Verslag sc Emmeloord - LSC 1890

sc Emmeloord  -  LSC 1890 Sneek   2  -  0   (  1  -  0  )

Het eerste elftal van sc Emmeloord heeft zijn laatste thuiswedstrijd overtuigend en dikverdiend met 2 - 0 gewonnen van LSC 1890 uit Sneek.
Door deze overwinning gaan de Emmeloorders definitief in de top vijf eindigen van de tweede klasse K.
Er waren verrassende uitslagen op de andere velden waardoor de polderbewoners volgende week nog een paar plaatsen kunnen stijgen op de ranglijst, maar de nacompetitie lijkt niet meer haalbaar.
Deze laatste thuiswedstrijd stond in het teken van een stijlvolle afsluiting voor het eigen trouwe publiek.
De Blauwe supporters kunnen trots zijn op dit team die inmiddels uit 25 wedstrijden 45 punten hebben behaald en heel knap in de top vijf zullen gaan eindigen.
Hieronder volgt het wedstrijdverslag over: De comeback van miskend talent Sjors Hendrikse, Het neusje van de zalm, Goaltjesgetter Sander Heimens, de strijd op het middenveld, de kracht van het ijzeren gordijn en een stijlvolle afsluiting voor het trouwe thuispubliek.

De opstelling van sc Emmeloord:
Niels Boomsma, Denny v/d Zee, Laurens Rasing, Wouter v/d Velde, Maarten Ebbers, Ronald Kleiker, Gokhan Pala, Abdul Boundati, Sven Goos ( 80e Bastian Tabak ), Sander Heimens & Sjors Hendrikse ( 66e Gerke Schaap ).
Wissels: Bastian Tabak, Gerke Schaap, Guido Vissers & Frank vd Werf.
Geschorst/Geblesseerd: Harm van Wieren, Brahim Boundati & Stefan vd Werff.
Trainers: Dick Schuurman & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Verzorger: Gerard Visser
Assistent scheidsrechter: Herman Vos.

De opstelling van LSC 1890 Sneek:
Bas Douma, Alex Jansen, Timo Breukelaar ( 54e Marcel de Vries ), Martijn Zwaga, Steven v/d Zee, Benyamin Ydema, Patrick Zijda, Jari Boorsma, Erwin Slik ( 46e Floris Bok ), Jeffrey v/d Meer ( 46e G. Dijkstra ) & Lars Bos.
Wissels: Marcel de Vries, Floris Bok, G.Dijkstra & Bert Boddema.
Gele kaarten: Alex Jansen & Martijn Zwaga.
Trainer: Sander Sliekers
Teammanager: Johan Frederik Lodewijk.
Assistent scheidsrechter: Dhr. Pietersma.

De scheidsrechter: Dhr. D.H.S. Bierma.
Toeschouwers: 100

Op de heenreis richting Emmeloord zag ik bij de Ketelbrug een enorme groene karavaan met honderden supportersbussen van FC Groningen mij tegemoet komen.
Het was werkelijk uniek om deze groene uitbundige massa supporters op de A6 te zien. Vlakbij Emmeloord stonden de mensen te zingen op de viaducten en hing er een spandoek met de tekst Grunningers Veur Altied.
Langs deze weg wil alle FC Groningen supporters feliciteren met het behalen van de KNVB beker.

Het tweede elftal van sc Emmeloord heeft de wanprestatie van vorige week weggepoetst door in Joure met 0 - 2 bij de kampioen te winnen.
Op 17 Mei gaat voor het 2e elftal van sc Emmeloord de nacompetitie beginnen.
Trainer Dick Schuurman kon vandaag geen beroep doen op de geschorste Harm van Wieren, maar had in terrier Laurens Rasing een uitstekende vervanger gevonden.
Met Wouter v/d Velde, Laurens Rasing, Maarten Ebbers & Denny v/d Zee was het ijzeren gordijn vanmiddag weer hermetisch afgesloten.
Het team was vastberaden om deze laatste thuiswedstrijd met een goede overwinning af te sluiten en had na de 1 - 0 uitnederlaag in Sneek nog wat goed te maken.
Opvallend was de basisplek voor aanvaller Sjors Hendrikse waar de verdediging van LSC Sneek geen vat op wist te krijgen.
Met veel loopacties en sleepbewegingen verzette Sjors Hendrikse veel werk en stond hij met twee assists aan de basis van de overwinning.

De gasten uit Sneek deelden het eerste speldenprikje uit, maar de voorzet van Patrick Zijda werd door Wouter v/d Velde onderschept en weggewerkt. Aan de andere kant had Sjors Hendrikse een subtiel steekballetje op Sander Heimens in huis, maar LSC doelman Bas Douma greep net op tijd in.
Met veel druk en pressie naar voren toe probeerde sc Emmeloord een snelle voorsprong te forceren.
In de 12e minuut lanceerde Sjors Hendrikse met een slim steekballetje
goaltjesgetter Sander Heimens die op volle snelheid de doelman van LSC wist te omspelen om vervolgens ijskoud en koelbloedig de 1 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord op het scorebord te brengen.
Dit was een mooie opsteker voor sc Emmeloord waarna deze wedstrijd helemaal tot leven kwam.
De gasten uit Sneek verstopten zich niet en probeerden met veel strijd onder de druk uit te komen.
Bij balonderscheppingen kwamen de Friezen er razendsnel uit, maar maar de verdediging van sc Emmeloord stond als een rots in de branding.
Een indraaiende voorzet van LSC speler Patrick Zijda leek binnen te vallen, maar belandde in het zijnet.
Tot aan de 20e minuut was er weinig aan de hand en controleerde sc Emmeloord deze wedstrijd, maar plotseling verslikte verdediger Maarten Ebbers zich in LSC aanvaller Lars Bos.
Deze rappe rechtsbuiten glipte door de Emmeloordse verdediging, maar zijn voorzet leverde niets op en zeilde voorlangs.
Vanuit de tweede lijn probeerde Timo Breukelaar de doelman van Emmeloord te verrassen, maar Niels Boomsma bracht redding.
De Emmeloorders keken elkaar vertwijfeld aan en herpakten zich weer.

Op het middenveld was er een hevige strijd te zien waarbij Ronald Kleiker, Abdul Boundati en Gokhan Pala alle zeilen moesten bijzetten om de controle te behouden.
De Friezen schakelden een tandje bij maar konden geen openingen forceren in het hechte ijzeren gordijn van sc Emmeloord.
Halverwege de eerste helft was er een druk overleg te zien bij de spelers van LSC want er was geen doorkomen aan voor de Friezen.
Met name het roulerende positiespel bij sc Emmeloord veroorzaakte veel onrust in de verdediging bij LSC Sneek.
Bij de corners van sc Emmeloord was het telkens alle hens aan dek bij de Friezen en oogde de verdediging kwetsbaar.
In de 30e minuut lieten een Abdul Boundati en Sjors Hendrikse een snelle aanval zien waarbij Sjors Hendrikse met een afzwaaier Sven Goos wis te bereiken. Met een verwoestend schot was Sven Goos dichtbij een doelpunt, maar de doelman van LSC wist deze kanonskogel van Sven Goos ternauwernood tot corner te verwerken.
Vlak voor rust kreeg sc Emmeloord een aantal corners te nemen waarbij de verdediging van LSC er niet goed uit zag, maar niemand wist hiervan te profiteren.
In de 45e minuut stuurde Gokhan Pala met een vlijmscherpe pass Sander Heimens op avontuur.
Op volle snelheid glipte Sander Heimens door de Frieze verdediging waarbij zijn inzet tot tweemaal aan toe werd geblokt en in derde instantie wist Sander Heimens net niet Sjors Hendrikse te bereiken.
Met een 1 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord gingen we rusten.

In de tweede helft kwam de regen met bakken uit de hemel en zochten alle supporters een droog heenkomen op de gezellige tribune.
In de 48e minuut kreeg Sjors Hendrikse het weer op zijn heupen en wist hij met een onnavolgbare actie Sander Heimens te bereiken.
Met een droge schuiver scoorde Sander Heimens zijn tweede doelpunt van deze middag door sc Emmeloord op een 2 - 0 voorsprong te zetten.
De Friezen probeerden met een paar frisse wissels en omzettingen om het tij te keren, maar kwamen niet verder dan het Emmeloordse strafschopgebied. Met een snelle balcirculatie zocht de aanvallers van LSC naar een opening in het ijzeren gordijn, maar deze bleef hermetisch afgesloten. In de 60e minuut lieten LSC spelers Lars Bos en Patrick Zijda een eentweetje zien maar Emmeloord doelman Niels Boomsma greep goed in. Een vrije trap van LSC speler Jari Boorsma veroorzaakte een scrimmage voor het Emmeloordse doel, maar de afvallende bal werd door Benyamin Ydema hoog overgeschoten.

Aan de andere kant liet Abdul Boundati op het middenveld schitterende acties en hoogstandjes zien waardoor er veel ruimtes ontstonden.
Het afschermen van de bal, kappen en wegdraaien en het terugveroveren was een lust voor het oog voor de Blauwe supporters.
In de 66e minuut kreeg Sjors Hendrikse onder luid applaus zijn terechte publiekswissel want deze speler had alles gegeven.
Trainer Dick Schuurman bracht nu Gerke Schaap voor Sjors Hendrikse in de ploeg en gaf het team nu de opdracht om de flanken te zoeken.
Met een uiterste krachtinspanning tikte de doelman van LSC Sneek een boogballetje van Gokhan Pala over de lat.
Kort hierop kreeg sc Emmeloord via Abdul Boundati een vrije trap te nemen die met een geweldige reflex door LSC doelman Bas Douma uit zijn doel werd geranseld.
In deze fase domineerde sc Emmeloord en hadden Ronald Kleiker, Gokhan Pala en Abdul Boundati het middenveld onder controle.

Het gehele team werkte hard voor elkaar en straalde spelvreugde en saamhorigheid uit met de absolute wilskracht om deze wedstrijd te willen winnen.
In de slotfase kreeg sc Emmeloord nog kansen om de score uit te breiden, maar in twee instanties hield LSC doelman Bas Douma goaltjesgetter Sander Heimens van het scoren af.
Uit een flitsende aanval tussen Abdul Boundati en Ronald Kleiker leek Bastian Tabak voor het slotakkoord te gaan zorgen, maar zijn inzet ging rakelings naast.
Door de speakers galmde de naam van Laurens Rasing als man of the match en dit is een zeer terechte bekroning voor deze terrier.
Met zijn doorzettingsvermogen heeft Laurens Rasing enorm veel werk verzet, maar ook Sven Goos, Wouter v/d Velde, Gokhan Pala en Ronald Kleiker verdienen een groot compliment.
Het neusje van de zalm deze middag was de comeback van het miskende talent Sjors Hendrikse.
Verder wil ik ook scheidsrechter Dhr. D. Bierma even noemen want deze man floot een goede wedstrijd.
Deze laatste thuiswedstrijd wint sc Emmeloord dikverdiend met 2 - 0 van LSC 1890 uit Sneek. Door deze overwinning gaan de Emmeloorders in de top vijf eindigen van de tweede klasse K.

Er waren verrassende uitslagen in de 2e klasse waardoor vv Heerenveen het kampioenschap niet meer kan ontlopen. Bij een overwinning volgende week op Velocitas is Heerenveen kampioen.
Daaronder is het dringen voor Frisia en Groninger Boys om de nacompetitie te kunnen bereiken of te hopen op een misstapje.
In de laatste periode staan de studenten van Forward en FC Wolvega er goed voor, maar Forward vecht ook nog tegen degradatie.
De spanning is om te snijden in de 2e klasse K.

Volgende week speelt sc Emmeloord een uitwedstrijd in Leeuwarden bij MKV'29. Deze ploeg staat op een 9e plek en is nog niet helemaal veilig.
Bij een overwinning op MKV zal sc Emmeloord een paar plekken kunnen stijgen, maar de nacompetitie lijkt niet meer haalbaar voor de Blauwen.
De uitwedstrijd bij MKV'29 begint om 14:00 uur op sportpark Nylan te Leeuwarden.
De bus vertrekt rond 12:00 uur vanaf sporpark De Ervenbos.
De voorbeschouwing op deze laatste competitiewedstrijd volgt later.

Hieronder alle overige uitslagen van de 2e Klasse K:
FC Wolvega  -  vv Heerenveen   0  -  0
GAVC Grouw - LAC Frisia   2  -  0
GRC Groningen  -  Sint Annaparochie  1  -  1
sv Olyphia Noordwolde  -  Groninger Boys   1  -  2
GSAVV Forward  -  ONB Drachten   4  -  1
Velocitas 1897  -  MKV'29 Leeuwarden   0  -  4

Verslaggever: Klaas Huisman.