Verslag MKV'29 - sc Emmeloord

MKV'29 Leeuwarden  -  sc Emmeloord   0  -  0

Op de laatste speeldag in de tweede klasse K. heeft sc Emmeloord in Leeuwarden met 0 - 0 gelijkgespeeld bij MKV'29.
Door deze bloedeloze gelijkspel zijn de Emmeloorders zeer verdienstelijk op de 4e plaats geeindigt en kan het terugkijken op een zeer geslaagd seizoen. De thuisploeg MKV'29 had 1 puntje nodig om zich te handhaven en is hierin geslaagd.
In een rommelige en chaotische wedstrijd creeerden de Blauwen een enorm veldoverwicht, maar wist men geen raad met een paar grote kansen. Met name in de eerste helft waren de Emmeloorders de bovenliggende partij en zag het een doelpunt van Gerke Schaap wegens buitenspel worden afgekeurd.
De thuisploeg loerde slim op de counter en probeerde met hoge diepe ballen voor gevaar te zorgen, maar doelpunten bleven uit.
In de rust sloeg iedereen ineens aan het rekenen en steeg de spanning bij de Blauwe supporters langs de lijn.
De uitslagen op de andere velden waren gunstig waardoor de nacompetitie dichtbij was gekomen, maar dan moest er nog wel worden gewonnen. Met opportunistisch kick en rush voetbal probeerde sc Emmeloord een doelpunt te forceren, maar de eindafwerking liet telkens te wensen over. Het venijn zat hem in de staart van deze wedstrijd waarbij een doelpunt van Ronald Kleiker werd afgekeurd en ook de thuisploeg een paar goede kansen kreeg op de overwinning.

Hieronder het wedstrijdverslag over: De ontknoping in de tweede klasse K, De rouwbanden voor Appie Lageveen, een verdwaalde ballenman op het spoor, een ontketende beginfase, mooie kansen, afgekeurde doelpunten, rommelig spelbeeld, haperende middenveld, zinderende slotfase, De Leeuwarder Ramones, afscheid van Laurens Rasing en met de blauwe bus naar het kampioensfeestje van vv Heerenveen.

De opstelling van MKV'29 Leeuwarden:
Hans Brattinga ( 89e Bart Wielenga ), Frank Dijkstra, Leon v/d Kooij, Jakob Wijbenga, Hamza Abdelkarim, Lorenzo da Silva, Gido Boontjes, Leander Heeger ( 80e Sander Douma ), Mourad Azarzar, Michael Grendel ( 87e Jouke Brander ) & R. Inia.
Wissels: Bart Wielenga, Sander Douma & Jouke Brander.
Gele kaart: Jakob Wijbenga
Geblesseerd: Amin Ait Bihi, Said Loukili, Rene Kalsbeek.
Trainer: Duco Mulder
Teammanager: Harm Brattinga
Assistent scheidsrechter: Dhr. Bron

Niels Boomsma, Denny v/d Zee, Wouter v/d Velde, Laurens Rasing, Maarten Ebbers, Sven Goos ( 57e Bastian Tabak ), Gokhan Pala ( 75e Harm van Wieren ), Abdul Boundati, Gerke Schaap, Ronald Kleiker & Sander Heimens.
Wissels: Guido Vissers, Frank v/d Werf, Harm van Wieren, Bastian Tabak & Sjors Hendrikse.
Geblesseerd: Stefan v/d Werff & Brahim Boundati
Trainers: Dick Schuurman & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Assistent scheidsrechter: Herman Vos

Scheidsrechter: Dhr. A.C.C. Souisa.
Toeschouwers: 100

Vooraf aan deze wedstrijd was er een indrukwekkende minuut stilte voor clubicoon Albert Lageveen die eerder deze week op 83 jarige leeftijd kwam te overlijden. Tijdens de warming up waren er een paar ballen over de afrastering geschoten en op de spoorlijn beland.
Bij menig sc Emmeloord supporter sloeg even de schrik om het hart toen good old Henk Kroeze het waagde om over het spoor te lopen om deze ballen terug te halen, maar gelukkig kwam er geen trein aan en lette onze ballenman goed op.
Er waren enkele tientallen sc Emmeloord supporters naar Leeuwarden gekomen om de Blauwen voor de laatste keer in actie te zien.

Met veel pressie naar voren toe probeerde sc Emmeloord een snelle voorsprong te forceren, maar mooie pogingen van Gerke Schaap en Gokhan Pala zeilden naast het doel.
Er waren prachtige voorzetten te zien van Denny v/d Zee en Sven Goos, maar de aanvallers van sc Emmeloord hadden het vizier niet op scherp staan. De Emmeloorders creeerden een enorm veldoverwicht, maar deden hier veel te weinig mee. Het voetbal oogde rommelig, slordig en onnauwkeurig. Naarmate het doelpunt uitbleef werden de spelers ongeduldig en kwamen de eerste foutjes.
De thuisploeg loerde op de snelle counter en probeerde met lange diepe ballen hun voorhoede te bereiken.
Na een slippertje van Laurens Rasing kreeg MKV'29 via Leander Heeger zijn eerste kans, maar diens inzet ging naast het doel.
Kort hierop werd een schot van Mourad Azarzar door Emmeloord doelman Niels Boomsma tot corner verwerkt.

Halverwege de eerste helft leek sc Emmeloord via Gerke Schaap op voorsprong te komen, maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. Tot tweemaal aan toe werd de grillige aanvaller Sander Heimens in stelling gebracht, maar beide keren bracht MKV doelman Hans Brattinga met uitstekend voetenwerk redding.
Een schitterende boogbal van Gokhan Pala zeilde maar rakelings over en het openingsdoelpunt hing in de lucht.
Met mooie passes probeerden Laurens Rasing, Gokhan Pala en Abdul Boundati de juiste openingen te vinden.
Vlak voor rust doken Gerke Schaap en Sander Heimens op voor het Frieze doel, maar de scherpte ontbrak en de afwerking liet te wensen over. Op slag van rust kwamen de Friezen opzetten en was het even alle hens aan dek voor de verdediging van sc Emmeloord.
Met name Mourad Azarzar, Leander Heeger en Lorenzo da Silva glipten gevaarlijk door de Emmeloordse verdediging waarbij Laurens Rasing een inzet van Lorenzo da Silva van de doellijn wist te halen.
Met een bloedeloze 0 - 0 gingen we rusten.

In de rust sloeg iedereen ineens aan het rekenen want bij een overwinning zou het zomaar kunnen dat sc Emmeloord nog nacompetitie zou mogen spelen.
De gehele tweede helft hadden de Emmeloorders het initiatief en het meeste balbezit, maar de echte overtuiging en scherpte was er niet.
Uit een corner van Abdul Boundati leek Wouter v/d Velde raak te koppen, maar zijn kopbal ging rakelings naast het doel.
Kort hierop belandde een voorzet van Gerke Schaap op het hoofd van Sander Heimens, maar ook deze kopbal ging naast het Frieze doel.
De doelman van MKV'29 pareerde een harde kopbal van Gerke Schaap en bracht redding op een hard schot van Gokhan Pala.
Trainer Dick Schuurman bracht nu aanvaller Bastian Tabak in de ploeg voor Sven Goos en deed wat omzettingen.
De Emmeloorders hadden het veldoverwicht, maar het spel bleef onzuiver en slordig.
Het venijn zat hem in de staart van deze wedstrijd toen de tijd begon te dringen. Inmiddels waren de standen op de andere velden niet meer zo gunstig, maar toch wilden de Emmeloorders deze wedstrijd winnen.

De thuisploeg verstopte zich niet en wist met lange diepe ballen toch een paar keer gevaarlijk in de buurt van doelman Niels Boomsma te komen. Met name Lorenzo da Silva, Hamza Abdelkarim en Mourad Azarzar wisten elkaar gemakkelijk te vinden.
Een inzet van Mourad Azarzar werd ternauwernood geblokt en tot corner verwerkt. Uit een enorme scrimmage voor het Emmeloordse doel leek Maarten Ebbers bijna de bal in eigen doel te werken, maar het liep met een sisser af. In de 80e minuut veerden alle blauwe supporters overeind toen Ronald Kleiker het beslissende doelpunt leek te scoren, maar uit de voorzet van Gerke Schaap was er enig duw en trekwerk waardoor het doelpunt van Ronald Kleiker werd afgekeurd.

In een zinderende slotfase kregen beide teams nog een paar goede mogelijkheden, maar de mooiste kans was in de 89e minuut voor Abdul Boundati. Met een verwoestende uithaal leek Abdul Boundati te scoren, maar het schot spatte tegen de lat uiteen.
Deze wedstrijd eindigt in een bloedeloze 0 - 0 gelijkspel waardoor MKV'29 ook volgend seizoen in de tweede klasse gaat uitkomen en sc Emmeloord op een verdienstelijke 4e plek is geeindigt.
Met tranen in zijn ogen nam verdediger Laurens Rasing na een jarenlange trouwe dienstverband afscheid van het eerste elftal.
Hij wil het wat rustiger aan gaan doen en speelt volgend seizoen in het 2e elftal van sc Emmeloord.
Het is ook nog twijfelachtig wat aanvaller Sander Heimens volgend seizoen gaat doen want dit had ook zijn laatste wedstrijd kunnen zijn.
Alle overige spelers zullen ook volgend seizoen voor sc Emmeloord actief zijn aangevuld met een paar jeugdige talenten en middenvelder Matthias Frankema die van Flevo Boys overkomt.

Na afloop hing er een gezellige sfeer in de kantine van MKV'29 met een sensationeel optreden van het Leeuwarder duo The Ramones.
In een gezellig samenzijn vierden beide teams het einde van deze competitie en bleef het nog lang rumoerig in Leeuwarden.

Toen de spelers van sc Emmeloord hoorden dat vv Heerenveen kampioen was geworden wilde iedereen in de feestvreugde delen en zette de bus compleet met spelers en supporters koers richting Heerenveen. Op sportpark Skoatterwald in Heerenveen ging het feestje nog even verder en werd dit seizoen in stijl afgesloten.
Later bleken er nog meer teams uit de tweede klasse naar Heerenveen te zijn gekomen om in de feestvreugde te delen. Dit is een uniek gebaar en getuigt van grote onderlinge sportiviteit.

Langs deze weg willen wij alle spelers en technische staf van vv Heerenveen feliciteren met het behaalde kampioenschap.
Wij wensen de Groninger Boys, GRC Groningen en FC Wolvega veel succes toe in de nacompetitie.
Onderin zullen Sint Anna en de studenten van Forward nog een beslissingswedstrijd moeten spelen. De winnaar speelt vervolgens PD wedstrijden. Wij wensen beide teams en ook sv Olyphia veel succes toe met de PD wedstrijden.

Voor sc Emmeloord zit dit seizoen er nu op. De Blauwen eindigen met 46 punten uit 26 wedstrijden op een 4e plek en hebben hun visitekaartje in de tweede klasse afgegeven.
Het tweede elftal van sc Emmeloord speelt volgende week nacompetitie en begint met een thuiswedstrijd tegen Zuidwolde 2 om 10:30 uur.
Deze verslaggever zal hier ook bij zijn om verslag te doen.
Volgend seizoen zullen wij sc Emmeloord opnieuw gaan volgen in de tweede klasse.