Verslag Sint Annaparochie - sc Emmeloord

vv Sint Annaparochie - sc Emmeloord  3  -  3  (  1  -  1  )

In een levendige en superenerverend spektakelstuk hebben Sint Annaparochie en sc Emmeloord voor de zesde keer op rij gelijkgespeeld.
Deze aantrekkelijke wedstrijd eindigde in een 3 - 3 gelijkspel aan het Friese wad waarbij de polderboys twee keer in een oogwenk een voorsprong weggaven.
Een voetbalverhaal over wonderschone doelpunten en een superspannende bloedstollende slotfase.
Beide teams hanteerden met veel passie, strijd en inzet een gigantisch hoog tempo en gingen tot het laatste fluitsignaal vol voor de winst.
Na afloop zaten beide teams er dan ook helemaal doorheen want deze krachtmeting had veel van de spelers gevergd.

Het was een bijzondere dag voor onze materiaalman Martin vd Jagt van sc Emmeloord die vandaag om gezondsheidsredenen zijn functie moest neerleggen.
Voorafgaand in de kleedkamer nam Martin afscheid van de spelers die hem vervolgens bedankten voor alles wat hij voor het team heeft betekent.
Namens het bestuur kreeg Martin nog wat presentjes uitgereikt.
Zodra alle onderzoeken zijn afgerond zal Martin weer als supporter bij sc Emmeloord komen kijken, maar niet meer als kaderlid actief zijn.
Zijn taken zullen door Klaas Huisman en Herman Vos worden voortgezet.

Bij sc Emmeloord ontbraken Rik Beekman en Bastian Tabak waardoor Wiebe Koopmans in de basis mocht beginnen.
De Emmeloorders begonnen fel, scherp en fanatiek aan deze wedstrijd waarbij Wiebe Koopmans drie corners op rij wist te forceren.
Een afvallende bal werd door Mark Staal op zijn slof genomen, maar zeilde naast het Friese doel.
Ondanks het felle en sterke beginoffensief van sc Emmeloord kwamen de Friesen in de 6e minuut uit de eerste de beste aanval op een 1 - 0 voorsprong.
Het was Jarco Kingma die op de rechterflank een snelle actie in huis had waarna zijn voorzet door Jorn de Jong snoeihard en hoog tegen de touwen werd geschoten voor de snelle 1 - 0 voorsprong voor Sint Anna.
Plotseling wankelde de verdediging van sc Emmeloord en kregen de Friesen via Pieter Jan Plat twee goede kansen om de score op te voeren.
Bij een steekbal van Harmen Visser op Pieter Jan Plat greep Emmeloord doelman Ruben goed in en bij een Friese doorbraak belandde een inzet van Pieter Jan Plat op het dak van het Emmeloordse doel.

Gaandeweg herpakten de polderboys zich weer en volgde het herstel.
De Emmeloorders hadden weliswaar het meeste balbezit en het initiatief, maar moesten constant oppassen voor de messcherpe counters en tegenstoten van Sint Annaparochie.
Met name bij balverlies kwamen de zwart witten er razendsnel uit en moest de Emmeloordse verdediging volop aan de bak.
Toch begonnen de polderboys weer wat kansjes te krijgen en hing de gelijkmaker in de lucht.
In de 25e minuut werden er schoten van Gokhan Pala, Mark Staal en Mart Matthijssen geblokt waarna een poging van Hans Langedijk over het doel zeilde.
Uit een schitterende aanval over vele schijven legde Hans Langedijk de bal panklaar opzij op de inkomende Guido Vissers, maar het venijnige schot van Guido Vissers verdween rakelings naast het Friese doel.
Kort hierop gaf de sterk spelende Guido Vissers een haarscherpe voorzet op het hoofd van Hans Langedijk, maar diens kopbal ging ook naast het Friese doel.

In deze fase lieten de Emmeloorders mooie vloeiende aanvalsgolven zien waarbij helaas de scherpte voorin ontbrak en de eindpassing onzuiver was.
Sinds zijn omhaal tegen vv Ruinerwold bleef het lange tijd akelig stil rondom Wiebe Koopmans totdat De Tovenaar van sc Emmeloord vandaag weer van zich liet spreken.
In de 36e minuut volgde de dikverdiende 1 - 1 gelijkmaker toen Maarten Ebbers met een vlijmscherpe dieptepass Wiebe Koopmans op randje strafschopgebied wist te bereiken.
In een oogwenk scoorde Wiebe Koopmans met een fraaie boogbal over alles en iedereen heen de bevrijdende 1 - 1 gelijkmaker voor sc Emmeloord.
Hij flikt het weer riepen de blauwe supporters in koor toen de doelman van Sint Anna verbijstert en verslagen om zich heen keek.

Vlak voor rust brak er weer een rommelige en slordige fase aan waarbij de polderboys goed wegkwamen.
Na een verdedigingsfoutje bij sc Emmeloord gaf Harmen Visser een steekbal op Jarco Kingma waarbij de aanvaller van Sint Anna doelman Ruben Doorn wist te omspelen en zich vervolgens sierlijk liet vallen.
De goedfluitende scheidsrechter Dhr. Lemstra had het goed gezien en gaf Sint Anna geen strafschop, maar de schrik zat er goed in bij sc Emmeloord.
In de 44e minuut moest Emmeloord doelman Ruben Doorn alles uit de kast halen om de Friese topscorer Pieter Jan Plat van het scoren te houden waarna iedereen met een 1 - 1 tussenstand ging rusten.

Onder een aangenaam voorjaarszonnetje waren de blauwe supporters nog aan het nagenieten van het wonderschone doelpunt van Wiebe Koopmans.
De tweede helft was nog maar net begonnen of een schot van Harm van Wieren werd fraai gekeerd door Sint Annadoelman Jouke Bosje.
Vanaf dit moment moesten de polderboys terug in de verdedigende stellingen en kwamen de Friesen opzetten.
Er braken een paar benauwde en hachelijke momenten aan waarbij Sint Annaparochie een paar goede mogelijkheden kreeg.
Met een geweldige reflex ranselde Emmeloord doelman Ruben Doorn een gevaarlijk schot van Pieter Jan Plat uit de korte hoek.

Er volgde een ontketend en furieus offensief van Sint Anna waarbij Jan Dirk Faber met een snelle actie het hoofd van Pieter Jan Plat wist te vinden, maar diens kopbal zeilde rakelings naast.
In de 55e minuut dook Pieter Jan Plat bij de tweede paal gevaarlijk op voor het Emmeloordse doel, maar tot zijn ontzetting ketste het schot via binnenkant paal terug in het veld en kwamen de polderboys met de schrik vrij.
Kort hierop dook Jan Dirk Faber vogelvrij op voor het Emmeloordse doel, maar zijn schot miste alle richting en ging hoog over.
Bij Sint Annaparochie namen vooral Harmen Visser, Jorrit Sytze Jorritsma en Jan Dirk Faber het team op sleeptouw.
Aan de andere kant deelde sc Emmeloord via Wiebe Koopmans een plaagstootje uit waarbij de Friese doelman redding bracht.

In de 60e minuut kregen de Friesen via Jan Dirk Faber op randje strafschopgebied een vrije trap te nemen waarbij doelman Ruben Doorn alles uit de kast moest halen. De rebound van Jarco Kingma werd ternauwernood met moeite tot corner verwerkt.
Tot aan de 60e minuut duurde het Friese offensief waarna sc Emmeloord de organisatie weer onder controle kreeg.

Gaandeweg de tweede helft ging de Friese stormloop liggen en kwamen de Emmeloorders weer beter in de wedstrijd.
Met name Mart Matthijssen, Mark Staal, Guido Vissers en Remco Jonkman gingen voorop in de strijd.
Ondertussen had trainer Dick Schuurman de dribbelaar Brahim Boundati in de ploeg gebracht voor de moegestreden verdediger Koen Boneschansker.
Er volgden wat aanpassingen en omzettingen waardoor het beter ging lopen bij sc Emmeloord.
Bij de thuisploeg kwam de oudgediende Klaas Jan Bijlsma voor de moegestreden Jarco Kingma in de ploeg.
Nadat Brahim Boundati in de 70e minuut zijn inzet tegen de paal zag belanden volgde er in de 72e minuut een werelddoelpunt van formaat
voor de 1 - 2 voorsprong.
Met een bekeken en oogstrelende raketinslag strak in de kruising scoorde Brahim Boundati in de 72e minuut de 1 - 2 voor sc Emmeloord.
Terwijl het blauw gele kamp nog met het hoofd in de wolken liepen scoorde Sint Annaparochie meteen vanaf de aftrap in de 73e minuut de 2 - 2 gelijkmaker.
Nadat een indraaiende schuiver van Jan Dirk Faber met moeite door Ruben Doorn werd gekeerd scoorde de inkomende Pieter Jan Plat met een intikker van dichtbij de 2 - 2 gelijkmaker voor Sint Anna.

Trainer Dick Schuurman bracht nu ook het grote jeugdtalent Wouter vd Velden voor de leeggespeelde Guido Vissers in het team om voorin meer te kunnen forceren.
Onze middenvelder Guido Vissers speelde een ijzersterke wedstrijd en ging onder luid applaus van de blauwe aanhang van het veld.
Invaller Wouter vd Velden kende een sterke invalbeurt, maar toch zouden de Friesen weer een kans krijgen.
Nadat een gevaarlijk schot van de Fries Klaas Jan Bijlsma ternauwernood door Mart Matthijssen van de doellijn werd gehaald namen de polderboys in de 80e minuut opnieuw de leiding.
Uit een vrije trap van Wiebe Koopmans stond daar de blauwe Rambo Mart Matthijssen op de goede plek om met een rake kopbal toe te slaan voor de 2 - 3 voorsprong voor sc Emmeloord.
De blauwe aanhang ging nu helemaal uit zijn dak en ook bij materiaalman Martin vd Jagt verschenen nu de tranen in zijn ogen.
Na vijf gelijke spelen leken de polderboys dan eindelijk van het stugge, taaie en strijdvaardige Sint Anna te gaan winnen, maar helaas mocht het ook deze keer niet zo zijn.

Er volgde nog een bloedstollende en superspannende slotfase waar de Friesen in de 89e minuut alsnog langszij wisten te komen.
Een voorzet vanaf de rechterflank werd randje buitenspel door invaller Jurre Brouwer opgepikt en snoeihard langs Ruben Doorn tegen de touwen geschoten voor de uiteindelijke 3 - 3 eindstand.
Beide teams kregen in de laatste minuut nog een dot van een kans, maar voor de zesde keer op rij kreeg Sint Annaparochie en sc Emmeloord geen winnaar en moesten beide teams genoegen nemen met deze 3 - 3 gelijkspel.
Man of the match bij Sint Annaparochie: Jan Dirk Faber
Man of the match bij sc Emmeloord: Mart Matthijssen

Dinsdagavond 11 April speelt het team van sc Emmeloord onder de 23 een oefenwedstrijd uit bij sc Joure. Aanvang is om 20:00 uur.
Het paasweekend is het eerste elftal vrij, maar op zondagmiddag 23 April staat de competitiewedstrijd uit bij GAVC Grou op het programma.
Deze wedstrijd in Grou begint zondagmiddag 23 April om 14:30 uur.
Er zijn nog drie competitiewedstrijden te gaan in de tweede klasse K.