Verslag sc Stadspark - sc Emmeloord

sc Stadspark  -  sc Emmeloord   2  -  1  (  2  -  0  )
De polderboys gaan in Groningen totaal onnodig met 2 - 1 onderuit bij subtopper sc Stadspark.
In een open, levendige en aantrekkelijke wedstrijd speelden beide teams in een hoog tempo volop de aanval en waren er aan beide kanten de nodige kansen te noteren.
De Emmeloorders kregen in het eerste half uur maar liefst acht corners te nemen en creeerden een paar mooie kansen om op voorsprong te komen, maar het vizier stond helaas niet op scherp.
Met twee schitterende afstandsschoten strak in de kruising zorgden Kay Bootsma en Romario Tjong A Sie voor de 2 - 0 voorsprong voor de Groningers waarna de Emmeloorders in de achtervolging moesten.
Ondanks een supersterke tweede helft en een treffer van Maarten Ebbers kwamen de polderboys niet meer langszij.
Een wedstrijdverslag over gemiste kansen, schoten tegen de paal en de lat, hachelijke momenten, reddingen op de doellijn, een superspannende achtervolging en het ontketende slotoffensief.
De opstellingen van beide teams staan onderaan dit wedstrijdverslag.

Pal naast de Groninger renbaan ligt het gezellige en knusse sportpark van de fusieclub sc Stadspark.
De echte hardliners van vv De Vogels en vv Gronitas moeten nog steeds aan elkaar wennen, maar opvallend en uitzonderlijk is de supergezellige sfeer en ongekende warmte die deze fusieclub uitstraalt.
Na een allerhartelijkst ontvangst door het bestuur van deze volksclub begonnen de spelers onder toeziend oog van een tiental blauwe diehard supporters al aan de warming up.

Meteen vanaf de eerste minuut zochten de Groningers spontaan de aanval waarbij Emmeloord doelman Ruben Doorn stijlvol een hoge voorzet uit de lucht moest plukken en even later een gevaarlijk steekballetje op Chilly Brandero Rhobin Brander wist te onderscheppen.
De beginfase was voor het ontketende sc Stadspark want in de 5e minuut diende zich de eerste serieuze kans aan toen de topscorer Romario Tjong A Sie voor het Emmeloordse doel opdook.
Met een geweldige reflex bracht doelman Ruben Doorn redding.
Aan de andere kant belandde een vrije trap van Gokhan Pala op het hoofd van Hans Langedijk, maar zijn kopbal werd eenvoudig gepareerd door de Groningse doelman.

De Groningers hadden het initiatief en creeerden een optisch veldoverwicht, maar in de snelle counter kreeg ook sc Emmeloord de nodige kansen.
Een gevaarlijke indraaiende vrije trap van Rik Beekman werd bij de tweede paal door Mart Matthijssen getoucheert en ternauwernood tot corner verwerkt.
Met name de corners van sc Emmeloord leverden hachelijke momenten op voor het Groningse doel waar de polderboys eigenlijk op voorsprong hadden moeten komen.
In het eerste half uur kreeg sc Emmeloord maar liefst acht corners te nemen en was het telkens alle hens aan dek bij de Martiniboys.
De eerste corner van Gokhan Pala leverde een enorme scrimmage op voor het Groningse doel waar de doelman er niet goed uitzag, maar helaas wisten Hans Langedijk en Harm van Wieren niet namens sc Emmeloord te profiteren.
In een ongekende flipperkastsituatie wilde de bal er gewoonweg niet in.

Aan de andere lant moest Emmeloord doelman Ruben Doorn zijn doel uitkomen om de grillige en gevaarlijke Romario Tjong A Sie te kunnen onderscheppen waarna de Emmeloorders er weer razendsnel uitkwamen.
In de 20e minuut was de blonde torpedo Rik Beekman iedereen te snel af en leken de polderboys op voorsprong te komen, maar met een geweldige reflex ranselde de Groningse doelman het harde schot uit de korte hoek en volgde de zoveelste corner voor sc Emmeloord.
De verdedigers en doelman Youp Tromp van sc Stadspark moesten volop aan de bak om Bastian Tabak, Harm van Wieren en Mart Matthijssen van het scoren te houden.
De Groningers probeerden nu het tempo op te voeren, maar hadden grote moeite met de strijdvaardige en hardwerkende polderboys.

Beide teams zouden nog een buitenspeldoelpunt scoren waarna de Groningers met een juwelen zondagsschot strak en hoog in de kruising op een 1 - 0 voorsprong kwamen.
Het was in de 32e minuut toen het 17 jarige jeugdtalent Kay Bootsma van sc Stadspark de bal voor zijn voeten kreeg.
Vanaf grote afstand scoorde deze Kay Bootsma met een geplaatst schot in de bovenhoek op schitterende wijze de 1 - 0 voor de Martiniboys.
De Emmeloorders probeerden onder de druk uit te komen of in de 40e minuut zorgde Romario Tjong A Sie met een afstandsschot in de korte hoek voor de 2 - 0 voorsprong voor sc Stadspark.
Beide doelpunten van sc Stadspark waren van grote schoonheid.
Vlak voor rust dook Rik Beekman namens sc Emmeloord vogelvrij op voor het Groningse doel, maar zijn inzet werd tot corner verwerkt.
Met een 2 - 0 voorsprong voor sc Stadspark gingen we rusten.

De polderboys begonnen furieus en ontketend aan de tweede helft.
Nadat een hard schot van Mark Staal ternauwernood en met moeite onschadelijk werd gemaakt volgde in de 50e minuut uit een corner van Rik Beekman de aansluitingstreffer van Maarten Ebbers en was de spanning weer helemaal terug.
Deze corner van Rik Beekman belandde bij de tweede paal waar onze backpacker Maarten Pablo Ebbers met een rake kopbal voor de 2 - 1 aansluitingstreffer zorgde.
Onze Terrier was gisteren teruggekeerd uit latijns amerika, maar ging nu voorop in de strijd.
Deze treffer gaf het blauwe team moed, hoop en de energie op zoek te gaan naar de gelijkmaker.
In een hoog tempo golfde het spel op en neer, maar nu hadden de Emmeloorders het veldoverwicht en het initiatief en loerden de Groningers op de snelle counter.

Tot aan de 75e minuut belegerden de Blauwen de Groningse vesting en kwamen de Polderboys dichtbij deze felbegeerde gelijkmaker.
Mooie pogingen van Rik Beekman en Bastian Tabak werden met de nodige moeite onschadelijk gemaakt en inzetten van Hans Langedijk en Bastian Tabak spatten uiteen tegen de paal.
Onze airforce Hans Langedijk wilde het kunststukje van Wiebe evenaren, maar zijn sierlijke omhaal ging naast het doel.
Aan de andere kant kreeg ook sc Stadspark in de snelle counter een paar mooie kansen, maar nadat een rush Gerrel Kranenburg door doelman Ruben Doorn werd afgestopt zeilde een afvallende bal van Michel Boonstra rakelings naast het doel.

Beide teams gingen halverwege de tweede helft wisselen en deden de nodige omzettingen om de wedstrijd naar hun hand te zetten.
Bij sc Stadspark kwam Jordi Slijfer voor Ard Laning in de ploeg en Trainer Dick Schuurman bracht Brahim Boundati voor Rik Beekman.
Met een slim steekballetje vond Brahim Boundati de inkomende Mark Staal, maar de Groningse doelman Youp Tromp lag in de weg.
Beide teams zochten nu volop de aanval en troffen beiden nog de lat.

Eerst was het Magic Box Bastian Tabak die zijn schot tegen de lat uiteen zag spatten of aan de andere kant bediende Kay Bootsma de Red Hot Chilly Pepper Kevin Kebba Brander die ook zijn schot via onderkant lat uiteen zag spatten.
Deze inzet van Kevin Brander leek achter de doellijn zijn geweest, maar er was geen doellijntechnologie aanwezig en het horloge van scheidsrechter van Delden bleef op groen staan waardoor dit doelpunt niet werd toegekend en sc Emmeloord mocht blijven hopen. Trainer Dick Schuurman bracht met Wiebe Koopmans voor Guido Vissers nog een extra aanvaller in de ploeg.

In een hectische en superspannende slotfase waren beide teams nog gevaarlijk en kwam sc Emmeloord via Bastian Tabak nog dichtbij de gelijkmaker, maar buiten bereik van de doelman werd zijn inzet ternauwernood door een Groningse verdediger van de doellijn gehaald.
Uit de directe tegenstoot ranselde Emmeloord doelman Ruben Doorn een gevaarlijk schot van Rhobin Brander uit zijn doel.
Het slotoffensief van sc Emmeloord mocht niet meer baten want de Martiniboys winnen deze wedstrijd met 2 - 1.
Na afloop was het ondanks deze zure nederlaag erg gezellig in de kantine van het gemoedelijke en gastvrije sc Stadspark.
Man of the match bij sc Stadspark: Kay Bootsma
Man of the match bij sc Emmeloord: Maarten Ebbers

Volgende week speelt sc Emmeloord een thuiswedstrijd tegen sv Olyphia. Deze wedstrijd begint om 14:00 uur op De Ervenbos en later deze week volgt de voorbeschouwing.