De voorbeschouwing sc Emmeloord - DTD Jelsum





Wy sille it sjen oanstaande Snein! We zullen het gaan zien aanstaande zondag.
Deze zondag komen de polderboys in actie tegen de trotse koploper van de Tweede Klasse K.
Wij heten onze gasten uit De Trije Doarpen Jelsum, Britsum & Cornjum van harte welkom in het Blauwe Bastion.
Om 14:00 uur zal de aftrap worden verricht door de onze pupil van de week de elfjarige doelman Storm Tolsma van het jeugdteam sc Emmeloord JO 11-2.
De Groen Gele Toffe Duvels uit de Trije Doarpen zijn de verrassende koploper en gelden dit seizoen als de grote angstgegner en reuzendoder in de Tweede Klasse K.
Eerder dit seizoen ging de uitwedstrijd op de Martenawei in Jelsum  kansloos met 3 - 0 verloren.
Vorig seizoen eindigde de thuiswedstrijd in een 2 - 2 gelijkspel en ging de uitwedstrijd in het Friese Jelsum met 3 - 1 verloren.

De Emmeloorders zijn na de overwinningen op sv Olyphia en vv Peize een plaatsje geklommen op de ranglijst en hebben meer afstand genomen van de onderste regionen.
De polderboys staan nu met 26 punten uit 19 wedstrijden en een positief doelsaldo van 40 en 32 tegen op een 7e plek in de Tweede Klasse K.
Er werden acht wedstrijden gewonnen, twee keer gelijkgespeeld en er gingen negen wedstrijden verloren voor de blauwe brigade.
De topscorers bij de blauwe tornado's zijn Hans Langedijk en Bastian Tabak met beiden acht doelpunten.
Het lijkt erop dat Trainer Dick Schuurman zondag de beschikking heeft over een fitte selectie.
De grote kracht van sc Emmeloord is de saamhorigheid en eenheid die het team de laatste tijd uitstraalt.

Vorige week overleed de DTD clubman Sjoerd Hoekstra Bonnema en langs deze weg willen wij De Trije Doarpen condoleren met dit grote verlies.
De voorbeschouwing van de Trije Doarpen begint met het zinnetje Wy Sille it Sjen Oanstaande Snein vertaald wij zullen het gaan zien aanstaande zondag.
In deze prachtige voorbeschouwing wordt er stil gestaan bij het pioniersleven in de polder en de oprichting van sc Emmeloord.
Vorige week wonnen de Martenaboys met 3 - 1 van Velocitas.

De Groen Gele Toffe Duvels zijn met 39 punten uit 18 wedstrijden de trotse koploper van de Tweede Klasse K.
De Martenaboys wisten tot nu toe 12 wedstrijden te winnen, speelden drie wedstrijden gelijk en verloren drie wedstrijden met een positiefdoelsaldo van 32 voor en 19 tegen.
Het is ongekend spannend bovenin want vv Roden staat in punten gelijk met DTD maar hebben een wedstrijd meer gespeeld en vlak daarachter staan de Grouwsters met 37 punten uit 19 wedstrijden.

De topscorers bij DTD Jelsum zijn Thys de Jong en Ybele Kuko Reitsma met tien en acht doelpunten.
Het team van DTD staat bekend om zijn tomeloze kracht, passie, strijd en inzet.
De routine en ervaring moet komen van Hendrik Harm Kingma, Hans Simon Kingma, Pieter Hansma, Pieter Elgersma en Sytse Pieter vd Zwaag die als de sloper door het leven gaat.
Het team heeft een gemiddelde leeftijd van 26 jaar waarbij Kevin Jordi Hiemstra en Hessel Agema met 19 en 17 jaar oud de jongste spelers zijn.
Hoofdtrainer Steffen Hansma is aan zijn vierde en laatste seizoen bezig aan de Martenawei en staat volgend seizoen bij vv Beetgum aan het roer.
Zijn opvolger is Marcel Frankena die van vv Warga overkomt.

Eerder dit seizoen gingen de polderboys in Jelsum met 3 - 0 onderuit en waren namens DTD Ybele Reitsma, Thys de Jong en Kevin Jordi Hiemstra de doelpuntenmakers.
In de eerste minuut zeilde een schot van Ybele Reitsma in de kruizing  en kort hierop scoorde Thys de Jong met een buitenspelluchtje en was deze wedstrijd gespeeld.
Vorig seizoen eindigde de thuiswedstrijd in een 2 - 2 gelijkspel waarbij sc Emmeloord een 2 - 0 voorsprong uit handen gaf.
Toen waren namens sc Emmeloord Ronald Kleiker en Rik Beekman de doelpuntenmakers en zorgden Thys de Jong en Ybele Reitsma ( strafschop ) voor de 2 - 2 eindstand.

De supergezellige dorps en familieclub De Trije Doarpen werd op 20 Juni 1939 in de clubkleuren Groen Geel opgericht en gaan als de Toffe Duvels en de Martenaboys door het leven.
De Trije Doarpen omvat de drie dorpskernen Jelsum, Cornjum & Britsum in de gemeente Leeuwarderdeel net iets boven Leeuwarden.
Het cluborgaan van DTD heet De Toffe Duvels en vandaar de bijnaam de Groen Gele Toffe Duvels.
Deze kleine gemoedelijke dorpsclub heeft ongeveer 200 leden en speelt zijn thuiswedstrijden op het knusse sportpark De Martenawei waar het de beschikking heeft over twee velden waaronder 1 kunstgrasveld.

De dorpsclub DTD is een amateurpartner van profclub Cambuur Leeuwarden waar het intensieve banden mee onderhoud.
Sinds 1988 spelen DTD en sc Cambuur altijd in de voorbereiding met de traditionele seizoensopening een oefenwedstrijd tegen elkaar.
In 2012 werd voor het eerst in de clubhistorie de tweede klasse bereikt, maar in 2013 volgde er weer degradatie naar de derde klasse.
In 2015 promoveerde DTD via de nacompetitie in een tweeluik met de buren Sint Annaparochie opnieuw naar de tweede klasse waar het vorig seizoen keurig op een 5e plek eindigde.

De drie dorpen Jelsum, Britsum & Cornjum hebben gezamenlijk ongeveer 1500 inwoners. De kleine kasteeltjes Martenastate en Dekemastate zijn de toeristische trekpleisters van De Trije Doarpen.
De wedstrijd sc Emmeloord - DTD Jelsum begint zondagmiddag om 14:00 uur in het Blauwe Bastion op De Ervenbos te Emmeloord.
Zondagavond volgt er een uitgebreid wedstrijdverslag.

Alle voorspellingen voor de Tweede Klasse K:
sc Emmeloord  -  DTD Jelsum tussen de nummers 7 en 1.
Eerder verloren de polderboys met 3 - 0 in Jelsum.
Zijn de polderboys in staat om te stunten tegen de koploper?
Wy sille it sjen oanstaande Snein! Een 3.

vv Ruinerwold  -  vv Roden tussen de nummers 4 en 2.
In Roden eindigde deze wedstrijd in een 0 - 2 overwinning voor de Drentse Red Bulls uit Ruinerwold.
Een mooie affiche tussen de twee topscorers Marcus Koetse Koetsier met 17 doelpunten voor Ruinerwold en Rene de Vries met 22 doelpunten voor vv Roden.
De Red Bulls wonnen vorige week met 1 - 3 bij vv Lemmer en staan keurig in de subtop met acht punten achterstand op vv Roden.
De Zwart Witte Mensingeboys uit Roden wonnen met 1 - 0 van GAVC en staan nu gelijk met koploper DTD maar hebben een wedstrijd meer gespeeld. Het kan weleens gaan spoken op De Corner. Een 3.

GAVC Grou  -  vv Lemmer tussen de nummers 3 en 13.
In Lemmer wonnen de groene poonrokers verrassend met 2 - 1.
De Geel Zwarte Kaasdansers uit Grou zijn na de 1 - 0 nederlaag bij vv Roden hun koppositie kwijtgeraakt en hunkeren naar eerherstel.
De groene poonrokers uit Lemmer vechten tegen degradatie, maar zitten in de hoek waar de klappen vallen. Een 1.

sc Stadspark Groningen  -  vv Peize tussen de nummers 6 en 5.
In Peize werd het eerder een 2 - 3 overwinning voor Stadspark.
De Martiniboys zagen vorige week tot hun afgrijzen de Groninger Boys nog langszij komen waardoor de Groningse derby in een 3 - 3 gelijkspel eindigde.
De Paisers gingen onderuit tegen sc Emmeloord en zijn afgehaakt voor het kampioenschap. De verwachting is een driepunter voor Stadspark. Een 1.

Groninger Boys  -  sv Olyphia Noordwolde tussen de nummers 12 en 8.
In Noordwolde werd het eerder een ruime 7 - 1 voor Olyphia.
De laatste weken begint het draaien bij de Rode Mollebonen uit West End.
Zie daar de hand van Trainer Peter Slijfer die er dan toch nog in is geslaagd dit weerbarstige team te vormen en te kneden.
Het is de Groninger Boys gegund, maar dan zullen de Mollebonen eerst met de groene rotanboys moeten afrekenen. Een 1.

MKV'29 Leeuwarden  -  Sint Annaparochie tussen de nummers 11 en 9.
In Sint Anna wonnen de Friese wadvogels met 4 - 1 van MKV'29.
De rood witte parels uit Leeuwarden schrapen en sprokkelen hun puntjes bij elkaar om het lijfsbehoud veilig te stellen.
Na de 1 - 1 bij Olyphia komen de Friese wadvogels uit Sint Anna op bezoek.
De Zwart Witte Waaiers staan ook nog niet veilig en hebben de ooievaars van stok gehaald. Een gelijkspel ligt voor de hand. Een 3.
Het Groningse Velocitas is dit weekend vrij.

Ik wens iedereen een spannende en sportieve voetbalzondag toe in de Tweede Klasse K.
Verslaggever: Klaas Huisman.


















De voorbeschouwing N.O.K. ( 19-1 ) - sc Emmeloord ( 19-1)


Deze zaterdag gaan de beloften van sc Emmeloord in het Friese Gaasterland op bezoek bij de Nijemirdum/Oudemirdum Kombinatie.

De aftrap van de wedstrijd sv N.O.K. - sc Emmeloord is om 11:30 uur op sportpark De Skelp te Oudemirdum.
Na drie nederlagen op rij wordt het weer eens tijd voor een ouderwetse driepunter voor de Blauwe Desperado's.
Het getergde beloftenteam heeft een behoorlijke dreun opgelopen en zal er zaterdag op gebrand zijn om eindelijk weer eens overwinning te pakken om het zelfvertrouwen weer terug te krijgen.

Trainer Frank vd Werf heeft een paar slechte weken achter de rug en is naarstig op zoek om het lek weer boven te krijgen en het team weer aan het draaien te krijgen.
Het is ongekend spannend bovenin in de eerste klasse noord waar de beide koplopers FC Wolvega en sc Rouveen met 43 punten uit 18 wedstrijden nek aan nek staan en elkaar geen strobreed geven.
Op de derde plek staan de Emmeloorders met 41 punten uit 18 wedstrijden en vlak daarachter staan de Olpaers uit Oldeholtpade met 40 punten uit 18 wedstrijden.
Deze vier teams zullen gaan strijden om het kampioenschap en binnenkort staat de grote kraker FC Wolvega - sc Rouveen op het programma.

Het beloftenteam van N.O.K. draait een loodzwaar en moeizaam seizoen in de eerste klasse en staat op een 8e plek in de onderste regionen.
De Blauwe Nokkers van de Nijemirdum/Oudemirdum Kombinatie staan met 15 punten uit 18 wedstrijden en een negatief doelsaldo van 26 voor en 63 tegen op een 8e plek onderin de middenmoot van de 1e klasse.
De Nokkers wisten tot nu toe vijf wedstrijden te winnen terwijl de overige 13 wedstrijden werden verloren.
Afgelopen zaterdag gingen de Nokkers thuis met 1 - 4 onderuit tegen de Groene Maronesses uit Marknesse terwijl de Friesen een week eerder verrassend met 0 - 1 bij FC Meppel wisten te winnen.
De grootste nederlaag van dit seizoen was uit bij de Green White Army in Rouveen waar de Nokkers met maar liefst 10 - 0 onderuit gingen.
Ook bij FC Wolvega en SVM Marknesse werden er met 9 - 1 en 7 - 1 grote nederlagen geleden voor de Nokkers.
Uit bij vv Oerterp boekte sv N.O.K. met 1 - 5 zijn grootste overwinning.
Thuis op sportpark De Skelp boekten de Nokkers alleen tegen V.H.K. een 3 - 2 overwinning terwijl alle overige acht thuiswedstrijden verloren gingen.

In de eerste wedstrijd op De Ervenbos had sc Emmeloord zijn handen vol aan de taaie, stugge, veerkrachtige en strijdvaardige Nokkers uit Oudemirdum.
Deze wedstrijd eindigde destijds in een sensationele spektakelstuk in een nipte 5 - 4 overwinning voor sc Emmeloord.
Ondanks een snelle 2 - 0 voorsprong dankzij Wessel Scheepers en Joost van Tilburg knokten de Nokkers zich via Erwin de Vries en Rutger Ferdinands terug tot 2 - 2 waarna Jordy Benjamins via een strafschop de Emmeloorders opnieuw met 3 - 2 aan de leiding bracht.
In een onthutsende en verrassende tweede helft namen de Nokkers toen via Rutger Ferdinands en Johan Betzema een 3 - 4 voorsprong waarna de Emmeloorders diep moesten gaan om via Annys Radwan en Joost van Tilburg alsnog de 5 - 4 overwinning over de streep te trekken.
Met name de Friese doelman Meine de Jong had een topdag en keepte een puike partij in Emmeloord.

De Nijemirdum/Oudemirdum Kombinatie afgekort N.O.K. werd op 1 Juli 1965 in de clubkleuren Blauw Wit opgericht en heeft sportpark De Skelp te Oudemirdum als thuisbasis.
De Nokkers hebben ongeveer 200 leden en twee velden tot hun beschikking op De Skelp.
Sinds 2011 komt het eerste elftal van N.O.K. in de 3e klasse uit, maar de laatste weken verlopen moeizaam waardoor de Nokkers nu op de 13e plek staan en moeten vrezen voor degradatie.
Het pittoreske Frieze dorpje Oudemirdum ligt in de gemeente De Friese Meren in het toeristische Gaasterland en heeft ongeveer 1300 inwoners.

De wedstrijd sv N.O.K. ( 19-1 ) - sc Emmeloord ( 19-1 ) begint zaterdagochtend om 11:30 uur op sportpark De Skelp te Oudemirdum.

De voorspellingen voor de eerste klasse Noord:
sv N.O.K. Oudemirdum  -  sc Emmeloord tussen de nummers 8 en 3.
In Emmeloord werd het destijds een nipte 5 - 4 overwinning voor de polderboys.
De Nokkers wisten dit seizoen slechts 1 thuiswedstrijd te winnen en gingen afgelopen zaterdag met 1 - 4 onderuit tegen SVM Marknesse.
Wordt deze wedstrijd de grote ommekeer voor sc Emmeloord? Een 2.

FC Wolvega  -  V.H.K. Sint Jansklooster tussen de nummers 1 en 9.
In Sint Jansklooster wisten de Paarse Wolven met 2 - 3 van de Monniken te winnen. Na de 1 - 4 winst op sc Emmeloord ruiken de wolven bloed en zal FC Wolvega vol gas geven om de koppositie te behouden.
De monniken uit Sint Jansklooster hielden vorige week heel knap sc Rouveen op een 1 - 1 gelijkspel, maar de Paarse Wolven zijn gewaarschuwd en gaan vol voor de winst. Een 1.

sc Rouveen  -  Steenwijkerwold tussen de nummers 2 en 6.
In Steenwijkerwold eindigde deze wedstrijd in een ongekend doelpuntenfestijn in een 4 - 4 gelijkspel.
De Rouveners lieten vorige week dure punten liggen door met 1 - 1 gelijk te spelen bij VHK in Sint Jansklooster.
Beginnen de soldaten van de Green White Army nerveus te worden en zijn de groenen wel klaar voor het kampioenschap?
De rood zwarte leeuwen uit het Wold wonnen vorige week met 2 - 0 van de rode lantaarndrager vv Dwingeloo, maar zullen in Rouveen met een furieus en ontketend sc Rouveen te maken krijgen. Een 1.

SVM Marknesse  -  vv Oldeholtpade tussen de nummers 5 en 4.
In het Friese Oldeholtpade eindigde deze wedstrijd in een 2 - 2 gelijkspel.
De groene Maronesses wonnen hun laatste twee wedstrijden met 3 - 2 en 4 - 1 van sc Emmeloord en N.O.K. en hebben zelfvertrouwen opgedaan.
De blauwe reuzen uit Oldeholtpade wonnen met 4 - 1 van FC Meppel en doen nog steeds volop mee, maar zijn de Olpaers opgewassen tegen de fanatieke klieduiven? Een gelijkspel zou zomaar kunnen. Een 3.

FC Meppel  -  vv Balk tussen de nummers 11 en 7.
In het Friese Balk wonnen de Blauwe Wilgen met 5 - 1 van de Groene Muppelts uit Meppel.
De Meppeler Muggen zijn van slag en zakken steeds verder naar beneden.
Na de 3 - 2 overwinning op vv Oerterp kruipen de blauwe wilgen uit Balk weer langzaam omhoog. Een 2.

vv Dwingeloo  -  vv Oerterp tussen de nummers 12 en 10.
In het Friese Ureterp wonnen de Griene Greiders met 5 - 2 van de Rode Dwingelers.
De rode lantaarndrager vv Dwingeloo probeert zijn puntjes bij elkaar te schrapen om degradatie te voorkomen, maar staan met slechts zeven punten nog steeds vier punten achter de nummer elf FC Meppel.
De Griene Greiders uit Oerterp moeten oppassen in Dwingeloo want een kat in het nauw kan rare sprongen maken. Een 1.

Ik wens iedereen een spannende en sportieve voetbalzaterdag toe in de eerste klasse noord.
Verslaggever: Klaas Huisman.












Verslag vv Peize - sc Emmeloord

In een hartstochtelijk en meeslepend voetbalgevecht heeft sc Emmeloord goede zaken gedaan door met enig fortuin met 1 - 2 van vv Peize te winnen.
Door deze zwaarbevochten overwinning zijn de polderboys weer een plekje gestegen op de ranglijst en heeft het meer afstand genomen van de onderste regionen.
Deze overwinning kwam niet zomaar tot stand want in een hectische en superspannende slotfase moesten de blauwen diep gaan om de drie punten veilig over de streep te kunnen trekken.
Een voetbalverhaal over het geluksmuntje van Mark Staal, het tjakkagevoel van fotograaf Henk Majoor, het FC Knuddemomentje van Peize doelman Lennart Renkema, De blauwe panter Ruben Doorn en het goudhaantje Rik Beekman.
Onderaan dit verslag staan de opstellingen van beide teams.

Tijdens de warming up werd middenvelder Mark Staal even afgeleid toen hij plotseling een euromuntje op het veld vond.
Hij raapte het muntje op en liet deze aan zijn medespelers zien want is hier misschien sprake van een geluksmuntje?
Ondertussen was ook de Groningse fotograaf Henk Majoor gearriveerd en de aanwezigheid van Docter Andes E Vijfje kan toch geen toeval meer zijn want iedere keer als De Majoor met zijn supersonische XXL lensen in actie komt weten de blauwen altijd te winnen.

Trainer Dick Schuurman kreeg eerst nog met een tegenvaller te maken omdat centrale verdediger Gokhan Pala zich vooraf ziek meldde waarna Koen Boneschansker naast Harm van Wieren mocht starten.
De Emmeloorders begonnen sterk, fanatiek en fel aan deze wedstrijd.
In de tweede minuut moest Peize doelman Lennart Renkema gestrekt naar de hoek om een vrije trap van Wiebe Koopmans tot corner te verwerken.
Deze corner werd met de nodige moeite door de doelman van Peize weggestomp waarna de rebound niets zou opleveren, maar de toon was nu meteen gezet.
Mooie pogingen van Rik Beekman, Wiebe Koopmans en Bastian Tabak werden ternauwernood geblokt en weggewerkt.

Na deze brutale openingsfase ging de storm even liggen en lieten ook de Paisers van zich horen.
Een kopbal van Danny Krekel zeilde rakelings naast het doel.
In de 13e minuut werd er een doelpunt van vv Peize afgekeurd wegens gevaarlijk spel waarbij Emmeloord doelpunt Ruben Doorn omver werd gelopen.
Uit de directe tegenstoot kwam sc Emmeloord via een onbenullig FC Knuddemomentje van Peize doelman Lennart Renkema op een 0 - 1 voorsprong.
Deze doelman staat in Peize als drummer bekend, maar was bij een tikkie terug helemaal van slag toen hij dankzij goed doorjagen van Rik Beekman een onschuldige terugspeelbal pardoes in eigen doel werkte voor de 0 - 1 voor sc Emmeloord.

In de 16e minuut kwam vv Peize uit een rommelige situatie weer langszij. Na een snelle combinatie tussen Tom van Leijsen en Frank Joosten wist Emmeloord doelman Ruben Doorn in eerste instantie het harde schot van Frank Joosten nog te keren, maar in de rebound was topscorer David Kruizenga er als de kippen bij om de 1 - 1 gelijkmaker tegen de touwen te schieten.
Na deze gelijkmaker oogde het spelbeeld rommelig en chaotisch waarbij Ruben Doorn met twee knappe reddingen Tom van Leijsen en Danny Kregel van het scoren wist te houden.
Gaandeweg herpakte sc Emmeloord zich weer en werden de mouwen opgestroopt.
Met name de kilometervreters Mark Staal, Guido Vissers en Wiebe Koopmans liepen zich de longen uit hun lijf waarbij er felle pittige duels werden uitgevochten.

Bij snelle uitvallen verschenen Rik Beekman en Bastian Tabak gevaarlijk voor het Peize doel waar doelman Lennart Renkema weer de juiste drumbeat had gevonden en redding bracht.
Vlak voor rust had Bastian Tabak de Emmeloorders op voorsprong moeten zetten, maar oog in oog met Peize doelman Lennart Renkema werd zijn inzet onschadelijk gemaakt.
Terwijl iedereen al naar kantine liep ging er iets mis in het Emmeloordse strafschopgebied en had de scheidsrechter een overtreding van Harm van Wieren gezien.
De bal ging op de stip en de paiser topscorer David Kruizenga nam de bal onder de arm om deze strafschop te nemen.
Vanuit de dugout zag iedereen de glinstering van het geluksmuntje van Mark Staal en zette De Majoor nog even zijn lensen op scherp.
Er ging een zindering door het blauwe kamp, maar met een geweldige reflex wist de Blauwe Panter Ruben Doorn deze strafschop in twee instanties te pareren en onschadelijk te maken.
De scheidsrechter floot hierna meteen voor het rustsignaal.

In de eerste helft hadden de Paisers een licht veldoverwicht en hadden de Hopbels het betere van het spel, maar in de tweede helft stagneerde de opbouw bij vv Peize en namen de Emmeloorders het initiatief over.
Met een gigantische dosis strijd, passie en inzet werden de onderlinge duels op het middenveld gewonnen.
Een vrije trap van Wiebe Koopmans werd gepareerd door de doelman van Peize waarna er halve kansjes voor Rik Beekman en Bastian Tabak waren te zien.
Vanf het moment dat trainer Dick Schuurman de middenvelder Mart Matthijssen voor de leeggespeelde Wiebe Koopmans in de ploeg bracht werden de polderboys sterker en sterker.
In de 65e minuut veerde de bank van sc Emmeloord overeind omdat er overduidelijk hands werd gemaakt in het Paiser strafschopgebied, maar de scheidsrechter dacht hier anders over en liet doorspelen.
Even later legde Hans Langedijk de bal heel subtiel terug op de inkomende Guido Vissers die een kanonskogel op het Paiser doel afvuurde, maar doelman Lennart Renkema bracht redding.
In deze fase werden de Paisers teruggedrongen en kreeg sc Emmeloord kansjes, maar een kopbal van Hans Langedijk ging naast het doel waarna een voorzet van Rik Beekman door niemand werd begrepen.

In de 75e minuut veroorzaakte een voorzet van de Paiser Yoran Cats een rommelig scrimmage voor het Emmeloordse doel.
Uit de daaropvolgende corner liet Emmeloord doelman Ruben Doorn zijn klasse zien door deze corner stijlvol onschadelijk te maken.
Uit de directe tegenstoot scoorde sc Emmeloord uit een schitterende aanval via het goudhaantje Rik Beekman de verlossende 1 - 2 in de 78e minuut.
Een hoge voorzet werd met het hoofd door Hans Langedijk verlengd op Harm van Wieren die op zijn beurt de bal panklaar legde op de inkomende blonde torpedo Rik Beekman die verwoestend uithaalde voor de bevrijdende 1 - 2 voorsprong.

Er volgde nog een bloedstollende en superspannende slotfase waarbij de Emmeloorders alle zeilen moesten bijzetten.
Tot tweemaal aan toe moest doelman Ruben Doorn ingrijpen en ver in blessuretijd kregen de Paisers nog twee vrije trappen te nemen.
In de 94e minuut kreeg vv Peize via Tom van Leijsen een vrije kopkans, maar diens kopbal ging rakelings naast.
In de 96e minuut stond Ruben Doorn op de goede plek om een vrije trap van Danny Kregel klemvast onschadelijk te maken.
Met een gigantische wilskracht en inzet hielden de polderboys stand en werd deze zwaarbevochten overwinning over de streep getild.
Deze 1 - 2 overwinning werd uitbundig gevierd in het blauwe kamp.
Man of the match bij sc Emmeloord: doelman Ruben Doorn.

Volgende week speelt sc Emmeloord een thuiswedstrijd tegen De Trije Doarpen ( D.T.D ) uit Britsum, Cornjum en Jelsum.
De voorbeschouwing volgt later.

De opstelling van vv Peize:
Lennart Renkema, Jarco Westerhof, Arnold vd Ploeg, Stephan Belksma ( 82e Kelvin Wekema ), Patrick Kosters, Niels Guchelaar, Frank Darwinkel, Danny Kregel, Tom van Leijsen, Frank Joosten ( 68e Yoran Cats ) & David Kruizenga.
Wissels: Kelvin Wekema, Peter Hars, Yoran Cats & Patrick Timmer.
Gele kaart: Arnold vd Ploeg
Technische staf: Willem Lanjouw, Rob Wielink & Wisse Suurd.
Verzorger: Klaas vd Weide
Assistent scheidsrechter: Dhr. T. Stoker

De opstelling van sc Emmeloord:
Ruben Doorn, Remco Jonkman, Harm van Wieren, Koen Boneschansker, Maarten Ebbers, Mark Staal ( 85e Sebastian Slowikowski ), Wiebe Koopmans ( 60e Mart Matthijssen ), Guido Vissers, Bastian Tabak, Hans Langedijk & Rik Beekman ( 80e Brahim Boundati ).
Wissels: Niels Boomsma, Sebastian Slowikowski, Mart Matthijssen & Brahim Boundati.
Gele kaarten: Harm van Wieren, Koen Boneschansker & Brahim Boundati.
Geblesseerd/afw: Gokhan Pala, Rik Schilder, Marcel Westerhof & Denny vd Zee.
Trainers: Dick Schuurman, Arnold Roossien & Jan Arjen Kooi.
Teammanagers: Klaas Huisman & Herman Vos
Assistent scheidsrechter: Martin vd Jagt
De scheidsrechter: Dhr. M.J. Arends.

Alle overige uitslagen van de Tweede Klasse K:
vv Roden  -  GAVC Grou  1  -  0
sv Olyphia -  MKV'29 Leeuwarden   1  -  1
DTD Jelsum  -  Velocitas Groningen 3  -  1
vv Lemmer  -  vv Ruinerwold  1  -  3
sc Stadspark -  Groninger Boys  3  -  3
Sint Annaparochie was dit weekend vrij.

Verslaggever: Klaas Huisman.














Verslag sc Emmeloord ( 19-1 ) - FC Wolvega ( 19-1 )

In twee weken tijd hebben de beloften van sc Emmeloord voor de derde keer op rij verloren.
In een grimmige en spijkerharde wedstrijd gingen de Emmeloorders thuis tegen FC Wolvega met 1 - 4 onderuit en was de derde nederlaag op rij een feit.
Met name in de eerste helft lieten de blauwen zich het kaas van de brood eten en keken de polderboys bij rust al tegen een 0 - 3 achterstand aan.
In een levendige en hartstochtelijke tweede helft gingen de blauwen in de achtervolging, maar het getergde team was niet meer bij machte om het tij te keren.
Onderaan dit verslag staan de opstellingen van beide teams.

Onder een aangenaam voorjaarszonnetje hadden veel supporters de moeite genomen om het blauwe team aan te moedigen.
We kregen in eerste instantie de muziekinstallatie niet aan de praat, maar na een restart van de computer was er toch nog muziek.
Toch gebeurden er met name in de rust vreemde dingen, maar daarover later meer.

In een aftastende en voorzichtige beginfase waren beide teams goed aan elkaar gewaagd en ging de beginfase redelijk gelijk op.
De paarse wolven uit Wolvega hadden het initiatief en creeerden een optisch veldoverwicht, maar tot aan de 38e minuut was er weinig aan de hand en ging het spelbeeld gelijk op.
In de 8e minuut diende zich de eerste kans voor FC Wolvega aan toen een voorzet vanaf de linkerflank op het hoofd van Mounir Taj terecht kwam, maar doelman Gio Huijsmans bracht eenvoudig redding.
Aan de andere kant verschenen Robin Elsinga, Jordy Benjamins en Wessel Scheepers dreigend voor het paarse doel waar de verdediging van FC Wolvega eenvoudig stand hield.
Vanaf het middenveld probeerden Wessel Scheepers en de broertjes Lucas en Marc Loosman met steekballetjes de frontlinie bereiken, maar de passing was onzuiver en werden eenvoudig onderschept.

De gasten uit Wolvega stonden compact in een strakke organisatie te verdedigen waardoor de aanvallers van sc Emmeloord er niet goed doorheen wisten te komen.
Uit de snelle counters en tegenstoten wisten de paarse wolven enkele gevaarlijke plaagstootjes uit te delen.
In de 17e minuut had uitblinker Mounir Taj iets moois in zijn gedachten, maar diens omhaal zeilde over het blauwe doel.
Een poging van Wolvega speler Ramon Kemerink werd ternauwernood geblokt en weggewerkt waarna de paarse wolven via Justin Diever en Yannick Kemerink een snelle vloeiende aanval lieten zien.
Het eindstation was de grillige goaltjesgetter Mounir Taj, maar ook zijn schot werd geblokt en op het nippertje weggewerkt.

In de 36e minuut was er een snelle uitbraak van sc Emmeloord te zien waarbij Robin Elsinga werd gevonden, maar diens schot zeilde naast.
Kort hierop scoorde FC Wolvega in de 38e minuut de 0 - 1.
Bij een snelle actie van Ramon Kemerink werd de bal voor het doel gebracht waar Mike Schotmanns bij de tweede paal vanuit de kluts toesloeg door met een intikker de paarse wolven op een 0 - 1 voorsprong te brengen.
Vanaf dit moment wankelde het blauwe bastion en werden de Emmeloorders vlak voor rust helemaal overlopen.
In de 44e minuut was de tropische verrassing Kihami Da Costa iedereen te snel af waarna zijn voorzet vanaf de rechterflank door Mounir Taj tegen de touwen werd geschoten voor de 0 - 2 voorsprong voor FC Wolvega.
Amper 1 minuut later sloegen de wolven in de 45e minuut opnieuw toe en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.
In een rommelige scrimmage voor het Emmeloordse doel scoorde Mounir Taj met een verwoestende uithaal de 0 - 3 voor FC Wolvega.
De frustraties gingen nu opspelen en plotseling sloeg de vlam even in de pan waarbij sc Emmeloord speler Marc Loosman met een rode kaart naar de kleedkamer werd gestuurd.
Iets eerder had Wessel Scheepers al de gele kaart gekregen in deze grimmige wedstrijd waarbij ook sommige Wolvegaspelers met het mes tussen de tanden speelden.
Met een 0 - 3 stand gingen we rusten op de Ervenbos.

Plotseling sloeg de schrik om het hart bij de stadionomroeper toen Marco Borsato met vandaag is Rood over het sportpark galmde.
Het pause muziek staat nu eenmaal ingeprogrammeert in de computer, maar al snel ging de volumeknop naar beneden en werd er naar andere muziek gezocht want hoe toepasselijk kan het allemaal zijn na de rode kaart van Marc Loosman.
Met het schaamrood op de kaken herpakte de stadionomroeper zich weer en hierbij nogmaals mijn excuses.

Over de tweede helft kunnen we heel kort en krachtig zijn en moeten wij het Blauwe Team met hoofdletters een groot compliment geven.
Het zwaar gehavende en tot op het bot getergde team toonde met tien man karakter door met een gigantische wilskracht en inzet terug te knokken.
Trainer Frank vd Werf had het team bemoedigend toegesproken en met Koen Kroes en Maric Naaktgeboren voor Luuk Halsema en Joost van Tilburg nieuwe spelers in het veld gebracht.
Met passie, strijd, bloed, zweet en tranen vochten de blauwe desperado's voor elke millimeter en probeerden de polderboys met de moed der wanhoop terug te komen.

In de 55e minuut was daar een totaal onnodige handsbal in het Emmeloordse strafschopgebied en ging de bal op de stip.
Nadat Emmeloord doelman Gio Huijsmans eerder in Wolvega een strafschop had gestopt was hij ook deze keer de gevierde man door met een uitstekende reflex de strafschop van Justin Diever te pareren.
In de 60e minuut ging de bal aan de andere kant op de stip toen er een overtreding op Maric Naaktgeboren werd gemaakt.
Het was voor onze penaltyspecialist Jordy Benjamins een koud kunstje om deze strafschop te verzilveren voor de 1 - 3 aansluitingstreffer.
De stadionomroeper had nog iets goed te maken en schroomde niet om het blauwe team een hart onder de riem te steken door de volumeknop helemaal open te draaien en de tune HIJ ZIT ERIN los te laten.
Enkele supporters keken vertwijfelt en verbaast naar boven toe, maar kort hierop kreeg sc Emmeloord goede mogelijkheden om ook echt terug te komen.

Met name The Blue Eagle Rick Voskuil,  The Blue Flame Wessel Scheepers en The Blue Whopper Jordy Benjamins lieten goede dingen zien, maar het zat het hardwerkende blauwe team eenvoudig niet mee.
Trainer Frank vd Werf zou nog Roy Pettinga, Justin vd Poel en Mike Schuller in de ploeg brengen, maar ondanks enkele omzettingen wilde het allemaal niet meer lukken.
Een voorzet van Wessel Scheepers werd ternauwernood door een verdediger van Wolvega van de doellijn gehaald en ook pogingen van Roy Pettinga en Maric Naaktgeboren leverden niets meer op.
In de verdediging stonden Koen Kroes en Ian Koopmans hun mannetje door met goede tackles de aanvallers van FC Wolvega te onderscheppen, maar vlak voor tijd viel alsnog het doek.
Nadat een buitenspeldoelpunt van FC Wolvega terecht werd afgekeurd was daar ineens in de 90e minuut het solomoment voor Mounir Taj.
Deze grillige dribbelaar van FC Wolvega fopte twee Emmeloordspelers en glipte op volle snelheid door de Emmeloordse verdediging om vervolgens met een bekeken schuivertje Gio Huijsmans te passeren voor de 1 - 4 eindstand in het voordeel van de paarse wolven.
Man of the match sc Emmeloord: Jordy Benjamins
Man of the match FC Wolvega: Mounir Taj

Deze nederlaag was extra zuur omdat koploper sc Rouveen dure punten lieten liggen door in Sint Jansklooster met 1 - 1 gelijk te spelen bij VHK.
Het blijft daarom ongekend spannend bovenin want koploper FC Wolvega staat in punten gelijk met sc Rouveen en twee punten daarachter staan de Emmeloorders die ondanks deze tegenslagen nog steeds meedoen in de titelrace.

Volgende week speelt sc Emmeloord een uitwedstrijd bij de Nijemirdum/Oudemirdum Kombinatie afgekort N.O.K. in het Friese Oudemirdum. Deze wedstrijd begint dan om 11:30 uur op sportpark De Skelp te Oudemirdum.
De voorbeschouwing volgt later komende week.

De opstelling van sc Emmeloord:
Gio Huijsmans, Wouter vd Velden ( 65e Roy Pettinga ), Ian Koopmans, Joost van Tilburg ( 45e Koen Kroes ), Luuk Halsema ( 45e Maric Naaktgeboren ), Jordy Benjamins, Lucas Loosman, Marc Loosman, Rick Voskuil, Wessel Scheepers ( 85e Mike Schuller ) & Robin Elsinga ( 60e Justin vd Poel ).
Wissels: Roy Pettinga, Koen Kroes, Maric Naaktgeboren, Justin vd Poel & Mike Schuller
Rode kaart: Marc Loosman
Gele kaarten: Wessel Scheepers & Maric Naaktgeboren
Geblesseerd: Annys Radwan
Trainer: Frank vd Werf
Teammanager: Jacob Loosman
Verzorger: Tim Dekker
Assistent scheidsrechter: Hans Mijnen

De opstelling van FC Wolvega:
Erwin Bijl, Justin Diever, Youri van Dalen, Hilco Krikke, Robin de Boer ( 72e Damy Kuipers ), Sam de Ruiter, Kihami Da Costa, Ramon Kemerink, Yannick Kemerink, Mike Schotmanns ( 80e Sander Steensma ) & Mounir Taj.
Wissels: Damy Kuipers, Sander Steensma, Jeffrey vd Molen & Thomas Mulder.
Technische staf: Minne de Boer & Focko de Jong.
Assistent scheidsrechter: Dhr W. vd Schoot
De scheidsrechter: Dhr J. vd Beek.

Alle overige uitslagen in de eerste klasse noord:
VHK Sint Jansklooster  -  sc Rouveen  1  -  1
vv Oldeholtpade  -  FC Meppel  4  -  1
Steenwijkerwold  -  vv Dwingeloo  2  -  0
vv Balk  -  vv Oerterp  3  -  2
N.O.K. Oudemirdum  -  SVM Marknesse  1  -  4

Verslaggever: Klaas Huisman.












De voorbeschouwing vv Peize - sc Emmeloord

Aanstaande zondagmiddag staat in het Drentse esdorp Peize de competitiewedstrijd vv Peize - sc Emmeloord op het programma.
De blauwe bus vertrekt om 11:45 uur vanaf De Ervenbos waarna er om 14:00 uur zal worden afgetrapt aan de Hereweg te Peize.
Het is dit seizoen tevens de laatste wedstrijd op het gewone natuurgras want alle overige vijf wedstrijden zullen op kunstgras worden gespeeld.
De laatste keer dat beide teams elkaar in Peize tegenkwamen was in het seizoen 2007-2008 toen de Paisers met 2 - 0 wisten te winnen.

Eerder dit seizoen ging de thuiswedstrijd met 1 - 3 verloren op De Ervenbos. In deze wedstrijd waren de Paisers de bovenliggende partij.
De Emmeloorders kwamen nog wel aan de leiding toen een vrije trap van Gokhan Pala door Harm van Wieren werd verlengd op Hans Langedijk die vervolgens met een intikker de 1 - 0 wist te scoren.
In de 17e minuut kwam vv Peize uit een voorzet van Joppe van Leeuwen  via een intikker van topscorer David Kruizenga langszij waarna de Paisers het initiatief overnamen.
In de tweede helft zorgden David Kruizenga en Joppe van Leeuwen voor de uiteindelijke 1 - 3 eindstand in het voordeel van de Paiser Aalkoppen.

De Blauw Zwarte Paisers staan met 31 punten uit 18 wedstrijden en een doelsaldo van 47 voor en 37 tegen op een 4e plek in de subtop van de Tweede Klasse K.
Er werden tot nu toe negen wedstrijden gewonnen, vier keer gelijkgespeeld en er gingen vijf wedstrijden verloren voor de Hopbels.
De Blauwe polderboys staan met 23 punten uit 18 wedstrijden en een doelsaldo van 38 voor en 31 tegen op een 8e plek in de Tweede Klasse K.
Er werden tot nu toe zeven wedstrijden gewonnen, twee keer gelijkgespeeld en er gingen negen wedstrijden verloren.
De ruime 5 - 0 overwinning op Olyphia heeft het blauwe team goed gedaan en een enorme boost en zelfvertrouwen gegeven.
Het verschil met de PD plek nummer elf bedraagt zes punten, maar bij een overwinning in Peize kunnen de Emmeloorders rustig ademhalen.

De Paisers eindigden vorig seizoen op de 5e plek in de tweede klasse L en kijken nu verlangend naar boven om de stap naar de eerste klasse te kunnen maken, maar maken dit seizoen een wisselvallige indruk.
De blauw zwarte aalkoppen staan vijf punten achter op de nummers twee en drie vv Roden & DTD Jelsum en zes punten achter op de koploper GAVC Grou.
Het is opmerkelijk dat vv Peize dit seizoen twee keer van de koploper GAVC Grou wist te winnen en ook in de streekderby vv Roden met 5 - 2 wist te verslaan.
Daartegenover gingen de blauw zwarten onderuit tegen de laagvliegers MKV'29, Velocitas en vorige week zeer verrassend met 4 - 2 bij de rode lantaarndrager Groninger Boys.
De grootste overwinning dit seizoen was uitgerekend thuis tegen hetzelfde Groninger Boys die toen met 4 - 0 door vv Peize werd gewonnen.
De laatste thuisnederlaag was enkele weken geleden toen het Friese DTD met 2 - 3 wist te winnen, maar daarna wonnen de Paisers hun laatste thuiswedstrijd met 1 - 0 van koploper GAVC.

Hoofdtrainer Willem Lanjouw is aan zijn eerste seizoen bezig aan de Hereweg en heeft onlangs bijgetekent.
In het verleden was deze ervaren trainer actief bij de Groningse eliteclub Be Quick 1887.
Hij heeft in Peize de beschikking over een jonge, uitgebalanceerde en talentvolle groep met een gemiddelde leeftijd van 25 jaar oud.
De routine en ervaring bij vv Peize moet komen van de 34 jarige Stephan ( Shaggy ) Belksma en de 32 jarige Ronald ( Papa ) Sloots.
De jongste spelers zijn de 17 jarige Yoran ( Goran ) Cats en de 18 jarige Selwijn ( Sloot ) Slotegraaf.
De topscorers zijn op dit moment David Kruizenga met 13 doelpunten, Loran Vrielink met 10 doelpunten en Joppe van Leeuwen met zes doelpunten.

Hoe zijn de Emmeloorders deze week doorgekomen en hoe staat de selectie erop voor deze zware uitwedstrijd bij vv Peize?
De technische staf kan komende zondag over een fitte en gretige selectie beschikken want de Emmeloorders willen zich revancheren voor de 1 - 3 thuisnederlaag eerder dit seizoen.
De topscorers Hans Langedijk en Bastian Tabak gaan met acht doelpunten nek aan nek met daarachter Mart Matthijssen, Gokhan Pala & Guido Vissers met respectievelijk vijf en vier doelpunten.

De voetbalvereniging Peize werd op 25 oktober 1931 als PVC Peize opgericht. Door de jaren heen werd PVC Peize via SVP Peize in 1948 naar het Blauw Zwarte vv Peize omgeturnd.
De club heeft ongeveer 500 leden onderverdeeld in vijf seniorenteams op de zondag, een zaterdagteam, 21 jeugdteams en een meiden/vrouwenafdeling.
De Blauw Zwarte Aalkoppen spelen hun thuiswedstrijden op het sfeervolle sportpark aan de Hereweg in Peize.
De club schommelde jarenlang tussen de derde en vierde klasse, maar speelde in de jaren'70 ook een periode in de tweede klasse.
Nadat vv Peize in 2008 kampioen werd van de derde klasse zijn de blauw zwarte aalkoppen sinds 2008 een stabiele en evenwichtige tweedeklasser.

Het Drentse Esdorp Peize ligt in de gemeente Noordenveld en heeft ongeveer 4200 inwoners.
Het dorp staat bekend om zijn hopteelt en de aal die rondom Peize in de rivieren zwommen.
De inwoners van Peize worden in de volksmond Hopsters of Aalkoppen genoemd en het dorp heeft een sterke orientatie op de stad Groningen.

De wedstrijd vv Peize - sc Emmeloord begint zondagmiddag om 14:00 uur aan de Hereweg te Peize.
Zondagavond volgt er een uitgebreid wedstrijdverslag.

Alle voorspellingen voor de Tweede Klasse K:
vv Peize - sc Emmeloord tussen de nummers 4 en 8.
Eerder wonnen de Paisers met 1 - 3 in Emmeloord en daarom zal sc Emmeloord extra gemotiveerd naar Peize afreizen.
De 5 - 0 overwinning op Olyphia heeft het team de nodige zelfvertrouwen gegeven terwijl vv Peize verrassend onderuit ging bij de rode lantaarndrager. Een gelijkspel behoort tot de mogelijkheden, maar wie weet waar de blauwen toe in staat zijn. Een 3.

vv Roden  -  GAVC Grou tussen de nummers 3 en 1.
De absolute topper en kraker in de Tweede Klasse K.
In het Friese Grou wonnen de geel zwarte kaasdansers met 3 - 1 en dus zal vv Roden scherp en fanatiek voor de dag gaan komen.
Vorige week wonnen de zwart witte Mensingeboys met 2 - 4 bij Velocitas terwijl GAVC thuis met 3 - 0 Sint Annaparochie de baas bleef.
Beide teams hunkeren naar het kampioenschap en zullen vol gas geven.
De Grouwsters laten zich niet snel afleiden door mijn voorspellingen, maar kunnen zondag in Roden hun borst nat maken.
Ik verwacht een heksenketel en een nipte driepunter voor de Zwart Witten. Een 1.

D.T.D. Jelsum  -  Velocitas Groningen tussen de nummers 2 en 10.
In Groningen wonnen de Groen Gele Toffe Duvels met 1 - 2.
De drie dorpen De Trije Doarpen zullen zondag massaal gaan uitlopen want D.T.D. staat er goed voor.
De Groen Gele Toffe Duvels wonnen afgelopen zondag met 1 - 2 bij vv Ruinerwold en hijgen bij koploper GAVC in hun nek.
De gasten uit Groningen verloren met 2 - 4 van vv Roden en staan nu op een 10e plek. Ik verwacht een stormloop van De Trije Doarpen. Een 1.

sc Stadspark  -  Groninger Boys tussen de nummers 5 en 12.
Op West End wonnen de Oranje Groene Martiniboys met 1 - 3.
Een ongekende Groninger Stadsderby waarbij vader en zoon Peter en Jordy Slijfer recht tegenover elkaar komen te staan.
Het jonge talent Jordy Slijfer komt uit voor Stadspark terwijl vader Peter aan het roer staat bij De Rode Mollebonen uit West End.
Na de 4 - 2 overwinning op vv Peize zullen de Groninger Boys hun laatste strohalm gaan vastgrijpen om degradatie te voorkomen.
Het gezellige maar ook wisselvallige stadspark zal alle zeilen moeten bijzetten want de Rode Mollebonen komen eraan. Een 3.

vv Lemmer  -  vv Ruinerwold tussen de nummers 13 en 6.
In Ruinerwold wonnen de Red Bulls met 5 - 3 van de Poonrokers.
Het is nu echt vijf voor twaalf voor vv Lemmer en verslaggever Piet Burgers heeft alvast een extra borreltje genomen om zich voor te bereiden.
De Groene Bulldozers moeten nu aan de bak om degradatie te voorkomen en ik verwacht een spannende wedstrijd met misschien een nipte overwinning voor vv Lemmer. Een 1.

sv Olyphia  -  MKV'29 Leeuwarden tussen de nummers 7 en 11.
In Leeuwarden werd het eerder 0 - 2 voor de groene rotanboys uit Noordwolde.
Vorige week gingen de Rotanboys keihard met 5 - 0 onderuit bij sc Emmeloord terwijl MKV'29 iedereen verrastte door thuis met 3 - 2 van sc Stadspark te winnen.
De rood witte parels uit Leeuwarden vechten voor hun laatste kansen en kunnen Olyphia weleens een lastige middag bezorgen. Een 3.
De Friese wadvogels uit Sint Annaparochie zijn dit weekend vrij.

Ik wens iedereen een spannende en sportieve voetbalzondag toe in de Tweede Klasse K.
Verslaggever: Klaas Huisman.
























De voorbeschouwing sc Emmeloord (19-1) - FC Wolvega ( 19-1 )

Na twee nederlagen op rij komen de beloften van sc Emmeloord zaterdagmiddag op De Ervenbos tegen FC Wolvega in actie.
De paarse wolven uit Wolvega staan op de derde plek in de eerste klasse met slechts 1 puntje achterstand op sc Emmeloord en twee punten achterstand op de koploper sc Rouveen.
De aftrap is zaterdagmiddag om 12:30 uur op De Ervenbos.

Twee weken geleden zag alles er nog rooskleurig uit voor de talenten van sc Emmeloord want het team was al ruim een jaar ongeslagen en leek regelrecht op de titel af te stevenen.
De nederlagen tegen sc Rouveen en SVM Marknesse zijn als een mokerslag aangekomen in het blauwe bastion.
Hoe gaan de Blauwe Desperado's deze tegenslag te boven komen en is er nog steeds een beetje hoop op het kampioenschap?

De Emmeloorders staan met 41 punten uit 17 wedstrijden en een doelsaldo van 74 voor en 23 tegen op een tweede plek.
Er werden 13 wedstrijden gewonnen, twee keer gelijkgespeeld en de laatste twee wedstrijden werden verloren.
De topscorers van het team zijn Maric Naaktgeboren en Robin Elsinga met 19 en 18 doelpunten.
Het zelfvertrouwen heeft een deukje opgelopen, maar natuurlijk is er nog steeds hoop en heeft het team genoeg kwaliteiten om het tij weer te keren.
Trainer Frank vd Werf zal er alles aandoen om het team voor zaterdag weer scherp op de rails te krijgen.
Mocht het in de competitie niet lukken krijgen de beloften in de nacompetitie een herkansing, maar bij een overwinning komende zaterdag doen de Desperado's weer volop mee in de titelrace.

De Paarse Wolven uit Wolvega staan met 40 punten uit 17 wedstrijden en een doelsaldo van 80 voor en 21 tegen op een derde plek.
De wolven wisten 12 wedstrijden te winnen, speelden vier keer gelijk en alleen de uitwedstrijd bij vv Oldeholtpade ging met 1 - 0 verloren.
Vorige week liet FC Wolvega dure punten liggen door de thuiswedstrijd tegen vv Oldeholtpade met 2 - 2 gelijk te spelen.
Het paarse team boekte tegen vv Dwingeloo met 16 - 2 hun grootste overwinning van dit seizoen, maar ook tegen SVM Marknesse, FC Meppel, N.O.K. en Oerterp werden er grote overwinningen geboekt.
In Rouveen werd zelfs de huidige koploper The Green White Army op eigen veld met 1 - 4 aan de kant gezet door de paarse wolven die inmiddels verzekert zijn van de nacompetitie.
Trainer Minne de Boer heeft de beschikking over een gretige,fanatieke en leergierige selectie.

Eerder dit seizoen liepen de Emmeloorders in het Wolvennest tegen hun eerste puntenverlies op en eindigde de wedstrijd in Wolvega in een zwaarbevochten 1 - 1 gelijkspel.
Na een sterke beginfase kwamen de Emmeloorders in de 25e minuut op een 0 - 1 voorsprong door een granaatinslag in de korte hoek van Robin Elsinga. In een hartstochtelijk voetbalgevecht gingen beide teams volop voor de winst en kwamen de Paarse Wolven in de tweede helft opzetten.
In de 52e minuut stopte Emmeloord doelman Gio Huijsmans op fraaie wijze een strafschop van Wolvegaspeler Youri van Dalen, maar in een hectische slotfase zorgde invaller Jeffrey vd Molen met een harde schuiver alsnog voor de 1 - 1 gelijkmaker voor FC Wolvega.
Vorig seizoen wist FC Wolvega thuis met 2 - 1 van sc Emmeloord te winnen.
De paarse wolven hebben met Mounir Taj, Mike Schotmanns, de broertjes Kemerink, Sven Kramer en Damy Kuipers gevaarlijke en grillige spelers die gemakkelijk kunnen scoren.

Volgend seizoen gaat FC Wolvega het accent met prestatievoetbal van de zondag naar de zaterdag verleggen.
Dit is best een opmerkelijke beslissing omdat het zondagteam in de middenmoot van de eerste klasse vertoeft terwijl het eerste zaterdagteam momenteel op een 11e plek staat in de vierde klasse.
Een andere koers met nieuwe uitdagingen voor de paarse wolven.
De goaltjesgetter van het zondagteam Emiel de Vries komt volgend seizoen sc Emmeloord versterken.

De voetbalclub FC Wolvega werd op 27 Juni 1968 uit een fusie tussen De Oude Garde ( 1928 ) & Door Inspanning Ontspanning ( 1934 ) in de clubkleuren Paars Wit opgericht.
De paarse wolven spelen hun thuiswedstrijden op sportpark De Molenwiek wat ook bekend staat als het kolkende wolvennest.
De club heeft ongeveer 600 leden waaronder maar liefst 400 jeugdleden. Het zondagteam van FC Wolvega speelt in de eerste klasse terwijl het zaterdagteam in de vierde klasse uitkomt.

Met twee zondagteams, twee zaterdagteams en een bloeiende jeugdafdeling met 27 jeugdteams en een zeer actieve vrouwen/meidenafdeling  is FC Wolvega een slapende reus op een kolkende vulkaan.
Het Frieze Wolvegea is met 13000 inwoners de hoofdstad van de gemeente Weststellingerwerf.
Het dankt zijn naam aan de vele wolven die hier ooit in het verleden rondzwierven.

De wedstrijd sc Emmeloord - FC Wolvega begint zaterdagmiddag om 12:30 uur op De Ervenbos te Emmeloord.
Zaterdagavond volgt er een uitgebreid wedstrijdverslag.

Alle voorspellingen voor de eerste klasse:
sc Emmeloord  -  FC Wolvega tussen de nummers 2 en 3.
In Wolvega werd het eerder een 1 - 1 gelijkspel en vorig seizoen wist FC Wolvega thuis met 2 - 1 van sc Emmeloord te winnen.
Voor beide teams staat er veel op het spel want de verliezer kan weleens afhaken voor de titelrace.
Ik verwacht een sportieve revanche voor de blauwen. Een 1.

VHK Sint Jansklooster -  sc Rouveen tussen de nummers 9 en 1.
In Rouveen eindigde het duel in een 3 - 0 overwinning voor de huidige koploper.
De Monniken uit Klooster lieten vorige week in Drenthe dure punten liggen door met 2 - 2 gelijk te spelen bij de rode lantaarndrager vv Dwingeloo terwijl sc Rouveen vrij eenvoudig met 7 - 2 van vv Balk wist te winnen. The Green White Army ligt op koers en zal vol gas geven. Een 2.

N.O.K. Oudemirdum  -  SVM Marknesse tussen de nummers 8 en 5.
In Marknesse wonnen de groene kleiduiven met 7 - 1 van de Nokkers.
De blauwe Nokkers wonnen vorige week met 0 - 1 bij FC Meppel terwijl SVM voor de grootste verrassing zorgde door sc Emmeloord met 3 - 2 te verslaan. De verwachting is dat SVM  de lijn doorzet en deze wedstrijd gaat winnen. Een 2.

vv Balk  -  vv Oerterp tussen de nummers 7 en 10.
In Oerterp wonnen de Blauwe Wilgen uit Balk met 1 - 3.
De wilgen gingen vorige week met 7 - 2 onderuit bij de koploper en willen zich revancheren.
De Griene Greiders uit Oerterp speelden met 1 - 1 gelijk tegen Steenwijkerwold en gaan een moeilijke middag krijgen in Balk. Een 1.

Steenwijkerwold  -  vv Dwingeloo tussen de nummers 6 en 12.
In Dwingeloo wonnen de Rood Zwarte Leeuwen uut 't Wold met 0 - 2.
Na de 1 - 1 bij vv Oerterp snakken de leeuwen naar een goede overwinning. De Rode Dwingelers hielden de Monniken uit Sint Jansklooster knap op 1 - 1, maar de rode lantaarndrager krijgt een loodzware middag in Steenwijkerwold. Een 1.

vv Oldeholtpade  -  FC Meppel tussen de nummers 4 en 11.
In Meppel wonnen de blauwe reuzen uit Oldeholtpade met 0 - 5.
De Olpaers hielden vorige week FC Wolvega op een 2 - 2 gelijkspel terwijl FC Meppel met 0 - 1 onderuit ging tegen de Nokkers.
De Blauwe Reuzen moeten winnen om de kopgroep in het vizier in te houden. Een 1.

Ik wens iedereen een spannende en sportieve voetbalzaterdag toe in de eerste klasse noord.
Verslaggever: Klaas Huisman.

Verslag sc Emmeloord - sv Olyphia

sc Emmeloord  -  sv Olyphia   5  -  0   (  4  -  0  )

Het eerste elftal van sc Emmeloord klimt weer gestaag richting de middenmoot door vrij eenvoudig met 5 - 0 van sv Olyphia te winnen.
De polderboys hoefden zich niet eens optimaal in te spannen want in een zinderende en flitsende eerste helft stond er bij rust al een 4 - 0 tussenstand op het scorebord.
Het hoogtepunt in de tweede helft was de weergaloze en oogstrelende boogbal waarmee Guido Vissers iedereen in vervoering bracht en de stand naar 5 - 0 tilde.
Deze ruime 5 - 0 overwinning op sv Olyphia biedt weer vertrouwen en perspectief naar de komende wedstrijden toe.
Onderaan dit verslag staan de opstellingen van beide teams.

De wedstrijden tegen sv Olyphia blijven altijd een apart verhaal op zich want uit in Noordwolde zakken de Emmeloorders regelmatig door het Friese drijfzand terwijl de thuiswedstrijden vrij eenvoudig worden gewonnen.
Vanmiddag werden de Friese Rotanboys in de eerste helft volledig overrompelt en onder de voet gelopen door een ontketend en supersterk sc Emmeloord.
Nadat een schot van Bastian Tabak rakelings naast het doel zeilde moest de Friese doelman ingrijpen om een eentwee tussen Bastian Tabak en Hans Langedijk onschadelijk te maken.

Met vloeiende aanvalsgolven en een snelle balcirculatie werden de Rotanboys overrompelt en op eigen helft vastgezet.
In de 12e minuut stuurde Mark Staal met een schitterende dieptepass de Blonde Torpedo Rik Beekman op avontuur.
Op volle snelheid haalde Rik Beekman de achterlijn om vervolgens de perfecte voorzet op maat op de Magic Box Bastian Tabak af te geven.
Met een simpele intikker scoorde Bastian Tabak de snelle 1 - 0 voor sc Emmeloord.
In de 16e minuut deed zich een identieke situatie voor, maar deze keer was het de sterk spelende Guido Vissers die met een strakke dieptebal Rik Beekman op avontuur stuurde.
De blonde Torpedo twijfelde geen moment en bracht onze Magic Box Bastian Tabak in stelling voor de 2 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord.
Kort hierop had onze airforce Hans Langedijk iets moois in zijn gedachten, maar vanuit de halve draai werd zijn schot geblokt en weggewerkt. Gaandeweg probeerde sv Olyphia enkele plaagstootjes uit te delen, maar de organisatie stond als een huis bij sc Emmeloord.

Halverwege de eerste helft lag het duel enige tijd stil omdat Olyphia verdediger Sjim van Dinten niet meer verder kon en moest worden vervangen. Kort hierop raakte ook de stand-inn doelman Jeffrie Jongbloed aan zijn hand geblesseerd, maar na een behandeling kon deze doelman van sv Olyphia ondanks een gekneusde hand toch de wedstrijd voortzetten.
In de 30e minuut deed zich de eerste grote kans voor sv Olyphia voor en hadden de Rotanboys eigenlijk moeten scoren.
Een voorzet vanaf de rechterflank veroorzaakte een rommelige scrimmage voor het Emmeloordse doel waarbij inzetten van Kevin Capello, Tim Bethlehem en Rene de Nekker met de nodige moeite werden geblokt en uiteindelijk werden weggewerkt.
Even later probeerde de Friese middenvelder Joran Vrind met een steekballetje Jakko Veenstra te bereiken, maar met een uitstekende  doortastende redding stond doelman Ruben Doorn op de goede plek.

Net op het moment dat sv Olyphia leek terug te komen sloegen de polderboys in de 36e minuut medogenloos en zeer efficient toe.
Vanaf het middenveld zag Mark Tata Steel vanuit zijn ooghoeken onze Airforce vrij voor het Friese doel opduiken en in een oogwenk scoorde Hans Langedijk met een verwoestende raketinslag de 3 - 0 voor sc Emmeloord.
Uit de directe tegenstoot kregen de Friesen een grote kans om iets terug te doen, maar Kevin Capello vond doelman Ruben Doorn op zijn weg waarna de polderboys weer kwamen opzetten.
Met een uiterste krachtinspanning wist Olyphia doelman Jeffrie Jongbloed inzetten van Bastian Tabak, Hans Langedijk en een kopbal van Harm van Wieren onschadelijk te maken.
In de 42e minuut legde Hans Langedijk de bal subtiel opzij op de inkomende Mark Staal, maar het schot van Tata Steel zeilde rakelings naast het doel.
Op slag van rust volgde de definitieve mokerslag voor de Rotanboys toen de Blauwe Turbo Remco Jonkman met een ziedend afstandsschot via een fries been doel trof voor de 4 - 0 ruststand.

De blauwe supporters waren goed te spreken over de eerste helft en genoten met volle teugen van deze luxe galavoorstelling.
Meteen vanaf de aftrap zochten de polderboys de aanval waarbij onze opkomende back Remco Jonkman heel fraai de achterlijn wist te halen en een corner wist te forceren.
Uit deze corner kopte Harm van Wieren de bal door op de blauwe Rambo Mart Matthijssen, maar diens kopbal werd eenvoudig gekeerd door Olyphia doelman Jeffrie Jongbloed.
In de 52e minuut raakte het sportpark in vervoering toen Guido Vissers de bal bij zijn tegenstander wist te ontfutselen en de Friese doelman iets te ver voor zijn doel zag staan.
Met een fraaie en bekeken boogbal over alles en iedereen heen scoorde Guido Vissers van grote afstand de 5 - 0 voor sc Emmeloord.

Bij sc Emmeloord bewaakten de Architect Gokhan Pala en de Stormram Harm Aboe van Wieren het IJzeren Gordijn.
Op het middenveld hielden Mark Staal, Mart Matthijssen en Guido Vissers de linies hermetisch gesloten.
De Friesen probeerden nog wat plaagstootjes en speldenprikken uit te delen, maar pogingen van Rene de Nekker, Kevin Capello en Gerwin Duker leverden niets op.
Trainer Dick Schuurman bracht Koen Boneschansker voor de moe gestreden en licht geblesseerde Terrier Maarten Ebbers in de ploeg.
Later zouden ook nog Wiebe Koopmans en Brahim Boundati voor Mart Matthijssen en Hans Langedijk in de ploeg komen.

De gehele tweede helft had sc Emmeloord met een enorm veldoverwicht het initiatief en waren er kleine kansen voor Bastian Tabak, Guido Vissers en Wiebe Koopmans te zien, maar ondanks een gekneusde hand stond Olyphia doelman Jeffrie Jongbloed een goede partij te keepen.
De Friesen kregen ook nog twee goede mogelijkheden, maar Emmeloord doelman Ruben Doorn greep goed in door Rene de Nekker en Dedmer Kraakman van het scoren te houden.
Een afzwaaier van Gerwin Duker zeilde nog naast het doel en er werd nog een Fries doelpunt wegens buitenspel afgekeurd waarna de polderboys het slotakkoord hadden.
Een corner van Rik Beekman veroorzaakte een scrimmage voor het Friese doel, maar Wiebe Koopmans en Bastian Tabak wisten niet te profiteren.
De Emmeloorders winnen deze wedstrijd vrij eenvoudig met 5 - 0 van  sv Olyphia en zijn weer een plekje geklommen op de ranglijst.
Man of the match: De Architect Gokhan Pala.

Op de andere velden waren er verrassende uitslagen te zien want doordat de rode lantaarndrager Groninger Boys met 4 - 2 van vv Peize wist te winnen en MKV'29 met 3 - 2 van sc Stadspark won blijft het verschil met de onderste regionen slechts zes punten.
Volgende week speelt sc Emmeloord een uitwedstrijd bij vv Peize.
Deze wedstrijd begint om 14:00 uur aan de Hereweg te Peize en
de voorbeschouwing volgt komende week.

De opstelling van sc Emmeloord:
Ruben Doorn, Remco Jonkman, Harm van Wieren, Gokhan Pala, Maarten Ebbers ( 55e Koen Boneschansker ), Guido Vissers, Mark Staal, Mart Matthijssen ( 72e Wiebe Koopmans ), Bastian Tabak, Rik Beekman & Hans Langedijk ( 75e Brahim Boundati ).
Wissels: Gio Huijsmans, Robin Elsinga, Koen Boneschansker, Brahim Boundati & Wiebe Koopmans.
Geblesseerd/afw: Tim Schaafsma, Niels Boomsma, Marcel Westerhof, Rik Schilder, Laurens Rasing & Denny vd Zee.
Trainers: Dick Schuurman, Arnold Roossien & Jan Arjen Kooi.
Teammanagers: Klaas Huisman & Herman Vos
Materiaalman: Martin vd Jagt
Assistent scheidsrechter: Martin vd Jagt

De opstelling van sv Olyphia Noordwolde:
Jeffrie Jongbloed, Sjim van Dinten ( 22e Jordy de Jong ), Damien Boers, Dizzy Boer, Dedmer Kraakman, Marco Veldmeyer, Kevin Capello, Jakko Veenstra ( 45e Gerwin Duker ), Tim Bethlehem, Rene de Nekker & Joran Vrind.
Wissels: Gerwin Duker, Jordy de Jong, Freek Mintjes & Christiaan vd Zande.
Geblesseerd: Ron Bethlehem & Marcel de Nekker.
Trainer: Chris de Wagt
Teammanager: Jaap Veenstra
Verzorgster: Elaine Tolman
Assistent scheidsrechter: Dhr. B. Hulzinga
De scheidsrechter: Dhr. B van Dalen

Alle overige uitslagen in de Tweede Klasse K:
Groninger Boys  -   vv Peize   4  -  2
GAVC Grou  -  Sint Annaparochie   3  -  0
Velocitas Groningen  -  vv Roden   2  -  4
MKV'29 Leeuwarden -  Stadspark Groningen  3  -  2
vv Ruinerwold  -  DTD Jelsum  1  -  2
vv Lemmer was dit weekend vrij.

Verslaggever: Klaas Huisman.





Verslag SVM ( 19-1 ) - sc Emmeloord ( 19-1 )

SVM Marknesse ( 19-1 )  -  sc Emmeloord ( 19-1 )   3  -  2  (  1  -  2  )

De Groene Maronesses hebben voor een daverende verrassing gezorgd door in Marknesse de polderderby met 3 - 2 van sc Emmeloord te winnen.
Door deze 3 - 2 nederlaag zijn de Emmeloorders hun koppositie aan sc Rouveen kwijtgeraakt want The Green White Army won met 7 - 2 van vv Balk.
De blauwe brigade van trainer Frank vd Werf was uiterst gemotiveerd om deze klus te klaren en kende een supersterke beginfase, maar gaandeweg kantelde deze wedstrijd in het voordeel van het hechte collectief van SVM Marknesse.
Onderaan dit verslag staan de opstellingen van beide teams.

De Emmeloorders moesten even wennen aan het gewone gras op veld twee, maar trokken in de beginfase fel van leer.
Tot aan de 20e minuut was er weinig aan de hand en leken de Emmeloorders deze wedstrijd eenvoudig naar zich toe te trekken.
De Groene Maronesses werden in deze levendige beginfase teruggedrongen en op eigen helft vastgezet, maar een snelle doelpunt bleef echter uit.
Meteen in de eerste minuut stond Wouter vd Velden oog in oog met SVM doelman Patrick Hannema, maar deze kon eenvoudig ingrijpen.
Na een snelle eentwee tussen Wessel Scheepers en Wouter vd Velden werd diens inzet ternauwernood van de doellijn gehaald.
Een hard schot van Rick Voskuil werd geblokt waarna de aanvallers van sc Emmeloord niet konden profiteren van een slordige terugspeelbal van een SVM verdediger.
Ondanks deze stormloop bleef het doelpunt uit en gingen de Emmeloorders steeds slordiger en onzekerder voetballen.
In de 15e minuut leek Rick Voskuil in het strafschopgebied te worden neergelegd, maar de scheidsrechter vond het geen strafschop en liet doorspelen.
Bij SVM namen Chris Berndsen, Jarno de Boer en Vince Oosterhof het team op sleeptouw. Voorin heeft het team met Arno vd Plas een stevig aanspeelpunt die een balletje bij zich kan houden.

In de 19e minuut was daar het eerste kansje voor SVM toen een voorzet van uitblinker Chris Berndsen op het hoofd van Vince Oosterhof belandde, maar deze kopbal ging naast het doel.
Uit de directe tegenstoot profiteerde Wouter vd Velden van een slordige verdedigingsfout door de bal te onderscheppen en eenvoudig onder doelman Hannema door te schuiven voor de 0 - 1 voorsprong voor sc Emmeloord.
Dit doelpunt viel in de 20e minuut had het team eigenlijk de rust en het zelfvertrouwen moeten geven om de klus te klaren, maar het pakte allemaal totaal anders uit.
De Groene Maronesses gaven zich niet gewonnen en deden er een schepje bovenop door met felle en scherpe duels het middenveld te veroveren. Er stond bij de thuisploeg een hecht collectief in het veld.
Nadat een snelle doorbraak van Chris Berndsen ternauwernood door Jordy Benjamins onschadelijk werd gemaakt volgde er een rommelige fase waarin SVM zijn kansen rook.

In de 25e minuut viel de 1 - 1 gelijkmaker toen een dieptebal totaal verkeerd werd beoordeelt en vlak achter de Emmeloordse verdediging bij SVM aanvaller Chris Berndsen terecht kwam.
Deze grillige spelbepaler ontweek de buitenspelval en nam de bal in de loop mee om vervolgens Emmeloord doelman Gio Huijsmans met een schuiver te passeren voor de 1 - 1 gelijkmaker.
De Emmeloorders probeerden uit alle macht terug te komen, maar het spel oogde slordig, rommelig en onsamenhangend.
Er kwamen wel kansjes waarbij Wouter vd Velden en Marc Loosman hun pogingen tegen de lat en de paal uiteen zagen spatten.
In de 35e minuut was er een enorme scrimmage voor het doel van SVM te zien waarbij inzetten van Marc Loosman en Wessel Scheepers van de doellijn werden gehaald.

Bij SVM ontpopte Chris Bernden zich als de grote smaakmaker, maar ook Mike Meijer, Arno vd Plas, Jarno de Boer en Vince Oosterhof zorgden in de snelle omschakeling voor veel dreiging.
De Emmeloorders hadden grote moeite om het middenveld onder controle te krijgen en kregen geen vat op de snelle counters en uitvallen van SVM.
Nadat Chris Berndsen in kansrijke positie vergat de trekker over te halen volgde er een snelle tegenstoot van sc Emmeloord waarbij The Blue Eagle Rick Voskuil door SVM doelman Patrick Hannema werd afgestopt.
Vlak voor rust kwam sc Emmeloord alsnog op een 1 - 2 voorsprong toen een vrije trap van Wouter vd Velden bij Wessel Scheepers terecht kwam die verwoestend hard uithaalde voor de 1 - 2 voorsprong voor de Blauwen in de 44e minuut.
Met een 1 - 2 tussenstand gingen we rusten Op De Punt.

De blauwe supporters reageerden opgelucht met deze 1 - 2 voorsprong want het team draaide uiterst moeizaam.
In de rust legde trainer Frank vd Werf de vinger op de zere plek en werden Maric Naaktgeboren en Robin Elsinga voor Roy Pettinga en Luuk Halsema in de ploeg gebracht.
Er volgden enkele omzettingen want Marc Loosman ging een linie terug om het middenveld te versterken.
Helaas begonnen de blauwen dramatisch aan de tweede helft.
Binnen vier minuten waren de rollen totaal omgedraaid en kwamen de Maronesses op een 3 - 2 voorsprong.
Meteen vanaf de aftrap ging Chris Berndsen op avontuur die ternauwernood door doelman Gio Huijsmans werd afgestopt waarna de rebound van Zowie Smit rakelings voorlangs zeilde.
Deze waarschuwing was aan dovemansoren gericht want in de 48e minuut scoorde Jarno de Boer met een verwoestende uithaal via onderkant lat de 2 - 2 gelijkmaker voor SVM.
De Emmeloorders oogden nu aangeslagen en kregen in de 50e minuut een mokerslag te verwerken toen een haarscherpe voorzet van de sterk spelende Arno vd Plas door Chris Berndsen snoeihard werd binnengekopt voor de 3 - 2 voorsprong voor SVM.

Na deze 3 - 2 van Chris Berndsen moesten de Emmeloorders in de achtervolging, maar de echte scherpte, overtuiging en wilskracht was er gewoonweg niet.
De Groene Maronesses vochten nu voor elke millimeter en verstoorden met veel strijd, inzet en wilskracht de opbouw bij sc Emmeloord.
De Emmeloorders hadden lange tijd geen antwoord op het felle en fanatieke spel van SVM Marknesse en kwamen zelf niet meer aan voetballen toe.
Met name in de tweede helft gaven de Emmeloorders niet thuis en werden de meeste onderlinge duels door SVM gewonnen.

Bij sc Emmeloord zorgden Wouter vd Velden en Wessel Scheepers voor het meeste gevaar, maar het echte vuur en de overtuiging was er niet
Pas in de 80e minuut deed zich een grote kans voor toen Maric Naaktgeboren in kansrijke positie voor het doel opdook, maar zijn schot zeilde rakelings voorlangs.
Kort hierop werd een harde kopbal van Lucas Loosman onschadelijk gemaakt en waren er kansjes voor Robin Elsinga, Jordy Benjamins, Rick Voskuil en Wessel Scheepers, maar het wilde gewoonweg niet meer lukken met de blauwe desperado's.

In de slotfase moest sc Emmeloord risico's gaan nemen en kreeg SVM in de snelle counter een paar grote kansen om de score op te voeren.
In deze fase kwam sc Emmeloord goed weg omdat Zowie Smit, Chris Berndsen en Arno vd Plas vergaten de trekker over te halen.
Deze polderderby eindigt in een dikverdiende 3 - 2 overwinning voor het hardwerkende en hechte collectief van SVM Marknesse.
Individueel heeft sc Emmeloord de betere voetballers, maar bij SVM Marknesse gaf de teamspirit en de eenheid vandaag de doorslag.
Ondanks alle goede bedoelingen faalde het collectief bij sc Emmeloord.
Wij feliciteren de Groene Maronesses met deze zwaarbevochten 3 - 2 overwinning.
Het is voor sc Emmeloord nu het allerbelangrijkste weer terug naar de basis te gaan om hier samen sterker uit te komen.
Man of the match bij SVM Marknesse: Chris Berndsen
Man of the match bij sc Emmeloord: Wessel Scheepers

Door deze 3 - 2 nederlaag zijn de Emmeloorders hun koppositie aan sc Rouveen kwijtgeraakt want The Green White Army won met 7 - 2 van vv Balk. Op de derde plek staat nu FC Wolvega wat thuis dure punten liet liggen door met 2 - 2 gelijk te spelen tegen vv Oldeholtpade.
Het verschil tussen de koploper sc Rouveen en sc Emmeloord bedraagt nu slechts 1 punt met vlak daarachter FC Wolvega die volgende week in Emmeloord op bezoek gaan komen.

Volgende week speelt sc Emmeloord een thuiswedstrijd tegen de nummer drie FC Wolvega. Deze wedstrijd begint om 12:30 uur op De Ervenbos. De voorbeschouwing volgt later.

De opstelling van SVM Marknesse:
Patrick Hannema, Jurjan Brouwer, Kas van Egmond, Jeen van Regenmortel, Stijn de Boer, Jarno de Boer, Bjorn Hoegee ( Zowie Smit ), Vince Oosterhof, Arno vd Plas, Chris Berndsen & Mike Meijer ( Tom Capelle ).
Wissels: Tom Capelle, Zowie Smit & Joey Meijer.

De opstelling van sc Emmeloord:
Gio Huijsmans, Roy Pettinga ( 45e Maric Naaktgeboren ), Lucas Loosman, Koen Kroes, Luuk Halsema ( 45e Robin Elsinga ), Joost van Tilburg ( 70e Justin vd Poel ), Rick Voskuil, Jordy Benjamins, Marc Loosman, Wessel Scheepers & Wouter vd Velden.
Wissels: Robin Elsinga, Justin vd Poel & Maric Naaktgeboren.
Geblesseerd: Ian Koopmans & Annys Radwan
Trainers: Frank vd Werf
Teammanager: Jacob Loosman
Verzorger: Tim Dekker
Assistent scheidsrechter: Hans Mijnen

Alle overige uitslagen in de eerste noord:
FC Wolvega  -  vv Oldeholtpade  2  -  2
sc Rouveen  -  vv Balk  7  -  2
FC Meppel  -  N.O.K. Oudemirdum  0  -  1
vv Oerterp  -  Steenwijkerwold  1  -  1
vv Dwingeloo  -  VHK Sint Jansklooster  2  -  2

Verslaggever: Klaas Huisman.














De voorbeschouwing sc Emmeloord - sv Olyphia

Deze zondagmiddag staat op De Ervenbos de wedstrijd sc Emmeloord - sv Olyphia op het programma.
Wij heten onze gasten uit het Friese Rotandorp Noordwolde van harte welkom in het altijd gezellige blauwe bastion.
Om 14:00 uur zal de aftrap worden verricht door onze multifunctionele pupil van de week Daan Groot Wassink van het jeugdteam sc Emmeloord ( 11-2 ).
Ondanks het goede spel en een ijzersterke tweede helft gingen de Emmeloorders vorige week met 2 - 1 onderuit bij sc Stadspark.
Door deze onnodige nederlaag wordt er weer angstig naar beneden gekeken want het verschil met de PD plaatsen bedraagt slechts zes punten.
Er moeten weer punten worden gepakt om meer afstand van de onderste regionen te nemen en richting de veilige middenmoot te kruipen.

Eerder dit seizoen ging de uitwedstrijd bij sv Olyphia uiterst ongelukkig met 1 - 0 verloren.
Een onschuldige zwabberbal van Marcel de Nekker werd totaal verkeerd beoordeelt door onze keeper waarna Kevin Capello in de rebound wist te profiteren door de enigste treffer te scoren.
Er lijkt wel een vloek op sportpark De Spokedam te rusten want de laatste drie uitwedstrijden gingen allemaal met 2 - 0, 1 - 0 en 1 - 0 verloren.
De Emmeloorders hebben het in Noordwolde altijd moeilijk en zijn al diverse keren weggezakt in het Friese drijfzand.
In 2013 wonnen de Emmeloorders voor het laatst in Noordwolde toen de bekerwedstrijd met 2 - 3 werd gewonnen.

De contrasten zijn enorm groot want thuis op De Ervenbos zijn de Emmeloorders altijd de bovenliggende partij en werden er met 3 - 0 en 5 - 0 grote overwinningen geboekt op sv Olyphia.
Vorig seizoen wonnen de polderboys thuis met maar liefst 5 - 0 van de Groene Rotanboys uit Noordwolde.
Het is opmerkelijk dat de doelpuntenmakers van vorig seizoen nu geen deel meer uitmaken van de selectie.
Na de 1 - 0 van Sander Heimens zorgde het blauwe diamant Maarten Dekkers voor een onvervalste hattrick waarna Wouter vd Velde de 5 - 0 eindstand op het scorebord zette.
Deze spelers hebben sc Emmeloord inmiddels verlaten.

De polderboys staan nu met 20 punten uit 17 wedstrijden en een doelsaldo van 33 voor en 31 tegen op een zorgelijke 9e plek in de tweede klasse. Er werden zes wedstrijden gewonnen, twee keer gelijkgespeeld en er gingen negen verloren voor de blauwe brigade.
Het verschil met de nummer 11 bedraagt slechts zes punten, maar ook het verschil met de veilige middenmoot is nog gemakkelijk te overbruggen.
Het is nu zaak om weer eens punten te gaan pakken om richting te veilige middenmoot te kruipen.
De topscorers bij sc Emmeloord zijn Hans Langedijk, Bastian Tabak en Mart Matthijssen met zeven, zes en vijf doelpunten.
Trainer Dick Schuurman kan ook weer over zijn rechtsback Remco Jonkman beschikken en de selectie van sc Emmeloord oogt fit, compleet en speelklaar voor deze wedstrijd tegen sv Olyphia.

Onze gasten uit het Friese Rotandorp Noordwolde staan met 24 punten uit 15 wedstrijden en een doelsaldo van 34 voor en 24 tegen op een 7e plek in de middenmoot van de tweede klasse.
De Friese Krijgers wisten zeven wedstrijden te winnen, speelden drie keer gelijk en verloren vijf wedstrijden.
Doordat de Groene Rotanboys twee wedstrijden minder hebben gespeeld kunnen de Friese krijgers nog aansluiting met de subtop krijgen, maar dan zal er weer snel punten moeten worden gepakt.
Na de winterstop wonnen de groene rotanboys met 1 - 4 bij het Groningse Velocitas, maar gingen daarna thuis op De Spokedam keihard met 1 - 4 onderuit tegen sc Stadspark.
De laatste competitiewedstrijd uit bij vv Peize werd met 4 - 2 verloren.

De topscorer bij sv Olyphia is Marcel de Nekker met negen doelpunten met daarachter Kevin Capello met vijf treffers en de spelers Rene de Nekker, Ron Bethlehem en Tim Bethlehem met vier treffers.
De selectie heeft een gemiddelde leeftijd van 25 jaar oud waar Ruud van Erp en Damien Baars de oudste spelers zijn.
Het jongste talent is de 16 jarige Twan Wiegman.
Hoofdtrainer Chris de Wagt was ooit profvoetballer bij sc Cambuur en begon zijn trainersloopbaan als assistent bij ONS Sneek.
Volgend seizoen gaat Chris de Wagt aan zijn derde seizoen beginnen bij sv Olyphia, maar zal hij deze functie gaan combineren met het trainersschap bij ONS Sneek.

De Friese Sport Vereniging Olyphia werd op 25 Mei 1928 als Olympia opgericht en dankt zijn naam aan de olympische spelen die in 1928 in Amsterdam werden gehouden.
Omdat er meerdere clubs de naam Olympia hadden werd de naam in 1931 verandert in sv Olyphia. De clubkleuren zijn Groen Wit.
In de volksmond worden de Olyphiers de Groene Rotanboys of de Friese Krijgers genoemd.
De club heeft ongeveer 300 leden onderverdeeld in vier seniorenteams, acht jeugdteams en een actieve vrouwen/meidenafdeling.
Er is ook een seniorenteam actief op de zaterdag, maar verder is Olyphia altijd een zondagclub gebleven.

De Groene Rotanboys promoveerden in 2012 naar de Tweede Klasse.
De laatste twee seizoenen verlopen zwaar en moeizaam voor sv Olyphia waar het zich telkens ternauwernood wisten te handhaven.
Het knusse en gezellige rotandorp Noordwolde staat bekend om zijn authentieke Rotanmeubelen en Mandenvlechters.
Het dorp Noardwalde heeft 3600 inwoners en ligt in de gemeente Weststellingerwerf iets ten noorden van Wolvega.

De wedstrijd sc Emmeloord - sv Olyphia begint zondagmiddag om 14:00 uur op De Ervenbos te Emmeloord.
Zondagavond volgt een uitgebreid wedstrijdverslag.

Alle voorspellingen voor de Tweede Klasse K:
sc Emmeloord -  sv Olyphia tussen de nummers 9 en 7.
In Noordwolde werd het eerder 1 - 0 voor de Groene Rotanboys.
Een belangrijke wedstrijd voor sc Emmeloord om richting de middenmoot te kruipen.
De Olyphiers hebben de punten nodig om aansluiting met de subtop te houden, maar ik verwacht een gretig en fanatiek sc Emmeloord. Een 1.

Groninger Boys  -  vv Peize tussen de nummers 13 en 4.
In Peize werd het destijds 4 - 0 voor de blauw zwarte Paisers.
De Paisers wonnen vorige week met 1 - 0 van de koploper en ruiken nu bloed. Het verschil met de koploper bedraagt slechts drie punten.
De Rode Mollebonen krijgen het nu met de week moeilijker en lijken te degraderen. De Groningers moeten van goede huize komen om vv Peize te kunnen verslaan. Een 2.

vv Ruinerwold  -  D.T.D. Jelsum tussen de nummers 6 en 2.
In het Friese Jelsum werd het eerder 4 - 0 voor de groen gele Toffe Duvels. Vorige week gingen de Trije Doarpen met 2 - 0 onderuit bij vv Roden. De nummer twee heeft met een wedstrijd minder gespeeld slechts 1 puntje achterstand op koploper GAVC Grou.
De Drentse Red Bulls speelden met 2 - 2 gelijk bij Sint Anna en staan stevig in de middenmoot.
Kunnen de Red Bulls de Toffe Duvels een moeilijke middag bezorgen?
Een gelijkspel zou zomaar kunnen. Een 3.

Velocitas 1897 Groningen  -  vv Roden tussen de nummers 10 en 3.
In Roden werd het eerder 3 - 2 voor de Zwart Witte Mensingeboys.
De Groninger Zebra's wonnen vorige week bij vv Lemmer en blijven iedereen verbazen door gewoon wekelijks punten te blijven pakken.
In deze laatste seizoen op de zondag weigert Velocitas om voor spek en bonen mee te doen en doen de Groene Zebra's meer dan hun plicht.
De nummer drie vv Roden staat nog maar 1 puntje verwijdert van de koploper en gaat zich nu serieus mengen in de titelrace. Een 2.

MKV'29 Leeuwarden  -  sc Stadspark tussen de nummers 11 en 5.
In Groningen werd het eerder een 2 - 2 gelijkspel.
De rood witte parels wonnen vorige week in een wedstrijd met een zwart randje met 0 - 3 bij Groninger Boys en staan nog steeds op een zorgelijke 11e plek.
Het krijgt met sc Stadspark een supersterke tegenstander op bezoek.
De Oranje Groene Martiniboys doen weer volop mee in de subtop kunnen zich geen puntenverlies meer veroorloven. Een 2.

GAVC Grou  -  Sint Annaparochie tussen de nummers 1 en 8.
In Sint Annaparochie wonnen de geel zwarte kaasdansers met 1 - 3.
De laatste weken draait het moeizaam bij de trotse koploper die afgelopen zondag met 1 - 0 onderuit ging bij vv Peize.
De Tsisferdunsers balanceren op een smal koordje en voelen de hete adem van DTD, vv Roden en vv Peize in hun nek hijgen.
Gaan de Geel Zwarten deze race volhouden? of treft het in Sint Anna een dodelijke giftige femme fatale?
De Friese Wadvogels hebben de Waaiers hoog in de stok gehangen en kunnen weleens voor een daverende verrassing gaan zorgen. Een 2.

Mijn oude vriend Piet Burgers heeft een rustdag want De Groene Poonrokers vv Lemmer zijn dit weekend vrij.
Ik wens iedereen een superspannende en sportieve voetbalzondag toe in de Tweede Klasse K.
Verslaggever: Klaas Huisman.