De voorbeschouwing Flevo Boys - sc Emmeloord

In de achtste bekerfinale staat er een ongekende primeur op het programma als de beide buren Flevo Boys en sc Emmeloord elkaar voor het eerst in een officiele wedstrijd gaan tegenkomen.Deze beladen en veelbesproken dorpsderby houdt de gemoederen bezig in het polderdorp Emmeloord en omstreken.
Nu het weekend dichterbij komt begint Emmeloord nerveus te worden en komt deze klassieker helemaal tot leven.

Zaterdagmiddag staat mister Flevo Boys Nico Weijers bij de Bolle Stefan vd Werff achter het doel terwijl grijze Johan de hele nacht geen oog dicht heeft gedaan.
Bij de Blauwen weet Marcel niet meer waar hij het zoeken moet terwijl Wouter vd Velde de hele film nog eens terugdraait.
Op een kil en verlaten trainingsveld staat een verguisde en afgedankte zaalvoetbalkoning wat oefeningen te doen want Abdul Boundati heeft een waas voor zijn ogen en kan de hele week aan niets anders meer denken.
De architect Gokhan Pala is zichzelf niet meer en heeft de schutting aan flarden geschoten terwijl het blauwe fundament Harm van Wieren, Ronald Kleiker en Maarten Ebbers stilletjes voor zich uit staren.
Zijn de Blauwe clubjongens opgewassen tegen het grote Ajax van de polder?

Tot in de wijde omtrek is iedereen in de ban van deze bekerkraker tussen Hoofdklasser Flevo Boys en het kleine broertje uit de zondag tweedeklasser sc Emmeloord.
Gaan we Spakenburgse toestanden krijgen op sportpark De Ervenbos en zijn de Flevo Boys wel voorbereid op een massale Blauwe invasie?
Vooraf aan deze moeder aller derby's zal er een Blauwe mars worden gelopen naar de rooie zijde van de Ervenbos. Wat kunnen we verwachten?
De blauwen hebben niets te verliezen en zijn vereerd om tegen de grote broer Flevo Boys in actie te mogen komen.
Volgens de prognoses gaat sc Emmeloord zaterdag op een kansloze missie, maar toch kan deze wedstrijd weleens extra gevoelens en emoties gaan losmaken waardoor het weleens kan gaan spoken op de Ervenbos.
In deze voorbeschouwing nemen wij beide clubs even goed onder de loep en duiken we de grijze archieven in om het verleden op te rakelen.

Direct na de loting zal Flevo Boys voorzitter Albert Ligtenberg wel even achter zijn oren hebben gekrabt en kon interim Emmeloord voorzitter Peter Boneschansker niet meer stil zitten.
Beide clubs kennen elkaar weliswaar goed, maar hebben nog nooit een officiele wedstrijd tegen elkaar gespeeld.
In de periode 1969 t/m 1977 kwamen de buren elkaar regelmatig tegen in het Watertorentoernooi en de laatste oefenwedstrijd dateert alweer van ruim 30 jaar geleden toen het in 1985 in een 1 - 1 gelijkspel eindigde.

Beide teams kwamen tot nu toe negen keer tegen elkaar in actie waarbij de Flevo Boys vier keer wisten te winnen.
De Blauwen wonnen twee keer en het duel eindigde drie keer in een 1 - 1 gelijkspel.
In 1973 en 1975 wist sc Emmeloord met 3 - 2 en 2 - 1 van Flevo Boys te winnen en de doelpuntenmakers van toen Arie vd Wal, Paul ten Hove & Henk Wemmenhove voor de Flevo Boys en de Blauwe scherpschutters Piet & Jan Schulting, Ad de Jong & Albert Schilder spreken nog steeds tot de verbeelding in de Noordoostpolder.

De Blauwe trots van de polder sc Emmeloord werd op 22 Mei 1944 als een zaterdagclub opgericht.
Tot aan 1954 was sc Emmeloord actief als een zaterdagclub, maar in 1950 werd er ook een zondagafdeling in het leven geroepen.
Vanaf 1954 gingen de Blauwen als een zondagclub verder waarna op 1 Mei 1957 de Flevo Boys als tweede Emmeloordse club werd opgericht.
Beide teams lagen gebroederlijk naast elkaar op het oude sportpark aan de Boslaan, maar net als in Spakenburg ontstonden er al snel grote verschillen tussen de rooien en de blauwen.

Sinds 2012 delen beide clubs op de Ervenbos hetzelfde sportpark met net als in Spakenburg een rooie en blauwe zijde.
Het prestigieuze Flevo Boys staat bekend als het Ajax van de polder en heeft de uitstraling van een eliteclub terwijl de Blauwe Tornado's bekend staan als een warme en gezellige volksclub waar het verenigingsleven en sociale aspecten centraal staan.
Beide clubs hebben ambities om hogerop te komen, maar verschillen in de beleidsvoering en opvattingen om de top te kunnen bereiken waardoor sc Emmeloord altijd het kleinere broertje is gebleven.

De Flevo Boys behaalden de achtste finales door in de poulefase vv Balk, Go Ahead Kampen en sc Joure uit te schakelen.
Tegen vv Balk werd het een teleurstellende 1 - 1 waarna de Boys met een ruime 5 - 1 en 6 - 0 over Go Ahead en sc Joure heen denderden.
Daarna schakelden de Flevo Boys met 3 - 1 en 2 - 1 ZZVV en De Olde Veste uit. In Leeuwarden werd de zondag tweedeklasser LAC Frisia met 1 - 3 aan de kant gezet waardoor de achtste finales werden bereikt.

De Blauwe Tornado's schakelden in de poulefase FFS Stobbegat, RKO Rutten en vv Ruinen uit door met 5 - 0, 3 - 0 en 3 - 1 te winnen.
Daarna wonnen de Blauwen met 3 - 1 van Oranje Zwart en 6 - 0 van Protos om vervolgens de Hoofdklasser Alcides uit Meppel met 3 - 1 te verrassen.

Het grote en ambitieuze Flevo Boys staat momenteel met 26 punten uit 17 wedstrijden op een 6e plek in de hoofdklasse C.
De rood witten worden in de volksmond ook wel het Ajax van de polder genoemd en hebben een enorme uitstraling en aantrekkingskracht in de wijde omgeving.
De club telt momenteel ruim 1200 leden onderverdeeld in zes seniorenteams, 18 Juniorenteams, 33 Pupillenteams, een G Team en een bloeiende vrouwen en meidenafdeling.
Elke zaterdag komt deze voetbalfabriek tot leven waar alle standaardteams op divisieniveau uitkomen en het prestatievoetbal hoog in het vaandel staat.

Nadat Flevo Boys in 1982 kampioen in de tweede klasse werden acteerde het jarenlang op het hoogste amateurniveau.
In 1992 en 2004 degradeerden de Boys om beide keren binnen een jaar weer terug te keren op het hoogste amateurniveau.
In het seizoen 2010 - 2011 kwamen de Flevo Boys zelfs even in de Topklasse uit, maar dit bleek achteraf iets te hoog gegrepen.
Vanaf 2011 tot op heden zijn de Flevo Boys een stabiele subtopper in de Hoofdklasse C waar het vorig seizoen op een 6e plek eindigde.

De clubtopscorers aller tijden bij de Flevo Boys zijn de inmiddels gestopte Remco Bangma met 64 doelpunten en daarachter Arjen Postma alias Possie met 51 doelpunten.
Inmiddels behoort Arjen Postma met zijn 31 jaar tot een van de meest ervaren spelers bij de Flevo Boys.
Andere ervaren en bepalende spelers bij de Flevo Boys zijn Arjen Spaan, Wesley de Klein, Frank ( Phantom ) Post, Arnoud ( Possy ) Post, Jarno vd Wal & William ( Zip ) de Boer.
Hoofdtrainer Wiljan Mossing Holsteyn is aan zijn 4e seizoen bezig, maar gaat de club aan het eind van dit seizoen verlaten om bij WHC Wezep aan de slag te gaan.
Zijn opvolger wordt de Fries Inne Schotanus die van Zeerobben overkomt.

De Blauwe volksclub sc Emmeloord telt nu ongeveer 700 leden onderverdeeld in 11 seniorenteams, 6 juniorenteams, 13 pupillenteams, G voetbal en een bruisende vrouwen en meidenafdeling.
Het eerste elftal schommelde tussen 1970 en 2002 tussen de 3e en 4e klasse en behaalde in 2002 het kampioenschap in de derde klasse waardoor het voor het eerst naar de tweede klasse wist te promoveren.

Na twee seizoenen moesten de blauwen weer een stapje terug doen om vervolgens in 2010 opnieuw naar de tweede klasse te promoveren, maar er volgde wederom degradatie.
In 2014 wisten de Blauwen via de nacompetitie voor de derde keer naar de tweede klasse te promoveren waar het vorig seizoen op een 4e plek eindigde. Op dit moment staat sc Emmeloord met 28 punten uit 15 wedstrijden op de 4e plek in de Tweede Klasse K.

De spelers Wouter vd Velde, Gerke Schaap, Sander Heimens, Gokhan Pala en Abdul Boundati hebben een verleden bij de Flevo Boys en zullen deze wedstrijd zaterdag een extra tintje gaan geven.
Het overgrote deel van de selectie van sc Emmeloord speelt al jarenlang bij elkaar en zijn echte clubspelers.
Met name aanvoerder Harm Aboe van Wieren, good old Ronald Kleiker, terrier Maarten Ebbers, Martin Holtmaat en Denny vd Zee hebben een blauw hart en spelen hun hele leven al voor sc Emmeloord.

De oudste speler bij de Blauwen is het Breekijzer Ronald Kleiker met zijn 35 jaar terwijl Guido Vissers en Rik Beekman met hun 21 jaar de jongste spelers zijn.
De topscorer is het blauwe diamant uit Rutten de 22 jarige Maarten Dekkers. Lampie Nekkers scoorde tot dusver 12 doelpunten in de competitie en wist in de beker vijf keer het net te vinden.
Hoofdtrainer Dick Schuurman is aan zijn tweede seizoen bezig en heeft onlangs bijgetekend.
De clubtopscorers aller tijden bij sc Emmeloord zijn de veteranen Jaap Jonker en Dennis Lanters met 146 en 138 doelpunten achter hun naam.

Zaterdagmiddag is de Blauwe Mars richting de rooie zijde van de Ervenbos. Zijn de Tornado's in staat te stunten tegen de grote broer?
De blauwe clubjongens tegen het grote Ajax van de Polder!
Aan de blauwe zijde blijft de kantine vooraf, tijdens en na afloop van deze wedstrijd geopend zodat de supporters hier lief en leed met elkaar kunnen delen.
De wedstrijd Flevo Boys - sc Emmeloord begint om 17:00 uur!

Mijn voorspelling: Een superspannende dorpsderby met een verlenging!
Heel stiekem hoop ik een beetje op Architect Gokhan en een bevlieging van Koning Appie. Misschien tegen beter weten want de prognoses geven andere uitslagen! Waar het blauwe hart vol van is: 3 - 4 na verlenging!!!!
Ik wens iedereen een onvergetelijke en memorabele derby toe.
Het verslag volgt zaterdagavond!

De voorspellingen voor de inhaalronde in de tweede klasse K:
FC Wolvega  -   vv Ruinerwold  Een 1.
VKW Westerbork  -  LSC 1890 Sneek Een 2.
sv Olyphia Noordwolde  -  vv Beilen   Een 2.
ONB Drachten -  LAC Frisia Leeuwarden   Een 2.

Verslaggever: Klaas Huisman.
























Verslag sc Emmeloord - DTD

sc Emmeloord  -  DTD Jelsum     2  -  2   (   1  -  0  )

In de Tweede Klasse heeft sc Emmeloord verzuimd om dichterbij de top drie te komen.
Eerder deze week werd bekendgemaakt dat hoofdtrainer Dick Schuurman zijn contract met een seizoen heeft verlengd terwijl zijn assistent Rob Nugter de blauwen gaat verlaten om als assistenttrainer bij DESZ in Zwartsluis een nieuwe uitdaging aan te gaan.

De Emmeloorders begonnen stroef en afwachtend aan deze wedstrijd en leken al met hun hoofd met de bekerderby tegen Flevo Boys bezig te zijn.
Na een aftastende beginfase met weinig hoogtepunten namen de Emmeloorders het initiatief.
De blauwen probeerden uit alle macht openingen te forceren, maar het tempo lag veel te laag.
Tegenstander DTD had zich goed ingesteld op het spel van sc Emmeloord en hield de linies dicht op elkaar.
De stugge en taaie Friezen hanteerden een compacte veldbezetting en stonden positioneel goed te verdedigen.

In de 12e minuut ontsnapte Emmeloord aanvaller Maarten Dekkers aan zijn directe bewakers toen een verre uittrap van doelman Stefan vd Werff precies achter de linies terecht kwam.
Het blauwe diamant wist deze verre uittrap op te vangen en in de loop mee te nemen en een perfecte voorzet op Rik Beekman af te geven.
De inzet van Rik Beekman werd met de nodige moeite door de doelman van DTD gepareerd.
Plotseling gooiden de Emmeloorders alle schroom van zich af en moest de doelman van DTD in actie komen om Gerke Schaap en Sander Heimens van het scoren te houden.
Uit een perfecte voorzet van Maarten Ebbers had Sander Heimens iets moois in zijn gedachten, maar zijn kopbal verdween naast het doel.

In de 28e minuut werd de ban gebroken en kwam sc Emmeloord dikverdiend op een 1 - 0 voorsprong.
De voorzet van Rik Beekman was precies op maat en werd tegendraads door Ronald Kleiker tegen de touwen gekopt voor de verlossende 1 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord.
Kort hierop liet Maarten Dekkers een fraaie soloactie zien, maar zijn inzet rolde langzaam voorlangs het doel.
Trainer Dick Schuurman wilde voorin iets meer forceren en bracht de jeugdige Bastian Tabak voor Sander Heimens in de ploeg.
Vlak voor rust lieten de gasten uit Jelsum zich voor het eerst dreigend voorin zien.
Op aangeven van Thys de Jong werd Berend Zondervan tot tweemaal aan toe in stelling gebracht, maar beide pogingen leverden niets op.
De Emmeloorders kwamen er via Maarten Dekkers, Bastian Tabak en Rik Beekman gevaarlijk uit, maar de afwerking liet te wensen over.
Met een 1 - 0 ruststand voor sc Emmeloord gingen we rusten.

In de kantine namen de Blauwe supporters alvast een voorproefje op de bekerderby van komende zaterdag, maar in de kleedkamer probeerde Trainer Dick Schuurman zijn mannen weer op scherp te zetten.

De Friezen begonnen sterk en ontketend aan de tweede helft en drongen de Emmeloorders terug in de verdedigende stellingen.
Een gevaarlijk schot van DTD aanvaller Thomas Dijkstra werd door Emmeloord doelman Stefan vd Werff uit de korte hoek geranseld.
De gasten namen nu het initiatief over en verschenen een aantal keren dreigend voor het Emmeloordse doel.
Pogingen van Ybele Reitsma, Thys de Jong & Thomas Dijkstra leverden niets op en gingen naast of over het doel.
Gaandeweg herpakte sc Emmeloord zich weer en leken de Blauwen deze wedstrijd alsnog te beslissen.
De doelman van DTD moest volop aan de bak om een vrije trap van Gokhan Pala onschadelijk te maken waarna een steekballetje op de snelle Maarten Dekkers ternauwernood werd onderschept.

In de 58e minuut lieten Bastian Tabak en Maarten Dekkers een vloeiende aanval zien waarbij Maarten Dekkers op randje buitenspel iedereen achter zich liet om een perfecte voorzet op Rik Beekman af te geven.
Heel even leek Rik Beekman deze bal verkeerd te raken, maar tot opluchting van de Blauwe supporters verdween zijn inzet in het doel voor de 2 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord.
De wedstrijd leek nu een gelopen koers, maar toch zou het allemaal anders lopen en kwam DTD weer terug in deze wedstrijd.
Met een flinke dosis strijd, inzet en opportunisme knokten de Friezen zich weer terug en ging sc Emmeloord een benauwde slotfase tegemoet.
In de 66e minuut werd een voorzet van Thomas Dijkstra bij de tweede paal teruggelegd op de inkomende Thys de Jong die van dichtbij met een strakke schuiver Emmeloord doelman Stefan vd Werff kansloos liet voor de 2 - 1 aansluitingstreffer.
Plotseling was de geest uit de fles bij het ontketende DTD en moest doelman Stefan vd Werff een aantal keren in actie komen om inzetten van Patrick Zondervan & Thys de Jong onschadelijk te maken.
Een gevaarlijke kopbal van DTD aanvaller Ybele Reitsma ging maar rakelings over.

In de 75e minuut liet sc Emmeloord zich weer voorin zien en leek Rik Beekman onderweg om deze wedstrijd definitief te beslissen.
Oog in oog met de doelman van DTD probeerde Rik Beekman met een boogballetje te scoren, maar het lobje verdween naast het Frieze doel.
Kort hierop kreeg DTD een dubieuze strafschop te nemen nadat de scheidsrechter een vermeende overtreding van Emmeloord verdediger Wouter vd Velde op een DTD aanvaller had gezien.
Deze strafschop werd in de 78e minuut door Ybele Reitsma snoeihard tegen de touwen geschoten voor de 2 - 2 gelijkmaker.
In een spannende en zinderende slotfase moesten de Emmeloorders alle zeilen bijzetten om overeind te kunnen blijven.
Een rommelige scrimmage voor het Emmeloordse doel liep op het nippertje goed af waarna Emmeloord doelman Stefan vd Werff met drie knappe reddingen zijn team overeind hield.
Het ijzeren gordijn kraakte en piepte en leek te bezwijken onder de inmense druk, maar met kunst en vliegwerk hield sc Emmeloord stand.
Met deze 2 - 2 eindstand blijven de Emmeloorders weliswaar op een vierde plek staan in de tweede klasse, maar is het gat met de nummer drie opgelopen tot vijf punten.
Man of the Match: Emmeloord doelman Stefan vd Werff !

Volgende week staat de moeder aller derby's op het programma als sc Emmeloord voor de beker op bezoek gaat bij de grote rode buurman Flevo Boys.
Deze bekerwedstrijd houdt de gemoederen bezig in Emmeloord en omstreken en begint zaterdagmiddag 27 Februari om 17:00 uur aan de rode kant van sportpark De Ervenbos.
Vooraf is er een Blauwe Mars vanaf de kantine van sc Emmeloord.
Op zondagmiddag 6 Maart gaan de Emmeloorders op bezoek bij de rode lantaarndrager sv Olyphia.

Hieronder volgen de opstellingen van beide teams en alle overige uitslagen van de tweede klasse K:

De opstelling van sc Emmeloord:
Stefan vd Werff, Maarten Ebbers, Wouter vd Velde, Harm van Wieren, Guido Vissers, Ronald Kleiker, Gokhan Pala, Gerke Schaap ( 78e Abdul Boundati ), Sander Heimens ( 32e Bastian Tabak ), Maarten Dekkers & Rik Beekman.
Wissels: Tim Schaafsma, Abdul Boundati, Bastian Tabak, Marcel Westerhof & Denny vd Zee.
Geblesseerd: Hans Langendijk, Remco Jonkman & Brahim Boundati.
Gele kaart: Ronald Kleiker
Trainers: Dick Schuurman & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Verzorger: Peter Goetheer
Assistent scheidsrechter: Herman Vos uit Marknesse.

De opstelling van DTD Jelsum:
Maikel Hottinga, Hans Simon Kingma, Geert Faber, Pieter Elgersma, Hendrik Harm Kingma, Lejon Sikkes, Patrick Zondervan ( 85e Peter Radersma ), Ybele Reitsma, Berend Zondervan, Thomas Dijkstra & Thys de Jong.
Wissels: Jan Haye Nicolay, Lieuwe de Boer & Peter Radersma.
Technische staf: Steffen & Harm Hansma
Verzorger: Johan Cuperus
Assistent scheidsrechter: Dhr. E. van der Velde uit Jelsum.
De scheidsrechter: Dhr. H.M. Gerbrandy.
Toeschouwers: 150

Alle overige uitslagen van de tweede klasse K:
vv Lemmer -  FC Wolvega    0  -  3
LAC Frisia Leeuwarden  -  sv Olyphia   4  -  1
LSC 1890 Sneek  -  MKV'29 Leeuwarden  7  -  0
GAVC Grou  -  ONB Drachten   1  -  1
vv Steenwijk  -  VKW Westerbork   AFG.
vv Beilen  -  vv Ruinerwold   AFG.

Verslaggever: Klaas Huisman.

De voorbeschouwing VKW - sc Emmeloord

Komende zondag gaan de Blauwe Tornado's in het Drentse Westerbork op bezoek bij de voetbalvereniging Vlugheid & Kracht afgekort VKW.Na een turbulente week met een spectaculaire bekerloting zijn de blauwen weer teruggekeerd naar de orde van de dag.
Er is geen tijd om nu te lang op een blauwe wolk te blijven hangen want er staan er paar cruciale wedstrijden op de agenda voor sc Emmeloord.
De blauwe trots uit de polder staat met 27 punten uit 14 wedstrijden keurig op een vierde plek in de tweede klasse, maar het is nu de kunst om bovenin mee te blijven draaien.

Het treft in VKW Westerbork een lastige en fysiek sterke tegenstander die nog wat hebben goed te maken.
De Drenten draaien een teleurstellende en moeizaam seizoen en staan met slechts 10 punten uit 12 wedstrijden op een 12e plek.
Er werden tot nu toe slechts twee wedstrijden gewonnen, vier keer gelijkgespeeld en er gingen zes wedstrijden verloren met een doelsaldo van 14 voor en 21 tegen.
Vorig seizoen eindigde VKW op een 13e plek in de eerste klasse en kon men degradatie niet meer afwenden.
Na een uitstekende voorbereiding werden de Drenten meteen getipt als outsider voor de titel, maar het liep allemaal anders voor VKW.

De eerste drie competitiewedstrijden tegen LAC Frisia, LSC 1890 en vv Lemmer gingen met een nipte 0 - 1 verloren waarna de Drenten sterk voor de dag kwamen in Emmeloord.
In deze wedstrijd kreeg sc Emmeloord doelman Niels Boomsma zijn allereerste en enigste rode kaart uit zijn loopbaan waarna de Blauwen met tien man verder moesten.
De 16 jarige stand-inn doelman Tim Schaafsma kende een droomdebuut in het eerste elftal waarna VKW spits Anjo Willems een strafschop miste.
Kort hierop scoorde Anjo Willems met een rake kopbal alsnog de 0 - 1 voor VKW, maar de tien blauwen bleven knokken waarna het blauwe diamant Maarten Dekkers de 1 - 1 gelijkmaker liet aantekenen.
Beide teams kregen mogelijkheden om de winst te pakken, maar het bleef in Emmeloord bij een 1 - 1 gelijkspel.
Het zit VKW niet mee in de competitie waarbij het meestal nipt verliest of met horten en stoten een gelijkspelletje uit het vuur weet te halen.
Vorige week speelde VKW op eigen veld met 1 - 1 gelijk tegen subtopper DTD en liet het team een flinke portie veerkracht en strijdvaardigheid zien.
De Drenten staan veel te laag op de ranglijst en zullen er alles aandoen om sc Emmeloord een lastige middag te bezorgen.

Bij sc Emmeloord lijken de bomen tot in de hemel te groeien, maar de komende weken kunnen weleens cruciaal zijn voor de blauwen.
Na de knappe 3 - 1 bekerwinst op Alcides volgde er de spectaculaire bekerloting tegen de grote broer Flevo Boys wat Emmeloord deze week in zijn greep hield.
Natuurlijk gaat deze historische dorpsderby straks tot leven komen, maar nu is het zaak om weer terug te keren naar de orde van de dag.
Is het team in staat om van deze grote blauwe wolk af te komen en zich weer op te kunnen laden voor de lastige uitwedstrijd tegen VKW?
Vorig seizoen stonden de Emmeloorders eind februari trots bovenaan in de tweede klasse waarna er in maart vier nederlagen op rij volgden.
Met deze wijze levenslessen in het achterhoofd zal trainer Dick Schuurman zijn manschappen scherp in de gaten gaan houden.
De Emmeloorders staan er goed voor en hebben de top drie in hun vizier, maar het is nu de kunst om bovenin mee te blijven doen.

De voetbalclub Vlugheid en Kracht Westerbork is op 8 augustus 1929 in de clubkleuren Blauw Wit opgericht.
Het speelt zijn thuiswedstrijden op het knusse en gezellige sportpark De Perkenslag.
Langs het hoofdveld staat een ruime tribune met ongeveer 300 zitplaatsen.
De club beheert een eigen clubblad met de naam Doelgericht.
VKW Westerbork telt ongeveer 500 leden onderverdeeld in 5 seniorenteams en 21 jeugdteams.
Hoofdtrainer Harold Brunsting was ooit als jeugdtrainer actief bij FC Emmen en had als hoofdtrainer grote clubs als HZVV Hoogeveen, Achilles 1894 en sc Erica onder zijn hoede.
De gemiddelde leeftijd van de selectie is 24 jaar oud en er zitten veel jonge spelers tussen de 18 en 21 jaar oud binnen deze spelersgroep.
De clubtopscorer bij VKW is Anjo Willems die inmiddels ruim 130 doelpunten achter zijn naam heeft staan.

Het brinkdorp Westerbork ligt in Midden Drenthe en heeft 4700 inwoners.
Bij het dorpsplein staat de statige Stefanuskerk.
In de tweede wereldoorlog stond middenin de bossen het doorgangskamp Westerbork waar later de Molukkers in Schattenberg werden opgevangen.
In het voormalige kamp staan nu de synthese radiotelescopen.

De wedstrijd VKW Westerbork - sc Emmeloord begint zondagmiddag om 14:00 uur op sportpark De Perkenslag te Westerbork.
Wij wensen iedereen een spannende en sportieve wedstrijd toe.

Hieronder volgen de voorspellingen voor de tweede klasse K:

VKW Westerbork  -  sc Emmeloord tussen de nummers 12 en 4.
Een lastige wedstrijd voor sc Emmeloord tegen het stugge en taaie en strijdvaardige VKW Westerbork.
In Emmeloord eindigde deze wedstrijd in een 1 - 1 gelijkspel waarbij de tien blauwen na een rode kaart diep moesten gaan.
Na twee goede overwinningen op ONB en Alcides zitten de Emmeloorders in een flow terwijl VKW na de 1 - 1 tegen DTD weer op de weg terug lijkt te zijn. Kan sc Emmeloord zich opladen voor VKW?
Bij een overwinning doet sc Emmeloord goede zaken. Een 2.

FC Wolvega  -  LAC Frisia Leeuwarden tussen de nummers 2 en 1.
In Leeuwarden eindigde deze topper in een 0 - 2 overwinning voor de paasr witten uit Wolvega.
Een topduel met de koppositie als inzet!
Vorige week verloor LAC Frisia het bekerduel met 1 - 3 van hoofdklasser Flevo Boys terwijl FC Wolvega een oefenwedstrijd bij vv Renado met 0 - 4 wisten te winnen.
Twee weken geleden morste FC Wolvega punten door in Leeuwarden met 1 - 1 gelijk te spelen bij MKV. De spanning is om te snijden!
Een gelijkspel ligt voor de hand. Een 3.

sv Olyphia Noordwolde  -  LSC 1890 Sneek tussen de nummers 14 en 3.
In Sneek eindigde de eerste ontmoeting in een 3 - 2 overwinning voor LSC 1890.
Er zitten maar liefst 21 punten verschil tussen beide teams op de ranglijst want Olyphia heeft het moeilijk in de onderste regionen.
De nummer drie kan zich geen puntenverlies veroorloven. Een 2.

GAVC Grou  -  vv Steenwijk tussen de nummers 7 en 8.
In Steenwijk won GAVC met 1 - 2 , maar de rood witten zijn inmiddels aan een indrukwekkende opmars bezig.
Er zitten maar twee punten verschil tussen beide teams.
Twee weken geleden ging GAVC met 3 - 0 onderuit bij LSC Sneek terwijl Steenwijk met 3 - 2 won van Olyphia.
Vorige week speelde Steenwijk verdienstelijk met 3 - 3 gelijk bij eersteklasser sc Joure. Een 2.
Een driepunter voor trainer Jan Boxum behoort tot de mogelijkheden

ONB Drachten  -  vv Beilen tussen de nummers 13 en 6.
Na de 8 - 1 smadelijke nederlaag bij vv Ruinerwold zijn de rapen gaar bij ONB Drachten. Er zitten 11 punten verschil tussen beide teams.
Het eerste duel wist vv Beilen met 3 - 1 te winnen.
De gouden klompen uit Beilen kunnen ONB dieper in het moeras duwen.
Een 2.

vv Ruinerwold  -  MKV'29 Leeuwarden tussen de nummers 11 en 10.
Na de ruime en afgetekende 8 - 1 winst op ONB heeft Ruinerwold weer wat lucht gekregen.
Het eerste duel eindigde in een 0 - 0 gelijkspel en een gelijkspel behoort ook nu tot de mogelijkheden. Een 3.

DTD Jelsum  -  vv Lemmer tussen de nummers 5 en 9.
In Lemmer gingen de groen zwarten thuis verrassend met 1 - 4 onderuit tegen het frivole en verrassende DTD uit Jelsum.
Vorige week speelde DTD in Westerbork met 1 - 1 gelijk bij VKW, maar thuis geven de groen gele kanaries weer vol gas. Een 1.

Wij wensen iedereen een spannende voetbalzondag toe in de tweede klasse K.
Verslaggever: Klaas Huisman.