Het verslag sc Emmeloord - vv Lemmer

sc Emmeloord  -  vv Lemmer   2  -  0   (  0  -  0  )

In een moeizame, matige en rommelige wedstrijd heeft sc Emmeloord met 2 - 0 van degradatiekandidaat vv Lemmer gewonnen.
Door deze 2 - 0 overwinning zijn de polderboys veilig en zijn de blauwen ook volgend seizoen weer in de Tweede Klasse te bewonderen.
De Lemsters daarentegen bivakkeren samen met de Groninger Boys in de onderste regionen en hebben nog twee finales voor de boeg om rechtstreekse degradatie te kunnen voorkomen.
Voorafgaand aan deze wedstrijd hadden de jongens van het tweede elftal de uitwedstrijd bij sc Erica met 0 - 2 gewonnen waardoor ook het tweede team van sc Emmeloord zich lijkt te handhaven in de reserve hoofdklasse.

Nadat de markante verslaggever Piet Burgers van vv Lemmer op de perstribune had plaatsgenomen werd er onder een aangenaam voorjaarszonnetje op een goedgevulde sportpark De Ervenbos afgetrapt.
De Emmeloorders deelden al snel de eerste plaagstootjes uit waarbij een poging van Hans Langedijk over het doel zeilde.
In de 5e minuut raakte de verdediger Atte Otto Boek van Lemmer geblesseerd en moesten de Lemsters al hun eerste wissel toepassen.
Trainer Loet Boot bracht nu Ibrahim Gerguwi in de ploeg en probeerde het team met fanatieke coaching op scherp te zetten.
Er ontstond een grimmige wedstrijd waarbij er felle onderlinge duels werden uitgevochten.
Beide teams maakten een angstige en een onzekere indruk en hadden moeite om in het ritme te komen.
Met name de verdediging van vv Lemmer oogde gespannen waarbij de Friese doelman bijna door zijn eigen verdediger werd verrast.
In de 12e minuut diende zich de eerste grote kans voor sc Emmeloord aan toen een voorzet van Rik Beekman op het hoofd van Mark Staal belandde.
Met een uitstekende reflex bracht doelman Hans Portrijk namens vv Lemmer redding.

In deze fase hadden de Emmeloorders met een enorm veldoverwicht het initiatief, maar het voetbal oogde rommelig en onzuiver.
Vanaf de flanken werden de voorzetten van Mark Staal, Remco Jonkman, Maarten Ebbers en Rik Beekman niet altijd goed begrepen.
De gehele eerste helft hadden de Emmeloorders veel moeite met het defensieve en behoudende spel van vv Lemmer.

In de 30e minuut diende zich de tweede kans voor sc Emmeloord aan toen Maarten Ebbers met een steekbal Hans Langedijk in stelling bracht.
Helaas wist Hans Langedijk zich geen raad met deze opgelegde kans en bracht Lemmer doelman Hans Portrijk redding.
Plotseling leken de Lemsters onder de inmense druk te bezwijken en moest de Friese doelman volop aan de bak om Mark Staal, Gokhan Pala en Hans Langedijk van het scoren te houden.
Nadat een voorzet van Mark Staal met moeite tot corner werd verwerkt ontstond er uit deze corner een rommelige scrimmage voor het Friese doel en leek er zelfs even hands te worden gemaakt, maar het spel liep door.
Kort hierop leek Rik Beekman te worden neergelegd in het Friese strafschopgebied, maar ook deze keer ging de bal niet op de stip.
Om in de frontlinie meer te kunnen forceren bracht Trainer Dick Schuurman ondertussen Sebastian Slowikowski voor Mark Staal in de ploeg.
Mooie pogingen van Gokhan Pala en Guido Vissers leverden niets meer op en met een 0 - 0 stand gingen we rusten.

Ondanks een supergezellige sfeer in het Blauwe Bastion waren niet alle supporters gerust op een goede afloop.
In de kleedkamer sprak trainer Dick Schuurman zijn manschappen bemoedigend toe en werd de vinger goed op de zere plekken gelegd.
Beide teams kregen in de beginfase van de tweede helft kleine kansjes waarbij vooral vv Lemmer even zijn tanden liet zien.
Nadat een vrije trap van Denny Portrijk werd geblokt verdween de rebound van Ibrahim Gerguwi naast het doel.
Kort hierop moest Emmeloord doelman Ruben Doorn in actie komen om Denny Portrijk en Thomas Miedema van het scoren te houden.
Rond de 55e minuut herpakte sc Emmeloord zich weer en namen de polderboys het initiatief weer over.

Met een splijtende pass wist Gokhan Pala de grillige Rik Beekman te bereiken, maar Lemmer doelman Hans Portrijk bracht redding.
In de 60e minuut volgde de verlossende en bevrijdende 1 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord.
Na een snelle eentwee tussen Hans Langedijk en Koen Boneschansker walste de Tank Koen Boneschansker over alles en iedereen heen om vervolgens met een geplaatste schuiver de Friese doelman te passeren voor de verlossende 1 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord.
Vanaf dit moment kwamen de Lemsters er niet meer aan te pas en kreeg sc Emmeloord mooie kansen om de score op te voeren.

Met name Gokhan Pala, Remco Jonkman, Sebastian Slowikowski en Rik Beekman namen de Friese doelman onder vuur.
Trainer Dick Schuurman bracht nog Wiebe Koopmans voor de leeggespeelde Guido Vissers in de ploeg en zou later ook nog het jeugdtalent Robin Elsinga voor Rik Beekman in de ploeg brengen.
De emoties, teleurstelling en frustaties liepen af en toe hoog op bij vv Lemmer waarbij de scheidsrechter alle zeilen moest bijzetten om het duel in toom te kunnen houden.

In de 70e minuut ging Gokhan Pala op solotoer en werd de Lemster verdediging helemaal ontrafeld en op het verkeerde been gezet.
Er volgde een eentwee tussen Gokhan Pala en Wiebe Koopmans waarna de bal precies voor de voeten viel van topscorer Hans Langedijk.
Met een geplaatst schot in de korte hoek scoorde Hans Langedijk de beslissende 2 - 0 voor sc Emmeloord.
Op de tribune en langs het veld reageerden de blauwe supporters opgelucht en werd dit doelpunt uitbundig gevierd.

In de slotfase lieten Gokhan Pala, Wiebe Koopmans en Sebastian Slowikowski nog wat hoogstandjes zien en moest Lemmer doelman Hans Portrijk alle zeilen bijzetten, maar er zouden geen doelpunten meer vallen.
Aan de andere kant kregen de Lemsters nog een paar corners te nemen, maar ook deze Friese plaagstootjes leverden niets meer op.
Door deze 2 - 0 overwinning op vv Lemmer zijn de polderboys veilig en verzekert van een nieuw seizoen in de Tweede Klasse.
Man of the match bij sc Emmeloord: Koen Boneschansker.

Volgende week heeft sc Emmeloord een vrij weekend waarna op zondagmiddag 14 Mei de laatste competitiewedstrijd tegen het Groningse Velocitas op het programma staat.
De spanning is om te snijden in de Tweede Klasse K waar in de top koploper vv Roden verrassend met 2 - 1 onderuit ging bij sv Olyphia en ook de nummer twee DTD zich met 3 - 0 liet verrassen bij Sint Anna.
Inmiddels heeft nu ook GAVC Grou na de 0 - 4 winst bij MKV'29 zich weer in de titelstrijd gemengd.
Onderin verloor Groninger Boys met 3 - 7 van Velocitas en gaan vv Lemmer en Groninger Boys uitmaken wie er rechtsteeks gaat degraderen. Vanaf de 9e t/m 11e plek dreigen de PD wedstrijden.
Het duel in de middenmoot tussen vv Peize en Ruinerwold eindigde in een 1 - 1 gelijkspel.

Ruben Doorn, Remco Jonkman, Harm van Wieren, Koen Boneschansker, Maarten Ebbers, Guido Vissers ( 65e Wiebe Koopmans ), Mart Matthijssen, Mark Staal ( 40e Sebastian Slowikowski ), Gokhan Pala, Hans Langedijk & Rik Beekman ( 75e Robin Elsinga ).
Wissels: Tim Schaafsma, Wiebe Koopmans, Robin Elsinga & Sebastian Slowikowski.
Geblesseerd/afw: Bastian Tabak, Brahim Boundati, Marcel Westerhof, Denny vd Zee, Niels Boomsma, Laurens Rasing & Rik Schilder.
Gele kaarten: Mart Matthijssen & Guido Vissers
Trainers: Dick Schuurman, Arnold Roossien & Jan Arjen Kooi.
Teammanagers: Klaas Huisman & Herman Vos
Assistent scheidsrechter: Herman Vos