Ens F3 - SC Emmeloord F3


Vandaag was het dan eindelijk de dag waarop we kampioen kunnen worden. Al twee weken spraken de jongens en de leiders over deze wedstrijd en eindelijk was het zover. Op woensdagavond in Ens voetballen. Het was prachtig weer. Perfect voetbalweer. Er waren veel vaders, moeders, opa’s en oma’s meegekomen. We hadden 12 kinderen in het team, we waren compleet. We begonnen met de volgende opstelling: Op doel Nighell, linksachter Tamas, rechtsachter Mathijn. In het midden Koen en Ismael. Links voor Raymond, Rechtsvoor Meije en in de spits Wouter. Nick, Ibrahim, Romeo en Chayenne stonden eerst even wissel. Emmeloord zocht gelijk fanatiek de aanval. Een goede aanval van rechts. Koen speelt Meije aan, Meije passeert 2 man. Geeft dan een goede voorzet op Wouter. Wouter kon goed schieten, maar de keeper van Ens hield de bal knap. We waren een stuk beter dan Ens, Nighell kon in het doel lekker van het zonnetje genieten en moedigde het team goed aan. We bleven goed overspelen, maar we kregen de bal er maar niet in. Koen, Ibrahim en Nick probeerden het wel, maar de keeper hield zijn doel schoon. Dan pakt Chayenne de bal af, ze speelde goed over naar Tamas. Die knalde de bal naar voren richting Romeo. De achterlijn werd door Romeo opgezocht. Hij gaf een goede voorzet, en....
Het was weer de keeper die hem onderschepte. Achterin kwamen de spitsen van Ens er niet aan door goed verdedigingswerk van Ismael en Mathijn. De toeschouwers werden al een klein beetje zenuwachtig. Want er is een oud voetbalgezegde, als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander dat wel. Dat zou hier toch niet opgaan. En ja hoor, Ens komt 1 keer voor het doel. Nighell kan het eerste schot nog knap redden, maar bij de tweede poging was hij kansloos. Een lobje over Nighell en via een polletje draaide de bal het doel in, 1-0 achter. Bij deze stand zou Ens ons passeren op de ranglijst.
Emmeloord bleef goed voetballen en vechten voor het doelpunt. Weer een aanval van Emmeloord. Ismael en Tamas stoomde op. De bal kwam terecht bij Meije, die zich niet bedacht en met een hard schot op doel schoot. De keeper kon er ditmaal niet bij, 1-1. Dat was ook de ruststand. Na een peptalk van de leiders Dennis en Tom begon F3 voortvarend aan de wedstrijd. Weer waren de kansen voor Emmeloord. Schoten van Nick, Raymond en Koen werden knap gekeerd door de keeper van Ens. De tijd begon te dringen. Ibrahim was nog dicht bij een goal, maar ook die ging er niet in.  Terwijl Tamas en Mathijn de boel achter op slot hielden, schoof Ismael in. Dan 5 minuten voor tijd een schot van Ismael, daar kan de keeper toch niet bijkomen. Nee, dat kan hij niet. 1-2 voor SCE F3. Het kampioenschap is bijna binnen. In en langs het veld worden de blauwen wat zenuwachtig. Wouter stond de 2e helft op doel en had op het einde nog een paar goede reddingen in huis. Dan nog een lange bal naar voren. Nighell rent er achteraan. Hij hield de bal bij zich, speelde over naar Romeo. Maar helaas stond Ens weer in de weg. Toen vond de scheidsrechter het wel goed en beĆ«indigde de wedstrijd. F3 KAMPIOEN! Het publiek en de spelers wisten van gekkigheid niet hoe ze moesten juichen. De vader van Meije, Herman, had in de kleedkamer nog een grote verrassing voor de jongens, voor elk spelertje een prachtige grote gouden beker. Apetrots waren de jongens en de ouders en opa’s en oma’s. Een geweldige prestatie van dit elftal.

Flevoboys F16-SCE F3

19-05-2012 `de laatste competitie wedstrijd voor de kampioenen van de F3
Na de schitterende wedstrijd van afgelopen woensdag Waarbij SCE vakkundig en zeer terecht concurrent Ens F3 met 1-2 versloeg En daarmee het kampioenschap veilig stelde,was het weer moeilijk om ons weer op te laden voor een wedstrijd tegen de hekkensluiter van de competitie. Maar eerst moest er nog een kampioensfoto worden gemaakt,natuurlijk moesten de van de gulle sponsor(vader van Meije) gekregen mega bekers ook op de foto. Doordat elke vader,moeder,opa&oma hier de tijd voor nam was er geen tijd meer voor de warming- up. Niet dat dat heel erg was de zon scheen volop en het was al erg warm. De kampioenen begonnen voortvarend en dachten wel even makkelijk over Flevoboys heen te walsen. We kwamen al snel op voorsprong maar ook weer net zo snel was het alweer gelijk SCE onderschatte de tegenstander duidelijk en vergat om te combineren Het spel waar ze normaal zo goed in zijn! Gelukkig stond Nighell z,n mannetje op doel en was de verdediging ook meestal op tijd maar toch gingen we de rust in met een 4-4 ruststand door goals van Meije/Ibrahim En de eerste goal van Nick die met een bekeken stifje de flevokeeper verschalkte. Na rust kwam er wat meer lijn in het spel van SCE flevoboys wist niet meer te scoren Dit kwam vooral omdat we de beste speler van Flevoboys onder controle kregen Deze nr 8 van de tegenstander gebruikte om toch een bres te slaan in de sterke SCE verdediging armen benen kneep de mannen van SCE en zette zelfs z,n tanden in onze centrale verdediger Koen. Na de zoveelste charge nu op Raymon vond de scheidsrechter het ook genoeg en moest deze speler even afkoelen. SCE speelde de wedstrijd beheerst uit eindstand 4-10 door goals van MeijeI brahim en Raymon Na de wedstrijd kregen we in de kantine van SCE allemaal een patatje en wat drinken. Dit onder luide kampioensmuziek.
Waarbij er zelfs een polonaise door de spelers werd gelopen. Daarna kregen de spelers nog een beker uitgereikt en kregen de leiders/Trainers een mooie bos bloemen uit handen van Technisch jeugd manager Andre die natuurlijk ook erg trots was op de kampioenen. chayene,Raymon,Meije,Nighell,Nick,Ibrahim,Wouter,Tamas,Romeo.Mathijn&Koen

Wij als leiders/trainers zijn super trots op wat jullie met z,n alleen als team hebben gepresteerd
We hebben jullie in een klein jaar zien groeien tot echte voetballers en jullie zijn dan ook terecht  kampioen geworden

Tom&Dennis
kampioen voorjaar 2012 E4

19/05/2012 - SC Emmeloord E4 kampioen
Vandaag kon de beslissing vallen, E4 heeft aan een punt genoeg om kampioen te worden maar ons team ging uiteraard voor de volle winst en vol vertrouwen de confrontatie aan op bezoek bij SVBS 77.  Een grote schare supporters van E4 was meegereisd en had zich langs de lijn verzameld voor deze wedstrijd. Er was een gezonde spanning en een gezellige sfeer bij de ouders, opa`s en oma`s ,familie en vrienden. Na  de mentale voorbereiding van coach huub stevens waren onze jongens er klaar voor. En ze lieten er geen gras over groeien. De 8 spelers! van SVBS 77 hadden geen schijn van kans tegen Sc E4 . Het kampioenschap werd binnen gehaald met een klinkende 0-9 overwinning. De doelpuntenmakers: 3x soufanne 2x niels 1x twan 1x sallah eddin 1x giovanni 1x axel. Na het laatste fluitsignaal en de penalties barste het feest los op het veld. Gehuldigd met een mooie bokaal ging het feest nog even door in de kleedkamer. axel,leon ,kevin, twan,giovanni, sallah edin,soufanne,en niels gefeliciteerd jongens!! Dit kampioenschap is verdiend!!! Aangekomen bij SC EMMELOORD werd er gezellig nagepraat en de spelers kregen van de club een welverdiende drankje en patatje aangeboden. Daarna werden de trainsters suzan en marit en coach huub stevens bedankt voor hun bijdrage van dit kampioenschapsteam (gert verduin) en kregen een bos bloemen. Ook de ouders opa`s oma`s en alle andere supporters, bedankt voor jullie aanwezigheid en steun bij alle wedstrijden (ook wil ik ate jan de trainer van de donderdag bedanken voor zijn bijdrage hij kon helaas niet aanwezig zijn  wegens zijn werkzaamheden.)
leider huub stevens

Competitiewedstrijd Flevo Boys D2 - SCE D1 zaterdag 12 mei 2012

12/05/2012 - We hadden iets goed te maken tegen Flevo Boys, thuis hadden we namelijk verloren, Melvin kon niet meedoen, want hij was geblesseerd. SCE komt goed uit de startblokken, een voorzet van Olav op Luuk, deze schiet net naast het doel. Ian houdt een bal nog net binnen de lijnen, en hij passt op Robin, hieruit volgt een corner. Een mooie voorzet van Olav op Luuk Helaas de bal was net iets te snel. Beide ploegen zijn goed aan elkaar gewaagd, Het is wederom Olav, die goed voor zet op Luuk, deze kapt een mannetje uit, En schiet de bal scherp in de linkerhoek. In de 27e minuut is dan ook de welverdiende 0-1 voor SCE. Dit was tevens de ruststand.

De 2e helft begint en in de 6e minuut, krijgt SCE een vrije trap, deze wordt genomen door Damian, en met een fraaie boogbal verdwijnt de bal over de keeper heen in de kist. 0-2. Flevo boys krijgt in de 7e minuut een corner, en deze bal belandt op het dak van Quinten. Weer een goeie voorzet van Olav op Mark, deze haalt uit, maar de bal treft geen doel. Dan een beste voorzet van Stefan, deze wil zelf schieten, maar besluit de bal te plaatsen naar Luuk, helaas wordt deze niet goed afgemaakt. In de 13e minuut krijgt Damian wederom op dezelfde plek een vrije trap, dit keer gaat de bal over. Even later wordt Damian aan zijn shirt getrokken, maar de scheidsrechter geeft Flevo boys de vrije trap, Jacob werd er een beetje gedesorienteerd van. Een voorzet van Stefan komt bij Luuk,, maar 2 tegenstanders is iets te veel van het goeie. Weer een beste pass van Stefan op Luuk deze bal komt bij Robin, en ja hoor de 0-3 ligt er ook in. We praten dan over de 20e minuut. Ook Ian brengt de bal bij Luuk, deze keer maakt Luuk prima de 0-4. Over de hele wedstrijd genomen, komen we tot de conclusie, dat SCE geen moment in gevaar is gekomen, en is SCE dus de welverdiende winnaar van deze stadsderby. Op de ranglijst zijn we Meppel en Flevo boys voorbij, waarbij Flevo Boys wel 1 wedstrijd minder heeft gespeeld. Wij staan nu 6e en met de laatste wedstrijd tegen Meppel in het vooruitzicht, kunnen we misschien nog 5e worden.

Sjapo voor allemaal

Trouwe supporter.

SCE F3 - DESZ

12-05-2012 - de f-jes en de ouders moesten vroeg op; om 8.30 uur moest iedereen aanwezig zijn op het terrein van sc Emmeloord om om 09.00 uur te voetballen tegen DESZ. Alle 10 spelers van F3 waren keurig op tijd aanwezig. De F3-tjes hadden zich snel aangekleed en renden naar het hoofdveld om al vast warm te worden. De scheidsrechter was ook mooi op tijd aanwezig, maar van de ploeg uit Zwartsluis was nog geen enkele speler te bekennen. Inmiddels werd het 9.15 uur en helaas nog steeds geen tegenstander, teleurstelling alom bij de spelertjes en Emmeloord-aanhangers. Wat nu, waarom is de tegenstander niet op komen dagen? Jongens en Meisje allen teleurgesteld, er kwam echt geen tegenstander, dus er kon niet gevoetbald worden. “Jongens we gaan weer naar de kleedkamer, want de tegenstander komt vandaag niet,” zei Dennis. Er kwamen allemaal protesten van onze ploeg, gelukkig kwamen Dennis en Tom op een goed idee. “Weet je wat we doen; we vragen de papa’s en opa of zij tegen de onze F3-tjes een wedstrijdje willen voetballen.” Natuurlijk wilden zij wel tegen deze ‘ukkies’ voetballen, ze konden ze wel een lesje leren, dachten de papa’s en opa. 11 voetballertjes tegen 7 grote mannen, dat wordt een makkie. Maar dat viel toch wat tegen, want de ukkies waren sneller en fanatieker dan die grote mannen. Het duurde dan ook niet lang of de papa’s en opa stonden met 1-0 achter, (was wel een buitenspel doelpunt, hoor), dus dat viel toch wel even tegen. Maar tegen 11 echte goed getrainde voetballers met een uitstekende conditie valt toch wel moeilijk te voetballen. Toch lieten de echte mannen zich niet kisten en maakten bijna een doelpunt, maar helaas ging het schot net naast. En opnieuw gingen de jongens er snel vandoor en maakte weer een doelpunt 2-0! De grote mannen (waar waren de moeders?) lieten zich niet kisten en gingen er hard tegen aan en zo werd toch eindelijk een tegendoelpunt gescoord. Stand: 2-1. “Kom op, nog even doorzetten dan staan we gelijk,” riep de ene papa naar de andere en hij vergat de bal mee te nemen zodat een F3-tje weer een doelpunt kon maken. Stand: 3-1. De laatste 5 minuten (ik had nog gehoopt op een pauze, maar die kwam maar niet), leek het wel of de F3-tjes sterker werden want de grote mannen kregen geen enkele kans meer .
Bij het penalty schieten hebben wij lekker wel gewonnen!  Wat ik wel geweldig vind om te zien, is dat het hele team steeds beter en fanatieker wordt. Dat is een compliment aan de voetballers en de trainers.
 DESZ is niet komen opdagen omdat zij dachten dat de wedstrijd om 10.30 zou beginnen hoorde ik later. Dat betekent dat Emmeloord F3 met 5-0 (leuke stand, toch?) heeft gewonnen en weer 3 punten erbij heeft gekregen.  Woensdag a.s. gaan jullie een inhaalwedstrijd spelen tegen Ens , veel succes en natuurlijk winnen!

Opa Ger van Tamas
Harlingen - SC Emmeloord

13-05-2012 - De laatste wedstrijd van deze competitie moest uit bij Harlingen gespeeld worden. In tegen stelling tot vorige week kon Jan Boxum maar net elf man meenemen omdat D Lanters A v Ham en M Bouhayouf geblesseerd waren en de gebr Pala een bruiloft hadden en mij niet bekend is, waarom keeper Patrick Vonk niet aanwezig was. Gelukkig waren 3 spelers die net een wedstrijd er op hadden zitten in Steenwijk met het tweede elftal bereidt om naar Harlingen af te reizen Klasse jongens. In een zeer matige wedstrijd was het Harlingen die twee keer binnen 15minuten voor het doel kwamen van Sportclub en zeer effectief ook 2 keer scoorde. Wat de Emmeloorders ook probeerde niets lukte tot aan de 45ste minuut D v/d Zee over rechts goed doorging en met links de keeper van Harlingen het nakijken gaf 2-1 Een ontevreden Jan Boxum liet de drie jongens die de moeite hadden genomen om 
naar Harlingen af te reizen de tweede helft invallen ,maar niet meer dan een paar aanvallen en een paar schoten naast en over het doel van de Harlingers is het niet gekomen. Dat de 3-1 nog in het voordeel viel moeten we maar voor lief nemen want zo goed als het vorige week was zo matig was het nu. Nog wat trainings avonden en als afsluiting het tien dorpentoernooi in Tollebeek wens ik iedereen een heerlijke vakantie toe en natuurlijk veel kijkplezier bij het Nederlands elftal op het EK
  
Gr Eddy Fiere 
  

sc emmeloord E4 volgende week kampioen?

12/05/2012 - Het team bestaande uit: niels twan axel kevin leon giovanni sallah eddin en soufianne, nodigt u uit om er komende week zaterdag 19 mei om 9.00 uur in Belt
schutsloot svb 77 E1 erbij te zijn. Wellicht dat een gelijkspel genoeg is ,echter we gaan ervoor om te winnen en de titel te pakken.
Leider huub stevens
Dik verdiende overwinning E4 op DESZ E5G
Identiek aan de heenwedstrijd was E4 ook op eigen veld te sterk voor DESZ. Dit keer wonnen de mannen van leider huub stevens met 17-2. Doelpuntenmakers  soufianne 9x twan 4x niels 2x axel 1x sallah edin 1x. Over de wedstrijd zelf kunnen we redelijk kort zijn  die was vooral eenrichtingsverkeer op. Toch lieten de mannen door goed combinatiespel en inzicht van diverse spelers mooie goals zien.

SC emmeloord - geel wit

06-05-2012 - Geel Wit kansloos terug naar Ameland.
 Eindelijk weer een compleet elftal voor Sportclub wat resulteert in een duidelijke overwinning op Geel Wit uit Ameland. Vanaf het begin  werd Geel Wit onder druk gezet en waren er al kansen voor R Kleiker die veel strijd leverde maar de hele wedstrijd door velen kansen mistte. Dit deed D Lanters niet toen hij een van zijn
solo's in een mooi doelpunt wist om te zetten 1-0 Toch duurde het tot de 37ste minuut waaruit Harm v Wieren met
een snoeihard schot de keeper kansloos liet uit een goed genomen vrije trap van L Rasing. Met deze stand en vele kansen gemist te hebben kwam Geel Wit beter uit de kleedkamer en wisten ze Sportclub onder druk te zetten 
en scoorde ze een terechte 2-1.Gelijk na de aftrap nam Sportclub het heft in handen en het doelpunten festijn kon beginnen. G Pala liet de keeper van Geel Wit bewegingsloos staan met een leep balletje 3-1.De kansen die hierna volgde waren niet meer te tellen L Rasing voor open doel  R Kleiker de zoveelste misser M Holtmaat op de lat ,en uiteindelijk D v/d Zee als invaller een paar spelers passerend over rechts die dan de 4-1 maakt. Dan onze  aanvoerder die zijn hattrick gaat maken door eerst weer met een hard schot de 5-1 tegen de touwen te schieten en vervolgens met een kopbal uit een corner de 6-1 te maken. Het mooiste doelpunt kwam weer van G Pala die zo lijkt het met een simpele voetbeweging de keeper met een lob het balletje voor de zevende keer uit het doel liet halen 7-1. Dit was tevens voor de goed leidende scheidsrechter dhr Beekman die de niet op komende  scheids prima wist te vervangen en zelfs de man van de wedstrijd werd reden om af te fluiten. Afscheid nemend van een zestal jongens die stoppen met voetbal of in een lager elftal gaan spelen hebben we nog een wedstrijd te gaan uit naar Harlingen. 
gr Ed Fiere

pupil van de week

DE PUPIL VAN DE WEEK BIJ SC EMMELOORD


Wat is je naam Marcel van der Zee
Wat is je leeftijd 51
Heb je ook broertjes/zusjes 3 broers 2 zussen
Waarom ben je Pupil v/d week eindeloos deed een bod op pupil van de week (veiling)
In welk team speel je geen
Op welke positie speel je variable
Worden jullie kampioen ja
Wie is je trainer mijn vrouw
Wie is je leider ik zelf
Vind je het leuk bij SCE ja
Wie was de beste speler vandaag dennie van der zee (niet opjektief)
Wat vond je van de wedstrijd goed
Wat is je favoriete club sc emmeloord
Wie is je idool de man van de wedstrijd
Op welke school zit je de levens school
Wat vind je het leukste vak gym
Heb je al een vriendinnetje ja
Wat heb je allemaal gedaan de spelers van detegenpartij passeren en scoren
Heb je nog meer te melden ja ik vond het een mooie ervaringSC EMMELOORD E4 WINT EENVOUDIG VAN SC EMMELOORD E5

Om mee te blijven  voetballen voor het kampioenschap moest er ook vandaag gewonnen worden van Sc emmeloord E5. Met geweldig aanvalsspel, maar bovenal met een goede teamprestatie werden de leeftijdgenoten uit Sc emmeloord E5 van het veld geblazen.  De mannen van E4 begonnen met leon op het doel, een tweemans verdediging met axel en kevin met giovanni en twan op het middenveld en  daarvoor de aanvallers niels en soufyane.Een  makkie dat wel dus. Een wedstrijd waar de jongens toch wel goed voetbal hebben laten zien. mooie passes over de breedte van het veld , naar de aanvallers. Het samenspel was soms oogverblindend. Natuurlijk vond de tegenstander het minder leuk om met zoveel te verliezen. Einduitslag 12-0. Doelpuntenmakers 5x soufyane, 5x giovanni,1x twan en 1x niels.
Leider huub stevens