De voorbeschouwing sc Emmeloord ( 19-1 ) - vv Oerterp ( 19-1 )

Deze zaterdag komen de beloften van sc Emmeloord weer in actie als de Blauwe Griene Greiders uit Oerterp op bezoek komen.
Vorige maand wonnen de polderboys met 2 - 8 bij vv Oerterp en werd de eerste periodetitel binnengesleept.
Wij heten onze gasten uit het Friese Oerterp van harte welkom op De Ervenbos.
De maand van de waarheid is nu aangebroken voor de beloften want met de superbelangrijke wedstrijden tegen sc Rouveen, SVM Marknesse en FC Wolvega in het vooruitzicht zal moeten blijken of de Blauwe Desperado's deze kampioensrace kunnen volhouden en ongeslagen zullen blijven.
Er zijn nog een paar lastige obstakels te nemen om de blauwe droom te realiseren, maar de het ultieme doel komt nu steeds dichterbij voor de polderboys.

Onze tegenstander Jong vv Oerterp zal supergemotiveerd naar Emmeloord afreizen en zullen er alles aandoen om zich te revancheren en de eerdere 2 - 8 nederlaag weg te spoelen.
In deze wedstrijd kregen ook de Griene Greiders de nodige kansen, maar was sc Emmeloord dankzij vier doelpunten van Robin Elsinga en drie benutte penalty's van specialist Jordy Benjamins het meest efficient en stond doelman Gio Huijsmans een puike partij te keepen.
De verdediging van sc Emmeloord zal goed rekening moeten houden met die boomlange straaljagerpiloten van de Friese Luchtmacht die toen in Oerterp voor het nodige gevaar zorgden.

Het draait niet erg lekker bij onze tegenstander die hun laatste twee thuiswedstrijden met 2 - 8 en 1 - 5 onderuit gingen tegen sc Emmeloord en NOK Oudemirdum.
De Oerterpers staan nu met 12 punten uit 14 wedstrijden op een 8e plek in de eerste klasse.
Er werden tot nu toe vier wedstrijden gewonnen en de overige tien wedstrijden gingen verloren met een doelsaldo van 30 voor en 55 tegen. Met het vlaggenschip van vv Oerterp gaat het stukken beter.
Het eerste elftal van vv Oerterp heeft na de ruime 9 - 0 zege op Warga de koppositie overgenomen in de zondag 3e klasse A en timmeren aardig aan de weg.

De blauwe Desperado's zijn nog steeds ongeslagen in de eerste klasse en staan 38 punten uit 14 wedstrijden en een doelsaldo van 62 voor en 17 tegen trots en fier bovenaan.
De polderboys wisten twaalf wedstrijden te winnen en speelden alleen tegen de concurrenten FC Wolvega en sc Rouveen met 1 - 1 gelijk.
De topscorers bij de beloften zijn de Blonde Batavier Robin Elsinga en Speedy Gonzales Maric Naaktgeboren met 18 en 16 doelpunten, maar ook Jordy Benjamins, Rick Voskuil, Wessel Scheepers en de broertjes Loosman staan hoog op de ranglijst.
Het is opvallend en opmerkelijk hoe gemakkelijk de beloften op het hoogste niveau kunnen meedraaien want vorige week scoorden Maric Naaktgeboren en Wouter vd Velden tijdens hun debuutwedstrijd in het eerste elftal.
Gaan we nog de comeback van Annys Radwan meemaken? deze grillige speler is van ver gekomen en door een diepe dal gegaan.
De blauwe droom komt intussen helemaal tot leven in Emmeloord.

De maand van de waarheid is nu aangebroken voor de Desperado's want volgende week komt de nummer twee the Green White Army uit Rouveen op bezoek en zullen de vonken eraf springen.
Daarna wachten de krakers tegen SVM Marknesse en tegen die andere subtopper de paarse wolven van FC Wolvega.
De Rouveners wonnen vorige week met 1 - 3 bij FC Meppel en zijn deze speelronde vrij en kunnen zich nu optimaal voorbereiden op de kraker.
Trainer Frank vd Werf wordt nu met de week nerveuzer en wordt soms badend in het zweet wakker want hoe gaat deze blauwe droom eindigen? Onze trucker Hans Mijnen heeft de teamfoto bovenin zijn cabine hangen en probeert zijn gedachten op de weg te houden, maar plotseling klinkt daar Im Blue Da Ba Dee op de radio en dwalen ook zijn gedachten even af naar de Blue Dream.
Elftalleider Jacob Loosman is altijd de rust zelve, maar ook deze rots in de branding voelt de spanning stijgen in Huize Loosman.
Hoe gaat deze blauwe droom eindigen?

De wedstrijd Jong sc Emmeloord - Jong vv Oerterp begint zaterdagmiddag om 14:30 uur op De Ervenbos te Emmeloord.
Komt allen om de Blauwe Desperado's te ondersteunen.
Helaas komt er zaterdag geen verslag omdat deze verslaggever met het eerste elftal meegaat, maar ik wens de beloften veel succes toe en zal door trainer Frank vd Werf op de hoogte worden gehouden.

De voorspellingen van de eerste klasse:
sc Emmeloord - vv Oerterp tussen de nummers 1 en 8.
Na de eerdere 2 - 8 winst in Oerterp mag deze wedstrijd geen probleem zijn voor de koploper. Een opmaat voor de kraker volgende week tegen de nummer twee sc Rouveen. Een 1.

SVM Marknesse  -  FC Wolvega tussen de nummers 5 en 3.
In Wolvega werd het eerder een ruime en afgetekende 9 - 2 overwinning voor de Paarse Wolven.
De Groene Maronessers hebben de Kleiduiven van het dak geschoten en zullen zaterdag met scherp gaan schieten om zich te revancheren op de Paarse Wolven.
Na de 1 - 3 winst op Dwingeloo hebben de Groene Maronessers de smaak te pakken terwijl FC Wolvega tegen FC Meppel dure punten liet liggen door met 0 - 0 gelijk te spelen. Een 1.

vv Oldeholtpade  -  vv Balk tussen de nummers 4 en 7.
In Balk werd het destijds een ruime 2 - 8 overwinning voor de Blauwe Reuzen uit Oldeholtpade.
De Blauwe Reuzen zijn na de 5 - 2 nederlaag bij sc Rouveen even afgehaakt in de titelrace, maar blijven op het vinkentouw.
De Blauwe Wilgen uit Balk verloren met 0 - 2 van VHK en lijken van slag waardoor de thuisploeg de beste papieren heeft. Een 1.

VHK Sint Jansklooster  -  Steenwijkerwold tussen de nummers 11 en 6.
In Steenwijkerwold wisten de Red Black Lions met 3 - 0 te winnen, maar het kan weleens gaan spoken bij de Monniken op het Klooster.
De Blauwe Monnikken hebben in Balk de Blauwe Wilgen gekortwiekt door met 0 - 2 te winnen terwijl Steenwijkerwold met 0 - 1 onderuit ging tegen sc Emmeloord. Een gelijkspel zou zomaar kunnen. Een 3.

N.O.K. Oudemirdum  -  vv Dwingeloo tussen de nummers 9 en 12.
In Dwingeloo werd het eerder 0 - 3 voor de Blauwe Nokkers.
Ondanks die ene zege tegen FC Meppel hebben de Rode Dwingelers het lek nog steeds niet boven. Een 1.
De wedstrijd FC Meppel - sc Rouveen eindigde vorige week in een 1 - 3 overwinning voor sc Rouveen.

Wij wensen iedereen een spannende voetbalzaterdag toe in de eerste klasse.
Verslaggever: Klaas Huisman.