Het verslag sc Emmeloord ( 19-1 ) - vv Oldeholtpade ( 19-1 )

sc Emmeloord ( 19-1 )  -  vv Oldeholtpade ( 19-1 )   5  -  2   (  3  -  1  )

De beloften van sc Emmeloord staan na een 5 - 2 overwinning op vv Oldeholtpade met 1 been in de finale van de nacompetitie.
Volgende week wacht de return in Oldeholtpade waar de Emmeloorders het karwei kunnen afmaken om zich vervolgens op de finale te kunnen richten.
Toch zullen de beloften volgende week vooral verdedigend moeten oppassen omdat Oldeholtpade toch twee uit doelpunten wist te maken en volgende week volle bak zal gaan op Olpae.

Helaas werkte de geluidsinstallatie niet optimaal, maar met My Way van Calvin Harris als opkomsttune betraden de polderboys het blauwe bastion.
Trainer Frank vd Werf kon deze wedstrijd niet over Joost van Tilburg, Mike Schuller en Robin Elsinga beschikken terwijl Annys Radwan pas volgend seizoen weer in actie gaat komen.

Toch stond er met Roy Pettinga, Ian Koopmans, Koen Kroes en Luuk Halsema een stevig verdedigend blok in het veld met daarachter Gio Huijsmans op doel.
Op het middenveld zorgden Wessel Scheepers, Jordy Benjamins en Lucas Loosman voor de juiste balans.
In de frontlinie moesten Marc Loosman, Rick Voskuil en Wouter vd Velden voor de doelpunten zorgen.
Op de bank zaten Maric Naaktgeboren, Justin vd Poel, Jason de Lijster en Mike Benjamins die in de tweede helft in actie zouden komen.

De polderboys begonnen enigszins rommelig en lichtelijk chaotisch aan deze wedstrijd toen meteen in de eerste minuut de verdediging niet vrijuit ging.
De spits van Oldeholtpade zat er bovenop, maar kon niet van deze misverstand profiteren en zag zijn boogballetje naast gaan.
Trainer Frank vd Werf liet zich horen en je zag duidelijk dat het team wakker was geschrokken en meteen weer bij de les was.

Nadat een schot van Wessel Scheepers naast het doel ging leverde vooral uitblinker Wouter vd Velden enkele gevaarlijke voorzetten af, maar niemand wist te profiteren.
In de 8e minuut kwam sc Emmeloord via Wouter vd Velden op een 1 - 0 voorsprong.
Hier ging een mooie actie van The Blue Eagle Rick Voskuil aan vooraf die de bal subtiel opzij legde voor Wouter vd Velden die met een geplaatst schot de score opende.
Plotseling kreeg nu ook Rick Voskuil de smaak te pakken en wist hij met twee voorzetten Jordy Benjamins en Marc Loosman te bereiken, maar beide pogingen leverden niets op.
De corners van Jordy Benjamins leverden rommelige scrimmages op voor het Friese doel, maar de echte scherpte en overtuiging ontbrak nog.
Ook lieten Jordy Benjamins en Wouter vd Velden de korte cornervariant zien waarbij de verdediging van Oldeholtpade zich niet liet foppen en overeind bleef.
Bij een soloactie van Wouter vd Velden leek de bal tegen de hand van een Friese verdediger aan te komen, maar de scheidsrechter vond het geen strafschop en liet doorspelen.

De gehele eerste helft waren de Emmeloorders de bovenliggende partij en grossierden de polderboys in het meeste balbezit, maar onderhuids sloop er ook gemakzucht en nonchalance in het team.
In de snelle counter kwamen de Olpaers er dreigend uit, maar verder dan enkele verdwaalde schoten kwamen de Friesen niet.
In de 33e minuut ging Emmeloord speler Jordy Benjamins in de fout door de bal pardoes slordig terug te spelen waardoor Olpaer Bart Halsema deze foute bal wist te onderscheppen.
Op volle snelheid wist Bart Halsema wel raad met dit buitenkansje en wist hij doelman Gio Huijsmans met een hard schot te passeren voor de onthutsende 1 - 1 gelijkmaker.
Trainer Frank vd Werf vond dat zijn team riskant en gemakzuchtig speelde en hamerde op de verzorgde opbouw en opperste concentratie.
De linies op het middenveld moesten nu compacter dichter op elkaar gaan spelen om het tij te keren.

Mooie pogingen van Wessel Scheepers en Marc Loosman werden geblokt en op het nippertje weggewerkt waarna de Emmeloorders via Wouter vd Velden in de 40e minuut weer op voorsprong kwamen.
Hier ging een misverstand in de Friese verdediging aan vooraf waarbij Wouter vd Velden alert reageerde door de bal te onderscheppen en zonder na te denken snoeihard tegen de touwen te schieten voor de bevrijdende 2 - 1 voorsprong voor sc Emmeloord.
Meteen vanaf de aftrap kreeg Oldeholtpade via Bart Halsema een goede kans, maar doelman Gio Huijsmans greep goed in.
Op het middenveld liet Wessel Scheepers enkele technische hoogstandjes zien.
Op slag van rust zorgde Jordy Benjamins voor een enorme grote opluchting en maakte hij zijn eerdere fout meer dan goed.
Met een gigantische kanonskogel scoorde Jordy Benjamins een schitterend doelpunt voor de 3 - 1 ruststand.

In de rust klonk er wederom My Way door de speakers en was er op het veld een onderonsje tussen Trainer Frank vd Werf en Justin vd Poel te zien. Hierna zou Justin vd Poel voor de moegestreden Roy Pettinga in de ploeg komen en volgden er enkele omzettingen.
De tweede helft was amper begonnen of de 4 - 1 lag in de touwen.
Bij een mooie soloactie van Wouter vd Velden was er lichte paniek in de verdediging van Oldeholtpade waarna de voorzet van Wouter vd Velden pardoes door de Friese verdediger Stefan de Vries in zijn eigen doel werd gewerkt voor de 4 - 1 voor sc Emmeloord.
Tot aan de 65e minuut was het eenrichtingsverkeer richting het Friese doel en waren er mooie kansen voor Rick Voskuil, Jordy Benjamins en Wessel Scheepers te zien.

In de 50e minuut legde de sterk spelende Luuk Halsema de bal panklaar op de stropdas bij Wessel Scheepers, maar oog in oog met doelman Arjen de Haan wist Wessel Scheepers niet te scoren.
Nadat aanvaller Maric Naaktgeboren voor Koen Kroes in de ploeg was gekomen zakte Wouter vd Velden terug om de verdediging te helpen.
Kort hierop werd de invaller Maric Naaktgeboren op avontuur gestuurd, maar de Friese doelman bracht redding.
Er was nog een kopbal van Marc Loosman te zien en een goede kans Wessel Scheepers, maar de Emmeloorders vergaten de trekker over te halen.
In de 62e minuut lanceerde Justin vd Poel met een splijtende dieptepass Wessel Scheepers maar deze keer raakte Wessel de bal totaal verkeerd.

In de 65e minuut kwamen de Olpaers uit een corner weer terug in de  wedstrijd.
Deze indraaiende corner werd door Oldeholtpade spits Mark de Vries via binnenkant paal in het doel gekopt voor de 4 - 2 aansluitingstreffer.
Trainer Frank vd Werf ontstak nu in woede bij deze onnodige tegendoelpunt omdat Oldeholtpade nu ineens grote risico's ging nemen om een derde treffer te maken.
In een levendige slotfase golfde het spel op en neer en kregen beide teams kansen.
Bij Emmeloord bracht doelman Gio Huijsmans redding op inzetten van Mark de Vries en Joshua Verhoef waarna de polderboys het initiatief weer overnamen.

Met vloeiende aanvalsgolven gingen de Emmeloorders op zoek naar meer doelpunten waarbij Wessel Scheepers, Maric Naaktgeboren en Rick Voskuil voor veel gevaar zorgden.
Een ziedend schot van Wouter vd Velden zeilde rakelings over.
In de 78e minuut scoorde Maric Naaktgeboren op aangeven van Rick Voskuil de bevrijdende en verlossende 5 - 2 voor sc Emmeloord.
Kort hierop werd een inzet van invaller Mike Benjamins van de doellijn gehaald waarna Oldeholtpade nog iets van zich liet horen.
Een verraderlijk en listig schot van Mark de Vries leek binnen te vallen, maar belandde tot ieders opluchting op het dak van het doel.
De polderboys winnen met 5 - 2 en gaan met deze marge volgende week op bezoek bij Oldeholtpade om het karwei af te maken.
De wedstrijd FC Wolvega - De Weide eindigde in een 0 - 0 gelijkspel waardoor ook FC Wolvega nog niet zeker is van de finale.

Het gehele team verdiend een compliment voor deze teamprestatie.
Met name de spelers Wouter vd Velden, Wessel Scheepers en Jordy Benjamins speelden een ijzersterke wedstrijd.
Het publiek heeft Jordy Benjamins zijn fout vergeven en hem tot Man of the Match uitgeroepen.
Volgende week zaterdagmiddag om 14:15 uur is de return in Oldeholtpade.
Deze verslaggever is er dan ook weer bij!

Gio Huijsmans, Roy Pettinga ( 45e Justin vd Poel ), Ian Koopmans, Koen Kroes ( 55e Maric Naaktgeboren ), Luuk Halsema ( 66e Jason de Lijster ), Lucas Loosman ( 75e Mike Benjamins ), Rick Voskuil, Jordy Benjamins, Marc Loosman, Wessel Scheepers & Wouter vd Velden.
Geblesseerd/afw: Joost van Tilburg, Robin Elsinga, Mike Schuller  & Annys Radwan.
Gele kaart: Justin vd Poel
Trainer: Frank vd Werf
Teammanager: Jacob Loosman
Assistent scheidsrechter: Hans Mijnen
Verzorger: Tim Dekker
Verslaggever: Klaas Huisman