Verslag sc Emmeloord - sv Olyphia

sc Emmeloord  -  sv Olyphia   5  -  0   (  4  -  0  )

Het eerste elftal van sc Emmeloord klimt weer gestaag richting de middenmoot door vrij eenvoudig met 5 - 0 van sv Olyphia te winnen.
De polderboys hoefden zich niet eens optimaal in te spannen want in een zinderende en flitsende eerste helft stond er bij rust al een 4 - 0 tussenstand op het scorebord.
Het hoogtepunt in de tweede helft was de weergaloze en oogstrelende boogbal waarmee Guido Vissers iedereen in vervoering bracht en de stand naar 5 - 0 tilde.
Deze ruime 5 - 0 overwinning op sv Olyphia biedt weer vertrouwen en perspectief naar de komende wedstrijden toe.
Onderaan dit verslag staan de opstellingen van beide teams.

De wedstrijden tegen sv Olyphia blijven altijd een apart verhaal op zich want uit in Noordwolde zakken de Emmeloorders regelmatig door het Friese drijfzand terwijl de thuiswedstrijden vrij eenvoudig worden gewonnen.
Vanmiddag werden de Friese Rotanboys in de eerste helft volledig overrompelt en onder de voet gelopen door een ontketend en supersterk sc Emmeloord.
Nadat een schot van Bastian Tabak rakelings naast het doel zeilde moest de Friese doelman ingrijpen om een eentwee tussen Bastian Tabak en Hans Langedijk onschadelijk te maken.

Met vloeiende aanvalsgolven en een snelle balcirculatie werden de Rotanboys overrompelt en op eigen helft vastgezet.
In de 12e minuut stuurde Mark Staal met een schitterende dieptepass de Blonde Torpedo Rik Beekman op avontuur.
Op volle snelheid haalde Rik Beekman de achterlijn om vervolgens de perfecte voorzet op maat op de Magic Box Bastian Tabak af te geven.
Met een simpele intikker scoorde Bastian Tabak de snelle 1 - 0 voor sc Emmeloord.
In de 16e minuut deed zich een identieke situatie voor, maar deze keer was het de sterk spelende Guido Vissers die met een strakke dieptebal Rik Beekman op avontuur stuurde.
De blonde Torpedo twijfelde geen moment en bracht onze Magic Box Bastian Tabak in stelling voor de 2 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord.
Kort hierop had onze airforce Hans Langedijk iets moois in zijn gedachten, maar vanuit de halve draai werd zijn schot geblokt en weggewerkt. Gaandeweg probeerde sv Olyphia enkele plaagstootjes uit te delen, maar de organisatie stond als een huis bij sc Emmeloord.

Halverwege de eerste helft lag het duel enige tijd stil omdat Olyphia verdediger Sjim van Dinten niet meer verder kon en moest worden vervangen. Kort hierop raakte ook de stand-inn doelman Jeffrie Jongbloed aan zijn hand geblesseerd, maar na een behandeling kon deze doelman van sv Olyphia ondanks een gekneusde hand toch de wedstrijd voortzetten.
In de 30e minuut deed zich de eerste grote kans voor sv Olyphia voor en hadden de Rotanboys eigenlijk moeten scoren.
Een voorzet vanaf de rechterflank veroorzaakte een rommelige scrimmage voor het Emmeloordse doel waarbij inzetten van Kevin Capello, Tim Bethlehem en Rene de Nekker met de nodige moeite werden geblokt en uiteindelijk werden weggewerkt.
Even later probeerde de Friese middenvelder Joran Vrind met een steekballetje Jakko Veenstra te bereiken, maar met een uitstekende  doortastende redding stond doelman Ruben Doorn op de goede plek.

Net op het moment dat sv Olyphia leek terug te komen sloegen de polderboys in de 36e minuut medogenloos en zeer efficient toe.
Vanaf het middenveld zag Mark Tata Steel vanuit zijn ooghoeken onze Airforce vrij voor het Friese doel opduiken en in een oogwenk scoorde Hans Langedijk met een verwoestende raketinslag de 3 - 0 voor sc Emmeloord.
Uit de directe tegenstoot kregen de Friesen een grote kans om iets terug te doen, maar Kevin Capello vond doelman Ruben Doorn op zijn weg waarna de polderboys weer kwamen opzetten.
Met een uiterste krachtinspanning wist Olyphia doelman Jeffrie Jongbloed inzetten van Bastian Tabak, Hans Langedijk en een kopbal van Harm van Wieren onschadelijk te maken.
In de 42e minuut legde Hans Langedijk de bal subtiel opzij op de inkomende Mark Staal, maar het schot van Tata Steel zeilde rakelings naast het doel.
Op slag van rust volgde de definitieve mokerslag voor de Rotanboys toen de Blauwe Turbo Remco Jonkman met een ziedend afstandsschot via een fries been doel trof voor de 4 - 0 ruststand.

De blauwe supporters waren goed te spreken over de eerste helft en genoten met volle teugen van deze luxe galavoorstelling.
Meteen vanaf de aftrap zochten de polderboys de aanval waarbij onze opkomende back Remco Jonkman heel fraai de achterlijn wist te halen en een corner wist te forceren.
Uit deze corner kopte Harm van Wieren de bal door op de blauwe Rambo Mart Matthijssen, maar diens kopbal werd eenvoudig gekeerd door Olyphia doelman Jeffrie Jongbloed.
In de 52e minuut raakte het sportpark in vervoering toen Guido Vissers de bal bij zijn tegenstander wist te ontfutselen en de Friese doelman iets te ver voor zijn doel zag staan.
Met een fraaie en bekeken boogbal over alles en iedereen heen scoorde Guido Vissers van grote afstand de 5 - 0 voor sc Emmeloord.

Bij sc Emmeloord bewaakten de Architect Gokhan Pala en de Stormram Harm Aboe van Wieren het IJzeren Gordijn.
Op het middenveld hielden Mark Staal, Mart Matthijssen en Guido Vissers de linies hermetisch gesloten.
De Friesen probeerden nog wat plaagstootjes en speldenprikken uit te delen, maar pogingen van Rene de Nekker, Kevin Capello en Gerwin Duker leverden niets op.
Trainer Dick Schuurman bracht Koen Boneschansker voor de moe gestreden en licht geblesseerde Terrier Maarten Ebbers in de ploeg.
Later zouden ook nog Wiebe Koopmans en Brahim Boundati voor Mart Matthijssen en Hans Langedijk in de ploeg komen.

De gehele tweede helft had sc Emmeloord met een enorm veldoverwicht het initiatief en waren er kleine kansen voor Bastian Tabak, Guido Vissers en Wiebe Koopmans te zien, maar ondanks een gekneusde hand stond Olyphia doelman Jeffrie Jongbloed een goede partij te keepen.
De Friesen kregen ook nog twee goede mogelijkheden, maar Emmeloord doelman Ruben Doorn greep goed in door Rene de Nekker en Dedmer Kraakman van het scoren te houden.
Een afzwaaier van Gerwin Duker zeilde nog naast het doel en er werd nog een Fries doelpunt wegens buitenspel afgekeurd waarna de polderboys het slotakkoord hadden.
Een corner van Rik Beekman veroorzaakte een scrimmage voor het Friese doel, maar Wiebe Koopmans en Bastian Tabak wisten niet te profiteren.
De Emmeloorders winnen deze wedstrijd vrij eenvoudig met 5 - 0 van  sv Olyphia en zijn weer een plekje geklommen op de ranglijst.
Man of the match: De Architect Gokhan Pala.

Op de andere velden waren er verrassende uitslagen te zien want doordat de rode lantaarndrager Groninger Boys met 4 - 2 van vv Peize wist te winnen en MKV'29 met 3 - 2 van sc Stadspark won blijft het verschil met de onderste regionen slechts zes punten.
Volgende week speelt sc Emmeloord een uitwedstrijd bij vv Peize.
Deze wedstrijd begint om 14:00 uur aan de Hereweg te Peize en