sc Emmeloord/ Mar Seafood 1 – Grijpskerk/ ’t Huys 1 6-4

Woensdagavond speelde Emmeloord haar thuiswedstrijd tegen het zeer stugge Grijpskerk. De uitwedstrijd werd aan het begin van het seizoen nipt gewonnen door Emmeloord. Op jacht naar het kampioensschap moeten de laatste 8 wedstrijden allemaal gewonnen worden om de minimale marge van 2 punten op Leovardia te behouden. Vorige week startte de Emmeloorders zwak tegen Blauw Wit dus vanavond moest er duidelijk uit een ander vaatje worden getapt.

Emmeloord begon in tegenstelling tot vorige week geconcentreerd aan de wedstrijd. Met snel, technisch en goed combinatiespel werd de bal rondgespeeld wat na 6 min. de voorsprong opleverde. De goed vrijgelopen Nouafal maakte beheerst de 1-0. Grijpskerk bleek een stugge tegenstander en Emmeloord had moeite om écht aanvallend gevaarlijk te worden, een afstandsschot van Appie was uiteindelijk teveel voor de keeper van Grijpskerk. De bal vloog de kruizing in en de 2-0 was daarmee een feit. Het trouwe sfeervak liet zich wederom horen en zorgde voor de nodige sfeer. Grijpskerk kon aanvallend niet door de defensie komen van Emmeloord. Met twee vrije trappen net buiten de cirkel werd de stand onnodig gelijk gestrokken 2-2

Rust

Na de rust pakte Emmeloord het goede spel weer op door vlot combinatiespel maar tot echte uitgespeelde kansen leidde dit niet. Een hard schot op de paal van Daniël en te weinig scherpte voorin hield Grijpskerk in de wedstrijd. Een handsbal van Grijpskerk waarbij de speler met rood het veld moest verlaten leverde een strafschop op voor de Emmeloorders. Bram wist hier wel raad mee, hard en hoog schoot hij de bal in het doel en gaf de keeper van Grijpskerk het nakijken. 3-2

Grijpskerk bleef aanzetten en kon met enkele kansjes toch voor gevaar zorgen waardoor onnodig de 3-3 ontstond. Met nog 17 min. te spelen moest Emmeloord wel aan gaan zetten om de 3 punten binnen te halen. Met een verwoestend schot van Appie liet Emmeloord zien dat de drie punten toch écht in Emmeloord bleven 4-3
Emmeloord wilde de voorsprong snel uitbouwen met nog maar 6 min. op de klok. Uiteindelijk lukte dat wederom door Appie na een snelle aanval via Gokhan en Nouafal. 5-3
Grijpskerk ging na het doelpunt over op alles of niets. De keeper werd gewisseld voor een veldspeler en er onstond een 5 tegen 4 situatie waar Emmeloord geen direct antwoord op had 5-4
Dat het spelen met een meevoetballende keeper risico’s met zich meebracht bewees de counter waaruit Nouafal de eindstand noteerde op 6-4. Emmeloord wint ook haar 2e wedstrijd na de winterstop en is goed begonnen.

(Door puntverlies van de concurrent Leovardia loopt Emmeloord nu uit en staat met 4 punten los met nog 8 wedstrijden te gaan)

Verslag sc Emmeloord/ Mar Seafood 1 - Blauw Wit '34  1

Vanavond stond de thuiswedstrijd tegen Blauw Wit '34 op het programma. Inzet winst voor de 1e periode wat aan het eind van het seizoen recht geeft op het spelen van promotiewedstrijden voor de Topklasse!

Emmeloord begon wat gespannen aan de wedstrijd wat gezien de inzet, het binnenhalen van de 1e periode een mogelijke oorzaak zou kunnen zijn.
Zonder de geschorste Bram maar met verder een fitte selectie begon Emmeloord stroef.

Blauw Wit liet al snel zien erg goed te kunnen voetballen, met name de spits was erg gevaarlijk. Het was Blauw Wit dat de score ook vrij snel opende waardoor Emmeloord al snel tegen een achterstand opkeek. Emmeloord was er dusdanig van geschrokken dat het tijd koste om de achterstand te verwerken. Blauw Wit wat goed druk zette en met brutaal aanvallend spel de fouten bij de Emmeloorders afstrafte kwam verdiend op een 0-2 voorsprong.

Het was Emmeloord wat zorgde voor de aansluitingstreffer. Met de geschorste Bram op de bank maar toch waardevol als 'coach' op de bank pakte Emmeloord het initiatief weer naar zich toe. Door slecht verdedigen en dom balverlies was Blauw Wit zeer effectief in de counters wat resulteerden in een 1-3 voorsprong. Wil Emmeloord de 1e periode vanavond pakken dan zou er uit een ander vaatje getapt moeten worden. Met Gokhan, Appie, Nouafal, Daniël en Nabil werden de duimschroeven voorzichtig aangedraaid en kon Blauw Wit goed onder druk worden gezet. In deze fase werd het échte Emmeloord steeds beter zichtbaar, de stand werd teruggebracht naar een 4-3 voorsprong voor Emmeloord.

Blauw Wit raakte door een discutabele beslissing van de scheidsrechter hun beste speler kwijt, omdat hij met rood werd heengezonden. Na de rode kaart was Blauw Wit geen schim meer van het team voor de rode kaart. Emmeloord liep ook eenvoudig uit naar een ruime voorsprong door goals van Gokhan, Nouafal en Nabil.

Eindstand 9-5 en Emmeloord pakt de 1e periode!

Zaalvoetbal F1

Afgelopen zaterdag speelde de F1 hun eerste zaalvoetbaltoernooi
Dit was gelijk een succes

Ens F 1 werd verslagen
Flevoboys F3 werd gelijk
Flevoboys F4 werd verslagen

de belangrijkste wedstrijd de Finale werd ook gewonnen tegen Ens F1
een geslaagde ochtend waar de jongens met veel plezier hebben gespeeld
zie foto

sc Emmeloord - vv Roden 1 - 3 ( 0 - 2 )


In de 3e klasse noord heeft sc Emmeloord de aansluiting met de subtop laten liggen door de thuiswedstrijd tegen koploper vv Roden met 1 - 3 te verliezen.
Beide teams schotelden het publiek een aantrekkelijke open wedstrijd voor waarbij vv Roden uiteindelijk aan het langste eind trok.
Het is nu zaak voor de sc Emmeloord om de scherven bijeen te rapen want het team heeft genoeg potentie en talent om in de top 5 te eindigen.

De opstelling van sc Emmeloord:
Stefan vd Werff, Denny vd Zee, Maarten Ebbers, Wouter vd Velde, Sander Heimens ( Adri Nugter ), Laurens Rasing, Sven Goos ( Guido Vissers ), Gokhan Pala, Dennis Lanters ( Bjorn Elijzen ), Ronald Kleiker & Harm van Wieren.
Wissels: Martin Holtmaat, Adri Nugter, Bjorn Elijzen & Guido Vissers.
Technische staf: Jan Boxum, Rob Nugter & Peter Post.
Grensrechter: Dhr. H. Vos

De opstelling van vv Roden:
Rutger Beuzenberg, Luuk Keizer, Jos Darwinkel, Wietse Bakker, Wouter Jager, Rolf Dussel, Vincent van Santen, Patrick Kemkers, Martijn Plukker, Rutger vd Laan & Bert Roede.
Wissels: Tonny Hars, Robin Carras, Robin vd Tuin & Timo Hietkamp.
Technische staf: Wietze de Jong, Bram Bos & Riekus vd Velde.
Grensrechter: Dhr. Hummel

De scheidsrechter: Dhr. M. Modderman.

Het eerste duel eindigde in een 2 - 2 gelijkspel in Roden waarna de Drentenaren met een goede serie op de koppositie terecht kwamen.
Vlak voor de winterstop liep vv Roden totaal onverwachts tegen FC Assen tegen zijn eerste nederlaag aan. Er werd toen met 0 - 1 verloren.
Het kan verkeren met de sc Emmeloord, want halverwege November stonden de Polderbewoners nog keurig in de subtop.
Er werden totaal onnodig dure punten verspeeld waardoor men uiteindelijk afgleed naar een 9e plek.

Onder luide inspirende Trancemuziek probeerde men deze wedstrijd een ambiance te geven, maar de supporters van Roden waren ver in de meerderheid.
Het getergde sc Emmeloord probeerde het initiatief naar zich toe te trekken, maar liep in de 5e minuut al tegen een achterstand op.
In die eerste minuten zag het er hoopvol uit en vonden Sven Goos en Dennis Lanters doelman Beuzenberg van Roden op hun weg.
Uit de eerste de beste plaagstoot van Roden was het meteen raak.
In de 5e minuut bereikte een diepe bal aanvaller Bert Roede die met een prachtige beweging spits Martijn Plukker vrij voor de keeper wist te zetten. Heel subtiel schoof Martijn Plukker deze bal onder Emmeloord doelman vd Werff door tegen het net voor de snelle 0 - 1.
De Emmeloorders probeerden nu de gelijkmaker te forceren, maar speelden veel te gehaast en te onrustig om echt gevaarlijk te worden.
De middenvelders konden vaak de bal niet kwijt waardoor het onmogelijk was om de juiste openingen te vinden.
Het kwam regelmatig voor dat de verdedigers van Emmeloord vanaf de middenlijn de bal terug op doelman vd Werff moesten spelen.
De thuisploeg liet verzorgd voetbal zien, maar kon het initiatief niet echt naar zich toe trekken omdat Roden tactisch erg goed stond te voetballen.
Gaandeweg de eerste helft probeerde sc Emmeloord vanaf de flanken iets te forceren, maar Roden doelman Beuzenberg kwam niet in de problemen en plukte stijlvol hoge voorzetten van Dennis Lanters en Sander Heimens uit de lucht.
Bij sc Emmeloord probeerde middenvelder Gokhan Pala het team op sleeptouw te nemen, maar zijn steekballetjes werden telkens niet goed begrepen.
In de 30e minuut kreeg Roden in de snelle counter een goede mogelijkheid en had Patrick Kemkers iets moois in zijn gedachten. Emmeloord doelman vd Werff reageerde attent en bracht redding op het lobje van Patrick Kemkers.
In de slotfase van de eerste helft trok Roden het intiatief naar zich toe.
De Polderbewoners konden de bal niet goed in de ploeg houden en moesten lijdzaam toezien hoe de koploper nu sterker werd.
Met snelle acties en een vloeiende balcirculatie werden de duimschroeven aangedraaid en kreeg Roden een paar mooie kansen.
Een flitsende eentwee tussen Vincent van Santen en Martijn Plukker bracht spits Bert Roede in stelling, maar de inzet van Bert Roede werd ternauwernood tot corner verwerkt.
Vlak voor rust wist sc Emmeloord even onder de druk uit te komen en veroorzaakte Sander Heimens veel gevaar vanaf de rechterflank, maar de verdediging van Roden gaf geen krimp en hield eenvoudig stand.
In de 45e minuut sloeg Roden uit een snelle counter genadeloos toe.
Een mooie dieptepass van Vincent van Santen bereikte de vrijstaande Bert Roede die heel beheerst kon afronden voor de 0 - 2.
Deze 0 - 2 achterstand sloeg als een raket in bij sc Emmeloord.

In de rust klonk er trieste muziek uit de luidsprekers en heerste er een enorme teleurstelling onder de supporters van sc Emmeloord.
Het nummer I want to sing, I want to shout and i want to scream it out was erg typerend voor het ambitieuze sc Emmeloord, maar de ploeg kwam goed uit de kleedkamer.
Met opportunistisch fris voetbal probeerde sc Emmeloord terug te komen en het team verdiend een compliment voor de strijd en inzet.
Aan de hand van architect en uitblinker Gokhan Pala werd de inhaalrace ingezet en moest Roden terug in de verdedigende stellingen.
De koploper beperkte zich nu tot verdedigen en moest helemaal terug.
Een vrije trap van Gokhan Pala werd door Harm van Wieren naastgekopt.
In de 55e minuut viel uit een corner van Gokhan Pala de aansluitingstreffer en was de geest weer uit de fles.
Deze corner van Gokhan Pala werd bij de 2e paal door Wouter vd Velde snoeihard tegen de touwen gekopt voor de 1 - 2.
Iedereen geloofde er ineens in en sc Emmeloord ging op zoek naar de gelijkmaker. Het team werkte hard, maar bleef erg onrustig en slordig voetballen. Met name Sander Heimens, Ronald Kleiker en Dennis Lanters zorgden voor veel dreiging en gevaar, maar vonden telkens Roden doelman Beuzenberg op hun weg.
Trainer Jan Boxum bracht enkele frisse wissels in de ploeg om het tij te keren, maar in de 75e minuut zorgde een kanonskogel van Patrick Kemkers voor de beslissing.
Met een verwoestende uithaal strak in de winkelhaak scoorde Patrick Kemkers de 1 - 3 voor Roden.
Invaller Adri Nugter had enkele mooie acties in huis, maar zijn voorzetten leverden geen gevaar meer op.
Het waren de laatste stuiptrekkingen van sc Emmeloord.
In de slotfase ging een verdediger van sc Emmeloord ernstig in de fout, maar Roden spits Martijn Plukker kon niet profiteren.
Deze wedstrijd eindigt in een 1 - 3 overwinning voor de terechte koploper van de 3e Klasse Noord.

vv Roden heeft een slimme, degelijke en uitgekookte ploeg en is hard op weg naar de 2e klasse. De Drentenaren hebben een betere balbehandeling en handelingssnelheid dan het hardwerkende sc Emmeloord.
De Polderbewoners hebben genoeg kwaliteit in de ploeg om een paar plekken te stijgen, maar zijn nog lang niet klaar voor promotie naar de 2e klasse!

Volgende week speelt sc Emmeloord een uitwedstrijd bij rode lantaarndrager Steenwijkerwold.

Verslaggever: Klaas Huisman.


Zaaltoernooi VENO 2014

SC Emmeloord wint zaaltoernooi VENO 2014, voor het verslag klik hier

persbericht

sc Emmeloord 1 debuteerde maandagavond op het grootste Noordelijke zaalvoetbaltoernooi nl. de 'Open Friese Kampioenschappen'.
Met een deelnemersveld van 96 teams wisten de Emmeloorders zich te plaatsen bij de laatste 32 voor de finaledag op zaterdag 11 januari.
Op de finaledag zullen de laatste 32 teams gaan uitmaken wie er aanspraak maakt op de titel OFK 2014
zie: http://bit.ly/1gC2AUG

Open Friese Kampioenschappen

Het zaalteam van sc Emmeloord 1 wat dit jaar voor het eerst meedoet met de Open Friese Kampioenschappen te Franeker is met een deelnemersveld van 96 teams tot de laatste 32 teams doorgedrongen.
Maandagavond wonnen de Emmeloorders met Gerke, Martin, Daniël, Bram, Riaz, Nabil en Gökhan de Poulefase. Emmeloord werd 1e waardoor zij op zaterdag 11 januari de finalewedstrijden mogen spelen. Alle nummers 1 en 2 van de 16 poules worden opnieuw ingedeeld in poules van 4 teams, daarna volgt het knockoutprincipe.

Emmeloord speelt zaterdag haar eerste wedstrijd om 9:47u. tegen Oeverzwaluwen. De andere tegenstanders in de poule is Topklasser Futsal Marum en Hoofdklasser Cambuur Leeuwarden. Een poul des doods mag je wel concluderen.

Voor de finalewedstrijden zijn er 10 vrijkaarten beschikbaar voor supporters die eventueel een kijkje willen nemen. Voor interesse in de vrijkaarten kun je contact opnemen met Riaz van den Bosch: 06-38115907