Verslag sc Emmeloord - MKV'29

sc Emmeloord  -  MKV'29 Leeuwarden   5  -  1  (  3  -  1  )

De Blauwe Tornado's hebben goede zaken gedaan door met 5 - 1 van MKV'29 te winnen, maar deze overwinning kwam niet zomaar tot stand.
In een slordige en rommelige beginfase hadden de Rood Witte Parels uit Leeuwarden het beste van het spel en kwamen de Friezen in de 10e minuut via een klutsbal met 0 - 1 aan de leiding.
Er wilde aanvankelijk weinig lukken bij de polderboys en de Emmeloorders moesten diep gaan om deze wedstrijd naar zich toe te trekken.
Hoofdtrainer Dick Schuurman is een weekje op vakantie waardoor assistenttrainer Arnold Roossien vandaag in het diepe werd gegooid en het team door rustig vaarwater moest leiden.
De gehele tweede helft stond de whats app roodgloeiend want Dick Schuurman wilde constant op de hoogte worden gehouden.
Na afloop heerste er grote opluchting bij onze trainer toen bleek dat assistenttrainer Arnold Roossien het blauwe vlaggenschip in veilige haven had geloodst.
De Emmeloorders moesten het ook zonder de blonde torpedo doen want ook Rik Beekman is een weekje op vakantie.
Het team startte deze wedstrijd in een 4-3-3 opstelling met de punt naar voren.
Onderaan dit verslag staat de opstelling van sc Emmeloord.

Onder toeziend oog van de Blauwe Muppets Adri & Boudewijn werd er op een sfeervol en gezellig Ervenbos afgetrapt.
Nadat de harde kern van de Blauwe Musketiers zich op de tribune hadden verzameld ging iedereen er goed voor zitten, maar de tornado haperde en kende een stroeve en moeizame start.
In het eerste kwartier keken de blauwe supporters elkaar bedenkelijk en met gefronste wenkbrouwen aan want het waren de gasten uit Leeuwarden die fel van leer trokken.

De eerste minuut zag er nog veelbelovend uit toen Wiebe Koopmans iedereen te snel af was en Bastian Tabak probeerde te bereiken, maar de voorzet van Wiebe Koopmans werd ternauwernood onderschept.
Daarna kwamen de Friezen opzetten en gingen de Emmeloorders door een moeilijke periode.
Iedereen hield zijn adem in toen Emmeloord doelman Ruben Doorn alert reageerde op een slordige terugspeelbal van Harm van Wieren.
Bij de Rood Witte Parels zorgden de gevaarlijke en grillige aanvallers Amin Ait Bihi, Yassine Yettefti, Rene Kalsbeek en Joery Schotanus voor een constante dreiging.

Nadat pogingen van Amin Ait Bihi & Yassine Yettefti rakelings naast het doel gingen kwamen de Friezen in de 10e minuut uit een klutssituatie met 0 - 1 aan de leiding.
Hier ging een snel genomen vrije trap van Amin Ait Bihi aan vooraf die een rommelige scrimmage voor het Emmeloordse doel veroorzaakte.
Vanuit de kluts stond MKV speler Inia op de goede plek door de bal via een Emmeloordsbeen langs Ruben Doorn te schieten voor de 0 - 1 voorsprong voor MKV'29.
Doordat de MKV spelers Erik van Balen en Inia elkaars shirtje hadden verwisseld werd de stadionomroeper op het verkeerde been gezet, maar het was uiteindelijk een Emmeloord speler die deze bal pardoes toucheerde waardoor Ruben Doorn volstrekt kansloos was.

Trainer Arnold Roossien had het een tijdje aangezien en liet zich nu meer en meer horen om het team weer op de rails te krijgen.
Gaandeweg kwamen de polderboys beter in deze wedstrijd en kwamen er weer kansjes.
In de 15e minuut kwam sc Emmeloord uit een strafschop langszij.
Nadat schoten van Guido Vissers en Mark Staal werden geblokt lieten Wiebe Koopmans en Guido Vissers een snelle aanval zien.
De afvallende bal werd door Mark Tata Steel opnieuw in het Friese strafschopgebied gebracht waar Mart Matthijssen neerging en sc Emmeloord een strafschop kreeg te nemen.
Ondanks de heftige en felle protesten van MKV'29 hield onze penaltyspecialist Gokhan Pala zijn hoofd koel door ijskoud de doelman van MKV in de verkeerde hoek te sturen voor de 1 - 1 gelijkmaker.

Ondanks het rommelige spelbeeld kreeg sc Emmeloord via Bastian Tabak, Guido Vissers en Wiebe Koopmans mooie kansen om op voorsprong te komen, maar MKV doelman Bart Wielenga stond een puike partij te keepen en bracht redding.
De polderboys moesten constant op hun hoede zijn voor de gevaarlijke tegenstoten en uitvallen van MKV'29 waarbij vooral Amin Ait Bihi en Yassine Yettefti zich lieten gelden.
In de 26e minuut lanceerde Amin Ait Bihi met een geslepen steekbal de grillige Yassine Yettefti, maar de blauwe panter doelman Ruben Doorn greep goed in.
In de 28e minuut zorgde Mart Matthijssen met een bekeken schuiver in de verre hoek voor de verlossende 2 - 1 voorsprong voor sc Emmeloord.
Hier ging een prachtige aanval met een perfecte voorzet van Wiebe Koopmans aan vooraf die door Mart Matthijssen in de verre hoek werd verlengd voor de 2 - 1 voorsprong voor de Tornado's.

Meteen vanaf de aftrap hadden de Rood Witte Parels hun antwoord alweer klaar en kwam sc Emmeloord goed weg toen de blauwe panter doelman Ruben Doorn alles uit de kast moest halen om een doorbraak van Amin Ait Bihi te verijdelen.
De Friezen reageerden furieus en kregen via Yassine Yettefti en Joery Schotanus twee goede kansen om terug te komen, maar doelman Ruben Doorn groeide nu met de minuut en bracht redding.
Met name de indraaiende corners van Yassine Yettefti veroorzaakten hachelijke momenten voor het Emmeloordse doel, maar met kunst en vliegwerk hielden de blauwen stand.

In de 34e minuut stuurde Rambo Mart Matthijssen met een fluwelen dieptepass onze Tovenaar Wiebe Koopmans op avontuur die aan zijn directe bewakers wist te ontsnappen.
De Blauwe Musketiers veerden al overeind om de Tovenaar in hun armen te nemen, maar oog in oog met de Friese doelman miste het schot van Wiebe Koopmans alle richting.
Vlak voor rust liet Trainer Arnold Roossien zich weer horen waarna de Magic Box Bastian Tabak met een verrassende actie iedereen op het verkeerde been wist te zetten.
De Magic Box leek niet meer af te stoppen totdat hij neerging in het Friese strafschopgebied en de bal opnieuw op de stip ging.
Onze architect Gokhan Pala werd er niet warm of koud van en meldde zich opnieuw om deze strafschop in de 42e minuut te verzilveren.
Onder luid gejuich van onze Blauwe Muppets Adri en Boudewijn raakten de Musketiers helemaal in vervoering toen Gokhan Pala ook zijn tweede strafschop wist te verzilveren voor de 3 - 1 ruststand.
Vlak voor het rustsignaal had Bastian Tabak nog een hoogstandje in huis, maar zijn boogballetje zeilde rakelings over het Friese doel.

Trainer Arnold Roossien leert nog steeds veel bij sc Emmeloord, maar stond vandaag op eigen benen om het vlaggenschip in veilige haven te loodsen. Met treffende woorden wist Arnold Roossien het team klaar te stomen voor de tweede helft.
In de beginfase van de tweede helft nam MKV'29 het initiatief en probeerden de rood witte parels op alle manieren om terug te komen.
Mooie pogingen van Amin Ait Bihi en Yassine Yettefti werden door de blauwe panter Ruben Doorn onschadelijk gemaakt.
In de 56e minuut ontstak Trainer Arnold Roossien in woede toen de Emmeloordse verdediging gigantisch stond te klungelen en Yassine Yettefti bijna wist te profiteren.
Tot aan de 60e minuut werden de Emmeloorders teruggedrongen en op eigen helft vastgezet door een ontketend en furieus MKV'29.
Met veel strijd, inzet en passie knokten de Blauwe Tornado's zich over het dode punt heen en kregen de polderboys weer kansen.

In de 60e minuut had de doelman van MKV grote moeite met een gevaarlijke voorzet van Harm van Wieren waarna Bastian Tabak in de rebound iets moois in zijn gedachten had, maar met een uitstekende reflex bracht MKV doelman Bart Wielenga redding.
Kort hierop bracht Trainer Arnold Roossien het grote jeugdtalent Robin Elsinga voor Bastian Tabak in de ploeg.
De doelman van MKV moest volop aan de bak om een hoge bal van Remco Jonkman en een venijnig schot van Wiebe Koopmans onschadelijk te maken waarna de Friezen weer kwamen opzetten.
In de 70e minuut was het even alle hens aan dek toen Joery Schotanus namens MKV een vrije schietkans kreeg, maar zijn schot zeilde rakelings naast.
De vlijmscherpe counters van MKV'29 bezorgden de Emmeloordse verdediging moeilijke momenten, maar Gokhan Pala, Turbo Remco Jonkman, Terrier Maarten Ebbers en Harm Aboe van Wieren bewaakten het IJzeren gordijn.
Met name de architect Gokhan Pala zorgde voor het cement in de blauwe defensie.

In het laatste kwartier stelden de polderboys orde op zaken door deze wedstrijd met twee prachtige doelpunten definitief te beslissen.
Mooie pogingen van Popeye Guido Vissers en De Blonde Batavier Robin Elsinga leverden niets op en ook Mart Matthijssen zag een half mislukt schot naast het doel gaan of in de 75e minuut gingen de Blauwe Musketiers weer helemaal los op de tribune.
Uit een corner van Wiebe Koopmans stond onze Rambo Mart Matthijssen op de goede plek om met een rake kopbal toe te slaan voor de verlossende en bevrijdende 4 - 1 voorsprong voor sc Emmeloord.
De tovenaar Wiebe Koopmans werd onder luid applaus naar de kant gehaald waarna het jeugdtalent The Blue Eagle Rick Voskuil zijn minuten mocht maken en verder kwam denktank Koen Boneschansker voor popeye Guido Vissers in de ploeg.
Met een slimme steekbal wist Mark Staal de Blue Eagle te bereiken, maar helaas kwam Rick Voskuil niet tot scoren.
In de 85e minuut kwam er rook uit de oren van onze denktank Koen Boneschansker die met een tactisch vernuft de Airforce Hans Langedijk wist te bereiken.
Op weergaloze wijze scoorde Hans Langedijk met een bekeken lobje over alles en iedereen heen de 5 - 1 voor sc Emmeloord.
De Blauwe Muppets Adri & Boudewijn waren al begonnen aan hun vreugdedansje toen ook de Blauwe Musketiers zich weer lieten horen bij het laatste fluitsignaal.
Met deze ruime 5 - 1 overwinning op MKV'29 doen de blauwen goede zaken en neemt het voorlopig afstand van de onderste regionen.
Man of the Match: De architect Gokhan Pala.

De Emmeloorders zijn nu twee zondagen vrij, maar gaan komende vrijdagavond thuis een oefenwedstrijd spelen tegen vierdeklasser vv Renado uit Sint Nicolaasga.
Deze oefenwedstrijd tegen vv Renado begint vrijdagavond 24 februari om 20:00 uur op De Ervenbos.
Zondagmiddag 12 Maart staat in Groningen de competitiewedstrijd uit bij sc Stadspark op het programma.

Ruben Doorn, Remco Jonkman, Harm van Wieren, Gokhan Pala, Maarten Ebbers, Guido Vissers ( 80e Koen Boneschansker ), Mark Staal, Mart Matthijssen, Hans Langedijk, Wiebe Koopmans ( 78e Rick Voskuil ) & Bastian Tabak ( 60e Robin Elsinga ).
Wissels: Laurens Rasing, Tim Schaafsma, Koen Boneschansker, Robin Elsinga & Rick Voskuil.
Geblesseerd/Afw: Niels Boomsma, Brahim Boundati, Rik Beekman, Rik Schilder, Marcel Westerhof & Denny vd Zee.
Trainers: Arnold Roossien & Jan Arjen Kooi.
Teammanager: Klaas Huisman
Materialen: Martin vd Jagt
Verzorger: Peter Goetheer
Assistent scheidsrechter: Herman Vos The Blue Fox
De scheidsrechter: Dhr. D. Karacaoglan.