VENO 4 - SC Emmeloord 5

26-02-2012 de eerste wedstrijd na de winterstop. Onze tegenstander is VENO 4.  Nadat iedereen was uitgeslapen reden wij met 12 man richting Vollenhove.  Dit was de eerste partij van de drie op rij die wij uit moeten spelen. VENO is op papier een tegenstander die te doen is.Wij gingen dan ook voor de volle winst. Wij begonnen scherp aan de wedstrijd en zetten de verdediging van VENO vroeg vast. Dit resulteerde in een uitbraak van SCE, Mohamed B  kreeg de bal en  kon over de keeper heen liften.  0-1. Dit was een goed begin voor ons. Wij hadden door dat er meer in zat en bleven aanvallen. Een slecht weggewerkte bal van de VENO kon niet goed door de keeper weggewerkt worden. Mo was er als de kippen bij en schoot binnen 10 minuten SCE naar 0-2. Het was nu de beurt van Abdul Hakim. Vandaag linksvoor spelend en hij had het op zijn heupen vandaag. Na een mooie combinatie met Mo kon hij de bal in de verre hoek binnenschuiven 0-3. Hiermee was het nog niet over. Abdul had maar een halve kans nodig om weer uit de zelfde hoek raak te schieten 0-4. Het was de beurt aan Karim, hij kreeg de bal, speelde een speler uit en schoot van buiten de 16 hard en hoog over keeper in de kruising 0-5. Dit was tevens de ruststand. In de rust naast het gebruikelijke kopje thee een speech van onze leider Farid. Abdul ging eruit en Mustafa A kwam erin. De tweede helft was rommeliger. VENO kreeg wat halve kansen, maar slaagde er niet in om het onze keeper echt moeilijk te maken.
Peter Berghmans kwam de laatste 20 minuten voor Marcel en speelde een foutloze afloop van de wedstrijd. Een uithaal van Peter werd maar net tegengehouden door de verdediging, zodat de bal precies bij Adil kwam, hij kon makkelijk de 0-6 intikken hierdoor. Vlak voor tijd nog een  mooie vrije trap van Peter. De keeper schreeuwde "KEEPER'' en plots verdween de bal door zijn benen  zodat weer Adil  simpel de 0-7 kon intikken. Dit was tevens de eindstand. Met de verdiende 3 punten reden wij weer naar Emmeloord. Volgende week weer een uitwedstrijd en hopelijk weer een mooi resultaat.

Groeten 't Vijfde

DTD - SC Emmeloord

26-02-2012 - Sportclub laat dure punten in blessure tijd liggen. In de 95ste minuut kwam DTD met opportunistisch voetbal langszij. Hele zure punten maar wel goed en leuk voetbal werd het publiek voorgeschoteld.In de negende minuut kwam DTD op voorsprong door een corner die niet goed weggewerkt werd en uit een haag van benen was het de spits die de 1-0 wist te maken. Vanaf dat moment was het Sportclub dat zonder Ibo Pala hamstring blessure Ronald Kleiker lies en nog steeds Jordy Fiere aan de heup geblesseerd het heft in handen kreeg. Na wat kansen gecreĆ«erd te hebben was het Dennis Lanters die vanaf 30meter diagonaal de uiterste hoek bereikte en de keeper kansloos liet. Vecht voetbal van DTD en een enorme inzet van Sportclub was dit ook de ruststand. H v Wieren moest opgelapt worden met een kuitblessure waar hij een tik op had gekregen. Gelijk na rust waren het de spitsen die verzuimde om DTD over de knie te leggen en duurde het toch tot de 57ste minuut toen uit een corner van M Bouhayouf D Lanters inkopt en een verdediger de bal uit de lucht achter de lijn vandaan haalt.De uitstekende scheidsrechter stond keurig opgesteld en wees resoluut naar het midden. Harm v Wieren moest zich laten wisselen en ook D v/d Zee raakte geblesseerd en eindigde Sportclub wederom met de jonkies Dit was het sein voor DTD om alles uit de kast te halen wat er in zat en met strijd wisten ze dan toch de gelijkmaker te scoren. Zuur en twee dure punten laten liggen loopt Heereveen die wel won weer uit. Volgende week het laag geklasseerde Bakkeveen waar in ieder geval van gewonnen moet  worden om een goede aansluiting te behouden.

sport gr. Ed Fiere

3 Vriendschappelijke wedstrijden

Drie vriendschappelijke wedstrijden die geen winst opleverde.

Wel een heleboel leerervaringen voor de jeugd, die trainer Jan Boxum doorvoert voor in de toekomst.

De eerste wedstrijd op het veld van Tjallebert tegen DIO Oosterwolde was al een leerzame wedstrijd waarin de eerste helft voor Sportclub was tegen deze eerste klasser en uiteindelijk met een 3-2 verlies werd afgesloten.Doelpunten van Gokan Pala en Ronald Kleiker

Afgelopen dinsdag was er een thuiswedstrijd tegen BAS uit Buddinghuizen een Derde Klasser zaterdag waar er een lesje geleverd werd in het afmaken. Deze wedstrijd werd Sportclub op alle kanten afgetroefd en was het alleen D Lanters die een doelpunt wist te scoren, maar wel met 5-1 verloren werd.

Zondag kwam eerste Klasser Wolvega op bezoek en trad Emmeloord aan met 4 jonkies. Al vrij snel viel Pala en R Kleiker uit maar met weer Jaap Jonker in de gelederen waar je altijd op kunt rekenen en de reserve keeper was het elftal weer compleet Al in de 10de minuut wist weer D Lanters een leuk en hardwerkend Emmeloord op voorsprong te zetten, door de keeper van Wolvega de verkeerde kant op te sturen. In de  35ste minuut kwam een beter spelend Wolvega op 1-1 en op slag van rust zette ze Emmeloord op een verdiende 2-1 achterstand. Na rust kwam eerst nog Alex v Beers in het veld en was het wederom D Lanters die met een bekeken schot de twee meter voor het doel staande keeper aan de grond wist te nagelen en net onder de lat het net liet bollen 2-2 Leuk om naar te kijken kon Wolvega met een beter elftal, Emmeloord geen verlies toe brengen en was de eindstand bereikt.

gr Eddy

F Pupillen vriendjes en vriendinnetjes dag

29/01/2012 - Het was een geslaagd toernooi, ook de vriendjes en vriendinnetjes waren welkom. Naast voetbal waren er ook sport en spel activiteiten. Als je de foto's wilt zien, klik dan op de link van het fotoalbum, links onder foto.