Verslag sc Emmeloord - vv RENADO

sc Emmeloord  -  vv RENADO   2  -  0  (  1  -  0  )

In een nuttige en aantrekkelijke oefenwedstrijd heeft sc Emmeloord met 2 - 0 gewonnen van het Friese vv RENADO uit Sint Nicolaasga.
De doelpunten werden gemaakt door de debuterende jeugdspelers Maric Naaktgeboren en Wouter vd Velden van het beloftenteam.
Helaas haakte de jeugdspeler Wessel Scheepers op het laatste moment met een blessure af, maar desondanks zouden er maar liefst vier jeugdtalenten deze wedstrijd debuteren in het eerste elftal.
Het zal je maar gebeuren in je allereerste wedstrijd in het prachtige blauwe gele uitshirt debuteren en meteen een werelddoelpunt scoren en het Ervenbos in vervoering brengen.
Het lijkt een sprookje of een verzinsel in een spannend jongensboek, maar het overkwam deze avond Maric Naaktgeboren en Wouter vd Velden die hun visitekaartje afgaven.

Trainer Dick Schuurman volgt nog steeds hoog in de Tirolse bergen een jodelcursus waardoor zijn assistenten Arnold Roossien & Jan Arjen Kooi de honneurs waarnemen.
Bij sc Emmeloord ontbraken de basisspelers Harm van Wieren, Maarten Ebbers, Bastian Tabak & Rik Beekman terwijl Brahim Boundati, Niels Boomsma en Rik Schilder nog steeds geblesseerd zijn.
De verdediger Laurens Rasing, reservedoelman Tim Schaafsma en enkele jeugdspelers van het beloftenteam deden met het tweede elftal mee wat met 1 - 2 zou verliezen van het eerste elftal van RKO uit Rutten.

De opstelling van sc Emmeloord:
Ruben Doorn, Marcel Westerhof, Gokhan Pala ( 45e Koen Kroes ), Koen Boneschansker, Wouter vd Velden ( 45e Remco Jonkman ), Mark Staal, Guido Vissers ( 45e Mart Matthijssen ), Jordy Benjamins, Denny vd Zee ( 72e Wouter vd Velden ), Hans Langedijk ( 45e Wiebe Koopmans ), Maric Naaktgeboren ( 72e Hans Langedijk ).
Wissels: Koen Kroes, Mart Matthijssen, Remco Jonkman & Wiebe Koopmans.
Afwezig: Harm van Wieren, Maarten Ebbers, Bastian Tabak, Rik Beekman, Rik Schilder,Brahim Boundati & Niels Boomsma.
Trainers: Arnold Roossien & Jan Arjen Kooi
Teammanager: Klaas Huisman
Assistent scheidsrechter: Herman Vos

Het polderteam oogde nogal onwennig, rommelig en onsamenhangend in deze fantasieopstelling, maar gaandeweg kreeg het publiek een aantrekkelijke en open wedstrijd te zien waarbij beide teams de nodige kansen kregen.
De koploper van de vierde klasse met oud Flevoboys speler Arjen Postma centraal op het middenveld deelde al snel de eerste plaagstootjes en speldenprikjes uit.
Een indraaiende voorzet vanaf de rechterflank belandde bij de spits van RENADO, maar met een geweldige reflex verwerkte Ruben Doorn deze bal tot corner.
Een afstandsschot vanuit de tweede lijn zeilde over waarna de Blauwe Panter uit zijn doel moest komen om een dieptebal te onderscheppen.
Er waren verder nog twee gevaarlijke afstandsschoten van RENADO te zien, maar beide keren stond Ruben Doorn op de goede plek.
Met name de corners en dode spelmomenten veroorzaakten rommelige situaties voor het Emmeloordse doel waar Ruben Doorn een uitstekende wedstrijd stond te keepen.

Gaandeweg kwamen de Emmeloorders beter in deze wedstrijd en wisten de nieuwe spelers elkaar beter te vinden.
Een voorzet van de woeste viking Denny vd Zee op airforce Hans Langedijk werd ternauwernood onderschept en weggewerkt.
Even later had de doelman van RENADO de nodige moeite om een hoge bal van Denny vd Zee onder controle te krijgen en veroorzaakte de fanatieke en gedreven Mark Tata Steel veel paniek in de Friese verdediging.
In de 22e minuut liet het jeugdtalent the stylist Jordy Benjamins een prachtige vloeiende snelle actie zien waarbij Guido Vissers werd gevonden, maar het venijnige schot van popeye Guido Vissers zeilde rakelings naast.
Kort hierop dook Guido Vissers opnieuw gevaarlijk op voor het Friese doel waarbij zijn inzet tot corner werd verwerkt.
Uit de directe tegenstoot werd met een slim steekballetje de spits van RENADO vrij voor het doel gezet maar wederom greep doelman Ruben Doorn goed in.

In de 28e minuut was daar dan het mooiste moment van de hele avond toen jeugdspeler Maric Naaktgeboren met een technisch hoogstandje twee Friese spelers het bos instuurde en de bal via Jordy Benjamins weer terug kreeg.
Vanuit zijn ooghoeken zag Maric de Friese doelman iets te ver voor zijn doel staan waarna hij met een fraaie boogbal over grote afstand iedereen in vervoering bracht voor de 1 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord.
Tot aan de rust hadden de Emmeloorders het initiatief en het meeste balbezit. De jeugdspelers Maric Naaktgeboren, Jordy Benjamins en Wouter vd Velden hielden zich moeiteloos staande op dit niveau.
Vlak voor rust kregen beide teams nog een grote kans.
In de 43e minuut stuurde de ijzervreter Mark Staal met een prachtige pass dribbelaar Maric Naaktgeboren op avontuur, maar de doelman van Renado bracht redding.
Uit de directe tegenstoot stuitte de spits van RENADO op doelman Ruben Doorn waarna de rebound ternauwernood door Koen Boneschansker van de doellijn werd gehaald.
Met een 1 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord gingen we rusten.

Er volgden enkele wissels en omzettingen waarbij het jeugdtalent Koen Kroes nu centraal in de verdediging Gokhan Pala kwam vervangen en dit uitstekend deed.
Verder kwamen Wiebe Koopmans, Mart Matthijssen & Remco Jonkman voor Guido Vissers, Hans Langedijk & Wouter vd Velden in de ploeg.
Later in de tweede helft zouden Hans Langedijk & Wouter vd Velden weer terug komen voor Denny vd Zee & Maric Naaktgeboren.
Ook bij tegenstander vv RENADO werd er volop doorgewisseld zodat alle spelers genoeg speeltijd kregen.

Direct na rust kregen de gasten twee grote kansen om op gelijke hoogte te komen waarbij Emmeloord doelman Ruben Doorn met twee schitterende reddingen zijn team overeind hield.
Met een katachtige duik wist Ruben Doorn een venijnig vlammend schot uit de korte hoek te ranselen.
Hierna herpakte sc Emmeloord zich weer en creeerden de polderboys een optisch veldoverwicht.
De rood witte tjeukeboys loerden met razendsnelle tegenstoten op de snelle counter, maar moesten het initiatief aan sc Emmeloord overlaten.

In de 60e minuut lieten de Emmeloorders zich weer voorin zien, maar de Friese doelman wist ternauwernood een eentwee tussen Remco Jonkman en Maric Naaktgeboren te onderscheppen.
Een bekeken dieptebal viel precies achter de Friese verdediging en kwam bij de woeste viking Denny vd Zee terecht, maar diens inzet zeilde over.
Daarna dook de tovenaar Wiebe Koopmans twee keer gevaarlijk op voor het Friese doel, maar de magie was even uitgewerkt want beide keren wist de doelman van RENADO op tijd in te grijpen.

In de 65e minuut lanceerde stylist Jordy Benjamins met een schitterende steekbal de blauwe tovenaar Wiebe Koopmans die met zijn toverstok de Friese doelman uit balans bracht, maar de bal werd vlak voor de doellijn weggehaald.
Er waren verder nog mooie pogingen van Mart Matthijssen, Wiebe Koopmans & Hans Langedijk te zien maar ook zij vonden de Friese doelman op hun weg.
In de 75e minuut was er plotseling een snelle doorbraak van RENADO en kregen de rood witte Tjeukeboys een dot van een kans, maar in kansrijke positie ging het schot rakelings naast het Emmeloordse doel.
Nog een keertje deelden de rood witte tjeukeboys een plaagstootje uit, maar doelman Ruben Doorn gaf nu geen krimp meer.

In de slotfase kwamen de Friezen er niet meer aan te pas en deelden de Emmeloorders de lakens uit.
Nadat Wiebe Koopmans & Hans Langedijk niet wisten te scoren was daar in de 86e minuut dan het moment voor de debuterende Wouter vd Velden die alert op een verre uittrap van Ruben Doorn reageerde.
Met een prachtige sleepbeweging werden de Friese verdedigers op het verkeerde been gezet waarna Wouter vd Velden met een bekeken schuiver in de verre hoek de doelman wist te passeren voor de beslissende 2 - 0 eindstand voor sc Emmeloord.
De jeugdspelers Koen Kroes, Wouter vd Velden, Jordy Benjamins & Maric Naaktgeboren speelden met bravour, flair en lef en verdienen een groot compliment.
The man of the match: De Blauwe Panter doelman Ruben Doorn.

Het vlaggenschip is nu twee zondagen vrij en komt op woensdagavond 8 Maart weer in actie als een gemengd blauw team het gaat opnemen tegen het Nederlands Dovenelftal.
Deze oefenwedstrijd begint woensdagavond 8 maart om 19:30 uur op De Ervenbos.
Zondag 12 Maart is weer de eerste competitiewedstrijd als de blauwen naar het Groningse Stadspark afreizen.

Deze verslaggever is er zaterdag 4 Maart weer bij als de beloften thuis tegen vv Oerterp in actie gaan komen.
Verslaggever: Klaas Huisman.