De voorbeschouwing N.O.K. ( 19-1 ) - sc Emmeloord ( 19-1)


Deze zaterdag gaan de beloften van sc Emmeloord in het Friese Gaasterland op bezoek bij de Nijemirdum/Oudemirdum Kombinatie.

De aftrap van de wedstrijd sv N.O.K. - sc Emmeloord is om 11:30 uur op sportpark De Skelp te Oudemirdum.
Na drie nederlagen op rij wordt het weer eens tijd voor een ouderwetse driepunter voor de Blauwe Desperado's.
Het getergde beloftenteam heeft een behoorlijke dreun opgelopen en zal er zaterdag op gebrand zijn om eindelijk weer eens overwinning te pakken om het zelfvertrouwen weer terug te krijgen.

Trainer Frank vd Werf heeft een paar slechte weken achter de rug en is naarstig op zoek om het lek weer boven te krijgen en het team weer aan het draaien te krijgen.
Het is ongekend spannend bovenin in de eerste klasse noord waar de beide koplopers FC Wolvega en sc Rouveen met 43 punten uit 18 wedstrijden nek aan nek staan en elkaar geen strobreed geven.
Op de derde plek staan de Emmeloorders met 41 punten uit 18 wedstrijden en vlak daarachter staan de Olpaers uit Oldeholtpade met 40 punten uit 18 wedstrijden.
Deze vier teams zullen gaan strijden om het kampioenschap en binnenkort staat de grote kraker FC Wolvega - sc Rouveen op het programma.

Het beloftenteam van N.O.K. draait een loodzwaar en moeizaam seizoen in de eerste klasse en staat op een 8e plek in de onderste regionen.
De Blauwe Nokkers van de Nijemirdum/Oudemirdum Kombinatie staan met 15 punten uit 18 wedstrijden en een negatief doelsaldo van 26 voor en 63 tegen op een 8e plek onderin de middenmoot van de 1e klasse.
De Nokkers wisten tot nu toe vijf wedstrijden te winnen terwijl de overige 13 wedstrijden werden verloren.
Afgelopen zaterdag gingen de Nokkers thuis met 1 - 4 onderuit tegen de Groene Maronesses uit Marknesse terwijl de Friesen een week eerder verrassend met 0 - 1 bij FC Meppel wisten te winnen.
De grootste nederlaag van dit seizoen was uit bij de Green White Army in Rouveen waar de Nokkers met maar liefst 10 - 0 onderuit gingen.
Ook bij FC Wolvega en SVM Marknesse werden er met 9 - 1 en 7 - 1 grote nederlagen geleden voor de Nokkers.
Uit bij vv Oerterp boekte sv N.O.K. met 1 - 5 zijn grootste overwinning.
Thuis op sportpark De Skelp boekten de Nokkers alleen tegen V.H.K. een 3 - 2 overwinning terwijl alle overige acht thuiswedstrijden verloren gingen.

In de eerste wedstrijd op De Ervenbos had sc Emmeloord zijn handen vol aan de taaie, stugge, veerkrachtige en strijdvaardige Nokkers uit Oudemirdum.
Deze wedstrijd eindigde destijds in een sensationele spektakelstuk in een nipte 5 - 4 overwinning voor sc Emmeloord.
Ondanks een snelle 2 - 0 voorsprong dankzij Wessel Scheepers en Joost van Tilburg knokten de Nokkers zich via Erwin de Vries en Rutger Ferdinands terug tot 2 - 2 waarna Jordy Benjamins via een strafschop de Emmeloorders opnieuw met 3 - 2 aan de leiding bracht.
In een onthutsende en verrassende tweede helft namen de Nokkers toen via Rutger Ferdinands en Johan Betzema een 3 - 4 voorsprong waarna de Emmeloorders diep moesten gaan om via Annys Radwan en Joost van Tilburg alsnog de 5 - 4 overwinning over de streep te trekken.
Met name de Friese doelman Meine de Jong had een topdag en keepte een puike partij in Emmeloord.

De Nijemirdum/Oudemirdum Kombinatie afgekort N.O.K. werd op 1 Juli 1965 in de clubkleuren Blauw Wit opgericht en heeft sportpark De Skelp te Oudemirdum als thuisbasis.
De Nokkers hebben ongeveer 200 leden en twee velden tot hun beschikking op De Skelp.
Sinds 2011 komt het eerste elftal van N.O.K. in de 3e klasse uit, maar de laatste weken verlopen moeizaam waardoor de Nokkers nu op de 13e plek staan en moeten vrezen voor degradatie.
Het pittoreske Frieze dorpje Oudemirdum ligt in de gemeente De Friese Meren in het toeristische Gaasterland en heeft ongeveer 1300 inwoners.

De wedstrijd sv N.O.K. ( 19-1 ) - sc Emmeloord ( 19-1 ) begint zaterdagochtend om 11:30 uur op sportpark De Skelp te Oudemirdum.

De voorspellingen voor de eerste klasse Noord:
sv N.O.K. Oudemirdum  -  sc Emmeloord tussen de nummers 8 en 3.
In Emmeloord werd het destijds een nipte 5 - 4 overwinning voor de polderboys.
De Nokkers wisten dit seizoen slechts 1 thuiswedstrijd te winnen en gingen afgelopen zaterdag met 1 - 4 onderuit tegen SVM Marknesse.
Wordt deze wedstrijd de grote ommekeer voor sc Emmeloord? Een 2.

FC Wolvega  -  V.H.K. Sint Jansklooster tussen de nummers 1 en 9.
In Sint Jansklooster wisten de Paarse Wolven met 2 - 3 van de Monniken te winnen. Na de 1 - 4 winst op sc Emmeloord ruiken de wolven bloed en zal FC Wolvega vol gas geven om de koppositie te behouden.
De monniken uit Sint Jansklooster hielden vorige week heel knap sc Rouveen op een 1 - 1 gelijkspel, maar de Paarse Wolven zijn gewaarschuwd en gaan vol voor de winst. Een 1.

sc Rouveen  -  Steenwijkerwold tussen de nummers 2 en 6.
In Steenwijkerwold eindigde deze wedstrijd in een ongekend doelpuntenfestijn in een 4 - 4 gelijkspel.
De Rouveners lieten vorige week dure punten liggen door met 1 - 1 gelijk te spelen bij VHK in Sint Jansklooster.
Beginnen de soldaten van de Green White Army nerveus te worden en zijn de groenen wel klaar voor het kampioenschap?
De rood zwarte leeuwen uit het Wold wonnen vorige week met 2 - 0 van de rode lantaarndrager vv Dwingeloo, maar zullen in Rouveen met een furieus en ontketend sc Rouveen te maken krijgen. Een 1.

SVM Marknesse  -  vv Oldeholtpade tussen de nummers 5 en 4.
In het Friese Oldeholtpade eindigde deze wedstrijd in een 2 - 2 gelijkspel.
De groene Maronesses wonnen hun laatste twee wedstrijden met 3 - 2 en 4 - 1 van sc Emmeloord en N.O.K. en hebben zelfvertrouwen opgedaan.
De blauwe reuzen uit Oldeholtpade wonnen met 4 - 1 van FC Meppel en doen nog steeds volop mee, maar zijn de Olpaers opgewassen tegen de fanatieke klieduiven? Een gelijkspel zou zomaar kunnen. Een 3.

FC Meppel  -  vv Balk tussen de nummers 11 en 7.
In het Friese Balk wonnen de Blauwe Wilgen met 5 - 1 van de Groene Muppelts uit Meppel.
De Meppeler Muggen zijn van slag en zakken steeds verder naar beneden.
Na de 3 - 2 overwinning op vv Oerterp kruipen de blauwe wilgen uit Balk weer langzaam omhoog. Een 2.

vv Dwingeloo  -  vv Oerterp tussen de nummers 12 en 10.
In het Friese Ureterp wonnen de Griene Greiders met 5 - 2 van de Rode Dwingelers.
De rode lantaarndrager vv Dwingeloo probeert zijn puntjes bij elkaar te schrapen om degradatie te voorkomen, maar staan met slechts zeven punten nog steeds vier punten achter de nummer elf FC Meppel.
De Griene Greiders uit Oerterp moeten oppassen in Dwingeloo want een kat in het nauw kan rare sprongen maken. Een 1.

Ik wens iedereen een spannende en sportieve voetbalzaterdag toe in de eerste klasse noord.
Verslaggever: Klaas Huisman.