Verslag sc Emmeloord 2 - Zuidwolde 2

sc Emmeloord  2  -  Zuidwolde 2     5  -  0   (  1  -  0  )

Het 2e elftal van sc Emmeloord is de nacompetitie overtuigend begonnen door in een flitsende wedstrijd het Drentse Zuidwolde 2 met 5 - 0 aan de kant te zetten.
Tot aan de 30e minuut ging deze wedstrijd gelijk op en kregen beide teams kansjes om op voorsprong te komen, maar nadat Rudy de Jonge in de 34e minuut de score had geopend was het hek van de dam.
In een wervelende en oppermachtige tweede helft lieten de jongens van het 2e elftal een spetterende en indrukwekkende galavoorstelling zien.
De doelpunten van smaakmaker Rudy de Jonge, de sluwe vos Dennis Lanters en de blauwe parel Jaap Jonker waren van grote schoonheid.
Door deze ruime 5 - 0 overwinning is de uitwedstrijd van volgende week slechts een formaliteit en kunnen de Emmeloorders zich gaan opmaken voor de volgende ronde.
Het 2e elftal van sc Emmeloord is een verhaal apart want na de promotie van vorig seizoen was het team dit seizoen lange tijd in de race voor het kampioenschap in de reserve tweede klasse A.
Doordat de Blauwen keurig op een 3e plek eindigden met 44 punten uit 22 wedstrijden plaatste het zich voor deze nacompetitie.

Hieronder het verslag over: Trainersduo Douwe Boomsma/Duco Pater, de magie van het 2e, de spandoeken van Vakkie B1, wervelwind Rudy de Jonge, wereldgoals van formaat, turbo Robbin Willemsen, kungfu fighter Kenneth Olaer en de clubiconen Jaap Jonker & Dennis Lanters.

De opstelling van sc Emmeloord 2:
Frank v/d Werf, Remco Jonkman, Bjorn Elijzen ( 86e Klaas Jan Woudstra ), Kenneth Olaer ( 78e Joris Vermaat ), Robbin Willemsen, Remco Brus, Rudy de Jonge ( 86e Bob Groenhof ), Jaap Jonker, Hans Langedijk, Dennis Lanters & Martin Holtmaat.
Wissels: Melvin Bos, Klaas Jan Woudstra, Bob Groenhof & Joris Vermaat
Trainers: Douwe Boomsma & Duco Pater
Teammanager: Bob Groenhof
Assistent scheidsrechter: Herman Vos

De opstelling van Zuidwolde 2:
Jarno Bruins Slot, Elwin Bruins ( 68e Justin de Vries ), Frank Middelveld, Tom Pepers, Jerry Dekker, Remon Baas ( 56e Jari v/d Water ), Ruben Kroezen ( Robert de Vries ), Bas Hempen, Robin Steenbergen, Michiel Vrielink & Mark Tiggelaar.
Wissels: Justin de Vries, Jari v/d Water & Robert de Vries.
Trainer: Henri Vogelzang
Teammanager/ assistent scheidsrechter: Dhr. Remmelts.

De scheidsrechter: Dhr A.J. Hoof.
Toeschouwers: 80

Sinds een aantal weken staat trainer Douwe Boomsma weer voor deze groep nadat hij eerder dit seizoen wegens gezondsheidsredenen moest afhaken. Deze trainer heeft het team nooit helemaal los kunnen laten en het getuigt van grote wilskracht en betrokkenheid dat Douwe Boomsma weer voor deze ploeg staat. In de periode dat Douwe Boomsma er niet bij was nam zijn assistent Duco Pater dit team onder zijn hoede.
Beide trainers verloren elkaar nooit uit het oog waardoor Duco Pater in staat was om het geraamte en fundament van Douwe Boomsma verder uit te bouwen. Het deed iedereen bij sc Emmeloord goed om beide trainers vandaag weer gemoedelijk naast elkaar bij de dugout te zien staan.
De supporters van Vakkie B1 hadden hun spandoeken weer opgehangen en het rythmische countdown zorgde voor een uitgelaten en gezellig sfeertje op het sportpark De Ervenbos.

Aanvankelijk hielden beide teams elkaar in evenwicht waarbij sc Emmeloord een optisch veldoverwicht wist te creeeren.
De eerste plaagstootjes kwamen van Zuidwolde, maar een poging van Bas Hempen zeilde naast en een doorbraak van Michiel Vrielink werd prima onderschept door middenvelder Martin Holtmaat.
De gasten probeerden vanaf de flanken gevaar te creeeren, maar de verdedigers van sc Emmeloord bleven eenvoudig overeind.
Met name bij de voorzetten van Ruben Kroezen en Robin Steenbergen hield iedereen zijn hart vast, maar Remco Jonkman, Kenneth Olaer en Bjorn Elijzen stonden telkens op de goede plek om deze voorzetten te onderscheppen.

Gaandeweg lieten de Emmeloorders zich steeds vaker voorin zien.
Uit een vrije trap van Dennis Lanters leek Rudy de Jonge de score te openen, maar zijn doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd.
Een prachtig ziedend schot van Dennis Lanters zeilde rakelings over.
In de 15e minuut had Dennis Lanters iets moois in zijn gedachten, maar zijn voorzet bereikte net niet de inkomende Jaap Jonker.
Een prachtige snelle rush van Rudy de Jonge had een beter lot verdiend, maar eindigde in de armen van de doelman van Zuidwolde.
Kort hierop belandde een schot van Rudy de Jonge in het zijnet.

De gasten uit Zuidwolde lieten het hier niet bij zitten en kwamen regelmatig gevaarlijk opzetten. Een voorzet van Mark Tiggelaar werd ternauwernood door Bjorn Elijzen onderschept en tot corner verwerkt.
Uit deze corner werd een afvallende bal door Robin Steenbergen rakelings naastgeschoten.
Even later kreeg Emmeloord doelman Frank v/d Werf een indraaiende voorzet van Ruben Kroezen niet goed onder controle waarna de rebound door Robin Steenbergen snoeihard werd naastgeschoten.
In de 30e minuut glipte de back van Zuidwolde Jerry Dekker door de Emmeloordse verdediging, maar diens voorzet werd door Robin Steenbergen naastgekopt.
In deze fase probeerde trainer Douwe Boomsma met een paar omzettingen het team weer op de rails te krijgen.
Met name Dennis Lanters en Rudy de Jonge wisselden regelmatig van positie waardoor middenvelder Robbin Willemsen meer variatie in zijn spel kon leggen.

In de 34e minuut kwam sc Emmeloord via een bevlieging van Rudy de Jonge op een verlossende 1 - 0 voorsprong. Hier ging een attente actie van Hans Langedijk aan vooraf die met een subtiel steekballetje Rudy de Jonge vrij voor de keeper wist te lanceren voor de 1 - 0.
Plotseling was het hek van de dam namen de Emmeloorders het initiatief helemaal over.
Met vloeiende aanvalsgolven werden de Drenten teruggedrongen en op eigen helft vastgezet.
Op slag van rust liet Rudy de Jonge een hoogstandje vanaf de achterlijn zien door twee verdedigers compleet het bos in te sturen, maar diens voorzet was helaas niet aan Jaap Jonker besteed.
Met een 1 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord gingen we rusten.

De tweede helft kon niet beter beginnen voor de Blauwen want uit een strakke voorzet van uitblinker Rudy de Jonge stond Dennis Lanters op de goede plek om de 2 - 0 snoeihard tegen de touwen te koppen.
In een oppermachtige tweede helft kwam Zuidwolde er niet meer aan te pas en werd het publiek op een wervelende show getracteerd.
Na een snelle eentwee tussen Rudy de Jonge en Dennis Lanters stak verdediger Kenneth Olaer het hele veld over om iedereen op het verkeerde been te zetten waarna Rudy de Jonge helaas net niet kon afronden. De altijd strijdvaardige verdediger Kenneth Olaer is de aziatische verrassing van dit team.
Even later vonden Martin Holtmaat en Dennis Lanters de doelman van Zuidwolde op hun weg.
In de 58e minuut kreeg smaakmaker Rudy de Jonge het op zijn heupen door op een weergaloze en onnavolgbare wijze de 3 - 0 aan te tekenen.
Vanaf het middenveld pikte Rudy de Jonge een diepe bal op om deze in een flitsende beweging op zijn slof te nemen en de doelman van Zuidwolde compleet te verrassen voor de 3 - 0.
In de 62e minuut stonden Jaap Jonker en Rudy de Jonge aan de basis van de 4 - 0 van Dennis Lanters.
Op volle snelheid nam Dennis Lanters deze bal in de loop mee door vanuit een onmogelijke hoek het projectiel hard en hoog tegen de touwen te deponeren voor de 4 - 0. Een wereldgoal van formaat van deze sluwe oude vos.
De Emmeloorders kregen de smaak nu goed te pakken waarna Hans Langedijk met een prachtige fluwelen pass Rudy de Jonge wist weg te sturen. De voorzet van Rudy de Jonge werd op waarde ingeschat door good old De Blauwe Parel Jaap Jonker voor de 5 - 0 in de 72e minuut.
De meest opvallende speler deze middag was die onnavolgbare wervelwind en lichtflits Rudy de Jonge, maar op het middenveld speelde de strateeg en turbo Robbin Willemsen een fantastische wedstrijd.
Trainer Douwe Boomsma keek tevreden naar zijn pupillen, maar ook naar zijn rechterhand Duco Pater die tijdens zijn afwezigheid de vaste structuren van dit team heeft bewaakt.

In de slotfase lieten de Emmeloorders de teugels een beetje vieren waarna Douwe onmiddelijk zijn mannen weer wakker wist te schudden.
Doelman Frank v/d Werf hield met fraaie reddingen Bas Hempen en Mark Tiggelaar van het scoren af.
Onder luid applaus kregen Bjorn Elijzen en Rudy de Jonge hun publiekswissel waarna teammanager Bob Groenhof voor het eerst dit seizoen zijn opwachting mocht maken.
Deze teammanager heeft dit seizoen enorm veel voor dit team betekend door Duco Pater in moeilijke tijden bij te staan.
Bob fluisterde nog voorzichtig naar Douwe door hem alleen in uiterste nood in te brengen waarna Douwe zijn teammanager verzocht om meteen het trainingspak maar uit te trekken.

Het is typerend dat beide clubtopscorers Jaap Jonker ( 146 doelpunten ) en Dennis Lanters ( 138 doelpunten ) tegenwoordig gebroederlijk naast elkaar spelen in dit tweede elftal. Een genot voor het publiek, maar ook fantastisch voor de beide trainers Douwe Boomsma en Duco Pater om zulke zwaargewichten en clubiconen in het team te mogen hebben.

Dit gehele team verdiend een groot compliment voor het vertoonde spel.
De verdedigers Kenneth Olaer, Remco Jonkman, Bjorn Elijzen en Remco Brus, Op het middenveld was Robbin Willemsen de absolute uitblinker, maar ook Hans Langedijk en Martin Holtmaat gaven hun visitekaartje af.
Man off the match: De grote smaakmaker Rudy de Jonge.

Op zondag 24 mei speelt het 2e elftal de uitwedstrijd bij Zuidwolde 2.
Deze wedstrijd begint om 11:00 uur, maar er gaat een bus!
De bus vertrekt om 9:00 uur vanaf sportpark De Ervenbos.

Het blauwe sprookje duurt maar voort want de reserve 1e klasse komt steeds dichterbij.

Verslaggever: Klaas Huisman.