim Schaafsma groeide deze wedstrijd uit als de grote LEIDER en Blauwe Held door met fraaie reddingen het team erdoorheen te slepen.
Man van de wedstrijd SC Emmeloord: Tim Schaafsma
Man van de wedstrijd VV Lemelerveld: Matthias Reimink

Volgende week gaat SC Emmeloord in de Ganzenstad Coevorden op bezoek bij middenmoter Germanicus.
Deze wedstrijd begint dan om 14:30 uur op sportpark De Pampert te Coevorden en de Marionbus vertrekt dan om 11:45 uur vanaf De Ervenbos.
De voorbeschouwing volgt komende donderdag!
Tot slot nog een persbericht: Binnenkort komt er nieuws omtrent de
invulling van de technische staf voor volgend seizoen!  
Hou de SC Emmeloord media en facebook in de gaten!

Alle uitslagen van de Tweede Klasse L:
SC Emmeloord - VV Lemelerveld 1-1
SC Erica - Germanicus Coevorden 1-2
Asser Boys - SC Stadskanaal 2-3
SV Dedemsvaart - SV Dalfsen 0-0
FC Assen - VV Heerde 0-4
VV Valthermond - VV Beilen 4-0
VV Zuidwolde - Rolder Boys 2-1 ( eerder gespeeld )

Verslaggever: Klaas Huisman.

De voorbeschouwing SC Emmeloord - VV Lemelerveld

Aanstaande zondag 24 Februari staat de inhaalwedstrijd SC Emmeloord tegen de koploper VV Lemelerveld op het programma.
Wij heten onze gasten ( bestuur, spelers en supporters ) uit het Sallandse Lemelerveld van harte welkom op De Ervenbos!
Deze wedstrijd begint om 14:00 uur aan de blauwe zijde van sportpark De Ervenbos en staat onder leiding van scheidsrechter Dhr. Nick Alberts uit het Drentse Annen.
De aftrap zal worden verricht door onze pupil van de week middenvelder Dave de Haan van het jeugdteam SC Emmeloord JO11-3 en de wedstrijdsponsor is het Caravan Campercentrum Emmeloord.
Voorafgaand speelt om 11:00 uur het tweede team van SC Emmeloord in de reserve hoofdklasse een thuiswedstrijd tegen de beloften van vv Peize.

Blue Cupfighters!
Afgelopen woensdagavond boekte het tweede team van SC Emmeloord een 3-2 bekerzege op de reserves van VV Balk waardoor de finalerondes van de districtsbeker nu dichtbij komen.
Op zaterdagmiddag 3 Maart komt het tweede team in de volgende bekerronde in actie waar het dan op bezoek gaat bij de beloften van SC Genemuiden.
Aanvang is dan 17:00 uur op sportpark De Wetering te Genemuiden.
Komt allen op zaterdag 3 Maart naar Genemuiden om The Blue Cupfighters te ondersteunen!

Veerkracht
Na de zwaarbevochten 1-2 overwinning op VV Zuidwolde staat SC Emmeloord deze zondag voor een enorme uitdaging als de koploper van de tweede klasse VV Lemelerveld op bezoek komt.
De polderboys kwamen door een tweede gele kaart voor onze aanvoerder Harm van Wieren met tien man te staan, maar toonden daarna een enorme drive en veerkracht waardoor deze 1-2 overwinning over de streep werd getrokken.
De polderboys staan nu met 18 punten uit 14 wedstrijden en een doelsaldo van 25 voor en 29 tegen op een 9e plek in de Tweede Klasse.
Er werden vijf wedstrijden gewonnen, drie keer gelijkgespeeld en er gingen zes wedstrijden verloren.

Wilskracht
Door deze belangrijke driepunter zijn de polderboys van de gevarenzone naar de 9e plek geklommen en heeft het team weer aansluiting met de middenmoot gekregen.
Toch zullen de Emmeloorders nog op hun hoede moeten zijn want het gat met de onderste regionen bedraagt slechts vijf punten, maar de blauwen hebben weer even lucht en afstand kunnen nemen.
Iedereen staat het debacle van twee weken geleden tegen Valthermond nog voor ogen, maar met de instelling, wilskracht en het karakter van afgelopen zondag kan het trouwe publiek een strijdvaardig SC Emmeloord verwachten.

De koploper
Onze tegenstander VV Lemelerveld verloor afgelopen zondag thuis verrassend met 0-1 van de nummer twee SV Dalfsen.
Door deze onverwachtse 0-1 nederlaag staan VV Lemelerveld en SV Dalfsen nu met 34 punten uit 15 wedstrijden gezamenlijk aan kop, maar hebben de oranje witten een iets beter doelsaldo.
De Sallanders eindigden vorig seizoen op een 7e plek in de tweede klasse en doen nu samen met SV Dalfsen een gooi naar het kampioenschap.
Van de 15 wedstrijden wonnen de Oranje Witten elf keer, speelde het 1 keer gelijk en ging het slechts drie keer onderuit.
Het imposante doelsaldo van 56 voor en slechts 14 tegen zegt genoeg over de kracht en het balans van dit team.

De stand van zaken
De beide koplopers staan met 34 punten inmiddels zes punten voor op de nummer drie vv Heerde en lijken nu nek aan nek om het kampioenschap te gaan strijden.
De nummers drie en vier zijn VV Heerde en SC Stadskanaal die op hun beurt een gat van vijf punten met de middenmoot hebben geslagen.
Onderin boekte SC Erica vorige week een verrassende 2-0 overwinning op FC Assen waardoor de rode lantaarndrager op zes punten is gekomen.
Daarboven staan VV Zuidwolde, FC Assen en Asser Boys met elf, twaalf en dertien punten in de gevarenzone.

Een terugblik
Vorig seizoen eindigde het duel op De Ervenbos in een moeizame en zwaarbevochten 3-2 overwinning voor sc Emmeloord.
Nadat Jeroen Sipma met een strakke schuiver de blauwen op een 1-0 voorsprong had gezet kregen de Emmeloorders in een mum van tijd twee tegendoelpunten om de oren.
Na een slordige verdedigingsfout scoorde Job Heerink heel beheerst de 1-1 gelijkmaker waarna Jasper Gerritzen met een harde rake kopbal de Sallanders op een 1-2 voorsprong bracht.
In de tweede helft moesten de Emmeloorders diep gaan om de Oranje Witten op de knieen te krijgen, maar dankzij twee prachtige schoten van Jeroen Sipma en Hans Langedijk wonnen de blauwen met de hakken over de sloot met 3-2 van vv Lemelerveld.
In Lemelerveld gingen de blauwen op het Heidepark met 3-0 onderuit.

De topscorers
Bij SC Emmeloord is Jeroen Sipma met zeven doelpunten de topscorer.
Daarachter volgen Harm van Wieren, Brahim Boundati, Marc Loosman en Rik Beekman.
De topscorer van VV Lemelerveld Stijn Kogelman is met zijn 14 doelpunten tevens de topscorer van de tweede klasse.
Naast Stijn Kogelman hebben ook Matthias Reimink ( 11 treffers ), Job Heerink ( 10 treffers ) en Jordy Lugtenberg ( 7 treffers ) een neusje voor de goal.

Runner Up
De Sallanders werden in 2017 glansrijk kampioen van de derde klasse, eindigden vorig seizoen op een verdienstelijke 7e plek in de tweede klasse en doen dit seizoen een gooi naar het kampioenschap.
Hoofdtrainer Richard Smit is aan zijn vierde seizoen bezig in Lemelerveld waar hij eerst als assistent naast Edwin Duim ervaring opdeed.
Hiervoor was Richard Smit als trainer bij vv Haarle en vv Colmschate'33 actief.
Met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar heeft vv Lemelerveld een uitzonderlijke jonge, veelbelovende en talentvolle selectie.
Er zitten negen spelers tussen de 19 en 22 jaar in het eerste elftal waarbij de 26 jarige Rik Ramaker de oudste speler is.
De meest ervaren spelers zoals Stijn Kogelman, Jordy Lugtenberg en Robin Morrenhof zijn slechts 25 jaar oud en de jongste spelers Stan Tielbeke en Remco Smit zijn 18 en 19 jaar oud.

Drie keer scheepsrecht!
De Sallanders promoveerden in 1998 voor het eerst naar de tweede klasse, maar er volgde meteen weer degradatie.
In 2007 werden de Oranje Witten kampioen van de vierde klasse waarna de club vijf seizoenen in de derde klasse zou acteren.
In 2014 promoveerden de Sallanders voor de tweede keer naar de tweede klasse, maar ook deze keer volgde er meteen weer degradatie.
In 2017 werden de Lemelers overtuigend kampioen en werd voor de derde keer de tweede klasse bereikt!
Vorig seizoen eindigde het team op een 7e plek in de tweede klasse L en nu wil de club doorstoten naar de eerste klasse.

Een oergezellige en gemoedelijke dorpsclub!
De voetbalvereniging Lemelerveld werd direct na de tweede wereldoorlog op 1 Mei 1945 in de clubkleuren Oranje Wit opgericht.
In de jaren vijftig was de club erg succesvol, maar daarna daalde de club af naar de vierde klasse.
Eerder had het dorp met Blauw Wit, Red Boys en Stormvogels drie andere voetbalclubs die allemaal ter ziele waren gegaan.
De club vv Lemelerveld begon ooit achter een schoenenzaak en gebruikte het plaatselijke cafe als kleedruimte waarbij de spelers buiten bij de waterpomp moesten wassen.
Later kwam er een oude barakkenkamp die dienst deed als kleedruimte en kantine.
In deze beginperiode kwam een schaapsherder vanaf de Lemelerberg met zijn kudde naar beneden om het gras te kortwieken en zou een geemigreerde Rotterdammer een zekere Jan Hagedoorn een stempel op de club drukken.

Sportpark Heidepark
Deze authentieke plattelands en dorpsclub heeft ongeveer 800 leden en speelt zijn thuiswedstrijden op sportpark Heidepark aan de verbindingsweg te Lemelerveld.
Hier liggen de voetstappen van profvoetballer Maikel Kieftenbeld.
Langs het hoofdveld staat een sierlijke tribune met ruim 300 zitplaatsen.
Deze dorpsclub heeft een typische oergezellige Sallandse karakter met diverse festiviteiten waar de gehele regio bij betrokken is.

De Lemelerberg!
Het agrarische dorp Lemelerveld ligt in Salland aan de voet van de Lemelerberg en behoort met zijn 4700 inwoners tot de gemeente Dalfsen.
De naam is afgeleid van het nabij gelegen dorp Lemele.
Het dorp Lemelerveld heette aanvankelijk Dalmsholte, wat afgeleid is van de Marke Dalmsholt.
De woeste en ruige natuurgebieden Lemelerberg en Lemelerveld zijn nog altijd enorme toeristische trekpleisters.
Het Kroonplein is het centrale punt van deze gemoedelijke Sallandse dorp.

De wedstrijd SC Emmeloord - VV Lemelerveld begint zondagmiddag om 14:00 uur op De Ervenbos waar jeugdspeler Dave de Haan de aftrap zal verrichten. Iedereen is van harte welkom!
In de loop van zondagavond volgt er een uitgebreid wedstrijdverslag!
Ik wens iedereen een spannende en sportieve voetbalzondag toe.

Alle wedstrijden voor zondag 24 Februari:
SC Emmeloord - VV Lemelerveld
SC Erica - Germanicus Coevorden
VV Valthermond - VV Beilen
SV Dedemsvaart - SV Dalfsen
Asser Boys - SC Stadskanaal
FC Assen - VV Heerde
VV Zuidwolde - Rolder Boys werd eerder gespeeld ( 2-1 voor Zuidwolde ).

Verslaggever: Klaas Huisman.

Het verslag VV Zuidwolde - SC Emmeloord


In een meeslepende en hartstochtelijke thriller heeft SC Emmeloord goede zaken gedaan door met 1-2 bij vv Zuidwolde te winnen.
Deze zwaarbevochten 1-2 overwinning kwam niet zomaar tot stand want de Blauwen kregen nogal wat tegenslagen te verwerken en moesten uiteindelijk met tien spelers heel diep gaan om deze zege veilig te stellen.
Een enorme contrast na het debacle van vorige week want de polderboys hadden nog wat goed te maken.
Na afloop zaten de spelers er helemaal doorheen en volgde er een gigantische ontlading in het Blauwe Kamp waar enkele tientallen meegereisde supporters de spelers op een indrukwekkende applaus tracteerden.
Een emotioneel wedstrijdverslag vol met passie, strijd, inzet, bloed, angstzweet en tranen!

De opstelling van VV Zuidwolde:
Sjors van der Weide, Mathijs Steenbergen, Stefan Liezen, Steven Berghuis, Mark van der Beld, Bastin Steenbergen, Bas Hempen, Stef Raben, Sven Cazemier, Martijn Spijkerman ( 78e Joris de Roo ) en Cedric Jansen ( 65e Jerry Dekker ).
Wissels: Joris de Roo en Jerry Dekker.
Gele kaarten: Mathijs Steenbergen en Stef Raben
Trainers: Bas Bijen en Gerald Kreuze
Teammanagers: Jan Remmelts en P. Nijboer
Assistent scheidsrechter: Henk Duinkerken

De opstelling van SC Emmeloord:
Tim Schaafsma, Remco Jonkman, Harm van Wieren, Gokhan Pala, Wouter van der Velden, Lucas Loosman, Mart Matthijssen, Jeroen Sipma, Rik Beekman, Marc Loosman en Gerke Schaap ( 68e Maric Naaktgeboren ).
Wissels: Maric Naaktgeboren en doelman Robert Greven.
Rode kaart: Harm van Wieren ( 2 keer geel )
Geblesseerd/afw: Niels Boomsma, Abdul Boundati, Wouter Spit, Olav Sieljes, Wiebe Koopmans en Brahim Boundati.
Trainers: Dick Krommenhoek en Rob Nugter
Keeperstrainer: Henk Boer
Teammanagers: Klaas Huisman en Herman Vos
Assistent scheidsrechter: Henk Matthijssen uit Rutten.

De scheidsrechter: Dhr Henk Mulder uit Vries
Toeschouwers: 200

De aanloop
Bij SC Emmeloord ontbraken doelman Niels Boomsma, Wouter Spit, Olav Sieljes, Brahim Boundati en Wiebe Koopmans en zaten jeugdkeeper Robert Greven en jeugdspeler Maric Naaktgeboren op de reservebank.
Tot overmaat van ramp raakte tijdens de warming up ook nog eens onze balgoochelaar Abdul Boundati geblesseerd waarna spits Marc Loosman zijn opwachting mocht maken.
Het was de bedoeling dat verdediger Luuk Kappers van het tweede team zou aansluiten, maar deze speler zou nooit aankomen waardoor er slechts 1 wisselspeler over bleef.
Het deed ons goed dat er enkele tientallen blauwe diehard supporters ons in Zuidwolde kwamen ondersteunen.

Nerveus
De belangen zijn groot want beide teams bungelen in de onderste regionen en hebben de punten hard nodig.
Vooraf heerste er spanning en een doodse stilte in de Blauwe Marionbus waar onze buschauffeur Menno ter Brake de microfoon nam om onze spelers op te beuren en moed in te spreken.
We kwamen ruimschoots op tijd aan bij de gezellige en gastvrije dorpsclub vv Zuidwolde.
Beide clubs kennen elkaar goed en hebben een klik, maar vandaag voelde je de adrenaline en de spanning.

Grensrechter
Vanwege het wegvallen van vaste vlagger Peter Post en afwezigheid van stand-in Laurens de Witte moest SC Emmeloord de afgelopen dagen zeer intensief op zoek naar een grensrechter.
Er werden diverse oproepen in de regio Emmeloord geplaatst en uiteindelijk na een lange zoektocht bleek oud eerste elftalspeler Henk Matthijssen uit Rutten bereid om ons uit de brand te helpen.
Wij zijn Henk Matthijssen zeer erkentelijk voor zijn bereidheid ons te helpen.
Het eerste elftal van SC Emmeloord is naarstig op zoek naar een vaste grensrechter die er elke zondag bij kan zijn.

De beginfase
In een gelijkopgaande eerste helft waren de kansen op 1 hand te tellen.
Beide teams deden niets voor elkaar onder en probeerden de aanval te zoeken.
De polderboys kregen in de beginfase drie corners te nemen waar niets uit kwam.
Aan de andere kant moest SC Emmeloord doelman Tim Schaafsma aan de bak om een voorzet van Steven Berghuis onschadelijk te maken.
Onze stand-in doelman Tim Schaafsma stond een puike partij te keepen.

Kansjes
In de 15e minuut deed zich de eerste kans voor SC Emmeloord voor toen Wouter van der Velden met een splijtende dieptepass Jeroen Sipma op avontuur stuurde maar de doelman van Zuidwolde greep goed in.
Aan de andere kant kon Zuidwolde spits Stef Raben net niet van een misverstand profiteren en bracht doelman Tim Schaafsma fraai redding.
Vanuit de tweede lijn probeerde VV Zuidwolde met afstandsschoten gevaarlijk te worden, maar deze werden vakkundig geblokt en weggewerkt.
De polderboys loerden op de counter en zagen pogingen van Jeroen Sipma, Harm van Wieren en Marc Loosman naast het doel gaan.
In deze fase golfde het spel op en neer en kregen beide teams kleine kansjes.
In de 25e minuut glipte Jeroen Sipma op volle snelheid door de Drentse verdediging en werd Harm van Wieren gevonden, maar diens schot werd geblokt en weggewerkt.

Spelbeeld
De thuisploeg creeerde een optisch veldoverwicht en probeerde vanaf de flanken via Steven Berghuis, Martijn Spijkerman en Sven Cazemier gevaarlijk te worden.
Bij SC Emmeloord stonden Wouter van der Velden, Harm van Wieren, Gokhan Pala en Remco Jonkman met passie en vuur te verdedigen.
In de snelle omschakeling waren er gevaarlijke uitbraken van SC Emmeloord te zien waarbij de aanvallers Rik Beekman, Gerke Schaap en Marc Loosman werden gezocht.
Gaandeweg werd SC Emmeloord iets sterker waarbij de broertjes Marc en Lucas Loosman en Jeroen Sipma zich meer lieten gelden.
Een mooie snelle aanval tussen Gerke Schaap, Rik Beekman en Jeroen Sipma had een beter lot verdiend, maar bereikte net niet de inkomende Marc Loosman.

Achterstand
Vlak voor rust kwam VV Zuidwolde weer opzetten waar met name Steven Berghuis, Stef Raben, aanvoerder Stefan Liezen en de broertjes Bastin en Mathijs Steenbergen met veel pressie naar voren speelden.
Nadat een venijnige schot van Steven Berghuis rakelings naast zeilde kwam VV Zuidwolde vlak voor rust op een 1-0 voorsprong.
Dit gebeurde in de 40e minuut toen SC Emmeloord zich op de linkerflank door Zuidwoldenaar Martijn Spijkerman in de luren liet leggen.
Met een strakke voorzet wist Martijn Spijkerman bij de tweede paal goaltjesgetter Stef Raben te bereiken.
Deze Stef Raben scoorde met een verwoestende uithaal hard en hoog in het dak van het doel de 1-0 voor VV Zuidwolde.

Contrareactie
Meteen na deze tegenvaller probeerde SC Emmeloord zich te herpakken en doken Rik Beekman, Jeroen Sipma en Marc Loosman dreigend op voor het vijandelijke doel, maar de echte scherpte en overtuiging was er niet.
Er ontstond een contrareactie door de vele ruimtes tussen de linies waar VV Zuidwolde optimaal gebruik van kon maken.
De opbouwende verdediger Mathijs Steenbergen bediende op maat Stefan Liezen waarna Martijn Spijkerman ternauwernood kon worden gestuit.
Met een 1-0 voorsprong voor VV Zuidwolde gingen we rusten.

We gaan dit rechtzetten!
De doffe en lege blikken in de ogen zeiden genoeg, maar het was verdediger Gokhan Pala die de supporters hoopvol en bemoedigend toesprak. WE GAAN DIT RECHTZETTEN....geloof me fluisterde Gokhan Pala.
Waar is Luuk riep iedereen in koor want intussen was tweede elftalspeler Luuk Kappers nog steeds niet uit Stadskanaal gearriveerd en sommeerde de trainer om nu meteen contact met het tweede team te zoeken, maar helaas zou Luuk Kappers niet meer komen.

Veerkracht
De polderboys kwamen als herboren uit de kleedkamer en hadden binnen zes minuten weer orde op zaken gesteld.
Met een bliksemstart werd VV Zuidwolde in de beginfase van de tweede helft overrompelt.
Het was uitgerekend Gokhan Pala die met een splijtende pass via een Zuidwolde speler de opening vond waaruit Jeroen Sipma in balbezit kwam.
Op volle snelheid stormde Jeroen Sipma op het doel af om vervolgens met een fraaie diagonale schuiver de polderboys in de 46e minuut op een 1-1 gelijke hoogte te brengen.
De polderboys waren nu los en gingen volop de aanval spelen.

Voorsprong
De thuisploeg was compleet verrast en even de weg kwijt.
In de 52e minuut was Wouter van der Velden iedereen te slim af en belandde zijn voorzet perfect op het hoofd van spits Marc Loosman.
Met een schitterende kopbal scoorde Marc Loosman de 1-2 voor SC Emmeloord.
De blauwe supporters gingen nu massaal achter het team staan.

Rode kaart
In de 55e minuut sloeg het noodlot toe toen aanvoerder Harm Aboe van Wieren bij een gevaarlijke tegenaanval een overtreding op een aanvaller van Zuidwolde maakte.
Hij had eerder in de eerste helft ook al een gele kaart gekregen en moest nu met rood inrukken en SC Emmeloord met tien man verder.
Waar is Luuk? riepen de supporters hardop, maar helaas zou Luuk niet meer komen.

Poldermentaliteit
Normaliter staat SC Emmeloord niet bekend om zijn strijdlust en poldermentaliteit, maar door alle tegenslagen kwamen er nu ongekende krachten bovendrijven.
Het team werkte hard en vocht voor elke millimeter om deze 1-2 voorsprong met bloed, zweet en tranen te verdedigen.
Trainer Dick Krommenhoek had maar 1 wisselspeler op de bank zitten en bracht nu het jeugdtalent Maric Naaktgeboren voor de moegestreden Gerke Schaap in de ploeg.

Spanning
Er brak nu een bloedstollende, hectische en superspannende fase aan.
De thuisploeg zette nu aan en probeerde het tempo op te voeren, maar de aanvallers van Zuidwolde konden niet echt gevaarlijk worden.
Tot drie keer moest SC Emmeloord doelman Tim Schaafsma in actie komen en de Blue Grizzly Beer groeide nu met de minuut.
De Emmeloorders bleven in de counter met snelle uitbraken gevaarlijk en kregen via Maric Naaktgeboren, Jeroen Sipma en Rik Beekman de betere kansen op de 1-3.
Namens Zuidwolde zagen Steven Berghuis, Stefan Liezen en Mathijs Steenbergen hun schoten naast het doel gaan.

Slotfase
Naarmate deze wedstrijd vorderde groeide de spanning tot over het kookpunt.
Vorig jaar stond SC Emmeloord ook tot de 90e minuut op voorsprong en kwam Zuidwolde uit een strafschop alsnog langszij.
De supporters waren er nog niet gerust op en keken elkaar vertwijfeld en ongerust aan, maar onder aanvoering van Lucas Loosman, Mart Matthijsen, Remco Jonkman en Gokhan Pala hielden de polderboys knap stand.
Op de rechtsback had Remco Jonkman zijn handen vol om Steven Berghuis af te kunnen stoppen, maar Remco won bijna al zijn duels.
De uitblinkers Lucas Loosman, Mart Matthijssen en Gokhan Pala namen het team nu op sleeptouw.

Bloedstollend
In de 89e minuut had Maric Naaktgeboren de polderboys in veilige haven kunnen loodsen, maar Zuidwolde doelman Sjors van der Weide bracht redding waarna VV Zuidwolde weer kwam opzetten.
Met een alles of niets slotoffensief werd het nu pompen of verzuipen voor VV Zuidwolde, maar in deze bloedstollende slotfase hielden de Emmeloorders knap stand en werd deze 1-2 overwinning over de streep getrokken.
Na afloop volgde er een enorme ontlading in het Blauwe kamp want SC Emmeloord is naar de 9e plek geklommen en heeft weer wat lucht.

Wij willen onze trouwe supporters bedanken voor hun support en ondersteuning.
De buschauffeur nam op de terugreis weer de microfoon en het was supergezellig in de Marionbus!

Man van de wedstrijd
Bij VV Zuidwolde werd na afloop de nummer vijf Steven Berghuis als meest gevaarlijke speler en man van de wedstrijd uitgeroepen.
Bij SC Emmeloord riep iedereen in koor dat eveneens nummer vijf Lucas Loosman de man van de wedstrijd was.

Volgende week speelt SC Emmeloord een thuiswedstrijd tegen koploper vv Lemelerveld die vandaag thuis verrassend met 0-1 onderuit ging tegen nummer twee SV Dalfsen.
De wedstrijd SC Emmeloord - VV Lemelerveld begint volgende week zondagmiddag 24 Februari om 14:00 uur op De Ervenbos.

Alle uitslagen van de Tweede Klasse L:
VV Zuidwolde - SC Emmeloord 1-2
VV Lemelerveld - SV Dalfsen 0-1
VV Heerde - SV Dedemsvaart 1-4
VV Beilen - SC Stadskanaal 0-3
SC Erica - FC Assen 2-0
Germanicus Coevorden - Rolder Boys 1-0
VV Valthermond - Asser Boys 3-0

Verslaggever: Klaas Huisman.

De voorbeschouwing VV Zuidwolde - SC Emmeloord


Aanstaande zondag 17 Februari komt de Blauwe Marionbus weer in beweging en gaat SC Emmeloord bij het Drentse vv Zuidwolde op bezoek.
Deze belangrijke competitiewedstrijd begint zondagmiddag om 14:00 uur op sportpark De Woltingheslag aan het sportlaantje te Zuidwolde en staat onder leiding van scheidsrechter Dhr. H. Mulder uit het Drentse Vries.
De Marionbus vertrekt zondag om 11:45 uur vanaf De Ervenbos.

Een oude bekende
Beide clubs kennen elkaar goed en hebben geen geheimen meer voor elkaar.
Het Drentse vv Zuidwolde is een oude bekende voor sc Emmeloord want de beide teams kruisten regelmatig de degens.
Ook de jeugdteams van sc Emmeloord komen regelmatig tegen JVZ ( Jeugdvoetbal Zuidwolde ) in actie.
Eerder dit seizoen won SC Emmeloord thuis met 4-1 van Zuidwolde.
Toen werd het fonkelnieuwe LED scorebord in gebruik genomen en waren Remco Jonkman, Mart Matthijssen, Brahim Boundati en Jeroen Sipma trefzeker namens de Blauwen en scoorde Frans Capellen tegen.

Lastige horde
De polderboys kunnen hun borst nat maken want traditiegetrouw is vv Zuidwolde uit altijd een lastige en moeilijke obstakel voor de blauwen.
De laatste drie edities eindigden in een gelijkspel in Zuidwolde.
Zowel in 2013 alsook in 2014 werden de punten aan het sportlaantje met een 2-2 gelijkspel gedeeld en vorig seizoen bleven beide teams na een hectische slotfase op een 1-1 gelijkspel steken.
Toen stond SC Emmeloord door een doelpunt van Rik Beekman tot aan de 90e minuut op een 0-1 voorsprong waarna er plots vermeend hands werd gemaakt en Zuidwolde een strafschop kreeg te nemen.
Deze werd toen door Stef Raben benut voor de 1-1 eindstand.
Ook de thuiswedstrijd eindigde toen in een 1-1 gelijkspel waardoor vv Zuidwolde zich rechtstreeks wist te handhaven.

Superbelangrijk
Deze wedstrijd is superbelangrijk omdat beide teams onderin de tweede klasse bivakkeren en de punten goed kunnen gebruiken.
De winnaar van deze zespunten wedstrijd krijgt weer even lucht en kan dan voorzichtig naar boven kijken.
Het is voor SC Emmeloord een cruciale wedstrijd om de middenmoot in het vizier te kunnen houden maar ook bij vv Zuidwolde staan alle alarmbellen op donkerrood want De Drenten staan op een kritieke 13e plek in de tweede klasse L.

Stand van zaken
De thuisploeg vv Zuidwolde staat met 11 punten uit 14 wedstrijden en een doelsaldo van 23 voor en 38 tegen op een zorgelijke 13e plek.
De rood zwarten wonnen drie keer, speelden twee gelijk en verloren negen wedstrijden.
Na een 9-1 oefenwinst op vv Wijster verloor vv Zuidwolde in 2019 thuis kansloos met 2-5 van SV Dedemsvaart.
Vorige week werd in Assen een 2-0 achterstand ternauwernood goedgemaakt en bleven de rood zwarten op een 2-2 gelijkspel bij Asser Boys steken.

SC Emmeloord staat met 15 punten uit 13 wedstrijden en een doelsaldo van 23 voor en 28 tegen op een teleurstellende 10e plek in de 2e klasse L.
De polderboys wonnen vier keer, speelden drie keer gelijk en verloren zes wedstrijden.
Na de hoopvolle 1-2 winst bij vv Beilen volgde er afgelopen zondag een fikse 0-4 vernedering en oorwassing tegen vv Valthermond.
De polderboys hebben nu wat goed te maken om deze bittere 0-4 nederlaag weg te poetsen.

Topscorers
Bij SC Emmeloord is Jeroen Sipma met zes treffers de topscorer gevolgd door Harm van Wieren, Brahim Boundati en Rik Beekman.
Bij vv Zuidwolde is Steven Berghuis met zeven doelpunten de topscorer.
Daarachter staan Stef Raben en Frans Capellen op zes en vier doelpunten.
Vorige week behaalde Stef Raben bij Asser Boys zijn tweede ster en staat zijn teller op 50 doelpunten voor vv Zuidwolde.
In de tweede klasse voert Stijn Kogelman van Lemelerveld met 14 doelpunten de ranglijst aan.

De tweede klasse L
Deze zondag staat de grote kraker tussen koploper VV Lemelerveld en de nummer twee SV Dalfsen op het programma.
Bovenin heeft koploper VV Lemelerveld nu een gat van drie punten geslagen en staat het met 34 punten uit 14 wedstrijden bovenaan.
Daarachter volgen SV Dalfsen en VV Heerde met 31 en 28 punten.

Onderin bungelt nog steeds rode lantaarndrager SC Erica met drie punten terwijl daar boven nu een hevige strijd is losgebarsten.
Vanaf de 10e tot de 13e plek proberen SC Emmeloord, FC Assen, Asser Boys en vv Zuidwolde te overleven en de gevarenzone achter zich te laten.
Daarom is deze uitwedstrijd bij vv Zuidwolde zwaar beladen, cruciaal en enorm belangrijk voor SC Emmeloord.

Teaminfo vv Zuidwolde!
Hoofdtrainer Bas Bijen is aan zijn tweede seizoen begonnen op sportpark De Woltingheslag en gaat de club volgend seizoen verlaten.
Hiervoor was Bas Bijen hoofdtrainer bij MSC Meppel en Vroomshoopse Boys en assistenttrainer bij HHC Hardenberg.
Volgend seizoen is Bas Bijen in Friesland als trainer bij VVI Idskenhuizen actief wordt hij bij Zuidwolde door Harry Warmelink opgevolgd.

Vorig seizoen was Frans Capellen met 12 doelpunten de onbetwiste topscorer bij vv Zuidwolde gevolgd door Stef Raben.
Het team heeft een gemiddelde leeftijd van 24 jaar oud waarbij de 34 jarige routinier Mark van den Beld de oudste speler is.
De jongste spelers Sjors van der Weide, Sven Cazemier, Joris de Roo en Tom Buijtendorp zijn 18 en 19 jaar oud.
De drie broers Robin, Mathijs en Bastin Steenbergen zitten nog steeds bij de selectie en de 18 jarige Sven Cazemier is het grote talent bij vv Zuidwolde.

Clubinfo!
De zondag voetbalvereniging Zuidwolde werd op 23 september 1947 in de clubkleuren Rood Zwart opgericht en heeft tegenwoordig ongeveer 500 leden.
De jeugdafdeling van Zuidwolde heeft in de JVZ ( jeugdvoetbal Zuidwolde ) een intensieve samenwerking met de zaterdagclubs ZZVV Zuidwolde en VVAK uit het naburige Kerkenveld.
Onder de vlag van JVZ telt de jeugdafdeling 28 teams.
De beide dorpsclubs vv Zuidwolde en zaterdag derdeklasser ZZVV Zuidwolde spelen op het hetzelfde sportpark De Woltingheslag aan het sportlaantje waar vijf voetbalvelden liggen.
Het hoofdveld van vv Zuidwolde is tegenwoordig kunstgras.

De Palmares!
Sinds 2006 tot op heden schommelen de rood zwarten tussen de tweede en derde klasse.
In 2017 eindigde vv Zuidwolde op een vierde plek in de derde klasse D en promoveerde de club via de nacompetitie naar de tweede klasse L.
Vorig seizoen eindigde vv Zuidwolde op een 10e plek en wist het zich ternauwernood te handhaven in de tweede klasse.

Het Drentse Esdorp Zuidwolde ligt tussen Meppel en Hoogeveen in de gemeente De Wolden en heeft ongeveer 6700 inwoners.
In de volksmond wordt het dorp ook wel Zuudwolde genoemd, maar in vroegere tijden heette het Suthwalda.
Hier lagen vroeger hoge zandgronden en veenmoerassen.

Het oude dorp Suthwalda is op deze zandkoppen in de moerassige veengebieden op een smalle heuvelrug ontstaan.
De heuvel Ekelenberg wordt ook wel het Drents Plateau genoemd.
Het dorp is omringd door acht verschillende buurtschappen en esgehuchten.
Zuidwolde is met zijn korenmolen De Vlijt het hoofddorp voor deze buurtschappen.

Op speciaal verzoek nog een keer het verhaal achter de Pieperij in de Riete!
Leuke andekdote kenmerkend voor Zuidwolde:
Vuile Riete komt van 'voele riete' een dichtgegroeide beek en Pieperij is een verbastering van 'piepe in de riete' wat zoveel betekent als een duiker in een stroompje.

De wedstrijd vv Zuidwolde - SC Emmeloord begint zondagmiddag om 14:00 uur op sportpark De Woltingheslag aan het sportlaantje te Zuidwolde.
Iedereen is van harte welkom! De Marionbus vertrekt 11:45 uur!
In de loop van zondagavond volgt er een uitgebreid wedstrijdverslag!

Het volledige programma voor de Tweede Klasse L:
VV Zuidwolde - SC Emmeloord
VV Lemelerveld - SV Dalfsen
VV Beilen - SC Stadskanaal
Germanicus Coevorden - Rolder Boys
VV Heerde - SV Dedemsvaart
SC Erica - FC Assen
VV Valthermond - Asser Boys.

Verslaggever: Klaas Huisman.