Verslag sc Emmeloord 2 - LSC 1890 2

sc Emmeloord 2  -  LSC 1890 Sneek 2    1  -  0   (  1  -  0  )

Halverwege het seizoen stonden de jongens van het tweede elftal van sc Emmeloord troosteloos en uitzichtloos in de onderste regionen van de reserve hoofdklasse.
Het team was in drie seizoenen tijd van de reserve derde klasse naar de reservehoofdklasse gepromoveerd, maar leek dit seizoen geen potten te kunnen breken op het hoogste niveau.
In de wandelgangen hield iedereen al rekening met een kortstondig avontuur in de reservehoofdklasse en leek het team onder de tapijt te worden geschoven, maar plotseling keerde het tij en pakten de blauwe beloften de nodige punten.
Na de winterstop kreeg het team de geest en raakten de spelers op elkaar ingespeeld wat resulteerde in een opmerkelijke inhaalrace.
De technische staf Trainer Douwe Boomsma, Teamleider Duco Pater en allrounder Edwin Berende hebben altijd het volste vertrouwen in dit team gehouden wat uiteindelijk aan de basis stond van deze wonderbaarlijke wederopstanding.

In de laatste wedstrijden wisten de polderboys met 3 - 4 bij SWZ Sneek en met 5 - 2 van sc Erica te winnen en speelde het tussendoor zeer verdienstelijk met 2 - 2 gelijk tegen subtopper vv Emmen.
Vandaag kwam de directe concurrent LSC 1890 de Lycurgus Sparta Combinatie uit Sneek op bezoek waar de Emmeloorders eerder in Sneek met 2 - 4 van hadden gewonnen.
Trainer Douwe Boomsma viel vandaag niet te benijden want er was een waslijst aan blessures en afwezigen waardoor hij behoorlijk moest improviseren om alsnog een representatief elftal op de been te krijgen.
Toch was dit niet in het veld te zien want met een gigantische dosis passie, strijd, vechtvoetbal en inzet werden de mouwen opgestroopt bij het tweede elftal.
Onder een aangenaam maar fris voorjaarszonnetje werd er op een gezellig en goed gevulde Ervenbos afgetrapt.

Trainer Douwe Boomsma had zijn zoon Niels De Boom tussen de palen gezet.
Het centrale verdedigingsduo Luuk Kappers en Laurens Rasing vormden het IJzeren gordijn.
Op de backposities kregen Leon Pater en Norman vd Plas de opdracht mee de opbouw gestalte te geven.
De middenvelders Joris Vermaat, Marcel Westerhof en Sjors Hendrikse vormden het geraamte en het kloppend blauwe hart.
In de frontlinie werden Brahim Boundati, Luuk Halsema en diepe spits Robbin Willemsen op oorlogspad gestuurd.
Op de bank zaten de talentvolle jeugdspelers Justin vd Poel en Roy Pettinga die in de tweede helft zouden invallen.
De volledige opstelling van sc Emmeloord 2 staat onderaan dit verslag.

Na een gelijkopgaande beginfase namen de Emmeloorders het initiatief en werden de Friesen teruggedrongen en de duimschroeven aangezet.
Op de linkerflank ging de trucendoos helemaal open bij Brahim Boundati die met twee vlijmscherpe steekballetjes Luuk Halsema wist te vinden, maar beide pogingen van deze talentvolle jeugdspeler gingen voorlangs het Friese doel.
Even later vond diezelfde Luuk Halsema de Friese doelman op zijn weg en werden voorzetten van Brahim Boundati en Luuk Halsema met de nodige moeite weggewerkt.
Vanaf het middenveld probeerden Marcel Westerhof, Joris Vermaat en Sjors Hendrikse de openingen te vinden terwijl de roulerende buitenspelers Brahim Boundati en Luuk Halsema de friese defensie op de proef stelden.

In de 22e minuut werd de ban dan eindelijk gebroken toen de La Enfant Terrible van sc Emmeloord de grillige untouchable Sjors Hendrikse het op zijn heupen kreeg.
Een afvallende bal werd door Sjors Hendrikse op zijn pantoffel genomen die vervolgens met een strakke schuiver in de beneden hoek de Friese doelman wist te passeren voor de 1 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord.
Deze prachtige treffer van Sjors Hendrikse bracht het sportpark in vervoering waardoor het team een energieboost kreeg en beter ging voetballen.

De Friesen konden hier lange tijd weinig tegenoverstellen en moesten in de verdedigende stellingen.
Nadat afstandsschoten van Marcel Westerhof en Luuk Halsema niets opleverden kreeg sc Emmeloord een aantal corners te nemen.
Als diepe spits had Robbin Willemsen geen gemakkelijke middag, maar toch wist deze technicus op subtiele wijze voor een constante dreiging te zorgen en een aantal corners te forceren.
Bij elke corner van sc Emmeloord was het alle hens aan dek in de Friese verdediging waarbij een harde kopbal van Marcel Westerhof via de Friese doelman tegen onderkant lat uiteen spatte.
Op slag van rust ging Sjors Hendrikse op solotoer, maar ondanks zijn onnavolgbare schaarbewegingen stuitte de La Enfant Terrible op de Friese doelman.
Met een 1 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord gingen we rusten.

In de beginfase van de tweede helft probeerde LSC 1890 uit alle macht terug te komen, maar het wilde niet lukken met de Lycurgus Sparta Combinatie uit Sneek.
Tot aan de 65e minuut creerden de Friesen een veldoverwicht en probeerden de Spartanen het initiatief over te nemen.
In de 55e minuut liet sc Emmeloord doelman Niels de Boom zijn klasse zien door met twee uitstekende reflexen zijn doel schoon te houden.
Bij een vrije trap van LSC moest Niels Boomsma gestrekt naar de hoek waarna hij ook in de rebound redding bracht op een venijnig schot van LSC speler Elton Peres.
In deze fase hield de Emmeloordse verdediging onder aanvoering van de uitblinkers Luuk Lucky Luke Kappers en Laurens Fu Rasing goed stand.
Ook de backs Leon Pater en Norman vd Plas gingen voorop in de strijd.
Bij dode spelmomenten en corners waren er rommelige scrimmages voor het Emmeloordse doel te zien, maar echte grote kansen zouden de Friesen niet krijgen.
Doordat de Friesen risico's gingen nemen ontstonden er in de snelle omschakeling ruimte's voor sc Emmeloord om te counteren.

In de 65e minuut glipte Robbin Willemsen op volle snelheid door de Friese verdediging en wist hij de inkomende tank Luuk Halsema te bereiken, maar diens inzet werd ternauwernood tot corner verwerkt.
Trainer Douwe Boomsma bracht nu met de Buffel Roy Pettinga voor de leeggespeelde Luuk Halsema nieuwe impulsen in het team.
Normaliter is Roy Pettinga een verdediger bij het beloftenteam, maar kreeg nu de opdracht mee de frontlinie te versterken.
De behendige stylist Robbin Willemsen bleef maar corners versieren, maar ondanks een paar rommelige scrimmages zouden deze corners niets opleveren.
Voor het Friese doel zorgden Robbin Willemsen, Sjors Hendrikse en Brahim Boundati voor een constante dreiging, maar de echte koelbloedige scherpte was er helaas niet.
Op het middenveld maakte de kilometervreter en dieselmotor Marcel Westerhof het grote verschil.
Met een enorme gedrevenheid nam de man met de hamer Marcelo Marcie Westerhof het team op sleeptouw.
In de 80e minuut kwam Justin vd Poel voor de uitgebluste tovenaar Brahim Boundati in de ploeg en ook deze jeugdspeler werd in de frontlinie geposteerd.

In spannende en bloedstollende slotfase kwamen de Friesen weer opzetten en probeerden de Spartanen uit alle macht de gelijkmaker te forceren. Zelfs de Friese doelman Jesse van Sermondt ging nu mee naar voren waardoor er hachelijke situaties waren te zien.
Trainer Douwe Boomsma had het nu niet meer en bleef zijn manschappen hartstochtelijk coachen.
De Snekers zouden nog drie grote kansen krijgen om op gelijke hoogte te komen, maar Emmeloord doelman Niels Boomsma deed zijn bijnaam eer aan en waardoor de Friesen door het bos de bomen niet meer zagen.
Met name de voorzetten van LSC speler Bas vd Heide leverden een paar rommelige en gevaarlijke situaties op waarbij schoten van LSC aanvallers werden geblokt of door Niels Boomsma onschadelijk werden gemaakt.

Ook sc Emmeloord kreeg nog twee goede mogelijkheden waarbij een kopbal van Robbin Willemsen naast het doel verdween en een steekballetje van Justin vd Poel op het nippertje werd onderschept.
In de 94e minuut kwam LSC 1890 nog dichtbij de gelijkmaker toen een vrije trap van doelman Jesse van Sermondt bij de spits terechtkwam, maar diens schot werd fraai gepareerd door Niels Boomsma.
De Boom was vandaag niet te passeren en hield de nul waardoor er een enorme ontlading volgde bij het laatste fluitsignaal.
Man of the match: La Enfant Terrible Sjors Hendrikse.

De jongens van het tweede elftal winnen met 1 - 0 van directe concurrent LSC 1890 en zijn nu naar de 9e plek geklommen in de reserve hoofdklasse.
Het gehele team van sc Emmeloord 2 verdient een groot compliment voor deze teamprestatie van formaat want de middenmoot komt nu steeds dichterbij voor de mannen van Douwe Boomsma.
Met een staande ovatie verlieten de gladiatoren het strijdtoneel om de derde helft extra glans te geven.

Het team is met nog drie wedstrijden te spelen nog niet helemaal veilig, maar iedereen heeft het volste vertrouwen dat de blauwen zich in de reserve hoofdklasse zullen gaan handhaven.
In de laatste drie wedstrijden komen de polderboys in actie tegen sc Erica, LAC Frisia en Stadskanaal.
Over twee weken thuis tegen LAC Frisia zijn wij er ook weer bij om verslag te doen bij de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen.

De opstelling van sc Emmeloord 2:
Niels Boomsma, Leon Pater, Luuk Kappers, Laurens Rasing, Norman vd Plas, Joris Vermaat, Sjors Hendrikse, Marcel Westerhof, Brahim Boundati ( 80e Justin vd Poel ), Robbin Willemsen & Luuk Halsema ( 65e Roy Pettinga ).
Wissels: Justin vd Poel & Roy Pettinga
Afwezig: Martin Holtmaat, Denny vd Zee, Rudy de Jonge, Jaap Jonker, Danny de Graaf, Adri Nugter, Bas Dekker, Kenneth Olaer & Bilal Kebdani.
Technische staf: Douwe Boomsma, Duco Pater & Edwin Berende.
Assistent scheidsrechter: Edwin Berende

Alle overige uitslagen van de reserve hoofdklasse:
Alcides Meppel  -  Stadskanaal  1  -  2
GRC Groningen  -  Be Quick 1887 Groningen  3  -  0
vv Drachten  -  LAC Frisia Leeuwarden  2  -  2
SWZ Boso Sneek  -  sc Erica  5  -  0
WVV Winschoten  -  vv Emmen   Uitgesteld.
Germanicus Coevorden was dit weekend vrij.

Verslaggever: Klaas Huisman.