Wedstrijd verslag Zaterdag 23 Mei 2015 - 09:45 Uur Kuinre F1 - S.C. Emmeloord F3

Vroeg in de ochtend was het verzamelen om kwart over negen om vervolgens voor de laatste wedstrijd van deze voorjaars competitie af te reizen naar Kuinre.Omdat de vorige wedstrijd tegen Kuinre F1 "thuis" met een moeizame zwaarbevochten 2-1 was gewonnen, waren we gewaarschuwd voor een taai potje voetbal.
Dat er gewonnen zou worden was nog helemaal niet zeker, ook omdat net als in de thuiswedstrijd tegen Kuinre er wederom  geen wissels beschikbaar waren.
De wedstrijd moest met 7 man worden begonnen en afgemaakt, dit zou een hele zware klus gaan worden..
Om kwart voor tien was de aftrap en Kuinre F1 zocht meteen de aanval, dat was even slikken daar deze storm een kleine 6 minuten aanhield. Naarmate de 1ste helft vorderde kreeg S.C. Emmeloord F3 meer kansen. Alban die diverse malen door Nick en Sverre in het strafschop gebied was aangespeeld had de ene naar de andere kans.
Het leek alsof de bal er niet in mocht. Een paar gevaarlijke uitvallen van Kuinre werden gesmoord door Jesper en Bjorn die meesterlijk het gat achter dicht hielden en als er een aanvaller doorkwam werd de bal gestop door Jeanitha. Pas 6 minuten voor het einde van de 1ste helft brak Sverre door op rechts en kwam de bal via Alban bij Sybren terecht die de bal snoeihard inschoot, 0-1 voor SCE F3. De 1ste helft leverde verder geen doelpunten meer op en met een 0-1 voorsprong op zak gingen de doelvrouwe en heren richting de thee alwaarbij Coach Sander het team nog even voorzag van een paar tactische aanwijzingen. In de tweede helft was het éénrichting verkeer richting het doel van Kuinre maar heel veel kansen werden gemist (net of iemand op het laatste moment steed het doel even op zij trok). Jesper kwam na een spurt van de eigen achterlijn plost voor de keeper maar helaas ging de bal er niet in. Ongeveer na 12 minuten in de 2e helft kwam de bal over links via een doorbraak van Sverre bij Alban terecht die de bal in een rebound achter de keeper werke, 0-2 was eindelijk een feit. De kopjes van de Kuinderse selectie (7 in het veld en 4 op de reserve bank) gingen nu definitief hangen. Nick onderschepte een bal en gaf deze door aan Sverre die de bal naar het rechterkant van het Kuinderse strafschop gebied spurte en keihard achter de keeper werkte, 0-3. Nog een een paar Kuinderse pogingen om door te breken werden subbiet onderschept door de SCE F3 versie van de Berlijnse muur ,"Bjorn en Jesper", ook nick veegde vrolijke alle door de Kuinderse doelman uitetrapte ballen nog voor de middenlijn weer richting het Kuinderse strafschop gebied waar de SCE F3 aanval gretig op wachte. Na weer een onderschepping van Nick op het middenveld kreeg Sverre de bal van Nick mee en na een korte schermutseling met 2 Kuinderse verdedigers en hun doelman schoot hij vakkundig de 0-4 binnen. De Scheidsrechter maakte kort na de 0-4 een einde aan de wedstrijd. SCE F3 heeft een prachtige laatste wedstrijd gespeeld en laten zien waarom ze kampioen zijn geworden. Met dank aan de spelers van F3, Jeanitha, Bjorn, Sybren, Jesper, Sverre, Nick, Alban. en natuurlijk niet te vergeten coaches Sander en Stefan.