De voorbeschouwing vv Oerterp - sc Emmeloord

De voorbeschouwing vv Oerterp ( 19-1 ) - sc Emmeloord ( 19-1 )

Terwijl iedereen nog in de ban is van de Wiebemania zijn de beloften van sc Emmeloord weer teruggekeerd tot de orde van de dag.
Komende zaterdag gaan de Blauwe Desperado's in het Frieze Oerterp op bezoek bij de Blauw Witte Griene Greiders.
Bij winst pakken de polderboys de eerste periodetitel.
Beide teams kwamen dit seizoen nog niet tegen elkaar in actie omdat vv Oerterp pas later als vervanger voor Flevo Boys aan de competitie is toegevoegd.
Volgende week staat er weer een volledige speelronde op het programma in de eerste klasse en komen de Griene Greiders voor de return in Emmeloord op bezoek.
De Desperado's lijken klaar voor de tweede seizoenshelft en gaven in de winterstop hun visitekaartje af door in een oefenwedstrijd de hoofdklasser LSC 1890 uit Sneek met 5 - 0 aan de kant te zetten.

Het is ongekend spannend bovenin de eerste klasse waar de nummers 1 t/m 4 zeer dichtbij elkaar staan.
De Blauwe Desperado's zijn nog steeds ongeslagen, maar de trotse koploper moet zaterdag winnen bij vv Oerterp om de achtervolgers achter zich te houden en de eerste periodetitel in de wacht te kunnen slepen.
De polderboys staan met 32 punten uit 12 wedstrijden en een indrukwekkende doelsaldo van 53 voor en 15 tegen fier bovenaan.
Er werden tot nu toe tien wedstrijden gewonnen en twee keer gelijkgespeeld.
In de eerste periode staat sc Rouveen met 20 punten uit acht wedstrijden bovenaan met daarachter sc Emmeloord met 19 punten uit zeven wedstrijden.
In de huidige stand staan FC Wolvega en Oldeholtpade met 32 punten uit 13 wedstrijden op de tweede en derde plek met vlak daarachter sc Rouveen met 30 punten uit 13 wedstrijden.
De spanning is dus om te snijden in de top van de eerste klasse.

De grootste overwinningen werden geboekt tegen vv Dwingeloo en Steenwijkerwold die met 12 - 0 en 7 - 0 werden verslagen.
Alleen tegen de concurrenten FC Wolvega en sc Rouveen werden de punten met een 1 - 1 gelijkspel gedeeld.
Vlak voor de winterstop wonnen de beloften met 4 - 0 van VHK en met 1 - 3 de lastige uitwedstrijd bij vv Balk.
In de winterstop wonnen de blauwen met 5 - 0 een oefenwedstrijd van hoofdklasser LSC 1890 uit Sneek.
De topscorers zijn Maric Naaktgeboren en Robin Elsinga met respectievelijk 15 en 14 doelpunten, maar ook Rick Voskuil, Jordi Benjamins en Wessel Scheepers pikken regelmatig een doelpuntje mee.
Het team maakt een enorme progressie door en enkele spelers hebben inmiddels al aan het eerste elftal mogen ruiken.

Tegenstander vv Oerterp staat met slechts 12 punten uit 12 wedstrijden op een 8e plek in de eerste klasse.
Er werden tot nu toe vier wedstrijden gewonnen en de overige acht wedstrijden gingen verloren met een doelsaldo van 27 voor en 42 tegen.
De Griene Greiders behaalden met 5 - 2 en 4 - 0 grote overwinningen op vv Dwingeloo en FC Meppel, maar gingen in de return in Meppel en tegen sc Rouveen en Oldeholtpade met ruime cijfers keihard onderuit.
Nadat vv Oerterp de thuiswedstrijd met 2 - 7 had verloren van Oldeholtpade gingen de Griene Greiders vlak voor de winterstop met 2 - 0 onderuit bij de Blauwe Reuzen in Oldeholtpade.
Toch zullen de Desperado's moeten waken en oppassen voor onderschatting want de Griene Greiders zullen er alles aandoen om sc Emmeloord zijn eerste nederlaag te kunnen bezorgen.

De voetbalvereniging vv Oerterp werd op 20 Juni 1949 in de clubkleuren Blauw Wit opgericht en spelen sinds 2010 hun thuiswedstrijden op het fonkelnieuwe sportpark De Griene Greide.
Het eerste elftal staat momenteel op een 3e plek in de derde klasse A.
Deze zondagclub komt sinds 2008 uit in de 3e klasse en heeft ongeveer 500 leden verdeeld over vier seniorenteams, zes juniorenteams en  acht pupillenteams.
Het gemoedelijke Frieze dorp Ureterp ligt in de gemeente Opsterland onder de rook van Drachten en heeft ongeveer 4800 inwoners.
Het is na Gorredijk de tweede plaats in de gemeente Opsterland.
De naam Ureterp stamt af van Urathorp en Olterterp en betekent stroomafwaarts omdat het tussen de riviertjes De Drait en Koningsdiep ligt.

De wedstrijd vv Oerterp - sc Emmeloord begint zaterdagmiddag om 14:00 uur op het sportpark De Griene Greide te Ureterp.
Gaan de Blauwe Desperado's zaterdag de eerste periodetitel pakken?
De blauwe reporter is er bij en doet zaterdag verslag van de beloften.

Verslaggever: Klaas Huisman.