Verslag vv Oldeholtpade 19-1 - sc Emmeloord 19-1

vv Oldeholtpade ( 19-1 )  -  sc Emmeloord ( 19-1 )  2  -  2   (  1  -  1  )

De beloften van sc Emmeloord zijn niet weggezakt in het drijfzand en hebben met hangen en wurgen de spooktocht in het Friese moeras overleefd.
In een rommelige wedstrijd met puur engels vecht, kick en rushvoetbal werd er ternauwernood met 2 - 2 gelijkgespeeld bij de Blauwe Reuzen van Oldeholtpade.
Door de eerdere 5 - 2 overwinning in de thuiswedstrijd was deze zwaarbevochten 2 - 2 genoeg om de finale te bereiken.
Volgende week zaterdagmiddag 10 Juni wordt deze finale op neutraal terrein gespeeld tegen de Paarse Wolven uit Wolvega.
Hieronder een voetbalverhaal over Honke Bonkeballen en Hotze Knotze Kick en Rushvoetbal in het spookachtige moeras van Oldeholtpade.
Zelfs de scheidsrechter leek in het drijfzand weg te zakken en legde het duel vlak voor rust even stil om de gemoederen te kalmeren.

In deze wedstrijd bleek weer eens dat het beloftenteam nog steeds aanpassingsproblemen heeft en niet goed uit de voeten kan tegen een stugge taaie friese vechtploeg op gewoon natuurgras.
Nadat in de 30e minuut Lennart Wagenaar van Oldeholtpade wegens hands een rode kaart had gekregen konden de polderboys totaal geen vat krijgen op de tien strijdvaardige en bloedjefanatieke Olpaers.
De Friese Reuzen hadden hun messen en schoffels geslepen en brachten het blauwe bastion aan het wankelen.
Pas in de tweede helft konden de polderboys het initiatief weer naar zich toe trekken, maar bleef het spoken in het Friese moeras.
Onderaan het verslag staat de opstelling van sc Emmeloord.

Trainer Frank vd Werf beleefde deze wedstrijd als een razende achtbaan en leek na afloop wel Professor Einstein en met zijn diepe rimpels tien jaar ouder te zijn geworden.
Enkele tientallen blauwe supporters hadden de moeite genomen om de Desperado's aan te moedigen, maar konden hun ogen niet geloven toen de furieuze Olpaers de eerste plaagstootjes uitdeelden.
De thuisploeg opende sterk en kreeg meteen in de derde minuut een goede kans, maar doelman Gio Huijsmans bracht redding.
Nadat een gevaarlijke indraaiende voorzet van Olpaer Jesper Fischer ternauwernood werd weggewerkt kwamen de polderboys er razendsnel uit.

In de 6e minuut glipte Maric Naaktgeboren op volle snelheid door de Friese verdediging waar zijn voorzet met de nodige moeite werd weggewerkt.
Kort hierop leverde Lucas Loosman een perfecte dieptepass af op de inkomende Wouter vd Velden die ternauwernood tot corner werd verwerkt.
Deze corner veroorzaakte een gigantische scrimmage voor het Friese doel waarbij vanuit een flipperkast situatie een inzet van Marc Loosman op het nippertje van de doellijn werd gehaald.
Er waren mooie pogingen van Wessel Scheepers, Jordy Benjamins en Maric Naaktgeboren te zien waarbij de doelman van Oldeholtpade Arjen de Haan zijn team met fraaie knappe reddingen overeind hield.

Met puur engels kick en rushvoetbal bleven de Olpaers overeind en waren de Friesen in de snelle omschakeling levensgevaarlijk.
Halverwege de eerste helft kwamen de blauwe reuzen weer opzetten en beleefden de polderboys enkele benauwde momenten.
In de 25e minuut hield iedereen zijn adem in toen de Emmeloordse verdediging enorm stond te klungelen en ook doelman Gio Huijsmans als een razende vliegende keep onbeholpen zijn doel uitkwam.
De rebound van Olpaer Stefan de Vries leverde niets op, maar hier kwam sc Emmeloord nog met de schrik vrij.
Kort hierop glipte Joshua Verhoef door de Emmeloordse verdediging waarna zijn voorzet op robuuste wijze door Justin vd Poel werd weggewerkt.
Bij een vrije trap van Oldeholtpade herstelde doelman Gio Huijsmans zich weer door deze bal met flair onschadelijk te maken.

Plotseling lag het duel even stil toen de scheidsrechter geblesseerd in het Friese moeras bleef liggen, maar na behandeling kon hij weer verder.
In de 30e minuut kwam sc Emmeloord uit een strafschop via Jordy Benjamins op een 0 - 1 voorsprong.
Voorafgaand was er uit een corner van Wouter vd Velden een rommelige scrimmage voor het Friese doel te zien waarbij uit een flipperkastsituatie hands werd gemaakt.
Hierna werd Olpaer Lennart Wagenaar met een rode kaart van het veld gestuurd en ging de bal op de stip.
De emoties liepen even hoog op bij Oldeholtpade toen de bal op de stip ging en Jordy Benjamins zijn aanloop mocht nemen.
Met een uiterste precisie ala Neeskens schoot Jordy Benjamins deze strafschop hard en hoog tegen de touwen voor de 0 - 1 voorsprong voor sc Emmeloord.

Dit leek nu een kat in het bakkie en een makkelijke middag te gaan worden voor de elf polderboys tegen de tien manke reuzen, maar iedereen kwam nu bedrogen uit.
De tien manke reuzen gaven zich niet gewonnen en bezorgden de Emmeloorders een loodzware moeilijke middag in het moeras.
In de 35e minuut kwamen de tien manke reuzen uit een vloeiende aanval langszij toen Bart Halsema een perfecte voorzet gaf richting de tweede paal waar Joshua Verhoef stelling had genomen.
Met een harde geplaatste kopbal in het dak van het doel scoorde Joshua Verhoef de 1 - 1 gelijkmaker voor Oldeholtpade.
Plotseling piepte en kraakte het blauwe bastion en kwamen de tien manke reuzen opnieuw opzetten.
Uit een voorzet van Bart Halsema probeerde Joshua Verhoef opnieuw met een kopbal te scoren, maar deze keer bracht doelman Gio Huijsmans redding.
Trainer Frank vd Werf keek naar beneden uit zijn rollercoaster en schreeuwde wanhopig dat het afgelopen moest zijn met die waardeloze Honke Bonkeballen.

Vlak voor rust hield iedereen weer zijn adem in toen Emmeloord doelman Gio Huijsmans in het nauw werd gedreven, maar het liep allemaal goed af.
In de 44e minuut beging een Friese verdediger een harde overtreding op de doorgebroken Rick Voskuil en leek sc Emmeloord een vrije trap te gaan krijgen.
Er waren heftige protesten waarbij de Friese assistent scheidsrechter en de scheidsrechter het niet met elkaar eens konden worden.
In alle tumult legde de scheidsrechter deze wedstrijd even stil om na een afkoelingsperiode meteen aan de tweede helft te beginnen.
Bij sc Emmeloord nam nu teammanager Jacob Loosman het woord om de spelers met hete sambal en rode pepers streng toe te spreken en  het vuur in deze kolkende vulkaan te doven.
Met een 1 - 1 ruststand moesten alle supporters aan de zuurstofflessen even bijkomen van deze hectische eerste helft.
De Honke Bonkeballen vlogen als rijpe appeltjes over de toonbank.

In de tweede helft volgde het herstel van sc Emmeloord en namen de elf polderboys het initiatief, maar met horten en stoten hielden de tien manke reuzen stand en deelden de Olpaers weer gevaarlijke plaagstootjes uit.
Nadat Emmeloord doelman Gio Huijsmans in actie moest komen om Jeroen Zuidberg en Stefan de Vries van het scoren te houden zeilde een gevaarlijk schot van Jeroen Zuidberg rakelings voorlangs het doel.
Gaandeweg kantelde deze wedstrijd en leken de polderboys door te drukken, maar het vizier stond niet op scherp.

Bij Oldeholtpade stond doelman Arjen de Haan een van zijn beste wedstrijden te keepen door pogingen van Wessel Scheepers, Wouter vd Velden, Maric Naaktgeboren en Rick Voskuil onschadelijk te maken.
Een snoeihard schot van uitblinker Marc Loosmans werd geblokt waarna Marc Loosman even later zijn inzet in het zijnet zag belanden.
Ondertussen waren bij sc Emmeloord Roy Pettinga, Luuk Halsema en Joost van Tilburg voor Rick Voskuil, Koen Kroes en Justin vd Poel in de ploeg gekomen en volgden er omzettingen om het tij te keren.
In deze fase was sc Emmeloord de bovenliggende partij en werden de tien manke reuzen vastgezet en teruggedrongen, maar de aanvallers van sc Emmeloord waren besluiteloosheid en wisten deze kansen niet te verzilveren.
De friese doelman Arjen de Haan ranselde stijlvol een venijnig schot van Lucas Loosman uit zijn doel en bracht ook redding op schoten van Wessel Scheepers, Jordy Benjamins en Maric Naaktgeboren.
Een kanskogel van Marc Loosman had een beter lot verdiend, maar spatte tegen de lat uiteen.
Het was om moedeloos van te worden, want de tien manke reuzen bleven overeind en namen zelfs in de 80e minuut brutaal een 2 - 1 voorsprong.

In de 80e minuut werd een Friese aanval niet goed weggewerkt waarna de bal opnieuw voor het doel werd gebracht.
Bij de tweede paal stond daar Bart Halsema om met een rake kopbal het blauwe bastion aan flarden te koppen voor de verrassende 2 - 1 voor de tien manke reuzen van Oldeholtpade.
De gehele wedstrijd haperde, kraakte en piepte het eens zo beruchte ijzeren gordijn van sc Emmeloord.
Kort hierop kreeg Bart Halsema een grote kans om de Olpaers naar 3 - 1 te schieten, maar doelman Gio Huijsmans bracht redding waarna ook Mark de Vries oog in oog met Gio Huijsmans verscheen.
Ook deze keer had Gio Huijsmans de langste adem waarna de polderboys met de moed der wanhoop op zoek gingen naar eerherstel.
De scheidsrechter keek nog eens op zijn klokje en kon er ondanks felle protesten nog geen genoeg van krijgen.

De trouwe supporters van sc Emmeloord hadden het niet meer en snakten nu naar adem toen de grote uitblinker Marc Loosman opstond om het team in de 96e minuut over de streep te trekken.
Trainer Frank vd Werf stond als professor Einstein langs de zijlijn en was nog niet met zijn rollerscooter op aarde teruggekeerd of daar was de Blauwe Hulk Marc Loosman om met zijn breekijzer toe te slaan.
Met een snoeihard strak geplaatst schot in de hoek scoorde Marc Loosman de verlossende 2 - 2 gelijkmaker.
Het blauwe legioen ging nu uit zijn dak en sloot Marc Loosman in zijn armen bij deze bevrijdende 2 - 2 gelijkmaker.
Langs de zijlijn stond Trainer Frank vd Werf beduusd, overrompelt en bedwelmt naar zijn Honke Bonkeballen toe te kijken want dit ritje in de achtbaan door het friese moeras heeft hem tien jaar ouder gemaakt.
Man of the match: De Blauwe Hulk Marc Loosman.
Complimenten voor de tien manke reuzen van de vv Oldeholtpade.

Volgende week wacht de finale en de apotheose tegen een oude bekende namelijk de Paarse Wolven van FC Wolvega.
Op neutraal terrein spelen de beloften van sc Emmeloord en FC Wolvega dan tegen elkaar met als inzet de promotie naar die felbegeerde hoofdklasse.
De voorbeschouwing volgt later komende week.

De beloften zullen dan wel uit een ander vaatje moeten tappen en vooral de Emmeloordse verdediging zal dan weer als een ijzeren gordijn de boel hermetisch moeten afsluiten.
Het zal anders en beter moeten om FC Wolvega te kunnen verslaan.
Wij roepen iedereen op om onze Desperado's volgende week te ondersteunen.