Verslag sc Emmeloord ( 19-1) - vv Dwingeloo ( 19-1 )

sc Emmeloord ( 19-1 )  -  vv Dwingeloo ( 19-1 )   14  -  0  (  3  -  0  )

De blauwe doelpuntenmachine draait eindelijk weer op volle toeren.
Na een mindere periode hebben de beloften van sc Emmeloord de smaak weer te pakken door met maar liefst 14 - 0 de rode lantaarndrager vv Dwingeloo opzij te zetten.
Deze 14 - 0 monsterzege betekent tevens de grootste overwinning van dit seizoen voor de blauwe Desperado's.
Het enigste smetje op deze wedstrijd is de beenbreuk bij Dwingeloo speler Teun vd Ree die met een ambulance naar het ziekenhuis moest worden afgevoerd.
Hiermee wensen wij Teun vd Ree alle sterkte en een spoedig herstel toe.

Aan de warming up kon je aan de gezichten van de spelers al zien dat ze gretig, fel, scherp en fanatiek zouden gaan beginnen.
Bij de opkomst klonken de Eagles met Desperado door de geluidsinstallatie waarna iedereen er eens goed voor ging zitten.
Meteen vanaf de aftrap bepaalden de Desperado's het tempo en het ritme van deze wedstrijd.
Een gevaarlijke voorzet van Luuk Halsema veroorzaakte een enorme paniek in de Drentse verdediging waarna de corner van Jordy Benjamins door iedereen werd gemist.
In de 5e minuut lieten Rick Voskuil en Luuk Halsema een snelle aanval zien, maar helaas bereikte de voorzet van Rick Voskuil net niet de inkomende Wessel Scheepers.
Uit een voorzet van Rick Voskuil werd het hoofd van Wessel Scheepers gevonden, maar diens kopbal eindigde in het zijnet.
De rode Dwingelers probeerden het veldspel klein en compact te houden door de verdedigende linies dicht op elkaar te zetten, maar konden geen vat krijgen op de snelle aanvalsgolven van sc Emmeloord.
Er waren in de counter een paar plaagstootjes van Dwingeloo te zien, maar onder aanvoering van Koen Kroes, Ian Koopmans, Justin vd Poel en Wouter vd Velden hield de blauwe defensie eenvoudig stand.

In de 15e minuut wist uitblinker Jordy Benjamins dan eindelijk de ban te breken door een voorzet van Rick Voskuil via een Drents been tegen de touwen te schieten voor de bevrijdende 1 - 0 voorsprong.
Even later bereikte Wouter vd Velden met een slim steekballetje Luuk Halsema, maar de hoek was te moeilijk en de inzet van Luuk Halsema zeilde rakelings voorlangs.
Na een snelle eentwee tussen Rick Voskuil en Jordy Benjamins werd Speedy Gonzales Maric Naaktgeboren in stelling gebracht, maar diens inzet was veel te zacht en een makkelijke prooi voor Dwingeloo doelman Ronald Mollink.

De overmacht en de druk werd veel te groot voor het zwoegende en hardwerkende Dwingeloo en de tweede treffer kon eigenlijk niet meer uitblijven.
In de 20e minuut viel de 2 - 0 toen in eerste instantie vanuit een onmogelijke hoek Maric Naaktgeboren zijn inzet via onderkant lat terug zag ketsen waarna Jordy Benjamins in de rebound attent reageerde door de 2 - 0 snoeihard tegen de touwen te schieten.
De Drentse doelman Ronald Mollink had een drukke middag en moest alle zeilen bijzetten om schoten van Wouter vd Velden, Wessel Scheepers en Jordy Benjamins onschadelijk te maken.
In de 25e minuut scoorde Maric Naaktgeboren uit de rebound de 3 - 0 voor sc Emmeloord. Hier ging een vloeiende aanval tussen Rick Voskuil en Jordy Benjamins aan vooraf waarna het schot van Jordy Benjamins niet goed werd verwerkt en Maric Naaktgeboren in de rebound wist te profiteren voor de 3 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord.

Plotseling viel het sportpark stil toen Dwingeloo speler Teun vd Ree verkeerd terecht kwam en met een pijnlijk gezicht roerloos bleef liggen.
De aanblik was vreselijk toen bleek dat het onderbeen gebroken bleek te zijn. In afwachting van de ambulance lag het duel enige tijd stil.
Er hing een verdrietige en gelaten stemming op het sportpark, maar na de pause besloot de scheidsrechter het duel weer te hervatten.

Trainer Frank vd Werf bracht nu met Robin Elsinga en Lucas Loosman nieuwe frisse impulsen in het team.
Het eerste speldenprikje kwam nog van vv Dwingeloo toen Jacco Moes met een steekballetje Tom Vendrig probeerde te bereiken, maar sc Emmeloord doelman Gio Huijsmans greep goed in.
Nadat Wessel Scheepers een corner voor sc Emmeloord wist te forceren ontstond er een rommelige omsingeling van het Drentse strafschopgebied waar niemand wist te profiteren.
Mooie schoten van Jordy Benjamins en Robin Elsinga werden geblokt en weggewerkt en een inzet van Wouter vd Velden eindigde in het zijnet.

In de 55e minuut viel de 4 - 0 toen Jordy Benjamins, Rick Voskuil en Robin Elsinga een prachtige aanval over vele schijven lieten zien.
In alle vrijheid dook Wessel Scheepers op voor het Drentse doel en was de 4 - 0 ook een feit.
De doelman van Dwingeloo had knappe reddingen in huis door Joost van Tilburg, Luuk Halsema en Robin Elsinga van het scoren te houden, maar er was geen houden meer aan.
Nadat een rare hoge bal van Joost van Tilburg met moeite onschadelijk werd gemaakt zeilde een voorzet van Luuk Halsema rakelings voorlangs.
De gehele tweede helft was het een eenrichtingsverkeer richting het Drentse doel waarbij vv Dwingeloo werd teruggedrongen en vastgezet.

In de 60e minuut stond invaller Lucas Loosman aan de basis van de 5 - 0 door de achterlijn te halen en met de perfecte voorzet Robin Elsinga te lanceren. Met een simpele intikker scoorde Robin Elsinga de 5 - 0.
Kort hierop in de 62e minuut wederom een vloeiende aanval waarbij Joost van Tilburg met een fluwelen pass Rick Voskuil op avontuur stuurde.
De haarzuivere voorzet van Rick Voskuil werd bij de tweede paal door Jordy Benjamins subtiel tegen de touwen geschoten voor de 6 - 0.
Met een uiterste krachtinspanning moest de doelman van Dwingeloo aan de bak om gevaarlijke schoten van Joost van Tilburg en Maric Naaktgeboren onschadelijk te kunnen maken.
Het arme vv Dwingeloo stortte nu als een kaartenhuis ineen en gaf achterin open huis.

In de 70e minuut scoorde Wouter vd Velden met een intikker op aangeven van Maric Naaktgeboren de 7 - 0 voor sc Emmeloord.
In de 72e minuut scoorde de Tank Luuk Halsema op aangeven van the Stylist Jordy Benjamins de 8 - 0 voor sc Emmeloord.
In de 75e minuut zorgde de Blonde Batavier Robin Elsinga voor de assist op Speedy Gonzales Maric Naaktgeboren voor de 9 - 0.
Het scorebord kon de tel nu niet meer bijhouden en hield er letterlijk mee op. Het trouwe publiek scandeerde nu de tien tien tien en werden op hun wenken bediend.

In de 80e minuut lieten Wessel Scheepers en Maric Naaktgeboren een technisch hoogstandje zien waarna Robin Elsinga mocht afdrukken voor de 10 - 0.
In de 82e minuut bediende de Tank Luuk Halsema met een slim steekballetje De blonde batavier Robin Elsinga voor de 11 - 0.
Met deze hattrick gaf Robin Elsinga zijn vader Jan een mooi verjaardagskado.
In de 84e minuut ging The Blue Eagle Rick Voskuil op avontuur door met een verwoestende uithaal de 12 - 0 aan te tekenen.
In de 86e minuut belandde een corner bij de tweede paal waar Maric Naaktgeboren klaar stond om de 13 - 0 af te drukken.
In de 90e minuut leverde Maric Naaktgeboren de voorzet af op Wessel Scheepers voor de uiteindelijke 14 - 0 eindstand.
Man of the match: The Stylist Jordy Benjamins.

Door deze 14 - 0 overwinning staan de Emmeloorders met 47 punten uit 20 wedstrijden op een derde plek in de eerste klasse.
De beide koplopers FC Wolvega en sc Rouveen wisten respectievelijk met 3 - 4 bij vv Balk en met 2 - 8 bij vv Oerterp te winnen en staan beiden nek aan nek bovenaan met 49 punten uit 20 wedstrijden.
Op zaterdagmiddag 29 April staat in Wolvega de topper tussen FC Wolvega en sc Rouveen op het programma.
De polderboys gaan op 29 April op bezoek bij het altijd lastige vv Oldeholtpade wat met 46 punten op een vierde plek staat.

De opstelling van sc Emmeloord ( 19-1 ):
Gio Huijsmans, Ian Koopmans, Justin vd Poel, Koen Kroes ( Lucas Loosman ), Luuk Halsema, Wouter vd Velden, Joost van Tilburg, Rick Voskuil ( Maric Naaktgeboren ), Wessel Scheepers, Jordy Benjamins ( Ivan Semper ) & Maric Naaktgeboren ( Robin Elsinga ).
Wissels: Lucas Loosman, Robin Elsinga, Ivan Semper & Mike Schuller.
Geschorst: Marc Loosman
Geblesseerd/afw: Roy Pettinga & Annys Radwan
Trainer: Frank vd Werf
Teammanager: Jacob Loosman
Verzorger: Tim Dekker
Assistent scheidsrechter: Hans Mijnen