D1 zaalvoetbaltoernooi 22 december in Ens

Op 22 december hadden we een zaaltoernooi in Ens. We hadden 2 teams: team D1A bestond uit Merijn, Robbie, Tygo, Jesse, Michael en  IJari. En team D1B bestond uit Daan, Bengt, Noah, Wahil, Roy en IJari. De eerste wedstrijd was SCE D1A tegen Ens D1A SCE kwam met 0-1 voor en toen scoorde de 1-1. Maar binnen een minuut stond SCE weer voor met 1-2. Kort daarna werd het weer 2-2. Maar gelukkig vlak voor het einde werd het 2-3 voor SCE. De volgende wedstrijd die SCE D1A moest spelen was tegen Flevo Boys D4A. SCE kwam vroeg voor met 1-0 en aan het einde scoorde SCE nog een keer en werd het in totaal 2-0. De derde wedstrijd die SCE D1A moest voetballen was tegen Flevo Boys D4A. Het werd uiteindelijk 1-1. SCE D1A stond in de finale tegen Flevo Boys alleen ik weet niet meer welk team. Maar die verloren we helaas met 1-0. En daarna was het andere team aan de beurt. Het was SCE D1B tegen Ens D1B we hadden met 3-1 een verloren. De volgende wedstrijd was tegen Flevo Boys D4B die speelden we gelijk 2-2. De laatste wedstrijd was tegen Flevo boys D6B die wonnen we met 2-0. Maar in totaal werden we derde.
Bengt

SC emmeloord d2-ens d2

De laatste wedstrijd voor de mannen en vrouw van Marcel Sybold en Edwin. Tegenstander van vandaag is Ens, wat op papier een makkelijke opgave moest gaan worden.
De wedstrijd heeft enige vertraging, omdat de kleding van ens niet mee is gekomen (waar is dat nog meer voorgekomen) Met een vertraging van 10 minuten, begint de wedstrijd eindelijk. Er is bij het begin van de wedstrijd al duidelijk wie deze wedstrijd zou gaan winnen. Emmeloord begint meteen vol overgave aan de wedstrijd, en binnen 4 minuten is de stand al 2-0 voor d2. Een derde goal werd jammerlijk afgekeurd voor buitenspel. Kansen te over voor D2, maar de bal wou er niet in. Door een counter kwam Ens terug naar 2-1, maar het was de enige kans voor ens de rest van de eerste helft. Emmeloord maakt aan alle illusies van ens een eind, want joey maakt 2 goals en bepaalt de ruststand op een comfortabele 4-1. Na de rust gaat emmeloord lekker door, mooie aanvallen en na 10 seconde maakte Corne met een prachtige goal de 5-1. Ens doet na een kwartier spelen wat terug en maakt de stand iets dragelijker 5-2. Dan is het weer Emmeloord wat gewoon verder voetbalt, en dan komt Mike met een onvervalste hattrick, 3 goals binnen 5 minuten, mede door mooie passes van corne en Julia. De einduitslag wordt 9-2. Een goed spelend d2 complimenten aan de trainers leiders van dit team. Het was mooi om naar te kijken heren en dame en nu lekker van een welverdiende winterstop genieten. Voor iedereen alvast een geweldige kerst gewenst, en geniet ervan.

SVN'69 F1 - SCE F2

15-12-2012 - Kraker van de bovenste plank!

Zaterdag 15 december was er een waar spektakel te beleven in Nijeveen! De boys van Sportclub gingen op bezoek bij SVN voor een ware 1/16e finale!
Na een langdurige warming up ging de wedstrijd om 10.00 uur van start. De rood-witten van SVN gingen met tegenwind veel en langdurig in de aanval.

Even leek het erop dat Emmeloord werd overlopen, maar na hardhandig én correct optreden van Dani werd hier duidelijk gemaakt wie de bazen zijn.
Aanvullend gaf Mathijn ook nog even een lesje effectief en mannelijk verdedigen. Nu moest het duidelijk zijn, je moest wel heel goed zijn om deze muur te slechten.
Helaas werd het halverwege de 1e helft door een van richting veranderde bal 1-0 voor SVN. Hier kon onze keeper Remco helaas niets tegen verrichten.

Niet kort daarna, welgeteld 4 minuten later, was het al 2-0 en leek de wedstrijd gespeeld.
Tussendoor was er een mooie solo van Ibrahim en het positiespel van Nighell was ook prima, maar toch was het na een afstandschot 3-0 en gingen de schoudertjes even hangen.
Maar na een mooie actie van Wouter, dwars door de verdediging heen en een flinke schouderduw op Dani was het Emmeloord dat wakker schrok en na de rust wel iets van plan was!

Na de wicky, ranja en ander zoethouders was het Sportclub Emmeloord dat het heft in handen nam. Een strakke corner werd met een schot van Koen op de lat beantwoord, waarna Bram in de rebound de paal raakte! Pech!
Direct daarna gaf Bram een steekpass op Wouter en die kon zo doorlopen naar de goal om het schitterend af te maken; 3-1. Het zonnetje kwam door en we zijn weer terug in de wedstrijd!
Een korte uitbraak van SVN leverde een superstrak schot van SVN op, wat nog mooier met 1 vuist werd weggestompt door Remco! Iedereen langs de lijn applaudisseerde voor deze schitterende redding! In de rebound ging Emmeloord er weer vandoor en door opnieuw een mooi steekpassje op Wouter werd het plotseling zelfs 3-2! Het moest niet gekker worden…. En dat werd het ook niet.
Helaas floot de scheidsrechter een paar minuten later af, maar waren de reacties vanaf de lijn geweldig! Schitterend gespeeld, spanning én genoten van het spel en toch uitgeschakeld worden? Yes, you can! Dan maar de focus op de 2e plek houden in de competitie wat recht geeft op een plaats in de voorronde van de champions league…. Oh nee…. sorry, over een jaar of 12 pas!

SCE F2 weet weer wat verliezen is !!!!!!

SCE-F2  - Flevoboys

Woensdag 12-12-12 Het was alweer heel wat wedstrijden geleden dat de F2 verloren had
Dit seizoen nog maar een keer namelijk op 6 oktober toen was Kuinre Te sterk
Vandaag dus een oefenwedstrijd tegen een uit de  talenten van de F teams van flevoboys samengesteld team.

De opstelling:
                                                  Remco
Mathijn(C)                                                                                     Dani(5de Tamas)

Koen
Sam                                                                                             Nighell

Bram(5de Wouter)

Vanaf de aftrap bleek gelijk wel dat dit een sterke tegenstander was.
Er moest nu echt gestreden worden voor elke meter Nu is het niet zo dat onze mannen en vrouw dit niet kunnen maar dat was wel even wennen Remco kreeg deze wedstrijd toch wel meer ballen te verwerken dan Normaal maar doorstond dit weer super en had een aantal goeie reddingen. Mathijn stond weer goed te verdedigen en gaf weer een paar mooie passes. Koen moest meer achterin  voetballen dan op het middenveld maar speelde ook zeer goed. Dani was weer geweldig in vorm en heeft wat aanvallen van de flevoboys onschadelijk gemaakt. Sam bleef ook goed doorgaan speelde zijn tegenstander een paar keer mooi uit Schoot nog op lat en paal en paar keer naast. Bram had ook een aantal kansen creerde er ook een paar mooi zelf,maar deze gingen er helaas niet in Nighell heeft weer de nodige meters gemaakt helaas werd zijn inzet niet beloond met een mooie goal de kansen waren er wel. Wouter bleef mooi op zijn positie voetballen maar ook helaas trof wouter ook geen doel
En natuurlijk Tamas niet vergeten die vandaag z,n eerste wedstrijd mee speelde met de F2 en het ook geweldig deed. Uiteindelijk werd de wedstrijd met 0-4 verloren al hadden we ook een groot aantal kansen vooral de eerste helft. Maar eerlijk is eerlijk Flevoboys had verdiend gewonnen Voor de SCE was dit wel een goede oefenwedstrijd mooi om te zien dat de F2 Ook mee kan met een team dat zeker een klassen hoger speelt.
Super gevoetbald allemaal

wedstrijd verslag Sc Emmeloord D3- Tollebeek D2

SC EMMELOORD D3 – TOLLEBEEK D2
15-12-12 - Om 9.00 mochten onze jongens hun krachten meten tegen Tollebeek D2. Deze tegenstander doet het goed met een derde plek in de competitie, een zware dobber dus voor onze boys. De jongens gingen in de eerste 10 a 15 minuten voortvarend van start en zetten de tegenstander meteen onder druk en dat resulteerde in verschillende kansen. Maar zo is voetbal de eerste uitbraak van de tegenstander resulteerde gelijk in een doelpunt 0-1 daarna liepen de gasten uit naar 0-2 en 0-3 ruststand. Wat restte was de tweede helft te laten zien dat D3 veerkracht heeft en best aardig kan voetballen. Leon keepte deze morgen een puike wedstrijd via hem werd de uitslag niet nog hoger. Niet veel later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en werd 0-8 als einduitslag op het wedstrijdformulier ingevuld.
Coach Huub stevens

SC Emmeloord D1 - Nagele D1

01-12-2012 - D1 pas laat voorbij Nagele.

Sinds de uitwedstrijd tegen Genemuiden is D1 in de winning mood en zijn vier wedstrijden op rij met winst afgesloten. Afgelopen zaterdag kwam Nagele D1 op bezoek op sportpark Ervenbos. Nagele, op dat moment de nummer drie met hetzelfde puntenaantal als D1, was misschien wel de sterkste tegenstander uit de competitie. Dus stonden de heren van D1 op scherp. Met Yari op doel en Nathan, Twan, Daan, Jesse, Rolf en Robbie in de defensie moesten de spitsen van Nagele onschadelijk worden gemaakt. Bengt, Wahil en Noah zorgden voor de verbinding met de aanvallers Tygo, Roy, Michael en Merijn die maar één opdracht meekregen, namelijk SCOREN!! In het begin van de wedstrijd speelde Nagele defensief en voorzichtig en kon D1 goed in haar spel komen. De verdediging van Nagele was nog niet helemaal wakker, D1 kon simpel combineren en kansen creëren. Naar een paar kansen is het dan eindelijk raak: Tygo komt vrij voor de keeper en scoort de 1-0. D1 schakelt nog een versnelling hoger en nog geen 5 minuten later kan Tygo weer schieten en hij faalt niet: 2-0. Maar Nagele wordt scherper en D1 heeft geen antwoord op het sterke spel van Nagele. Dan verdient Nagele een vrije trap  bij de zijlijn. De bal komt voor en uit de kluts verdwijnt de bal in het doel:2-1. Nagele blijft aanzetten en creërt ruimte aan de zijkanten. De verdedigers van D1 moeten alle zeilen bijzetten, maar kunnen niet voorkomen dat Nagele langszij komt:2-2. D1 is weer wakker geschud en valt sterk aan over de zijkanten, maar ze scoren helaas niet meer voor rust.
D1 komt goed uit de startblokken aan het begin van de tweede helft. Nagele heeft niets te zeggen tegenover de verdediging en het middenveld. Alleen voorin gaat het voor D1 moeizaam. Nagele verdedigt massaal, maar na een kwartier in de tweede helft probeert Michael het maar eens met een hard schot. De keeper redt de bal, maar laat hem weer los waardoor de bal in het doel hobbelt:3-2. Lang kan D1 niet genieten van deze voorsprong, want vrij snel daarna komt de Nageler spits na een goede steekpass oog in oog met Yari te staan en faalt niet: 3-3. Dat terugkomen in de wedstrijd heeft Nagele veel energie gekost en de accu is blijkbaar leeg waardoor de SCE-spitsen meer ruimte krijgen. Schoten van Tygo, Michael en Merijn treffen geen doel. Dan krijgt Noah de bal, rand zestien meter en hij haalt hard uit en scoort 4-3. Beide teams worden feller in de duels. Zo wordt Tygo een paar keer neergehaald. De verdediging van D1 vangt alle ballen op en bouwt telkens een nieuwe aanval op. Het wordt zelfs nog 5-3 als Merijn wordt aangespeeld door Michael, Na een mooie individuele actie kan hij vrij doorlopen en heeft de keus om af te leggen of zelf te schieten. Hij schiet zelf en scoort, 5-3. Hierna is het verzet van Nagele gebroken en speelde D1 de wedstrijd gecontroleerd uit een bleven de drie punten in Emmeloord.
Na deze voorsprong staat D1 stevig op de derde plaats en zijn er kansen om nog naar de tweede plaats te klimmen. In de laatste wedstrijd zal er dan met grote cijfers van Tollebeek gewonnen moeten worden en dat zal nog een fklinke klus worden.

Groeten van de verslaggever.

SCE C1 - Urk C2 Zaterdag 1 december 2012

Competitiewedstrijd SCE C1 - Urk C2

01-12-2012 - Vandaag stond de streekderby tegen Urk C2 op het programma, altijd een lastige tegenstander. De eerste 10 minuten was even aftasten voor beide ploegen, SCE begon zeer gretig en super  gemotiveerd. Een driehoekje tussen Stefan, Damian en Olav kon niet worden omgezet in een voorsprong. In de 16e minuut komt er een uitstekende pass van de schoen van Olav op Luuk,
deze haalt uit en de 1-0 voor SCE is een feit. Nog geen 2 minuten later na een uitstekende combinatie tussen Jason, Damian via Olav op Luuk, Luuk scoort beheerst de 2-0.  Er is echt sprake van  oogstrelend voetbal. Wat zijn de jongens gedreven. In de 20e minuut ontsnapt een spits van Urk aan de verdediging van SCE, helaas komt Tim het doel niet uit, hij weet de bal nog met zijn vingertoppen te beroeren, maar de 2-1 rolt toch binnen. Urk begint steeds meer druk te zetten, er komt daarna weer een speler van Urk alleen voor Tim, iedereen denkt aan buitenspel maar onze grensrechter vond dat niet, maar dit keer weet Tim de bal tot corner te verwerken. Dan weer een uitstekende voorzet van Stefan op Damian, die uiteindelijk een corner weet te versieren, uit deze corner wordt niet gescoord. Dan weer een super actie van Damian, deze schiet de bal naar Luuk, deze haalt uit, maar de bal gaat net naast. De ruststand is 2-1, misschien af en toe wat slordig, maar een welverdiende voorsprong.

In de 2e helft sprint Olav als Zoef de Haas over het veld, en weet de bal mooi voor te zetten, De bal komt in de voeten van Damian terecht, Damian geeft de bal af, maar had zelf alle ruimte op de kist te schieten, zonde. Dan zitten we in de 11e minuut van de 2e helft, door nonchalant voetbal achter in heeft Urk de 2-2 voor het inschieten en dat gebeurt dan ook. In de 13e minuut gevolgd door de 2-3 van Urk. Irene komt in het veld en weet de tegenstander zenuwachtig te maken, waardoor SCE een ingooi krijgt. Hier komt geen doelpunt uit, En dan in de 17e minuut is het wederom Urk dat de 2-4 binnentikt. Waar is de gretigheid van de 1e helft gebleven, het is helemaal weg. Toch komt Luuk even later voor de keeper van Urk, maar zijn schot op de goal was te slap. En keeper redt dus. Door een ongelukkige actie van Stefan en de tegenstander, wordt Stefan van het veld getild, En als het nog niet genoeg was, wordt in de 21e minuut een eigen doelpunt gemaakt door Lucas en is de stand 2-5. Ja en zo werd het een ware schiettent op deze kermisachtige 2e helft. Een doorgebroken speler van Urk wordt gemangeld door Melvin, de vrije trap die hieruit volgt wordt weer prima gered door Tim. Dan weer een spits van Urk die alleen voor Tim opduikt, Nu komt Tim wel uit het doel, terwijl die dat nu juist niet had moeten doen., maar gelukkig gaat de bal via de paal naast. Dan had Justin een goeie pass kunnen geven op de vrijstaande Luuk, maar hij schoot nu juist de andere kant op, zonde. Door hard werken van oa Irene krijgt SCE 2 corners op rij. Het is Koen die met een boogbal bijna de 3-5 binnen schiet, maar de keeper had de bal, In de laatste minuut van de 2e helft maakt Urk dan ook nog de 2-6. Deze einduitslag was misschien wat te veel voor Urk, maar eerlijk is eerlijk, ik had dit stukje liever gestopt na de 1e helft waarin SCE met vlagen superieur was, maar ja, gezien de 2e helft heeft Urk verdient gewonnen. We hebben het geprobeerd, het is niet gelukt, dan maar punten pakken a.s. zaterdag in Balk, Tegen deze jongens hebben we nog wat goed te maken, en als de inzet net zo is als in de 1e helft vandaag, dan heb ik er wel vertrouwen in. Succes. By the way Stefan zijn voet is bijna over, En Niels nog beterschap gewenst.

7 Renado 3                16

Vandaag Beginnen we in onze 4 4 3 opstelling, welke Karim uitgedacht heeft afgelopen donderdag tijdens een geslaagde
training avond bij Plaza a6 in Emmeloord en waar iedereen veel inzet en gezelligheid toonde.
Riaz op de goal.
Laatste lijn met Rechts Moessie Farid laatste man en Said voorstopper en Bekir op links.
Middenveld Hassan, Suber en Hakim
Voor Hamza op rechts, Mo op de nummer 10 en Adil op links.
We begonnen wat afwachtend en zoekend aan deze wedstrijd.
Dat resulteerde in de 6e minuut al tot een tegendoelpunt.
Dit kwam eigenlijk doordat Said toch weer last van zijn kuit kreeg en werkelijk niet meer kon lopen
En zijn tegenstander kon dan ook vrij op de goal af en vrij scoren. 0-1
Onze coach Karim was werkelijk heel goed bij de les, men wilde Peter op de plaats van de geblesseerde Said zetten,
Maar tijdig greep Karim in en liet Brahim invallen en liet hem wat meer op het middenveld spelen.
We gingen nu veel meer met de punt naar voren spelen en dat resulteerde in de 10e minuut al tot resultaat.
Het bleek echt een gouden wissel te zijn, want het was Brahim die de gelijkmaker aantekende. 1-1
Hamza nam een lange hoge voorzet in een keer alla van Basten met een omhaal ineens op zijn voet.
Jammer dat de bal niet raak was, het was zo mooi dat dit een beter lot zou hebben verdient.
Tot de 25 e minuut hadden wij de wedstrijd echt onder controle met goed voetbal.
In de 25 e minuut passeerde Hamza in het punt van het strafschop gebied zijn man en was ook de tweede voorbij toen
hij onderuit gehaald werd en een wij een strafschop kregen.
Hamza nam zelf de strafschop en scoorde de 2-1.
Rond de 25e minuut wisselde onze gouden wissel Brahim voor Peter die verder op het middenveld ging.
In de 30e minuut maakte Adil werkelijk het doelpunt van de maand.
Na een lange bal van Farid, die Adil met rechts aan te nam en direct met links snoeihard de bal af te maken en te scoren. 3-1
Tot de rust hadden we alles echt onder controle en Hassan had de achterhoede perfect georganiseerd.

Vandaag zijn er twee spelers man of the match.
Suber, die zoals altijd een geweldige wedstrijd speelde, maar in zijn eentje zowat het hele midden veld moest dicht lopen.
De man is werkelijk iemand die het spelletje voetbal heel erg goed begrijpt, het stopt bij hem niet bij de pass en steekbal.
Hij blijft maar lopen en gaten trekken voor andere spelers.
De tweede man of the match is Hassan die werkelijk onvermoeibaar leek en constant iedereen coachte op het veld,
Die echt meters heeft gemaakt en die door zijn loopactie de tegenstanders het leven echt zuur maakte.

We begonnen de tweede helft sterk en gaven Renado geen kans.
Het was al in de 48e minuut dat Adil een mooie pass op Hakim gaf die de bal er in zijn bekende Huntelaar in schoot 4-1.
Emmeloord bleef veel sterker in de tweede helft en vaak kregen wij kansen omdat Renado steeds aanvallender ging spelen.
In de 65e minuut werd Suber op rechts onderuit gehaald en Peter nam die vrije trap en met een harde strakke pass bereikte hij Brahim
die de bal doorspeelde naar Suber die de bal binnen schoot 5-1.
In de 85e minuut scoorde Renado tegen en was het 5-2
Maar het was al direct in de 86e minuut Adil die na een hele mooie run van zowat eigen helft de keeper simpel
uitspeelde door naar links te kappen en met rechts in te schieten. 6-2.
En een paar minuten later in de 88e minuut was het een goede loop actie van Brahim die de bal op Adil speelde en die zijn 3e doelpunt maakte. 7-2
Gelukkig voor onze tegenstanders bleef het hier bij.
Volgende week onze laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Emmeloord 6 en als we die winnen liggen we in elk geval goed op schema op weg naar
een gezellige barbecue met het hele team van Emmeloord 5.