Verslag sc Emmeloord ( 19-1 ) - FC Wolvega ( 19-1 )

In twee weken tijd hebben de beloften van sc Emmeloord voor de derde keer op rij verloren.
In een grimmige en spijkerharde wedstrijd gingen de Emmeloorders thuis tegen FC Wolvega met 1 - 4 onderuit en was de derde nederlaag op rij een feit.
Met name in de eerste helft lieten de blauwen zich het kaas van de brood eten en keken de polderboys bij rust al tegen een 0 - 3 achterstand aan.
In een levendige en hartstochtelijke tweede helft gingen de blauwen in de achtervolging, maar het getergde team was niet meer bij machte om het tij te keren.
Onderaan dit verslag staan de opstellingen van beide teams.

Onder een aangenaam voorjaarszonnetje hadden veel supporters de moeite genomen om het blauwe team aan te moedigen.
We kregen in eerste instantie de muziekinstallatie niet aan de praat, maar na een restart van de computer was er toch nog muziek.
Toch gebeurden er met name in de rust vreemde dingen, maar daarover later meer.

In een aftastende en voorzichtige beginfase waren beide teams goed aan elkaar gewaagd en ging de beginfase redelijk gelijk op.
De paarse wolven uit Wolvega hadden het initiatief en creeerden een optisch veldoverwicht, maar tot aan de 38e minuut was er weinig aan de hand en ging het spelbeeld gelijk op.
In de 8e minuut diende zich de eerste kans voor FC Wolvega aan toen een voorzet vanaf de linkerflank op het hoofd van Mounir Taj terecht kwam, maar doelman Gio Huijsmans bracht eenvoudig redding.
Aan de andere kant verschenen Robin Elsinga, Jordy Benjamins en Wessel Scheepers dreigend voor het paarse doel waar de verdediging van FC Wolvega eenvoudig stand hield.
Vanaf het middenveld probeerden Wessel Scheepers en de broertjes Lucas en Marc Loosman met steekballetjes de frontlinie bereiken, maar de passing was onzuiver en werden eenvoudig onderschept.

De gasten uit Wolvega stonden compact in een strakke organisatie te verdedigen waardoor de aanvallers van sc Emmeloord er niet goed doorheen wisten te komen.
Uit de snelle counters en tegenstoten wisten de paarse wolven enkele gevaarlijke plaagstootjes uit te delen.
In de 17e minuut had uitblinker Mounir Taj iets moois in zijn gedachten, maar diens omhaal zeilde over het blauwe doel.
Een poging van Wolvega speler Ramon Kemerink werd ternauwernood geblokt en weggewerkt waarna de paarse wolven via Justin Diever en Yannick Kemerink een snelle vloeiende aanval lieten zien.
Het eindstation was de grillige goaltjesgetter Mounir Taj, maar ook zijn schot werd geblokt en op het nippertje weggewerkt.

In de 36e minuut was er een snelle uitbraak van sc Emmeloord te zien waarbij Robin Elsinga werd gevonden, maar diens schot zeilde naast.
Kort hierop scoorde FC Wolvega in de 38e minuut de 0 - 1.
Bij een snelle actie van Ramon Kemerink werd de bal voor het doel gebracht waar Mike Schotmanns bij de tweede paal vanuit de kluts toesloeg door met een intikker de paarse wolven op een 0 - 1 voorsprong te brengen.
Vanaf dit moment wankelde het blauwe bastion en werden de Emmeloorders vlak voor rust helemaal overlopen.
In de 44e minuut was de tropische verrassing Kihami Da Costa iedereen te snel af waarna zijn voorzet vanaf de rechterflank door Mounir Taj tegen de touwen werd geschoten voor de 0 - 2 voorsprong voor FC Wolvega.
Amper 1 minuut later sloegen de wolven in de 45e minuut opnieuw toe en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.
In een rommelige scrimmage voor het Emmeloordse doel scoorde Mounir Taj met een verwoestende uithaal de 0 - 3 voor FC Wolvega.
De frustraties gingen nu opspelen en plotseling sloeg de vlam even in de pan waarbij sc Emmeloord speler Marc Loosman met een rode kaart naar de kleedkamer werd gestuurd.
Iets eerder had Wessel Scheepers al de gele kaart gekregen in deze grimmige wedstrijd waarbij ook sommige Wolvegaspelers met het mes tussen de tanden speelden.
Met een 0 - 3 stand gingen we rusten op de Ervenbos.

Plotseling sloeg de schrik om het hart bij de stadionomroeper toen Marco Borsato met vandaag is Rood over het sportpark galmde.
Het pause muziek staat nu eenmaal ingeprogrammeert in de computer, maar al snel ging de volumeknop naar beneden en werd er naar andere muziek gezocht want hoe toepasselijk kan het allemaal zijn na de rode kaart van Marc Loosman.
Met het schaamrood op de kaken herpakte de stadionomroeper zich weer en hierbij nogmaals mijn excuses.

Over de tweede helft kunnen we heel kort en krachtig zijn en moeten wij het Blauwe Team met hoofdletters een groot compliment geven.
Het zwaar gehavende en tot op het bot getergde team toonde met tien man karakter door met een gigantische wilskracht en inzet terug te knokken.
Trainer Frank vd Werf had het team bemoedigend toegesproken en met Koen Kroes en Maric Naaktgeboren voor Luuk Halsema en Joost van Tilburg nieuwe spelers in het veld gebracht.
Met passie, strijd, bloed, zweet en tranen vochten de blauwe desperado's voor elke millimeter en probeerden de polderboys met de moed der wanhoop terug te komen.

In de 55e minuut was daar een totaal onnodige handsbal in het Emmeloordse strafschopgebied en ging de bal op de stip.
Nadat Emmeloord doelman Gio Huijsmans eerder in Wolvega een strafschop had gestopt was hij ook deze keer de gevierde man door met een uitstekende reflex de strafschop van Justin Diever te pareren.
In de 60e minuut ging de bal aan de andere kant op de stip toen er een overtreding op Maric Naaktgeboren werd gemaakt.
Het was voor onze penaltyspecialist Jordy Benjamins een koud kunstje om deze strafschop te verzilveren voor de 1 - 3 aansluitingstreffer.
De stadionomroeper had nog iets goed te maken en schroomde niet om het blauwe team een hart onder de riem te steken door de volumeknop helemaal open te draaien en de tune HIJ ZIT ERIN los te laten.
Enkele supporters keken vertwijfelt en verbaast naar boven toe, maar kort hierop kreeg sc Emmeloord goede mogelijkheden om ook echt terug te komen.

Met name The Blue Eagle Rick Voskuil,  The Blue Flame Wessel Scheepers en The Blue Whopper Jordy Benjamins lieten goede dingen zien, maar het zat het hardwerkende blauwe team eenvoudig niet mee.
Trainer Frank vd Werf zou nog Roy Pettinga, Justin vd Poel en Mike Schuller in de ploeg brengen, maar ondanks enkele omzettingen wilde het allemaal niet meer lukken.
Een voorzet van Wessel Scheepers werd ternauwernood door een verdediger van Wolvega van de doellijn gehaald en ook pogingen van Roy Pettinga en Maric Naaktgeboren leverden niets meer op.
In de verdediging stonden Koen Kroes en Ian Koopmans hun mannetje door met goede tackles de aanvallers van FC Wolvega te onderscheppen, maar vlak voor tijd viel alsnog het doek.
Nadat een buitenspeldoelpunt van FC Wolvega terecht werd afgekeurd was daar ineens in de 90e minuut het solomoment voor Mounir Taj.
Deze grillige dribbelaar van FC Wolvega fopte twee Emmeloordspelers en glipte op volle snelheid door de Emmeloordse verdediging om vervolgens met een bekeken schuivertje Gio Huijsmans te passeren voor de 1 - 4 eindstand in het voordeel van de paarse wolven.
Man of the match sc Emmeloord: Jordy Benjamins
Man of the match FC Wolvega: Mounir Taj

Deze nederlaag was extra zuur omdat koploper sc Rouveen dure punten lieten liggen door in Sint Jansklooster met 1 - 1 gelijk te spelen bij VHK.
Het blijft daarom ongekend spannend bovenin want koploper FC Wolvega staat in punten gelijk met sc Rouveen en twee punten daarachter staan de Emmeloorders die ondanks deze tegenslagen nog steeds meedoen in de titelrace.

Volgende week speelt sc Emmeloord een uitwedstrijd bij de Nijemirdum/Oudemirdum Kombinatie afgekort N.O.K. in het Friese Oudemirdum. Deze wedstrijd begint dan om 11:30 uur op sportpark De Skelp te Oudemirdum.
De voorbeschouwing volgt later komende week.

De opstelling van sc Emmeloord:
Gio Huijsmans, Wouter vd Velden ( 65e Roy Pettinga ), Ian Koopmans, Joost van Tilburg ( 45e Koen Kroes ), Luuk Halsema ( 45e Maric Naaktgeboren ), Jordy Benjamins, Lucas Loosman, Marc Loosman, Rick Voskuil, Wessel Scheepers ( 85e Mike Schuller ) & Robin Elsinga ( 60e Justin vd Poel ).
Wissels: Roy Pettinga, Koen Kroes, Maric Naaktgeboren, Justin vd Poel & Mike Schuller
Rode kaart: Marc Loosman
Gele kaarten: Wessel Scheepers & Maric Naaktgeboren
Geblesseerd: Annys Radwan
Trainer: Frank vd Werf
Teammanager: Jacob Loosman
Verzorger: Tim Dekker
Assistent scheidsrechter: Hans Mijnen

De opstelling van FC Wolvega:
Erwin Bijl, Justin Diever, Youri van Dalen, Hilco Krikke, Robin de Boer ( 72e Damy Kuipers ), Sam de Ruiter, Kihami Da Costa, Ramon Kemerink, Yannick Kemerink, Mike Schotmanns ( 80e Sander Steensma ) & Mounir Taj.
Wissels: Damy Kuipers, Sander Steensma, Jeffrey vd Molen & Thomas Mulder.
Technische staf: Minne de Boer & Focko de Jong.
Assistent scheidsrechter: Dhr W. vd Schoot
De scheidsrechter: Dhr J. vd Beek.

Alle overige uitslagen in de eerste klasse noord:
VHK Sint Jansklooster  -  sc Rouveen  1  -  1
vv Oldeholtpade  -  FC Meppel  4  -  1
Steenwijkerwold  -  vv Dwingeloo  2  -  0
vv Balk  -  vv Oerterp  3  -  2
N.O.K. Oudemirdum  -  SVM Marknesse  1  -  4

Verslaggever: Klaas Huisman.