Verslag SVM ( 19-1 ) - sc Emmeloord ( 19-1 )

SVM Marknesse ( 19-1 )  -  sc Emmeloord ( 19-1 )   3  -  2  (  1  -  2  )

De Groene Maronesses hebben voor een daverende verrassing gezorgd door in Marknesse de polderderby met 3 - 2 van sc Emmeloord te winnen.
Door deze 3 - 2 nederlaag zijn de Emmeloorders hun koppositie aan sc Rouveen kwijtgeraakt want The Green White Army won met 7 - 2 van vv Balk.
De blauwe brigade van trainer Frank vd Werf was uiterst gemotiveerd om deze klus te klaren en kende een supersterke beginfase, maar gaandeweg kantelde deze wedstrijd in het voordeel van het hechte collectief van SVM Marknesse.
Onderaan dit verslag staan de opstellingen van beide teams.

De Emmeloorders moesten even wennen aan het gewone gras op veld twee, maar trokken in de beginfase fel van leer.
Tot aan de 20e minuut was er weinig aan de hand en leken de Emmeloorders deze wedstrijd eenvoudig naar zich toe te trekken.
De Groene Maronesses werden in deze levendige beginfase teruggedrongen en op eigen helft vastgezet, maar een snelle doelpunt bleef echter uit.
Meteen in de eerste minuut stond Wouter vd Velden oog in oog met SVM doelman Patrick Hannema, maar deze kon eenvoudig ingrijpen.
Na een snelle eentwee tussen Wessel Scheepers en Wouter vd Velden werd diens inzet ternauwernood van de doellijn gehaald.
Een hard schot van Rick Voskuil werd geblokt waarna de aanvallers van sc Emmeloord niet konden profiteren van een slordige terugspeelbal van een SVM verdediger.
Ondanks deze stormloop bleef het doelpunt uit en gingen de Emmeloorders steeds slordiger en onzekerder voetballen.
In de 15e minuut leek Rick Voskuil in het strafschopgebied te worden neergelegd, maar de scheidsrechter vond het geen strafschop en liet doorspelen.
Bij SVM namen Chris Berndsen, Jarno de Boer en Vince Oosterhof het team op sleeptouw. Voorin heeft het team met Arno vd Plas een stevig aanspeelpunt die een balletje bij zich kan houden.

In de 19e minuut was daar het eerste kansje voor SVM toen een voorzet van uitblinker Chris Berndsen op het hoofd van Vince Oosterhof belandde, maar deze kopbal ging naast het doel.
Uit de directe tegenstoot profiteerde Wouter vd Velden van een slordige verdedigingsfout door de bal te onderscheppen en eenvoudig onder doelman Hannema door te schuiven voor de 0 - 1 voorsprong voor sc Emmeloord.
Dit doelpunt viel in de 20e minuut had het team eigenlijk de rust en het zelfvertrouwen moeten geven om de klus te klaren, maar het pakte allemaal totaal anders uit.
De Groene Maronesses gaven zich niet gewonnen en deden er een schepje bovenop door met felle en scherpe duels het middenveld te veroveren. Er stond bij de thuisploeg een hecht collectief in het veld.
Nadat een snelle doorbraak van Chris Berndsen ternauwernood door Jordy Benjamins onschadelijk werd gemaakt volgde er een rommelige fase waarin SVM zijn kansen rook.

In de 25e minuut viel de 1 - 1 gelijkmaker toen een dieptebal totaal verkeerd werd beoordeelt en vlak achter de Emmeloordse verdediging bij SVM aanvaller Chris Berndsen terecht kwam.
Deze grillige spelbepaler ontweek de buitenspelval en nam de bal in de loop mee om vervolgens Emmeloord doelman Gio Huijsmans met een schuiver te passeren voor de 1 - 1 gelijkmaker.
De Emmeloorders probeerden uit alle macht terug te komen, maar het spel oogde slordig, rommelig en onsamenhangend.
Er kwamen wel kansjes waarbij Wouter vd Velden en Marc Loosman hun pogingen tegen de lat en de paal uiteen zagen spatten.
In de 35e minuut was er een enorme scrimmage voor het doel van SVM te zien waarbij inzetten van Marc Loosman en Wessel Scheepers van de doellijn werden gehaald.

Bij SVM ontpopte Chris Bernden zich als de grote smaakmaker, maar ook Mike Meijer, Arno vd Plas, Jarno de Boer en Vince Oosterhof zorgden in de snelle omschakeling voor veel dreiging.
De Emmeloorders hadden grote moeite om het middenveld onder controle te krijgen en kregen geen vat op de snelle counters en uitvallen van SVM.
Nadat Chris Berndsen in kansrijke positie vergat de trekker over te halen volgde er een snelle tegenstoot van sc Emmeloord waarbij The Blue Eagle Rick Voskuil door SVM doelman Patrick Hannema werd afgestopt.
Vlak voor rust kwam sc Emmeloord alsnog op een 1 - 2 voorsprong toen een vrije trap van Wouter vd Velden bij Wessel Scheepers terecht kwam die verwoestend hard uithaalde voor de 1 - 2 voorsprong voor de Blauwen in de 44e minuut.
Met een 1 - 2 tussenstand gingen we rusten Op De Punt.

De blauwe supporters reageerden opgelucht met deze 1 - 2 voorsprong want het team draaide uiterst moeizaam.
In de rust legde trainer Frank vd Werf de vinger op de zere plek en werden Maric Naaktgeboren en Robin Elsinga voor Roy Pettinga en Luuk Halsema in de ploeg gebracht.
Er volgden enkele omzettingen want Marc Loosman ging een linie terug om het middenveld te versterken.
Helaas begonnen de blauwen dramatisch aan de tweede helft.
Binnen vier minuten waren de rollen totaal omgedraaid en kwamen de Maronesses op een 3 - 2 voorsprong.
Meteen vanaf de aftrap ging Chris Berndsen op avontuur die ternauwernood door doelman Gio Huijsmans werd afgestopt waarna de rebound van Zowie Smit rakelings voorlangs zeilde.
Deze waarschuwing was aan dovemansoren gericht want in de 48e minuut scoorde Jarno de Boer met een verwoestende uithaal via onderkant lat de 2 - 2 gelijkmaker voor SVM.
De Emmeloorders oogden nu aangeslagen en kregen in de 50e minuut een mokerslag te verwerken toen een haarscherpe voorzet van de sterk spelende Arno vd Plas door Chris Berndsen snoeihard werd binnengekopt voor de 3 - 2 voorsprong voor SVM.

Na deze 3 - 2 van Chris Berndsen moesten de Emmeloorders in de achtervolging, maar de echte scherpte, overtuiging en wilskracht was er gewoonweg niet.
De Groene Maronesses vochten nu voor elke millimeter en verstoorden met veel strijd, inzet en wilskracht de opbouw bij sc Emmeloord.
De Emmeloorders hadden lange tijd geen antwoord op het felle en fanatieke spel van SVM Marknesse en kwamen zelf niet meer aan voetballen toe.
Met name in de tweede helft gaven de Emmeloorders niet thuis en werden de meeste onderlinge duels door SVM gewonnen.

Bij sc Emmeloord zorgden Wouter vd Velden en Wessel Scheepers voor het meeste gevaar, maar het echte vuur en de overtuiging was er niet
Pas in de 80e minuut deed zich een grote kans voor toen Maric Naaktgeboren in kansrijke positie voor het doel opdook, maar zijn schot zeilde rakelings voorlangs.
Kort hierop werd een harde kopbal van Lucas Loosman onschadelijk gemaakt en waren er kansjes voor Robin Elsinga, Jordy Benjamins, Rick Voskuil en Wessel Scheepers, maar het wilde gewoonweg niet meer lukken met de blauwe desperado's.

In de slotfase moest sc Emmeloord risico's gaan nemen en kreeg SVM in de snelle counter een paar grote kansen om de score op te voeren.
In deze fase kwam sc Emmeloord goed weg omdat Zowie Smit, Chris Berndsen en Arno vd Plas vergaten de trekker over te halen.
Deze polderderby eindigt in een dikverdiende 3 - 2 overwinning voor het hardwerkende en hechte collectief van SVM Marknesse.
Individueel heeft sc Emmeloord de betere voetballers, maar bij SVM Marknesse gaf de teamspirit en de eenheid vandaag de doorslag.
Ondanks alle goede bedoelingen faalde het collectief bij sc Emmeloord.
Wij feliciteren de Groene Maronesses met deze zwaarbevochten 3 - 2 overwinning.
Het is voor sc Emmeloord nu het allerbelangrijkste weer terug naar de basis te gaan om hier samen sterker uit te komen.
Man of the match bij SVM Marknesse: Chris Berndsen
Man of the match bij sc Emmeloord: Wessel Scheepers

Door deze 3 - 2 nederlaag zijn de Emmeloorders hun koppositie aan sc Rouveen kwijtgeraakt want The Green White Army won met 7 - 2 van vv Balk. Op de derde plek staat nu FC Wolvega wat thuis dure punten liet liggen door met 2 - 2 gelijk te spelen tegen vv Oldeholtpade.
Het verschil tussen de koploper sc Rouveen en sc Emmeloord bedraagt nu slechts 1 punt met vlak daarachter FC Wolvega die volgende week in Emmeloord op bezoek gaan komen.

Volgende week speelt sc Emmeloord een thuiswedstrijd tegen de nummer drie FC Wolvega. Deze wedstrijd begint om 12:30 uur op De Ervenbos. De voorbeschouwing volgt later.