De voorbeschouwing sv Olyphia - sc Emmeloord

Het eerste elftal van sc Emmeloord gaat komende zondag in het Frieze dorp Noordwolde op bezoek bij de nummer 10 van de 2e klasse sv Olyphia. De kersverse koploper staat in Friesland een pittige en fysiek loodzware wedstrijd te wachten, want sv Olyphia is er alles aan gelegen om sc Emmeloord weer met beide benen op aarde te krijgen.
Vorige week zorgde sv Olyphia voor een daverende verrassing door de uitwedstrijd bij titelkandidaat vv Heerenveen met maar liefst 0 - 4 te winnen. De Emmeloorders zijn dus gewaarschuwd en zullen zich optimaal moeten voorbereiden om deze lastige hindernis te nemen.
Er wordt zondag veel neerslag verwacht, maar we mogen verwachten dat het hoofdveld op sportpark Spokedam goed bespeelbaar zal zijn.

Eerder dit seizoen wist sc Emmeloord vrij eenvoudig de thuiswedstrijd met 3 - 0 van sv Olyphia te winnen.
Alleen in de beginfase konden de Friezen een paar plaagstootjes uitdelen, maar gaandeweg trok sc Emmeloord deze wedstrijd naar zich toe.
De Emmeloordse doelpunten waren afkomstig van Brahim Boundati ( intikker ), Gokhan Pala ( weergaloos lobje ) en na rust Sander Heimens ( diagonaal afstandsschot ). Vlak voor rust kreeg sv Olyphia speler Danny Bijlsma zijn tweede gele kaart waarna de Friezen met 10 man verder moesten. Het was toen allang geen wedstrijd meer waarna Sander Heimens deze wedstrijd definitief in het slot gooide.
In de slotfase liet sc Emmeloord grote kansen liggen om de score op te voeren en trof Ronald Kleiker binnenkant paal.

De thuisploeg staat op een 10e plek in de 2e klasse K waarbij het na 16 wedstrijden 19 punten wist te behalen met een doelsaldo van 37 voor en 39 tegen. Er werden 6 wedstrijden gewonnen, 1 keer gelijkgespeeld en er gingen 9 wedstrijden verloren.
Ondanks deze lage klassering en een zeer wisselvallig seizoen heeft sv Olyphia wel degelijk een ploeg om rekening mee te houden.
Met name op sportpark Spokedam kan het gaan spoken en is het altijd lastig om de punten mee naar huis te nemen.
In augustus 2013 kwamen beide teams voor de beker tegen elkaar in actie en wist sc Emmeloord ternauwernood een 2 - 3 overwinning in Noordwolde te behalen. De Emmeloordse doelpunten kwamen toen van twee keer Ronald Kleiker en Guido Vissers.
Uit de eerdere 5 ontmoetingen wist sc Emmeloord slechts tweemaal in Noordwolde te winnen en eindigde het duel eenmaal in een 3 - 3 gelijkspel. In 2010 wist sc Emmeloord dankzij Dennis Lanters en twee keer Jos Groenhof met 1 - 3 in Noordwolde te winnen, maar de Emmeloorders hebben het traditioneel altijd moeilijk bij sv Olyphia.

In november vond er een trainerswissel plaats bij sv Olyphia waar de oudgediende en ervaren trainer Jan Vrind het roer overnam van Peter Everts. Deze trainer heeft een enorme staat van dienst en had meerdere frieze clubs onder zijn hoede. In het verleden was Jan Vrind ook al als trainer actief bij sv Olyphia.
De huidige clubtopscorers bij sv Olyphia zijn Ramon Hankel en Rene de Nekker met maar liefst 69 en 60 doelpunten achter hun naam.
In de huidige competitie zijn Rene de Nekker, Wilco van Luik, Ron Bethlehem en Ramon Hankel de topscorers.
De familie Bethlehem is met Tim , Mark en Ron goed vertegenwoordigd en spelen een bepalende rol in de selectie van sv Olyphia.
Daarnaast is Marco Koopmans een belangrijke spil in het team, maar het is nog onzeker of Marco Koopmans, Jordy de Jong en Danny Bijlsma zondag van de partij zullen zijn.

Bij sc Emmeloord duurt het blauwe sprookje maar voort en is iedereen volkomen verrast met de goede resultaten van het eerste elftal.
De trotse koploper staat met 34 punten uit 16 wedstrijden fier bovenaan met een doelsaldo van 43 voor en 20 tegen.
Er werden 10 wedstrijden gewonnen, 4 keer gelijkgespeeld en er gingen slechts 2 wedstrijden verloren ( tegen vv Heerenveen en LSC 1890 ).
Menig blauwe suppporter kon zijn ogen afgelopen zondag niet geloven en moest regelmatig in zijn arm knijpen, maar er is geen tijd om te lang met het hoofd in de wolken te lopen. Er is nog steeds een lange weg te gaan omdat de top 6 dichtbij elkaar staan.
De afstand tussen de koploper sc Emmeloord en de nummer 6 LSC 1890 bedraagt slechts 5 punten. Er zijn nog steeds 6 teams in de race om de titel in deze superspannende tweede klasse.
Topscorer is tot nu toe Gerke Schaap die 10 keer het net wist te vinden, maar ook Sander Heimens, Abdul Boundati en Bastian Tabak pikten hun goaltjes mee. De ontwikkeling van het jonge talent Bastian Tabak is sensationeel te noemen en de openbaring van dit seizoen.
De waterdragers van sc Emmeloord zijn Wouter vd Velde, Harm van Wieren en Ronald Kleiker aangevuld met een vleugje techniek door Gokhan Pala en Abdul Boundati.
Helaas is Brahim Boundati nog steeds serieus geblesseerd waardoor hij dit seizoen niet meer in actie zal komen.
De kracht van dit sc Emmeloord is de eenheid, saamhorigheid, teamspirit en spelvreugde wat dit team uitstraalt.
Trainer Dick Schuurman gaat tegenwoordig in Emmeloord als Stuurman door het leven!

De Frieze voetbalclub sv Olyphia werd op 25 Mei 1928 in Noordwolde onder de naam Olymphia opgericht. In 1936 volgde er een fusie met Leonidas waarna de naam sv Olyphia in stand bleef.
De clubkleuren zijn groen wit en men speelt zijn thuiswedstrijden op het knusse sportpark Spokedam te Noordwolde.
Het eerste elftal schommelde jarenlang tussen de 3e en 4e klasse en zou zelfs terugzakken naar de 6e klasse.
In 2001 werd Olyphia kampioen in de 6e klasse waarna er kampioenschappen zouden volgen in de 5e, 4e en 3e klasse.
In 2011 degradeerde sv Olyphia uit de tweede klasse om het jaar daarop in 2012 opnieuw naar de 2e klasse te promoveren.
Het team eindigde in 2013 en 2014 op een 8e en 9e plek in de 2e klasse en heeft het moeilijk om een rol van betekenis te spelen.
De club heeft 4 seniorenteams, 9 jeugdteams en een damesteam tot zijn beschikking.
Het dorp Noordwolde heeft 3700 inwoners en behoort tot de gemeente Weststellingerwerf in Friesland.
Er zijn 7 amateurclubs actief in Weststellingerwerf waarvan FC Wolvega en sv Olyphia de bekendste voetbalverenigingen zijn.

De wedstrijd sv Olyphia - sc Emmeloord begint zondagmiddag om 14:00 uur op sportpark Spokedam te Noordwolde.
De thuisploeg heeft geen beschikking over kunstgras zodat er op gewoon natuurgras gespeeld zal gaan worden.
Laten we hopen dat het zal meevallen met de regen zodat deze wedstrijd kan doorgaan.

De voorspellingen in de 2e klasse K:

sv Olyphia Noordwolde - sc Emmeloord tussen de nummer 10 en 1.
In Emmeloord werd het eerder een eenvoudige 3 - 0 overwinning voor de Blauwen, maar dit is geen garantie voor deze wedstrijd!
Het zijn traditiegetrouw altijd moeilijke potjes in Noordwolde waar het weleens kan spoken op sportpark Spokedam.
De thuisploeg heeft een reputatie als reuzendoder door vorige week titelkandidaat vv Heerenveen met 0 - 4 te vernederen.
Alleen met een opperste scherpte en concentratie valt er wat te halen voor sc Emmeloord. Dit is wel toevertrouwd aan trainer Dick Schuurman alias Stuurman! Een nipte 2.

Groninger Boys - vv Heerenveen tussen de nummer 2 en 4.
In Heerenveen werd het een duidelijke 7 - 2 overwinning voor de Friezen, maar de 0 - 4 nederlaag tegen Olyphia is hard aangekomen in Heerenveen. De week daarvoor verloor Heerenveen met 2 - 1 in Drachten bij ONB waardoor het team een deukje heeft opgelopen.
De thuisploeg verloor in een hartstochtelijke wedstrijd met 3 - 2 in Emmeloord, maar doet nog volop mee in de race om de titel! Een 1.

LAC Frisia 1883 Leeuwarden - ONB Drachten tussen de nummer 3 en 7.
In Drachten werd het eerder 5 - 0 voor ONB, maar intussen is ONB naar een 7e plek afgezakt. Het team presteert wisselvallig getuige de 2 - 1 overwinning op Heerenveen en het 1 - 1 gelijke spel tegen Annaparochie.
Het ambitieuze LAC Frisia heeft wat goed te maken tegen ONB en boekte vorige week een knappe 0 - 4 overwinning in Sneek. Een 1.

GRC Groningen - Velocitas 1897 tussen de nummer 5 en 13.
In de heenwedstrijd wist Velocitas iedereen te verrassen door met 1 - 0 te winnen van stadgenoot GRC. De nummer 5 GRC Groningen is aan zijn stand verplicht om sportieve wraak op Velocitas te nemen.
De nummer 13 heeft het moeilijk en moet vrezen voor degradatie. Een 1.

Sint Annaparochie - LSC 1890 Sneek tussen de nummer 12 en 6.
In Sneek werd het eerder 3 - 0 voor LSC 1890, maar de sneekers gaan nu een lastige middag tegemoet bij Sint Annaparochie.
De thuisploeg staat op een 12e plek en heeft de punten hard nodig om uit de gevarenzone te komen. Een gelijkspel ligt voor de hand. Een 3.

FC Wolvega - GSAVV Forward tussen de nummer 9 en 14.
In Groningen gingen de studenten op het nippertje kopje onder en wist FC Wolvega met 2 - 3 te winnen.
De thuisploeg stelt teleur met een 9e plek en heeft zijn aspiraties niet kunnen waarmaken. Heel voorzichtig volgt nu het herstel en tegen rode lantaarndrager Forward ligt een driepunter in het verschiet. Een 1.

GAVC Grouw - MKV'29 Leeuwarden tussen de nummer 11 en 8.
In Leeuwarden werd het eerder een 1 - 1 gelijkspel.
De gasten begonnen sterk aan deze competitie en stonden zelfs even bovenaan, maar konden deze lijn niet vasthouden.
De thuisploeg kan de punten goed gebruiken en is thuis in Grouw moeilijk te kloppen. Een gelijkspel ligt voor de hand. Een 3.

Wij wensen iedereen een sportieve en spannende voetbalzondag toe!

Verslaggever: Klaas Huisman.

Verslag sc Emmeloord - Groninger Boys

sc Emmeloord - Groninger Boys 3 - 2 ( 0 - 2 )

Het eerste elftal van sc Emmeloord heeft in een indrukwekkende en bloedstollende thriller met 3 - 2 gewonnen van Groninger Boys.
Door deze zwaarbevochten overwinning hebben de Emmeloorders de koppositie overgenomen in de 2e Klasse K.
In een ongekend spektakelstuk waren de Groningers in de eerste helft heer en meester en voetbaltechnisch de bovenliggende partij.
Met vlotte combinaties en een snelle balcirculatie bepaalden de Groninger Boys het tempo van deze eerste helft.
Aan de 0 - 1 van Earl Erwin Perre zat overduidelijk een buitenspelluchtje, maar nadat Fahim Bellghroub de ruststand op 0 - 2 bepaalde leek deze wedstrijd gespeeld. De Blauwe supporters hadden de hoop al opgegeven.
In een magische en spannende 2e helft kantelde deze wedstrijd en vochten de Emmeloorders zich uit een kansloze situatie terug.
Het talrijke publiek ging massaal achter het team staan waarbij er mysterieuze krachten vrij kwamen.
In een mum van tijd zorgden een kopbal van Ronald Kleiker, een enorme pegel van Abdul Boundati en een wereldgoal van Sander Heimens voor de ommekeer. Er volgde een hectische Gronings slotoffensief, maar de Emmeloorders hielden stand en leverden een teamprestatie van formaat.

Hieronder het wedstrijdverslag over: Een indrukwekkende warming up, wedstrijdspanning, adrenaline, ijzige stilte, technische hoogstandjes en het verschil tussen teamspirit en individuele kwaliteiten.

De opstelling van sc Emmeloord:
Niels Boomsma, Sven Goos, Maarten Ebbers, Wouter vd Velde, Harm van Wieren, Gokhan Pala, Sander Heimens, Abdul Boundati, Gerke Schaap ( 78e Denny vd Zee ), Ronald Kleiker ( 86e Laurens Rasing ) & Bastian Tabak.
Wissels: Denny vd Zee, Laurens Rasing, Guido Vissers & Stefan vd Werff.
Gele kaarten: Gokhan Pala & Wouter vd Velde
Trainers: Dick Schuurman & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Verzorger: Gerard Visser
Assistent scheidsrechter: Herman Vos

De opstelling van Groninger Boys:
Roy Bardewee, Serlou Bah, Fahim Bellghroub, Ruben Bermudez, Maikel Hoting, Gio Slijngaard, Albert Nout, Clemencia Pong ( 86e Joey Schaaphok ), Chris Reineta, Earl Erwin Perre & Broertje Cadeau.
Wissels: Joey Schaaphok, Ghemiss Bakkati, Daniel Postema & Dennie Mooibroek.
Gele kaart: Ruben Bermudez
Technische staf: Pascal Mulder, Dennis Bootsman & Barry vd Leij.
Overige staf: Edwin Beekhuis & Gregory Everts
Verzorger: Cor Poort
Assistent scheidsrechter: Piet Imbos

De scheidsrechter: Dhr. V.S. Ris.
Toeschouwers: 300

Vooraf aan deze wedstrijd was de spanning om te snijden op sportpark De Ervenbos. De nummer 2 van de ranglijst vv Heerenveen had op zaterdagavond verrassend met 0 - 4 verloren van sv Olyphia.
In een ijzige stilte staarden de beide hoofdtrainers in gedachten voor zich uit terwijl beide teams bezig waren aan een indrukwekkende warming up.
Aan deze warming up kon je het belang van deze wedstrijd van de gezichten aflezen. De Groningers waren met een bus vol supporters naar de polder gekomen, maar er waren ook veel Blauwe supporters op deze drukbezochte wedstrijd afgekomen.
De spelers betraden het veld begeleid door het traditionele ritmische countdown muziek waarna het spektakel in alle hevigheid losbarstte.

Meteen vanaf de aftrap namen de Groningers het initiatief en probeerde men met vlotte aanvalsgolven een snelle treffer te forceren.
Op het middenveld zorgden Albert Nout en Broertje Cadeau voor de aanvoer richting de snelle buitenspelers Gio Slijngaard en Clemencia Pong. Met een razendsnelle balcirculatie werden de Emmeloorders teruggedrongen en de duimschroeven aangezet.
Het was alle hens aan dek voor de Emmeloordse verdediging om zich te wapenen tegen het technische vernuft van de Groninger Boys.
Bij spaarzame uitvallen probeerde sc Emmeloord via Abdul Boundati de flanken te bereiken, maar de hoge voorzetten van Sander Heimens waren een eenvoudige prooi voor de Groningse verdedigers.
Met name de boomlange laatste man van de Groninger Boys Maikel Hoiting wist menig voorzet te onderscheppen en onschadelijk te maken.
In de snelle omschakeling wisten de Groningers elkaar met one touch voetbal eenvoudig te vinden en kreeg het al snel de eerste kansen.
Uit een corner van Broertje Cadeau belandde een harde kopbal van Fahim Bellghroub op de lat.
In de 15e minuut kwamen de Groninger Boys via een buitenspeldoelpunt van Earl Erwin Perre op een 0 - 1 voorsprong.
Hier ging een slim steekballetje van Fahim Bellghroub aan vooraf waarbij Earl Erwin Perre deze bal in overduidelijke buitenspelpositie mocht meenemen om vervolgens doelman Niels Boomsma te omspelen voor de snelle 0 - 1 voorsprong voor de Groninger Boys.
De assistentscheidsrechter Herman Vos hield zijn vlag omhoog, maar de scheidsrechter had zijn beslissing al genomen en keurde het doelpunt goed.
De Emmeloorders waren even van slag en gingen een moeilijke fase tegemoet. Met veel beweging, variatie en een flitsende balcirculatie bepaalden de Groninger Boys het tempo van deze eerste helft.
Gaandeweg herpakten de Emmeloorders zich weer en kroop het een beetje uit zijn schulp. Met name Abdul Boundati probeerde de juiste openingen te vinden door Sander Heimens te bedienen.
Een prachtige voorzet van Sander Heimens kwam net niet aan bij de inkomende Gerke Schaap en de doelman van Groninger Boys moest eenmaal in actie komen om een kopbal van Ronald Kleiker onschadelijk te maken. In de 38e minuut lieten Abdul Boundati en Sander Heimens een prachtige aanval zien die ternauwernood door de Groningse verdediging tot corner werd verwerkt. Mooie pogingen van Gerke Schaap en Abdul Boundati zeilden naast het doel.
Vlak voor rust kwamen de Groningers via een razendsnelle omschakeling op een 0 - 2 voorsprong.
Het was Broertje Cadeau die met een splijtende pass Clemencia Pong op avontuur stuurde. De Emmeloordse verdediging stond hier te slapen want de voorzet van Clemencia Pong werd bij de eerste paal door Fahim Bellghroub tegen de touwen geschoten voor de 0 - 2 ruststand.

Er heerste een stilte bij de teleurgestelde Blauwe supporters die eigenlijk de hoop al hadden opgegeven. Iedereen was onder de indruk van het technische hogeschoolvoetbal van de Groningers.
Toch zou het allemaal heel anders gaan uitpakken want in de tweede helft bleek uiteindelijk teamspirit de doorslag te geven.
De Groningers hebben individueel veel betere voetballers dan sc Emmeloord, maar werden op strijd, inzet en pure wilskracht totaal afgetroefd door een ontketende sc Emmeloord.
In de 50e minuut belandde een strakke voorzet van Maarten Ebbers precies op maat op het hoofd van Ronald Kleiker.
Met een rake kopbal zorgde Ronald Kleiker voor de 1 - 2 aansluitingstreffer.
De rapen waren nu gaar en het hek was van de dam, want de Emmeloorders roken nu bloed.
In de 52e minuut lag Serlou Bah van de Groninger Boys geblesseerd op het veld maar ging het spel gewoon door.
De voorzet van Sander Heimens werd niet goed weggewerkt waarna de afvallende bal snoeihard door Abdul Boundati op zijn slof werd genomen voor de 2 - 2 gelijkmaker.
De wedstrijd kantelde en het talrijke publiek ging nu massaal achter het team staan.
Met opportunistisch voetbal gingen de Emmeloorders op zoek naar meer, maar Sander Heimens en Abdul Boundati vonden de Groningse doelman op hun weg.
In de 62e minuut kregen de Groninger Boys een goede mogelijkheid uit een snelle counter. Met een subtiel lobje passeerde Gio Slijngaard doelman Niels Boomsma, maar op de doellijn bracht Sven Goos redding.
De Emmeloorders moesten nu weer terug in de verdedigende stellingen waarbij doelman Niels Boomsma pogingen van Gio Slijngaard, Fahim Bellghgroub en Clemencia Pong onschadelijk wist te maken.
Onder aanvoering van Maarten Ebbers, Sven Goos, Harm van Wieren en uitblinker Wouter vd Velde hielden de Emmeloorders knap stand.
Een inzet van Gio Slijngaard verrastte doelman Niels Boomsma, maar werd heldhaftig door Wouter vd Velde van de lijn gehaald.
In de 66e minuut was daar het magische moment van snelle jelle Sander Heimens. Met een fluwelen pass wist de sterk spelende Sven Goos de rechterflank te bereiken waar Sander Heimens op volle snelheid door de Groningse verdediging heen glipte.
Vanuit een onmogelijke hoek verwachtte iedereen een voorzet, maar op onnavolgbare wijze belandde het schot van Sander Heimens bovenin de verre winkelhaak voor de 3 - 2 voorsprong voor sc Emmeloord.
Een wereldgoal van formaat die je maar zelden ziet bij een amateurwedstrijd. De Emmeloorders kregen via de hardwerkende Bastian Tabak, breekijzer Ronald Kleiker en opnieuw Sander Heimens kansen op meer, maar de Groningse doelman lag in de weg.
Er brak nu een hectische en superspannende slotfase aan waarbij de Groningers het blauwe strafschopgebied belegerden.
Het werd even billenknijpen voor de Emmeloorders want de Groningers kwamen dichtbij de gelijkmaker.
Het Groningse slotoffensief leverde twee grote kansen op, maar verdediger Wouter vd Velde wist op het nippertje een inzet van invaller Joey Schaaphok te onderscheppen en doelman Niels Boomsma bracht stijlvol redding op een boogballetje van Fahim Bellghroub.
De Emmeloorders winnen deze bloedstollende thriller met 3 - 2 van Groninger Boys en zijn nu de nieuwe koploper van de 2e Klasse K.
Man off the Match: Wouter vd Velde.

Als sc Emmeloord op zondag 15 maart de inhaalwedstrijd van GRC Groningen weet te winnen mag het zich ook periodekampioen noemen, maar zover is het nog niet. Er is nog steeds een lange weg te gaan!
Volgende week speelt sc Emmeloord in Noordwolde de lastige uitwedstrijd bij sv Olyphia. Deze ploeg wist zaterdagavond met 0 - 4 bij vv Heerenveen te winnen en kan weleens een moeilijke obstakel zijn.
De voorbeschouwing volgt later deze week.

Hieronder de overige uitslagen van de 2e Klasse K:

vv Heerenveen - sv Olyphia Noordwolde 0 - 4
LSC 1890 Sneek - LAC Frisia 1883 0 - 4
Velocitas 1897 - GAVC Grouw 1 - 5
MKV'29 Leeuwarden - FC Wolvega 1 - 2
GSAVV Forward - GRC Groningen 1 - 3
ONB Drachten - Sint Annaparochie 1 - 1

Verslaggever: Klaas Huisman.

De voorbeschouwing sc Emmeloord - Groninger Boys

In Emmeloord staat zondagmiddag een regelrechte topper op het programma als koploper de Groninger Boys op bezoek komt. De spanning is om te snijden in de 2e klasse K nu ook sc Emmeloord zich heeft gemengd in de titelstrijd.
Er is echter nog geen tijd voor euforie in het Emmeloordse kamp want er is nog een lange weg te gaan.
Het ambitieuze Groninger Boys timmert aardig aan de weg en heeft een indrukwekkende goede serie neergezet.
De koploper behaalde tot nu toe 34 punten uit 16 wedstrijden en heeft een doelsaldo van 45 voor en 31 tegen.
Er werden tot nu toe 11 wedstrijden gewonnen, 1 keer gelijkgespeeld en er gingen 4 wedstrijden verloren.
De Emmeloorders staan op een 3e plek in de tweede klasse met 31 punten uit 15 wedstrijden en een doelsaldo van 40 voor en 18 tegen.
Er werden 9 wedstrijden gewonnen, 4 keer gelijkgespeeld en er gingen slechts 2 wedstrijden verloren.
Beide teams wisten hun laatste twee competitiewedstrijden te winnen en verkeren in een goede vorm.
De Emmeloorders wonnen na de winterstop met 0 - 2 en 1 - 2 bij GAVC Grou en Frisia terwijl de Groninger Boys met 3 - 2 en 4 - 3 Forward en MKV aan de kant wisten te zetten.

Het eerste duel in Groningen wist sc Emmeloord vrij verrassend en een tikkeltje tegen de verhouding in met 1 - 2 te winnen.
Iedereen staat deze heenwedstrijd in Groningen nog helder voor de ogen.
De thuisploeg begon destijds fanatiek en furieus aan deze wedstrijd en probeerde met een blitzkrieg de Emmeloorders te overrompelen.
Met name in de beginfase stonden de polderbewoners onder grote druk.
De Groningers lieten fris aanvallend voetbal zien, maar verzuimden toen om op voorsprong te komen. Gaandeweg de eerste helft ging de Groningse storm liggen en kwamen de Emmeloorders beter in deze wedstrijd.
Vlak voor rust sloeg de vlam even in de pan nadat de Emmeloorders via een kopbal van Ronald Kleiker en een intikker van Gerke Schaap heel brutaal een 0 - 2 voorsprong namen.
De thuisploeg protesteerde bij de 0 - 2 van Gerke Schaap omdat de voorzet net iets over de achterlijn zou zijn geweest.
In alle tumult kreeg de doelman van Groninger Boys toen een rode kaart waarna de thuisploeg met 10 man verder moest.
De gehele tweede helft probeerden de Groningers terug te komen, maar kreeg ook sc Emmeloord in de counter de nodige kansen.
Vlak voor tijd kregen de Groninger Boys een strafschop te nemen die door clubtopscorer Daniel Postema werd benut voor de 1 - 2.
Er kwam nog een wanhopige Groningse slotoffensief, maar de Emmeloorders hielden knap.
De Groningers zullen zondag gebrand zijn om sportieve wraak op sc Emmeloord te gaan nemen.

Hoofdtrainer Theo Michelsen is aan zijn eerste seizoen bezig in Groningen en was hiervoor als trainer actief bij LEO in Loon, vv Muntendam en vv Aduard.
De selectie van Groninger Boys heeft een gemiddelde leeftijd van 23 jaar oud en herbergt een aantal talentvolle en technisch begaafde voetballers waar sc Emmeloord rekening mee zal moeten houden.
Algemeen clubtopscorer bij Groninger Boys is Daniel Postema die inmiddels maar liefst 278 competitiedoelpunten achter zijn naam heeft staan. Andere belangrijke spelers zijn spelbepaler Albert Nout, oudprof Pong Clemencia en de snelle aanvallers Giovanni Slijngaard, Earl Perre, Maikel Hoting en de behendige Ruben Bermudez.

De voetbalclub Groninger Boys is op 8 augustus 1922 in de rood witte clubkleuren opgericht.
Op sportpark West End in de Groningse wijk Vinkhuizen liggen de voetbalclubs Lycurgus, vv Gruno en Groninger Boys gebroederlijk naast elkaar, maar de verschillen tussen deze clubs zijn enorm.
Bij de Groninger Boys hebben ze grote plannen en ambities om een rol van betekenis te gaan spelen in het amateurvoetbal.
De Groningers bivakkeerden lange tijd tussen de 3e en de 4e klasse, maar behaalden in 2011 en 2012 twee kampioenschappen op rij.
In 2013 en 2014 eindigden de Groninger Boys op een 2e en 4e plek in de tweede klasse, maar dit seizoen ligt de lat veel hoger bij de Boys.

De Emmeloorders blijven vriend en vijand verbazen en hebben zich nu ook gemengd in de titelstrijd.
De promovendus groeit nu met de week en laat aantrekkelijk voetbal zien. Het team straalt veel rust, spelvreugde en zelfvertrouwen uit.
Hoe gaan de Blauwen met deze status om? kan het zich definitief mengen in de titelstrijd? waar liggen de ambities? is dit team wel klaar en volwassen genoeg voor de eerste klasse?
De komende weken zullen bepalend zijn, maar vooraf had niemand gedacht dat sc Emmeloord zo goed voor de dag zou komen.
Wij wensen de mannen van Trainers Dick Schuurman en Rob Nugter zondag veel succes toe tegen de Groninger Boys.
Deze belangrijke en beladen wedstrijd begint zondagmiddag om 14:00 uur op sportpark De Ervenbos te Emmeloord.

Hieronder de voorspellingen voor de tweede klasse K:

sc Emmeloord - Groninger Boys tussen de nummers 3 en 1.
In Groningen wist sc Emmeloord verrassend met 1 - 2 te winnen waardoor de Boys nu gebrand zullen zijn om sportieve wraak te nemen.
De koploper is al 5 wedstrijden op rij ongeslagen en aan een goede serie bezig. Bij sc Emmeloord groeit het zelfvertrouwen met de week.
De komende weken zullen bepalend zijn voor de Blauwen. Een 1.

vv Heerenveen - sv Olyphia Noordwolde tussen de nummers 2 en 10.
In Noordwolde werd het eerder 0 - 3 voor vv Heerenveen.
De nummer twee heeft met 1 wedstrijd minder gespeeld maar slechts 2 punten achterstand op koploper Groninger Boys.
Vorige week ging vv Heerenveen verrassend met 2 - 1 onderuit bij ONB, maar de Friezen kunnen zich nu geen misstappen meer veroorloven.
De gasten uit Noordwolde staan op een 10e plek en moeten oppassen om uit de degradatiezone te blijven, maar zullen in Heerenveen kwaliteit tekort komen. Een 1.

LSC 1890 Sneek - LAC Frisia 1883 tussen de nummers 5 en 4.
In Leeuwarden werd het eerder 0 - 2 voor LSC Sneek.
Beide teams bivakkeren in de subtop en kunnen nog aansluiting naar boven krijgen. De verliezer zal voorlopig afhaken. Een 3.

Velocitas 1897 - GAVC Grou tussen de nummers 13 en 11.
In Friesland werd het eerder een 2 - 0 overwinning voor GAVC.
Bij Velocitas worden de problemen met de week groter en lijkt degradatie nu steeds dichterbij te komen.
De gasten wonnen vorige week met 3 - 2 van subtopper GRC en zullen er alles aandoen om uit de degradatiezone te komen. Een 2.

ONB Drachten - Sint Annaparochie tussen de nummers 8 en 12.
Het eerste duel wist ONB met 1 - 2 te winnen.
De thuisploeg boekte vorige week een verrassende 2 - 1 overwinning op titelkandidaat vv Heerenveen. Bij Sint Annaparochie zijn de zorgen groot. Het team won vorige week met 3 - 2 van MKV en probeert nu op alle manieren om uit de degradatiezone te komen, maar zal het in Drachten heel moeilijk gaan krijgen. Een 1.

GSAVV Forward - GRC Groningen tussen de nummers 14 en 6.
Het eerste duel wist GRC Groningen eenvoudig met 6 - 1 te winnen.
De studenten spelen niet eens onaardig, maar staan met slechts 6 punten troosteloos onderaan.
Subtopper GRC morste vorige week dure punten in Grou en kunnen zich geen puntenverlies meer veroorloven. Een 2.

MKV'29 Leeuwarden - FC Wolvega tussen de nummers 7 en 9.
In Wolvega werd het eerder 2 - 5 voor MKV.
De gasten uit Wolvega stellen enorm teleur en staan slechts op een 9e plek.
Vooraf werd FC Wolvega door iedereen getipt als titelkandidaat, maar men heeft deze aspiraties niet waar kunnen maken.
De thuisploeg begon voortvarend aan de competitie en stond zelfs even bovenaan. Inmiddels staat MKV op een 7e plek in de middenmoot, maar kan het nog steeds voorzichtig naar boven kijken. Een 3.

Wij wensen iedereen een spannende en sportieve voetbalzondag toe.

Verslaggever: Klaas Huisman.

Verslag LAC Frisia - sc Emmeloord

LAC Frisia 1883 - sc Emmeloord 1 - 2 ( 0 - 1 )

Het eerste elftal van sc Emmeloord wint in Leeuwarden op een loodzwaar en moeilijk bespeelbaar knollenveld met 1 - 2 bij het gerenommeerde LAC Frisia.
Door deze superbelangrijke overwinning klimmen de Emmeloorders naar de 3e plek in de tweede klasse K.
De polderbewoners moesten diep gaan om deze overwinning in Leeuwarden veilig te stellen.
In een typisch engelse kick & rush wedstrijd waren er geen technische hoogstandjes te zien en moesten de mouwen worden opgestroopt.
Deze wedstrijd stond in het teken van vechtvoetbal met strijd, inzet, doldwaze momenten en een hectische slotfase.
In een spannende slotfase waren de friezen dichtbij de gelijkmaker, maar de Emmeloorders hielden knap stand en overleefden deze storm in een glas water mede dankzij excellent keeperswerk van Niels Boomsma.
Hieronder volgt het wedstrijdverslag over: de frommelgoal van Ronald Kleiker, het zondagsschot van Brent Wijbenga, de dwarrelbal van Abdul Boundati, volwassenheid, het furieuze slotoffensief van Frisia en de veerkracht van sc Emmeloord.

De opstelling van LAC Frisia 1883 Leeuwarden:
Richard Reitsma, Douwe Wim Terpstra, Mark den Hartog, Patrick Hoving ( Jelmer Vos ), Reinout Waalkens, Willem Mollema, Jordy Hoekema, Davide Tundo ( Jorn Wieringa ), Jannick vd Wal, Brent Wijbenga & Geoffrey Schilte.
Wissels: Wytse Mantel, Jelmer Vos, Jorn Wieringa, Tyrone de Gries & Leon Yedema.
Trainer: Johan Groote
Teammanager: Marco Slof
Verzorger: Salvatore Tundo
Assistent scheidsrechter: Dhr. E. Onderstijn

De opstelling van sc Emmeloord:
Niels Boomsma, Sven Goos, Maarten Ebbers, Wouter vd Velde, Harm van Wieren, Gokhan Pala, Abdul Boundati, Ronald Kleiker, Sander Heimens ( Laurens Rasing ), Gerke Schaap & Bastian Tabak.
Wissels: Laurens Rasing, Guido Vissers, Joris Vermaat, Koen Boneschansker & Frank vd Werf.
Geblesseerd/afwezig: Stefan vd Werff & Brahim Boundati
Geschorst: Denny vd Zee
Trainers: Dick Schuurman & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Assistent scheidsrechter: Herman Vos

De scheidsrechter: Dhr. H. van Schepen.

Op een zwaar en moeilijk bespeelbaar veld was de beginfase voor sc Emmeloord. De Emmeloorders creeerden met aanvallende intenties een veldoverwicht en kregen een paar corners te nemen.
In de 5e minuut leverde Abdul Boundati uit een korte corner een mooie voorzet af op het hoofd van Bastian Tabak, maar de kopbal van Bastian Tabak ging over het Frieze doel.
Het initiatief lag in deze rommelige beginfase bij sc Emmeloord, maar de Emmeloorders hadden grote moeite om de bal goed in de ploeg te houden. Bij balverlies wist Frisia in de snelle omschakeling er telkens gevaarlijk uit te komen.
De thuisploeg loerde slim op de counter waarbij aanvallers Davide Tundo, Jordy Hoekema & Willem Mollema snelle acties lieten zien.
In de 15e minuut kreeg Frisia een vrije trap te nemen op randje strafschopgebied, maar nadat deze vrije trap van Jordy Hoekema in eerste instantie werd geblokt plukte doelman Niels Boomsma diens rebound stijlvol uit de lucht.
Het meeste gevaar van Frisia kwam van de opkomende rechtsback Geoffrey Schilte die enkele gevaarlijke voorzetten in huis had.
In de 25e minuut kreeg Frisia twee corners op rij te nemen en was het alle hens aan dek in de verdediging van sc Emmeloord.
Een inzet van Mark den Hartog werd ternauwernood geblokt en een kopbal van Douwe Wim Terpstra ging rakelings over.
Kort hierop zeilde een afstandsschot van Jordy Hoekema rakelings naast het Emmeloordse doel.
De Emmeloorders zijn niet gewend aan het engelse kick & rush voetbal, maar kregen gaandeweg de eerste helft steeds meer vat op de Friezen.
Uit een mooie aanval stuurde Abdul Boundati met een steekballetje Gerke Schaap op avontuur. De doelman van Frisia kreeg de inzet van Gerke Schaap niet goed onder controle waarna de rebound van Gokhan Pala naast het doel ging.
In de 30e minuut kwam sc Emmeloord via een frommelgoal van de attente en altijd hardwerkende Ronald Kleiker op een 0 - 1 voorsprong.
Een corner van Gokhan Pala veroorzaakte een enorme scrimmage voor het Frieze doel. Een inzet van Gerke Schaap werd nog net van de lijn gehaald, maar de rebound van Ronald Kleiker betekende de 0 - 1 voor sc Emmeloord.
Vlak voor rust kwam Frisia weer opzetten, maar pogingen van Geoffrey Schilte, Reinout Waalkens en Willem Mollema leverden niets op.
Met een 0 - 1 voorsprong voor sc Emmeloord gingen we rusten.

De thuisploeg kwam ontketend en furieus uit de kleedkamer en probeerde met opportunistisch vechtvoetbal de gelijkmaker te forceren.
In de 52e minuut leverde een zondagsschot van Brent Wijbenga de 1 - 1 gelijkmaker op. Doelman Niels Boomsma verkeek zich op deze rare zwabberbal die zomaar bovenin de winkelhaak verdween.
De Emmeloorders gingen een moeilijke fase tegemoet en moesten nu alle zeilen bijzetten. Met veel strijd, inzet en uitstekend keeperswerk van doelman Niels Boomsma hielden de polderbewoners knap stand.
Halverwege de tweede helft wankelde het ijzeren gordijn en kraakte en piepte de Emmeloordse verdediging, maar onder aanvoering van Wouter vd Velde, Harm van Wieren en Maarten Ebbers hield men stand.
Bij Frisia zorgden de snelle aanvallers Davide Tundo, Jordy Hoekema en de boomlange spits Reinout Waalkens voor het nodige gevaar.
Op aangeven van Davide Tundo ging een kopbal van Willem Mollema rakelings naast. Tot tweemaal aan toe moest Emmeloord doelman Niels Boomsma alles uit de kast halen om Davide Tundo van het scoren te houden. Tussendoor was er een snelle uitbraak van sc Emmeloord te zien waarbij Bastian Tabak de doelman van Frisia op zijn weg vond.
Het was slechts een spaarzame speldenprikje wat sc Emmeloord wist uit te delen want de thuisploeg voerde het tempo nu op.
In de 69e minuut was er een rommelige scrimmage voor het Emmeloordse doel te zien waarbij verdediger Wouter vd Velde een heldenrol vertolkte. Door zijn hele lichaam in de strijd te gooien wist Wouter vd Velde een inzet van Willem Mollema van de lijn te halen.
Uit de directe tegenstoot sloegen de Emmeloorders genadeloos toe.
Het was middenvelder Gokhan Pala die vanuit zijn ooghoeken Abdul Boundati wist te bedienen. Met een onhoudbare dwarrelbal strak in de hoek scoorde Abdul Boundati de verlossende 1 - 2 voor sc Emmeloord.
De meegereisde supporters gingen nu met het zweet tussen de billen massaal achter hun ploeg staan.
Er volgde een spannende en bloedstollende slotfase waarbij Frisia dichtbij de gelijkmaker wist te komen.
Met name Mark den Hartog, Brent Wijbenga en Jordy Hoekema vonden Emmeloord doelman Niels Boomsma op hun weg.
Doordat de thuisploeg grote risico's ging nemen ontstonden er ruimtes voor sc Emmeloord om te counteren, maar de aanvallers hadden hun vizier niet meer op scherp staan.
Het slotoffensief van Frisia zou niets meer opleveren en bleek een storm in een glas water te zijn.

Deze wedstrijd verdiend geen schoonheidsprijs, maar op basis van veerkracht, volwassenheid, strijd en inzet verdiend dit hele team een groot compliment.
Er waren veel Blauwe supporters naar Leeuwarden gekomen om het eerste elftal aan te moedigen en dit is typerend voor de huidige sfeer bij sc Emmeloord.

De Emmeloorders zijn nu naar de 3e plek gestegen en blijven knap bovenin meedoen in de tweede klasse K.
Volgende week komt de nieuwe koploper De Groningse Boys in Emmeloord op bezoek. Het zal dan blijken of sc Emmeloord in staat zal zijn om definitief aan te haken voor de bovenste plaatsen.
Man off the Match: doelman Niels Boomsma.

Komt allen volgende week naar de wedstrijd sc Emmeloord - Groningse Boys om de blauwen aan te moedigen. Deze beladen wedstrijd begint om 14:00 uur op sportpark De Ervenbos te Emmeloord.

De overige uitslagen van de tweede klasse K:
Groninger Boys - GSAVV Forward 3 - 2
ONB Drachten - vv Heerenveen 2 - 1
GAVC Grouw - GRC Groningen 3 - 2
vv Olyphia Noordwolde - FC Wolvega 2 - 3
Sint Annaparochie - MKV'29 3 - 2
De overige teams waren vrij.

Verslaggever: Klaas Huisman.

Verslag SCE E3 - Flevoboys E6 6-6

Emmeloord 14 febr. 2015
Het is alweer een tijdje geleden dat de E3 een wedstrijd op het veld heeft gevoetbald, na 2 oefenwedstrijden afgelast, was het dan nu eindelijk zover.
De E 3 speelde thuis een oefenwedstrijd tegen E 6 van Flevoboys in een nieuwe opstelling.
Sam, Romeo en Noa zijn bij de E 3 toegevoegd en het was opvallend hoe snel de jongens zich thuis voelden bij dit team.
Jeremiah stond op het doel van SCE en al vanaf het begin was het een leuke wedstrijd waarin al na 6 minuten Flevoboys het eerste doelpunt scoorde 0-1.
SCE jongens gingen steeds beter spelen, wisten elkaar makkelijker te vinden en door het betere samenspel werd de bal op links door Tamas gespeeld naar Wouter en hij scoorde de gelijkmaker 1-1.
Na ongeveer 10 minuten werd de bal opnieuw via de linkerkant van Wouter naar Nick gespeeld die geen moeite had en scoorde naar 2-1.
Onze Verdediging stond er goed bij maar kon niet verhinderen dat de snelle pingelaar van Flevoboys de stand weer gelijk trok. 2-2
De keeper (Jeremaih) die al een keer op het juiste moment was uitgelopen en ook het keepersgeluk had dat de bal via de paal in de handen van hem terecht kwam, voorkwam hiermee de voorsprong voor Flevoboys
Door het betere voetbalspel van SCE en het betere samenspel kon NOA zijn eerste doelpunt in de E3 scoren 3-2.
Helaas was de vreugde van korte duur want door weer een snelle aanval van Flevoboys kant werd het 3-3  en een minuut voor de rust zelfs 3-4 voor Flevoboys.
De jongens van de overkant hadden blijkbaar de smaak te pakken en gingen direct na de rust weer vel in de aanval en met een hard schot en een mooie duik van onze keeper ( helaas kon Jeremaih de bal net niet pakken ) werd het 3-5 voor de buren.
Na enkele tactische wijzigingen van de leiding en opdracht om de gevaarlijkste speler dichter op de huid te zitten pakte Sam de bal op en bracht Wouter opnieuw in een score positie en maakte er 4-5 stand van .
Een spannende wedstrijd met een steeds beter voetballende SCE ploeg ,  bracht Ibrahim de stand met een hard schot naar  5-5 .
Een stand waar iedereen van dacht dat zal wel de einduitslag worden , maar nee hoor,  Flevoboys veranderde de tussen stand na 20 min naar 5-6.
SCE Liet het er niet bij zitten en na een mooie sleiding  van Romeo en het snel doorspelen van de bal door Tamas scoorde opnieuw Wouter zijn 3e doelpunt (Hatrick) naar de eindstand  6-6.
In deze spannende wedstrijd maakte Wouter 3 , Nick 1, Noah 1 en Ibrahim 1 doelpunt.
Ik denk een terechte uitslag waarbij de SCE ploeg de beter en slimmere voetbalploeg was en Flevoboys een paar utstekende pingelende voetballers had.
Deze oefenwedstrijd was een mooie en nuttige wedstrijd waar het publiek met vriend en vijand van genoten heeft.
Compliment voor onze jongens en begeleiding , ze zijn op de goede weg.
Opa Tamas

Sc emmeloord e4 swifterbant 64

De eerste oefenwedstrijd van E4 is een feit. De eerste helft stonden we 3-0 achter maar we begonnen vol goede moed aan de 2e helft. Helaas ging Swifterbant met de overwinning van 8-0 naar huis. We hebben ons best gedaan maar moeten nog veel leren...
Iedereen bedankt voor de oefenwedstrijd en wie weet wat we bereiken in de echte wedstrijden. 

Remon

Verslag GAVC - sc Emmeloord

GAVC Grou - sc Emmeloord 0 - 2 ( 0 - 1 )

In de 2e klasse Noord heeft het eerste elftal van sc Emmeloord in het Frieze Grou een vrij eenvoudige 0 - 2 overwinning geboekt op GAVC.
Beide teams waren in de eerste helft zoekende naar de juiste openingen en spelpatronen.
De winterstop heeft het wedstrijdritme en automatismes dusdanig verstoord waardoor deze wedstrijd stroef en moeizaam op gang kwam.
De polderbewoners hadden het meeste balbezit en creeerden een groot veldoverwicht, maar de passing was erg onzuiver en het voetbal oogde rommelig en chaotisch.
In de snelle omschakeling kregen de Grouwsters twee goede mogelijkheden, maar doelman Niels Boomsma bracht redding.
Toen vlak voor rust Bastian Tabak met een rake kopbal de Emmeloorders op voorsprong had gezet was de ban gebroken.
Direct na rust profiteerde Gerke Schaap van een slordige verdedigingsfout bij de Friezen waarna sc Emmeloord deze wedstrijd freewheelend en controlerend kon uitspelen.
De thuisploeg probeerde nog iets terug te doen, maar doelman Niels Boomsma reageerde attent op pogingen van Gerlof Koopmans en Ramon Smits waarna sc Emmeloord niet meer in gevaar kwam.
In de slotfase kreeg sc Emmeloord grote mogelijkheden om de score op te voeren, maar helaas waren deze kansen niet aan de blauwen besteed.

De opstelling van GAVC Grou:
Robert Jelsma, Bram Tilon, Wouter vd Meulen, Menno ter Heegde ( J. Visser ), Gerlof Koopmans, Yannick de Wit ( Nick vd Wal ), Niels Heitbrink ( Magiel Nsilu ), Pim Kriege, Guido Cnossen & Ramon Smit.
Wissels: Nick vd Wal, J.Visser & Magiel Nsilu.
Gele kaarten: Gerlof Koopmans & Niels Heitbrink.
Technische staf: Andre Onclin, Bart Reitsma & Henk Zijlstra
Assistent scheidsrechter: Dhr. S. van der Meulen

De opstelling van sc Emmeloord:
Niels Boomsma, Sven Goos, Wouter vd Velde, Harm van Wieren, Denny vd Zee ( Guido Vissers ), Gokhan Pala ( Laurens Rasing ), Sander Heimens, Abdul Boundati, Gerke Schaap, Ronald Kleiker & Bastian Tabak.
Wissels: Frank vd Werf, Laurens Rasing, Joris Vermaat, Guido Vissers & Koen Boneschansker.
Gele kaart: Denny vd Zee
Trainers: Dick Schuurman & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Assistent scheidsrechter: Dhr. Herman Vos

De scheidsrechter: Dhr. B. Stundebeek.

Bij sc Emmeloord ontbraken doelman Stefan vd Werff, Maarten Ebbers en Martin Holtmaat. Daarnaast kampt Brahim Boundati nog steeds met een hardnekkige blessure.
De Emmeloorders probeerden met veel pressie de Friezen onder druk te zetten, maar het werd al snel duidelijk dat er zand in de motor zat.
Het liep stroef bij de Emmeloorders die duidelijk nog wedstrijdritme tekort komen. De polderbewoners hadden het meeste balbezit en een groot veldoverwicht, maar het voetbal oogde rommelig en chaotisch.
In de 5e minuut deed zich de eerste kans voor toen Abdul Boundati aan de basis stond van een snelle uitbraak.
De voorzet van Abdul Boundati werd door Gerke Schaap op zijn pantoffel genomen, maar GAVC doelman Robert Jelsma bracht redding.
Vanaf dit moment bleef het akelig stil en worstelden de Emmeloorders lange tijd met zichzelf.
De Friezen probeerden met steekballetjes hun voorhoede te bereiken, maar met hangen en wurgen wisten de Emmeloorders deze pogingen te onderscheppen en onschadelijk te maken.
Bij de thuisploeg veroorzaakten Ramon Smit & Yannick de Wit veel gevaar vanaf de flanken.
Doelman Niels Boomsma reageerde attent bij een indraaiende voorzet van Yannick de Wit.
In de 15e minuut stond doelman Niels Boomsma opnieuw op de goede plek om een inzet van Ramon Smit onschadelijk te maken.
Hier ging een splijtende dieptepass van Guido Cnossen dwars door het centrum aan vooraf waarna Ramon Smit in alle vrijheid kon aanleggen.
De Emmeloorders waren nu goed wakker geschrokken en namen het initiatief over. Met name Ronald Kleiker, Gerke Schaap en Harm van Wieren probeerden het team op sleeptouw te nemen.
Gaandeweg werd het voetbal iets beter en kwamen er ook kansjes.
Mooie pogingen van Abdul Boundati en Gerke Schaap zeilden naast het Frieze doel en een hard schot van Abdul Boundati werd ternauwernood gepareerd door GAVC doelman Robert Jelsma.
Kort hierop leek sc Emmeloord op voorsprong te komen, maar het doelpunt van Bastian Tabak werd wegens buitenspel afgekeurd.
In de 35e minuut lieten de Friezen zich weer voorin zien en was het alle hens aan dek in de Emmeloordse verdediging.
Een vrije trap van GAVC speler Niels Heitbrink veroorzaakte een scrimmage en werd ternauwernood tot corner verwerkt.
Deze corner werd afgeslagen en belandde voor de voeten van GAVC speler Bram Tilon, maar doelman Niels Boomsma bracht eenvoudig redding.
De polderbewoners reageerden meteen en kwamen in de 38e minuut uit een perfecte aanval op een 0 - 1 voorsprong.
Een prachtige voorzet van Denny vd Zee kwam precies op maat op het hoofd van Bastian Tabak.
Met een rake kopbal strak in de hoek scoorde Bastian Tabak de verlossende 0 - 1 voor sc Emmeloord. Dit was tevens de ruststand.

De Emmeloorders begonnen goed aan de tweede helft en waren furieus en fanatiek uit de kleedkamer gekomen.
Dit offensief leverde onmiddelijk een mooie kans op voor Abdul Boundati, maar de doelman van GAVC lag in de weg.
De thuisploeg werd nu teruggedrongen en op eigen helft vastgezet.
In de 49e minuut wist Gerke Schaap te profiteren van een gruwelijke verdedigingsfout en sc Emmeloord op een 0 - 2 voorsprong te zetten.
De thuisploeg probeerde nog eens aan te zetten en kreeg via Gerlof Koopmans & Ramon Smit twee mogelijkheden om nog iets terug te doen, maar beide keren stond doelman Niels Boomsma op de goede plek om redding te brengen.
Vanaf dit moment domineerde het oppermachtige sc Emmeloord deze 2e helft.
De verdediging van sc Emmeloord gaf niets meer weg wist eenvoudig stand te houden
Er kwamen kansen voor Sander Heimens, Ronald Kleiker en Bastian Tabak, maar het leverde geen doelpunten meer op.
De Emmeloorders konden deze wedstrijd nu freewheelend en controlerend uitspelen.
In de 84e minuut was Bastian Tabak iedereen te snel af om vervolgens Gerke Schaap in stelling te brengen, maar oog in oog met de Frieze doelman wist Gerke Schaap niet tot scoren te komen.
Kort hierop lieten Gerke Schaap en Bastian Tabak een schitterende aanval zien waarna het harde schot van Laurens Rasing met moeite tot corner werd verwerkt door GAVC doelman Robert Jelsma.
In deze laatste minuten had sc Emmeloord de score moeten opvoeren, maar Abdul Boundati en Gerke Schaap troffen geen doel.
Na een moeizaam en stroef begin wint sc Emmeloord vrij eenvoudig met 0 - 2 van GAVC Grou.
Man off the Match: Abdul Boundati.

Door deze overwinning staat sc Emmeloord keurig op een 5e plek in de subtop van de tweede klasse.
Zondag 15 Februari speelt sc Emmeloord de belangrijke uitwedstrijd bij LAC Frisia 1883 in Leeuwarden.
Deze inhaalwedstrijd begint om 14:00 uur op sportpark De Magere Weide te Leeuwarden.
De bus vertrekt rond 11:30 uur vanaf Sportpark De Ervenbos.

Vrijdagavond speelt sc Emmeloord om 20:00 uur een oefenwedstrijd thuis tegen tweedeklasser VVI uit het Frieze Idskenhuizen.

De overige uitslagen in de 2e Klasse K:
GRC Groningen - FC Wolvega 4 - 2
Groninger Boys - MKV'29 Leeuwarden 4 - 3
LSC 1890 Sneek - ONB Drachten 0 - 0
LAC Frisia 1883 - GSAVV Forward 4 - 0
vv Olyphia Noordwolde - Velocitas 1897 AFG
Sint Annaparochie - vv Heerenveen AFG

Verslaggever: Klaas Huisman.