Verslag sc Emmeloord ( 19-1 ) - vv Oerterp ( 19-1 )

sc Emmeloord ( 19-1 )  -  vv Oerterp ( 19-1 )  10  -  1   (  4  -  1  )

De beloften van sc Emmeloord hebben de dubbele cijfers gehaald door in een galavoorstelling met 10 - 1 van Jong Oerterp te winnen.
Door deze ruime overwinning hebben de polderboys goede zaken gedaan en hebben de Blauwe Desperado's inmiddels vijf punten voorsprong op de nummer twee FC Wolvega en de nummer drie sc Rouveen.
Inmiddels is de maand van de waarheid aangebroken voor de beloften want volgende week komt de grote angstgegner sc Rouveen op bezoek en daarna staan SVM Marknesse en FC Wolvega op het programma, maar het ultieme doel komt nu steeds dichterbij voor de talenten van Trainer Frank vd Werf.

Helaas moest het team het zonder de geblesseerden Jordy Benjamins en Annys Radwan doen en zou Speedy Gonzales Maric Naaktgeboren na rust in actie komen.
Trainer Frank vd Werf startte vandaag met Gio Huijsmans op doel en met Justin vd Poel, Ian Koopmans, Koen Kroes en Luuk Halsema in de verdediging.
Op het middenveld moesten Robin Elsinga, Lucas Loosman en Wessel Scheepers de linies bij elkaar houden.
In de voorhoede kregen Rick Voskuil, Marc Loosman en Wouter vd Velden de opdracht mee het doelsaldo op te vijzelen.
In de rust moest verdediger Luuk Halsema snel in trainingspak met het eerste mee waarna Maric Naaktgeboren, Roy Pettinga, Joost van Tilburg en Dylan Bootsma in actie zouden komen.
Trainer: Frank vd Werf
Teammanager: Jacob Loosman
Verzorger: Tim Dekker
Assistent scheidsrechter: Hans Mijnen

Er heerste een gezellig sfeertje op het goed gevulde sportpark want iedereen voelt nu de spanning stijgen bij het beloftenteam.
Tot aan de 30e minuut was het eenrichtingsverkeer en walsten de
blauw gele Desperado's met een snelle balcirculatie en vloeiende aanvalsgolven over de blauwe Ureterpers heen.
In de 3e minuut scoorde Rick Voskuil met een strakke schuiver op aangeven van uitblinker Wouter vd Velden de snelle 1 - 0 voor sc Emmeloord.
De Friezen werden in de beginfase volledig overrompelt en in de verdediging vastgezet door een ontketend sc Emmeloord.
Nadat mooie pogingen van Luuk Halsema, Robin Elsinga en Rick Voskuil niets opleverden scoorde spits Marc Loosman in de 10e minuut
vanuit de kluts via een Fries been de 2 - 0 voor sc Emmeloord.
Hier ging een snelle actie en voorzet van Rick Voskuil aan vooraf.
Hierna lieten Robin Elsinga, Rick Voskuil en Wouter vd Velden mooie kansen liggen, maar in de 25e minuut kon de trouwe aanhang weer juichen toen Wouter vd Velden op aangeven van Lucas Loosman verwoestend hard uithaalde voor de 3 - 0 voor sc Emmeloord.

In de 30e minuut lieten de Friezen zich voor het eerst voorin zien en werd het meteen gevaarlijk toen doelman Gio Huijsmans pardoes een terugspeelbal in zijn handen nam.
Uit de daaropvolgende vrije trap scoorden De Griene Greiders via een Emmeloords been tegen voor de 3 - 1 aansluitingstreffer.
In de 35e minuut bracht Wouter vd Velden met een haarscherpe voorzet de gedreven en grillige bonkige spits Marc Loosman in stelling voor de 4 - 1 ruststand.
Vlak voor rust lieten Wessel Scheepers, Marc Loosman en Robin Elsinga nog mooie kansen onbenut, maar Trainer Frank vd Werf kon met een goed gevoel de kleedkamer opzoeken om zijn team toe te spreken.

In de tweede helft ging de galavoorstelling nog even door en stond uitblinker Wessel Scheepers op om het gehele middenveld voor zich op te eisen.
De arme Friesen werden nu vastgezet en helemaal teruggedrongen.
In de 50e minuut scoorde Wessel Scheepers na een fraaie soloactie de dikverdiende 5 - 1 voor het ontketende sc Emmeloord.
In de 55e minuut gaf Wessel Scheepers de perfecte assist op Wouter vd Velden voor de 6 - 1 voor de blauw gele Desperado's.
In de 60e minuut diende zich een zevenklapper aan en scoorde Wouter vd Velden zijn hattrick na uitstekend voorbereidend werk van de man van de wedstrijd Wessel Scheepers.
Het fanatieke blauwe publiek scandeerde nu de tien tien tien en werden op hun wenken bediend door de Desperado's.
Ook bij de 8 - 1 van invaller Maric Naaktgeboren had Wessel Scheepers weer zijn aandeel waarna Speedy Gonzales het publiek op de banken kreeg.
Met twee fraaie treffers scoorde Maric Naaktgeboren de 9 - 1 en de uiteindelijke 10 - 1 voor sc Emmeloord en had ook Speedy Gonzales zijn hattrick te pakken.
Bij die laatste goal zorgde de Blue Eagle Rick Voskuil voor de assist.
Man of the Match: De Dieseltank en schaakmeester Wessel Scheepers.

De Blauwe Desperado's staan nu met 41 punten uit 15 wedstrijden bovenaan in de eerste klasse met vijf punten voorsprong op FC Wolvega en sc Rouveen.
Deze ruime 10 - 1 overwinning is een mooie opsteker naar volgende week toe als de grote angstgegner en titelkandidaat sc Rouveen op bezoek gaat komen.
Eerder dit seizoen eindigde deze wedstrijd in een 1 - 1 gelijkspel.
De topper sc Emmeloord - sc Rouveen begint volgende week om 12:30 uur op De Ervenbos. De voorbeschouwing volgt Dinsdagavond.