Verslag vv Oerterp ( 19-1 ) - sc Emmeloord ( 19-1 )

De periodetitel is binnen voor de beloften van sc Emmeloord.
In het gezellige en knusse Friese Ureterp werd de plaatselijke trots met 2 - 8 aan de zegekar gebonden.
Ondanks deze ruime overwinning bleef de totale ontlading achterwege en waren er ook geen bloemen voor de kersverse periodekampioen, maar toch kon Trainer Frank vd Werf zijn pretoogjes voor niemand verstoppen.
Tijdens de meeslepende persconferentie maakte de assistent scheidsrechter Hans Mijnen bekend nog een jaartje langer door te willen gaan waarna elftalleider Jacob Loosman opperde dit eerst met de ballotagecommissie te gaan bespreken :).
Het zijn roerige en spectaculaire tijden in het Blauwe Bastion nu de hoofdklasse dichterbij lijkt te komen.

Na afloop vertrok de selectie naar een onbekende bestemming ergens in Emmeloord om gezamenlijk deze periodetitel te gaan vieren.
Een voetbalverhaal over een lang vervlogen stenen tijdperk waarbij de stambomen en oude familieboeken boven kwamen drijven want in het stokoude Oerterp liggen de roots van De Blonde Batavier Robin Elsinga.

Het komt niet vaak voor dat op een doorsnee zaterdagmiddag een sportpark totaal is uitgestorven.
Pas rond 13:00 uur kwam er eindelijk leven in de brouwerij op de Griene Greider waar de Ureterpers uit hun winterslaap ontwaakten en wij allerhartelijkst werden ontvangen.
Nadat de eerste blauwe diehardsupporters zich op de Griene Greider hadden verzameld werden alle registers meteen opengetrokken.
Het beloftenteam oogde aanvankelijk onwennig en wereldvreemd op het gewone gras bij de vv Oerterp.
De verdediging van sc Emmeloord had zich nog niet ingesteld op de luchtmacht van de Friezen waar de boomlange reuzen Harm Jesse Algra en Randy Bonthuis met hun bommenwerpers kwamen opzetten.
Het waren dan ook de Ureterpers die voor het eerste gevaar zorgden toen een voorzet vanaf de rechterflank werd doorgekopt op Joran Pultrum, maar diens kopbal zeilde rakelings naast.
Kort hierop moest Emmeloord doelman Gio Huijsmans uit zijn doel komen om de boomlange spits Harm Jesse Algra te kunnen onderscheppen.

In de 5e minuut kwam de tegenstoot van sc Emmeloord en was het meteen raak toen een dieptebal van rocketman Justin vd Poel over een lange afstand precies goed viel voor de balvirtuoos Maric Naaktgeboren.
Met een verwoestende uithaal in het dak van het doel scoorde Maric Naaktgeboren de snelle 0 - 1 voor sc Emmeloord.
Even later glipte Blue Eagle Rick Voskuil op volle snelheid door de Friese verdediging en werd Maric Naaktgeboren opnieuw gevonden, maar deze keer werd zijn inzet ternauwernood van de doellijn gehaald.
In de 8e minuut liet de buffel Roy Pettinga een hoogstandje zien, maar zijn schot met buitenkantje voet zeilde rakelings voorlangs.
Een hoge voorzet van Lucas Loosman werd stijlvol door de friese doelman uit de lucht geplukt waarna de Griene Greiders weer kwamen opzetten.

Tot aan de 25e minuut oogde het voetbal rommelig, slordig, nonchalant en gemakzuchtig bij sc Emmeloord.
Een corner van vv Oerterp veroorzaakte een rommelige scrimmage voor het Emmeloordse doel waar Gio Huijsmans in twee instanties redding wist te brengen.
In de 16e minuut snelde Gio Huijsmans zijn doel uit om met zijn hoofd heel subtiel een dieptebal op Elte Oppedijk te onderscheppen.
Tot tweemaal aan toe moest de blauwe tijger Gio Huijsmans in actie komen om inzetten van Randy Bonthuis en Elte Oppedijk onschadelijk te kunnen maken.
In de verdediging lieten zich nu ook De Buffel Roy Pettinga, Troubleshooter Justin vd Poel, De Stoomwals Luuk Halsema & De Boemerang Ian Koopmans zich gelden.

Tussendoor vonden Rick Voskuil en Jordy Benjamins de Friese doelman op hun weg en werd een zware overtreding op Rick Voskuil totaal genegeerd waar sc Emmeloord een strafschop had moeten krijgen.
Nadat Lucas Loosman al enkele aanslagen op zijn enkels had overleeft kreeg hij al snel liefkozend de bijnaam de stervende zwaan en de Dramaqueen van het blauwe legioen.
In de 25e minuut werd Lucas Loosman vol van achteren geraakt waarna hij sierlijk zwevend als een stervende zwaan neerging in het strafschopgebied.
Deze keer floot de scheidsrechter wel terecht voor een strafschop die door onze penaltyspecialist Jordy Benjamins feilloos werd benut voor de 0 - 2 voor sc Emmeloord.
De manier hoe de doelman van Oerterp door stylist Jordy Benjamins naar de verkeerde hoek werd gestuurd was oogstrelend.

Het Blauwe Legioen scandeerde al tien tien tien waarna de Emmeloordse verdediging gruwelijk in de fout ging.
De Ureterper Elte Oppedijk leek te profiteren en had een vrije doortocht richting het Emmeloordse doel waar doelman Gio Huijsmans met een geweldige reflex zijn team overeind hield.
In deze fase kon vv Oerterp enkele plaagstootjes uitdelen, maar Harm Jesse Algra en Randy Bonthuis vonden Gio Huijsmans op hun weg.
Trainer Frank vd Werf ontstak nu in woede en sommeerde het team de concentratie en scherpte weer op te pakken.
Deze boodschap was aan Maric Naaktgeboren voorbij gegaan toen deze grillige aanvaller voor open doel een perfecte voorzet van Rick Voskuil niet wist te verzilveren.

Vlak voor rust raakte het hele sportpark in rep en roer toen Emmeloord doelman Gio Huijsmans met een oerkreet iedereen duidelijk maakte dat hij de keeper van sc Emmeloord is.
Tegelijkertijd zorgden de plaatselijke Hells Angels oerendhard met hun motoren voor enige ophef en werd een voorzet van uitblinker Luuk Halsema bijna in eigen doel gekopt.
Nadat een vlammend schot van Maric Naaktgeboren rakelings over zeilde en vlammenwerper Marc Loosman nog eens vuur spuugde kwamen de Ureterpers weer met hun bommenwerpers opzetten.
De voorzet van Randy Bonthuis was perfect, maar plotseling kwamen de straaljagerpiloten Jorn de Vries en Harm Jesse Algra met elkaar in botsing en liep het allemaal net goed af.
In de 45e minuut realiseerde De Batavier Robin Elsinga ineens waar ooit het plaggenhut van zijn voorouders had gestaan.
Op aangeven van Maric Naaktgeboren scoorde de Blonde Batavier op subtiele wijze met een intikker de 0 - 3 voor sc Emmeloord.
Met een 0 - 3 voorsprong voor sc Emmeloord gingen we rusten.

In de rust ging het gesprek al snel over het stenentijdperk, de plaggenhut van stamvader Elsinga en de oeroude ureterpers Fred & Wilma Flintstone.
Er heerste een uitgelaten en gezellig sfeertje in de kantine waar de periodetitel al een beetje werd gevierd.
Toch kende sc Emmeloord een valse start in deze roerige tweede helft toen een vrije trap van Ureterper Elte Oppedijk door iedereen werd gemist en totaal verkeerd werd beoordeelt.
Deze ongeleide projectiel viel zomaar binnen voor de 1 - 3 aansluitingstreffer voor de Friesen.
De supporters keken elkaar verbaast en ongerust aan want het zal toch niet gebeuren dat vv Oerterp terug gaat komen, maar de Opa van Luuk Halsema stelde iedereen meteen gerust.

In de 48e minuut kwam bij onze Batavier Robin Elsinga het plaggenhuttensyndroom weer bovendrijven.
De balvirtuoos Maric Naaktgeboren had nog iets goed te maken en bezorgde de bal op maat bij Robin Elsinga voor de 1 - 4 voor De Desperado's. Zie je wel riep Opa Halsema luidkeels want het komt allemaal wel goed.
Zijn kleinzoon de blauwe stoomwals Luuk Halsema speelde als opkomende back een ijzersterke wedstrijd en had een belangrijke rol in de opbouw bij sc Emmeloord.
Plotseling sloeg het scorebord helemaal op hol en kwamen er bovennatuurlijke krachten vrij want de 1 - 5 stond er al op of Luuk Halsema bediende met een prachtige pass de inkomende Batavier Robin Elsinga voor de 1 - 5 in de 58e minuut.
De gemakzucht ging het blauwe team weer parten spelen of met een geplaatst schot scoorde Joran Pultrum namens Oerterp weer tegen voor de 2 - 5 aansluitingstreffer.

Heel even kregen de Friesen weer een beetje hoop en waren er weer wat plaagstootjes te zien, maar doelman Gio Huijsmans gaf geen krimp.
Nadat Rick Voskuil en Robin Elsinga werden afgestopt werd de Blue Eagle Rick Voskuil in de 75e minuut neergelegd in het strafschopgebied. De stylist Jordy Benjamins benutte ook zijn tweede strafschop voor de afgetekende 2 - 6 voor sc Emmeloord.
In de 78e minuut werd Maric Naaktgeboren op volle snelheid onderuit gemaaid en ging de bal opnieuw op de stip.
Ook dit buitenkansje werd heel fraai door Jordy Benjamins benut voor de 2 - 7 voor de Desperado's waarna de stylist een publiekswissel kreeg.
Het regende nog even kansen voor het ontketende sc Emmeloord waarbij de Ureterpers nog eens hun messen hadden geslepen.
De Friesen hadden nu hun schoffels en hakbijlen uit de kast gehaald, maar toch was het slotakkoord weer voor onze Blonde Batavier Robin Elsinga.
Op aangeven van de Blue Eagle Rick Voskuil scoorde de topscorer van het beloftenteam Robin Elsinga met een intikker de 2 - 8 voor de Desperado's en zijn vierde doelpunt van deze middag.
Ondanks deze ruime 2 - 8 overwinning bleef de ontlading achterwege en trok het team zich in alle rust terug om in besloten kring deze periodetitel te vieren.
Man of the Match: De Blauwe Stoomwals/ The Whopper Luuk Halsema.

Volgende week spelen de beloften de thuiswedstrijd tegen hetzelfde vv Oerterp. Dan staat het scorebord weer op 0 - 0 en zullen de Desperado's weer aan de bak moeten.
De wedstrijd sc Emmeloord - vv Oerterp begint volgende week om 14:30 uur op De Ervenbos.
Als de weersomstandigheden het toelaten is er dan weer een volledige speelronde in de eerste klasse.

De opstelling van sc Emmeloord JO19-1:
Gio Huijsmans, Roy Pettinga ( 60e Joost van Tilburg ), Ian Koopmans ( 45e Wouter vd Velden ), Justin vd Poel ( 45e Wessel Scheepers ), Luuk Halsema, Lucas Loosman, Rick Voskuil, Marc Loosman ( 60e Dylan Bootsma ), Robin Elsinga, Jordy Benjamins ( 80e Mike Benjamins ) & Maric Naaktgeboren.
Wissels: Wessel Scheepers, Joost van Tilburg, Wouter vd Velden, Mike Benjamins & Dylan Bootsma.
Afwezig: Koen Kroes
Trainer: Frank vd Werf
Teammanager: Jacob Loosman
Assistent scheidsrechter: Hans Mijnen
Verzorger: Tim Dekker
Verslaggever: Klaas Huisman.