Verslag sc Emmeloord ( 19-1 ) - sc Rouveen ( 19-1 )

sc Emmeloord ( 19-1 )  -  sc Rouveen  ( 19-1 )  0  -  2  (  0  -  1  )

De beloften van sc Emmeloord zijn door een 0 - 2 nederlaag tegen het taaie stugge en geslepen sc Rouveen tegen hun eerste nederlaag aangelopen. Hiermee is de spanning in de top van de eerste klasse weer helemaal terug want ook concurrent FC Wolvega wist vandaag met 1 - 2  te winnen bij N.O.K. in Oudemirdum.
De polderboys staan nog steeds bovenaan, maar zagen het verschil met FC Wolvega en sc Rouveen tot slechts twee punten slinken met vlak daarachter vv Oldeholtpade met vijf punten achterstand.

Vooraf zat de stemming er goed in op het Blauwe Bastion waar DJ De Blauwe Tornado met opzwepende technomuziek en een ritmische beat voor een uitbundige en uitgelaten sfeertje zorgde.
De kopjes stonden gespannen en de adrenaline droop er vanaf bij de blauwe desperado's want op deze Blue Saturday moest het gaan gebeuren, maar helaas pakte het allemaal anders uit.
Voor een kleine 200 toeschouwers werd er onder een aangenaam voorjaarszonnetje afgetrapt op een gezellig en sfeervol sportpark De Ervenbos.
Onderaan dit verslag de opstellingen en alle info van beide teams.

In een afwachtende en voorzichtige beginfase hielden beide teams elkaar in evenwicht en waren er geen grote kansen te zien.
De gasten uit Rouveen deelden al snel de eerste plaagstootjes en speldenprikjes uit, maar een steekballetje van Jean Paul Hooikammer op Daimen Schra werd ternauwernood onderschept waarna Emmeloord doelman Gio Huijsmans heel attent een dieptebal wist te onderscheppen.
In de 10e minuut spatte een gevaarlijk schot van Daimen Schra uiteen op de vuisten van Gio Huijsmans waarna de rebound van Frank Wolters niets opleverde, maar de toon van een moeilijke en loodzware wedstrijd was hiermee gezet.
De Emmeloorders creeerden hierna een veldoverwicht, maar speelden onrustig, rommelig en overduidelijk veel te gespannen om het de stugge en taaie Rouveners moeilijk te maken.
Ondanks de wilskracht en inzet was de echte scherpte en concentratie er niet waardoor sc Rouveen zijn kansen rook.

In de 12e minuut diende zich de eerste mogelijkheid voor sc Emmeloord aan toen Wessel Scheepers met een fluwelen pass Robin Elsinga in stelling bracht, maar doelman Daan Kattenberg van sc Rouveen bracht redding.
Kort hierop veroorzaakte Robin Elsinga met een snelle actie een enorme paniek in de groen witte verdediging die ternauwernood ten koste van een corner wisten in te grijpen.
De Emmeloorders kregen in deze fase drie corners op rij te nemen die allemaal niets zouden opleveren.
In de 30e minuut verschenen Wessel Scheepers en Jordy Benjamins gevaarlijk voor het groene doel waar opnieuw doelman Daan Kattenberg op de goede plek stond.

De snelle counters en tegenstoten leverden sc Rouveen ook twee goede mogelijkheden op maar de eindpassing was telkens onzuiver.
Uit een vloeiende aanval wisten Jean Paul Hooikammer, Matthias Mijnheer en Daimen Schra elkaar gemakkelijk te vinden, maar de voorzet van Daimen Schra kwam net niet aan bij Jean Paul Hooikammer.
In de 36e minuut was het dan toch raak en kwam The Green White Army uit Rouveen via Jean Paul Hooikammer op een 0 - 1 voorsprong.
Hier ging een indraaiende voorzet vanaf de linkerflank aan vooraf die in de draai door Jean Paul Hooikammer op zijn slof werd genomen.
In een fractie van een seconde draaide en kapte Jean Paul Hooikammer zijn directe belagers uit door de bal snoeihard en onhoudbaar hoog achter doelman Gio Huijsmans te schieten voor de 0 - 1 voor Rouveen.

Kort hierop had sc Emmeloord zijn antwoord alweer klaar en leek Luuk Halsema uit een corner de gelijkmaker te scoren, maar de scheidsrechter keurde dit doelpunt af omdat hij tijdens deze corner een duw en trekpartij zou hebben gezien, maar hier hadden de meeste toeschouwers hun twijfels over.
Nadat een schot van Wessel Scheepers in het zijnet belandde wist Luuk Halsema net niet de inkomende Lucas Loosman te bereiken.
Vlak voor rust kwamen de groen witten er weer gevaarlijk uit toen Daimen Schra met een slim steekballetje Dylan Bisschop vrij voor het doel zette, maar doelman Gio Huijsmans bracht redding waarna ook de rebound van Frank Wolters niets zou opleveren.
Met een 0 - 1 achterstand gingen we rusten en probeerde de omroeper met een stevige beat het geloof erin te houden.

Trainer Frank vd Werf bracht nu met aanvaller Rick Voskuil voor verdediger Joost van Tilburg en enkele omzettingen frisse impulsen in het team waarna de Blauwe Desperado's de achtervolging gingen inzetten.
Met de moed der wanhoop probeerden de blauwen met veel pressie een gelijkmaker te forceren, maar het spel bleef onrustig, onzuiver en onsamenhangend. Het wilde gewoonweg niet lukken.
De gasten uit Rouveen stonden tactisch en organisatorisch goed te verdedigen en kwamen er vervolgens in de counter razendsnel uit.
De steekballetjes op de frontlinie werden eenvoudig onderschept of kwamen net niet aan waardoor de blauwen niet door de hechte groene defensie wisten door te komen.
Nadat mooie pogingen van Maric Naaktgeboren, Robin Elsinga en Rick Voskuil werden geblokt en weggewerkt kwamen de Rouveners er weer gevaarlijk uit.

Ondertussen had trainer Frank vd Werf verdediger Roy Pettinga voor de moegestreden en onzichtbare Maric Naaktgeboren in de ploeg gebracht en zou ook nog Mike Schuller voor de lichtgeblesseerde Jordy Benjamins gaan brengen.
Met enkele omzettingen hoopte de trainer het tij nog te keren, maar de Rouveners bleven hardnekkig standhouden en plaagstootjes uitdelen.
Een ziedend en snoeihard schot van Jean Paul Hooikammer werd met moeite in twee instanties gekeerd door Emmeloord doelman Gio Huijsmans terwijl aan de andere kant de doelman van Rouveen een kopbal van Marc Loosman wist te pareren.
In de 82e minuut viel dan toch nog de definitieve beslissing en de mokerslag voor sc Emmeloord toen de grillige Jean Paul Hooikammer het weer op zijn heupen kreeg.
Deze gevaarlijke spits van sc Rouveen nam de bal aan en wist met kappen en draaien iedereen te foppen en op het verkeerde been te zetten om vervolgens de bal snoeihard in de verre hoek te schieten voor de 0 - 2 voorsprong voor sc Rouveen.
Er volgde een enorme ontlading bij de Green White Army terwijl de Blauwe Desperado's elkaar verbluft en teleurgesteld aankeken.
De blauwe supporters keken elkaar verbaast, verontrust en verslagen aan want hier had niemand rekening mee gehouden.

Er volgde nog een laatste wanhoopsoffensief van sc Emmeloord waarbij Robin Elsinga, Luuk Halsema en Lucas Loosman de doelman op hun weg vonden, maar het wilde eenvoudigweg niet lukken.
De polderboys kregen nog drie corners te nemen die ook niets meer zouden opleveren waarna de Green White Army als de winnaars van het veld zouden stappen.
Eindstand: 0 - 2 voor sc Rouveen die hiermee de spanning weer helemaal hebben teruggebracht in de eerste klasse.
Na afloop overheerste de verslagenheid en teleurstelling bij de Emmeloorders, maar de spelers kunnen deze wedstrijd ook als een leerschool zien en moeten de scherven weer snel bij elkaar rapen want volgende week wacht de polderderby uit bij SVM Marknesse.
Een kleine pleister op de bloedende wond zijn dan de Blue Angels die vandaag wel wisten te winnen door vv Oene met 2 - 1 te verslaan.
Man of the match bij sc Emmeloord: Luuk Halsema
Man of the match bij sc Rouveen: Jean Paul Hooikammer

Volgende week spelen de beloften een uitwedstrijd in Marknesse bij SVM en deze wedstrijd begint om 12:30 uur op sportpark De Punt.
Deze verslaggever is er dan weer bij en komende week volgt de voorbeschouwing.

De opstelling van sc Emmeloord:
Gio Huijsmans, Joost van Tilburg ( 45e Rick Voskuil ), Koen Kroes, Wouter vd Velden, Luuk Halsema, Lucas Loosman, Robin Elsinga, Jordy Benjamins ( 68e Mike Schuller ), Wessel Scheepers, Marc Loosman & Maric Naaktgeboren ( 62e Roy Pettinga ).
Wissels: Rick Voskuil, Mike Schuller, Roy Pettinga & Jason de Lijster.
Geblesseerd: Justin vd Poel, Ian Koopmans & Annys Radwan
Trainer: Frank vd Werf
Teammanager: Jacob Loosman
Verzorger: Tim Dekker
Assistent scheidsrechter: Hans Mijnen

De opstelling van sc Rouveen:
Daan Kattenberg, Marcel Tiemes ( 65e Hylke Tietsma ), David Bouwmeester, Elrik Schra, Frank Wolters ( 65e Karim El Mokdad ), Ronald Kin, Dylan Bisschop, Thomas Harink, Jean Paul Hooikammer ( 85e Christiaan Bril ), Matthias Mijnheer & Diamen Schra.
Wissels: Hylke Tietsma, Karim El Mokdad & Christiaan Bril.
Gele kaart: Matthias Mijnheer
Trainer: Arjan Schra
Teammanager/verzorger: Ibrahim Hooikammer
Assistent scheidsrechter: Dhr. A. Korterink uit Rouveen
De scheidsrechter: A. Wietsma
Toeschouwers: 200

Alle overige uitslagen in de eerste klasse noord:
SVM Marknesse -  FC Meppel   5  -  5
vv Oldeholtpade  -  vv Dwingeloo  7  -  1
N.O.K. Oudemirdum  -  FC Wolvega  1  -  2
vv Balk  -  Steenwijkerwold  3  -  2
VHK Sint Jansklooster  -  vv Oerterp  2  -  0

Verslaggever: Klaas Huisman.