Verslag vv Roden - sc Emmeloord

vv Roden  -  sc  Emmeloord   3  -  0   (  1  -  0  )

In een zinderende en hartstochtelijk voetbalgevecht zijn de Blauwe Tornado's in Roden met 3 - 0 onderuit gegaan bij de zwart witte plaatselijke trots.
De voortekenen zagen er rooskleurig uit en iedereen was op en top gemotiveerd om de goede lijn door te zetten, maar in een razend hoog tempo lieten de polderboys zich verrassen door een fanatiek, fel en strijdvaardig vv Roden.
Na een allerhartelijkst ontvangst op het gezellige sportpark van vv Roden betraden beide teams vol goede moed het zware hoofdveld.
De terreinmeester van vv Roden had zijn uiterste best gedaan om het hoofdveld goed bespeelbaar te krijgen en ging na de goedkeuring van de scheidsrechter als een speer de lijnen nog even bijwerken.
Desondanks hadden de spelers van sc Emmeloord grote moeite om op dit loodzware veld goed uit de voeten te komen.
Tijdens de warming up raakte onze assistent scheidsrechter Herman Vos geblesseerd aan zijn voet waardoor de materiaalman Martin vd Jagt hem moest vervangen. Onze stand-inn vlagger deed dit uitstekend.

Beide teams lieten er geen gras over groeien en trokken meteen fel van leer. Met veel druk en pressie op de bal probeerde vv Roden de opbouw bij sc Emmeloord te ontregelen.
In een levendige en zinderende eerste helft werden er felle onderlinge duels uitgevochten en kreeg sc Emmeloord de eerste kansjes.
In de beginfase kregen de polderboys drie corners op rij te nemen, maar het leverde geen gevaar op.
Een afgeslagen corner van Rik Beekman werd door Guido Vissers op zijn pantoffel genomen, maar zijn inzet werd gestopt.
Kort hierop zeilde een afstandsschot van Guido Vissers rakelings naast en verdween ook een vrije trap van Gokhan Pala over het doel.
Aan de andere kant lieten ook de Drenten zich voorin zien waarbij een inzet van Rene de Vries werd geblokt en een vrije trap van Robin vd Tuin met de nodige moeite onschadelijk werd gemaakt.

Het spel golfde in een hoog tempo op en neer en in de 12e minuut leek sc Emmeloord op voorsprong te komen toen Bastian Tabak in volle snelheid op het Drentse doel afstormde.
Uit zijn ooghoeken zag Bastian Tabak dat Rik Beekman er iets beter voor stond, maar de Blonde Torpedo had zijn verkeerde schoenen meegenomen en gleed onverwachts uit.
Dit bleek al snel een dure uitglijder te zijn want kort hierop zou vv Roden op voorsprong komen.
In de 14e minuut had Maarten Ebbers nog iets moois in zijn gedachten, maar zijn mislukte volley zeilde voorlangs het Drentse doel.

De directe tegenstoot leverde vv Roden een vrije trap op, maar deze vrije trap van Rutger vd Laan werd eenvoudig door Ruben Doorn gekeerd.
In de 16e minuut kwam vv Roden uit een snelle aanval via Robin vd Tuin op een 1 - 0 voorsprong.
Hier ging een splijtende steekbal van Guido Bos aan vooraf die de Emmeloordse verdediging op het verkeerde been zette.
Deze bal kwam bij Robin vd Tuin terecht die met een diagonale schuiver in de verre hoek Ruben Doorn wist te passeren voor de 1 - 0 voor vv Roden.

Het fysiek sterke vv Roden vocht nu voor elke bal en ontregelde met veel pressie de opbouw bij sc Emmeloord.
Met veel beweging en variatie zorgden de Drentse aanvallers Vincent van Santen, Robin vd Tuin, Guido Bos en Rene de Vries voor een constante dreiging waarbij de blauw gele brigade onder aanvoering van Gokhan Pala, Remco Jonkman, Maarten Ebbers en Koen Boneschansker diep moesten gaan.
In een kort tijdsbestek kreeg vv Roden enkele grote kansen.
Een inzet van Rutger vd Laan leek bij de eerste paal binnen te vallen, maar spatte uiteen in het zijnet.
Bij een doorbraak over de rechterflank leverde Vincent van Santen een puike voorzet af op Rene de Vries die zijn inzet zag worden geblokt.
Er leek sprake te zijn van een vermeende handsbal, waarna in alle commotie Rik van Dijk zijn schot op de lat uiteen zag spatten.
Een bekeken lobje van Robin vd Tuin ging over het doel waarna een ziedend schot van Bert Roede naast het doel verdween.

Gaandeweg keerde de rust weer terug in het Emmeloordse kamp en konden de polderboys via Wiebe Koopmans, Mart Matthijssen en Remco Jonkman weer enkele plaagstootjes uitdelen, maar hun pogingen gingen allemaal naast of over het doel.
Uit een voorzet van Wiebe Koopmans verdween nog een kopbal van Mart Matthijssen naast het Drentse doel.
Met een 1 - 0 voorsprong voor vv Roden gingen we rusten.

Trainer Dick Schuurman hekelde in de rust het kunstgrascultuur en sommeerde het team een tandje bij te zetten om iets meer af te dwingen.
De mouwen moesten nu worden opgestroopt en het team kreeg de opdracht alles te geven om hier geen averij op te lopen.
De trainer bracht nu met Robin Elsinga en Mark Staal voor Wiebe Koopmans en Guido Vissers nieuwe impulsen in het team.
Dit was best een opmerkelijke wissel omdat Wiebe Koopmans en Guido Vissers vorige week nog de grote uitblinkers waren, maar hier zat een duidelijke tactisch plan achter.

De polderboys begonnen ijzersterk en opportunistisch aan de tweede helft. Op het middenveld liepen Mark Staal en Mart Matthijssen zich de longen uit hun lijf en werden er weer duels gewonnen.
Onze aanvoerder Harm van Wieren fungeerde nu in een vrije rol als valse schaduwspits en trok de linies uit elkaar.
De beginfase van de tweede helft zag er veelbelovend uit want de Emmeloorders creeerden een optisch veldoverwicht en kropen uit hun schulp. Een strakke voorzet richting de eerste paal kwam net niet aan bij de inkomende Rik Beekman en een poging van Bastian Tabak werd ternauwernood tot corner verwerkt.
Net als in de eerste helft kreeg sc Emmeloord een aantal corners te nemen, maar verder dan een dreigende kopbal van Maarten Ebbers kwam de blauw gele brigade niet.

Halverwege de tweede helft moest sc Emmeloord zijn achtervolging staken en lieten de Drenten zich weer voorin zien.
Nu kreeg de thuisploeg een paar corners te nemen en was het telkens alle hens aan dek in de Emmeloordse verdediging.
Nadat een kopbal van Robin vd Tuin werd naastgekopt kwamen de Drenten in de 63e minuut uit een razendsnelle uitval op een 2 - 0 voorsprong.
Hier ging een afgeslagen Emmeloordse aanval aan vooraf waarbij een speler van vv Roden geblesseerd op het veld bleef liggen en de scheidsrechter voordeel gaf en liet doorspelen.
De concentratie was even weg bij sc Emmeloord want niemand stond op te letten hoe Robin vd Tuin met een slim steekballetje Rutger vd Laan vrij voor het doel zette. Met een bekeken schuivertje passeerde Rutger vd Laan de Emmeloordse doelman voor de 2 - 0 voorsprong voor vv Roden.

De polderboys reageerden nu furieus en gingen volop de aanval spelen om nog terug te kunnen komen.
In de 68e minuut leek dit te gebeuren toen Bastian Tabak en Mark Staal een eentweetje aangingen.
De voorzet van Mark Staal belandde op maat bij onze vrijstaande valse schaduwspits Harm van Wieren die tot zijn grote ontzetting zijn inzet op de binnenkant van de paal uiteen zag spatten.
Hier had sc Emmeloord alle pech van de wereld want dit was een gigantische grote kans om de spanning terug te brengen.

Er volgde nog een wanhoopsoffensief van sc Emmeloord waarbij het team grote risico's moest nemen om nog een treffer te forceren.
Pogingen van Bastian Tabak, Mark Staal en invaller Hans Langedijk leverden allemaal niets meer op.
In de snelle counter kreeg ook de thuisploeg vv Roden enkele mooie kansen waarbij een inzet van Robin vd Tuin op de lat uiteen spatte.
Ver in blessuretijd kregen de polderboys de deksel keihard op hun neus toen Guido Bos en Martijn Smit door de Emmeloordse verdediging heen glipten waarna Rene de Vries in stelling werd gebracht voor de 3 - 0 mokerslag in de 94e minuut.
Deze intikker van Rene de Vries betekende meteen de 3 - 0 eindstand voor het sterke, felle en gedreven vv Roden.
Ondanks deze 3 - 0 nederlaag verdient sc Emmeloord een compliment voor de strijd en inzet want tot de allerlaatste seconde bleven de boys doorgaan.
Wij feliciteren vv Roden met deze terechte en dikverdiende 3 - 0 overwinning.
Na afloop was het ondanks alles toch nog erg gezellig in de kantine bij de zwart witte ooievaars van vv Roden.
Man of the match bij vv Roden: Robin vd Tuin
Man of the match bij sc Emmeloord: invaller Mark Staal

Volgende week speelt sc Emmeloord een uitwedstrijd in Groningen bij de rode lantaarndrager Groninger Boys. Deze wedstrijd begint om 14:00 uur op het sportpark West End in de wijk Vinkhuizen te Groningen.