Verslag Jong Flevo Boys ( JO19-2 ) - Jong sc Emmeloord ( 19-1 )



Jong Flevo Boys ( JO19-2 )  -  sc Emmeloord ( JO19-1 )   0  -  13   (  0  -  6  )

De beloften van Jong sc Emmeloord hebben op een indrukwekkende en superieure wijze de rooie buren van Flevo Boys ( JO19-2 ) met maar liefst 0 - 13 vernedert.
Door deze ruime 0 - 13 overwinning zijn de Blauwe Polderboys door in de beker want eerder werden ook VHK en SVM met 6 - 0 en 4 - 1 aan de kant gezet.
De gehele week had Emmeloord naar deze dorpsderby uitgekeken, maar eigenlijk was het binnen een paar minuten geen derby meer en werd het een eenvoudige walkover voor de ontketende polderboys.
In deze eentonige dorpsderby waren de Blauwe Desperado's superieur en oppermachtig waarbij de rooien compleet werden weggevaagd.

Vooraf hield Trainer Frank vd Werf zijn betoog waarin hij het team de opdracht gaf om de gehele wedstrijd vol gas te geven en te temporiseren om geen moment te verslappen en de teugels te laten vieren. Met een vloeiende en razendsnelle balcirculatie werden de Flevo Boys van alle kanten voorbijgelopen en van de mat gespeeld.
Dit verslag gaat over een talentvolle, hongerige en gretige beloften team wat als een stoomwals zijn tegenstander verpletterde.
Het is ook het aangrijpende verhaal over een eenzame keeper die helemaal niets te doen had en als een lonesome cowboy voor zich uitstaarde.

De opstelling van Jong sc Emmeloord ( JO19-1 ):
Gio Huijsmans, Joost van Tilburg, Koen Kroes, Justin vd Poel ( Jason de Lijster ), Jordy Benjamins, Lucas Loosman, Marc Loosman, Wessel Scheepers, Rick Voskuil, Robin Elsinga ( Niels van Gerner ) & Annys Radwan ( Maric Naaktgeboren ).
Wissels: Jason de Lijster, Niels van Gerner, Maric Naaktgeboren & Ian Koopmans.
Afwezig/Gebl: Roy Pettinga, Mike Schuller, Stefan Berendsen, Wouter vd Velden & Iwan Bake.
Trainer: Frank vd Werf
Teammanager: Jacob Loosman
Assistent scheidsrechter: Hans Mijnen.

De hoofdtribune was redelijk goed gevuld en de sfeer zat er goed in aan  de rode kant van de Ervenbos.
Ongeveer twintig diehard blauwe supporters hadden de moeite genomen om het beloftenteam aan te moedigen en een hart onder de riem te steken.
Meteen vanaf de eerste minuut werden de zwakke Flevo Boys vastgezet en teruggedrongen.
Nadat een mooie poging van Wessel Scheepers rakelings voorlangs zeilde kwamen de Blauwe Desperado's in de 3e minuut via diezelfde Wessel Scheepers op een snelle 0 - 1 voorsprong.
Hier ging een prachtige flitsende aanval aan vooraf waarbij Jordi Benjamins een adembenemende dieptebal op de stropdas bij Annys Radwan afleverde.
In een vloeiende beweging bracht Annys Radwan de inkomende Wessel Scheepers in stelling die verwoestend hard uithaalde voor de 0 -1 voorsprong voor de Blauwe Desperado's.

Tot ieders teleurstelling bleek de thuisploeg niet bij machte om het de Blauwen moeilijk te maken omdat het krachts en kwaliteitsverschil eenvoudig veel te groot was.
De rooien stonden onder zware druk en konden door het intense en fanatieke spel van sc Emmeloord geen moment gevaarlijk worden.
Met snelle aanvalsgolven werd de verdediging van Flevo Boys ontmanteld en volledig het bos ingestuurd.
Een kopbal van Marc Loosman werd nog gepareerd en een schitterende dieptepass van Annys Radwan op Wessel Scheepers werd ternauwernood tot corner verwerkt.

Het zou nog tot de 18e minuut duren totdat sc Emmeloord weer zou scoren, maar de druk op de Flevo Boys nam met de minuut toe.
Na een goede actie van Rick Voskuil kregen de verdedigers van Flevo Boys de bal niet goed weg waarna Robin Elsinga wist te profiteren van het geklungel in de rooie verdediging.
Met een subtiel schuivertje scoorde Robin Elsinga in de 18e minuut de verlossende 0 - 2 voor sc Emmeloord.
De blauwen voerden het tempo verder op en nadat een inzet van Joost van Tilburg met moeite werd gekeerd scoorde de slim meegelopen Wessel Scheepers in de rebound de 0 - 3 in de 20e minuut.
Nadat een vrije trap van Robin Elsinga met moeite werd gestopt door de doelman van Flevo Boys kregen de blauwen de zoveelste corner te nemen. Het was Marc Loosman die met een rake kopbal de stand in de 30e minuut naar 0 - 4 wist te tillen.
De dribbelaar Annys Radwan liet daarna nog twee grote kansen liggen en een doelpunt van Marc Loosman werd wegens buitenspel afgekeurd.
In de 35e minuut baande de behendige balvirtuoos Annys Radwan zich een weg richting het doel voor de 0 - 5 voorsprong.
Nadat de lichtflits Rick Voskuil op randje strafschopgebied werd neergelegd scoorde het boegbeeld Joost van Tilburg met een magnifieke vrije trap de 0 - 6 in de 40e minuut. De wijze hoe Joost van Tilburg deze vrije trap met uiterste precisie in de kruizing joeg was een lust voor het oog.
De eenzame blauwe panter Gio Huijsmans had maar slechts twee ballen te verwerken gehad en deze lonesome cowboy zou een snikhete lange marathon tegemoet gaan.
Met een 0 - 6 voorsprong voor sc Emmeloord gingen we rusten.

Trainer Frank vd Werf deed wat aanpassingen en omzettingen en gaf het team de opdracht mee om niet te verslappen en vol gas te blijven geven om het optimale eruit te halen.
De supporters van Flevo Boys waren onthutst en teleurgesteld over het zwakke spel van JO19-2 en waren diep onder de indruk van het oppermachtige voetbal wat sc Emmeloord liet zien.
De trainer bracht nu Maric Naaktgeboren voor Annys Radwan in de ploeg en zou later ook nog Niels van Gerner en Jason de Lijster in de ploeg brengen.

De gehele tweede helft domineerde het dominante en oppermachtige sc Emmeloord en werden de Flevo Boys met vloeiende aanvalsgolven volledig overrompeld en verpletterd.
Het werd een eentonige vertoning waarbij de Blauwe supporters medelijden kregen met hun eenzame keeper lonesome cowboy Gio Huijsmans. Ga lekker meevoetballen.....ga van je goal af en doe lekker mee smeekten de blauwe supporters......meng je in het spel en ga hogerop voetballen, maar de eenzame Gio Huijsmans aarzelde en keek vertwijfeld en radeloos om zich heen.
Heel af en toe kreeg hij een terugspeelbal te verwerken, maar uitgezonderd van een verdwaalde bal leek alles aan Gio Huijsmans voorbij te gaan.
Er zaten twee mooie meiden op een bankje die ook medelijden met Gio kregen en bij iedere terugspeelbal gingen applaudiseren.

Ondertussen raasde de stoomwals door en vielen de doelpunten als rijpe appelen van de boom.
Nadat een prachtig ziedend afstandsschot van Joost van Tilburg ternauwernood werd gekeerd en een inzet van Robin Elsinga werd geblokt stond Wessel Scheepers op de goede plek om de 0 - 7 af te drukken in de 52e minuut.
De bewegelijke en tactische middenvelder Wessel Scheepers is de Turbo en Dieselmotor van dit team en maakt een gigantische ontwikkeling door.
Op onnavolgbare en weergaloze wijze scoorde uitblinker Wessel Scheepers in de 72e minuut met een vlammend schot de 0 - 8 voor de Desperado's.
In de 75e minuut scoorde Maric Naaktgeboren na een lange rush en subtiele voorzet van Rick Voskuil de 0 - 9.
Trainer Frank vd Werf hield zich bescheiden en wilde niet dat er tien tien werd geroepen, maar de blauwe supporters hielden zich niet meer in en eisten nu ook de tiende treffer.
Een kanonskogel van Joost van Tilburg had een beter lot verdiend.
Na een mooie actie van Joost van Tilburg stond Marc Loosman op de goede plek om in de 80e minuut af te drukken voor de 0 - 10.
Kort hierop liet Rick Voskuil iedereen kansloos door op volle snelheid de bal voor de voeten van Marc Loosman te deponeren voor de 0 - 11.
In de laatste twee minuten deden ook Rick Voskuil en Maric Naaktgeboren een duit in het zakje voor de 0 - 12 en 0 - 13.

De beloften van sc Emmeloord zijn na deze weergaloze galavoorstelling door in de beker en gaan volgende week met een goed gevoel aan de competitie beginnen in de eerste klasse.
Volgende week zaterdag begint de competitie met een uitwedstrijd in Sint Jansklooster bij VHK JO19-1. Deze wedstrijd begint om 12:00 uur op sportpark Monnikenmolen.
In de beker heeft Jong sc Emmeloord met 6 - 0 van VHK gewonnen, maar dit zegt natuurlijk nog niets.
Het team moet waken en oppassen voor verslapping en onderschatting en zal vol gas moeten blijven geven om het ultieme doel te kunnen bereiken.
Man of the match: De Turbo & Dominator Wessel Scheepers.

Verslaggever: Klaas Huisman.













Verzonden vanuit Outlook

Verslag sc Emmeloord - Lelystad'67

sc Emmeloord  -  Lelystad'67    0  -  6   (  0  -  0  )

Het eerste elftal van sc Emmeloord is na drie nederlagen op rij uitgebekerd en kan zich nu optimaal concentreren op de start van de competitie in de tweede klasse K.
Na een hartverwarmende en passionele eerste helft konden de blauwe polderboys tot aan de 55e minuut het technische Lelystad'67 bijbenen, maar toen ging het ineens hard en namen de rode Bugatti Boys in een razendtempo afstand van de blauwen en bleef de teller uiteindelijk  bij 0 - 6 stil staan.
De eerste helft zag er nog hoopvol en veelbelovend uit waarbij de polderboys fel en fanatiek van zich afbeten, maar het tempo lag hoog en vergde teveel van het zwaar gehavende team waarna het in de tweede helft als een kaartenhuis instortte.
Hieronder het wedstrijdverslag over een strijdvaardige eerste helft waarna het heldhaftige team met bloed, zweet en tranen in een dramatische tweede helft met 0 - 6 onderuit ging.

De opstelling van sc Emmeloord:
Ruben Doorn, Dylan Werkman ( 82e Normen vd Plas ), Harm van Wieren, Laurens Rasing, Mart Matthijssen, Mark Staal, Wiebe Koopmans, Gokhan Pala ( 75e Kenneth Olaer ), Guido Vissers, Brahim Boundati ( 60e Bastian Tabak ) & Hans Langedijk.
Wissels: Niels Boomsma, Normen vd Plas, Kenneth Olaer, Rik Schilder & Bastian Tabak.
Afwezig/Gebl: Tim Schaafsma, Sander Heimens, Remco Jonkman, Rik Beekman, Maarten Ebbers, Marcel Westerhof, Koen Boneschansker, Denny vd Zee, Bilal Kebdani & Maarten Dekkers.
Gele kaart: doelman Ruben Doorn.
Trainers: Dick Schuurman, Arnold Roossien & Jan Arjen Kooi.
Teammanager: Klaas Huisman
Assistent scheidsrechter: Herman Vos

De opstelling van Lelystad'67:
Milan Leibbrand, Rychendly Richards ( 84e Ardesch Kwak ), Daimy Leeuwendal, Andy van Beveren ( 75e Rodney Rink ), Barry Eringfeld, Jethro Degraav, Anthony Romijn, Joshua Tijdens,Youssof Tokhi, Dylano vd Anker & Nick Ham ( 70e Roberto Potocco ).
Wissels: Ardesch Kwak, Roberto Potocco, Rodney Rink & Noddie Bronts.
Technische staf: Burak Yargan, Wim Beerman, Raymond vd Berg & Martin Vredenburg.
Overige staf: Martin vd Jagt, Hans Breman, Wout de Jong, Herman de Pee & Jimmy van Slimming.
Assistent scheidsrechter: Dhr. J.P. Hartgers

De scheidsrechter: Dhr. V. Buitenhuis.
Toeschouwers: 150

Tijdens de warming up werd er een stoel bij de middenlijn gezet waarop Martin vd Jagt wilde plaatsnemen, maar hier nam de trainer van Lelystad'67 geen genoegen mee waarna de materiaalman naar de rode dugout werd gedirigeerd.
Elke zondag verruilt Martin zijn rode poloshirt voor het blauwe van sc Emmeloord, maar een neutrale centrale plek zat er vandaag niet in.

Het was vooraf doodstil in de kleedkamer van sc Emmeloord waar assistenttrainer Arnold Roossien de manschappen bemoedigend en emotioneel toesprak.
De woorden van Arnold Roossien sloegen als een scudraket in bij het geplaagde en zwaar gehavende team van sc Emmeloord waarna de blauwe polderboys supergemotiveerd, fel en scherp aan deze wedstrijd begonnen.
In een gelijkopgaande beginfase namen de gasten uit Lelystad weliswaar het initiatief, maar de rode bugatti boys speelden rommelig, slordig en veel te gehaast.
De blauwen begonnen in een 4-4-2 opstelling afwachtend en voorzichtig aan het duel en hielden de linies hermetisch gesloten door het veldspel kort, klein en compact te houden.
Gaandeweg werden de onderlinge duels grimmiger en feller waarbij de polderboys zich van hun beste kant lieten zien.

Met name de nieuwkomers Dylan Werkman, Mart Matthijssen en Mark Staal gingen nu voorop in de strijd, maar ook het centrale verdedigingsduo Harm van Wieren en Laurens Rasing stond als een rots in de branding.
De Lelystedelingen hadden weliswaar het meeste balbezit en creeerden een groot veldoverwicht, maar werden vroegtijdig in hun opbouw gestoord door het felle en fanatieke vechtvoetbal van sc Emmeloord.
Toch verschenen de Lelystedelingen gevaarlijk voor het doel.
De snelle buitenspeler Jethro Degraav ontweek de buitenspelval, maar zag zijn inzet rakelings voorlangs gaan.
Even later stond verdediger Mart Matthijssen op de goede plek om een gevaarlijke indraaiende voorzet van Jethro Degraav weg te werken.
In de 20e minuut lieten de Emmeloorders zich voor het eerst voorin  zien toen een inzet van Hans Langedijk door doelman Milan Leibbrand werd gekeerd.
Een schitterende dieptebal van Gokhan Pala op Wiebe Koopmans leverde een corner op waaruit een rommelige scrimmage ontstond en een inzet van Mark Staal van de doellijn werd gehaald.

In de 25e minuut kwam Emmeloord doelman Ruben Doorn goed weg met een gele kaart toen hij een doorbraak van Jethro Degraav probeerde te verijdelen. Even later kwam doelman Ruben Doorn met gevaar voor eigen leven uit zijn doel gerend om Youssof Tokhi af te kunnen stoppen, maar het liep allemaal net goed af.
Na een snelle eentwee tussen Joshua Tijdens en Youssof Tokhi verdween de inzet van Joshua Tijdens rakelings naast het doel.
Een afstandsschot van Lelystedeling Barry Eringfeld zeilde rakelings naast waarna sc Emmeloord weer van zich liet horen.

De Blauwen vochten met veel strijd, inzet en passie voor elke millimeter en konden zelfs via Gokhan Pala, Brahim Boundati en Wiebe Koopmans plaagstootjes uitdelen.
Het was hartverwarmend en bloedstollend om sc Emmeloord in actie te zien, maar het vergde enorm veel kracht en energie.
Vlak voor rust glipte Bugatti Boy Delano vd Anker op volle snelheid door de Blauwe verdediging, maar niemand van Lelystad wist te profiteren waardoor wij met een 0 - 0 stand gingen rusten.

De Blauwe supporters waren trots en goed te spreken over het dappere en heldhaftige spel van het gehavende sc Emmeloord, maar in de kleedkamer zag je aan de ogen van de spelers dat het heel zwaar en moeilijk ging.
Tot aan de 55e minuut hielden de polderboys goed stand en kreeg het zelfs via de onberekenbare tovenaar Brahim Boundati twee enorme kansen om de score te openen.
Na een mooie slalom met onnavolgbare passeerbewegingen leek Brahim Boundati af te drukken, maar zijn inzet ging rakelings voorlangs.
Kort hierop moest de doelman van Lelystad in actie komen om een venijnig schot van Brahim Boundati te pareren, maar plotseling was daar die pijnlijke blik in zijn ogen waarna Brahim niet meer verder kon.
De van vakantie teruggekeerde Bastian Tabak had nog niet getraind, maar kwam nu Brahim vervangen.

In de 55e minuut kwam Lelystad via een snelle actie van Youssof Tokhi op een 0 - 1 voorsprong. Met een steekbal dwars door het midden werd Youssof Tokhi in stelling gebracht waarna hij de bal snoeihard op zijn pantoffel nam en in het dak van het doel schoot voor de 0 - 1 voor Lelystad.
Amper twee minuten later werd een voorzet van Youssof Tokhi van dichtbij door Joshua Tijdens binnengetikt voor de 0 - 2 voor Lelystad.
Heel even leek sc Emmeloord zich te herpakken en weer terug te komen, maar nadat Joshua Tijdens met een vlammend afstandsschot in de 72e minuut de 0 - 3 aantekende was het duel definitief beslist.
De Emmeloorders waren nu geknakt en volledig de weg kwijt.
In de 75e minuut scoorde Youssof Tokhi na een snelle eentwee met Anthony Romijn de 0 - 4 voor de Bugatti Boys.
In de 82e minuut scoorde Daimy Leeuwendal met een afstandsschot de 0 - 5 voor Lelystad'67.
In de 86e minuut werd een voorzet vanaf de linkerflank door Jethro Degraav binnen gewerkt voor de 0 - 6 voor Lelystad.
Tussendoor raakte Lelystedeling Daimy Leeuwendal nog de lat en lieten de Bugatti Boys nog drie grote mogelijkheden liggen.

Na een uitstekende en hartverwarmende eerste helft was de accu in de tweede helft leeg bij de blauwe polderboys.
Doordat De Zouaven met 0 - 3 van VVI wisten te winnen gaan De Zouaven en Lelystad'67 beiden door in de beker.

Volgende week begint de competitie en gaan de blauwen op bezoek bij het altijd lastige en fysiek sterke vv Ruinerwold.
De voorbeschouwing met de nieuwe nicknames volgt later.

Verslaggever: Klaas Huisman.








Verslag VVI - sc Emmeloord

VVI Idskenhuizen  -  sc Emmeloord   3  -  0   (   2  -  0  )

Precies tien dagen nadat sc Emmeloord thuis zijn eerste oefenwedstrijd nog met 3 - 1 had gewonnen van de oranje skutsjesilers gaan de blauwe polderboys in Friesland totaal onnodig en een tikkeltje geflatteerd met 3 - 0 onderuit bij tweedeklasser VVI Idskenhuizen.
Door deze 3 - 0 nederlaag heeft sc Emmeloord nu ook zijn tweede bekerwedstrijd verloren en doet de laatste wedstrijd tegen Lelystad'67 er niet veel meer toe.
De Lelystedelingen doen daarentegen nog volop mee na het knappe 1 - 1 gelijkspel bij de Zouaven in Grootebroek.

De Emmeloorders kennen momenteel een zeer matige voorbereiding op het nieuwe seizoen mede omdat er nog steeds veel spelers ontbreken.
Trainer Dick Schuurman moest behoorlijk improviseren om een representatief elftal binnen de lijnen te krijgen.
Het was een hele klus om iedereen op tijd te mobiliseren en wedstrijdklaar te krijgen voor deze doordeweekse bekerwedstrijd.
De meeste spelers kwamen zelfs rechtstreeks uit hun werk om nog op tijd in Friesland te zijn waar om 18:45 uur werd afgetrapt op het gezellige en knusse sportpark De Stripe.
Sommige spelers konden vanwege hun werk niet op tijd zijn en arriveerden pas toen de wedstrijd al was begonnen.
Onze vaste grensrechter was ook niet van de partij waardoor teammanager Klaas Huisman voor de leeuwen werd gegooid en zijn eerste meters bij het eerste elftal langs de zijlijn mocht maken.
Het was niet de meest ideale situatie om optimaal aan de aftrap te verschijnen, maar toch kwamen de blauwen goed voor de dag.

De opstelling van sc Emmeloord:
Ruben Doorn, Mart Matthijssen, Maarten Ebbers, Harm van Wieren, Dylan Werkman ( 45e Gokhan Pala ), Guido Vissers, Brahim Boundati ( 15e Koen Boneschansker ), Wiebe Koopmans, Mark Staal, Rik Schilder & Hans Langedijk ( ( 45e Laurens Rasing ).
Wissels: Niels Boomsma, Gokhan Pala, Laurens Rasing & Koen Boneschansker.
Afwezig/Gebl: Sander Heimens, Rik Beekman, Marcel Westerhof, Bastian Tabak, Remco Jonkman, Denny vd Zee, Tim Schaafsma & Bilal Kebdani.
Trainers: Dick Schuurman, Arnold Roossien & Jan Arjen Kooi.
Teammanager: Klaas Huisman
Assistent scheidsrechter: Klaas Huisman

Tot aan de 25e minuut hielden beide teams elkaar goed in evenwicht.
De Emmeloorders hadden het meeste balbezit en creeerden een optisch veldoverwicht zonder echt gevaarlijk te worden.
In de snelle omschakeling kwamen de Friezen er razendsnel en gevaarlijk uit waardoor er een interessante wedstrijd ontstond.
Toch waren het handjevol trouwe supporters goed te spreken over het degelijke en verzorgde veldspel van het gehavende sc Emmeloord.
De thuisploeg kreeg drie corners te nemen, maar doelman Ruben Doorn kwam niet echt in de problemen en verdedigend stond het goed bij de blauwen.
Plotseling voelde middenvelder Brahim Boundati met een pijnlijke gezicht aan zijn hamstrings en werd het meteen duidelijk dat Bram niet verder kon. Inmiddels waren Koen Boneschansker en Laurens Rasing ietsje te laat op het sportpark gearriveerd waarna Koen Boneschansker onmiddelijk werd ingezet om Brahim Boundati te vervangen.
Trainer Dick Schuurman posteerde Koen Boneschansker naast Harm van Wieren centraal in de verdediging waardoor Maarten Ebbers weer op zijn eigen vertrouwde backpositie terecht kwam.
De verdediger Dylan Werkman schoof een linie door naar het middenveld terwijl Mart Matthijssen goede dingen liet zien op de rechtsbackpositie.

In de 18e minuut deed zich de eerste mogelijkheid voor toen een voorzet van Wiebe Koopmans door Hans Langedijk werd naastgekopt.
Er waren vanuit de tweede linie wat afstandsschoten te zien, maar deze pogingen van Mark Staal, Wiebe Koopmans en Rik Schilder werden eenvoudig gepareerd door de doelman van VVI.
De linkshalf Dylan Werkman kwam een paar keer gevaarlijk opzetten, maar werd telkens onderschept door de Frieze verdedigers.
In de 20e minuut was daar in de snelle omschakeling de eerste grote mogelijkheid voor de oranje skutsjesilers.
In kansrijke positie zeilde het schot van VVI aanvaller Sido Oosterhof rakelings naast het doel.

Net op het moment dat sc Emmeloord beter in de wedstrijd leek te komen kwamen de Friezen in de 25e minuut op een knullige manier op een 1 - 0 voorsprong.
Een foutieve pass van Emmeloord verdediger Koen Boneschansker kwam recht in de voeten terecht van Daniel Kleiterp die op volle snelheid de achterlijn wist te halen.
De voorzet van Daniel Kleiterp werd van dichtbij door Sido Oosterhof in het doel gewerkt voor de totaal onverwachtse 1 - 0 voorsprong voor VVI.
De blauwen probeerden daarna de draad weer op te pakken en trokken het initiatief naar zich toe.
Bij balverlies was het meteen weer alle hens aan dek waarbij de Friezen via Tobias Draaisma en Sido Oosterhof goede kansen kregen, maar doelman Ruben Doorn greep telkens goed in en bracht redding.

Vlak voor rust kwamen de blauwen dichtbij de gelijkmaker, maar vonden Rik Schilder en Wiebe Koopmans de Frieze doelman op hun weg en zeilde een fraaie poging van Wiebe Koopmans rakelings voorlangs het Frieze doel.
In de 44e minuut profiteerde VVI wederom van een slordige verdedigingsfout waarbij de verdediging te traag reageerde in de omschakeling. Met een snelle actie over de rechterflank bediende Tobias Draaisma de inkomende Thijs Postma die vervolgens met zijn borst doelman Ruben Doorn passeerde voor de 2 - 0 voorsprong voor VVI. Dit was tevens de ruststand.

Trainer Dick Schuurman deed wat omzettingen en bracht nu de uit Turkije teruggekeerde Gokhan Pala en routinier Laurens Rasing in de ploeg voor Dylan Werkman en Hans Langedijk.
Aanvoerder Harm van Wieren ging de verdediging verlaten om in de spitspositie Hans Langedijk te vervangen.
In de centrale as gingen Laurens Rasing, Koen Boneschansker en Gokhan Pala nu de lijnen uitzetten richting de voorste linies met Harm van Wieren en Rik Schilder.
Tegenwoordig speelt Laurens Rasing in het tweede elftal, maar deze oude rot is het nog steeds niet verleerd en nam het team op sleeptouw.
Op het middenveld maakte nieuwkomer Mark Staal vele kilometers en liet Gokhan Pala van zich spreken waardoor het beter ging lopen bij sc Emmeloord.

De gehele tweede helft gingen de Emmeloorders in de achtervolging en op naarstig zoek naar een aansluitingstreffer.
Tot aan de 80e minuut creeerden de Emmeloorders met 70% balbezit een enorm veldoverwicht, maar speelde het team te gehaast, te rommelig en onzuiver om echt gevaarlijk te kunnen worden.
Op aangeven van Wiebe Koopmans werd Harm van Wieren gelanceerd, maar diens inzet verdween in het zijnet.
Na een snelle eentwee tussen Wiebe Koopmans en Rik Schilder zeilde het venijnige schot van Rik Schilder over het doel.
In de 62e minuut kreeg sc Emmeloord zijn grootste mogelijkheid toen Gokhan Pala met een fluwelen pass de bal op de stropdas legde bij Harm van Wieren, maar in kansrijke positie twijfelde Harm van Wieren een fractie van een seconde waardoor de doelman van VVI kon ingrijpen.
Er was nog een doorbraak van de hardwerkende Mark Staal te zien, maar de verdediging van VVI trok even aan de noodrem wat een gele kaart opleverde.

Aan de andere kant bleven de Friezen in de snelle omschakeling er gevaarlijk uitkomen.
Een sierlijke omhaal van een Frieze aanvaller zeilde naast het doel en tot tweemaal aan toe moest Ruben Doorn in actie komen.
In de 80e minuut moesten de Emmeloorders met tien man verder nadat Rik Schilder wegens een blessure niet meer verder kon.
Een venijnig schot van Gokhan Pala werd ternauwernood tot corner verwerkt, maar de aansluitingstreffer zou er niet meer komen.

In de 86e minuut scoorde Thijs Postma vanaf randje strafschopgebied met een bekeken lobje over Ruben Doorn de 3 - 0 voor VVI.
De Emmeloorders waren na deze 3 - 0 geknakt en rijp voor de sloop want in die laatste minuten kregen de Friezen een paar grote kansen om de score verder op te voeren, maar doelman Ruben Doorn liet zich van zijn beste kant zien waardoor het slechts bij 3 - 0 bleef.
Het bekeravontuur is hiermee teneinde want de laatste wedstrijd thuis tegen Lelystad'67 doet er niet meer toe.

Deze voorbereiding kent weliswaar een valse start, maar toch waren er ook vanavond lichtpuntjes te zien en was het veldspel veel beter dan in de laatste twee wedstrijden.
Zodra het team straks compleet is valt er meer te zeggen.
Er is desalniettemin nog veel werk aan de winkel voor de trainers Dick Schuurman, Arnold Roossien en Jan Arjen Kooi.
Zaterdagmiddag ontvangt sc Emmeloord in een echte polderderby Lelystad'67 op De Ervenbos. Deze wedstrijd begint dan om 17:00 uur.
De voorbeschouwing volgt later!

Verslaggever: Klaas Huisman.

Verslag De Zouaven - sc Emmeloord

vv De Zouaven  -  sc Emmeloord   7  -  1   (  4  -  1  )

Het lijkt erop dat het bekeravontuur een vroegtijdig einde gaat krijgen voor sc Emmeloord. De blauwen vertrokken vol goede moed met de beste bedoelingen naar Noord Holland, maar werden vervolgens op alle fronten volledig overklast en overrompelt door De Zouaven.
Het team is weliswaar nog steeds niet compleet, maar dit mag natuurlijk geen excuus zijn voor deze grote nederlaag.
Trainer Dick Schuurman had het team de opdracht meegegeven om het speelveld klein en compact te houden en er fel op te zitten, maar in de praktijk kwam hier helaas weinig van terecht.
De polderboys begonnen deze wedstrijd in een 4-4-2 opstelling met de punt naar voren, maar kwamen op alle fronten tekort tegen het technische superieure spel van De Zouaven.

De opstelling van De Zouaven:
Aron van Loon, Jordi van Ammers, Alex Wagenaar, Kevin Peerdeman, Roy Janssens, Dennis van Tricht, Alpha Kashama ( 60e Robbin Kooiman ), Jens Bakker (60e Marco Mazee ), Brian Kaagman,Noah Marsman & Emanuel Davies ( 60e Milco Leijen ).
Wissels: Tim Wilderink, Robbin Kooiman, Marco Mazee & Milco Leijen.
Trainers: Pim Kaagman, Eugene Korsen & Sascha Kogel
Teammanagers: Aad Buijsman & Peter de Wit
Verzorger: T. Pennink
Assistent scheidsrechter: Dhr R. Appelman

De opstelling van sc Emmeloord:
Niels Boomsma, Guido Vissers ( 45e Robbin Willemsen ), Harm van Wieren, Koen Boneschansker, Maarten Ebbers, Mart Matthijssen,  Mark Staal ( 75e Kenneth Olaer ), Wiebe Koopmans, Rik Schilder, Hans Langedijk ( 65e Brahim Boundati ) & Rik Beekman.
Wissels: Tim Schaafsma, Brahim Boundati, Robbin Willemsen & Kenneth Olaer.
Afwezig/Gebl: Gokhan Pala, Sander Heimens, Remco Jonkman, Bastian Tabak, Ruben Doorn, Dylan Werkman, Marcel Westerhof, Denny vd Zee, Bilal Kebdani & Maarten Dekkers.
Trainers: Dick Schuurman, Arnold Roossien & Jan Arjen Kooi.
Teammanagers: Klaas Huisman & Herman Vos
Materiaalman: Martin vd Jagt
Assistent scheidsrechter: Herman Vos

Meteen vanaf de aftrap stonden de Emmeloorders onder grote druk en werden de polderboys teruggedrongen en op eigen helft vastgezet.
Met een snelle balcirculatie en vloeiende aanvalsgolven probeerden  de West Friezen een snelle treffer te forceren en die kwam er dan ook.
Na twee corners op rij verdween een harde kopbal van Jordi van Ammers rakelings naast het doel.
Vooral vanaf de flanken creeerden de snelle aanvallers Emanuel Davies en Alpha Kashama veel gevaar en leken de Emmeloorders bij elke voorzet te bezwijken.
In het centrum hadden Harm van Wieren en Koen Boneschansker een moeilijke middag om de gevaarlijke aanvallers Jens Bakker & Dennis van Tricht af te kunnen stoppen.
Heel even leken de blauwen onder de druk uit te komen toen met een diepe bal aanvaller Rik Schilder op avontuur werd gestuurd, maar helaas kreeg deze ijverige speler de bal niet goed onder controle en werd hij onderschept.

In de 5e minuut profiteerde Dennis van Tricht van een inschattingsfout in de Emmeloordse verdediging waardoor hij een vrije doortocht kreeg en met een eenvoudige schuiver doelman Niels Boomsma wist te passeren voor de snelle 1 - 0 voorsprong voor De Zouaven.
Plotseling gingen de hemelsluizen open en bleef het enige tijd hard regenen waarbij De Zouaven het tempo gingen opvoeren.
Nadat een poging van de behendige Emanuel Davies ternauwernood tot corner werd verwerkt stond de blauwe verdediging wederom niet goed op te letten.
In de 10e minuut werd deze corner doorgekopt op Alex Wagenaar die heel eenvoudig Niels Boomsma wist te passeren voor de 2 - 0.
De Emmeloorders stonden onder zware druk en kregen niet de kans om in de wedstrijd te komen.
Met veel bewegende en roulerende spelers kreeg de Emmeloordse verdediging geen vat op het variabele en avontuurlijke spel van de snelle Zouaven.
Tot driemaal aan toe moest doelman Niels Boomsma ingrijpen om Jens Bakker, Emanuel Davies & Alpha Kashama van het scoren te houden.

In de 19e minuut lieten de Emmeloorders voor het eerst van zich horen toen een vrije van Maarten Ebbers door Hans Langedijk werd naastgekopt.
Uit de directe tegenstoot werd de Emmeloordse verdediging van alle kanten voorbij gelopen waarna Dennis van Tricht met een snoeihard vlammend schot de bal strak in de kruizing joeg voor de 3 - 0 voor De Zouaven in de 20e minuut.
De doelman van De Zouaven nam telkens grote risico's door ver voor zijn doel te staan en uitdagend mee te voetballen.
Vanaf de middenlijn had Hans Langedijk even goed uit zijn ooghoeken gekeken om de bal vervolgens van grote afstand met een schitterende boog over deze doelman te deponeren voor de 3 - 1 aansluitingstreffer.
Deze wonderschone doelpunt van Hans Langedijk viel in de 22e minuut en gaf weer hoop in de blauwe harten.

Helaas was ook deze opleving van korte duur want in de 24e minuut lieten Alpha Kashama en Emanuel Davies een snelle eentwee zien waarna Jens Bakker in stelling werd gebracht.
Met mooie passeerbewegingen baande Jens Bakker zich een vrije doortocht richting het Emmeloordse doel om vervolgens ook heel koelbloedig en beheerst Niels Boomsma te omspelen voor de 4 - 1 voor De Zouaven in de 24e minuut.
De Blauwen probeerden uit alle macht nog iets terug te doen, maar verder dan een paar plaagstootjes en speldenprikjes kwam men niet.
Tot aan de rust gebeurde er niet veel meer omdat ook de thuisploeg terugzakte en de teugels iets liet vieren.
Twee keer moest doelman Niels Boomsma in actie komen om Jens Bakker en Brian Kaagman af te stoppen en een poging van Alpha Kashama zeilde nog rakelings voorlangs.
Met een 4 - 1 voorsprong voor De Zouaven gingen we rusten.

Trainer Dick Schuurman probeerde het team bemoedigend toe te spreken en alle scherven weer bijeen te rapen.
Hij vroeg het team om ondanks het kwaliteitsverschil meer passie en strijd te brengen om met een opgeheven hoofd van het veld te kunnen stappen. Er volgden een paar omzettingen om het tij te keren waarbij invaller Robbin Willemsen voor verdediger Guido Vissers in de ploeg kwam om meer rust en creativiteit op het middenveld te brengen.

De thuisploeg bleef vrolijk doorgaan met aanvallen en doelman Niels Boomsma had een drukke middag om De Zouaven van het scoren te houden. De verdedigers Maarten Ebbers, Harm van Wieren en Koen Boneschansker vochten voor elke millimeter, maar konden de rappe aanvallers van De Zouaven niet afstoppen.
In de 55e minuut spleet een steekbal van Brian Kaagman de blauwe verdediging uiteen waarna Alpha Kashama vogelvrij mocht aanleggen voor de 5 - 1 voor De Zouaven.
De thuisploeg bracht hierna meteen drie frisse wissels in de ploeg waarbij trainer Pim Kaagman zijn drie stervoetballers Jens Bakker, Emanuel Davies & Alpha Kashama naar de kant haalde.
In de 65e minuut slalomde invaller Marco Miezee zich een weg richting het Emmeloordse doel om vervolgens de bal snoeihard tegen de touwen te schieten voor de 6 - 1 voor De Zouaven.
Hierna liet de thuisploeg de teugels vieren en kreeg ook sc Emmeloord een paar kleine kansjes om iets terug te doen.
Trainer Dick Schuurman bracht nog Brahim Boundati en Kenneth Olaer in de ploeg voor de leeggespeelde Mark Staal en Hans Langedijk.
Met name Brahim Boundati zorgde met zijn bevlogen acties voor een korte opleving bij sc Emmeloord.

In de slotfase kwam sc Emmeloord via Wiebe Koopmans nog twee keer dichtbij een eretreffer, maar nadat zijn kopbal werd gekeerd zeilde een twee poging rakelings naast het doel.
Het slotakkoord was wederom voor De Zouaven nadat een lange rush van Robbin Kooiman via de paal terugketste en in de rebound voor de voeten kwam van Dennis van Tricht voor de 7 - 1 eindstand.
Deze eerste bekerwedstrijd eindigt in een teleurstellende 7 - 1 nederlaag voor de blauwen.
Vooral erg jammer voor de diehard blauwe supporters die de moeite hadden genomen om naar Grootebroek af te reizen om het team aan te moedigen.

Dinsdagavond komt sc Emmeloord opnieuw in actie en gaat het voor de tweede bekerwedstrijd op bezoek bij VVI in Idskenhuizen.
De Friezen verloren hun eerste bekerwedstrijd met 3 - 2 van Lelystad'67.
Deze wedstrijd begint dinsdagavond om 18:45 uur op sportpark De Stripe te Idskenhuizen.
Het verslag volgt later.

Verslaggever: Klaas Huisman.












Verslag sc Emmeloord ( JO 19-1 ) - MSC Meppel ( JO 19-1 )

Jong sc Emmeloord ( JO19-1 ) - MSC Meppel ( JO19-1 )   6  -  1   (  1  -  1  )

De blauwe beloften van Jong sc Emmeloord zijn op dreef en kijken vol verlangen uit naar de start van de competitie.
Na de indrukwekkende 6 - 0 bekerwinst op Jong VHK moesten vandaag ook de zwart witte Meppeler Muggen eraan geloven.
De Blauwe Desperado's kenden een moeizame eerste helft waarbij het de handen vol had aan het lastige, taaie en stugge MSC Meppel.
In een wervelende en oppermachtige tweede helft walsten de Polderboys over de Meppeler Muggen heen en bleef de teller uiteindelijk bij een ruime en afgetekende 6 - 1 overwinning stil staan.
Hieronder volgt het wedstrijdverslag over een haperende Turbo, lekkende linies, stekende muggen, concentratieverlies, de metamorfose en een ontketende blauwe Tornado.

De opstelling van Jong sc Emmeloord ( JO19-1 ):
Gio Huijsmans, Jason de Lijster ( 60e Iwan Bake ), Justin vd Poel ( 45e Niels van Gerner ), Koen Kroes ( 80e Justin vd Poel ), Joost van Tilburg, Lucas Loosman, Marc Loosman, Wessel Scheepers, Robin Elsinga ( 75e Annys Radwan ), Maric Naaktgeboren ( 60e Mike Schuller ) & Annys Radwan ( 45e Rick Voskuil ).
Wissels: Rick Voskuil, Mike Schuller, Iwan Bake & Niels van Gerner.
Afwezig/Gebl: Roy Pettinga, Jordi Benjamins & Stefan Berendsen.
Trainer: Frank vd Werf
Teammanager: Jacob Loosman
Assistent scheidsrechter: Hans Mijnen

Trainer Frank vd Werf kon deze wedstrijd geen beroep doen op zijn noeste verdediger Roy Pettinga en grote smaakmaker Jordi Benjamins, maar vond in Jason de Lijster en Maric Naaktgeboren uitstekende vervangers.
In de eerste helft oogde Jason de Lijster nogal wat onwennig op de rechtsbackpositie, maar met een flinke dosis strijd en inzet wist hij zich goed staande te houden.
De rechtsbuiten Maric Naaktgeboren had er veel zin in en ontpopte zich met zijn verrassende acties als een ware plaaggeest voor de muggen.
In de beginfase strooide middenvelder Wessel Scheepers met enkele oogstrelende breedtepassjes om de aanvallers  Annys Radwan, Robin Elsinga en Maric Naaktgeboren te kunnen bereiken.
In de tweede minuut dook Maric gevaarlijk op voor het vijandelijke doel, maar de Meppeler doelman bracht eenvoudig redding.
Uit de directe tegenstoot werd de Emmeloordse verdediging op de proef gesteld waarbij Justin vd Poel ten koste van een corner moest ingrijpen.
Deze indraaiende corner belandde op het hoofd van de spits van MSC, maar diens kopbal eindigde op het dak van het doel.

De toon van een aantrekkelijke open en levendige wedstrijd was hiermee gezet want beide teams verstopten zich niet en speelden volop de aanval.
Met een snelle balcirculatie creeerden de Emmeloorders een optisch veldoverwicht, maar moest het constant rekening houden met de snelle uitvallen van de stekende Meppeler Muggen.
Vooral bij onnodig balverlies haperde de blauwe turbo en kwamen de zwart witten er telkens dreigend en razendsnel uit.
In de 10e minuut was er een gevaarlijke uitbraak over de linkerflank en glipte een aanvaller van MSC door de Emmeloordse verdediging.
Met een geweldige reflex bracht doelman Gio Huijsmans redding waarna Trainer Frank vd Werf voor het eerst van zich liet horen.

De trainer uitte zijn terechte bezorgdheid over het lakse en gemakzuchtige spel van de Desperado's waardoor de slag op het middenveld werd verloren. Ondanks het veelvuldige balbezit stonden de linies te ver uit elkaar waardoor de middenvelders van MSC zich eenvoudig staande hielden. Kort hierop moest Emmeloord doelman Gio Huijsmans voor de tweede keer ingrijpen toen de spits van MSC op volle snelheid vrij spel kreeg.
De Emmeloorders leken nu wakker te zijn geschrokken en verschenen via Robin Elsinga en Annys Radwan twee keer gevaarlijk voor het Meppelse doel, maar beide kansen leverden geen treffer op.

In de 15e minuut kwamen de gasten uit Meppel op een 0 - 1 voorsprong na een enorme inschattingsfout in de blauwe verdediging.
Met een slim steekballetje werd iedereen op het verkeerde been gezet waarna de rechtsvoor van MSC met een bekeken lobje doelman Gio Huijsmans wist te passeren voor de 0 - 1 voorsprong voor de Muggen.
De rapen waren nu gaar want het gezicht van Trainer Frank vd Werf stond op onweer waarna de Blauwen het initiatief weer naar zich toe trokken.

Een vrije trap van de sterk spelende Joost van Tilburg veroorzaakte een enorme paniek in de MSC verdediging waarna een omhaal van Annys Radwan ternauwernood tot corner werd verwerkt.
Bij twee indraaiende corners van Maric Naaktgeboren waren er rommelige scrimmages te zien, maar helaas wist niemand te profiteren.
Uit een snelle counter was het even alle hens aan dek in de Emmeloordse verdediging, maar met hulp van zijn verdedigers kon doelman Gio Huijsmans net op tijd ingrijpen.
In de 25e minuut kwamen de Emmeloorders tot ieders opluchting langszij.
Een perfecte corner van Maric Naaktgeboren belandde op het hoofd van de inkomende Marc Loosman die met een verwoestende spijkerharde kopbal de Meppeler doelman kansloos liet voor de verlossende 1 - 1 gelijkmaker.

Plotseling ging het beter lopen bij de blauwe desperado's waarbij nu Wessel Scheepers en de broertjes Marc en Lucas Loosman het middenveld onder controle kregen. De lekkage tussen de linies werd nu gerepareerd en volledig dichtgespijkerd waardoor het duel kantelde.
Na een splijtende pass van Justin vd Poel op de stropdas van Maric moest de doelman van MSC alles uit de kast halen waarna een afvallende bal door Robin Elsinga op zijn slof werd genomen, maar het zou geen treffer opleveren.
Er was nog een speldenprikje van MSC te zien, maar het schot zeilde naast.
In de 45e minuut glipte Joost van Tilburg op volle snelheid door de Meppeler verdediging, maar oog in oog met de doelman vergat hij de trekker over te halen waarna wij met een 1 - 1 stand gingen rusten.

De blauwe supporters liepen mopperend met gefronste wenkbrouwen naar de kantine en plaatsten hun kanttekeningen bij deze slordige eerste helft. In de tweede helft werden deze criticasters op hun wenken bediend.
Trainer Frank vd Werf bracht nu met Rick Voskuil en Niels van Gerner voor Annys Radwan en Justin vd Poel twee frisse wissels in de ploeg.
De Blauwe polderboys kwamen nu furieus en ontketend uit de kleedkamer waarbij de zwart witte muggen op eigen helft werden vastgezet.
Met flitsende en vloeiende aanvalsgolven werden de Meppelers teruggedrongen en de duimschroeven aangezet.
Een gigantische kanonskogel van uitblinker Wessel Scheepers spatte uiteen op de vuisten van de Meppeler doelman.
Het meeste gevaar kwam van invaller Rick Voskuil die met zijn ongrijpbare en onnavolgbare acties de zwart witte verdediging onrafelde.

In de 52e minuut lieten Wessel Scheepers en de broertjes Loosman een perfecte aanval uit het schoolboekje van Trainer Frank vd Werf zien.
Met one touch tiktak voetbal werden de muggen op het verkeerde been gezet waarna Robin Elsinga met een intikker mocht afronden voor de 2 - 1 voor sc Emmeloord.
De zwart witte muggen probeerden nog wat plaagstootjes uit te delen, maar doelman Gio Huijsmans had zijn zaakjes voor elkaar en gaf geen krimp.

De blauwe polderboys gingen vrolijk door met aanvallen en na een fabuleuze snelle actie van Rick Voskuil werd Maric Naaktgeboren bij de tweede paal gelanceerd voor de 3 - 1 voor de blauwen in de 56e minuut.
Het regende nu ineens kansen voor de Blauwe Desperado's maar de aanvallers wisten zich geen raad met de vele mogelijkheden.
Tot tweemaal aan toe zag Joost van Tilburg zijn kanonskogels tegen onderkant lat uiteen spatten en de aanvallers Robin Elsinga, Wessel Scheepers en Annys Radwan vonden de doelman van MSC op hun weg.
Met zijn slepende en oogstrelende acties vond Rick Voskuil de juiste openingen, maar helaas werden zijn voorzetten niet goed begrepen.
In de 72e minuut kreeg sc Emmeloord via Joost van Tilburg een corner te nemen die pardoes zomaar bij de tweede paal rechtstreeks binnen viel voor de 4 - 1 voorsprong voor de ontketende polderboys.

Trainer Frank vd Werf deed nog wat omzettingen en posteerde Lucas Loosman in een centrale verdedigende rol.
Kort hierop werd Marc Loosman overduidelijk gehaakt in het strafschopgebied en kregen de blauwen een strafschop te nemen.
Deze strafschop werd in de 75e minuut door Annys Radwan strak in de hoek geschoten voor de 5 - 1 voor sc Emmeloord.
De bal leek er ondanks de vele kansen er niet meer in te gaan, maar plotseling maakte Rick Voskuil een einde aan alle besluiteloosheid.
In de 89e minuut lieten Maric en Annys Radwin een flitsende eentwee zien waarna Rick Voskuil mocht aanleggen voor de 6 - 1 eindstand.

De talenten van Jong Emmeloord winnen deze nuttige oefenwedstrijd met 6 - 1 van Jong MSC en komen dinsdagavond opnieuw in actie.
Dan staat de tweede bekerwedstrijd thuis tegen Jong SVM op het programma. Deze wedstrijd begint om 19:00 uur op de Ervenbos.
Deze verslaggever is er zaterdag weer bij als de blauwen bij de rooie buren op bezoek gaan voor de derde bekerwedstrijd tegen Flevo Boys ( JO19-2 ).
Wij blijven dit team elke zaterdag intensief volgen.

Verslaggever: Klaas Huisman.













Foto's paintballen en BBQ selectie sc Emmeloord


 
 
 
 
 





sc Emmeloord - VVI Idskenhuizen 3 - 1 ( 1 - 0 )

In een open en aantrekkelijke eerste oefenwedstrijd heeft sc Emmeloord met 3 - 1 gewonnen van tweedeklasser VVI uit het Frieze Idskenhuizen.
Over tien dagen komen beide teams elkaar in de beker opnieuw tegen.
De Emmeloorders hebben een lange dag achter de rug want vroeg in de ochtend kwam de gehele selectie bijeen om in Buurse te gaan paintballen. Na een uitgebreide lunch bij Piet volgde er een diepzinnige en uitvoerige eerste wedstrijdbespreking waarbij Trainer Dick Schuurman de opstelling bekendmaakte.
Het team is nog steeds niet compleet waardoor de trainer genoodzaakt was om wat aanpassingen te doen.
Iedereen kreeg minimaal een uur speeltijd en sommige spelers gingen van positie rouleren om andere spelsystemen uit te proberen.

De opstelling van sc Emmeloord:
Niels Boomsma ( 45e Ruben Doorn ), Guido Vissers ( 65e Wiebe Koopmans ), Harm van Wieren, Koen Boneschansker, Maarten Ebbers ( 65e Dylan Werkman ), Mark Staal ( 65e Brahim Boundati ), Wiebe Koopmans ( 30e Denny vd Zee ), Bastian Tabak, Brahim Boundati ( 30e Rik Beekman ), Hans Langedijk & Dylan Werkman ( 30e Rik Schilder ).
Wissels: Ruben Doorn, Rik Beekman, Rik Schilder & Denny vd Zee.
Afwezig/ gebl: Tim Schaafsma, Sander Heimens, Gokhan Pala, Bilal Kebdani, Remco Jonkman, Marcel Westerhof, Mart Matthijssen & Maarten Dekkers.
Trainers: Dick Schuurman & Jan Arjen Kooi
Teammanager: Klaas Huisman
Assistent scheidsrechter: Edwin Berende

In het eerste half uur speelde sc Emmeloord in een 4-3-3 opstelling met het centrale verdedigingsduo Harm van Wieren/Koen Boneschansker met daaromheen de backs Guido Vissers en Maarten Ebbers.
Op het middenveld moesten Mark Staal en Wiebe Koopmans de centrale spil Bastian Tabak ondersteunen en voor de aanvoer zorgen naar de frontlinie met Brahim Boundati, Dylan Werkman en diepe spits Hans Langedijk.
Met name Koen Boneschansker openbaarde zich in deze wedstrijd als een rustige, koele en nuchtere hardwerkende rots in de branding.
In de tweede helft werd Bastian Tabak naar voren geschoven waarna Denny vd Zee en Rik Beekman het middenveld moesten ondersteunen.

De beginfase ging redelijk gelijk op met een optisch veldoverwicht voor sc Emmeloord.
Het Frieze VVI heeft een paar technische spelers in de ploeg, maar konden geen grip krijgen op het hardwerkende en strijdvaardige fanatieke spel van de Emmeloorders.
In deze eerste oefenwedstrijd maakten de nieuwe spelers Dylan Werkman, Mark Staal en Rik Schilder een gretige en fanatieke indruk.
Op aangeven van de sterk spelende Dylan Werkman werd Wiebe Koopmans op randje strafschopgebied in stelling gebracht, maar diens schot zeilde over.
Kort hierop was Dylan Werkman opnieuw iedereen te snel af en werd Mark Staal gevonden. Het venijnige schot van Mark Staal ging rakelings voorlangs.
Na een prachtige dieptepass van Wiebe Koopmans werd voor de derde keer Dylan Werkman op de rechterflank op avontuur gestuurd, maar deze keer lag de doelman van VVI in de weg.

In de 15e minuut lieten de Friezen zich voor het eerst voorin zien waarbij doelman Niels Boomsma in actie moest komen om een treffer te voorkomen.
De Friezen lieten sc Emmeloord het spel maken en zakten terug in de verdedigende stellingen om er vervolgens in de snelle counter gevaarlijk uit te komen.
Er ontstond een open en levendige wedstrijd waarbij beide teams zich lieten gelden. Bij een snelle uitbraak van de Friezen moesten de blauwen alle zeilen bijzetten en greep doelman Niels Boomsma goed in.
In de 22e minuut verscheen de spits van VVI vogelvrij voor het Emmeloordse doel, maar diens inzet ging rakelings voorlangs.
Tot tweemaal aan toe ging de trucendoos open bij Brahim Boundati en werd Hans Langedijk gevonden, maar de doelman van VVI liet zich niet foppen.

In de 30e minuut bracht trainer Dick Schuurman met Rik Schilder, Denny vd Zee & Rik Beekman drie nieuwe spelers in de ploeg en waren er wat omzettingen en aanpassingen te zien.
De nieuwkomer Rik Schilder liet goede dingen zien en was meteen betrokken bij een snelle aanval met Guido Vissers waarbij Hans Langedijk werd gelanceerd, maar diens inzet werd tot corner verwerkt.
In de 38e minuut was het dan raak en kwamen de blauwen via Hans Langedijk op een dikverdiende 1 - 0 voorsprong.
Hier ging een splijtende steekbal van Harm van Wieren aan vooraf waarna Hans Langedijk vanuit de draai met een diagonaal ziedend schot de score wist te openen voor de 1 - 0.
Vlak voor rust kwamen de Friezen weer opzetten en spatte een gevaarlijk boogballetje op de lat uiteen en verdween de rebound naast het doel. Met een 1 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord gingen we rusten.

In de tweede helft mocht Ruben Doorn het Emmeloordse doel gaan verdedigen.
De Emmeloorders begonnen fel en scherp aan de tweede helft waarbij Rik Beekman, Bastian Tabak en Hans Langedijk dichtbij een treffer kwamen.
Mooie pogingen van Rik Schilder en Bastian Tabak gingen naast of voorlangs waarna een hoge voorzet op het hoofd van Hans Langedijk belandde.
De snoeiharde kopbal van Hans Langedijk ketste via de paal terug in het veld waarna Rik Beekman vogelvrij voor het doel niet tot scoren kwam en zijn schot naast het doel zag gaan.
Tot aan de 65e minuut bepaalde sc Emmeloord het ritme van deze wedstrijd en speelde het fris en frivool volop de aanval.
De doelman van VVI moest gestrekt naar de hoek om met zijn vingertoppen een hard schot van Harm van Wieren onschadelijk te maken.
In de 65e minuut probeerde een middenvelder van VVI een huzarenstukje uit te halen door van grote afstand doelman Ruben Doorn te verrassen, maar via onderkant lat ketste de bal terug in het veld waarna ook de rebound niets opleverde.
Trainer Dick Schuurman begon nu aan zijn derde wisselsessie en deed wat omzettingen.
Nu kwamen Wiebe Koopmans, Brahim Boundati en Dylan Werkman voor Maarten Ebbers, Hans Langedijk en Mark Staal in de ploeg.

In de 70e minuut ging de trucendoos weer open bij de grillige dribbelaar Brahim Boundati. Op onnavolgbare wijze werden de Frieze verdedigers op het verkeerde been gezet.
De perfecte voorzet van Brahim Boundati werd bij de tweede paal door Dylan Werkman op zijn pantoffel genomen en liet de Frieze doelman volstrekt kansloos voor de 2 - 0 voor sc Emmeloord.
Meteen vanaf de aftrap hadden de Oranje Skustjesilers het antwoord alweer klaar toen Hans Neuenschwander en Jelle Jelsma dwars door het centrum een eentwee aangingen waarna Hans Neuenschwander verwoestend hard uithaalde voor de 2 - 1 aansluitingstreffer.
Kort hierop kwamen de Friezen dichtbij de gelijkmaker en was er bij een hoge bal een perfecte balaanname van de spits van VVI te zien, maar het zou geen treffer opleveren.

Het slotakkoord was voor de blauwen waarbij Bastian Tabak, Brahim Boundati en Dylan Werkman de doelman van VVI op hun weg vonden.
De koning van de assists Aboe van Wieren had het een poosje aangezien en begon zich nu in de strijd te roeren.
Na een adembenemende eentwee tussen Harm van Wieren en Dylan Werkman mocht de nieuwkomer uit Ens de trekker overhalen voor zijn tweede doelpunt deze middag en de 3 - 1 eindstand.
De Emmeloorders winnen deze nuttige eerste oefenwedstrijd met 3 - 1 van VVI. Na afloop was er een gezellige BBQ party op De Ervenbos.

Dinsdagavond speelt sc Emmeloord zijn tweede oefenwedstrijd uit in Lemmer bij CVVO. Deze oefenwedstrijd begint dan om 19:30 uur in Lemmer.
Volgende week zondag 21 augustus is de eerste bekerwedstrijd uit bij de Zouaven in Grootebroek. De voorbeschouwing volgt later.

Verslaggever: Klaas Huisman.












De voorbeschouwing sc Emmeloord - VVI



Komende zaterdag staat de eerste oefenwedstrijd voor het vernieuwde sc Emmeloord op het programma tegen de zaterdag tweedeklasser VVI uit het Frieze Idskenhuizen.
Deze oefenwedstrijd tegen VVI begint om 14:30 uur op De Ervenbos te Emmeloord. Dinsdagavond 16 augustus staat de tweede oefenwedstrijd  op het programma en zal sc Emmeloord om 20:00 uur in actie komen tegen tweedeklasser CVVO uit Lemmer.
Op zondagmiddag 21 augustus gaat het bekeravontuur beginnen wanneer de Blauwen in het Noord Hollandse Grootebroek de degens gaan kruizen met De Zouaven.
Vanaf zaterdag gaan we de Blauwen weer intensief volgen met wekelijkse voorbeschouwingen en wedstrijdverslagen.

In deze voorbeschouwing kijken we vooruit naar de eerste oefenwedstrijd en nemen we onze tegenstander VVI even onder de loep want tien dagen later op Dinsdagavond 23 augustus komen beide teams elkaar in Idskenhuizen voor de beker opnieuw tegen.
De laatste twee oefenwedstrijden dateren van 2012 en 2013 toen sc Emmeloord eerst thuis met 4 - 1 wist te winnen en daarna uit aan De Stripe ook met 2 - 3 aan het langste eind trok.
Op dinsdagavond 23 augustus staan beide teams voor het eerst in een bekerwedstrijd tegenover elkaar.

De blauwen zijn een klein weekje in training maar zijn vanwege de vakantieperiode nog niet helemaal compleet.
De grote smaakmaker Abdul Boundati is er niet meer bij want Appie maakte de overstap naar de Zeerobben in Harlingen.
Toch was het hartverwarmend om zijn broertje Brahim Boundati zondagochtend als eerste topfit op het trainingsveld te zien.
Vorig seizoen kwam Bram Boundati vanwege een slepende knieblessure amper in actie, maar onze dribbelkoning is weer helemaal terug en vastbesloten om zijn kunstjes weer te laten zien.
Het jeugdtalent Olav Sieljes studeert in de USA terwijl ook het blauwe diamant Maarten Dekkers in het buitenland verblijft.
De oudgedienden Gerke Schaap, Ronald Kleiker en doelman Stefan vd Werff doen een stapje terug en zijn in een lager team gaan spelen terwijl verdediger Wouter vd Velde heeft besloten om te stoppen.
Alle overige spelers inclusief Sander Heimens zijn gebleven met aanvulling van het tweede elftal en vijf nieuwe spelers uit de regio waardoor sc Emmeloord met een selectie van 22 spelers aan het nieuwe seizoen zal gaan beginnen.
De nieuwe spelers bij sc Emmeloord zijn doelman Ruben Doorn ( CVVO Lemmer ), Mart Matthijssen ( RKO Rutten ), Mark Staal ( Espel ), Rik Schilder ( Ens ) & Dylan Werkman ( Ens ).
Van het tweede elftal zijn Koen Boneschansker, Wiebe Koopmans en Bastian Tabak overgeheveld om het eerste te versterken.
De assistenten Jan Arjen Kooi & Arnold Roossien zullen trainer Dick Schuurman gaan bij staan met daaromheen de elftalleiders Herman Vos en Klaas Huisman en verzorger Peter Goetheer. Op de achtergrond zal ook Martin vd Jagt de technische staf gaan helpen.

Zaterdagmiddag komt het nieuwe sc Emmeloord dus in een oefenwedstrijd in actie tegen VVI uit het Frieze Idskenhuizen.
De Voetbal Vereniging Idskenhuizen werd op 16 Juni 1946 in de clubkleuren Oranje Wit opgericht.
Tijdens de oorlogsjaren werd er in de kleuren zwart wit een balletje getrapt op het witzand, maar na de bevrijding kregen de Oranje sentimenten de overhand en wilden de koningshuis gezinde dorpsbewoners in het Oranje Wit spelen.
De VV Idskenhuizen is altijd een gemoedelijke en gezellige Frieze dorpsclub geweest getuige de optochten met de trekharmonica.
Bij de uitwedstrijden zaten de veewagens volgepropt met diehard supporters en moesten de luiken dicht als de politie er aan kwam.
De Oranje Skutsjesilers speelden lange tijd aan de Stipedyk en verhuisden met de trekharmonica in 1982 naar het huidige sportcomplex aan de Stripe.
Deze oergezellige typische Frieze dorpsclub heeft geen jeugdafdeling en telt ongeveer 200 leden verdeeld over vier seniorenteams en een vrouwenteam.

In een ver verleden speelde VVI zelfs op eerste klasse niveau, maar de club kwam in de vrije val terecht en zakte zelfs terug tot de 5e klasse.
Nadat VVI in 2007 kampioen werd in de 5e klasse ging het ineens snel bergopwaarts met de Oranje Skutsjesilers.
In 2008 promoveerde VVI naar de 3e klasse om vervolgens in 2010 kampioen te worden in de derde klasse A.
Vanaf 2010 tot op heden is de Voetbal Vereniging Idskenhuizen een stabiele tweedeklasser.
Vorig seizoen eindigde VVI op een verdienstelijke 5e plek in de tweede klasse I. De Friezen hebben een taaie stugge en fysiek sterke ploeg.
Hoofdtrainer Andre Semplonius is aan zijn tweede seizoen begonnen, maar was in een ver verleden ook al hoofdtrainer in Idskenhuizen.
Deze trainer deed daarna ervaring op bij Nijland, QVC & Oudehaske om weer op het oude nest terug te keren.
De selectie heeft een gemiddelde leeftijd van 26 jaar oud waarbij Johannes Honke Kuperus met zijn 36 jaar de oudste speler is.
Deze oude rot is tevens met 225 doelpunten de clubtopscorer aller tijden bij de Oranje Skutsjesilers. De jongste speler Jelle Jelsmer is 20 jaar oud.
Vorig seizoen was Ronald de Jong alias de Engelsman met tien competitiedoelpunten de topscorer met daarachter Toby Draaisma en Johannes ( snake ) Lindeboom met negen en zeven doelpunten.
De bijnamen Solo, Baffie, Gremhintsje, Crocky, Plasser, Sempie, Wiebepeukje en Tippa spreken tot de verbeelding, maar het typeert de humor, de sfeer, de beleving en de kracht bij deze oer Frieze dorpsclub.

Het Frieze dorp Idskenhuizen heeft ongeveer 400 inwoners en ligt ten westen van Sint Nicolaasga dichtbij het Idskenhuizermeer.
In de volksmond wordt Idskenhuizen ook wel Jiskenhusen genoemd en in het centrum staat het gedenkteken voor Egbert Douwes de grondlegger van het koffieconcern Douwe Egberts die ooit in het dorp woonde.
Vroeger maakte Idskenhuizen deel uit van de gemeente Skarsterlan, maar sinds 2014 behoort het dorp tot de gemeente De Friese Meren.

Zaterdagmiddag om 14:30 uur is de aftrap op de Ervenbos van de allereerste oefenwedstrijd in aanloop naar het nieuwe seizoen.
Tien dagen later gaan de Blauwen naar Friesland om in de beker opnieuw de degens te kruizen met de voetbalvereniging Idskenhuizen.
Het eerste verslag volgt zaterdagavond.

Verslaggever: Klaas Huisman.




















Verslag Jong sc Emmeloord ( JO19 ) - Jong Staphorst ( JO19 )

De beloften van sc Emmeloord hadden nog maar 1 training in de benen en dit was goed te zien in de eerste helft tegen Jong vv Staphorst.
De gehele eerste helft was het team zoekende naar de juiste spelpatronen en automatismes en liepen de blauwen lange tijd achter de feiten aan.
In de rust nam trainer Frank vd Werf zijn maatregelen waarna de blauwe desperado's in een wervelende en spectaculaire tweede helft orde op zaken stelden.
Komend weekend staat de eerste bekerwedstrijd tegen de beloften van VHK op het programma waarna Flevo Boys ( JO19-2 ) & Jong SVM de bekerpoule compleet maken.
Hoe staan de beloften van sc Emmeloord erop? de verwachtingen zijn hooggespannen om een rol van betekenis te spelen in de eerste klasse.
Op zaterdag 3 September is in Sint Jansklooster tegen VHK de aftrap van het nieuwe seizoen.
Hieronder het verslag van de eerste oefenwedstrijd tegen hoofdklasser vv Staphorst.

De opstelling van Jong sc Emmeloord ( JO19 ):
Gio Huijsmans, Roy Pettinga, Justin vd Poel, Koen Kroes, Mike Schuller, Wessel Schepers, Robin Elsinga, Joost van Tilburg, Ennes Radwan, Jordi Benjamins & Rik Voskuil.
In de tweede helft kwamen de broertjes Mark en Lucas Loosman, Iwan de Vries, Mark Naaktgeboren & Stefan Berendsen in de ploeg.
Trainer: Frank vd Werf
Teammanager: Jacob Loosman

Tot aan de 20e minuut wilde er weinig lukken en speelden de blauwe desperado's rommelig en onsamenhangend.
Er werd veelvuldig onnodig balverlies geleden omdat Staphorst veel feller en scherper uit de startblokken kwam.
Met name op het middenveld werden er veel duels verloren.
De eerste kansjes waren dan ook voor de blauw gele staphorster boeren. Een verre ingooi bezorgde de snelle rechtsbuiten van Staphorst een vrije doortocht, maar Emmeloord doelman Gio Huijsmans greep goed in.
Tot tweemaal aan toe verschenen de gasten gevaarlijk voor het Emmeloordse doel waar Gio Huijsmans alle zeilen moest bij zetten.
Vooral bij de gevaarlijke indraaiende corners was het telkens alle hens aan dek in de Emmeloordse verdediging.
De blauwe gele boeren stonden tactisch goed en verstoorden in een vroeg stadium de opbouw bij sc Emmeloord.
Het enigste wapenfeit was een schotje van Jordi Benjamins die rakelings naast het doel zeilde.
Totaal tegen de verhouding in kwam sc Emmeloord in de 23e minuut uit een strafschop op een 1 - 0 voorsprong.
Voor de eerste keer ontsnapte Rik Voskuil aan zijn directe bewaker die onmiddelijk aan de noodrem trok waarna Rik onderuit ging in het Staphorster strafschopgebied.
Deze strafschop werd uiterst koelbloedig door Ennis Radwan strak in de hoek geschoten voor de 1 - 0 voorsprong voor de Blauwe Desperado's.

Kort hierop kregen de gasten uit Staphorst twee enorme mogelijkheden en werd sc Emmeloord opnieuw teruggedrongen en vastgezet.
Na een slordige verdedigingsfout glipte de spits van Staphorst door de blauwe verdediging om vervolgens via een Emmeloordse been doel te treffen voor de 1 - 1 gelijkmaker in de 28e minuut.
Met name op het middenveld werd de slag verloren waardoor de gasten net iets sneller de bal konden laten rondgaan.
Nadat een kopbal van Staphorst ternauwernood van de doellijn werd gehaald kwamen de gasten in de 38e minuut op een 1 - 2 voorsprong.
Hier ging een slim subtiel steekballetje dwars door het centrum aan vooraf waarna de spits van Staphorst de hoek kon uitzoeken voor de 1 - 2 voorsprong.
Vlak voor rust zette sc Emmeloord weer aan en kreeg het via Ennis Radwan en Jordi Benjamins kansen om terug te komen.
Nadat een speler van Staphorst even langs de kant moest afkoelen sloegen de Blauwe Desperado's genadeloos toe.
Na een schitterende eentwee tussen Rik Voskuil en Ennis Radwan werd Robin Elsinga in stelling gebracht voor de 2 - 2 ruststand.

Trainer Frank vd Werf had genoeg gezien en deed wat aanpassingen en omzettingen om het middenveld weer onder controle te krijgen.
Hij bracht de broertjes Mark en Lucas Loosman, Iwan de Vries en Mark Naaktgeboren in de ploeg.
Plotseling ging het lopen en kantelde deze wedstrijd volledig in het voordeel van de Blauwe Desperado's.
De rollen waren nu compleet omgedraaid want Staphorst werd op eigen helft vastgezet en kwam niet meer aan opbouwen toe.
In een mum van tijd regende het doelpunten en nam een wervelende sc Emmeloord afstand van de Staphorster Boeren.
In de 52e minuut scoorde Ennis Radwan met een intikker op aangeven van Robin Elsinga de 3 - 2 voor de blauwen.
In de 58e minuut profiteerde Robin Elsinga van een groffe verdedigingsfout en stond de 4 - 2 op het scorebord.
De druk nam toe en werd nu opgevoerd waarna Rik Voskuil een fabuleuze actie in huis had en op maat Jordi Benjamins bediende voor de 5 - 2 voor de Blauwe Desperado's.
Kort hierop belandde een voorzet van Jordi Benjamins haarzuiver op de stropdas bij Stefan Berendsen waarna deze pinchhitter met een verwoestende uithaal doel trof voor de 6 - 2 voor sc Emmeloord.
Het publiek genoot met volle teugen van deze weegaloze galavoorstelling en scandeerde de tien tien tien, maar helaas zou het zover niet komen.
Beide teams kregen in de slotfase de nodige kansen en het is ontzettend jammer dat de Blauwe Desperado's de teugels een beetje lieten vieren. In de 89e minuut ging doelman Gio Huijsmans in de fout waarna Staphorst nog iets kon terug doen voor de 6 - 3.
Met deze afgetekende 6 - 3 overwinning op Staphorst kunnen de Desperado's vooruit kijken en met vertrouwen aan de bekerwedstrijd tegen VHK beginnen.
Er is weliswaar nog werk aan de winkel voor trainer Frank vd Werf, maar de kogel is door de kerk en ondanks slechts 1 training in de benen heeft het talentvolle Jong sc Emmeloord veel potentie en mogelijkheden.
Zaterdagmiddag om 12:00 uur wacht op de eigen Ervenbos de eerste bekerconfrontatie met VHK.
We blijven dit team intensief volgen.

Verslaggever: Klaas Huisman.