Verslag sc Emmeloord - LSC 1890

sc Emmeloord  -  LSC 1890 Sneek   1  -  1  (  0  -  1  )

In de tweede klasse K heeft sc Emmeloord in een boeiende en fascinerende wedstrijd met 1 - 1 gelijkgespeeld tegen kampioenskandidaat LSC 1890.
Door deze 1 - 1 gelijkspel gaan de Emmeloorders met een 4e plek de winterstop in en blijven de Blauwen ongeslagen op De Ervenbos.
Na een gelijkopgaande en aftastende beginfase creeerden de bezoekers een veldoverwicht en speelden de Emmeloorders een moeizame en loodzware eerste helft.
De kansjes waren spaarzaam en de Emmeloorders gingen door een diep dal toen Andy de Vries op slag van rust met een technisch hoogstandje LSC op een 0 - 1 voorsprong bracht.
In een ontketende en hartstochtelijke tweede helft knokten de Emmeloorders zich terug in deze wedstrijd.
Nadat Maarten Dekkers tot overmaat van ramp een strafschop mistte leek er niets meer te lukken, maar plotseling was de geest uit de fles.
Uit een vrije trap van Maarten Ebbers moest LSC doelman Bas Douma lossen waarna Harm van Wieren de rebound hard en hoog tegen de touwen schoot voor de dikverdiende 1 - 1 gelijkmaker.
In een bloedstollende spannende slotfase eiste Gokhan Pala met enkele oogstrelende acties de hoofdrol voor zich op.
Een aangrijpend en ontroerend voetbalverhaal over de pijnlijke enkel van smaakmaker Abdul Boundati en de verdraaide kniebanden van dribbelaar Bilal Kebdani.

Wij beginnen dit wedstrijdverslag door het tweede elftal te feliciteren met het behalen van de derde knock out bekerronde.
In een zinderende wedstrijd werd er in Sneek met 2 - 5 gewonnen van de reserve hoofdklasser LSC 1890 2. Een compliment voor de mannen van Trainer Edwin Berende en Leider Duco Pater is hier dan ook zijn plaats.

Onder toeziend oog van de draaiende camera's van Omroep Flevoland werd er voor ongeveer 150 toeschouwers afgetrapt op het sfeervolle sportpark De Ervenbos.
Aanvankelijk hielden beide teams elkaar goed in evenwicht, maar gaandeweg trok LSC 1890 het initiatief naar zich toe.
Een vrije trap van LSC speler Allard Westerdijk werd eenvoudig gepareerd door Emmeloord doelman Stefan vd Werff.
De nummer twee uit Sneek liet er geen gras over groeien en probeerde met veel druk naar voren toe een snelle treffer te forceren.
Op het middenveld bij LSC 1890 bepaalde de behendige Andy de Vries het ritme van deze beginfase.
Vanaf de flanken hadden Marco da Silva, Jari Boorsma en Allard Westerdijk enkele gevaarlijke acties in huis.
Tot aan de 15e minuut werden de Emmeloorders teruggedrongen, maar de Blauwen hielden stand en knokten zich over het dode punt heen.

In de 16e minuut wist Abdul Boundati met een vlijmscherpe dieptepass Maarten Dekkers te bereiken die op zijn beurt met een listig boogballetje de Sneeker doelman probeerde te verrassen.
Met zijn vingertoppen wist LSC doelman Bas Douma het boogballetje van Maarten Dekkers onschadelijk te maken.
In de snelle omschakeling kwamen de Friezen er via Marco da Silva gevaarlijk uit waarbij de verdedigers Harm van Wieren en Wouter vd Velde alle zeilen moesten bijzetten.
Bij een gevaarlijke doorbraak van Marco Da Silva toonde het boegbeeld Wouter vd Velde zijn klasse door deze aanvaller met een perfecte sliding af te stoppen.

Met een van pijn verwrongen gezicht probeerde Abdul Boundati zijn toverkunsten te laten zien, maar het afzetten en wegdraaien wilde niet meer lukken.
Langs de zijlijn was Bastian Tabak met zijn warming up begonnen of tot overmaat van ramp bleef aanvaller Bilal Kebdani kermend van de pijn met verdraaide kniebanden op de grond liggen.
In plaats van Abdul Boundati werd nu Bilal Kebdani gewisseld en kwam Bastian Tabak voor hem in de ploeg.
In deze fase gingen de Emmeloorders door een moeilijke en loodzware periode waarbij LSC 1890 het initiatief naar zich toe wisten te trekken.
Tot driemaal aan toe stond Emmeloord doelman Stefan vd Werff op de goede plek om Andy de Vries, Marco Da Silva en Benjamin Ydema van het scoren te houden.
Een voorzet van Ahmed Mady schoot gevaarlijk door en spatte uiteen tegen harde betonnen hoofd van Stefan vd Werff waardoor ook deze kans verloren ging voor LSC 1890.
De druk nam toe en sc Emmeloord probeerde met veel strijd en inzet overeind te blijven.
Vlak voor rust lieten de Emmeloorders zich weer voorin zien maar de kopbal van Hans Langendijk ging via een verdediger naast het doel.
In de 43e minuut kwamen de bezoekers via een bevlieging van Andy de Vries op een 0 - 1 voorsprong.
Met een perfecte balaanname en verrassende schijnbewegingen werd de Emmeloordse verdediging op het verkeerde been gezet waarna Andy de Vries met een strak geplaatst schot doelman Stefan vd Werff kansloot liet voor de 0 - 1 ruststand.

Tijdens de rust stond middenvelder Abdul Boundati stilzwijgend met een diepe pijn in zijn ogen wat rek en strekoefeningen te doen.
In het teambelang wilde Koning Appie nog niet opgeven en het nog een keertje proberen.
Beide teams begonnen ongewijzigd aan de tweede helft, maar het werd al snel duidelijk dat de Emmeloorders nu vastberaden, ontketend, fanatiek en furieus uit de kleedkamer waren gekomen.
Trainer Dick Schuurman had het team weer op scherp gezet want de Friezen werden nu teruggedrongen en de duimschroeven aangezet.
Op het middenveld werden er door Ronald Kleiker en Gokhan Pala pittige en felle duels uitgevochten terwijl ook de backs Maarten Ebbers en Guido Vissers zich nu lieten gelden.
Het eerste kansje was bij een snelle uitbraak voor LSC aanvaller Erwin Slik, maar met wederom een perfecte sliding greep Wouter vd Velde net op tijd in.
Aan de andere kant leverde Maarten Ebbers een perfecte voorzet af op Hans Langendijk waarna diens kopbal op het dak van het doel belandde.

In de 60e minuut was daar het laatste toverkunstje van Abdul Boundati door met een messcherpe fluwelen pass Maarten Dekkers op avontuur te sturen, maar daarna ging het niet meer en kwam de blonde pijl Rik Beekman hem vervangen.
Trainer Dick Schuurman deed nu wat omzettingen door aanvaller Maarten Dekkers naar het middenveld te verplaatsen.
Plotseling ging het beter draaien bij sc Emmeloord waarbij uitblinker Gokhan Pala het gehele team nu op sleeptouw nam.
Met weergaloze oogstrelende acties veroverde Gokhan Pala het middenveld waardoor de aanvallers Rik Beekman en Bastian Tabak beter tot hun recht kwamen.
In de 65e minuut kreeg sc Emmeloord een strafschop te nemen nadat een verdediger van LSC hands had gemaakt.
Deze strafschop werd door Maarten Dekkers genomen, maar het blauwe diamant zat niet lekker in deze wedstrijd en zag zijn strafschop eenvoudig worden gestopt door LSC doelman Bas Douma.
Kort hierop was het wel raak toen de doelman van LSC een vrije trap van Maarten Ebbers niet onder controle kreeg.
In de rebound scoorde Harm van Wieren met een snoeihard schot de dikverdiende 1 - 1 gelijkmaker in de 68e minuut.

Bij de gasten probeerde LSC trainer Bert Hollander met drie frisse wissels en wat omzettingen deze wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken, maar met bloed, zweet en tranen hielden de Emmeloorders stand.
Tot driemaal aan toe moest Emmeloord doelman Stefan vd Werff tot het uiterste gaan om Brian Bok, Erwin Slik & Andy de Vries van het scoren te houden.
Met uitstekend voetenwerk bracht Stefan vd Werff redding op een inzet van invaller Brian Bok waarna de rebound niets meer opleverde.
In de 80e minuut dook Andy de Vries in kansrijke positie op voor het doel, maar zijn inzet ging rakelings naast waarna sc Emmeloord weer kwam opzetten.
In de 82e minuut probeerde Gokhan Pala met een weergaloos boogballetje van grote afstand de doelman te verrassen die op het nippertje met zijn vingertoppen redding bracht.
Hiermee was het nog niet gedaan want Gokhan Pala had de smaak nu goed te pakken.
In de allerlaatste minuut vuurde Gokhan Pala een enorme kanonskogel op het Frieze doel af die tegen de paal uiteen spatte.
Uit de rebound probeerde Maarten Dekkers met een strakke voorzet Hans Langendijk te lanceren die slechts een teenlengte tekort kwam om af te drukken.
Dit was het laatste wapenfeit van deze spannende wedstrijd waarna beide teams met een 1 - 1 eindstand konden douchen.
Het gehele team verdiend een groot compliment voor de strijd en passie waarmee het in de tweede helft terug wist te komen.
Man of the Match bij sc Emmeloord: Gokhan Pala

In de winterstop doen de Emmeloorders aan teambuilding in Groningen en is er een zaalvoetbaltoernooi in Meppel.
Op zaterdagmiddag 9 januari 2016 speelt sc Emmeloord een oefenwedstrijd bij vv Joure en deze wedstrijd begint om 17:00 uur.
Op vrijdagavond 15 januari speelt sc Emmeloord thuis op de Ervenbos een oefenwedstrijd tegen tweedeklasser VVI uit Idskenhuizen.
Op zondagmiddag 17 Januari is de volgende bekerronde, maar de loting is nog niet bekend.
Een week later begint de competitie met een uitwedstrijd bij vv Steenwijk.

Rest mij om iedereen fijne feestdagen en een voorspoedige jaarwisseling toe te wensen. Tot ziens na de winterstop!
Hieronder volgen de opstellingen en alle uitslagen van de 2e klasse K.

De opstelling van sc Emmeloord:
Stefan vd Werff, Maarten Ebbers, Harm van Wieren, Wouter vd Velde, Guido Vissers, Ronald Kleiker, Gokhan Pala, Abdul Boundati ( 60e Rik Beekman ), Maarten Dekkers, Hans Langendijk & Bilal Kebdani ( 25e Bastian Tabak )
Wissels: Tim Schaafsma, Martin Holtmaat, Rik Beekman & Bastian Tabak.
Geblesseerd: Gerke Schaap, Sander Heimens, Remco Jonkman, Denny vd Zee, Brahim Boundati & Marcel Westerhof.
Gele kaart: Maarten Ebbers
Trainers: Dick Schuurman & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Verzorger: Peter Goetheer
Assistent scheidsrechter: Herman Vos uit Marknesse.

De opstelling van LSC 1890:
Bas Douma, Alex Jansen ( 80e Sjoerd Ydema ), Martijn Zwaga, Han Miedema, Ahmed Mady, Jari Boorsma ( 75e Patrick Zijda ), Allard Westerdijk, Benjamin Ydema, Erwin Slik, Andy de Vries & Marco Da Silva ( 75e Brian Bok ).
Wissels: Sjoerd Ydema, Patrick Zijda, Brian Bok & Bert Boddema.
Gele kaarten: Martijn Zwaga, Jari Boorsma & Patrick Zijda.
Trainers: Bert Hollander & Sido Postma
Teammanager: Ronnie Sijtsma
Assistent scheidsrechter: Erald Pietersma uit Sneek.
De scheidsrechter: Dhr B.J. Geuzinge
Toeschouwers: 150

Alle overige uitslagen in de tweede klasse K:
DTD Jelsum  -  FC Wolvega   1  -  5
LAC Frisia Leeuwarden  -  vv Steenwijk   7  -  3
MKV'29 Leeuwarden  -  GAVC Grou  2  -  5
vv Lemmer - sv Olyphia Noordwolde  1  -  2
vv Beilen  -  VKW Westerbork  1  -  0
vv Ruinerwold  -  ONB Drachten NNB.

Verslaggever: Klaas Huisman.






De voorbeschouwing sc Emmeloord - LSC 1890

De laatste wedstrijd voor de winterstop staat voor de deur en wij heten onze gasten ( bestuur, spelers en supporters ) uit Sneek van harte welkom op sportpark De Ervenbos.Beide teams staan in de top vier van de tweede klasse en ontlopen elkaar niet veel waardoor dit weleens een interessante wedstrijd kan gaan worden.
Tot afgelopen zondag was LSC 1890 nog koploper, maar de Snekers gingen thuis verrassend met 0 - 1 onderuit tegen vv Lemmer waarna FC Wolvega weer de koppositie mocht overnemen in de tweede klasse K.
De Emmeloorders wonnen met 5 - 1 van MKV'29 en zijn thuis op De Ervenbos nog steeds ongeslagen.
Met een keurige vierde plaats hebben de Emmeloorders een goede aansluiting met de top drie.
Het verschil met de nummer twee LSC 1890 bedraagt slechts drie punten en de Blauwen hebben vier punten achterstand op de koploper FC Wolvega.

Vorig seizoen won sc Emmeloord de thuiswedstrijd met 2 - 0 van LSC 1890 dankzij twee doelpunten van Sander Heimens.
De uitwedstrijd in Sneek ging destijds met 1 - 0 verloren.
Trainer Dick Schuurman kan terugkijken op een uitstekende eerste seizoenshelft waarin sc Emmeloord uit 12 wedstrijden 23 punten wist te behalen. Er werden zeven wedstrijden gewonnen, twee keer gelijkgespeeld en er gingen drie uitwedstrijden verloren met een doelsaldo van 32 voor en 15 tegen.
De Emmeloorders ontpopten zich dit seizoen als de reuzendoders door eerder de koplopers FC Wolvega en LAC Frisia te verslaan.

Tegenstander LSC 1890 staat met 26 punten uit 12 wedstrijden op een tweede plek.
De Snekers wisten tot nu toe acht wedstrijden te winnen, speelden twee keer gelijk en verloren twee keer met een doelsaldo van 32 voor en 10 tegen.
Vorig seizoen eindigden de Snekers op een 7e plek in de tweede klasse met 42 punten uit 26 wedstrijden.
Hoofdtrainer Bert Hollander is aan zijn eerste seizoen bezig bij LSC en was hiervoor als trainer actief bij ONS Sneek, FVC Leeuwarden en Harkemase Boys.
De gemiddelde leeftijd van de selectie van LSC 1890 is ongeveer 25 jaar oud waarbij doelman Bert Boddema met zijn 42 jaar de oudste speler is.
De spelers Mark vd Neut, Patrick Zijda en Jari Boorsma zijn met 19 en 21 jaar de jongste spelers met daaromheen Erwin Slik & Marco da Silva.

De Sneeker voetbalclub Lycurgus Sparta Combinatie werd op 4 Maart 1890 als cricket en kaatsclub met de naam Lycurgus opgericht en is hiermee een van de oudste clubs van Nederland.
In 1895 kreeg Lycurgus een voetbalafdeling en behaalde het vele successen met mooie kampioenschappen in Noord Nederland.
Deze oude volksclub werd diverse keren kampioen van Friesland en haalde zelfs ooit in 1941 de halve finale van de KNVB beker.
In het Goffert Stadion werd er met 2 - 1 verloren van Groene Ster.
Er volgden in de loop der jaren fusies met Sparta en Concordia waarna de club verder ging als De Lycurgus Sparta Combinatie 1890.
De clubkleuren zijn Blauw Wit met een vleugje geel.
LSC 1890 heeft ongeveer 700 leden onderverdeeld in zes seniorenteams, 40 jeugdteams en een bloeiende vrouwen/meiden afdeling.
Het speelt zijn thuiswedstrijden op het nostalgische sportpark aan de Leeuwarderweg. Hier staat nog een oude historische houten tribune.
Deze prachtige houten tribune is tegenwoordig een rijksmonument en brengt oude tijden tot leven.

Vanaf 2000 tot 2005 kwam LSC 1890 in de derde klasse uit waarna de Snekers in 2005 naar de tweede klasse wisten te promoveren.
In 2008 werd de eerste klasse bereikt, maar in 2009 volgde er weer degradatie. Sindsdien is LSC 1890 een stabiele tweede klasser.
Vorig seizoen eindigde LSC 1890 op een 7e plek in de tweede klasse, maar dit seizoen willen de Friezen oogsten en naar de eerste klasse promoveren.

De waterpoortstad Sneek heeft 34000 inwoners en met ONS Sneek, SWZ Boso Sneek, Black Boys, Waterpoortse Boys en LSC 1890 maar liefst vijf voetbalclubs binnen zijn stadspoorten.
Vooral de topklassers ONS Sneek en SWZ Boso Sneek timmeren aardig aan de weg, maar op de achtergrond is ook LSC 1890 een grote voetbalvereniging in Sneek.

De wedstrijd sc Emmeloord  -  LSC 1890 begint zondagmiddag om 14:00 uur op sportpark De Ervenbos te Emmeloord.
Komt allen om sc Emmeloord in zijn laatste wedstrijd voor de winterstop aan te moedigen.
Het laatste wedstrijdverslag van 2015 volgt zondagavond!

Hieronder volgen de voorspellingen voor de tweede klasse K:

sc Emmeloord  -  LSC 1890 Sneek tussen de nummers 4 en 2.
Vorig seizoen wonnen de Emmeloorders thuis met 2 - 0 en ging de uitwedstrijd in Sneek met 1 - 0 verloren.
Een wedstrijd met grote belangen want de winnaar kruipt dichterbij de koppositie. Gaat de reuzendoder sc Emmeloord nog een keertje stunten? Alle opties liggen open, maar een gelijkspel ligt voor de hand.
Een 3.

LAC Frisia Leeuwarden  -  vv Steenwijk tussen de nummers 3 en 10.
De thuisploeg staat op een derde plek en moet deze wedstrijd winnen om de koppositie in zicht te houden.
De blauw gelen wonnen afgelopen zondag met 0 - 2 in Grou bij GAVC en liggen nog steeds goed op koers.
De thuisploeg moet echter goed oppassen want het rare en onvoorspelbare grillige vv Steenwijk komt op bezoek.
Wat is er met vv Steenwijk aan de hand? De rood witten bungelden lange tijd onderin, maar beginnen nu ineens punten te pakken.
Inmiddels is het trainer Jan Boxum gelukt om naar de tiende plaats te klimmen, maar waar gaat deze inhaalrace stoppen?
Zit er een verrassing in het vat???? een gelijkspelletje voor Trainer Jan Boxum? het zou zomaar kunnen! LAC Frisia is gewaarschuwd. Een 3.

DTD Jelsum  -  FC Wolvega tussen de nummers 5 en 1.
Een moeilijk een loodzwaar duel voor de koploper FC Wolvega.
De paars witten wonnen  hun laatste wedstrijd met 0 - 5 bij ONB, maar treffen in DTD een lastig en fysiek stugge tegenstander.
De groen gelen uit Jelsum staan keurig op een 5e plek en zijn een gevaarlijke outsider. Na de 0 - 4 winst op Olyphia kan het weleens gaan spoken bij DTD. De koploper kan zijn borst nat maken. Een 3.

vv Lemmer -  sv Olyphia Noordwolde tussen de nummers 7 en 14.
De Lemsters hebben na de knappe 0 - 1 bij LSC eindelijk weer eens gewonnen en ruiken nu bloed. Deze verrassende 0 - 1 op LSC smaakt naar meer terwijl de rode lantaarndrager Olyphia geen punten meer pakt. Een uitgelezen mogelijkheid voor de groen zwarten om weer aansluiting naar boven te krijgen. Een 1.

MKV'29 Leeuwarden  -  GAVC Grou tussen de nummers 8 en 9.
Vorig seizoen eindigde deze wedstrijd in een 1 - 1 gelijkspel.
Een duel onderin de middenmoot tussen twee teams die elkaar niet veel ontlopen. Een gelijkspel ligt voor de hand. Een 3.

vv Ruinerwold  -  ONB Drachten tussen de nummers 11 en 13.
Een wedstrijd tussen twee teams die het moeilijk hebben en proberen te overleven in de tweede klasse K.
De thuisploeg speelde knap met 3 - 3 gelijk bij VKW in Westerbork.
Gaat de rood witte wervelstorm nog een keertje vlammen? Een 1.

vv Beilen -  VKW Westerbork tussen de nummers 6 en 12.
De thuisploeg liet zich lelijk verrassen door vv Steenwijk en ging met maar liefst 4 - 1 onderuit.
De gouden klompen hunkeren naar eerherstel, maar krijgen het lastige VKW op bezoek.
De blauwen uit Westerbork stellen zwaar teleur want de degradant uit de eerste klasse kan zijn ambities niet waarmaken en staat op een teleurstellende 12e plek. Een gelijkspel zou zomaar kunnen. Een 3.

Ik wens iedereen een spannende en sportieve voetbalzondag toe!
Verslaggever: Klaas Huisman.











Sce E3 -Sce E2

Vandaag hoefden  we niet ver voor de uitwedstrijd Maar dat maakte de wedstrijd binnen sce niet minder spannend .
Onze boys hadden moeite om in het spel te komen en helaas hadden we voor het eerste kwartier al een 2-0 achterstand .
Toch wist Jimi ons terug te vechten met een mooi doelpunt  vanuit een corner na 2-1 .
Remon zag nog kans om op het doel te schieten ma helaas over .Na een mooi op gezette aanval kon yesser de 2-2 maken .
                            RUST
Na nog wat kritische  aanwijzingen en motiverende woorden van de trainers  begonnen we aan de 2de helft  .
Het samenspel ging steeds beter en na een mooie aanval schoot yassir  ons na de 2-3  .
Na wat aanvallen over en weer zonder resultaat en een paar schitterende  reddingen van remco was het yesser die Nick aan speelde en Nick schoot de E2 na 2-4 .
Na nog een kans van Jimi  en yesser was het einde wedstrijd  resultaat winst 2-4 . 

SCE E2 – Creil E1 1-17



Een bijzondere dag vandaag voor onze E tweetjes
Niet alleen is het vandaag de verjaardag van Sint
Maar ook de koploper Creil komt op bezoek.

Vol verwachting kloppen de harten van de toeschouwers
Hoe houden onze E2  pieten het tegen deze doordouwers.

Het was wel erg vroeg maar de natuur liet zich van de mooiste kant zien
Rooie gloed door de hele polder voor mij een mooie tien.

Maar helaas was het voor onze pieten blijkbaar nog veeeel te vroeg
De eerste tegen coal viel al na 2 minuten en dat met nog vele voor de boeg

De E tweetjes hadden blijkbaar kort geslapen en de ogen nauwelijks open.
ze werden door de Creiler boys compleet overlopen.

Slechts eenmaal werd er een mooie aanval door SCE  opgezet
Via Tamas naar Yesser  kwam de bal bij Jesser en knalde de bal in het ballennet.

De rust ging in met een tussen stand van 1- 9 voor Creil
Was inmiddels wel duidelijk onze ploeg gaat voor de bijl

Na de rust ging het niet veel beter tegen deze terechte kampioensploeg
Gelukkig misten zij ook erg veel kansen met hun overwinning al voor de boeg

Ondanks het harde werken en de vele ballen tegengehouden door onze doelman
bleek duidelijk onze E.tweetjes moeten nog een heleboel leren van hun voorman.

 17 hele pepernoten vlogen om onze oren
daar willen we nu niets meer over horen.

Maandag staat weer de volgende wedstrijd voor de deur,
Kom op tijd en fit naar het veld en maak er dit keer  een wedstrijd van met kleur.

Opa Piet.

Verslag sc Emmeloord - MKV'29

sc Emmeloord  -  MKV'29 Leeuwarden   5  -  1  (  2  -  0  )

Een uiterst effectief en efficient sc Emmeloord boekt zonder groots te spelen een geflatteerde 5 - 1 overwinning op het technische MKV'29.
Door deze ruime 5 - 1 overwinning en de verrassende uitslagen op de andere velden is de spanning toegenomen in de top van de tweede klasse K waar de bovenste vier teams dichtbij elkaar staan.
Voorafgaand had het tweede elftal met 3 - 3 gelijkgespeeld tegen SVV 2.
Er stond een straffe sterke wind op sportpark De Ervenbos waardoor de bal telkens een extra lading meekreeg.
Trainer Dick Schuurman kon vandaag weer over de verdedigers Maarten Ebbers, Guido Vissers en Harm van Wieren beschikken met het boegbeeld Wouter vd Velde centraal in de as.
Op het middenveld kreeg breekijzer Ronald Kleiker de opdracht om de gaatjes te dichten en de organisatie bij de tegenstander te ontregelen waardoor het technisch vernuft met architect Gokhan Pala en balgoochelaar Abdul Boundati voor de juiste openingen konden zorgen.
In de voorhoede moesten Maarten Dekkers, Bastian Tabak en Hans Langendijk voor de doelpunten gaan zorgen.

In de beginfase probeerde MKV'29 met een snelle balcirculatie een vroege voorsprong te forceren, maar het offensief leverde geen grote kansen op.
Met name de behendige MKV aanvallers Mourad Azarzar en Yassine Yettefti doken gevaarlijk op voor het Emmeloordse doel, maar verder dan twee corners kwamen de Friezen niet.
Een schot van Piet Herder ging recht op Emmeloord doelman Stefan vd Werff af  en een poging van Hamza Abdelkarim zeilde naast het doel.
In de 10e minuut lieten de Emmeloorders zich voor het eerst voorin zien, maar het schot van Maarten Dekkers ging over het doel.
Een steekballetje van Gokhan Pala op de grillige Bastian Tabak werd ternauwernood onderschept en een voorzet van Abdul Boundati bereikte net niet de inkomende Maarten Dekkers.
In de 15e minuut stond de architect Gokhan Pala aan de basis van het openingsdoelpunt van Harm van Wieren.
Het steekballetje dwars door het centrum werd door Harm van Wieren met zijn linkervoetje over de Frieze doelman heen gelepeld voor de 1 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord.
In deze fase trokken de Blauwen het initiatief naar zich toe en werden de Friezen teruggedrongen.
Na een korte corner stond balgoochelaar Abdul Boundati aan de basis van de 2 - 0 van supersub Hans Langendijk.
In de 20e minuut zag Abdul Boundati vanaf de achterlijn Hans Langendijk positie innemen bij de eerste paal.
Met een rake diagonale kopbal scoorde Hans Langendijk op fantastische wijze de 2 - 0 voor sc Emmeloord.

Iedereen die dacht dat de wedstrijd nu was gelopen kwam bedrogen uit want MKV'29 toonde zijn spierballen en probeerde met technisch verzorgd voetbal terug te komen.
Tot tweemaal aan toe dook de gevaarlijke aanvaller Yassine Yettefti gevaarlijk op voor het Emmeloordse doel.
Zijn eerste poging ging in de korte hoek rakelings naast en de tweede poging in de korte hoek werd met uitstekend voetenwerk door Stefan vd Werff onschadelijk gemaakt.
Ondanks de 2 - 0 achterstand bleven de Friezen naar hartelust combineren, maar het stond verdedigend goed bij sc Emmeloord waar het centrale duo Wouter vd Velde en Harm van Wieren de linies gesloten hielden.
In de 35e minuut was het even alle hens aan dek in de Emmeloordse verdediging toen een vrije trap van Hamza Abdelkarim op het hoofd van de vrijstaande Arnold Herder terecht kwam, maar diens kopbal ging naast het doel.
Hoogtepunt in deze fase waren de kapotte voetbalschoenen van de terrier Maarten Ebbers  waarna de Emmeloorders weer kwamen opzetten.
Vlak voor rust doken Maarten Dekkers en Bastian Tabak gevaarlijk op voor het Frieze doel, maar de eindpassing liet te wensen over.
In de 44e minuut had balgoochelaar Abdul Boundati weer een bevlieging door in een flitsende beweging Hans Langendijk te lanceren die op zijn beurt Maarten Dekkers probeerde te bereiken, maar deze prachtige aanval eindigde in grote schoonheid en leverde geen treffer op.
Kort hierop was MKV'29 dichtbij een doelpunt, maar de harde kopbal van Leon vd Kooij werd door Emmeloord doelman Stefan vd Werff met zijn vingertoppen over de lat getikt.
Met een 2 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord gingen we rusten.

In de tweede helft gingen de Friezen furieus en ontketend in de achtervolging en moesten de Emmeloorders terug in de verdedigende stellingen. Met een snelle balcirculatie probeerde MKV iets te forceren en moest doelman Stefan vd Werff aan de bak om Arnold Herder, Mourad Azarzar en Yassine Yettefti van het scoren te houden.
In deze fase kreeg doelman Stefan vd Werff een hard schot van MKV aanvaller Amin Ait niet onder controle waarna de rebound door Mourad Azarzar werd naastgeschoten.
De Emmeloorders gingen door een moeilijke fase en werden op eigen helft vastgezet door een ontketend en fel MKV'29.
Pogingen van Mourad Azarzar en Amin Ait gingen over het doel en een snelle actie van Arnold Herder werd op het nippertje onderschept.
Trainer Dick Schuurman bracht nu met Bilal Kebdani voor Bastian Tabak een nieuwe aanvaller in de ploeg en probeerde met omzettingen het tij te keren.
Bij het allereerste balcontact was Bilal Kebdani bijna succesvol, maar zijn schot ging naast het doel.
In de 60e minuut bracht MKV aanvaller Amin Ait de spanning terug door met een strak diagonaal schot in de verre hoek Stefan vd Werff te passeren voor de 2 - 1 aansluitingstreffer.
Iedereen hield nu zijn hart vast want sc Emmeloord wankelde en kraakte en leek nu onder toenemende druk van MKV te bezwijken.

Precies op het juiste moment sloegen de Emmeloorders genadeloos toe en kon iedereen opgelucht adem halen.
In de 65e minuut stonden Abdul Boundati en Hans Langendijk aan de basis van de 3 - 1 van Gokhan Pala.
Met een slepende beweging lanceerde Koning Appie onze supersub Hans Langendijk die op zijn beurt binnendoor Gokhan Pala op avontuur stuurde. De afronding van Gokhan Pala was een lust voor het oog.
Kort hierop lieten invaller Bilal Kebdani en Hans Langendijk een hoogstandje zien waarna Abdul Boundati op randje strafschopgebied mocht aanleggen.
Het vlammende schot van Abdul Boundati spatte uiteen tegen onderkant lat en had een beter lot verdiend.
De Emmeloorders waren nu de bovenliggende partij en zetten de Friezen de duimschroeven aan.
In de 80e minuut stond doelman Stefan vd Werff met een schitterende verre uittrap aan de basis van de 4 - 1 van Maarten Dekkers.
Deze uittrap zeilde over alles en iedereen heen en werd door Maarten Dekkers opgepikt en strak in de korte hoek geschoten voor de 4 - 1.
Het regende nu kansen en het slotakkoord was voor het blauwe diamant Maarten Dekkers.
Uit een indraaiende corner van Bilal Kebdani scoorde Maarten Dekkers met een rake kopbal in de verre hoek de 5 - 1 voor sc Emmeloord.
Een geflatteerde overwinning voor sc Emmeloord, maar de blauwen hebben deze overwinning met veel strijd, passie, inzet en beleving afgedwongen.
De man of the match is een verguisde speler die van ver is gekomen.
Deze supersub met zijn uitschuifbare tenen scoorde vandaag met een schitterende kopbal de 2 - 0 en stond aan de basis van de 3 - 1.
Man of the match: Hans Langendijk.

Volgende week speelt sc Emmeloord zijn laatste competitiewedstrijd voor de winterstop thuis tegen de nummer twee LSC 1890 uit Sneek.
Deze wedstrijd begint om 14:00 uur op De Ervenbos te Emmeloord.

Hieronder volgen de opstellingen en alle uitslagen van de tweede klasse K.

De opstelling van sc Emmeloord:
Stefan vd Werff, Maarten Ebbers, Harm van Wieren, Wouter vd Velde, Guido Vissers ( 82e Marcel Westerhof ), Ronald Kleiker, Gokhan Pala, Abdul Boundati, Maarten Dekkers, Bastian Tabak ( 55e Bilal Kebdani ) & Hans Langendijk ( 80e Rik Beekman ).
Wissels: Tim Schaafsma, Marcel Westerhof, Rik Beekman & Bilal Kebdani.
Gele kaart: Ronald Kleiker
Trainers: Dick Schuurman & Rob Nugter
Teammanagers: Peter Post & Rob Nugter
Verzorger: Peter Goetheer
Assistent scheidsrechter: Herman Vos uit Marknesse

De opstelling van MKV'29:
Bart Wielenga, Koen Manson ( 40e Amin Ait ), Leon vd Kooij, Rene Kalsbeek ( 65e Nick Leemburg ), Frank Dijkstra, Piet Herder, Gido Boontjes, Arnold Herder, Mourad Azarzar, Yassine Yettefti & Hamza Abdelkarim ( 78e Carlo Schambach ).
Wissels: Amim Ait, Nick Leemburg, Carlo Schambach & Kevin Swart.
Trainer: Duco Mulder
Verzorger: Rene Blom
Assistent scheidsrechter: Dhr. Bron uit Leeuwarden
Scheidsrechter: Dhr. J. Hazelhoff.
Toeschouwers: 150

Alle overige uitslagen van de tweede klasse K:
LSC 1890 Sneek  -  vv Lemmer   0  -  1
ONB Drachten  -  FC Wolvega     0  -  5
GAVC Grou  -  LAC Frisia Leeuwarden  0  -  2
VKW Westerbork  -  vv Ruinerwold   3  -  3
sv Olyphia Noordwolde  -  DTD Jelsum  0  -  4
vv Steenwijk  -  vv Beilen   4  -  1

Verslaggever: Klaas Huisman.


De voorbeschouwing sc Emmeloord - MKV'29

Er staan voor de winterstop nog twee thuiswedstrijden op het programma voor sc Emmeloord. Deze zondag komt de nummer zeven MKV'29 uit Leeuwarden op bezoek in Emmeloord.Wij heten onze gasten uit Leeuwarden ( bestuur, spelers & supporters ) van MKV'29 van harte welkom op sportpark De Ervenbos.

De Emmeloorders staan met 20 punten uit 11 wedstrijden op een vierde plek in de tweede klasse K en doen goed mee in de subtop.
Er werden 6 wedstrijden gewonnen, 2 keer gelijkgespeeld en er gingen 3 uitwedstrijden verloren.
Afgelopen zondag won sc Emmeloord met 0 - 1 de lastige uitwedstrijd bij vv Lemmer dankzij een schitterende vrije trap van Abdul Boundati.
Trainer Dick Schuurman heeft de beschikking over een leergierige en gretige selectie die dit seizoen een enorme ontwikkeling doormaken.
Afgelopen zondag ontbraken er een aantal basisspelers bij sc Emmeloord, maar het lijkt erop dat Maarten Ebbers, Harm van Wieren, Gerke Schaap & Sander Heimens zondag weer kunnen aansluiten.
De verdediger Denny vd Zee is op de weg terug, maar zal pas na de winterstop weer kunnen aansluiten.
De blauwen zijn thuis op de Ervenbos nog steeds ongeslagen waar de beide kampioenskandidaten FC Wolvega en LAC Frisia op een nederlaag werden getracteerd.
Volgende week komt de nieuwe koploper LSC 1890 op bezoek, maar deze zondag krijgt sc Emmeloord te maken met het lastige, fysiek sterke en stugge MKV'29.

Vorig seizoen wisten de Emmeloorders de thuiswedstrijd met een ruime 7 - 1 te winnen van MKV'29.
De gasten uit Leeuwarden waren vorig seizoen goed aan de competitie begonnen en waren in de eerste helft niet de mindere ploeg.
In een gelijkopgaande eerste helft scoorde Gerke Schaap het openingsdoelpunt maar kreeg ook MKV enkele grote kansen.
In een wervelende tweede helft was sc Emmeloord oppermachtig en wist het verder afstand te nemen.
De doelpuntenmakers na rust waren 2 keer Gerke Schaap uit een strafschop en verder deden twee keer Bastian Tabak, Abdul Boundati en Harm van Wieren een duit in het zakje.
Voor MKV scoorde Leander Heeger tegen.
In Leeuwarden eindigde het laatste competitieduel in een 0 - 0 gelijkspel.

De Friezen staan nu met 13 punten uit 10 wedstrijden op een 8e plek in de tweede klasse. De rood witten wisten tot nu toe 3 wedstrijden te winnen, speelden 4 keer gelijk er gingen 3 wedstrijden verloren met een doelsaldo van 15 voor en 16 tegen.
Afgelopen zondag speelde MKV'29 in een spannende wedstrijd met 2 - 2 gelijk tegen laagvlieger vv Steenwijk.
De Friezen eindigden deze wedstrijd na twee rode kaarten met negen spelers, maar wisten ondanks het ondertal toch nog knap van een achterstand terug te komen tot een 2 - 2 gelijkspel.

De rooms katholieke voetbalclub Met Kracht Vooruit werd op 29 April 1929 in de clubkleuren Rood/Wit te Leeuwarden opgericht.
Het speelt sinds 1987 zijn thuiswedstrijden op sportpark Nylan aan de Middelzeelaan te Leeuwarden waar ook de clubs Leeuwarder Zwaluwen en LVV Friesland hun thuisbasis hebben.
De club heeft ongeveer 500 leden verdeeld over 5 seniorenteams en 20 jeugdteams. MKV speelde jarenlang op 4e klasse niveau.
In 2006 werd MKV kampioen van de 4e klasse, maar zou het jaar daarop weer degraderen.
Na twee kampioenschappen in 2012 en 2014 promoveerde MKV'29 naar de tweede klasse K waar het vorig seizoen op een 9e plek eindigde.

Hoofdtrainer bij MKV'29 is Duco Mulder die voorheen actief was bij Waterpoortse Boys in Sneek en vv Nicator in Leeuwarden.
Deze trainer is aan zijn tweede seizoen bezig, maar gaat de club aan het eind van dit seizoen verlaten.
Vorig seizoen was de grillige spits Amin Ait Bihi de topscorer bij MKV.
De gemiddelde leeftijd van de selectie van MKV'29 is 25 jaar oud waarbij Pieter Herder, Said Lucky Loukili, Lorenzo da Silva, Rene Kalsbeek, Mourad Azazar en Koen Manson de meeste ervaren spelers zijn.
De jongste spelers Sander Douma en Yassine Yettefti zijn 21 jaar oud.

De wedstrijd sc Emmeloord - MKV'29 begint zondagmiddag om 14:00 uur op sportpark De Ervenbos.
Voorafgaand speelt om 10:30 uur het tweede elftal een thuiswedstrijd tegen SVV'04 uit Schoonebeek. Het verslag volgt zondagavond!
Hieronder volgen de voorspellingen voor de tweede klasse K:

sc Emmeloord  -  MKV'29 Leeuwarden tussen de nummers 4 en 7.
Vorig seizoen werd het een ruime 7 - 1 overwinning voor sc Emmeloord.
Er zitten zeven punten verschil tussen beide teams en de Emmeloorders zijn thuis op de Ervenbos nog steeds ongeslagen. Een 1.

LSC 1890 Sneek  -  vv Lemmer tussen de nummers 1 en 8.
De Sneekers staan maar liefst 14 punten voor op vv Lemmer en liggen goed op koers. Afgelopen zondag eindigde de topper tussen LAC Frisia en LSC Sneek onbeslist in een 2 - 2 gelijkspel.
De gasten uit Lemmer begonnen goed aan de competitie, maar zijn de laatste weken helemaal van slag.
Tegen sc Emmeloord hadden de groen zwarten weinig geluk en ook in Sneek gaan de Lemsters een moeilijke middag tegemoet. Een 1.

GAVC Grou  -  LAC Frisia Leeuwarden  tussen de numemrs 9 en 3.
Vorig seizoen won GAVC verrassend de laatste competitiewedstrijd met 2 - 0 van Frisia. Er zitten 11 punten verschil tussen beide teams, maar trasditiegetrouw heeft Frisia het altijd moeilijk in Grou. Een 3.

VKW Westerbork  -  vv Ruinerwold tussen de nummers 11 en 10.
De thuisploeg staat slechts op 1 puntje achter op Ruinerwold, maar heeft ook nog twee wedstrijden minder gespeeld.
De degradant uit de eerste klasse stelt teleur, maar zal toch ooit weer punten gaan pakken. De promovendus vv Ruinerwold draait nu een moeizaam seizoen en staat voor de uitdaging om deze tweede klasse te overleven. Een gelijkspel ligt voor de hand. Een 3.

sv Olyphia Noordwolde  -  DTD Jelsum tussen de nummers 14 en 6.
De thuisploeg zit in de hoek waar de klappen vallen, maar speelde desondanks heel knap met 0 - 0 gelijk bij vv Ruinerwold.
De gasten uit Jelsum draaien lekker mee in de subtop en wonnen hun laatste wedstrijd met 3 - 1 van ONB Drachten. Het is sv Olyphia van harte gegund om uit deze dal te komen, maar ik vrees dat DTD de punten mee gaat nemen naar Noord Friesland. Een 2.

ONB Drachten  -  FC Wolvega tussen de nummers 12 en 2.
Vorig seizoen werd het een nipte 0 - 1 overwinning voor de paars witten in Drachten nadat FC Wolvega eerder de thuiswedstrijd verrassend met 0 - 2 had verloren. De Drachtsters draaien nu een moeizaam en loodzwaar seizoen en proberen te overleven.
De nummer twee won zijn laatste wedstrijd met 4 - 2 van VKW en blijft een gevaarlijke outsider voor de titel.
De verwachting is dat FC Wolvega deze wedstrijd gaat winnen. Een 2.

vv Steenwijk  -  vv Beilen tussen de nummers 13 en 5.
Op papier lijken de gele klompen uit Beilen deze wedstrijd  te gaan winnen, maar dit is slechts theorie.
Vooraf had niemand gedacht dat vv Steenwijk nog punten zou gaan pakken, maar uit de laatste wedstrijden klimmen de rood witten weer langzaam omhoog. Trainer Jan Boxum doet er alles aan om het beste uit dit team naar boven te halen.
De gasten uit Beilen wonnen thuis met 3 - 2 van GAVC en doen goed mee in de subtop, maar zullen aan de bak moeten in Steenwijk. Een 3.

Ik wens iedereen een spannende voetbalzondag toe.
Verslaggever: Klaas Huisman.





Verslag vv Lemmer - sc Emmeloord

vv Lemmer  -  sc Emmeloord   0  -  1   (  0  -  0  )

In een meeslepend en hartstochtelijk voetbalgevecht heeft sc Emmeloord een zwaarbevochten 0 - 1 overwinning behaald op vv Lemmer.
Het was Abdul Boundati die in de 55e minuut met een verwoestende vrije trap het sluimerende uitsyndroom aan flarden schoot.
Trainer Dick Schuurman viel vooraf niet te benijden want hij kon deze wedstrijd geen beroep doen op Maarten Ebbers, Harm van Wieren, Gerke Schaap, Guido Vissers en Sander Heimens.
Na een hoop puzzelwerk en overpeinzingen was de technische staf erin geslaagd om wederom een sterk team binnen de lijnen te krijgen.
Op doel Stefan vd Werff met daarvoor de centrale as Wouter vd Velder & Martin Holtmaat geflankeerd door de backs Remco Jonkman & Marcel Westerhof. Op het middenveld zorgden Abdul Boundati, Gokhan Pala & good old Ronald Kleiker voor de juiste balans en de aanvoer richting Bastian Tabak, Maarten Dekkers & Hans Langendijk.

Tijdens de wedstrijdbespreking maakte trainer Dick Schuurman korte metten met het uitsyndroom en dat dit nooit tussen de oren mag blijven hangen.
Hij sprak het team bemoedigend toe met de opdracht in de snelle omschakeling de aanval te zoeken.
Vooraf bereikte ons het goede nieuws dat het 2e elftal van sc Emmeloord in de slotminuut een superbelangrijke 2 - 1 overwinning had geboekt op het tweede team van GAVC uit Grou.
Nadat de meeste toeschouwers een droog plekje hadden gevonden op de gezellige oude tribune kon er worden afgetrapt op sportpark De Lemstervaart.
Door de vele regen was het drassige en soppige veld bij vv Lemmer moeilijk bespeelbaar en waren er diverse glijpartijen te zien.
Beide teams hadden moeite om op dit loodzware veld een snelle balcirculatie te hanteren.

De thuisploeg hanteerde een 4 - 4 - 2 opstelling en hield veel mensen achter de bal loerend op een foutje van sc Emmeloord.
Met lange diepe ballen probeerde vv Lemmer gevaar te creeeren, maar de verdediging van sc Emmeloord gaf geen krimp en hield eenvoudig stand.
De Emmeloorders trokken het initiatief naar zich toe en creeerden een groot veldoverwicht, maar moesten constant oppassen voor de snelle counters van vv Lemmer.
In de 7e minuut leek Bastian Tabak te profiteren van een misverstand in de Frieze verdediging, maar de hoek werd te moeilijk en de kans ging verloren.
Uit een strakke voorzet van Abdul Boundati verdween een kopbal van Hans Langendijk naast het doel.
Op het middenveld probeerden Gokhan Pala & Abdul Boundati de juiste openingen te vinden en de flanken met Maarten Dekkers en Bastian Tabak te bereiken.
In de 15e minuut lieten de Emmeloorders een prachtige vloeiende aanval zien waarbij Abdul Boundati de achterlijn wist te halen en Maarten Dekkers wist te bereiken, maar diens inzet werd tot corner verwerkt.
Aan de andere kant moest doelman Stefan vd Werff in actie komen om Marcel Schutz af te stoppen.
Er waren felle pittige fysieke duels te zien waarbij beide teams de controle over het middenveld probeerden te krijgen.
De Emmeloorders waren voetbaltechnisch de bovenliggenpartij, maar moesten nu de mouwen opstropen om het fysiek sterke  vv Lemmer in toom te kunnen houden.
In de 30e minuut was er opnieuw een bevlieging van Abdul Boundati te zien, maar helaas werden zijn voorzetten niet goed begrepen.
Met name in de voorhoede was er geen echte scherpte en overtuiging bij sc Emmeloord.
Een steekballetje van Bastian Tabak op Abdul Boundati werd op het nippertje onderschept door de doelman vv Lemmer.

Vlak voor rust ging het ineens spoken aan de Lemstervaart en doken de aanvallers van Lemmer gevaarlijk op voor het Emmeloordse doel.
Doelman Stefan vd Werff moest volop aan de bak om een steekballetje van Niels Schuil op Marcel Schutz onschadelijk te maken.
Een vrije trap van Marcel Schutz werd in twee instanties gekeerd door Emmeloord doelman Stefan vd Werff.
Vanaf de flanken veroorzaakten de voorzetten van Robin Bootsma en Akam Barzenji voor hachelijke momenten voor het Emmeloordse doel.
Het is aan het centrale verdedigingsduo Wouter vd Velde & Martin Holtmaat te danken dat de Emmeloorders stand hielden.
In de 42e minuut glipte Marcel Schutz door de Emmeloordse verdediging, maar met een perfecte sliding greep Wouter vd Velde net op tijd in.
Kort hierop zette een voorzet van Akam Barzenji iedereen inclusief doelman Stefan vd Werff op het verkeerde been, maar op de doellijn bracht het boegbeeld Wouter vd Velde opnieuw redding.
Ondertussen keken de blauwe supporters naar de dugout waar Trainer Dick Schuurman een onderonsje had met de blonde pijl Rik Beekman.
Er was geen scherpte en snelheid in de voorhoede en er moest nu iets gebeuren om het tij te keren.
Met een 0  -  0 stand gingen we rusten en mocht Rik Beekman warm lopen.

Met Rik Beekman voor Bastian Tabak in de ploeg begon sc Emmeloord fel en fanatiek aan de tweede helft.
De blonde pijl liet zich meteen gelden en wist tot tweemaal aan toe de achterlijn te halen en een corner te forceren.
In de 52e minuut stuurde Gokhan Pala met een vlijmscherpe pass Rik Beekman op avontuur die ternauwernood kon worden afgestopt.
Kort hierop zag Abdul Boundati vanuit zijn ooghoeken Maarten Dekkers vogelvrij bij de tweede paal opduiken, maar met een geweldige reflex bracht de doelman van Lemmer redding.
De Emmeloorders waren goed uit de kleedkamer gekomen en speelden met veel druk en pressie naar voren toe.
In de 55e minuut kregen de Emmeloorders iets buiten het strafschopgebied een vrije trap te nemen.
Deze vrije trap werd door Abdul Boundati genomen en werd onderweg nog van richting verandert om vervolgens met een doffe knal in de touwen te verdwijnen voor de 0 - 1 voorsprong voor sc Emmeloord.
In het vervolg probeerde vv Lemmer uit alle macht de gelijkmaker te forceren en was het alle hens aan dek in de verdediging van sc Emmeloord.
Met ouderwetse kick & rush voetbal werden de voorste linies gezocht.
Onder aanvoering van boegbeeld Wouter vd Velde, tacticus Martin Holtmaat en ijzervreter Ronald Kleiker hielden de Blauwen stand.
Doordat de thuisploeg nu risico's ging nemen kwamen de Emmeloorders er gevaarlijk uit en kreeg het in de counter goede kansen.
Er waren snelle acties van Rik Beekman en Maarten Dekkers te zien, maar helaas was de eindpassing niet goed.
Trainer Dick Schuurman deed wat omzettingen en bracht het 16 jarige jeugdtalent Olav Sieljes voor Gokhan Pala in de ploeg.
In de 86e minuut belandde een voorzet van Abdul Boundati op het hoofd van Maarten Dekkers, maar diens kopbal ging rakelings naast.
Uit de directe tegenstoot moest doelman Stefan vd Werff in actie komen om Marcel Schutz af te stoppen.
De thuisploeg zette nog eens aan voor een hectisch slotoffensief en het werd nog even billenknijpen voor sc Emmeloord.
Na het laatste fluitsignaal overheerste er een enorme opluchting en blijdschap in het blauwe kamp.
Met deze zwaarbevochten 0 - 1 overwinning heeft sc Emmeloord goede zaken gedaan in de subtop van de tweede klasse K.
Het gehele team verdiend een groot compliment voor de strijd en inzet.
Man of the match: Wouter vd Velde het boegbeeld van sc Emmeloord.

Volgende week speelt sc Emmeloord een thuiswedstrijd tegen MKV'29 uit Leeuwarden. De voorbeschouwing volgt later!
Hieronder de opstellingen en alle uitslagen van de tweede klasse K.

De opstelling van vv Lemmer:
Hans Portijk, Sieger Veenstra, Marc Reussing, Christian Heiner, Harmen Romkema ( Rick Sliep ), Nick Buitenga, Jan Dirk van Looij, Marcel Schutz, Robin Bootsma ( Wesley Schotanus ), Niels Schuil & Akam Barzenji.
Wissels: Atte Otto Boek, Rick Sliep, Wesley Schotanus & Ibrahim Gerguwi.
Technische staf: Arjen Postma, A. de Haan & Cor Portijk.
Teammanager: Rob Devilee
Assistent scheidsrechter: Dhr Postma uit Lemmer.

De opstelling van sc Emmeloord:
Stefan vd Werff, Marcel Westerhof, Wouter vd Velde, Martin Holtmaat, Remco Jonkman, Abdul Boundati, Ronald Kleiker, Gokhan Pala ( 80e Olav Sieljes ), Bastian Tabak ( 45e Rik Beekman ), Hans Langendijk & Maarten Dekkers.
Wissels: Tim Schaafsma, Rik Beekman, Olav Sieljes & Bilal Kebdani.
Trainers: Dick Schuurman & Rob Nugter
Teamanager: Peter Post
Verzorger: Gerard Visser
Assistent scheidsrechter: Herman Vos uit Marknesse.
De scheidrechter: Dhr F. Beijert
Toeschouwers: 150

Alle overige uitslagen van de Tweede Klasse K:
LAC Frisia Leeuwarden  -  LSC 1890 Sneek    2  -  2
FC Wolvega  -  VKW Westerbork   4  -  2
DTD Jelsum  -  ONB Drachten  3  -  1
vv Beilen  -  GAVC Grou  3  -  2
vv Ruinerwold  -  sv Olyphia Noordwolde  0  -  0
MKV'29 Leeuwarden  -  vv Steenwijk   2  -  2

Verslaggever: Klaas Huisman.








De voorbeschouwing vv Lemmer - sc Emmeloord

Aan de boorden van het IJsselmeer wacht sc Emmeloord zondagmiddag een lastige uitwedstrijd tegen het stugge en taaie vv Lemmer.Na twee goede thuisoverwinningen op LAC Frisia en vv Protos is iedereen benieuwd of de Emmeloorders nu eindelijk gaan afrekenen met het sluimerende uitsyndroom.
De laatste uitoverwinning was in september bij ONB in Drachten, maar daarna volgden er bij DTD, vv Ruinerwold en vv Beilen drie uitnederlagen waardoor het uitsyndroom een eigen leven is gaan leiden.
Op sportpark De Ervenbos spelen de blauwen de pannen van het dak en is men nog steeds ongeslagen, maar het wordt nu hoog tijd om ook buitenshuis de punten te gaan pakken.

In het seizoen 2011-2012 kwamen beide teams elkaar voor het laatst tegen en gingen de Emmeloorders in Lemmer keihard met 5 - 2 onderuit.
Toen was er ook al een groot verschil tussen thuis en uitwedstrijden want in Emmeloord wonnen de blauwen toen met 6 - 1 van vv Lemmer.
Komende zondag kunnen de Emmeloorders deze laatste bittere 5 - 2 nederlaag wegspoelen en afrekenen met het sluimerende uitsyndroom.
Trainer Dick Schuurman kan over een fitte en gretige selectie beschikken want de ziekenboeg begint aardig leeg te lopen.
Op omroep Flevoland zei trainer Dick Schuurman dat sc Emmeloord deze tegenstander niet zal onderschatten.

De voetbalvereniging vv Lemmer wordt in de volksmond Lemmer Bentex en De Lemsters genoemd en speelt zijn thuiswedstrijden aan de boorden van het IJsselmeer op sportpark De Lemstervaart.
De Lemsters begonnen uitstekend aan dit seizoen en wonnen de eerste drie competitiewedstrijden op rij, maar kregen daarna met blessures en tegenslagen te maken.
Het verloor zijn laatste twee wedstrijden met 0 - 2 van vv Beilen en LAC Frisia.
De promovendus staat nu op een 8e plek in de tweede klasse K met 12 punten uit negen wedstrijden en een doelsaldo van 9 voor en 16 tegen.
Er werden vier wedstrijden gewonnen en er gingen vijf wedstrijden verloren voor de Bentex Boys.

De Lemsters werden vorig seizoen overtuigend kampioen in de derde klasse A met 66 punten uit 26 wedstrijden en een imponerend doelsaldo van 75 voor en 34 tegen.
De Bentex Boys wonnen 21 wedstrijden, speelden 3 keer gelijk en verloren slechts 2 keer.
Hoofdtrainer Arjen Postma is aan zijn derde seizoen bezig en was hiervoor zes seizoenen trainer van vv Renado uit Sint Nicolaasga.
Met een gemiddelde leeftijd van 25 jaar oud staat er een goede mix tussen routine, ervaring en jeugdig talent binnen de lijnen.
De oudste speler bij vv Lemmer is het 34 jarige clubicoon Marcel Schutz die in ruim 15 seizoenen al 326 doelpunten op zijn naam heeft staan.
Hij speelde tussendoor ook nog 1 seizoen bij ONS Sneek, maar keerde daarna weer terug op het oude nest aan de Lemstervaart.
Andere bepalende spelers bij vv Lemmer zijn Bouwe Klaas Hoekstra, Ricardo Lodder, Denny Portrijk, Harmen Romkema & Pieter Terpstra.
De jongste spelers binnen de selectie zijn de 21 jarige Akam Barzenji, Jan Dirk van Looy & Rick Sliep.

De voetbalvereniging vv Lemmer werd op 23 maart 1923 in de clubkleuren Groen Zwart opgericht en heeft nu ongeveer 350 leden onderverdeeld in vijf seniorenteams, zeven jeugdteams en een vrouwenteam. Er speelt 1 seniorenteam op de zaterdag.
Er liggen twee velden aan het sportpark De Lemstervaart en langs het hoofdveld staat een authentieke oude nostalgische zittribune.
De Bentex Boys timmerden ooit aardig aan de weg en klopte regelmatig aan de deur van de tweede klasse.
De club schommelde jarenlang tussen de tweede en derde klasse, maar zakte daarna zelfs terug richting de vierde klasse.
Na twee kampioenschappen op rij promoveerde Lemmer Bentex in 2000 opnieuw naar de tweede klasse, maar in 2003 ging het weer mis en maakte vv Lemmer wederom een vrije val naar de 4e klasse.
In 2009 promoveerde vv Lemmer via de nacompetitie naar de derde klasse waar het in 2015 overtuigend kampioen werd.
De Bentex Boys zijn nu weer teruggekeerd in de tweede klasse en hebben de ambitie om weer een stabiele tweede klasser te worden.

Naast de zondagclub vv Lemmer is er ook een zaterdagclub actief in Lemmer. Op sportpark De Rien speelt de tweedeklasser CVVO Lemmer.
Het voormalige vissersstadje Lemmer lag ooit aan de zuiderzee en heeft tegenwoordig ongeveer 10.000 inwoners.
De Lemmer ligt in de gemeente De Friese Meren voorheen Het Lemsterland en is in de zomermaanden een toeristische attractie met zijn historische binnenstad en oude havens.

De wedstrijd vv Lemmer - sc Emmeloord begint zondagmiddag om 14:00 uur op sportpark De Lemstervaart te Lemmer.
Wij wensen de Blauwen veel succes toe en zijn benieuwd of sc Emmeloord kan afrekenen met het sluimerende uitsyndroom.
Het wedstrijdverslag volgt zondagavond.

Hieronder de voorspellingen voor de tweede klasse K:

vv Lemmer - sc Emmeloord tussen de nummers 8 en 4.
Een zware lastige wedstrijd voor sc Emmeloord waarbij het eindelijk kan afrekenen met het uitsyndroom. In 2011 ging de laatste uitwedstrijd bij vv Lemmer met 5 - 2 verloren.
De Blauwen zitten in de winningmood na de grote overwinningen op Frisia en vv Protos en zullen vol gas gaan geven. Een 2.

FC Wolvega  -  VKW Westerbork tussen de nummers 3 en 10.
Na de 2 - 1 winst op GAVC heeft FC Wolvega nog steeds aansluiting met de top en een overwinning op VKW is hard nodig om mee te blijven doen. De gasten uit Westerbork verloren hun laatste wedstrijd met 3 - 0 bij MKV en zijn van slag. De degradant uit de eerste klasse stelt teleur en staat op een 10e plek. De paars witten liggen op koers. Een 1.

LAC Frisia Leeuwarden  -  LSC 1890 Sneek tussen de nummers 2 en 1.
De absolute topper tussen de beide koplopers van de tweede klasse K.
Hoe heeft LAC Frisia de grote 6 - 1 nederlaag bij sc Emmeloord verwerkt? Kunnen de Frisianen zich zondag opnieuw opladen?
De trotse koploper LSC 1890 uit Sneek won zijn laatste twee wedstrijden met 4 - 0 en 3 - 0 van vv Beilen en ONB Drachten.
Vorig seizoen wonnen de Sneekers met 0 - 2 in Leeuwarden en dit is nu ook mogelijk want Frisia heeft een tikje gehad. Een 2.

vv Beilen  -  GAVC Grou tussen de nummers 5 en 9.
De thuisploeg maakt een wisselvallige indruk want na de 3 - 1 winst op sc Emmeloord gingen de gouden klompen met 4 - 0 onderuit in Sneek.
De gasten uit Grou sprokkelen de puntjes bij elkaar, maar heeft het moeilijk. In Beilen zullen de gouden klompen weer glinsteren. Een 1.

DTD Jelsum  -  ONB Drachten tussen de nummers 6 en 12.
De thuisploeg doet het goed in de tweede klasse en nestelt zich richting de subtop. Het hield een paar weken geleden koploper LSC 1890 op een 3 - 3 gelijkspel en won met 0 - 2 in Steenwijk.
De gasten uit Drachten hebben het moeilijk en bungelen onderin. Een 1.

vv Ruinerwold  -  sv Olyphia Noordwolde tussen de nummers 11 en 14.
De rood witten gingen vorige week verrassend thuis met 2 - 3 onderuit tegen vv Steenwijk. De wervelstorm is gaan liggen in Ruinerwold.
De gasten uit Noordwolde verloren hun laatste twee wedstrijden met 0 - 3 en 0 - 5 van GAVC en ONB en staan nu troosteloos onderaan.
De ideale wedstrijd voor vv Ruinerwold om zich te herstellen. Een 1.

MKV'29 Leeuwarden  -  vv Steenwijk tussen de nummers 7 en 13.
Na de 3 - 0 winst op VKW staat MKV keurig in de middenmoot.
Het krijgt zondag de mannen van trainer Jan Boxum op bezoek.
Door een verrassende 2 - 3 winst op vv Ruinerwold heeft vv Steenwijk de rode lantaarn overgedragen. Gaan de rood witten nu doorstomen?
Heeft trainer Jan Boxum het lek boven water bij vv Steenwijk en gaan de rood witten nu weer klimmen. Ik voorspel een verrassing! Een 2.

Ik wens iedereen een spannende en sportieve voetbalzondag toe.
Verslaggever: Klaas Huisman.










De voorbeschouwing sc Emmeloord - vv Protos

De voorbeschouwing sc Emmeloord  -  vv Protos

In de tweede knockout bekerronde komt sc Emmeloord op De Ervenbos in actie tegen de derdeklasser vv Protos.
Wij heten onze gasten uit het dorpje Steenwijksmoer van harte welkom op sportpark De Ervenbos.
Het Drentse dorpje Steenwijksmoer ligt vlakbij Coevorden en heeft ongeveer 600 inwoners.
Beide teams zijn volslagen onbekenden voor elkaar en zullen zondagmiddag voor het eerst de degens tegen elkaar gaan kruizen.

Vorige week boekte sv Emmeloord een indrukwekkende 6 - 1 overwinning op koploper LAC Frisia terwijl vv Protos in Zuidwolde met 4 - 2 onderuit ging bij vv Zuidwolde.
In de competitie staat sc Emmeloord op een verdienstelijke 4e plek in de tweede klasse K terwijl vv Protos met slechts zeven punten uit tien wedstrijden op een teleurstellende 12e plek staat in de derde klasse D.
De Drentse formatie won tot nu toe slechts twee wedstrijden, speelde 1 keer gelijk en verloor zeven wedstrijden met een doelsaldo van 15 voor en 28 tegen.

De Emmeloorders behaalden deze tweede knockout ronde door in de poulefase FFS Stobbegat, RKO Rutten & vv Ruinen met 5 - 0, 3 - 0 en 3 - 1 aan de kant te zetten.
In de eerste knockout ronde wonnen de Emmeloorders met 3 - 1 van Oranje Zwart uit Wanneperveen.
Tegenstander vv Protos won in de poulefase met 6 - 0 en 6 - 2 van vv Uffelte en VIOS Oosterhesselen waarna het tegen vv IJhorst op 0 - 0 bleef steken.
In de eerste knockout ronde wonnen de Drenten met een ruime 6 - 2  van H.O.C uit het Drentse Odoorn.

De gemiddelde leeftijd van de selectie van vv Protos is ongeveer 25 jaar oud. De bepalende spelers bij vv Protos zijn Rik Meyerink, Bram Mittendorff, Stef Smits & de broertjes Roy, Robin & Michel Soppe.
Vorig seizoen was Robin Soppe goed voor 16 doelpunten voor vv Protos.
De aanvaller Stef Smits scoorde tot dusver alleen in het bekertoernooi al zeven doelpunten voor vv Protos.
Hoofdtrainer Cor Lubach is aan zijn vierde seizoen bezig bij vv Protos en was in hiervoor in Drenthe actief bij de clubs NKVV, vv Titan & sc Erica'86.

De voetbalvereniging Protos werd op 11 september 1951 uit een fusie met SVC ( Steenwijksmoer Vossenbelt Combinatie ) in de clubkleuren Blauw Wit opgericht.
De voorgangers van Protos en SVC waren de clubs S.D.O. ( Samenspel Doet Overwinnen ) en I.D.O  ( In de Opgang ).
De Blauw Witten spelen hun thuiswedstrijden naast het knusse dorpshuis De Schalm in Steenwijksmoer.
Het is een kleine dorpsclub met ongeveer 150 leden onderverdeeld in vijf seniorenteams en 10 jeugdteams die bij NKVV zijn ondergebracht.
De jeugdafdeling van vv Protos heeft een intensieve samenwerking met de 4e klasser NKVV uit De Nieuwe Krim.

Tot aan 2010 schommelde vv Protos tussen de 4e en 5e klasse.
In 2010 werden de Blauw Witten kampioen in de 4e klasse waarna in 2012 via de nacompetitie ook de 3e klasse werd bereikt.
Helaas volgde er meteen weer degradatie, maar in 2014 werd vv Protos wederom kampioen in de 4e klasse en volgde er een herkansing in de 3e klasse D.
Vorig seizoen eindigde vv Protos op een 8e plek in de derde klasse D met 35 punten uit 26 wedstrijden.
De Blauw Witten wonnen 11 wedstrijden, speelden 2 keer gelijk er gingen 13 wedstrijden verloren met een doelsaldo van 51 voor en 64 tegen.

Het Drentse dorpje Steenwijksmoer heeft 600 inwoners en behoort tot de gemeente Coevorden. De ganzenstad Coevorden heeft 35000 inwoners en er zijn maar liefst 12 amateurclubs actief in de gemeente Coevorden waarbij Germanicus en Raptim de bekendste clubs zijn.

De bekerwedstrijd sc Emmeloord - vv Protos begint zondagmiddag om 14:00 uur op sportpark De Ervenbos te Emmeloord.
Helaas is deze verslaggever een weekendje weg en volgt er zondag geen wedstrijdverslag, maar op zondag 29 november zijn wij er weer bij.
Wij wensen iedereen een sportieve voetbalzondag toe.

Verslaggever: Klaas Huisman.












Verslag sc Emmeloord - LAC Frisia

sc Emmeloord  -  L.A.C. Frisia    6  -  1   (  2  -  0  )

In de tweede klasse K heeft de reuzendoder sc Emmeloord voor een daverende verrassing gezorgd door op een imponerende wijze koploper LAC Frisia met 6 - 1 te vernederen.
Nadat twee weken geleden FC Wolvega op een nederlaag werd getracteerd moesten nu ook de Frisianen er aan geloven op De Ervenbos.
Met een weergaloze galavoorstelling werd hiermee de 3 - 1 nederlaag bij vv Beilen ruimschoots goedgemaakt.
Door deze ruime 6 - 1 overwinning zijn de Emmeloorders naar de vierde plek geklommen in de tweede klasse en doet het weer goed mee in de subtop.

Trainer Dick Schuurman kon deze wedstrijd nog steeds niet beschikken over de geblesseerde aanvaller Sander Heimens en de verdediger Remco Jonkman, maar voegde wel de 17 jarige A1 junior Robin Elsinga toe aan de selectie.
Deze veelbelovende talent van sc Emmeloord begon op de bank, maar zou in de slotfase zijn debuut gaan maken in het eerste elftal.

Er stond een sterke stormachtige wind op sportpark De Ervenbos waar voor ongeveer 150 toeschouwers werd afgetrapt.
In een aftastende beginfase keken beide teams de kat uit de boom.
De Emmeloorders creeerden een optisch veldoverwicht en speelden fel en kort op de bal om de opbouw bij Frisia te verstoren.
De centrale verdedigers Wouter vd Velde & Harm van Wieren probeerden met compact spel de linies gesloten te houden en zochten de aansluiting met de middenvelders Gokhan Pala, Ronald Kleiker en Abdul Boundati. De backs Maarten Ebbers en Guido Vissers hadden de opdracht om de gevaarlijke Frisia aanvallers Davide Tundo en Jordy Hoekema af te stoppen.

In de 8e minuut lieten de Emmeloorders zich voor het eerst voorin zien, maar het venijnige schot van Maarten Dekkers zeilde rakelings naast.
Even later was Maarten Dekkers opnieuw iedereen te snel af waarna zijn eerste poging werd geblokt en de rebound naast het doel verdween.
In de 16e minuut diende zich de eerste kans voor Frisia aan toen Jelmer Vos een zwabberbal op het doel van Emmeloord afvuurde.
Het schot van Jelmer Vos spatte uiteen op de vuisten van doelman Stefan vd Werff waarna de rebound werd naastgeschoten.
Kort hierop deelde Frisia opnieuw een plaagstootje uit, maar het eentweetje tussen Dennis Schotanus en Jelmer Vos leverde niets op.

Halverwege de eerste helft kregen de Emmeloorders de overhand en stuurde Maarten Dekkers met een splijtende dieptepass Bastian Tabak op avontuur. Het schot van Bastian Tabak werd ternauwernood tot corner verwerkt. Deze indraaiende corner van Gokhan Pala belandde op het hoofd van Harm van Wieren, maar diens kopbal ging naast het doel.
In de 22e minuut stuurde Abdul Boundati met een subtiel steekballetje Maarten Dekkers op avontuur waarbij de doelman van Frisia uit zijn doel moest komen om deze aanval te onderscheppen.
De afvallende bal werd door Bastian Tabak op zijn slof genomen die vervolgens met een fraaie boogbal probeerde te scoren.
Buiten bereik van de doelman werd het boogballetje van Bastian Tabak ternauwernood door een Frisia verdediger van de doellijn gehaald.
Op het middenveld lieten Gokhan Pala en Abdul Boundati schitterende acties zien waarbij regelmatig de spitsen Maarten Dekkers en Hans Langendijk werden gezocht.
De doelman van Frisia moest alles uit de kast halen om een steekbal van Gokhan Pala op Maarten Dekkers onschadelijk te maken.
In de 30e minuut glipte de gevaarlijke Frisia aanvaller Davide Tundo door de Emmeloordse verdediging, maar zijn schuivertje verdween in het zijnet.

In de 40e minuut zorgde Abdul Boundati met een weergaloze rush voor de bevrijdende 1 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord.
Hier ging slordig balverlies bij Frisia op het middenveld aan vooraf waarna Abdul Boundati de bal in de loop kon meenemen om vervolgens na een lange rush met een schuiver in de verre hoek de score te openen.
Het uitzinnige thuispubliek was nog amper bijgekomen van deze wonderschone treffer of de 2 - 0 was ook in de maak.
Op slag van rust bracht Hans Langendijk met een slimme actie Maarten Dekkers in stelling. Het blauwe diamant bedacht zich geen moment en scoorde met een verwoestende uithaal de 2 - 0 voor sc Emmeloord.
De manier hoe deze bal met een rare curve net onder de lat in het doel verdween was een lust voor het oog.
Met een 2 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord gingen we rusten.

De koploper probeerde in de tweede helft met veel druk naar voren toe iets te forceren, maar onder aanvoering van uitblinker Wouter vd Velde en Harm van Wieren bleven de linies gesloten.
Doordat Frisia nu grote risico's ging nemen gaf het achterin veel ruimte prijs waardoor sc Emmeloord razendsnel kon counteren.
In deze beginfase golfde het spel op en neer waarbij sc Emmeloord in de snelle omschakeling er gevaarlijk kon uitkomen.
De doelman van Frisia hield met uitstekend voetenwerk een inzet van Wouter vd Velde uit zijn doel.
Bij de cornervlag liet Maarten Dekkers een hoogstandje zien door in een onderonsje met Frisiaan Yannick vd Wal een corner te versieren.
In de 55e minuut veroorzaakte een corner van Gokhan Pala een enorme scrimmage voor het Frieze doel. Nadat de doelman van Frisia volledig mistastte werden inzetten van Hans Langendijk en Abdul Boundati van de doellijn gehaald waarna de rebound van Maarten Dekkers naast het doel verdween.
Frisiatrainer Johan Groote had nu genoeg gezien en probeerde met twee frisse wissels en omzettingen het tij te keren.
Een schot van Frisia invaller Dennis Schuurman werd in twee instanties gekeerd door Emmeloord doelman Stefan vd Werff.
De Friezen waren drukdoende aan het reorganiseren en net op het moment dat Frisia weer kwam opzetten sloegen de Emmeloorders in de counter medogenloos toe.
In de 58e minuut stuurde Abdul Boundati met een fabuleuze pass Bastian Tabak richting de achterlijn die op zijn beurt Hans Langendijk bij de eerste paal zag opduiken.
Met een simpele intikker scoorde Hans Langendijk de verlossende 3 - 0 voor sc Emmeloord.
Kort hierop kreeg de doelman van Frisia een schot van Abdul Boundati niet onder controle waarna de rebound van Maarten Dekkers in het zijnet terecht kwam.

De Friezen lieten het hier niet bij zitten en probeerden nog eens aan te zetten, maar Emmeloord doelman Stefan vd Werff stond op de goede plek om Patrick Hoving en Jordy Hoekema af te stoppen.
In de 65e minuut was Frisia aanvaller Jordy Hoekema dichtbij een doelpunt na een slippertje in de Emmeloordse verdediging.
Het venijnige schot van Jordy Hoekema spatte tegen de lat uiteen.
In de 72e minuut kreeg Frisia een strafschop te nemen na een rommelige scrimmage in het Emmeloordse strafschopgebied.
In een kluwen van spelers werd er hands gemaakt waarna Frisia alsnog wist te scoren, maar het doelpunt werd afgekeurd omdat de scheidsrechter al voor een strafschop had gefloten.
De bal ging op de stip waarna Frisia aanvoerder Douwe Wim Terpstra deze strafschop snoeihard tegen de touwen schoot voor de 3 - 1.
Heel even wankelde de organisatie bij sc Emmeloord, maar onder aanvoering van Wouter vd Velde en Harm van Wieren hield de verdediging goed stand.
In de 75e minuut had Emmeloord doelman Stefan vd Werff een schitterende en belangrijke redding in huis op een schot van Jordy Hoekema in de korte hoek.

Trainer Dick Schuurman gunde zijn pupil Bastian Tabak een publiekswissel en bracht nu de grillige omstreden aanvaller Gerke Schaap in de ploeg. De goalgetter van sc Emmeloord had zich eerder verslapen en moest voor straf als ballenjongen op de bank beginnen.
Bij iedere bal die over de afrastering verdween scandeerde het thuispubliek zijn naam, maar nu mocht Gerke Schaap onder luid applaus weer zijn kunsten vertonen.

In de 78e minuut had Gerke Schaap al zijn positie ingenomen, maar de voorzet van Guido Vissers werd pardoes door Frisia verdediger Jorn Wieringa in zijn eigen doel gekopt voor de 4 - 1.
Het ging nu ineens razendsnel want na een schitterende actie van Maarten Dekkers scoorde Gokhan Pala in de 82e minuut met een droge knal in de hoek de 5 - 1 voor sc Emmeloord.
In de slotfase maakte het 17 jarige talent Robin Elsinga zijn debuut in het eerste elftal of hij diende meteen als bliksemafleider bij een vrije trap van Gerke Schaap.
Deze vrije trap van Gerke Schaap schoot door en werd bij de tweede paal door invaller Marcel Westerhof in het doel gewerkt voor de 6 - 1 eindstand.
Het gehele team van sc Emmeloord verdiend een groot compliment voor het vertoonde spel want iedereen werkte hard voor elkaar.
Op het middenveld nam IJzervreter Ronald Kleiker het team op sleeptouw en lieten Gokhan Pala en Abdul Boundati weergaloze acties zien.
In de voorhoede waren Maarten Dekkers en Bastian Tabak de grote smaakmakers, maar soms is de beste speler iemand die het minste opvalt en altijd in de schaduw van anderen het vuile werk opknapt.
The man of the match is iemand die zichzelf altijd en overal volledig wegcijfert voor het teambelang.
Man of the Match: Wouter vd Velde ( het boegbeeld van sc Emmeloord )

Volgende week speelt sc Emmeloord een bekerwedstrijd thuis tegen sv Protos uit Coevorden en deze wedstrijd begint om 14:00 uur.
Deze verslaggever heeft een korte vakantie en zal hier niet bij zijn, maar er volgt later deze week wel een korte voorbeschouwing.
Op zondag 29 november speelt sc Emmeloord een uitwedstrijd bij vv Lemmer en dan volgt er weer een wedstrijdverslag.

Hieronder de opstellingen en overige uitslagen van de tweede klasse K.

De opstelling van sc Emmeloord:
Stefan vd Werff, Maarten Ebbers, Wouter vd Velde, Harm van Wieren, Guido Vissers, Ronald Kleiker ( 85e Marcel Westerhof ), Gokhan Pala, Abdul Boundati ( 85e Robin Elsinga ), Maarten Dekkers, Hans Langendijk & Bastian Tabak ( 75e Gerke Schaap ).
Wissels: Marcel Westerhof, Robin Elsinga, Gerke Schaap & Niels Boomsma.
Geblesseerd/afwezig: Sander Heimens, Remco Jonkman, Brahim Boundati, Denny vd Zee & Rik Beekman ( 2e ).
Trainers: Dick Schuurman & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Verzorger: Gerard Visser
Assistent scheidsrechter: Herman Vos uit Marknesse.

De opstelling van L.A.C. Frisia Leeuwarden:
Richard Reitsma, Douwe Wim Terpstra, Dennis Schotanus ( 55e Dennis Schuurman ), Jelmer Vos ( 80e Aissa Mahnin ), Jorn Wieringa, Mark den Hartog, Patrick Hoving, Jordy Hoekema, Davide Tundo, Yannick vd Wal & Brent Wijbenga ( 55e Jort ter Voort ).
Wissels: Dennis Schuurman, Aissa Mahnin, Jort ter Voort, Hidde Pater & Tyrone de Gries.
Gele kaart: Patrick Hoving
Technische staf: Johan Groote & Richard Dijkstra
Medische staf: Medhi Ghoochannejhad & Salvatore Tundo
Assistent scheidsrechter: Dhr. A. Andy uit Leeuwarden
De scheidsrechter: Dhr. A. Mansouri.

Alle overige uitslagen van de tweede klasse K:
sc Emmeloord  -  LAC Frisia      6  -  1
LSC 1890 Sneek  -  vv Beilen    4  -  0
GAVC Grou  -  vv Ruinerwold   2  -  2
VKW Westerbork  -  DTD Jelsum   AFG
sv Olyphia -  FC Wolvega     AFG
vv Steenwijk  -  vv Lemmer  AFG
ONB Drachten - MKV'29       AFG.

Verslaggever: Klaas Huisman.






VVI VR1 - SC Emmeloord VR1


De dames van SCE gaan na 9 wedstrijden aan de leiding in de 4e klasse. Met 8 overwinning en 1 gelijk spel staan de dames er goed voor. Met 1 punt voor op Blokzijl VR1 en een wedstrijd minder gespeeld, stond gistermiddag om 16.15 uur de wedstrijd tegen VVI VR1 op het programma. Deze wedstrijd tegen de nummer 4 moest ook gewonnen worden om de voorsprong op Blokzijl te behouden. Na de wedstrijdbesprerking en de warming-up waren we klaar de wedstrijd. In de eerste 10 minuten hadden wij het betere van het spel met kansen voor de aanvallers. Door snel druk te zetten op de achterhoede van VVI kwamen we een paar keer dicht bij de 0-1. Na een goede solo van Laura, kreeg Ageeth de bal in de 16 meter. Ageeth schoot de bal via een spelerster van VVI in het doel. 0-1 verdiend was het zeker. Nu moesten we doordruken, we gingen op zoek naar de 0-2 maar we waren te slordig in de afwerking. VVI kwam er een aantal keer gevaarlijk uit. De lat en onze keeper Sabin stonden gelijkmaker in de weg. In de 43ste minuut wist Laura te proviteren van een fout achterin en daar was de 0-2. Vlak voor de rust hadden de dames er nog zin in en daar kwamen we weer, na een prima aanval op rechts kwam Annet met een uitstekende voorzet op Laura... RAAK! 0-3. Dat was natuurlijk heerlijk gevoel zo vlak voor de rust.

De tweede helft begon, en VVI kwam anders uit de kleedkamer. Ze probeerde ons snel vast te zetten op eigen helft. In de rust was erop gehamerd dat we niet achteruit moet lopen. Want dan zijn de dames van VVI een gevaarlijke tegenstander. Maar toch ging het tot 2 keer toe fout achterin, verkeerd dekken was de oorzaak. Gevolgd door 2 doelpunten voor VVI. De stand is nu 2-3! VVI geloofde in de gelijkmaker en ging alles of niks spelen. 1 op 1 achterin en daar wisten wij van te profiteren. Vanuit de ingooi aan de linkerkant kwam de bal bij Laura, en weer ging ze op avontuur, 1 vrouw voorbij, de tweede ook, alleen op de keeper, en met een bekeken schot was daar de bevrijding 2-4. We kregen nog een paar mogelijkheden maar de keeper van VVI stond een aantal keer goed in de weg. De wedstijd liep op zijn eind, weer een overwinning erbij! Klasse dames, hard gewerkt met z’n alle en met 3 punten terug naar Emmeloord.

Opsteling:
Sabin
Sanne - Marit - Emke - Ashley
Ageeth - Annet - Elsbeth
Irene - Jody - Laura
Wissels: Marina, Dodde en Ichelle.

Zaterdag moeten we voor de beker thuis tegen SDS VR1 om 14.30 uur. Bij winst zitten de dames van SCE bij de laatste 13 teams. Kom de dames van SCE aanmoedigen!