De voorbeschouwing FC Wolvega ( 19-1 ) - sc Emmeloord ( 19-1 )





Zaterdagmiddag gaan de Blauwe Desperado's in een kolkende, zinderende en angstaanjagende Wolvennest tegen FC Wolvega aan de kampioenscompetitie beginnen.
Om 14:30 uur is de aftrap op sportpark De Molenwiek te Wolvega.
De blauwe beloften krijgen in twee wedstrijden de kans om het kampioenschap in de eerste klasse veilig te stellen.
Zaterdagmiddag wacht eerst de loodzware beproeving tegen de grote angstgegner en aartsrivaal FC Wolvega.
Aanstaande woensdagavond 17 Mei staat dan om 19:30 uur de thuiswedstrijd tegen sc Rouveen op het programma en zal het duidelijk worden wie zich de kampioen van de eerste klasse mag noemen.
De beide afvallers kunnen zich dan gaan opmaken voor de nacompetitie.

Afgelopen woensdagavond eindigde de eerste wedstrijd tussen sc Rouveen en FC Wolvega in een 2 - 1 overwinning voor sc Rouveen.
Onder toeziend oog van Emmeloord trainer Frank vd Werf lieten beide teams het talrijke publiek een superspannende en enerverende voetbalgevecht zien waar sc Rouveen uiteindelijk met 2 - 1 aan het langste eind trok.
Door deze 2 - 1 nederlaag zullen de Paarse Wolven van sc Emmeloord moeten winnen om nog een beetje hoop op de titel te houden anders gaat FC Wolvega zich opmaken voor de lange nacompetitie.

De Paarse Wolven eindigden met 53 punten uit 22 wedstrijden en een doelsaldo van 101 doelpunten voor en slechts 29 tegen op een gedeelde eerste plek in de eerste klasse.
FC Wolvega wist 16 wedstrijden te winnen, speelden vijf keer gelijk en verloren slechts 1 wedstrijd ( met 1 - 0 bij Oldeholtpade ).
De thuiswedstrijd tegen sc Emmeloord eindigde in 1 - 1 waarna de paarse wolven in Emmeloord met maar liefst 1 - 4 wisten te winnen.
Het is nu aan sc Emmeloord om die gifzwarte en donkere periode achter zich te laten en vol voor de winst en eerherstel te gaan.

De Blauwe Desperado's eindigden met 53 punten en een doelsaldo van 100 doelpunten voor en slechts 27 tegen op een gedeelde eerste plek.
Er werden 17 wedstrijden gewonnen, twee keer gelijkgespeeld en er gingen drie wedstrijden verloren.
In Maart gaven de beloften in de maand van de waarheid niet thuis door tegen sc Rouveen, SVM Marknesse en FC Wolvega drie wedstrijden op rij te verliezen, maar daarna volgde het herstel en kwamen de polderboys in een inhaalrace sterk terug.

The Green White Army uit Rouveen eindigde eveneens met 53 punten uit 22 wedstrijden en een doelsaldo van 99 voor en 36 tegen op een gedeelde eerste plek.
De Rouveners wonnen 16 wedstrijden, speelden vijf keer gelijk en verloren slechts 1 wedstrijd ( met 1 - 4 van FC Wolvega ).
Afgelopen Woensdagavond namen de groenen revanche door met 2 - 1 van FC Wolvega te winnen.

Eerder dit seizoen liepen de Emmeloorders in het Wolvennest tegen hun eerste puntenverlies op en eindigde de wedstrijd in Wolvega in een zwaarbevochten 1 - 1 gelijkspel.
Nadat Robin Elsinga de polderboys met een granaatinslag in de korte hoek op voorsprong had gebracht kregen de paarse wolven een strafschop te nemen.
Deze strafschop van Youri van Dalen werd stijlvol door Emmeloord doelman Gio Huijsmans gestopt.
Toch kwamen de paarse wolven via Jeffrey vd Molen nog langszij voor de 1 - 1 eindstand.
Vorig seizoen wist FC Wolvega thuis met 2 - 1 van sc Emmeloord te winnen.

In Emmeloord gingen de polderboys op een onthutsende wijze keihard met 1 - 4 onderuit. De blauwen hebben dus nog wat goed te maken.
Nadat Mike Schotmanns in de 38e minuut de score had geopend zorgde Mounir Taj voor de overige drie doelpunten voor FC Wolvega en leek de titel ver weg voor sc Emmeloord.
De paarse wolven hebben met Mounir Taj, Mike Schotmanns, de broertjes Kemerink, Sven Kramer en Damy Kuipers gevaarlijke en grillige spelers die gemakkelijk kunnen scoren.

Volgend seizoen gaat FC Wolvega het accent met prestatievoetbal van de zondag naar de zaterdag verleggen.
Dit is best een opmerkelijke beslissing omdat het zondagteam in de middenmoot van de eerste klasse vertoeft terwijl het eerste zaterdagteam momenteel onderin bungelt in de vierde klasse.
Een andere koers met nieuwe uitdagingen voor de paarse wolven.
De goaltjesgetter van het zondagteam Emiel de Vries komt volgend seizoen sc Emmeloord versterken.

De voetbalclub FC Wolvega werd op 27 Juni 1968 uit een fusie tussen De Oude Garde ( 1928 ) & Door Inspanning Ontspanning ( 1934 ) in de clubkleuren Paars Wit opgericht.
De paarse wolven spelen hun thuiswedstrijden op sportpark De Molenwiek wat ook bekend staat als het kolkende wolvennest.
De club heeft ongeveer 600 leden waaronder maar liefst 400 jeugdleden.
Het zondagteam van FC Wolvega speelt in de eerste klasse terwijl het zaterdagteam in de vierde klasse uitkomt.
Volgend seizoen gaat FC Wolvega het prestatievoetbal naar de zaterdag verleggen.

Het Friese Wolvegea is met 13000 inwoners de hoofdstad van de gemeente Weststellingerwerf.
Het dankt zijn naam aan de vele wolven die hier ooit in het verleden rondzwierven.

De wedstrijd FC Wolvega - sc Emmeloord begint zaterdagmiddag om 14:30 uur op sportpark De Molenwiek te Wolvega.
Komt allen om de Blauwe Desperado's in deze beslissende fase te ondersteunen.
Ik wens de beloften van sc Emmeloord veel succes toe!
Zaterdagavond volgt er een uitgebreid wedstrijdverslag!

Verslaggever: Klaas Huisman.