Verslag LSC 1890 - sc Emmeloord

LSC 1890 Sneek  -  sc Emmeloord   4  -  0   (  1  -  0  )

Een worstelend en aangeslagen sc Emmeloord gaat in Sneek kansloos met 4 - 0 onderuit bij titelkandidaat LSC 1890.
De Emmeloorders worden geteisterd door tegenslagen en maakten  een matte en machteloze indruk waardoor het seizoen als een nachtkaars lijkt uit te gaan voor de blauwen.
Trainer Dick Schuurman kon deze wedstrijd niet over de geschorste Ronald Kleiker beschikken en tot overmaat van ramp viel tijdens de warming up ook nog eens aanvaller Sander Heimens uit met een heupblessure.
Hierdoor was de trainer genoodzaakt om op het allerlaatste moment nog aanpassingen te doen en mocht de snelle Rik Beekman zijn opwachting in de hoofdmacht maken.

Na een flinke heftige hagelbui arriveerden wij op het stokoude en historische sportpark van de Lycurgus Sparta Combinatie uit 1890.
Een rondwandeling over het sportpark brengt oude vervlogen tijden weer tot leven want de oude houten tribune en houten kantine met de indrukwekkende elftalfoto's op de muren lijkt wel een openluchtmuseum.
De sfeervolle houten kantine heeft wel iets van een oude stationsrestauratie waar de tijd heeft stil gestaan.

Op deze koude kille en gure lentedag werd er met een harde straffe wind afgetrapt op het kunstgrasveld van LSC 1890.
De thuisploeg liet er geen gras over groeien en opende sterk met veel druk en pressie naar voren toe.
Met een snelle balcirculatie werden de Emmeloorders teruggedrongen en de duimschroeven aangezet.
Nadat een poging van Martijn Zwaga werd geblokt werd de rebound van Patrick Zijda ternauwernood tot corner verwerkt.
Na slordig balverlies op het middenveld diende zich snel de tweede kans aan voor het ontketende LSC 1890.
Op aangeven van Allard Westerdijk vond Patrick Zijda de doelman van sc Emmeloord Stefan vd Werff op zijn weg.

De Emmeloorders hadden de grootste moeite om onder de inmense druk uit te komen en probeerden met lange ballen hun voorhoedespelers Hans Langendijk, Rik Beekman en Maarten Dekkers te bereiken. Gaandeweg ging de stormloop een beetje liggen en kropen de Emmeloorders uit hun schulp.
Het leverde in 12e minuut een mooie kans op voor Gerke Schaap, maar diens schot zeilde rakelings naast het Frieze doel.
Aan de andere kant zeilde een ziedend schot van Andy de Vries rakelings over het Emmeloordse doel.
In de 15e minuut kwam LSC 1890 na een slordige verdedigingsfout op een 1 - 0 voorsprong. Een dieptepass kwam op maat bij Erwin Slik terecht die de bal onhoudbaar diagonaal in de verre hoek schoot voor de snelle 1 - 0 voorsprong voor de Frieze Spartanen.

Met name de snel opkomende backs van LSC Martijn Zwaga en Steven vd Zee bezorgden de Emmeloordse verdediging handenvol werk.
De verdedigers Harm van Wieren, Wouter vd Velde en Maarten Ebbers moesten alle zeilen bijzetten om het gevaar te keren.
Op het middenveld werden felle messcherpe duels uitgevochten waarbij de Friezen steeds feller en doortastender waren.
Een gevaarlijk schot van Allard Westerdijk werd ternauwernood door Wouter vd Velde tot corner verwerkt waarna Emmeloord doelman Stefan vd Werff in actie moest komen om Patrick Zijda, Erwin Slik & Andy de Vries van het scoren te houden.
Vlak voor rust bleek Emmeloord aanvaller Maarten Dekkers niet meer verder te kunnen en kwam Denny vd Zee hem vervangen.
Met een 1 - 0 stand voor LSC 1890 gingen we rusten.

De knusse houten kantine van LSC was intussen behoorlijk volgelopen waar de Blauwe supporters de eerste helft nog eens onder de loep namen. De supporters reageerden zorgelijk en teleurgesteld want de  laatste weken is sc Emmeloord behoorlijk uit vorm en onherkenbaar.

De gehele tweede helft maakte sc Emmeloord een aangeslagen en machteloze indruk en werd er helemaal niets meer gecreeerd.
Nadat Emmeloord doelman Stefan vd Werff tweemaal in actie moest komen om Erwin Slik en Patrick Zijda van het scoren te houden was het in de 60e minuut opnieuw raak.
Vanaf grote afstand vuurde Rodi de Boer een kanonskogel af die verpletterend tegen de touwen uiteen spatte voor de 2 - 0 voor LSC 1890.
De Emmeloorders hadden deze tegenslag nog niet verwerkt of in de  62e minuut scoorde Erwin Slik met een verwoestende uithaal ook nog de 3 - 0 voor de Frieze Spartanen.
Normaliter staat de Emmeloordse verdediging bekend als het ijzeren gordijn, maar nu leek het wel gatenkaas en oogde de verdediging onzeker, kwetsbaar en chaotisch.
In de 65e minuut werd de Emmeloordse verdediging op kinderlijke wijze ontrafeld en te kijk gezet toen Andy de Vries iedereen op het verkeerde been zette en Allard Westerdijk bediende voor de 4 - 0 voor LSC 1890.

In de slotfase probeerde sc Emmeloord nog aan te zetten en iets terug te doen, maar het wilde eenvoudigweg niet meer lukken.
Een vrije trap van invaller Abdul Boundati was typerend voor de huidige situatie en verdween huizenhoog over het doel.
Uit een corner doken Harm van Wieren en Denny vd Zee gevaarlijk op voor het Frieze doel waar de kopbal van Denny vd Zee werd geblokt.
Zelfs een eretreffer zat er niet meer in voor het getergde en geplaagde sc Emmeloord want de beste kansen waren daarna weer voor de Friezen. Het is aan doelman Stefan vd Werff te danken dat de schade nog enisgzins beperkt bleef.
Door deze ruime 4 - 0 nederlaag staan de Emmeloorders op een vijfde plek in de tweede klasse en is de nacompetitie niet meer haalbaar.
Dit seizoen lijkt als een nachtkaars uit te gaan voor het geplaagde sc Emmeloord.
De thuisploeg LSC 1890 staat op een tweede plek met slechts twee punten achterstand op de koploper FC Wolvega.

Volgende week speelt sc Emmeloord een thuiswedstrijd tegen de nummer zeven GAVC uit het Frieze Grou.
De Emmeloorders zijn thuis op de Ervenbos nog steeds ongeslagen en willen dit graag zou blijven.
Deze wedstrijd begint om 14:00 uur op sportpark De Ervenbos te Emmeloord.
Er komen geen voorbeschouwingen meer, maar volgende week is er wel weer een wedstrijdverslag.

De opstelling van sc Emmeloord:
Stefan vd Werff, Maarten Ebbers, Harm van Wieren, Wouter vd Velde, Guido Vissers, Gerke Schaap, Marcel Westerhof ( 75e Olav Sieljes ), Gokhan Pala, Hans Langendijk, Rik Beekman ( 66e Abdul Boundati ) & Maarten Dekkers ( 42e Denny vd Zee ).
Wissels: Tim Schaafsma, Olav Sieljes, Abdul Boundati & Denny vd Zee.
Geschorst: Ronald Kleiker
Geblesseerd: Sander Heimens & Brahim Boundati.
Trainers: Dick Schuurman & Rob Nugter
Teammanagers: Peter Post & Rob Nugter
Verzorger: Peter Goetheer
Assistent scheidsrechter: Herman Vos uit Marknesse.

Alle overige uitslagen van de tweede klasse K:
FC Wolvega  -  DTD Jelsum   3  -  1
VKW Westerbork  -  vv Beilen   2  -  0
sv Olyphia Noordwolde  -  vv Lemmer  1  -  0
ONB Drachten  -  vv Ruinerwold   1  -  1
vv Steenwijk  -  LAC Frisia Leeuwarden  1  -  4
GAVC Grou  -  MKV'29 Leeuwarden   3  -  3

Verslaggever: Klaas Huisman.

Tollebeek F 2 - SC Emmeloord F2G

Vol goede moed vertrokken we naar Tollebeek, onderweg in de auto werd al gezegd vorige keer hebben we dik gewonnen. We kunnen het. Ze starten op het veld met het idee te winnen, maar al snel liet Tollebeek weten dat dat niet zomaar gaat 1-0!
Hup nu wij, maar nee nog een keer Tollebeek 2-0!
SC Emmeloord word nu echt fanatiek loopt goed vrij, speelt over, en Jesper scoort 2-1 ( zonder het zelf door te hebben).
Yes! Nu vol goede moed door. Overspelen,poging op doel maar nee de keeper schopt hem weg, helaas voor de keeper recht op Kay af en die geeft de bal een knal! Jaa!!! 2-2!
Nu willen we alleen nog maar scoren zijn met zijn allen vooraan en daar maakt Tollebeek gebruik van onze keeper staat alleen en houd de bal niet 3-2.
Jammer, maar hup nu wij.
Nee binnen 4 minuten doelpunt Tollebeek 4-2.
Nu genoeg vonden we, maar nee ook hup 5-2.
Maar nu is het echt genoeg, Alban zet het op een lopen speelt over krijgt bal terug en... Scoort! 5-3!!
Dit gaat weer de goede kant op en hup nog een keer Alban!!! 5-4!
Kunnen we nog één?
Maar helaas dit was de eindstand ze hebben keihard gestreden, volgende keer nog meer verdedigen en dan....?

SCE F2 - VWC F1


De thuiswedstrijd tegen VWC stond vandaag op het programma. De vorige uitwedstrijd kon in de slotminuten gewonnen worden met 5-4 na een flinke achterstand te zijn begonnen aan de tweede helft. Wellicht dat het vandaag anders zou gaan lopen. Het is per slot van rekening nu eenmaal lekkerder te voetballen door zelf op voorsprong te komen. Sander kon net als de vorige wedstrijd weer beschikken over alle spelers dus kon er met twee spelers continue worden gewisseld.

SCE begon agressief aan de wedstrijd en probeerde zo snel mogelijk een doelpunt te maken. Nadat de teams elkaar zo'n 5 minuten hadden afgetast kon Jesper, die net in het spel was gekomen zowaar een doelpunt maken. SCE kon alleen niet lang genieten van de voorsprong want na 2 minuten stond het al weer een 1-1 door een goed uitgespeelde kans van VWC die net als de vorige wedstrijd erg compact speelden op het middenveld. De F2 van SCE is door Sander echter geleerd om het veld breed te houden en aan te vallen via de zijkanten. Ondanks alle aanwijzingen vanaf de zijkant lukte het maar niet om weer op voorsprong te komen. Integendeel de aanvallers van VWC konden de verdediging van SCE zomaar ontlopen en de 1-2 te scoren. Gelukkig kon SCE de achterstand vlak voor rust nog inlopen via een knap doelpunt van Jorn na een goede voorzet van Milan.

Met 2-2 op het scorebord kon de tweede helft begonnen worden. Ondanks dat SCE de tweede helft goed was begonnen kwam VWC wederom op voorspong door een afstandsschot die door een goed keepende Janitha niet kon worden tegen gehouden, 2-3.  Na dit doelpunt was het weliswaar SCE die de betere kansen had op een gelijkmaker maar de doelvrouw van VWC wist iedere keer de bal uit het doel te houden. Maar na 6 minuten was daar dan toch de verdiende goal door Alban die goed werd bediend door Björn, 3-3. Nu ging het een tiental minuten gelijk op en waren er goede kansen voor beide teams. Helaas voor SCE werd een afstandschot door Björn van richting veranderd waardoor het voor Janitha onmogelijk was om een eigen doelpunt te voorkomen. SCE toonde echter net als in de vorige wedstrijd tegen VWC een vechtersmentaliteit en kon op karakter met weliswaar wat rommelig voetbal toch weer de stand gelijk maken 4-4. Met nog twee minuten te spelen begon SCE wat angstig te spelen en werd de bal weg gewerkt door de bal regelmatig over de zijlijn te schieten. In de hoop zo de wedstrijd uit te spelen en met een gelijk spel genoegen te nemen had VWC het geluk aan de zijde. Ze wonnen namelijk in de laatste minuten van de wedstrijd na een hoekshop die in eerste instantie werd weggewerkt maar in de rebound toch werd binnen geschoten.

Al met al jammer zeker met de wetenschap dat Flevo Boys wel heeft gewonnen en daardoor bovenaan staat en SCE tweede. Om de koppositie weer te kunnen heroveren zal SCE volgende week in ieder geval de uitwedstrijd moeten winnen tegen Tollebeek en wellicht kan VWC ook stunten tegen Flevo Boys en ook winnen.

Verslag vv Steenwijk - sc Emmeloord

vv Steenwijk   -  sc Emmeloord    3  -  2  (  1  -  2  )

In een levendige rommelige en chaotische wedstrijd heeft sc Emmeloord ondanks een 0 - 2 voorsprong uiteindelijk met 3 - 2 verloren bij vv Steenwijk.
Door deze 3 - 2 nederlaag en de ruime 0 - 7 overwinning van VKW op sv Olyphia staan de Emmeloorders op een gedeelde vijfde plek in de tweede klasse.
De topper tussen de koploper FC Wolvega en de nummer twee LSC 1890 uit Sneek is in een verrassende 1 - 2 overwinning voor de blauwe spartanen geeindigd waardoor de Sneekers nog maar twee punten hebben goed te maken op de paarse wolven.

Na een zeer gastvrij ontvangst bij de vv Steenwijk en een hartelijk weerzien met oud Emmeloordtrainer Jan Boxum begonnen beide teams aan een intensieve warming up.
Voorafgaand aan deze wedstrijd was er een minuut stilte wegens het overlijden van de oud clubarts van vv Steenwijk en tevens ook voor de vrouw van de kantinebeheerder die vorige week was overleden.

Trainer Dick Schuurman kon deze wedstrijd geen beroep doen op Wouter vd Velde, Hans Langendijk en Abdul Boundati waardoor Marcel Westerhof zijn opwachting mocht maken.
De opstelling van sc Emmeloord staat onderaan dit verslag.

Bij vv Steenwijk stond oudgediende Marcel Tiemens op doel die ooit in een ver verleden het doel bij sc Emmeloord verdedigde.
In een rommelige en onrustige beginfase opende vv Steenwijk scherper en feller dan sc Emmeloord.
Vanaf de linkerflank zorgde Robert vd Leij voor veel gevaar waarbij Justin Thorn en Anne Baas regelmatig in stelling werden gebracht.
Tot tweemaal aan toe moest Emmeloord doelman Stefan vd Werff in actie komen om Robert vd Leij en Justin Thorn af te kunnen stoppen.
De thuisploeg kreeg in de beginfase drie corners op rij te nemen waarbij de verdediging van sc Emmeloord alle zeilen moesten bijzetten.
Een kopbal van Anne Baas ging over het doel en een doorbraak van Justin Thorn werd ternauwernood onderschept door de hardwerkende back Remco Jonkman.

Gaandeweg ging het rood witte offensief liggen en kropen de Emmeloorders uit hun schulp.
Nadat een voorzet van Sander Heimens op het dak van het doel belandde en sloegen de Emmeloorders in de 10e minuut genadeloos toe na een slordige verdedigingsfout van Steenwijker Anne Baas.
Het was de grillige Gerke Schaap die deze foute pass wist te onderscheppen en uiterst koelbloedig de bal in de verre hoek wist te schieten voor de snelle 0 - 1 voorsprong voor sc Emmeloord.
Kort hierop kreeg vv Steenwijk via Robert vd Leij een goede kans, maar met uitstekend voetenwerk bracht Stefan vd Werff redding.
In de 18e minuut was er een doorbraak van Maarten Dekkers te zien die de doelman van Steenwijk wist te omspelen, maar op het allerlaatste moment werd zijn inzet door Steenwijk verdediger Ralph Groenink van de doellijn gehaald.
Even later spatte een vrije trap van Gerke Schaap via de paal uiteen waarna de rood witten weer kwamen opzetten.

Beide teams grossierden in foute passes en veelvuldig balverlies, maar ondanks de vele fouten golfde het spel in een hoog tempo op en neer en creeerden beide teams een paar goede kansen.
In de 30e minuut dook Lars de Boer vogelvrij op voor het Emmeloordse doel, maar oog in oog met Stefan vd Werff ging zijn inzet naast het doel.
Aan de andere kant lanceerde Gerke Schaap de inkomende Harm van Wieren, maar diens schot miste de kracht en werd eenvoudig gekeerd door Steenwijk doelman Marcel Tiemens.
In de 38e minuut scoorde Sander Heimens uit een van richting veranderde vrije trap de 0 - 2 voor sc Emmeloord en leek deze wedstrijd gespeeld. Kort hierop scoorde vv Steenwijk de 1 - 2 aansluitingstreffer.
In de 40e minuut kreeg Emmeloord doelman Stefan vd Werff een schot van Stan Groenink niet onder controle waarna Robert vd Leij in de rebound de 1 - 2 tegen de touwen schoot.
Vlak voor rust gingen de hemelsluizen open en regende het hagelstenen toen Rik Beekman en Ronald Kleiker dichtbij een treffer waren, maar Steenwijk doelman Marcel Tiemens gaf geen krimp.
Met een 1 - 2 voorsprong voor sc Emmeloord gingen we rusten.

De tweede helft was amper begonnen of Steenwijk trainer Jan Boxum bracht zijn aanvaller Wenchell Keus voor verdediger Stan Groenink in de ploeg waarna de thuisploeg op zoek ging naar de gelijkmaker.
Beide teams schotelden het talrijke publiek een levendige aantrekkelijke maar ook een rommelige en chaotische wedstrijd voor.
In de 60e minuut moest Emmeloord doelman Stefan vd Werff tot het uiterste gaan om een inzet van Shane vd Horst te pareren.
Kort hierop kreeg vv Steenwijk een strafschop te nemen na een overtreding van de ijverige Remco Jonkman op Shane vd Horst.
Deze strafschop werd in de 62e minuut benut door Anne Baas voor de 2 - 2 gelijkmaker.

De Emmeloorders reageerden furieus en kregen via Maarten Dekkers, Harm van Wieren en Ronald Kleiker kansen om weer op voorsprong te komen. Helaas wist het blauwe diamant niet te profiteren van een misverstand in de Steenwijkse verdediging.
Een corner veroorzaakte een gigantische scrimmage voor het Steenwijkse doel waarbij inzetten van Harm van Wieren en Ronald Kleiker ternauwernood werden geblokt.
Aan de andere kant werd een harde kopbal van Steenwijk aanvaller Winchell Keus buiten bereik van de doelman door Marcel Westerhof van de doellijn gehaald.

Beide teams speelden nu vol op de aanval en kregen goede kansen, maar het was vv Steenwijk die in de 72e minuut op een 3 - 2 voorsprong kwam. Op aangeven van Robert vd Leij scoorde Lars de Boer van dichtbij de 3 - 2 voor de rood witten.
In een bloedstollende en spannende slotfase golfde het spel op en neer.
Voor de thuisploeg vonden Winchell Keus en Shane vd Horst de doelman van sc Emmeloord op hun weg waarna de blauwen zich opmaakten voor een hectisch wanhoopsoffensief.
Na een perfecte voorzet van Denny vd Zee werd Maarten Dekkers gevonden, maar het blauwe diamant kwam weer niet tot scoren en zag zijn inzet via onderkant lat uiteen spatten.
Een vrije trap van Gerke Schaap werd door doelman Marcel Tiemens onschadelijk gemaakt waarna een inzet van Gokhan Pala rakelings naast het doel ging.
Ver in blessuretijd leek Gerke Schaap de gelijkmaker te scoren, maar met een geweldige reflex hield Steenwijk doelman Marcel Tiemens zijn doel schoon waardoor vv Steenwijk deze wedstrijd met 3 - 2 weet te winnen.
Man of the match bij vv Steenwijk: doelman Marcel Tiemens
Man of the match bij sc Emmeloord: Harm van Wieren

Volgende week speelt sc Emmeloord in Sneek een uitwedstrijd bij de nummer twee LSC 1890. Deze wedstrijd begint om 14:00 uur aan de Leeuwarderweg te Sneek.
Hieronder volgen de opstellingen van beide teams.

De opstelling van vv Steenwijk:
Marcel Tiemens, Michiel Stam, Stan Groenink ( 50e Winchell Keus ), Erik Hartsuiker, Shane vd Horst ( 88e Danny Koolen ), Anne Baas, Justin Thorn, Robert vd Leij ( 75e Aswin Mulder ), Mense Ruiter, Lars de Boer & Ralph Groenink.
Wissels: Aswin Mulder, Winchell Keus, Danny Koolen & Marijn Boer.
Technische staf: Jan Boxum & Kees de Jong
Teammanagers: Jan van Olphen & Jacob Schipper
Verzorger: Harm Boer
Assistent scheidsrechter: Dhr. Mulder uit Steenwijk

De opstelling van sc Emmeloord:
Stefan vd Werff, Maarten Ebbers, Harm van Wieren, Gokhan Pala, Remco Jonkman, Marcel Westerhof, Ronald Kleiker ( 78e Guido Vissers ), Gerke Schaap, Sander Heimens, Maarten Dekkers & Rik Beekman ( 70e Denny vd Zee ).
Wissels: Tim Schaafsma, Guido Vissers, Denny vd Zee & Robin Elsinga.
Gele kaarten: Ronald Kleiker & Remco Jonkman.
Geblesseerd/afw: Wouter vd Velde, Hans Langendijk, Abdul Boundati, Brahim Boundati, Danny de Graaf, Olav Sieljes, Bastian Tabak & Niels Boomsma.
Technische staf: Dick Schuurman & Rob Nugter
Teammanagers: Peter Post & Rob Nugter
Assistent scheidsrechter: Herman Vos uit Marknesse.
De scheidsrechter: Dhr. A. Jansen.

Verslaggever: Klaas Huisman.

Verslag LAC Frisia - sc Emmeloord

L.A.C. Frisia 1883  -  sc Emmeloord   2  -  0   (  2  -  0  )

In de tweede klasse Noord heeft een flets en matig sc Emmeloord in Leeuwarden totaal onnodig met 2 - 0 verloren bij LAC Frisia.
Door deze zure en teleurstellende nederlaag en de overwinning van VKW Westerbork op DTD zijn de Emmeloorders naar de vijfde plek afgezakt.

Trainer Dick Schuurman valt niet te benijden en moest ook deze wedstrijd behoorlijk improviseren om een degelijk team binnen de lijnen te krijgen.
De grillige aanvaller Sander Heimens kon wegens een schorsing niet in actie komen terwijl de creatieve middenvelders Abdul Boundati en Gokhan Pala en verdediger Guido Vissers ook niet van de partij waren.
Enkele tientallen sc Emmeloord supporters hadden de moeite genomen om het team in Leeuwarden aan te moedigen.
Het was gezellig vertoeven op de tribune bij LAC Frisia waar onder een aangenaam voorjaarszonnetje werd afgetrapt op de Magere Weide.

Met name Gokhan Pala en Abdul Boundati werden enorm gemist op het haperende middenveld van sc Emmeloord.
De nood was zo hoog dat Trainer Dick Schuurman good old Laurens Rasing van stal moest halen om weer zijn comeback in het eerste elftal te maken.
Met Laurens Rasing, Ronald Kleiker en Gerke Schaap op het middenveld probeerde sc Emmeloord iets te forceren, maar het team oogde flets, onzeker en miste de creativiteit en rust op het middenveld.
De opbouw van sc Emmeloord werd in een vroeg stadium verstoord waardoor het middenveld deze wedstrijd niet tot zijn recht kwam en constant achter de feiten aanliep.
Door de problemen op het middenveld ontstonden er grote ruimte's  die niet vielen te overbruggen waardoor de verdedigers Harm van Wieren, Wouter vd Velde, Remco Jonkman en Maarten Ebbers een zware dag hadden.
De opstelling van sc Emmeloord staat onderaan dit verslag.

In de 4e minuut viel een diepe bal totaal verkeerd achter de weifelende verdediging van sc Emmeloord waarna Willem Mollema er als de kippen bij was om met een snelle kapbeweging iedereen op het verkeerde been te zetten.
Met een bekeken schuiver in de korte hoek wist Willem Mollema de doelman van sc Emmeloord te passeren voor de snelle 1 - 0 voorsprong voor LAC Frisia.
De thuisploeg was veel feller en scherper in de onderlinge duels en trok het initiatief naar zich toe.
Een vrije trap van Mark den Hartog werd stijlvol door Emmeloord doelman Stefan vd Werff gepareerd en een gevaarlijk schot van Willem Mollema werd ternauwernood geblokt door uitblinker Wouter vd Velde.
Tot aan de 20e minuut bepaalde LAC Frisia het tempo van deze wedstrijd maar gaandeweg dienden zich de eerste kansjes voor sc Emmeloord aan.

In de 20e minuut lanceerde Hans Langendijk met een slim balletje opzij de blonde pijl Rik Beekman, maar het schitterende schot van Rik Beekman werd met de nodige moeite door de doelman van Frisia uit de verre hoek getikt en tot corner verwerkt.
Een vrije trap van Gerke Schaap werd eveneens door de doelman van Frisia onschadelijk gemaakt en in deze fase leek de gelijkmaker een kwestie van tijd. Nadat Rik Beekman en Maarten Dekkers met de nodige moeite werden onderschept kwamen de Frisianen weer opzetten.

In de 34e minuut dook Frisia speler Leon Ydema in kansrijke positie op voor het Emmeloordse doel waarna diens inzet op het nippertje tot corner werd verwerkt. Bij elke corner van Frisia was het alle hens aan dek in de Emmeloordse verdediging waarbij Stefan vd Werff alle hulp van zijn verdedigers nodig had om zijn doel schoon te houden.
In de 40e minuut kwam LAC Frisia via een klutsbal van Hidde Pater op een 2 - 0 voorsprong.
Hier ging een actie van Mark den Hartog aan vooraf die vanuit zijn ooghoeken Hidde Pater vogelvrij voor het doel zag opduiken.
Via onderkant lat liet Hidde Pater doelman Stefan vd Werff volstrekt kansloos voor de 2 - 0 ruststand in Leeuwarden.

In de kantine ontstond er een heftige discussie onder de bezorgde blauwe supporters van sc Emmeloord.
De laatste weken draait het niet lekker meer en lijkt het team wel verkrampt, onzeker en zelfs een tikkeltje onverschillig.
De topscorer Maarten Dekkers staat al wekenlang droog en het team heeft niet meer die onoverwinnelijke en zelfverzekerde uitstraling  van voor de winterstop.

Trainer Dick Schuurman was nu genoodzaakt om aanpassingen te doen om nog iets te forceren waarna middenvelder Ronald Kleiker in de spits werd geposteerd om Hans Langendijk, Maarten Dekkers en Rik Beekman te ondersteunen.
De gehele tweede helft probeerde sc Emmeloord uit alle macht terug  te komen en creeerden de blauwen een enorm veldoverwicht.
De doelman van Frisia moest in actie komen om een kopbal van Ronald Kleiker onschadelijk te maken en een inzet van Rik Beekman te pareren.
Een prachtig ziedend schot van Laurens Rasing zeilde rakelings naast waarna de doelman van Frisia uit zijn doel moest komen om een doorbraak van Ronald Kleiker te verijdelen.
Met veel pressie en druk naar voren toe werd Frisia teruggedrongen en kreeg  sc Emmeloord kleine kansjes om iets terug te doen, maar de eindpassing bleef slordig en onzuiver.

Het spelbeeld oogde flets, rommelig en onnauwkeurig waarbij er onnodig veel balverlies werd geleden.
Onder aanvoering van Wouter vd Velde, Harm van Wieren en IJzervreter Ronald Kleiker trokken de Emmeloorders ten strijde.
De thuisploeg zakte tot ontevredenheid van Frisia trainer Johan Groote in en liet sc Emmeloord opkomen, maar het vele balbezit leverde weinig op.
De Frisianen loerden slim op de snelle counter en kregen via Willem Mollema en invaller Patrick Hoving kansen om het duel te beslissen.
Na een snelle actie van Hidde Pater werd Willem Mollema in stelling gebracht, maar voor open doel ging deze bal er niet in.
In de slotfase bracht Trainer Dick Schuurman de jeugdspelers Danny de Graaf en Robin Elsinga in de ploeg voor Rik Beekman en Ronald Kleiker.
Met name Danny de Graaf liet aardige acties zien en maakte een gretige indruk.
In de 75e minuut dook Danny de Graaf vogelvrij op voor het Frieze doel, maar zijn inzet werd ternauwernood tot corner verwerkt.
De Emmeloorders zetten nog eens, maar het slotoffensief leverde niets meer op waarna ook Frisia nog twee goede kansen lieten liggen.

Deze matige en rommelige wedstrijd gaat met 2 - 0 verloren waardoor sc Emmeloord naar de vijfde plek is afgezakt in de tweede klasse.
De lichtpuntjes in deze wedstrijd waren de invalbeurten van de jeugdspelers Robin Elsinga en Danny de Graaf, maar ook Remco Jonkman, Harm van Wieren en Wouter vd Velde speelden degelijk.
Man of the match bij LAC Frisia: Dennis Schotanus
Man of the match bij sc Emmeloord: Wouter vd Velde

Volgende week speelt sc Emmeloord de lastige uitwedstrijd bij het vv Steenwijk van oud Emmeloordtrainer Jan Boxum.
Deze wedstrijd begint dan om 14:00 uur op sportpark De Nieuwe Gagels te Steenwijk. De voorbeschouwing volgt later komende week.

De opstelling van sc Emmeloord:
Stefan vd Werff, Maarten Ebbers, Harm van Wieren, Wouter vd Velde, Remco Jonkman, Laurens Rasing, Ronald Kleiker ( 82e Robin Elsinga ), Gerke Schaap, Hans Langendijk, Rik Beekman ( 70e Danny de Graaf ) & Maarten Dekkers.
Wissels: Niels Boomsma, Tim Slangen, Danny de Graaf & Robin Elsinga.
Geschorst: Sander Heimens
Geblesseerd/afw: Gokhan Pala, Abdul Boundati, Brahim Boundati, Guido Vissers, Marcel Westerhof, Martin Holtmaat ( 2e ), Denny vd Zee ( 2e ) & Bastian Tabak ( 2e ).
Gele kaart: Laurens Rasing
Trainers: Dick Schuurman & Rob Nugter
Teammanagers: Peter Post & Rob Nugter
Assistent scheidsrechter: Herman Vos uit Marknesse.

Alle overige uitslagen uit de tweede klasse K:
FC Wolvega  -  sv Olyphia Noordwolde  1  -  1
vv Beilen  -  LSC 1890 Sneek  0  -  0
MKV'29 Leeuwarden  -   ONB Drachten 2  -  0
DTD Jelsum  -  VKW Westerbork   0  -  3
vv Ruinerwold  -  GAVC Grou  0  -  0
vv Lemmer  -  vv Steenwijk   2  -  2

Verslaggever: Klaas Huisman.

De voorbeschouwing LAC Frisia - sc Emmeloord

Deze zondag gaat sc Emmeloord in de Frieze hoofdstad Leeuwarden op bezoek bij het roemrijke en historische LAC Frisia uit 1883.De Leeuwarder Athletische Club Frisia stamt uit 1883 en is hiermee een van de oudste clubs van Nederland.
Deze roemrijke oude volksclub wordt in de volksmond ook wel De Lacskun genoemd en werd ooit 5 keer kampioen van het Noorden.
De club werd aanvankelijk als cricketclub opgericht, maar kreeg vanaf 1894 ook een voetbalafdeling.
De prachtige clubkleuren okergeel met marineblauw spreken in Leeuwarden tot de verbeelding.
Het speelde ooit internationale wedstrijden en behaalde vele successen.
In het centrum van Leeuwarden staat het standbeeld van het Frisiaantje.

De thuisploeg LAC Frisia staat met 40 punten uit 21 wedstrijden op een derde plek in de tweede klasse K.
Er werden 12 wedstrijden gewonnen, vier keer gelijkgespeeld en er gingen vijf wedstrijden verloren met een doelsaldo van 49 voor en 31 tegen.
De gasten uit Emmeloord staan met 33 punten uit 20 wedstrijden op een vierde plek. De blauwe tornado's wonnen negen wedstrijden, speelden zes keer gelijk en verloren vijf wedstrijden met een doelsaldo van 42 voor en 22 tegen.
Deze wedstrijd is voor sc Emmeloord van groot belang omdat de vierde plek weleens belangrijk kan zijn om zich te kunnen plaatsen voor de nacompetitie.
Beide teams draaien momenteel erg stroef en moeizaam en zijn zoekende om de juiste vorm terug te vinden.

Halverwege maart stonden de Frisianen er nog rooskleurig voor en lonkte het kampioenschap voor de Lacskun.
Plotseling kwam de klad erin bij LAC Frisia en ging de Lacskun verrassend en totaal onverwachts drie keer onderuit.
De Frisianen verloren thuis  totaal onverwachts met 0 - 1 van vv Beilen en speelden met 3 - 3 gelijk bij stadgenoot MKV'29.
In Wolvega verloor LAC Frisia met 1 - 0 bij directe concurrent FC Wolvega waarna de Lacskun vorige week met 3 - 2 zijn meerdere in vv Lemmer moest erkennen.
Door deze slechte serie zijn de Friezen de koppositie aan FC Wolvega kwijtgeraakt en is de achterstand op de Paarse Wolven inmiddels opgelopen tot acht punten waarbij FC Wolvega nog een wedstrijd minder heeft gespeeld.
Het lijkt er op dat LAC Frisia zich moet voorbereiden op de nacompetitie die 21 Mei van start zal gaan.
Vorig seizoen eindigde LAC Frisia op een derde plek in de eindklassering, maar greep het ondanks een goed seizoen overal naast.
Er heerst angst op de magere weide dat het nu opnieuw mis zal gaan.

Eerder dit seizoen wist sc Emmeloord de thuiswedstrijd met maar liefst 6 - 1 te winnen van LAC Frisia dankzij doelpunten van Abdul Boundati en Maarten Dekkers in de eerste helft. Na de rust zorgden Hans Langendijk, Gokhan Pala, Marcel Westerhof en een eigen Frieze doelpunt voor deze ongekende monstercore tegen de toenmalige titelkandidaat. Tussendoor benutte Douwe Wim Terpstra nog een strafschop voor de Frisianen.
Vorig seizoen eindigde de thuiswedstrijd in Emmeloord in een 2 - 2 gelijkspel en wist sc Emmeloord de uitwedstrijd in Leeuwarden verrassend met 1 - 2 te winnen bij de toenmalige koploper.

De topscorers bij LAC Frisia zijn de grillige aanvallers Mark den Hartog & Patrick Hoving met elf doelpunten, maar ook Jelmer Vos, Jordy Hoekema en Douwe Wim Terpstra zijn gevaarlijke spelers die een wedstrijd kunnen beslissen.
Bij sc Emmeloord staat het blauwe diamant Maarten Dekkers al wekenlang droog en wil het maar niet vlotten met de doelpuntenmachine van sc Emmeloord. De teller staat nog steeds op 12 doelpunten met daarachter Hans Langendijk, Bastian Tabak, Gokhan Pala, Harm van Wieren & Sander Heimens.
Beide teams draaien moeizaam maar hebben grote belangen bij deze wedstrijd om de nacompetitie te kunnen halen.

De wedstrijd LAC Frisia - sc Emmeloord begint zondagmiddag om 14:00 uur op sportpark De Magere Weide te Leeuwarden.
De bus vertrekt omstreeks 11:45 uur vanaf sportpark De Ervenbos.
Zondagavond verschijnt een wedstrijdverslag!

Hieronder de voorspellingen voor de tweede klasse K:
LAC Frisia Leeuwarden  -  sc Emmeloord tussen de nummers 3 en 4.
Eerder dit seizoen won sc Emmeloord thuis vrij eenvoudig met maar liefst 6 - 1, maar het zal deze keer in Leeuwarden niet zo gemakkelijk gaan. Vorig seizoen won sc Emmeloord de uitwedstrijd met 1 - 2.
Een gelijkspel ligt voor de hand, maar misschien zit er met de juiste wedstrijdinstelling iets meer in het vat voor sc Emmeloord. Een 3.

FC Wolvega  -  sv Olyphia Noordwolde tussen de nummers 1 en 11.
Nog maar kort geleden won FC Wolvega de inhaalwedstrijd met 0 - 1 in Noordwolde terwijl eerder voor de beker een 2 - 3 overwinning werd behaald op De Spokedam.
De trotse koploper heeft vijf punten voorsprong op de nummer twee LSC 1890 uit Sneek en lijkt regelrecht op het kampioenschap af te stevenen. Het arme Olyphia moet hard knokken om uit de gevarenzone te komen, maar gaat het zwaar krijgen in het onstuimige Wolvennest.
Zijn de groene frieze krijgers sterk genoeg om de kampioensaspiraties van de Paarse Wolven af te stoppen of gaat FC Wolvega nog meer afstand nemen? Een 1.

vv Beilen  -  LSC 1890 Sneek tussen de nummers 7 en 2.
Eerder eindigde deze wedstrijd in Sneek in een 4 - 0 overwinning voor LSC 1890. De Blauwe Spartanen wonnen vorige week met 2 - 0 van subtopper DTD en blijven als enigste ploeg meestrijden om de titel.
De achterstand bedraagt inmiddels vijf punten, maar de Sneekers geven het nog niet op.
De thuisploeg heeft een mindere periode achter de rug, maar pakte toch heel verdienstelijk een puntje bij sc Emmeloord.
Gaan de gouden klompen nog aanhaken om de vierde plek? of gaan de blauwe spartanen deze wedstrijd winnen? Een 2.

DTD Jelsum  -  VKW Westerbork tussen de nummers 5 en 6.
Eerder eindigde deze wedstrijd in Westerbork in een 1 - 1 gelijkspel.
Wat is er met de blauwe hunebedden aan de hand? De voetbalclub Vlugheid en Kracht doet zijn naam eer aan en staat nu trots en fier bovenaan in de derde periode. Gaan de Drentse Hunebedden de derde en laatste periode halen en meedoen in de nacompetitie?
De thuisploeg staat met 33 punten op een gedeelde vierde plek met sc Emmeloord wat nog een inhaalwedstrijd tegoed heeft.
Normaliter sneuvelen er vele ploegen bij De Trije Doarpen en is het altijd lastig voetballen in Jelsum, maar de verwachting is dat VKW een tandje bij gaat schakelen om de top vier te bereiken.
De Drentse Hunebedden zijn aan een indrukwekkende opmars bezig en lijken niet meer af te stoppen. Een 2.

vv Ruinerwold  -  GAVC Grou tussen de nummers 10 en 8.
Eerder werd het in Grou een 2 - 2 gelijkspel.
De Drentse Red Bulls zijn thuis lastig te bespelen, maar toch zullen de Geel Zwarte Batavieren de punten gaan meenemen. Een 2.

MKV'29 Leeuwarden  -  ONB Drachten tussen de nummers 13 en 14.
In Drachten werd het eerder een 1 - 0 overwinning voor ONB, maar de Blauwe Fennen pakken de laatste weken bijna geen punten meer.
Beide teams moeten aan de bak om degradatie te kunnen ontlopen.
Het verschil met de PD plekken bedraagt maar liefst vijf punten voor de Blauwe Fennen uit Drachten terwijl MKV met volle kracht vooruit nog vier punten moet goed maken. Gaan de Rood Witten dit nog redden?
Een degradatieduel pur sang waarbij MKV het thuisvoordeel krijgt. Een 1.

vv Lemmer  -  vv Steenwijk tussen de nummers 9 en 12.
Eerder eindigde deze wedstrijd in Steenwijk in 1 - 0 overwinning voor de Rood Witte Meenthe boys. De Steenwieker Olde Wieven waren slecht aan de competitie begonnen, maar herstelden zich daarna knap.
De laatste weken gaat het weer wat minder waarbij Steenwijk de laatste inhaalwedstrijd met 0 - 2 onderuit ging tegen VKW.
De Olde Wieven staan inmiddels op een 12e plek en moeten vrezen voor de PD wedstrijden.
Volgende week komt sc Emmeloord op bezoek bij vv Steenwijk en zal er een uitgebreide voorbeschouwing gaan komen.
De thuisploeg staat op een 9e plek, maar moet nog wat punten pakken om de PD plekken te kunnen ontlopen.
De Groene Bulldozers uit Lemmer wonnen vorige week knap met 3 - 2 van LAC Frisia en gaan de rood witten een lastige middag bezorgen in het Lemsterland. Een gelijkspel is mogelijk. Een 3.

Wij wensen iedereen een spannende en sportieve voetbalzondag toe  in de Tweede Klasse K.
Verslaggever: Klaas Huisman.

SCE E1-SVM E1

Wedstrijdverslag SCE  E1- SVM  E1 op 2 april 2016
Zaterdag 2 april zou de eerste mooie lentedag van dit jaar worden, maar het was grijs en bewolkt..........
De jongens en Sophie moesten vandaag tegen SVM E1 voetballen,  SVM is altijd een moeilijke tegenstander.  Wouter was afwezig, in verband met de griep deed hij niet mee.
Al na enkele minuten voetballen ontstonden  ook donkere wolken boven het voetbalveld.....

Aangezien ook deze reporter zelf niet aanwezig was bij de wedstrijd, verwijs ik iedereen graag
naar het filmpje op Youtube (  https://www.youtube.com/watch?v=ZHV8R4OuasM ), Rini bedankt hiervoor!

Uit het filmpje blijkt heel duidelijk dat SVM “een maatje te groot”  was (ook letterlijk!)
Natuurlijk kan de E1 goed voetballen, maar de kids vergeten af en toe wel eens dat het heel belangrijk is om goed over te spelen en om positie te houden. Het gaat erom om als team goed samen te werken en het maakt niet uit wie een doelpunt maakt!
Volgende week tegen VENO gaat het vast wel weer beter.

Alex nam na de wedstrijd afscheid van het team. Alex, bedankt voor al je inspanningen die
je hebt gedaan voor de jongens en Sophie!

Bij afwezigheid, Wouter
Verslag sc Emmeloord - vv Beilen

sc Emmeloord  -  vv Beilen   0  -  0

Eerder deze week kwam het droevige nieuws van het overlijden van Jetty Poeisz de vrouw van onze oud voorzitter Folker Poeisz.
Na een indrukwekkende 1 minuut stilte voor Jetty Poeisz en Johan Cruijff werd er voor ongeveer 150 toeschouwers onder een aangenaam voorjaarszonnetje afgetrapt op een gezellige sportpark De Ervenbos.
Eerder op de dag hadden de jongens van het tweede elftal een ruime en afgetekende 0 - 6 overwinning behaald op vv Hoogeveen 2 waardoor de reserve hoofdklasse iets dichterbij is gekomen.

Trainer Dick Schuurman kon deze wedstrijd niet over Abdul Boundati beschikken, maar had met Gokhan Pala en Ronald Kleiker een stevig solide blok op het middenveld staan met daarachter de centrale verdedigers Harm van Wieren en Wouter vd Velde.
De verdediger Maarten Ebbers was terug uit China en mocht ook vandaag weer zijn opwachting maken.
De opstelling van sc Emmeloord staat onderaan dit verslag.

De beginfase zag er levendig en veelbelovend uit waarbij een fel en ontketend sc Emmeloord een paar grote kansen kreeg om op voorsprong te kunnen komen.
Beide teams hanteerden in een hoog tempo een snelle balcirculatie en waren dichtbij de openingstreffer.
Meteen vanaf de aftrap werd het blauwe diamant Maarten Dekkers gelanceerd, maar oog in oog met de doelman van Beilen kwam de topscorer van sc Emmeloord niet tot scoren.
Een strakke voorzet van uitblinker Gokhan Pala belandde op het hoofd van Harm van Wieren, maar diens kopbal ging naast het doel.
Mooie pogingen van Gokhan Pala en Rik Beekman leverden ook geen treffer op waarna vv Beilen van zich liet horen.

De gouden klompen uit Beilen verstopten zich niet en lieten zich heel brutaal regelmatig voor het Emmeloordse doel zien.
Tot tweemaal aan toe moest Emmeloord doelman Stefan vd Werff zijn klasse laten zien om Frank Polman en Rob ten Wolde van het scoren te houden.
In de 10e minuut zeilde een boogbal van Rob ten Wolde over het Emmeloordse doel waarna vv Beilen via Frank Polman een grote kans kreeg om op voorsprong te komen, maar oog in oog met Stefan vd Werff wist ook Frank Polman niet te scoren.

Het spel golfde in deze levendige beginfase op en neer waarbij ook sc Emmeloord weer kansen kreeg.
In de 14e minuut bediende Maarten Dekkers precies op maat de blonde pijl Rik Beekman maar in kansrijke positie ketste diens inzet via de paal terug in het veld. Kort hierop glipte Sander Heimens op volle snelheid door de geel zwarte verdedigingslinie, maar de doelman van Beilen greep net op tijd in.
Plotseling stagneerde het hoge tempo en zakte het spel in waarna het lange tijd stil bleef op De Ervenbos.
De Emmeloorders verloren de grip op deze wedstrijd en moesten het initiatief aan de gouden klompen uit Beilen overlaten.

Vlak voor rust had Beilen speler Rob ten Wolde vanaf de middenlijn iets moois in zijn gedachten toen hij Emmeloord doelman Stefan vd Werff iets te ver voor zijn doel zag staan.
Het listige en bekeken boogballetje van Rob ten Wolde belandde op het dak van het Emmeloordse doel.
Gevaarlijke pogingen van Patrick Doldersum en Haryan Velthuis gingen rakelings naast het doel waarbij sc Emmeloord goed weg kwam.
Vlak voor rust liet het blauwe diamant Maarten Dekkers weer van zich horen, maar de doelman van Beilen bracht eenvoudig redding.
Met een 0 - 0 ruststand gingen de blauwe supporters bijpraten in de kantine.

De tweede helft was het aankijken amper waard want de Emmeloorders speelden rommelig, slordig en onsamenhangend.
De eerste kansjes waren voor Beilen waarbij Emmeloord doelman Stefan vd Werff opnieuw in actie moest komen.
Tot aan de 60e minuut viel er helemaal niets te beleven, maar plotseling was daar een bevlieging van Rik Beekman die Maarten Dekkers op avontuur stuurde, maar de doelman van Beilen stond wederom op de goede plek.
Het voetbal van sc Emmeloord oogde rommelig, chaotisch, statisch en voorspelbaar waarna trainer Dick Schuurman besloot om in te grijpen.

De centrale verdediger Wouter vd Velde verhuisde naar de backpositie waar Guido Vissers opnieuw een moeilijke middag had.
Vanaf het middenveld kwam uitblinker Gokhan Pala naast Harm van Wieren centraal in de verdediging te staan en aanvaller Gerke Schaap kwam voor de hardwerkende Guido Vissers in de ploeg.
Plotseling kregen de irritaties en frustraties de overhand waarbij sc Emmeloord aanvaller Sander Heimens heel zwaar werd gestraft en met een tweede gele kaart van het veld werd gestuurd.
Er leek een overtreding op Sander Heimens te worden gemaakt die niet door de scheidsrechter werd gezien waarna de grillige speler van sc Emmeloord wegens commentaar van het veld werd gestuurd.
De Emmeloorders moesten nu met tien man verder en gingen door een moeilijke fase.

Bij sc Emmeloord ontpopte de architect Gokhan Pala zich als de grote uitblinker door het ijzeren gordijn hermetisch af te sluiten en het team samen met Harm van Wieren op sleeptouw te nemen.
Beide teams zagen een doelpunt wegens buitenspel worden afgekeurd waarna een rommelige scrimmage voor het Emmeloordse doel ternauwernood goed afliep.
De gasten uit Beilen bleven de bovenliggende partij, maar het slotakkoord was opnieuw voor sc Emmeloord toen Gokhan Pala precies op maat Gerke Schaap wist te lanceren, maar de doelman van Beilen hield zijn doel schoon.
Deze matige en teleurstellende wedstrijd eindigt in een bloedeloze
0 - 0 gelijkspel, maar door het verlies van DTD zijn de Emmeloorders weer teruggekeerd op de vierde plek van de tweede klasse K.
Man of the Match bij sc Emmeloord: Gokhan Pala.

Volgende week speelt sc Emmeloord een uitwedstrijd bij LAC Frisia 1883 in Leeuwarden. Deze wedstrijd begint om 14:00 uur te Leeuwarden en de bus vertrekt om ongeveer 11:45 uur vanaf De Ervenbos.

De opstelling van sc Emmeloord:
Stefan vd Werff, Maarten Ebbers, Wouter vd Velde, Harm van Wieren, Guido Vissers ( Gerke Schaap ), Gokhan Pala, Ronald Kleiker, Sander Heimens, Rik Beekman, Maarten Dekkers & Hans Langendijk.
Wissels: Gerke Schaap, Niels Boomsma, Marcel Westerhof, Denny vd Zee & Robin Elsinga.
Geschorst: Olav Sieljes
Geblesseerd: Abdul Boundati, Brahim Boundati,  Remco Jonkman, Bastian Tabak ( 2e ), Martin Holtmaat ( 2e ) & Bilal Kebdani ( 2e ).
Technische staf: Dick Schuurman & Rob Nugter
Teammanagers: Peter Post & Rob Nugter
Verzorger: Peter Goetheer
Assistent scheidsrechter: Herman Vos uit Marknesse.

Alle overige uitslagen van de tweede klasse K:
GAVC Grou  -  FC Wolvega   2  -  3
LSC 1890 Sneek  -  DTD Jelsum   2  -  0
vv Lemmer  -  LAC Frisia Leeuwarden  3  -  2
vv Steenwijk  -  vv Ruinerwold   0  -  3
ONB Drachten  -  sv Olyphia Noordwolde  0  -  1
VKW Westerbork  -  MKV'29 Leeuwarden  3  -  2

Verslaggever: Klaas Huisman.Flevoboys F6 - SC Emmeloord F2


Afgelopen zaterdag mochten we aantreden tegen de f6 van onze buren. Beiden staan bovenaan in de competitie, dus het kon wel eens een spannende pot worden.
Flevoboys had ik het begin van de wedstrijd iets betere kansen, maar onze verdediging en keepster hielden goed stand. Halverwege de 1e helft begonnen we de buren meer onder druk te zetten en Flevoboys begon het benauwd te krijgen. Er ontstond wat gerommel voor de goal en Kay wist daaruit te profiteren. Met een goed schot, schoot hij ons naar de 0-1! Vorige week had Kay er ook al 1 in geschoten :-). Het spel ging op en neer, maar helaas scoorde Flevoboys de 1-1 voor we de rust in gingen. De 2e helft weer fris van start ... en op voor de winst. Dit viel toch een beetje tegen... 2 maal kon Janitha een afstandschot op onze goal nog wel aanraken, maar net niet over de doellijn houden; 3-1 ...  Maar wij geven ons niet zomaar gewonnen. Net als vorige wedstrijd komen wij weer helemaal terug. Het is Jesper die 2x keer heel goed via de buitenkant een actie maakt en daarna de bal voorzet op Alban. Zonder aarzelen schiet Alban ons terug naar 3-2 & 3-3. Het wordt daarna nog een paar keer spannend voor beide goals, maar de goals blijven achterwege. Eindstand blijft 3-3. Dit betekend wel dat wij met een beter doelsaldo nog steeds bovenaan staan! In de kleedkamer hebben we nog even luidkeels voor Alban gezongen. Hij is al weer 8 jaar geworden en trakteerde iedereen op een lekke zakje chips.
Tot volgende week maar weer. Dan de wedstrijd tegen Kraggenburg F1. Zij staan slechts 1 punt onder ons ... dus we moeten er weer volle bak tegenaan.