De voorbeschouwing vv Heerde - sc Emmeloord



Aanstaande zondagmiddag staat in het Veluwse dorp Heerde de competitiewedstrijd vv Heerde - sc Emmeloord op het programma.
Beide teams kwamen nog nooit eerder tegen elkaar in actie omdat vv Heerde normaliter altijd in Oost is ingedeeld.
Door deze nieuwe indeling zullen de polderboys dit seizoen veel nieuwe tegenstanders gaan tegenkomen.
De blauwe Marionbus vertrekt zondag omstreeks 11:45 uur vanaf de Ervenbos waarna om 14:00 uur de aftrap zal zijn op sportpark De Molenbeek te Heerde.

Beide teams zijn het seizoen met een gelijkspel begonnen!
In het Drentse Erica speelde vv Heerde zijn eerste wedstrijd in de tweede klasse zeer verdienstelijk in een doelpuntrijke wedstrijd  met  3-3 gelijk bij sportclub Erica.
Voor de Heerdenaren scoorden Tristan Keijl, Stan Rorije en Raoul Weijenburg de doelpunten.
De Emmeloorders kwamen goed voor de dag tegen het sterke Germanicus en hielden deze kampioenskandidaat op een 2-2 gelijkspel.

De voorbereiding van vv Heerde!
In de beker wonnen de geel zwarten thuis verrassend met 2-1 van eersteklasser KHC Kampen, maar gingen daarna met 4-2 onderuit bij tweedeklasser DOS Kampen.
Nadat ook de derde bekerwedstrijd thuis tegen OWIOS met 0-2 werd verloren was het bekeravontuur voorbij voor vv Heerde.
Er werden vijf oefenwedstrijden gespeeld waarbij vv Heerde thuis op de eigen Molenbeek vier keer in actie kwam.
Na de 3-2 winst op vv Colmschate verloren de geel zwarten thuis twee keer met 0-1 van WZC Wapenveld en Albatross en bleef het tegen vv Wijhe op een 0-0 gelijkspel steken.

Voor het eerst sinds 35 jaar is vv Heerde weer terug!
In de jaren zestig klommen de Heerdenaren gestaag vanuit de vierde klasse omhoog richting de tweede klasse.
Vanaf 1978 t/m 1982 kwam vv Heerde voor het laatst in de Tweede Klasse uit waarna er degradatie naar de derde klasse volgde.
Daarna schommelden de geel zwarten jarenlang tussen de derde en vierde klasse waarbij er in 2000 en 2006 kampioenschappen in de vierde klasse werden behaald.
Sinds 2006 t/m 2017 was vv Heerde elf seizoenen lang een stabiele derdeklasser in de regio oost.
Vorig seizoen eindigde vv Heerde op een tweede plek in de derde klasse noord waarna de geel zwarten via de nacompetitie naar de Tweede Klasse promoveerden.

Clubinfo vv Heerde!
De voetbal vereniging Heerde werd op 12 september 1912 in de clubkleuren geel zwart opgericht en speelt zijn thuiswedstrijden op sportpark Molenbeek aan de Veldweg.
Er ligt een fonkelnieuwe kunstmat op het hoofdveld en er staat een nostalgische oude tribune langs het veld aangekleed met prachtige geel zwarte kuipstoeltjes.
Deze oude zondagclub telt ongeveer 600 leden onderverdeeld in vijf seniorenteams, zestien jeugdteams en twee vrouwenteams waaronder een recreatie seniorenteam op de zaterdag actief is.

Een jonge en evenwichtige selectie!
De bekendste clubiconen bij vv Heerde zijn de oudprofvoetballers Jan  & Toine Rorije en het kan geen toeval zijn dat er in het huidige eerste elftal de broertjes Stan & Tim Rorije zijn opgenomen.
Hoofdtrainer Bardy Verhoef is aan zijn tweede seizoen begonnen en was hiervoor als assistenttrainer bij WSV Apeldoorn en Albatross Ugchelen actief.
Het eerste elftal heeft een gemiddelde leeftijd van 24 jaar oud en een jonge talentvolle evenwichtige selectie.
De dertigers Michael Wolf en Roel Smit moeten voor de ervaring zorgen en de jonge talenten Anne Sellies, Tristan Keijl en de broertjes Stan & Tim Rorije op sleeptouw nemen.
De topscorer bij vv Heerde is de gevaarlijke en grillige goaltjesgetter Raoul Weijenburg.

Het Veluwse dorp Heerde heeft ongeveer 12000 inwoners en staat bekend om zijn Herriefeesten, Hessendagen en het Hoornerfeest.
De grote trekpleister van Heerde is het historische kasteel Vosbergen.
Op een steenworp afstand van sportpark Molenbeek ligt het sportpark De Eeuwlanden waar de zaterdagvierdeklasser SEH Heerde hun thuisbasis hebben.

De wedstrijd vv Heerde - sc Emmeloord begint zondagmiddag om 14:00 uur op sportpark Molenbeek.
Het verslag volgt in de loop van zondagavond!

Alle voorspellingen in de tweede klasse L:
vv Heerde - sc Emmeloord  Een 3.
vv Zuidwolde - sc Erica  Een 1.
vv Beilen - Stadskanaal Een 3.
vv Ruinerwold - vv Raptim Een 2.
sv Olyphia Noordwolde - vv Lemerleveld Een 1.
sc Dedemsvaart - VKW Westerbork  Een 3.
Germanicus Coevorden - vv Valthermond Een 1.

Verslaggever: Klaas Huisman.















Verslag sc Emmeloord - Germanicus

sc Emmeloord  -  CVV Germanicus  2-2  ( 2-2 )

Onder een aangenaam najaarszonnetje heeft sc Emmeloord zijn eerste competitiewedstrijd met 2-2 gelijkgespeeld tegen Germanicus uit Coevorden. Na drie bekernederlagen en een week van moeilijke keuze's en belangrijke beslissingen kwamen de blauwe polderboys gedreven en fanatiek voor de dag.
In een passionele en hartstochtelijke open wedstrijd golfde het spel in een hoog tempo op en neer.
Het talrijke publiek werd in de eerste helft op vier prachtige doelpunten getracteerd en zagen in de tweede helft hoe een glaszuiver doelpunt van Harm Aboe van Wieren onterecht werd afgekeurd en een overduidelijke strafschop niet werd gegeven.
Hieronder het wedstrijdverslag over een uitputtende machtsstrijd en slijtageslag op het middenveld.

De opstelling van sc Emmeloord:
Ruben Doorn, Remco Jonkman, Wouter Spit, Harm van Wieren, Maarten Ebbers, Gokhan Pala ( 80e Mark Staal ), Mart Matthijssen, Jeroen Sipma, Rik Beekman, Bastian Tabak ( 60e Gerke Schaap ) & Emiel de Vries ( 70e Hans Langedijk ).
Wissels: Tim Schaafsma, Mark Staal, Gerke Schaap & Hans Langedijk.
Gele kaart: Wouter Spit
Geblesseerd: Rick Sliep
Tweede Elftal: Wiebe Koopmans, Guido Vissers & Koen Boneschansker.
Trainers: Arnold Roossien & Dennis Lanters
Teammanagers: Klaas Huisman & Herman Vos
Verzorgster: Arianne Bruin
Assistent scheidsrechter: Herman Vos

De opstelling van CVV Germanicus Coevorden:
Vincent Beugelink, Erik Boer, Harm Hindriks, Daan van Dijk, Devon Smit, Fabian Greve ( 70e Jordy Beeksma ), Roelof van Dijk, Stan Ypenburg, Marco Verhoef, Kain Hoogeveen & Pim van der Veen ( 80e Jurriaan Veldhuis ).
Wissels: Jordy Beeksma, Justin Tijsma, Jurriaan Veldhuis & Bram Weerink.
Trainers: Eric Prins & Bert de Vries
Overige staf: Frits Kluitenberg, Jan Koel, Jan Poelman & Wim Veldhuis.
Verzorger: Rick Schuiling
Assistent scheidsrechter: Dhr. Veldhuis.

De scheidsrechter: Dhr L. Fledderus
Toeschouwers: 329

Een korte inleiding!
Onze blauwe wedstrijdcoordinator Fedde den Boer had zijn telraam erbij gepakt en bleef steken op precies op de kop af 329 toeschouwers die de moeite hadden genomen om naar het sfeervolle Ervenbos te komen om de eerste competitiewedstrijd van sc Emmeloord te bezoeken.
Trainer Arnold Roossien kon vandaag voor het eerst weer over zijn aanvoerder Harm Aboe van Wieren beschikken waardoor de architect Gokhan Pala een linie kon opschuiven.
Afgelopen dinsdagavond speelde de blonde torpedo Rik Beekman een ijzersterke oefenwedstrijd in Harkema en dus mocht deze goaltjesgetter vandaag in de basis beginnen.
Tijdens de warming up werd onze trainer met een fikse tegenslag geconfronteerd toen bleek dat Rick Sliep niet kon starten, maar zijn plek werd door de blauwe pitbull terrier Maarten Ebbers fantastisch ingevuld.
Voorafgaand hadden de jongens van het tweede helaas met 0-3 verloren van vv Drachten 2.

Een gelijkopgaande beginfase met messcherpe felle duels!
Beide teams deden niets voor elkaar onder en gingen na een aftastende beginfase harstochtelijk op zoek naar een voorsprong.
Nadat een vrije trap van Germanicus werd geblokt en weggewerkt kwamen de Blauwen er razendsnel uit, maar na een snelle actie tussen Remco Jonkman en Bastian Tabak werd Rik Beekman net niet gevonden.
Met name op het middenveld werden er felle duels uitgevochten.
De blauwen lieten een verzorgde opbouw zien en probeerden met technische hoogstandjes de openingen te vinden.
Helaas bleek de eindpassing vaak onzuiver en werden de meeste aanvallen voortijdig onderschept, maar er was veel strijd en inzet.

De voorsprong voor Germanicus!
In de 22e minuut zeilde een venijnig schot van germaan Stan Ypenburg rakelings over en in de 25e minuut kwam Germanicus op voorsprong.
Hier ging een snelle uitbraak aan vooraf waarbij de rechtsbuiten Fabian Greve heel ver kon opkomen om vervolgens de grillige spits Pim van der Veen in stelling te brengen.
Met een bekeken schuiver in de verre hoek scoorde Pim van der Veen de 0-1 voor Germanicus.

De snelle reactie van sc Emmeloord!
Kort hierop bezorgde uitblinker Maarten Ebbers met een splijtende pass de bal bij de inkomende Jeroen Sipma.
In kansrijke positie had Jeroen Sipma de hoek voor het uitzoeken, maar met een uitstekende reflex bracht de doelman van Germanicus redding.
Het publiek was amper bijgekomen of de gelijkmaker lag in het net.
In de 30e minuut haalde untouchable Jeroen Sipma op volle snelheid de achterlijn om vervolgens een strakke voorzet richting Bastian Tabak af te geven.
De magic box had een haperende aanname, maar zorgde in een flitsende beweging met een intikker voor de 1-1 gelijkmaker.
Even later leek de blonde torpedo Rik Beekman met scherp te gaan schieten die tot zijn ontzetting een geel zwarte verdediger voorbij zag vliegen om het projectiel onschadelijk te maken.

Vlak voor rust twee prachtige doelpunten!
In de 35e minuut kon de nummer tien van Germanicus Stan Ypenburg in alle vrijheid een bal op het middenveld aannemen en zijn verrekijker even op scherp zetten.
Vanaf grote afstand lanceerde rocketmen Stan Ypenburg een scudraket die zijn weerga niet kent en verwoestend hard en hoog over doelman Ruben Doorn heen vloog voor de 1-2 voorsprong voor Germanicus.
Zelfs de meest doorgewinterde blauwe supporter was diep onder de indruk van deze geplaatste zondagsschot van Stan Ypenburg.
De blauwen reageerden meteen en trokken vol goede moed ten aanval op zoek naar eerherstel en de gelijkmaker.

De vliegende blauwe indiaan Harm Aboe van Wieren!
In de 40e minuut belandde een perfecte vrije trap van architect Gokhan Pala op het hoofd van onze opperhoofd Harm Aboe van Wieren.
Met een schitterende geplaatste kopbal hard en hoog tegen de touwen scoorde Harm van Wieren de dikverdiende 2-2 gelijkmaker.

De geest uit de fles!
Ineens was de geest uit de fles en gingen Mart Matthijssen, Jeroen Sipma en Rik Beekman op avontuur.
Na een slimme actie van Rik Beekman werd Jeroen Sipma gevonden, maar diens inzet spatte tegen de paal uiteen.
In de 44e minuut een snelle eentwee tussen Rik Beekman en Bastian Tabak die zijn inzet rakelings voorlangs zag gaan.
Op slag van rust deelde Germanicus weer een plaagstoot uit waarbij rocketmen Stan Ypenburg weer eens zijn verrekijker had bijgesteld.
Met een schitterend afstandsschot vuurde Stan Ypenburg zijn projectiel af die met een geweldige reflex door de blauwe panter doelman Ruben Doorn onschadelijk werd gemaakt.
Met een 2-2 stand gingen we op een uitbundig Ervenbos rusten want het publiek had genoten en reageerde laaiend enthousiast over de eerste helft.

In de rust hamerde Trainer Arnold Roossien nog eens op de bezetting op het middenveld en het bijsluiten van de linies.
Blijf continu in beweging en eis de bal vaker op en hou het spel compact sprak de trainer zijn manschappen bemoedigend toe.

Een boeiende en fascinerende tweede helft!
Beide teams begonnen fanatiek en fel aan de tweede helft en zochten onmiddelijk de aanval om iets te forceren.
Nadat Germanicus drie corners op rij hadden genomen zeilde een afvallende bal van germaan Roelof van Dijk rakelings over.
De Emmeloorders kwamen er telkens razendsnel uit en kregen via Jeroen Sipma, Mart Matthijssen en Emiel de Vries hun kansjes.
Het gebeurde regelmatig dat de blauwe indiaan Harm Aboe van Wieren mee naar voren ging.
Uit een voorzet van Jeroen Sipma verdween een kopbal van Harm van Wieren over het doel.

Geen strafschop voor sc Emmeloord!
In de 55e minuut was daar plotseling een doorbraak in de geel zwarte defensie toen de snelle spits Emiel de Vries op avontuur werd gestuurd.
De El Marcatore Azurro lag op volle snelheid toen hij overduidelijk omver werd geduwd en neerging in het strafschopgebied, maar helaas vond de scheidsrechter dit geen strafschop en liet hij doorspelen.

Stilte voor de storm en een rots in de branding!
Er brak een rommelige periode aan waarbij de zee zich terug trok en iedereen tevergeefs wachtte op een blauwe tornado.
Op het middenveld werd een gigantische machtsstrijd uitgevochten waarbij Gokhan Pala, Jeroen Sipma & Mart Matthijssen tot het gaatje moesten gaan.
De aanvallers van Germanicus verschenen een aantal keren dreigend voor het Emmeloordse doel waar de pitbull terrier Maarten Ebbers, mister blue sky Remco Jonkman en Bananarama Wouter Spit alle zeilen moesten bijzetten, maar vooral de blauwe indiaan het opperhoofd Harm Aboe van Wieren was deze wedstrijd een rots in de branding.

Een onterecht afgekeurd glaszuiver doelpunt!
In de 75e minuut ging de blauwe indiaan weer mee naar voren om bij een korte corner van Gerke Schaap zijn positie in te nemen.
Het blauwe opperhoofd reikte hoog en leek met een fabuleuze kopbal het blauwe bastion in veilige haven te loodsen of plotseling ging er een vlag omhoog en klonk daar het onthutsende fluitsignaal.
Tot ieders ontzetting werd dit haarzuivere doelpunt onterecht afgekeurd want na afloop waren er foto's die het tegendeel van deze beslissing bewezen.

De perfecte wisselwerking bij sc Emmeloord!
Even later lanceerde Maarten Ebbers met een prachtige fluwelen pass onze Blue Sheep Gerke Schaap die met een prachtig hoogstandje iets moois in zijn gedachten had, maar helaas verdween zijn rare zwabberbal net over het doel.
Bij sc Emmeloord was er een perfecte wisselwerking waardoor iedereen elkaars positie kon overnemen, maar toch kreeg Germanicus ook weer drie goede kansen om het duel te beslissen.

Slotoffensief van Germanicus!
Gevaarlijke schoten van Marco Verhoef zeilden naast of werden met moeite door doelman Ruben Doorn onschadelijk gemaakt.
In de 82e minuut kwamen de polderboys goed weg toen een verraderlijk schot van Germanicus verdediger Erik Boer tegen de paal uiteen spatte.
Kort hierop was het alle hens aan dek in de blauwe verdediging toen een voorzet van Kain Hoogeveen paniek veroorzaakte en op het laatste moment door Wouter Spit kon worden weggewerkt.
Deze superspannende slijtageslag eindigde uiteindelijk in een terechte 2-2 eindstand alhoewel veel Emmeloorders zich bestolen voelen door het onterechte afgekeurde doelpunt van Harm van Wieren en de niet gegeven strafschop aan Emiel de Vries.
The man of the match bij sc Emmeloord: Harm van Wieren
The man of the match bij Germanicus: Stan Ypenburg

Volgende week speelt sc Emmeloord een uitwedstrijd bij vv Heerde.
Deze wedstrijd begint om 14:00 uur te Heerde en de blauwe bus vertrekt om 11:45 uur vanaf De Ervenbos.
De voorbeschouwing volgt Donderdag!

Alle uitslagen van de tweede klasse L:
sc Emmeloord - Germanicus  2-2
sc Erica  - vv Heerde  3-3
Stadskanaal - vv Ruinerwold  4-1
VKW Westerbork - vv Beilen 2-1
vv Raptim Coevorden - Dedemsvaart 3-4
vv Lemerleveld - vv Zuidwolde 0-3
vv Valthermond - sv Olyphia  5-2
De toto voorspellingen werden met 4-2 door Fedde den Boer gewonnen!

Verslaggever: Klaas Huisman.























sc Emmeloord - CVV Germanicus 2-2 ( 2-2 )

Onder een aangenaam najaarszonnetje heeft sc Emmeloord zijn eerste competitiewedstrijd met 2-2 gelijkgespeeld tegen Germanicus uit Coevorden. Na drie bekernederlagen en een week van moeilijke keuze's en belangrijke beslissingen kwamen de blauwe polderboys gedreven en fanatiek voor de dag.
In een passionele en hartstochtelijke open wedstrijd golfde het spel in een hoog tempo op en neer.
Het talrijke publiek werd in de eerste helft op vier prachtige doelpunten getracteerd en zagen in de tweede helft hoe een glaszuiver doelpunt van Harm Aboe van Wieren onterecht werd afgekeurd en een overduidelijke strafschop niet werd gegeven.
Hieronder het wedstrijdverslag over een uitputtende machtsstrijd en slijtageslag op het middenveld.
De opstelling van sc Emmeloord:
Ruben Doorn, Remco Jonkman, Wouter Spit, Harm van Wieren, Maarten Ebbers, Gokhan Pala ( 80e Mark Staal ), Mart Matthijssen, Jeroen Sipma, Rik Beekman, Bastian Tabak ( 60e Gerke Schaap ) & Emiel de Vries ( 70e Hans Langedijk ).
Wissels: Tim Schaafsma, Mark Staal, Gerke Schaap & Hans Langedijk.
Gele kaart: Wouter Spit
Geblesseerd: Rick Sliep
Tweede Elftal: Wiebe Koopmans, Guido Vissers & Koen Boneschansker.
Trainers: Arnold Roossien & Dennis Lanters
Teammanagers: Klaas Huisman & Herman Vos
Verzorgster: Arianne Bruin
Assistent scheidsrechter: Herman Vos
De opstelling van CVV Germanicus Coevorden:
Vincent Beugelink, Erik Boer, Harm Hindriks, Daan van Dijk, Devon Smit, Fabian Greve ( 70e Jordy Beeksma ), Roelof van Dijk, Stan Ypenburg, Marco Verhoef, Kain Hoogeveen & Pim van der Veen ( 80e Jurriaan Veldhuis ).
Wissels: Jordy Beeksma, Justin Tijsma, Jurriaan Veldhuis & Bram Weerink.
Trainers: Eric Prins & Bert de Vries
Overige staf: Frits Kluitenberg, Jan Koel, Jan Poelman & Wim Veldhuis.
Verzorger: Rick Schuiling
Assistent scheidsrechter: Dhr. Veldhuis.
De scheidsrechter: Dhr L. Fledderus
Toeschouwers: 329
Een korte inleiding!
Onze blauwe wedstrijdcoordinator Fedde den Boer had zijn telraam erbij gepakt en bleef steken op precies op de kop af 329 toeschouwers die de moeite hadden genomen om naar het sfeervolle Ervenbos te komen om de eerste competitiewedstrijd van sc Emmeloord te bezoeken.
Trainer Arnold Roossien kon vandaag voor het eerst weer over zijn aanvoerder Harm Aboe van Wieren beschikken waardoor de architect Gokhan Pala een linie kon opschuiven.
Afgelopen dinsdagavond speelde de blonde torpedo Rik Beekman een ijzersterke oefenwedstrijd in Harkema en dus mocht deze goaltjesgetter vandaag in de basis beginnen.
Tijdens de warming up werd onze trainer met een fikse tegenslag geconfronteerd toen bleek dat Rick Sliep niet kon starten, maar zijn plek werd door de blauwe pitbull terrier Maarten Ebbers fantastisch ingevuld.
Voorafgaand hadden de jongens van het tweede helaas met 0-3 verloren van vv Drachten 2.
Een gelijkopgaande beginfase met messcherpe felle duels!
Beide teams deden niets voor elkaar onder en gingen na een aftastende beginfase harstochtelijk op zoek naar een voorsprong.
Nadat een vrije trap van Germanicus werd geblokt en weggewerkt kwamen de Blauwen er razendsnel uit, maar na een snelle actie tussen Remco Jonkman en Bastian Tabak werd Rik Beekman net niet gevonden.
Met name op het middenveld werden er felle duels uitgevochten.
De blauwen lieten een verzorgde opbouw zien en probeerden met technische hoogstandjes de openingen te vinden.
Helaas bleek de eindpassing vaak onzuiver en werden de meeste aanvallen voortijdig onderschept, maar er was veel strijd en inzet.
De voorsprong voor Germanicus!
In de 22e minuut zeilde een venijnig schot van germaan Stan Ypenburg rakelings over en in de 25e minuut kwam Germanicus op voorsprong.
Hier ging een snelle uitbraak aan vooraf waarbij de rechtsbuiten Fabian Greve heel ver kon opkomen om vervolgens de grillige spits Pim van der Veen in stelling te brengen.
Met een bekeken schuiver in de verre hoek scoorde Pim van der Veen de 0-1 voor Germanicus.
De snelle reactie van sc Emmeloord!
Kort hierop bezorgde uitblinker Maarten Ebbers met een splijtende pass de bal bij de inkomende Jeroen Sipma.
In kansrijke positie had Jeroen Sipma de hoek voor het uitzoeken, maar met een uitstekende reflex bracht de doelman van Germanicus redding.
Het publiek was amper bijgekomen of de gelijkmaker lag in het net.
In de 30e minuut haalde untouchable Jeroen Sipma op volle snelheid de achterlijn om vervolgens een strakke voorzet richting Bastian Tabak af te geven.
De magic box had een haperende aanname, maar zorgde in een flitsende beweging met een intikker voor de 1-1 gelijkmaker.
Even later leek de blonde torpedo Rik Beekman met scherp te gaan schieten die tot zijn ontzetting een geel zwarte verdediger voorbij zag vliegen om het projectiel onschadelijk te maken.
Vlak voor rust twee prachtige doelpunten!
In de 35e minuut kon de nummer tien van Germanicus Stan Ypenburg in alle vrijheid een bal op het middenveld aannemen en zijn verrekijker even op scherp zetten.
Vanaf grote afstand lanceerde rocketmen Stan Ypenburg een scudraket die zijn weerga niet kent en verwoestend hard en hoog over doelman Ruben Doorn heen vloog voor de 1-2 voorsprong voor Germanicus.
Zelfs de meest doorgewinterde blauwe supporter was diep onder de indruk van deze geplaatste zondagsschot van Stan Ypenburg.
De blauwen reageerden meteen en trokken vol goede moed ten aanval op zoek naar eerherstel en de gelijkmaker.
De vliegende blauwe indiaan Harm Aboe van Wieren!
In de 40e minuut belandde een perfecte vrije trap van architect Gokhan Pala op het hoofd van onze opperhoofd Harm Aboe van Wieren.
Met een schitterende geplaatste kopbal hard en hoog tegen de touwen scoorde Harm van Wieren de dikverdiende 2-2 gelijkmaker.
De geest uit de fles!
Ineens was de geest uit de fles en gingen Mart Matthijssen, Jeroen Sipma en Rik Beekman op avontuur.
Na een slimme actie van Rik Beekman werd Jeroen Sipma gevonden, maar diens inzet spatte tegen de paal uiteen.
In de 44e minuut een snelle eentwee tussen Rik Beekman en Bastian Tabak die zijn inzet rakelings voorlangs zag gaan.
Op slag van rust deelde Germanicus weer een plaagstoot uit waarbij rocketmen Stan Ypenburg weer eens zijn verrekijker had bijgesteld.
Met een schitterend afstandsschot vuurde Stan Ypenburg zijn projectiel af die met een geweldige reflex door de blauwe panter doelman Ruben Doorn onschadelijk werd gemaakt.
Met een 2-2 stand gingen we op een uitbundig Ervenbos rusten want het publiek had genoten en reageerde laaiend enthousiast over de eerste helft.
In de rust hamerde Trainer Arnold Roossien nog eens op de bezetting op het middenveld en het bijsluiten van de linies.
Blijf continu in beweging en eis de bal vaker op en hou het spel compact sprak de trainer zijn manschappen bemoedigend toe.
Een boeiende en fascinerende tweede helft!
Beide teams begonnen fanatiek en fel aan de tweede helft en zochten onmiddelijk de aanval om iets te forceren.
Nadat Germanicus drie corners op rij hadden genomen zeilde een afvallende bal van germaan Roelof van Dijk rakelings over.
De Emmeloorders kwamen er telkens razendsnel uit en kregen via Jeroen Sipma, Mart Matthijssen en Emiel de Vries hun kansjes.
Het gebeurde regelmatig dat de blauwe indiaan Harm Aboe van Wieren mee naar voren ging.
Uit een voorzet van Jeroen Sipma verdween een kopbal van Harm van Wieren over het doel.
Geen strafschop voor sc Emmeloord!
In de 55e minuut was daar plotseling een doorbraak in de geel zwarte defensie toen de snelle spits Emiel de Vries op avontuur werd gestuurd.
De El Marcatore Azurro lag op volle snelheid toen hij overduidelijk omver werd geduwd en neerging in het strafschopgebied, maar helaas vond de scheidsrechter dit geen strafschop en liet hij doorspelen.
Stilte voor de storm en een rots in de branding!
Er brak een rommelige periode aan waarbij de zee zich terug trok en iedereen tevergeefs wachtte op een blauwe tornado.
Op het middenveld werd een gigantische machtsstrijd uitgevochten waarbij Gokhan Pala, Jeroen Sipma & Mart Matthijssen tot het gaatje moesten gaan.
De aanvallers van Germanicus verschenen een aantal keren dreigend voor het Emmeloordse doel waar de pitbull terrier Maarten Ebbers, mister blue sky Remco Jonkman en Bananarama Wouter Spit alle zeilen moesten bijzetten, maar vooral de blauwe indiaan het opperhoofd Harm Aboe van Wieren was deze wedstrijd een rots in de branding.
Een onterecht afgekeurd glaszuiver doelpunt!
In de 75e minuut ging de blauwe indiaan weer mee naar voren om bij een korte corner van Gerke Schaap zijn positie in te nemen.
Het blauwe opperhoofd reikte hoog en leek met een fabuleuze kopbal het blauwe bastion in veilige haven te loodsen of plotseling ging er een vlag omhoog en klonk daar het onthutsende fluitsignaal.
Tot ieders ontzetting werd dit haarzuivere doelpunt onterecht afgekeurd want na afloop waren er foto's die het tegendeel van deze beslissing bewezen.
De perfecte wisselwerking bij sc Emmeloord!
Even later lanceerde Maarten Ebbers met een prachtige fluwelen pass onze Blue Sheep Gerke Schaap die met een prachtig hoogstandje iets moois in zijn gedachten had, maar helaas verdween zijn rare zwabberbal net over het doel.
Bij sc Emmeloord was er een perfecte wisselwerking waardoor iedereen elkaars positie kon overnemen, maar toch kreeg Germanicus ook weer drie goede kansen om het duel te beslissen.
Slotoffensief van Germanicus!
Gevaarlijke schoten van Marco Verhoef zeilden naast of werden met moeite door doelman Ruben Doorn onschadelijk gemaakt.
In de 82e minuut kwamen de polderboys goed weg toen een verraderlijk schot van Germanicus verdediger Erik Boer tegen de paal uiteen spatte.
Kort hierop was het alle hens aan dek in de blauwe verdediging toen een voorzet van Kain Hoogeveen paniek veroorzaakte en op het laatste moment door Wouter Spit kon worden weggewerkt.
Deze superspannende slijtageslag eindigde uiteindelijk in een terechte 2-2 eindstand alhoewel veel Emmeloorders zich bestolen voelen door het onterechte afgekeurde doelpunt van Harm van Wieren en de niet gegeven strafschop aan Emiel de Vries.
The man of the match bij sc Emmeloord: Harm van Wieren
The man of the match bij Germanicus: Stan Ypenburg
Volgende week speelt sc Emmeloord een uitwedstrijd bij vv Heerde.
Deze wedstrijd begint om 14:00 uur te Heerde en de blauwe bus vertrekt om 11:45 uur vanaf De Ervenbos.
De voorbeschouwing volgt Donderdag!
Alle uitslagen van de tweede klasse L:
sc Emmeloord - Germanicus 2-2
sc Erica - vv Heerde 3-3
Stadskanaal - vv Ruinerwold 4-1
VKW Westerbork - vv Beilen 2-1
vv Raptim Coevorden - Dedemsvaart 3-4
vv Lemerleveld - vv Zuidwolde 0-3
vv Valthermond - sv Olyphia 5-2
De toto voorspellingen werden met 4-2 door Fedde den Boer gewonnen!
Verslaggever: Klaas Huisman.

De voorbeschouwing sc Emmeloord - CVV Germanicus Coevorden

Deze zondagmiddag is om 14:00 uur de aftrap van het nieuwe seizoen  op sportpark De Ervenbos.
De aftrap zal worden verricht door onze pupil van de week de dribbelaar Jazzley Berghmans van het jeugdteam sc Emmeloord JO11-1.
In deze openingsouverture in de Tweede Klasse L kruizen de blauwen de degens met het roemrijke CVV Germanicus uit Coevorden.
Deze tegenstander is een totaal onbekende voor sc Emmeloord want beide teams kwamen nog nooit eerder tegen elkaar in actie.
Wij heten onze gasten uit de Ganzenstad Coevorden van harte welkom in het Blauwe Bastion.

Zijn de Blauwen klaar voor de competitiestart?
Na drie forse bekernederlagen houden de blauwe supporters hun adem in want is dit team wel klaar voor de competitie?
Afgelopen dinsdagavond boekten de polderboys in een oefenwedstrijd bij het tweede team van Harkemase Boys een nuttige 2-5 overwinning.
Deze 2-5 overwinning kwam precies op het juiste moment en heeft het getergde team een enorme boost en vertrouwen gegeven richting de competitiestart.
Als je eerlijk en objectief bent dan moet je erkennen dat deze bekerpoule bijzonder zwaar was en dat teams zoals West Frisia, Asv Dronten en Lelystad'67 net een maatje te groot waren.
De blauwen hebben scherp en fanatiek getraind en kijken uit naar de competitiestart tegen Germanicus.

Hoe liggen straks de krachtsverhoudingen in de Tweede Klasse L?
Er zitten veel nieuwe tegenstanders in deze competitie en daarom kan dit weleens een interessant en zeer leerzaam seizoen gaan worden.
Na drie seizoenen in de grijze middenmoot te zijn geeindigt hopen de Blauwen dit seizoen aansluiting met de subtop te kunnen krijgen.
Alle spelers van het vorig seizoen zijn gebleven en de nieuwkomers Emiel de Vries, Wouter Spit, Jeroen Sipma en Rick Sliep voelen zich al helemaal thuis in het Blauwe Bastion.
Sinds het team op 20 augustus aan de voorbereiding is begonnen heeft het teamproces al enorme stappen gemaakt.
Ondanks de drie grote bekernederlagen heeft de teamspirit de overhand en voel je de harmonie en saamhorigheid tussen de spelers.
Hoofdtrainer Arnold Roossien hamert constant op de eenheid waarbij spelvreugde, plezier en prestatie hand in hand samen gaan.
Het is moeilijk in te schatten hoe de krachtsverhoudingen in deze tweede klasse liggen omdat de meeste clubs totaal nieuw zijn, maar de Blauwen zijn supergemotiveerd om er een mooi seizoen van te maken.

Onze tegenstander CVV Germanicus uit Coevorden!
De geel zwarten kenden een moeizame en wisselvallige voorbereiding waarbij Germanicus in de beker werd uitgeschakeld.
Het eerste duel werd nog met 1-2 bij Gramsbergen gewonnen, maar daarna gingen de geel zwarten thuis met 0-1 en 0-3 onderuit tegen MVV'29 en ASC'62.
De oefenwedstrijden thuis tegen WKE'16 en sc Erica werden vrij eenvoudig met 3-1 en 3-0 gewonnen, maar in Hoogeveen bleek hoofdklasser HZVV met een ruime 6-0 veel te sterk voor Germanicus.
Vorig seizoen verloor het tweede team van sc Emmeloord thuis met 2-3 van het tweede team van Germanicus, maar de eerste teams speelden nog nooit eerder tegen elkaar!

Vorig seizoen was Germanicus een subtopper!
De geel zwarten eindigden vorig seizoen met 45 punten op een verdienstelijke derde plek in de Tweede Klasse L.
Er werden 13 wedstrijden gewonnen, zes keer gelijkgespeeld en er gingen vijf wedstrijden verloren met een doelsaldo van 56 voor en 40 tegen voor de Coevorder Voetbal Vereniging.
De topscorers waren Patrick Kreeft, Marco Kremer en Marco Verhoef met twaalf, elf en acht doelpunten.
Hoofdtrainer Eric Prins staat al sinds 2013 aan het roer bij Germanicus en is tevens op de zaterdag als hoofdtrainer actief bij stadgenoot CSVC.
In het verleden was deze trainer actief bij vv Raptim en Noordscheschut.
Deze trainer heeft een enorme staat van dienst en staat als een sluwe tacticus bekend die als geen ander een team naar zijn hand kan smeden.
De selectie van Germanicus heeft een gemiddelde leeftijd van 24 jaar oud waarbij Harm Hindriks, Marco Verhoef en Marco Cremer de oudste spelers zijn met daaromheen de jonge talenten Gio Mendes da Silva, Kain Hoogeveen, Bram Weerink en Pim van der Veen.

De roemrijke geschiedenis van de volksclub CVV Germanicus!
Deze oude en historische volksclub speelde jarenlang op het hoogste amateurniveau en won in 1960 de KNVB districtsbeker en werden in 1974, 1976, 1986 en 1995 kampioen.
In deze periode was Weber Germanicus een begrip in de wijde omgeving en trok het gigantisch veel publiek in de Hoofdklasse.
De Coevordense Voetbal Vereniging Germanicus werd op 2 september 1911 in de clubkleuren Geel Zwart opgericht en dankt zijn naam aan een Romeins veldheer.
Deze club heeft ongeveer 800 leden en speelt zijn thuiswedstrijden op sportpark De Pampert.
Vanaf 1970 tot aan 2006 timmerde Weber Germanicus aan de weg en kwam het jarenlang in de Hoofdklasse en eerste klasse uit.
In 2006 degradeerde de club naar de tweede klasse om vervolgens in 2008 weer terug te keren en in 2010 opnieuw te degraderen.
Vanaf 2010 t/m 2015 was Germanicus een stabiele tweedeklasser.
In 2015 werd Germanicus kampioen van de tweede klasse, maar helaas wil het Germanicus niet meer lukken om in de eerste klasse aan te sluiten en degradeerde de club in 2016 weer naar de tweede klasse.
Bekende clubmensen van Germanicus zijn Bas Dost, Jan Streuer en Jan de Jonge.

De Ganzenstad Coevorden ligt in zuid oost Drenthe en heeft ongeveer 15000 inwoners.
In de volksmond wordt Coevorden ook wel Koevern of Koevoorde genoemd.
Het dankt zijn naam aan een doorwaatbare plek in de rivier Koevoorde waar de koeien altijd mochten baden.
Er zijn met Germanicus, vv Raptim en CSVC drie voetbalclubs actief en dit seizoen staat ook weer de stadsderby tegen vv Raptim op het programma.
De wedstrijd sc Emmeloord - CVV Germanicus begint zondagmiddag om 14:00 uur en uiteraard volgt er een uitgebreid wedstrijdverslag!

Alle voorspellingen van de eerste speelronde in de Tweede Klasse L:
sc Emmeloord  -  CVV Germanicus  Een 1.
sc Erica  -  vv Heerde Een 3.
vv Raptim Coevorden  -  sc Dedemsvaart  Een 1.
vv Lemerleveld  -  vv Zuidwolde  Een 1.
sc Valthermond  -  sv Olyphia Noordwolde Een 3.
vv Stadskanaal  -  vv Ruinerwold Een 1.
VKW Westerbork  -  vv Beilen  Een 3.

Verslaggever: Klaas Huisman.

Verslag ASV Dronten - sc Emmeloord

Verslag ASV Dronten - sc Emmeloord   8  -  2   (  4  -  0  )

Door een 8-2 monsterzege op sc Emmeloord heeft ASV Dronten zijn tweede bekerwedstrijd overtuigend gewonnen.
Het krachtsverschil tussen de eerste klasse oost en de tweede klasse noord bleek in deze wedstrijd veel te groot.
Bij vlagen voetbalde sc Emmeloord knap mee, maar zodra ASV Dronten aanzette en het tempo omhoog gooide was er geen houden meer aan.
Elk klein individueel foutje en slordig balverlies wordt dan onmiddellijk en meedogenloos afgestraft.
In de eerste helft verschenen de Emmeloorders slechts twee keer voor het Dronter doel en waren de groen witten in de omschakeling dodelijk effectief.
Na een 4-0 ruststand stond het in de tweede helft beter bij sc Emmeloord en konden de blauwen plaagstootjes uitdelen, maar in de snelle omschakeling bleven de groen witten oppermachtig en dominant en werd met een ruime 8-2 de eindstreep gehaald.
De andere bekerwedstrijd tussen Lelystad'67 en West Frisia werd met 0-1 door West Frisia gewonnen.

De opstelling van ASV Dronten:
Eser Elmali, Laurens Brouwer ( Bob Breemhaar ), Rik Breemhaar, Chris van Maanen, Maurizio Sleurink ( 60e Ingmar Koster ), Vincent ter Burg, Niek Telgen, Martijn Timmer, Jodi de Boer, Jeroen van der Meer & Kevin van der Vlag ( 60e Lucky Akot ).
Wissels: Doelman Jeroen Bokdam, Ingmar Koster, Brian Harpe, Lucky Akot & Bob Breemhaar.
Trainers: Raymond Schuurman & John Halsema
Teammanagers: Piet Bleeker & Duco van Dijk
Verzorgster: Conny Oosterkamp
Assistent scheidsrechter: Jonas van Bergen

De opstelling van sc Emmeloord:
Ruben Doorn, Remco Jonkman, Wouter Spit, Gokhan Pala, Maarten Ebbers, Mark Staal, Mart Matthijssen, Jeroen Sipma ( 75e Wiebe Koopmans ), Gerke Schaap ( 60e Robin Elsinga ), Bastian Tabak & Emiel de Vries ( 60e Hans Langedijk ).
Wissels: Robin Elsinga, Hans Langedijk, Wiebe Koopmans & Koen Boneschansker.
Geblesseerd/afw: Rick Sliep, Harm van Wieren, Guido Vissers, Rik Beekman & Trainer Arnold Roossien.
Trainers: Dennis Lanters & Jan Arjen Kooi.
Teammanagers: Klaas Huisman & Herman Vos
Verzorgster: Arianne Bruin
Assistent scheidsrechter: Herman Vos

Een ontketend en furieus beginoffensief ASV Dronten!
Meteen vanaf de aftrap probeerde sc Emmeloord het veld kort en compact houden, maar slaagde hier nauwelijks in.
Met name bij balverlies werden de Emmeloorders totaal overlopen.
In de 4e minuut kwam ASV Dronten razendsnel op een 1-0 voorsprong toen Martijn Timmer het op zijn heupen kreeg en de combinatie zocht met Kevin van der Vlag.
Op subtiele wijze legde Kevin van der Vlag de bal panklaar bij de tweede paal waar Jeroen van der Meer medogenloos met een inglijder toesloeg voor de snelle 1-0 voorsprong voor ASV Dronten.
De groen witten bepaalden vanaf het dynamische middenveld met Martijn Timmer, Vincent ter Burg en Niek Telgen het tempo van deze wedstrijd.
In deze beginfase moest Emmeloord doelman Ruben Doorn in actie komen om een kopbal van Niek Telgen en een inzet van Martijn Timmer onschadelijk te maken.
Een vrije trap van Vincent ter Burg zeilde over het doel, maar de toon van deze wedstrijd was hiermee meteen gezet.

Tekenen van herstel bij sc Emmeloord!
Halverwege de eerste helft waren er met name op het middenveld tekenen van herstel te zien bij sc Emmeloord, maar echt gevaarlijk konden de blauwen niet worden.
De Emmeloorders probeerden uit alle macht onder de inmense druk uit te komen en voetbalden bij vlagen knap mee, maar hadden in de snelle omschakeling geen antwoord op het ontketende ASV Dronten.
In de 24e minuut verschenen de blauwen voor het eerst voor het Dronter doel, maar de vrije trap van Gerke Schaap ging naast.

Dodelijk effectief!
Nadat een doelpunt van Jeroen van der Meer wegens buitenspel werd afgekeurd kwamen de groen witten in de 22e minuut op een 2-0 voorsprong.
Hier ging wederom slordig balverlies op het middenveld aan vooraf waardoor de groen witten in een oogwenk gevaarlijk voor het Emmeloordse doel opdoken.
In eerste instantie ranselde doelman Ruben Doorn het harde schot van Jeroen van der Meer uit zijn doel waarna in de rebound Niek Telgen toesloeg voor de 2-0 voorsprong voor ASV Dronten.
De Emmeloorders probeerden met felle duels het tij te keren, maar lieten zich telkens verrassen in de snelle omschakeling.
In de 26e minuut was Jeroen van der Meer iedereen te snel af om vervolgens met een strakke schuiver doelman Ruben Doorn te passeren voor de 3-0 voor ASV Dronten.
In de 28e minuut veroorzaakte een hoge voorzet een rommelige scrimmage voor het Emmeloorder doel waarbij er twee spelers met elkaar in botsing kwamen.
In alle tumult stond Jeroen van der Meer op de goede plek om de 4-0 tegen de touwen te werken.
Na behandeling konden de twee spelers ook weer verder.

De slotfase van de eerste helft!
Vlak voor rust verscheen sc Emmeloord voor de tweede keer voor het Dronter doel, maar het schot van Bastian Tabak ging naast.
Aan de andere kant gingen kopballen van Rik Breemhaar en Jeroen van der Meer naast en moest Ruben Doorn in actie komen om Kevin van der Vlag en Vincent ter Burg van het scoren te houden.
Uit een voorzet van Kevin van der Vlag had Jeroen van der Meer iets moois in zijn gedachten, maar diens halve omhaal leverde niets op.
Met een 4-0 voorsprong voor ASV Dronten gingen we rusten.

Een bemoedigende toespraak in de rust!
Met doffe ogen gingen de spelers van sc Emmeloord de rust in.
Alle vier de tegendoelpunten kwamen uit slordig balverlies en een gebrekkige omschakeling bij sc Emmeloord.
Trainer Dennis Lanters sprak het team bemoedigend toe en sommeerde de spelers om vooral hier lering uit te trekken en te blijven voetballen.
Na deze peptalk trokken de dappere polderboys ten strijde voor de tweede helft.

De eerste plaagstootjes en speldenprikjes van sc Emmeloord!
Direct na rust dook Mark Staal gevaarlijk op voor het Dronter doel waar Eser Elmali de langste adem had.
Een mooie poging van Emiel de Vries zeilde rakelings over waarna ASV Dronten weer een tandje ging bijschakelen.
In de 55e minuut nam Vincent ter Burg een afvallende bal op zijn pantoffel die snoeihard tegen de touwen uiteen spatte voor de 5-0.

Omzettingen en wissels bij beide teams!
Beide teams gingen nu wisselen en deden wat omzettingen.
Bij ASV Dronten kwamen Lucky Akot, Ingmar Koster en Bob Breemhaar voor Laurens Brouwer, Maurizio Sleurink en Kevin van der Vlag in de ploeg terwijl bij sc Emmeloord Robin Elsinga en Hans Langedijk voor Gerke Schaap en Emiel de Vries in het team kwamen.

Een strafschop voor sc Emmeloord!
Nadat Bastian Tabak in kansrijke situatie de Dronter doelman op zijn weg vond bleef sc Emmeloord via Mart Matthijssen, Mark Staal en Bastian Tabak proberen iets terug te doen.
In de 62e minuut kreeg sc Emmeloord een strafschop te nemen na een handsbal van een Dronter verdediger na een actie van Bastian Tabak.
Het was de architect Gokhan Pala die in een turks onderonsje Eser Elmali wist te passeren voor de 5-1 aansluitingstreffer.
De manier hoe Gokhan Pala deze bal gedurft dwars door het midden schoot was een lust voor het oog om te zien.

Mooie doelpunten en een enorm krachtsverschil!
De Emmeloorders hadden geen tijd om hier lang van te genieten of met een rake kopbal zorgde in de 65e minuut Rik Breemhaar voor de 6-1.
Hier ging een bekeken voorzet van Jeroen van der Meer aan vooraf die heel slim door Rik Breemhaar werd binnengeknikt voor de 6-1 voorsprong voor ASV Dronten.
De Emmeloorders kwamen in de 80e minuut uit een fluwelen vrije trap van Gokhan Pala weer terug tot 6-2 waarna invaller Lucky Akot met twee doelpunten het slotakkoord had.
Hier ging wederom slordig balverlies op het middenveld aan vooraf waardoor Lucky Akot op volle snelheid hier optimaal van wist te profiteren door in de 85e en 90e minuut de eindstand naar 8-2 te tillen.
Tussendoor ging een kopbal van Emmeloorder Hans Langedijk nog naast het doel.

Door deze ruime 8-2 nederlaag kunnen de Emmeloorders hier hun lering uit trekken en zich optimaal voorbereiden op de competitiestart volgende week thuis tegen Germanicus.
Dinsdagavond speelt sc Emmeloord in Harkema een oefenwedstrijd bij het tweede team van Harkemase Boys.
De Drontenaren komen dinsdagavond voor het restant tegen Lelystad'67 in actie waar met een 1-0 voorsprong nog 35 minuten zijn te gaan.
Volgende week wacht de competitiestart thuis tegen vv Hierden en dan is deze verslaggever er ook weer bij.
Man of the match bij ASV Dronten: Jeroen van der Meer
Man of the match bij sc Emmeloord: Gokhan Pala

Dinsdagavond volgt het vervolg verslag van ASV Dronten - Lelystad'67
Verslaggever: Klaas Huisman.