Het verslag sc Emmeloord 2 - LAC Frisia 2


sc Emmeloord 2  -  LAC Frisia 2    3  -  0  (  0  -  0   )

Het tweede elftal van sc Emmeloord heeft zich op indrukwekkende wijze rechtstreeks gehandhaafd in de reservehoofdklasse.
In een spijkerharde en grimmige wedstrijd werd er met 3 - 0 gewonnen van het roemrijke LAC Frisia uit Leeuwarden.
De blauwe Sweethearts bungelden lange tijd onderin en leken al ten dode opgeschreven, maar plotseling was de geest uit de fles en volgde er een opmerkelijke inhaalrace.
Uit de laatste vijf wedstrijden werden er maar liefst 13 punten behaald en toonde het getergde team weerbaarheid en veerkracht.
Ondanks alle tegenslagen en moeilijke tijden is de onderlinge sfeer, teamspirit, vriendschap en saamhorigheid altijd overeind blijven staan en de ultieme drijfveer geweest om het lijfsbehoud veilig te stellen.

Ondanks dat het eerste elftal dit weekend vrij was en niet in actie hoefde te komen stonden er geen spelers van het eerste in het veld.
Trainer Douwe Boomsma wilde het op eigen kracht met zijn eigen jongens doen en had twee jeugdspelers van het beloftenteam op de bank zitten.
Deze talentvolle jeugdspelers zouden in de tweede helft invallen en de harten van het hondstrouwe publiek stelen.
Het voltallige beloftenteam ( 19-1 ) en zijn stafleden hadden op de tribune plaatsgenomen om de jongens van het tweede een hart onder de riem te steken.
Onder toeziend oog van de harde kern en enkele spelers van het eerste elftal werd er op een gezellig, goedgevulde en sfeervol Ervenbos afgetrapt.

Trainer Douwe Boomsma had The Blue Tree Niels Boomsma De Boom tussen de palen gezet.
Het centrale verdedigingsduo Chinaboy Laurens Fu Rasing, Luuk Lucky Luke Kappers bewaakten het ijzeren gordijn met daaromheen de opkomende backs Blue Warrior Normen vd Plas & The Blue Brainwasher Leonardo Da Vinci Pater.
Op het middenveld zorgden The Blue Steamroller Marcello Westerhof, The Blue Scissor La Enfant Terrible Sjors Hendrikse & The Blue Knightrider Joris Dragon Vermaat voor het nodige vuurwerk.
In de frontlinie gingen de Horrorclown Blue Dreamer Bas Dekker, The Blue Loverboy Danny de Graaf en de stylist mister Blue Sky Robbin Willemsen op zoek naar de doelpunten.
Op de bank zaten Speedy Gonzales Maric Naaktgeboren, The Blue Sniper Robin Elsinga & Kung Fu Filipinoboy Kenneth Olaer.
Helaas kon Douwe Boomsma geen beroep doen op The Blue Swinger Martin Holtmaat & The Blue Viking Denny vd Zee en waren ook Blue Pearl Rudy de Jonge & Blue Aladdin Brahim Boundati niet van de partij.

Vandaag kwam het roemrijke, historische en stokoude LAC Frisia 1883 uit Leeuwarden op bezoek.
Eerder dit seizoen ging de uitwedstrijd in Leeuwarden nog met 2 - 1 verloren en dus stonden alle koppies vandaag op scherp.
De Leeuwarder Athletic Club Frisia stonden met drie punten achterstand op een gevaarlijke 11e PD plek en waren supergemotiveerd naar Emmeloord gekomen.
Er ontstond een spijkerharde en grimmige wedstrijd waarbij er felle onderlinge duels werden uitgevochten en op het scherpst van de snede werd gespeeld.

In de beginfase dook The Blue Dreamer Bas Dekker gevaarlijk op voor het Friese doel waar de doelman van Frisia redding bracht.
Kort hierop leek Marcel Westerhof met een kopbal de score te openen, maar het doelpunt uit een vrije trap van Sjors Hendrikse werd wegens duwen in het strafschopgebied afgekeurd.
In de 10e minuut lieten Sjors Hendrikse en Danny de Graaf een mooie snelle eentwee zien waarna Marcel Westerhof werd gevonden, maar de Friese doelman lag in de weg en bracht redding.
Aan de andere kant stond Emmeloord doelman Niels Boomsma op de goede plek om een verraderlijke hoge voorzet stijlvol uit de lucht te plukken.

Beide teams hielden elkaar in deze fase goed in evenwicht waarbij sc Emmeloord een optisch veldoverwicht wist te creeeren.
Ondanks het veldoverwicht moesten de Emmeloorders constant oppassen voor de gevaarlijke counters en uitvallen van LAC Frisia.
In de 20e minuut was het even alle hens aan dek in de Emmeloordse verdediging toen Frisia aanvaller Ward Wieringa leek te profiteren van een communicatiefoutje, maar doelman Niels Boomsma bracht redding.
Trainer Douwe Boomsma sommeerde het team nu om de scherpte en concentratie weer op te pakken.
De blauwe Sweethearts probeerden nu de openingen te vinden, maar hadden de grootste moeite om de frontlinie in stelling te brengen.
In de spits liep mister Blue Sky Robbin Willemsen zich een slag in de ronde.

In de 25e minuut belandde een corner van Bas Dekker op het hoofd van Luuk Kappers, maar de kopbal van Lucky Luke Kappers werd met de nodige moeite van de doellijn gehaald.
De Friesen probeerden met pittige felle duels onder de druk uit te komen en plaagstootjes uit te delen, maar konden voorin nauwelijks potten breken.
Bij sc Emmeloord gooide de Loverboy Danny de Graaf nu zijn beruchte keukenkast in de strijd waardoor mister Blue Sky Robbin Willemsen weer opgelucht kon ademhalen.
Vlak voor rust lieten Danny de Graaf en Joris Vermaat een mooie aanval zien waarna Sjors Hendrikse in stelling werd gebracht, maar het venijnige schot van Sjors Hendrikse zeilde hoog over.
In de 44e minuut moest Emmeloord doelman Niels Boomsma weer in actie komen om een afstandsschot van Frisiaan Jordy Hoekema onschadelijk te maken.
Met een 0 - 0 stand gingen we rusten.

Bij de Friesen waren een paar nieuwe spelers in het team gekomen en volgden er omzettingen om het duel naar zich toe te trekken.
In de beginfase van de tweede helft gingen de polderboys door een moeilijke periode want LAC Frisia was fel, ontketend en superfanatiek uit de kleedkamer gekomen.
Nadat een afstandsschot van Frisiaan Danny van Dijk rakelings naast zeilde moest Emmeloord doelman Niels Boomsma in actie komen om een listig boogballetje van diezelfde Danny van Dijk onschadelijk te maken.
De Frisianen lieten er nu geen gras over groeien en gaven vol gas om een snelle voorsprong te nemen, maar onder aanvoering van Luuk Lucky Luke Kappers, Chinaboy Laurens Fu Jong Hai Rasing bleef de chinese muur in tact en hied de blauwe defensie stand.
Op de rechtsbackpositie ging Norman Warrior vd Plas als een echte Noorman voorop in de strijd terwijl ook de linksback The Blue Brainwasher Leonardo Da Vinci Pater zijn duels bleef winnen.
Het Friese offensief duurde tot ongeveer de 60e minuut waarna de Emmeloorders het initiatief weer overnamen.

Op het middenveld had de blauwe ridder Joris Vermaat alles gegeven, maar langzaam ebten de krachten weg en volgde er een wissel.
Onder luid applaus van de Blauwe Desperado's bracht trainer Douwe Boomsma nu de jeugdspeler Robin Elsinga in de ploeg.
Deze talentvolle goaltjesgetter gaat als The Blue Sniper door het leven en gaf meteen als sluipmoordenaar en struikrover zijn visitekaartje af.
Na een snelle eentwee tussen Robin Elsinga en Danny de Graaf volgde er een vuurpijl van de Loverboy, maar de doelman van Frisia bracht redding.
Plotseling kwam er rook uit de chinese muur en kwam Chinaboy Laurens Rasing opzetten, maar zijn afstandsschot zeilde naast.
In de 70e minuut hield iedereen zijn adem in toen de Frisianen dreigend voor het Emmeloordse doel verschenen.
Een voorzet vanaf de rechterflank belandde op het hoofd van Frisiaan Ward Wieringa maar in kansrijke positie ging zijn kopbal over.
Kort hierop dook Frisia aanvaller Fouad Sedki gevaarlijk op voor het Emmeloordse doel waar De Boom doelman Niels Boomsma zijn klasse liet zien en redding bracht.
Ondertussen had de horrorclown zijn neus verloren en kreeg Blue Dreamer Bas Dekker rust en bracht trainer Douwe Boomsma het grote talent Maric Naaktgeboren alias Speedy Gonzales in de ploeg.
Deze grilliger smaakmaker van het beloftenteam liet zich meteen gelden en had enkele fraaie acties in huis.

Het duel werd harder en  grimmiger waarbij er over en weer felle onderlinge duels werden uitgevochten.
De scheidsrechter moest alle zeilen bijzetten om alle binnenbrandjes tijdig te blussen.
In de 73e minuut volgde er een gigantische ontlading die zelfs op de Lange Nering bij de Poldertoren was te horen.
Een fluwelen vrije trap van Lucky Luke Kappers legde een grote afstand af en belandde op de stropdas bij Loverboy Danny de Graaf.
De harde kopbal van Danny de Graaf ketste via onderkant lat terug in het veld, maar in de rebound ontdooide de keukenkast en schoot Danny de Graaf deze bal snoeihard tegen de touwen voor de bevrijdende 1 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord.
Terwijl op de tribune iedereen het raadsel van The Loverboy met zijn keukenkast probeerde te ontrafelen sloeg ineens de vlam in de pan.
Wegens natrappen kreeg de Frisiaan Jordy Hoekema in alle tumult een rode kaart waarna het duel dreigde te ontsporen.
Even later ging ook The Blue Steamroller Marcello Westerhof in de fout waarna ook het blauwe boegbeeld met zijn tweede gele kaart mocht inrukken. Met tien tegen tien volgde er een spannende en hectische slotfase waarbij beide teams vol gas gaven.

De Friesen reageerden nu ontketend en gingen volop de aanval spelen om de felbegeerde gelijkmaker te forceren.
Nadat een kopbal van Frisiaan Dennis Schotanus rakelings naast zeilde volgde er in de 80e minuut een gigantische kans voor Frisiaan Fouad Sedki, maar diens inzet spatte tegen de lat uiteen.
Terwijl de Friesen nu grote risico's gingen nemen ontstonden er ruimtes voor sc Emmeloord om optimaal te profiteren.
Met name de jeugdtalenten Robin Elsinga en Maric Naaktgeboren speelden onbevangen, frank en vrij en vormden een ware plaag voor de Friese verdedigers.
Na een oogstrelende eentwee tussen Maric Naaktgeboren en Robin Elsinga werd Sjors Hendrikse in stelling gebracht, maar het harde schot van La Enfant Terrible werd met moeite tot corner verwerkt.
De Friese doelman zag er niet goed uit bij deze indraaiende corner van Maric Naaktgeboren, maar niemand wist te profiteren.

In de 86e minuut volgde de ontknoping toen de topscorer van het beloftenteam Maric Naaktgeboren het op zijn heupen kreeg.
Na een schitterende pass van Loverboy Danny de Graaf begon Maric Naaktgeboren aan zijn indrukwekkende solotoer om vervolgens vanuit een onmogelijke hoek de Friese doelman te verrassen voor de 2 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord.
Er volgde nog een korte opleving van LAC Frisia waarbij De Boom doelman Niels Boomsma zijn klasse liet zien door Dennis Schotanus en Ward Wieringa van het scoren te houden.
In de 90e minuut ging de Blauwe Schaar Sjors Hendrikse op avontuur en deed La Enfant Terrible zijn naam eer aan door de perfecte voorzet op The Blue Sniper Robin Elsinga te geven.
Met een schitterende rake kopbal via binnenkant paal scoorde Robin Elsinga de verlossende 3 - 0 voor sc Emmeloord.
Na afloop volgde er een gigantische ontlading in het blauwe bastion en heerste er grote opluchting na deze belangrijke 3 - 0 overwinning.
Man of the match bij sc Emmeloord:
The Loverboy met zijn keukenkast: Danny de Graaf.

Het gehele team van The Blue Sweethearts verdiend een groot compliment voor het vertoonde spel en het lijfsbehoud in de reserve hoofdklasse.
Het is de mannen van Trainer Douwe Boomsma en de begeleiders Duco Pater en Edwin Berende gelukt om uit het diepe dal te klimmen.
Volgende week speelt het tweede elftal om des keizersbaard een uitwedstrijd bij Stadskanaal waarna het seizoen in stijl zal worden afgesloten. Er gaat een dubbeldekbus naar Stadskanaal, maar wees er snel bij want The Sweethearts zijn hot, sensual & trendy.

De opstelling van sc Emmeloord:
Niels Boomsma, Leon Pater, Laurens Rasing, Luuk Kappers, Normen vd Plas, Joris Vermaat ( 55e Robin Elsinga ), Sjors Hendrikse, Marcel Westerhof, Bas Dekker ( 60e Maric Naaktgeboren ), Danny de Graaf & Robbin Willemsen.
Wissels: Kenneth Olaer, Maric Naaktgeboren & Robin Elsinga.
Geblesseerd/afw: Martin Holtmaat, Denny vd Zee, Rik Schilder, Brahim Boundati, Rudy de Jonge, Jaap Jonker & Sebastian Slowikowski.
Rode kaart: Marcel Westerhof ( twee keer geel )
Trainer: Douwe Boomsma
Teammanagers: Duco Pater & Edwin Berende
Assistent scheidsrechter: Edwin Berende

Alle overige uitslagen in de reserve hoofdklasse:
WVV Winschoten  -  Stadskanaal  3  -  2
LSC 1890 Sneek  -  vv Emmen  3  -  0
MVV Alcides Meppel  -  SWZ Boso Sneek  0  -  3
GRC Groningen  -  sc Erica  3  -  1   ( Erica Gedegradeerd )
vv Drachten  -  Germanicus Coevorden  0  -  0
Be Quick 1883 uit Groningen is Kampioen.

Verslaggever: Klaas Huisman.