Het verslag van het Tiendorpentoernooi te Tollebeek





Een impressie van het Tiendorpentoernooi te Tollebeek.
Na twee verloren finales was het deze keer dan eindelijk drie keer scheepsrecht voor de Blauwe Trots en mag sc Emmeloord zich kampioen van de polder noemen.
Een mooiere afscheid had trainer Dick Schuurman zich niet kunnen wensen.

Op deze 53e editie van het tiendorpentoernooi hadden zich twee teams wegens de nacompetitie afgemeld waardoor de organisatie het complete speelschema moest omgooien.
De titelverdediger vv TONEGO uit Luttelgeest en ook RKO uit Rutten konden deze editie wegens de nacompetitie niet meedoen.
Dit was best wel jammer omdat vv TONEGO de laatste drie edities had gewonnen en nu de te kloppen ploeg was.
Alle overige teams waren wel van de partij zodat er op twee velden in twee groepen kon worden begonnen.
De wedstrijden duurden 30 minuten en sc Emmeloord was in groep 1  ingedeeld bij FC Kraggenburg, sc Creil, vv Tollebeek en vv Ens.
In groep 2 gingen vv Espel, vv Bant, SVM Marknesse, vv Nagele en Flevo Boys 3 de degens met elkaar kruizen.

Het was nog vroeg in de ochtend toen er slechts 11 spelers zich verzamelden op De Ervenbos.
Er ontbraken veel basisspelers en er waren veel nieuwe gezichten te zien waaronder ook de nieuwe aanwinst Emiel de Vries en Americanboy Olav Sieljes die weer in de kleigrond was teruggekeerd.
Pas later in de ochtend zouden er nog vier spelers van het tweede elftal aansluiten en kon assistenttrainer Arnold Roossien zich weer omkleden.
Om 9:00 uur was de aftrap tegen vierdeklasser FC Kraggenburg.
De BBQ werd al in gereedheid gebracht het was een gezellige drukte op het multifunctionele en prachtige sportpark van vv Tollebeek.

Dit was dan de laatste activiteit voor onze vertrekkende trainer Dick Schuurman die natuurlijk dolgraag in stijl met het polderkampioenschap afscheid wilde nemen.
De Emmeloorders hadden twee keer op rij de finale van vv TONEGO verloren en roken nu hun kansen om de beker naar Emmeloord te halen.
Sinds het begin in 1965 hadden de Emmeloorders nog maar vier keer het Poldertoernooi gewonnen.
De eerste keer in 1984 en daarna wonnen de blauwen de felbegeerde beker in 2006, 2007 en voor het laatst in 2009.

Om 9:00 uur in de ochtend stonden er elf spelers op het veld en zat er met assistenttrainer Arnold Roossien slechts 1 wisselspeler op de bank.
De wedstrijd tegen FC Kraggenburg kwam moeilijk op gang, maar de Emmeloorders waren veruit de bovenliggende partij.
Deze spelers moesten de klus klaren tegen FC Kraggenburg:
Niels Boomsma, Sebastian Slowikowski, Olav Sieljes, Koen Boneschansker, Maarten Ebbers, Mark Staal, Guido Vissers, Adri Nugter, Bastian Tabak, Emiel de Vries & Hans Langedijk.
De enigste wissel op de bank was assistenttrainer Arnold Roossien.
Bij sc Emmeloord ontbraken de basisspelers Harm van Wieren, Remco Jonkman, Gokhan Pala, Wiebe Koopmans, Marcel Westerhof en Mart Matthijssen terwijl Rik Beekman en Ruben Doorn pas later zouden aansluiten.
De nieuwe spelers Jeroen Sipma, Wouter Spit en Rick Sliep waren er nog niet bij.
Lans de lijn stonden er om 9:00 uur twee trouwe supporters het echtpaar Henk en Ali Croezen om het team aan te moedigen.

Nadat een doelpunt van The Blue Muppet Adri Nugter ten onrechte werd afgekeurd waren er mooie kansen voor Bastian Tabak, Adri Nugter, Hans Langedijk en nieuwkomer Emiel de Vries.
In de 20e minuut scoorde Magic Box Bastian Tabak met een van richting verandert schot de verlossende 1 - 0 voor sc Emmeloord.
In de 25e minuut deed zich de eerste kans voor FC Kraggenburg voor, maar doelman Niels Boomsma De Boom bracht redding op een kopbal.
Bij sc Emmeloord viel vooral The Americanboy Olav Sieljes erg op want centraal in de verdediging was Olav Sieljes een ware openbaring en een rots in de branding.
Ook tweede elftalspeler The Blue Muppet Adri Nugter speelde zeer verdienstelijk. Eindstand 1 - 0 voor sc Emmeloord.
Op het andere veld had sc Bant met 1 - 3 van sc Espel gewonnen.

Tot overmaat van ramp bleek onze Poolse Dieselmotor Sebastian Slowikowski wegens een pijnlijke hamstring niet meer verder te kunnen en waren nu alle ogen op Trainer Arnold Roossien gericht, maar gelukkig kwam rond tien uur De Blonde Torpedo Rik Beekman en De Blauwe Panter Ruben Doorn aangelopen om het team te versterken.
Later zouden ook nog de tweede elftalspelers Luuk Kappers, Martin Holtmaat, Sjors Hendrikse en Brahim Boundati het team versterken.
Bij de tweede wedstrijd tegen sc Creil stonden deze spelers op het veld:
Ruben Doorn, Maarten Ebbers, Olav Sieljes, Koen Boneschansker, Adri Nugter, Mark Staal, Guido Vissers, Bastian Tabak, Rik Beekman, Hans Langedijk & Emiel de Vries.
Op de bank zaten Niels Boomsma en Arnold Roossien.

De eerste kans was voor sc Creil, maar daarna namen de Emmeloorders het initiatief over en waren er kansen voor Rik Beekman,Guido Vissers en ging een kopbal van Terrier Maarten Ebbers rakelings naast.
Een mooi subtiel lobje van Rik Beekman had een beter lot verdiend maar ging over.
Nadat een inzet van Rik Beekman van de doellijn werd gehaald kwamen de Emmeloorders via de nieuwkomer Emiel de Vries op een 1 - 0 voorsprong. Hier ging een assist van Airforce Hans Langedijk aan vooraf die verwoestend hard door Emiliano de Vries werd binnengeschoten voor de 1 - 0 eindstand voor sc Emmeloord.
Dit was dan het eerste doelpunt voor Emiliano Marcatore El Azurro in Emmeloordse dienst, maar er zullen er nog velen volgen.
In de slotfase kreeg ook sc Creil nog een goede kans, maar doelman Ruben Doorn greep goed in waarna de rebound van de doellijn werd gehaald.
Op het andere veld hadden De Flevo Boys 3 met 1 - 0 van SVM Marknesse gewonnen.

Nu kreeg sc Emmeloord versterking en kwamen de tweede elftalspelers Martin Holtmaat, Sjors Hendrikse, Luuk Kappers en Brahim Boundati aangelopen om het team over de streep te trekken en mocht Arnold Roossien zich weer omkleden.
De derde wedstrijd tegen het zwaar gehavende vv Tollebeek ( mix 2e en jeugd ) werd ruimschoots en eenvoudig met 4 - 0 gewonnen.
Doelpuntenmakers voor sc Emmeloord twee keer Bastian Tabak, Rik Beekman en Mark Tata Steel Staal.
Tegen vv Ens werd het 3 - 0 met een haarzuivere hattrick voor de nieuwkomer Emiel de Vries die nu meteen zijn visitekaartje heeft afgegeven. Het lijkt erop dat Emiliano El Azurro zich gaat thuisvoelen bij sc Emmeloord.

In de halve finale scoorde de Airforce Hans Langedijk het enigste doelpunt waardoor er met 1 - 0 van SVM Marknesse werd gewonnen.
Dit was een bijzondere wedstrijd voor onze grensrechter  Blue Fox Herman Vos die ook jarenlang volop actief was bij SVM Marknesse, maar nu volgend seizoen definitief voor sc Emmeloord heeft gekozen.

In de finale stonden de Blauwen lijnrecht tegenover de Rooie Buren van Flevo Boys 3 om de felbegeerde poldercup te veroveren.
In een levendige, aantrekkelijke en open finalewedstrijd wonnen de Blauwen met 3 - 1 van Flevo Boys 3.
De doelpuntenmakers waren twee keer Magic Box Bastian Tabak en De Blonde Torpedo Rik Beekman.
Hiermee werd The Magic Box Bastian Tabak met vijf doelpunten de topscorer bij sc Emmeloord gevolgd door Emiel de Vries want Emiliano Marcatore El Azzurro scoorde vier keer op dit toernooi.
Het was Trainer Dick Schuurman die zeer emotioneel de Poldercup in ontvangst mocht nemen.

Na afloop volgde de ontlading en ging onze afscheid nemende trainer Dick Schuurman op de schouders.
Het bleef nog lang gezellig in Tollebeek waar het Blauwe Bastion afscheid nam van Dick Schuurman.
Langs deze weg wil ik ook Trainer Dick Schuurman bedanken voor deze mooie tijd en hem veel succes toewensen bij De Harkemase Boys.
Er waren ups en downs en soms moest Dick Schuurman ook moeilijke keuze's en beslissingen nemen, maar ik kijk met veel plezier en een goed gevoel terug op de tijd dat ik met Dick heb mogen samenwerken.
Nadat alle spelers het verslagenboek met mooie foto's van Dick hadden gekregen volgde het definitieve afscheid.

De Blauwen hebben voor de 5e keer het tiendorpentoernooi gewonnen en nemen de Poldercuptrofee mee naar Emmeloord.
Verslaggever: Klaas Huisman.