Verslag sc Emmeloord - DTD

sc Emmeloord  -  DTD Jelsum  2  -  2  (  2  -  0  )

In een boeiend superspannende maar ook afmattende wedstrijd heeft sc Emmeloord met 2 - 2 gelijkgespeeld tegen de koploper DTD uit Jelsum.
Door dit puntenverlies van DTD en de overwinningen van vv Roden en GAVC Grou is het ongekend spannend in de top van de Tweede Klasse.
Na afloop zaten de spelers van sc Emmeloord er helemaal doorheen waardoor de technische staf onmiddelijk besloot om de oefenwedstrijd tegen ASV Dronten komende dinsdag te cancelen.
Het is nu in deze fase niet verstandig om een oefenwedstrijd te spelen terwijl er nog vier belangrijke wedstrijden op het programma staan.
In een wervelende eerste helft zorgden Harm van Wieren en Mark Staal voor een verrassende 2 - 0 voorsprong, maar net als vorig seizoen kwamen De Trije Doarpen in de tweede helft sterk terug en stond het binnen twee minuten alweer 2 - 2 gelijk.
Onderaan dit verslag staan de opstellingen van beide teams en alle uitslagen van de tweede klasse K.

De stemming zat er goed in op het Blauwe Bastion waar eerder het tweede elftal uit Sneek was gearriveerd waar de blauwen met 3 - 4 bij SWZ Sneek hadden gewonnen.
Bij sc Emmeloord zat Bastian Tabak weliswaar op de bank, maar vanwege een slepende blessure zou Bastian Tabak deze wedstrijd niet in actie komen.
Bij de Trije Doarpen ontbrak de topscorer Thys de Jong vanwege de ronde van vlaanderen in Belgie.
Het is typerend voor deze gemoedelijke dorpsclub DTD dat stafleden gewoon op klompen trots en fier uit de bus stappen.

Onder een aangenaam voorjaarszonnetje werd er op een goedgevulde en sfeervolle Ervenbos afgetrapt.
Deze wedstrijd stond onder leiding van Dhr.P. van Veen uit Vegelinsoord.
In een gelijkopgaande beginfase deelden beide teams al snel de eerste plaagstootjes uit.
Een strakke voorzet van Hans Langedijk kwam net niet aan bij de inkomende Rik Beekman waarna de Friesen er razendsnel uitkwamen.
Een verraderlijke hoge voorzet werd stijlvol door Emmeloord doelman Ruben Doorn uit de lucht geplukt en onschadelijk gemaakt.
De polderboys speelden lekker fel en fanatiek met veel pressie naar voren toe.
Bij een mooie voorzet van Rik Beekman had Mark Staal iets moois in zijn gedachten, maar zijn overstapje werd helaas door niemand begrepen. Een ziedend schot van Mart Matthijssen zeilde rakelings naast het Friese doel.

In de 15e minuut lieten de Friesen zich weer voorin zien waarbij een voorzet van Steffen Hansma op Kevin Jordi Hiemstra ternauwernood werd onderschept en met kunst en vliegwerk kon worden weggewerkt.
In de 18e minuut veerde iedereen overeind en was het gejuich bij de Poldertoren te horen toen Harm van Wieren met een bekeken stiftje de Emmeloorders op een 1 - 0 voorsprong wist te brengen.
Hier ging een prachtige pass van Guido Vissers aan vooraf die in een flitsende beweging door Harm van Wieren vanuit een onmogelijke hoek op zijn pantoffel werd genomen voor de 1 - 0 voorsprong.
Kort hierop had sc Emmeloord eigenlijk een strafschop moeten krijgen toen een verdediger van DTD de bal tegen zijn arm kreeg, maar helaas had de scheidsrechter deze vermeende handsbal niet gezien.
Halverwege de eerste helft was  sc Emmeloord de bovenliggende partij en creeerden de polderboys een enorme veldoverwicht.
In de 28e minuut veroorzaakte een indraaiende corner van Rik Beekman een gigantische scrimmage voor het Friese doel waar Mark Staal in een kluwen van spelers wist te profiteren door met een bekeken intikker de 2 - 0 te scoren voor de polderboys.

De Trije Doarpen lieten het hier niet bij zitten en kregen in de 30e minuut een kans om terug te komen, maar het schot vanuit de draai van Steffen Hansma verdween via een Emmeloords been tegen de paal.
Uit de daaropvolgende corner verdween een kopbal van DTD rakelings naast het doel.
In de 35e minuut spatte een vrije trap van DTD-er Ybele Reitsma uiteen op de vuisten van Emmeloord doelman Ruben Doorn.
De Friesen probeerden nu de druk op te voeren, maar gaven ook achterin de nodige ruimte's weg wat sc Emmeloord nog twee kansen zouden opleveren.
Nadat Rik Beekman en Hans Langedijk de doelman van DTD op hun weg vonden zeilde in kansrijke positie een venijnig schot van Mark Staal over het Friese doel.
Vanaf de middenlijn zag Rik Beekman de Friese doelman iets te ver voor zijn doel staan, maar helaas was de afstand te groot en kon DTD doelman Maikel Hottinga eenvoudig ingrijpen.
Op slag van rust kregen de Friesen nog een vrije trap te nemen, maar Emmeloord doelman Ruben Doorn bracht eenvoudig redding.
Met een verrassende 2 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord gingen we rusten.

Het talrijke publiek had met volle teugen van de eerste helft genoten, maar waren er nog niet gerust op omdat DTD ook vorig seizoen van een 2 - 0 achterstand wist terug te komen.
Binnen twee minuten werd dit voorgevoel werkelijkheid en stond de stand alweer 2 - 2 gelijk.
In de 46e minuut stond de Emmeloordse verdediging niet goed op te letten bij een indraaiende voorzet van Thomas Dijkstra waarna bij de eerste paal Steffen Hansma opdook om met een intikker de 2 - 1 te scoren.
In de 48e minuut een indentieke situatie toen Pieter Elgersma de achterlijn haalde en bij de eerste paal opnieuw Steffen Hansma in stelling bracht voor de 2 - 2 gelijkmaker.
Deze gelijkmaker kwam als een doffe dreun en mokerslag aan bij de polderboys die nu helemaal opnieuw moesten beginnen.
In een rommelige tweede helft was het voetbal niet altijd mooi, maar was de spanning en adrenaline om te snijden.

Het Friese publiek ging zich nu ook in de strijd mengen en massaal achter hun ploeg staan want vv Roden en GAVC Grou stonden immers ook op voorsprong.
In deze boeiende en fascinerende tweede helft golfde het spel op en neer en waren de betere kansen voor het hardwerkende en strijdvaardige sc Emmeloord.
Vanaf de flanken veroorzaakten de voorzetten van Mark Staal en Rik Beekman rommelige situaties voor het Friese doel, maar helaas wisten de aanvallers van sc Emmeloord niet te profiteren.
In de 55e minuut had Rik Beekman moeten afdrukken, maar in kansrijke positie ging zijn schot hoog over.
Kort hierop lieten Mark Staal en Rik Beekman een mooie snelle aanval zien waarbij Hans Langedijk in stelling werd gebracht.
In eerste instantie leek Hans Langedijk deze bal te missen, maar plotseling stak hij zijn been uit en spatte deze bal via binnenkant paal terug in het veld.
In de 65e minuut zag uitblinker Mark Staal vanuit zijn ooghoeken Rik Beekman vogelvrij voor het Friese doel opduiken, maar diens inzet verdween in het zijnet.
Bij sc Emmeloord stonden de uitblinkers Remco Jonkman, Mart Matthijssen en Mark Staal aan de basis van het offensief terwijl Harm van Wieren, Koen Boneschansker en Maarten Ebbers het ijzeren gordijn bewaakten. Vanaf het middenveld probeerde Gokhan Pala de openingen te vinden.

Tot aan de 80e minuut hing het derde doelpunt voor sc Emmeloord in de lucht, maar DTD doelman Maikel Hottinga bracht redding op een kopbal van Hans Langedijk en hield ook Rik Beekman van het scoren af.
Een voorzet van Mark Staal veroorzaakte een enorme scrimmage voor het Friese doel, maar met kunst en vliegwerk hielden De Trije Doarpen stand.
In een bloedstollende en superspannende slotfase kwamen beide teams nog dichtbij de overwinning.
Een vrije trap van Koen Boneschansker spatte via de onderkant lat uiteen en Emmeloord doelman Ruben Doorn moest gestrekt naar de hoek om een verraderlijk schot van Thomas Dijkstra te pareren.
In de slotfase zaten de Emmeloorders er helemaal doorheen en moest doelman Ruben Doorn nog twee keer in actie komen om het team er doorheen te slepen.
Na afloop lagen de spelers van sc Emmeloord helemaal kapot op het veld want deze slopende en afmattende wedstrijd had veel van het team gevergd.
Iedereen kon wel leven met deze 2 - 2 eindstand alhoewel de spelers nog niet goed konden bevatten hoe een riante 2 - 0 voorsprong binnen twee minuten werd weggegeven.
Na afloop bleef het nog lang gezellig in het Blauwe Bastion waar ook de selectie en bestuur van DTD nog lang bleven hangen.
The man of the match bij sc Emmeloord: Remco Jonkman
The man of the match bij DTD Jelsum: Steffen Hansma junior.

Volgende week speelt sc Emmeloord een uitwedstrijd bij Sint Annaparochie. Deze wedstrijd begint om 14:00 uur op sportpark De Waaie te Sint Anna. De bus vertrekt dan om 11:45 uur vanaf de Ervenbos. De voorbeschouwing verschijnt later komende week.