Verslag vv Peize - sc Emmeloord

In een hartstochtelijk en meeslepend voetbalgevecht heeft sc Emmeloord goede zaken gedaan door met enig fortuin met 1 - 2 van vv Peize te winnen.
Door deze zwaarbevochten overwinning zijn de polderboys weer een plekje gestegen op de ranglijst en heeft het meer afstand genomen van de onderste regionen.
Deze overwinning kwam niet zomaar tot stand want in een hectische en superspannende slotfase moesten de blauwen diep gaan om de drie punten veilig over de streep te kunnen trekken.
Een voetbalverhaal over het geluksmuntje van Mark Staal, het tjakkagevoel van fotograaf Henk Majoor, het FC Knuddemomentje van Peize doelman Lennart Renkema, De blauwe panter Ruben Doorn en het goudhaantje Rik Beekman.
Onderaan dit verslag staan de opstellingen van beide teams.

Tijdens de warming up werd middenvelder Mark Staal even afgeleid toen hij plotseling een euromuntje op het veld vond.
Hij raapte het muntje op en liet deze aan zijn medespelers zien want is hier misschien sprake van een geluksmuntje?
Ondertussen was ook de Groningse fotograaf Henk Majoor gearriveerd en de aanwezigheid van Docter Andes E Vijfje kan toch geen toeval meer zijn want iedere keer als De Majoor met zijn supersonische XXL lensen in actie komt weten de blauwen altijd te winnen.

Trainer Dick Schuurman kreeg eerst nog met een tegenvaller te maken omdat centrale verdediger Gokhan Pala zich vooraf ziek meldde waarna Koen Boneschansker naast Harm van Wieren mocht starten.
De Emmeloorders begonnen sterk, fanatiek en fel aan deze wedstrijd.
In de tweede minuut moest Peize doelman Lennart Renkema gestrekt naar de hoek om een vrije trap van Wiebe Koopmans tot corner te verwerken.
Deze corner werd met de nodige moeite door de doelman van Peize weggestomp waarna de rebound niets zou opleveren, maar de toon was nu meteen gezet.
Mooie pogingen van Rik Beekman, Wiebe Koopmans en Bastian Tabak werden ternauwernood geblokt en weggewerkt.

Na deze brutale openingsfase ging de storm even liggen en lieten ook de Paisers van zich horen.
Een kopbal van Danny Krekel zeilde rakelings naast het doel.
In de 13e minuut werd er een doelpunt van vv Peize afgekeurd wegens gevaarlijk spel waarbij Emmeloord doelpunt Ruben Doorn omver werd gelopen.
Uit de directe tegenstoot kwam sc Emmeloord via een onbenullig FC Knuddemomentje van Peize doelman Lennart Renkema op een 0 - 1 voorsprong.
Deze doelman staat in Peize als drummer bekend, maar was bij een tikkie terug helemaal van slag toen hij dankzij goed doorjagen van Rik Beekman een onschuldige terugspeelbal pardoes in eigen doel werkte voor de 0 - 1 voor sc Emmeloord.

In de 16e minuut kwam vv Peize uit een rommelige situatie weer langszij. Na een snelle combinatie tussen Tom van Leijsen en Frank Joosten wist Emmeloord doelman Ruben Doorn in eerste instantie het harde schot van Frank Joosten nog te keren, maar in de rebound was topscorer David Kruizenga er als de kippen bij om de 1 - 1 gelijkmaker tegen de touwen te schieten.
Na deze gelijkmaker oogde het spelbeeld rommelig en chaotisch waarbij Ruben Doorn met twee knappe reddingen Tom van Leijsen en Danny Kregel van het scoren wist te houden.
Gaandeweg herpakte sc Emmeloord zich weer en werden de mouwen opgestroopt.
Met name de kilometervreters Mark Staal, Guido Vissers en Wiebe Koopmans liepen zich de longen uit hun lijf waarbij er felle pittige duels werden uitgevochten.

Bij snelle uitvallen verschenen Rik Beekman en Bastian Tabak gevaarlijk voor het Peize doel waar doelman Lennart Renkema weer de juiste drumbeat had gevonden en redding bracht.
Vlak voor rust had Bastian Tabak de Emmeloorders op voorsprong moeten zetten, maar oog in oog met Peize doelman Lennart Renkema werd zijn inzet onschadelijk gemaakt.
Terwijl iedereen al naar kantine liep ging er iets mis in het Emmeloordse strafschopgebied en had de scheidsrechter een overtreding van Harm van Wieren gezien.
De bal ging op de stip en de paiser topscorer David Kruizenga nam de bal onder de arm om deze strafschop te nemen.
Vanuit de dugout zag iedereen de glinstering van het geluksmuntje van Mark Staal en zette De Majoor nog even zijn lensen op scherp.
Er ging een zindering door het blauwe kamp, maar met een geweldige reflex wist de Blauwe Panter Ruben Doorn deze strafschop in twee instanties te pareren en onschadelijk te maken.
De scheidsrechter floot hierna meteen voor het rustsignaal.

In de eerste helft hadden de Paisers een licht veldoverwicht en hadden de Hopbels het betere van het spel, maar in de tweede helft stagneerde de opbouw bij vv Peize en namen de Emmeloorders het initiatief over.
Met een gigantische dosis strijd, passie en inzet werden de onderlinge duels op het middenveld gewonnen.
Een vrije trap van Wiebe Koopmans werd gepareerd door de doelman van Peize waarna er halve kansjes voor Rik Beekman en Bastian Tabak waren te zien.
Vanf het moment dat trainer Dick Schuurman de middenvelder Mart Matthijssen voor de leeggespeelde Wiebe Koopmans in de ploeg bracht werden de polderboys sterker en sterker.
In de 65e minuut veerde de bank van sc Emmeloord overeind omdat er overduidelijk hands werd gemaakt in het Paiser strafschopgebied, maar de scheidsrechter dacht hier anders over en liet doorspelen.
Even later legde Hans Langedijk de bal heel subtiel terug op de inkomende Guido Vissers die een kanonskogel op het Paiser doel afvuurde, maar doelman Lennart Renkema bracht redding.
In deze fase werden de Paisers teruggedrongen en kreeg sc Emmeloord kansjes, maar een kopbal van Hans Langedijk ging naast het doel waarna een voorzet van Rik Beekman door niemand werd begrepen.

In de 75e minuut veroorzaakte een voorzet van de Paiser Yoran Cats een rommelig scrimmage voor het Emmeloordse doel.
Uit de daaropvolgende corner liet Emmeloord doelman Ruben Doorn zijn klasse zien door deze corner stijlvol onschadelijk te maken.
Uit de directe tegenstoot scoorde sc Emmeloord uit een schitterende aanval via het goudhaantje Rik Beekman de verlossende 1 - 2 in de 78e minuut.
Een hoge voorzet werd met het hoofd door Hans Langedijk verlengd op Harm van Wieren die op zijn beurt de bal panklaar legde op de inkomende blonde torpedo Rik Beekman die verwoestend uithaalde voor de bevrijdende 1 - 2 voorsprong.

Er volgde nog een bloedstollende en superspannende slotfase waarbij de Emmeloorders alle zeilen moesten bijzetten.
Tot tweemaal aan toe moest doelman Ruben Doorn ingrijpen en ver in blessuretijd kregen de Paisers nog twee vrije trappen te nemen.
In de 94e minuut kreeg vv Peize via Tom van Leijsen een vrije kopkans, maar diens kopbal ging rakelings naast.
In de 96e minuut stond Ruben Doorn op de goede plek om een vrije trap van Danny Kregel klemvast onschadelijk te maken.
Met een gigantische wilskracht en inzet hielden de polderboys stand en werd deze zwaarbevochten overwinning over de streep getild.
Deze 1 - 2 overwinning werd uitbundig gevierd in het blauwe kamp.
Man of the match bij sc Emmeloord: doelman Ruben Doorn.

Volgende week speelt sc Emmeloord een thuiswedstrijd tegen De Trije Doarpen ( D.T.D ) uit Britsum, Cornjum en Jelsum.