De voorbeschouwing vv Oldeholtpade 19-1 - sc Emmeloord 19-1

Na de 5 - 2 overwinning van vorige week gaan de polderboys aanstaande zaterdagmiddag op spooktocht in het Friese moeras voor de returnwedstrijd op bezoek bij De Blauwe Reuzen in Oldeholtpade.
Terwijl in heel nederland alle beslissingen zijn gevallen en de zomerstop allang zijn intrede heeft gedaan vliegen de vonken er vanaf op de training bij de beloften van sc Emmeloord.
Dit team is op een missie en zal er alles aandoen om via deze uitputtende en slopende nacompetitie naar de hoofdklasse te promoveren.
Inmiddels zijn de blauwe desperado's alweer tien maanden nonstop bezig, maar toch is dit niet aan het team te zien want de adrenaline spat van de gezichten af in deze beslissende fase.
Nadat de kampioenswedstrijd met 0 - 1 van Rouveen werd verloren heeft het team de draad meteen weer opgepakt en goede resultaten in de nacompetitie neergezet.
Eerst werd het Drentse sv Twedo in een tweeluik met 1 - 4 en 8 - 2 aan de kant gezet waarna de polderboys vorige week met 5 - 2 van de beloften van Oldeholtpade wisten te winnen.
Trainer Frank vd Werf  droomt inmiddels stiekum van de finale die op zaterdagmiddag 10 Juni op neutraal terrein zal worden gespeeld.

Aanstaande zaterdagmiddag is om 14:15 uur de aftrap in het Friese moeras op sportpark Olpae te Oldeholtpade.
Zijn de Blauwe beloften bestand tegen deze griezelige en sidderende spooktocht in het Friese moeras?
Eind April wonnen de beloften op supersaturday vrij eenvoudig met 0 - 4 bij Oldeholtpade, maar toch is deze ruime overwinning geen garantie voor aanstaande zaterdag.
De Blauwe Reuzen van Oldeholtpade hebben een stugge, taaie en fysiek  sterke ploeg die zaterdag alles zullen geven om sc Emmeloord een moeilijke middag te bezorgen.
Zodra het dorp is uitgelopen en de fanatieke Friese aanhang achter De Blauwe Reuzen gaan staan kan het weleens heftig gaan spoken op Olpae.
Iedereen heeft afgelopen zondag kunnen zien hoe AZ een veilig lijkende 3 - 0 voorsprong uit handen gaf bij FC Utrecht.
Zijn de Olpaers in staat om deze 5 - 2 nederlaag helemaal goed te maken?, of blijven de polderboys goed bij de les en komt de finale in zicht?

Het is bittere noodzaak voor sc Emmeloord om het hoofd koel te houden en vooral hun eigen spel te blijven spelen.
Trainer Frank vd Werf wil niets weten van een zakelijke wedstrijdinstelling en zal volop de aanval gaan spelen om deze klus te kunnen klaren.
Het is nog onzeker of Robin Elsinga en Joost van Tilburg van de partij zullen zijn, maar alle overige spelers lijken topfit en speelklaar voor het avontuur in het Friese moeras.
Met de gedreven en superfanatieke Annys Radwan naast de dugout gaan de beloften er alles aandoen om de finale te halen.
Onze trucker Hans Mijnen zingt de hele week al de Im Blue Da Ba Dee medley en heeft de teamfoto nog steeds in zijn cabine hangen.
De blauwe droom is nog steeds springlevend in het bastion.

De voetbalvereniging vv Oldeholtpade werd op 21 december 1962 in de clubkleuren Blauw Wit opgericht en heeft ongeveer 200 leden.
De Olpaers spelen hun thuiswedstrijden op het sportpark Olpae.
Het eerste elftal van Oldeholtpade is via de nacompetitie naar de vierde klasse gepromoveerd.
Het Friese dorp Oldeholtpade ligt in de gemeente Weststellingerwerf iets ten noordoosten van Wolvega en heeft ongeveer 1000 inwoners.
De namen Aldeholtpathe en Holenpathe hebben iets te maken met een pad door het bos, maar Oldeholtwalde betekent eigenlijk moeras.

De aftrap in het Friese moeras is zaterdagmiddag om 14:15 uur op sportpark Olpae te Oldeholtpade.
Zaterdagavond volgt er een uitgebreid wedstrijdverslag!
Komt allen met de blauwe hanekammen ......we rekenen op jullie steun.......hierna wacht de finale.

Verslaggever: Klaas Huisman.