Verslag SDS Easterein - sc Emmeloord

S.D.S. Easterein  -  sc Emmeloord  0  -  3   (  0  -  3  )

Het eerste elftal van sc Emmeloord heeft in het Friese Easterein de oefenwedstrijd bij het plaatselijke S.D.S vrij eenvoudig met 0 - 3 gewonnen. Deze stand was bij de rust al bereikt waarna beide teams constant gingen doorwisselen om iedereen speeltijd te geven en in actie te zien.
Bij sc Emmeloord zou in de tweede helft de spijkerharde verdediger Luuk Halsema van het beloftenteam zijn debuut gaan maken en ook de Poolse Dieselmotor Sebastian Slowikowski en 4e elftalspeler Blue Dreamer Bas Dekker maakten hun debuut in het eerste elftal.
Verder maakten De Boom doelman Niels Boomsma en aanvaller dribbelaar Brahim Boundati weer hun rentree in het eerste elftal.
De polderboys kregen ook in de tweede helft de nodige kansen, maar  de echte scherpte en overtuiging was er niet meer.

Nadat wij via een mooie toeristische route dwars door de Friese Rispenserpolder langs kleine dorpjes in Easterein waren aangekomen wachtte ons daar een allerhartelijkst ontvangst bij de gezellige en gemoedelijke dorpsclub Sterk Door Samenspel.
Tot onze verbazing waren de afkortingen van S.D.S. aangepast in Sterk Door Schuurman want in een ver verleden stond Dick Schuurman aan het roer bij de huidige derdeklasser in Oosterend.
Er volgde een spontane reunie met vele oude bekenden bij de Friese Eastenders toen Dick Schuurman op het knusse sportpark De Skoalleseize arriveerde.
Zijn stafleden van destijds Rene Zijlstra en Dooitze Nauta stonden hem al op te wachten want Rene zou ons als assistent scheidsrechter gaan bijstaan terwijl verzorger Dooitze Nauta zijn mobiele apotheek had meegenomen om onze spelers in de watten te leggen.
Nadat wij de overheerlijke Friese gehaktballen hadden uitgeprobeerd werd er op het fonkelnieuwe kunstgras afgetrapt in Easterein.

Niels Boomsma ( 45e Ruben Doorn ), Remco Jonkman, Mart Matthijssen, Koen Boneschansker, Denny vd Zee ( 45e Luuk Halsema ), Mark Staal ( 60e Guido Vissers ), Guido Vissers ( 45e Sebastian Slowikowski ), Wiebe Koopmans, Brahim Boundati, Hans Langedijk & Bastian Tabak ( 45e Bas Dekker ).
Wissels: Ruben Doorn, Sebastian Slowikowski, Luuk Halsema & Bas Dekker.
Afwezig: Tim Schaafsma, Maarten Ebbers, Gokhan Pala, Harm van Wieren, Marcel Westerhof, Rik Beekman & Rik Schilder.
Trainers: Dick Schuurman, Arnold Roossien & Jan Arjen Kooi.
Teammanager: Klaas Huisman
Verzorger: Dooitze Nauta uit Oosterend
Assistent scheidsrechter: Rene Zijlstra uit Oosterend.

Meteen vanaf de aftrap moest sc Emmeloord doelman Niels Boomsma in actie komen om een dieptebal op de bonkige Friese spits te onderscheppen.
De thuisploeg startte scherp en fanatiek met veel pressie naar voren toe, maar de eindpassing liet te wensen over.
Tot aan het Emmeloordse strafschopgebied oogden de Eastenders dreigend, maar onder aanvoering van de Turbo Remco Jonkman, Denktank Koen Boneschansker, Rambo Mart Matthijssen & The Blue Viking Denny vd Zee bleven de polderboys eenvoudig overeind.

Uit de eerste de beste uitval trokken de Friezen aan de noodrem toen de Magic Box Bastian Tabak het op zijn heupen kreeg.
Het was inmiddels in de 10e minuut toen de Tovenaar Wiebe Koopmans zich voor deze vrije trap op randje strafschopgebied kwam melden.
Met een uiterste precisie krulde Wiebe Koopmans deze vrije trap met grote schoonheid strak in de kruising voor de 0 - 1 voorsprong voor sc Emmeloord.
Plotseling gooiden de polderboys alle schroom van zich af en waren er mooie kansen voor Bastian Tabak, Brahim Boundati & Wiebe Koopmans te zien.
De Friese doelman moest gestrekt naar de korte hoek om een inzet van Bastian Tabak onschadelijk te maken waarna ook Brahim Boundati en Hans Langedijk deze doelman op hun weg vonden.

Halverwege de eerste helft leken de zwart witte Eastenders onder de druk uit te komen en waren er twee knappe reddingen van De Boom doelman Niels Boomsma te zien.
Nadat een gevaarlijk afstandsschot van SDS rakelings naast zeilde werd er een Fries buitenspeldoelpunt terecht afgekeurd.
Het leverde assistent scheidsrechter Rene Zijlstra de nodige opmerkingen langs de kant op want deze ras Eastender stond nu aan de andere kant te vlaggen.
In de 22e minuut haalde onze Blauwe Turbo op volle snelheid de achterlijn en leverde Remco Jonkman een perfecte voorzet af die bij de eerste paal door Hans Langedijk werd gemist, maar door Bastian Tabak werd opgepikt.
Vanuit de halve draai scoorde de Magic Box Bastian Tabak op fraaie wijze met een hard schot in de verre hoek de 0 - 2 voor sc Emmeloord.
Hiermee was de koek nog niet op want in de 26e minuut liet dribbelaar Brahim Boundati een supersnelle actie zien en werd Airforce Hans Langedijk bij de tweede paal gevonden voor de 0 - 3 voor sc Emmeloord.
De wijze hoe Hans Langedijk deze voorzet binnengleed en in het dak van het doel deponeerde was een lust voor het oog.

Ondanks deze 0 - 3 achterstand bleven de Eastenders het proberen en gaven de Friezen alles om iets terug te kunnen doen.
Het leverde de thuisploeg een paar kleine kansjes op, maar De Boom doelman Niels Boomsma stond als een rots in de branding.
De counters van sc Emmeloord leverden Brahim Boundati, Hans Langedijk en Bastian Tabak mooie kansen op, maar het vizier stond niet meer op scherp.
Met een 0 - 3 stand gingen we rusten op sportpark Skoalleseize.

Het handjevol trouwe blauwe supporters hadden inmiddels nieuwsgierig naar de bank gekeken waar jeugdspeler Luuk Halsema, De Poolse Zibrowkadiesel Sebastian Slowikowski en Blue Dreamer Bas Dekker zich zaten voor te bereiden.
Trainer Dick Schuurman bracht deze spelers voor Denny vd Zee, Guido Vissers en Bastian Tabak in de ploeg terwijl doelman Ruben Doorn nu Niels Boomsma kwam vervangen.
De spits van het vierde elftal Bas Dekker kwam Bastian Tabak vervangen en deed dit niet eens onaardig terwijl de Poolse dieselmotor Sebastian Slowikowski een centrale rol op het middenveld kreeg.
Deze Poolse dieselmotor liet zich meteen gelden en strooide met prachtige passes of hij altijd al voor sc Emmeloord had gespeeld en kreeg al snel een dubbele mandekking.

In de 50e minuut kregen de Eastenders uit een corner een kansje, maar de kopbal ging rakelings naast het doel.
Uit de directe tegenstoot leek the Blue Dreamer Bas Dekker te gaan scoren, maar nadat Bas Dekker de Friese doelman had omspeelt gleed hij onverwachts uit en was deze kans verkeken.
Kort hierop kregen Hans Langedijk en Bas Dekker mooie kansen, maar tot twee keer stond de Friese doelman op de goede plek.
Nadat een afstandsschot van Mark Tata Steel naast het doel ging kreeg Mark Staal even rust en mocht Guido Vissers weer zijn opwachting maken.
In de 62e minuut liet De Tank Luuk Halsema een mooie actie zien, maar zijn hoge voorzet op airforce Hans Langedijk werd stijlvol door de Friese doelman uit de lucht geplukt.

In de 75e minuut glipte de spits van SDS op volle snelheid door de Emmeloordse verdediging waarna doelman Ruben Doorn uit zijn doel moest komen en op randje strafschopgebied een overtreding beging.
Het leverde de Blauwe Panter een gele kaart op waarna de vrije trap van SDS niets zou opleveren.
Kort hierop was doelman Ruben Doorn bij een voorzet even uit balans waarna verdediger Mart Matthijssen op heldhaftige wijze een tegentreffer wist te voorkomen, maar het slotakkoord was opnieuw voor sc Emmeloord.
Mooie schoten van Sebastian Slowikowski werden met moeite door de Friese doelman onschadelijk gemaakt waarna ook Bas Dekker deze doelman op zijn weg vond.
De Emmeloorders winnen deze nuttige oefenwedstrijd in Oosterend met 0 - 3 bij derdeklasser SDS Sterk Door Samenspel.
Een onvergetelijk debuut voor de Tank Luuk Halsema, Blue Dreamer Bas Dekker en de Poolse dieselmotor Sebastian Slowikowski.
Het bleef na afloop nog lang gezellig op De Skoalleseize te Easterein.
Wij bedanken de Eastenders voor de gastvrijheid en de overheerlijke gehaktballen en willen ook vlagger Rene Zijlstra en verzorger Dooitze Nauta bedanken voor hun bijdrage.
Man of the Match: The Rambo Mart Matthijssen.

Volgende week zondag 12 Maart speelt sc Emmeloord een uitwedstrijd in Groningen bij sc Stadspark.
De voorbeschouwing volgt later komende week.