Zaterdag 6 dec Urk f2 - Emmeloord F1 2-1

Vandaag moesten we met de F1 tegen Urk.
Wel leuk als je het veld op loopt. Niet zo lang geleden liepen bergkamp en Frank de boer en heel Ajax daar ook het veld op.
Urk kon bij winst kampioen worden. Leuk. Toeters. Vuurwerk en veel publiek.
Maar Emmeloord had zich voorgenomen het niet weg te geven en knokte voor wat ze waard waren. Echt super spannend. De eerste helft bleef het 0-0.
Urk ging de tweede helft vol in de aanval. Maar we verdedigde goed en het werd pas 1-0 voor Urk toen onze keeper een houdbare bal door de vingers liet glippen.
Maar we deden verder met wat we tot dan gedaan hadden. Knokken. Vechten. Tikken en het Urk zo moeilijk mogelijk te maken. Het was onze kleine gifkikker Jazzley die de goede Urker keeper met een mooie Boogbal verschalkte en er 1-1 van maakte. Er ontstond paniek bij Urk. Want de nummer 2 die een punt achterstond op Urk moest tegen de nummer laatst en dus moest Urk winnen. Helaas voor ons rolde een lullig balletje er bij ons in en kwam Urk vlak voor tijd op 2-1 voor.
Hugo Moessa Stean Bilal Jarno Nassim Bryan Jazzley en Milan knokten als tijgers en zette Urk zowaar sterk onder druk. Het lukte Urk niet meer daar onderuit te voetballen en jammer genoeg miste Bryan een dot van een kans om gelijk te maken.
Een minuut voor tijd kregen we een corner en tot onze verbazing floot de verder goed leidende scheidsrechter voor het einde. Je moet uiteraard de corner eerst laten nemen want je kan pas affluiten als de bal in het spel is. Maar de beste man dorst het niet meer aan. En dat zegt genoeg over ons spel.
We kunnen vandaag echt super trots zijn. Op het veld waar Ajax net gevoetbald had zo goed voetballen. Super jongens.