SC Emmeloord F2 - Flevo Boys F10

27-11-2011 - Zaterdag was de grote dag voor Emmeloord F2 want bij winst op Flevo Boys F10 was het kampioenschap een feit. Het waren nerveuze en spannende dagen voor deze thriller, er waren namelijk berichten dat enkele spelers ziek waren en deze wedstrijd moesten missen. Wel was duidelijk geworden dat de club kosten noch moeite zou sparen om er voor te zorgen dat de spelers zo fit mogelijk aan de wedstrijd konden beginnen. Voor de trainers waren dit spannende dagen en zij waren zo nerveus dat zij slapeloze nachten hadden van deze perikelen, de spanning was echt om te snijden. Welke tactiek moest nu gevaren worden als er enkele spelers misten, moesten we met een valse spits spelen of moesten we gedurfd en achterin 1 op 1 spelen. Maar op de dag van wedstrijd kwam het verlossende bericht dat alle spelers fit waren en stonden te popelen om het felbegeerde kampioenschap binnen te halen. De trainers waren zo ontzettend nerveus dat ze de ene na de andere kop koffie verorberden maar de spelers stelden ze snel gerust dat ze er geen gras over zouden laten groeien om te laten zien wie er de beste waren. We waren helemaal compleet en begonnen met de volgende opstelling aan de wedstrijd. Remco op de goal en Jair met Dani als het verdedigende blok achterin. Onze tweestofzuigers op het middenveld Jesper en Sam assisteerden onze spelverdeler Danny die met de week beter begint te spelen en hij gaf steeds hele mooie passes op onze spits Bram. Wij mogen natuurlijk onze twee wissels van deze morgen niet vergeten Iddrich en Dylan (hij was nog steeds niet helemaal fit maar hij gaf zich 100% deze wedstrijd) De druk was enorm voor onze spelers want van heinde en verre waren de supporters toegestroomd om deze wedstrijd te kunnen zien de toeschouwers stonden zelfs op stoelen en banken om niets van deze wedstrijd te hoeven missen. 9.00 uur : het fluitsignaal klinkt van de goed leidende scheidsrechter en Emmeloord laat gelijk zien dat Flevo Boys zich geen illusies hoeft te maken Na wat rustig de bal te hebben rondgespeeld krijgt Jair de bal en na een snelle rush langs de zijlijn speelt hij de bal diep op Bram en die doet precies wat we op trainen hebben geleerd , hij kiest rustig zijn hoek en plaatst deze ook in dezelfde hoek 1-0 Emmeloord F2 Nog geen 2 minuten later krijgt Dylan uit een afgeslagen corner de bal op zijn slof en hij haalt van 15 meter uit 2-0 De aanvalsgolven volgen elkaar maar op en aan het eind van de eerste helft staat het dan ook 8-0 voor Emmeloord. Wij konden niets anders doen dan de jongens complimenteren met hun uitstekende spel maar moedigden ze wel aan om niet te verslappen want er moest nog een helft gespeeld worden. Onze stofzuiger Jesper kreeg het op zijn heupen hij scoorde heel snel het negende en tiende doelpunt van deze morgen , het waren de eerste doelpunten van deze harde werker op het middenveld. Er werd nog geen gas terug genomen want voor het want voor dat de scheidsrechter voor het laatste fluitsignaal had gefloten stond het inmiddels 14-0 voor onze jongens en het feest kon losbarsten. Nadat het team alle felicitaties in ontvangst had mogen nemen en de plaatselijke fotograaf ze had vereeuwigd kon in de kantine het feest beginnen . Alle spelers kregen een mooi aandenken in de vorm van een mooie beker en natuurlijk lekkere patat en drinken van de club. Er was geschiedenis geschreven want Emmeloord F2 was de eerste kampioen op het nieuwe complex van SC Emmeloord. De helft van dit team had vorig jaar ook al voor iets uitzonderlijks gezorgd door een wedstrijd met 29-0 te winnen. Als we met z'‛n allen trouw op trainen komen en goed luisteren naar de trainer en leider dan gaat dit team nog voor hele leuke verrassingen zorgen bij SC Emmeloord. Als laatste nog een dankwoord aan alle ouders die er elke training en elke wedstrijd bij waren ….hulde!!!!
2 trotse trainers.

SC Emmeloord 8 – Boijl OZC 3

27/11/11 - Op een winderige zondagmorgen moest SCE8 het opnemen tegen Boijl 3, afkomstig uit een klein dorpje dat ligt op de grens tussen Fryslan en Drenthe. Na het maken van de langverwachte teamfoto met onze sponsor, begonnen we onder herfstachtige omstandigheden aan de warming up. Doordat het zevende enkele weken geleden al tegen deze tegenstander moest, hadden we al een duidelijk beeld over deze tegenstander. Na enkele weken zonder overwinning, werd het hier vandaag wel weer eens tijd voor. Onze laatste overwinning was met onze sterspeler Erik Boomsma. Sinds hij echter geblesseerd is, is er geen wedstrijd meer gewonnen. Daarom heeft hij de aftrap genomen. Na deze sterk genomen aftrap, heeft hij weer aan de zijkant plaats genomen. Al snel werd duidelijk dat enkele 'goede'‛ spelers waarover het zevende het had, er vandaag niet bij waren. De tegenstand was minimaal en al snel ontstonden er grote kansen. Helaas stond het vizier bij de spitsen nog niet op scherp. Toen de eerste goal na een mooie solo van Louwe en afgerond door Wesley er in lag, was het verzet ook gebroken. Sebas scoorde hierna, voor het eerst weer sinds de eerste competitiewedstrijd begin september, de 2-0. Hierna werd het allemaal iets minder en werd Boijl ook een doelpuntje gegund na een corner. Hierna werd de draad opgepakt en liep SCE makkelijk uit naar 4-1 door doelpunten van gastspeler Thomas en Paul. Eric doet de laatste weken goede pogingen om hoog op de topscorerslijst te komen. Ook vandaag is dit weer gelukt, helaas in eigen doel. Hij staat nu op -2! 4-2 was de ruststand van deze niet zo heel spannende wedstrijd. In het eerste gedeelte van de tweede helft was het weer even aftasten en kwamen er enkele kleine irritaties, met een gele kaart voor Dewy tot gevolg. Hierna ging het echter weer lopen en gingen, met name Carlos die zijn dag niet helemaal had, we rustig verder met kansen missen. Ook onze keeper Johan miste helaas een penalty. We liepen uiteindelijk door doelpunten van Thomas (2x), Paul en Wesley uit naar 8-2. Een mooie en verdiende overwinning op een niet zo heel sterke tegenstander. Zou het dan toch door de bijdrage van Erik Boomsma komen? We gaan het volgende week zien, wanneer wij op bezoek gaan in Willemsoord, waar wij gaan spelen tegen het tweede elftal van de plaatselijke voetbalvereniging. Tot volgende week!

SC Emmeloord D1 - Flevo Boys D2

23-11-2011 - De inhaal lichtwedstrijd tegen Flevo Boys D2 stond op het programma. In de wetenschap, dat SCE D1 op de 8e plaats stond, en Flevo Boys 1 punt boven SCE stond en een wedstrijd minder gespeeld, moesten we vandaag winnen om aansluiting met de subtop te behouden. Fluitsignaal aanvang wedstrijd was 19.00 uur. Het valt niet mee, enigszins een zinnig verslag te maken, want het was zo mistig, Dat de poppetjes aan de andere kant niet echt herkent konden worden, maar afijn de eerste 5 minuten is het duidelijk,dat SCE het heft in handen neemt Na een aantal corners van SCE is het de 8e minuut dat Robin net buiten het penaltygebied wordt neergelegd, een vrije trap die volgt wordt over gekopt. Pas in de 15e minuut is het Flevo Boys dat de eerste kans krijgt op een doelpunt, maar gelukkig voor ons, gaat de bal naast. In de 20e minuut wederom een schot van Flevo Boys, Quinten grijpt ernaast, maar de rest stond er ook bij te kijken en de bal hobbelde aan iedereen voorbij. Het begint er nu op te lijken, dat Flevo Boys het initiatief overneemt van SCE. En dan is het zover een aanval van Flevo boys wordt binnengeschoten in de 25e minuut. 0-1 achter. Luuk krijgt nog een kansje maar de bal vliegt tegen het reclamebord op ipv In het doel, dan een ongelukkige botsing bij het doel van Flevo Boys, beide spelers gaan uiteindelijk ongedeerd de rust in. Ruststand 0-1. SCE lukt het niet meer de wedstrijd naar zich toe te trekken, passes komen niet meer aan erg rommelig met veel balverlies. Robin geeft dan een splijtpass op Stefan, maar de laatste krijgt zijn voet er net niet tegen aan. In de 17e minuut weer 2 prachtige aanvallen van SCE, maar de keeper van de tegenstander is erg sterk, en pakt alles. 5 minuten voor tijd krijgt Olav een blessure en wordt gewisseld. Op het moment, dat ik mijn opschrijfboekje heb opgeborgen, is er net voor het eindsignaal toch nog een 2e doelpunt gevallen voor Flevo Boys, hier door eindigt de wedstrijd in een 0-2 overwinning voor Flevo Boys D2, erg jammer misschien wel terecht gewonnen, maar 0-1 kwam beter tot zijn recht dan de 0-2, dat is net iets te veel van het goeie, niet best gevoetbald, laten we het er maar op houden, dat we elkaar niet zo goed konden vinden a.g.v. de dikke mist toch. Volgende keer gaan we er weer voor dit keer uit tegen Vitesse D1, Dit elftal staat op de 4e plaats in de ranking met 5 punten voorsprong op SCE, dus we moeten onze borst nat maken, maar dat gaan we zeker doen toch. Trouwe supporter.