De voorbeschouwing sc Emmeloord ( 19-1 ) - sc Rouveen ( 19-1 )

In deze maand van de waarheid ondergaan de blauwe desperado's komende zaterdag de eerste vuurdoop als de groene krijgers van de Green White Army uit Rouveen op bezoek komen.
Wij heten onze gasten uit het dorp Rouveen van harte welkom op De Ervenbos en kijken in deze voorbeschouwing alvast even vooruit naar deze zwaarbeladen en veelbesproken kraker in de eerste klasse noord.
De aftrap is zaterdagmiddag om 12:30 uur op De Ervenbos en laten we hopen dat er geen autokrakers meer actief zijn en de politie het sportpark een beetje in de gaten gaat houden.

De spanning is om te snijden in het Blauwe Bastion nu de beloften zo dichtbij het ultieme doel zijn gekomen, maar de strijd is nog lang niet gestreden want de komende drie wedstrijden tegen sc Rouveen, SVM Marknesse en FC Wolvega kunnen weleens cruciaal en doorslaggevend zijn.
The Green White Army oet Rouveen zal zaterdag supergemotiveerd en bloedje fanatiek de Blauwe Arena gaan betreden want de Rouveners moeten winnen om in de titelrace te kunnen blijven.
Hoe gaan de polderboys met deze toenemende druk en spanning om?

De polderboys staan met 41 punten uit 15 wedstrijden en een doelsaldo van 72 voor en 18 tegen trots en ongeslagen bovenaan in de eerste klasse noord.
Er werden tot nu toe 13 wedstrijden gewonnen en alleen tegen de concurrenten FC Wolvega en sc Rouveen speelden de blauwen met 1 - 1 gelijk.
Onze gasten uit Rouveen staan met 36 punten uit 15 wedstrijden en een doelsaldo van 68 voor en 28 tegen op een derde plek in de eerste klasse. Er werden 11 wedstrijden gewonnen, drie keer gelijkgespeeld en alleen de topper tegen FC Wolvega ging thuis met 1 - 4 verloren.

Het eerste duel in Rouveen eindigde destijds in een 1 - 1 gelijkspel waar de Emmeloorders lange tijd op een overwinning leken af te stevenen.
Met een rake kopbal zorgde De Tank Luuk Halsema voor de 0 - 1 voorsprong en tot vlak voor tijd stond deze stand op het scorebord totdat de Rouveners via een strafschop alsnog een 1 - 1 gelijkspel uit het vuur wisten te slepen.
De Green White Army behaalde tegen N.O.K. Oudemirdum zijn grootste overwinning door de Nokkers op een 10 - 0 nederlaag te tracteren.
Verder werden er ook tegen vv Balk, vv Oerterp en vv Dwingeloo grote monsterzege's behaald.
Na de winterstop boekte sc Rouveen een belangrijke 5 - 2 overwinning op de blauwe reuzen uit Oldeholtpade en werd in de laatste wedstrijd ook FC Meppel met 1 - 3 aan de kant gezet.
De groene Rouveners staan slechts vijf punten achter op sc Emmeloord en moeten zaterdag winnen om in de titelrace te kunnen blijven.

De nog altijd ongeslagen Blauwe Desperado's verkeren in een bloedvorm en vermorzelden vorige week het arme vv Oerterp met maar liefst 10 - 1, maar deze zaterdag liggen de kaarten totaal anders en staat er een andere tegenstander in de Blauwe Arena.
De polderboys boekten met 12 - 0 in Dwingeloo hun grootste overwinning van dit seizoen.
Daartegenover staan de moeizame overwinningen op  N.O.K., Oldeholtpade en uit bij Steenwijkerwold waar de Emmeloorders goed weg kwamen.
Met 19 doelpunten is de Speedy Gonzales Maric Naaktgeboren de topscorers van het team met vlak daarachter de Blonde Batavier Robin Elsinga met 18 doelpunten.
Daarnaast weten ook Jordy Benjamins, Rick Voskuil, Wessel Scheepers en Wouter vd Velden het doel regelmatig te vinden.
De druk neemt toe op het beloftenteam van trainer Frank vd Werf, maar met het einddoel in het vizier weten de Desperado's wat zij in deze fase moeten doen.

De sportclub Rouveen werd op 30 augustus 1971 in de clubkleuren Groen Wit opgericht en gaan als The Green White Army door het leven.
De club heeft ongeveer 450 leden en speelt zijn thuiswedstrijden aan de korte kerkweg te Rouveen waar het vier velden inclusief een anderhalve kunstgrasveld tot zijn beschikking heeft.
Sinds 1996 tot op heden schommelen de Groen Witten tussen de tweede en derde klasse.
In 2010 werd sc Rouveen kampioen van de derde klasse en in 2012 promoveerden de Rouveners zelfs voor het eerst naar de eerste klasse.
In 2013 en 2016 volgden er twee degradaties waardoor het eerste elftal van sc Rouveen tegenwoordig in de derde klasse uitkomt.
De Green White Army staat momenteel op een 8e plek in de 3e klasse.

Het dorp Rouveen ligt in de gemeente Staphorst en heeft 3000 inwoners. De inwoners van Rouveen hebben een sterk ontwikkelt Dorpsgevoel en hebben zelfs een eigen Rouvener volkslied.
Verder staat het dorp bekend om zijn Munnikenslagloop, de Klompenrace, het Melkbusmonument, de Autorodeo en het romantische nachtvrij luik waar de meeste Rouveners hun eerste liefdeservaringen opdoen.

De wedstrijd Jong sc Emmeloord - Jong sc Rouveen begint zaterdagmiddag om 12:30 uur op De Ervenbos.
Komt allen om de Blauwe Desperado's te ondersteunen.
Zaterdagavond volgt er een uitgebreid wedstrijdverslag.

Alle voorspellingen voor de eerste klasse Noord:
sc Emmeloord  -  sc Rouveen tussen de nummers 1 en 3.
In Rouveen eindigde de eerste ontmoeting in een 1 - 1 gelijkspel.
Het verschil bedraagt slechts vijf punten en de gasten uit Rouveen moeten winnen om in de titelrace te kunnen blijven.
Bij een driepunter kunnen de polderboys goede zaken doen en komt het ultieme doel een stapje dichterbij.
Ik verwacht een heksenketel en een nipte overwinning voor de blauwen. Een 1.

N.O.K. Oudemirdum  -  FC Wolvega tussen de nummers 8 en 2.
In Wolvega wonnen de paarse wolven met een ruime 9 - 1 van De Nokkers.
De paarse wolven wonnen vorige week eenvoudig met 0 - 5 in Marknesse en blijven de gevaarlijke outsider voor de titel.
De achterstand op koploper sc Emmeloord bedraagt slechts vijf punten en over twee weken staan beide giganten tegenover elkaar.
De Blauwe Nokkers gingen thuis verrassend met 1 - 2 onderuit tegen rode lantaarndrager vv Dwingeloo en zijn van slag. Een 2.

vv Balk  -  Steenwijkerwold tussen de nummers 7 en 6.
In Steenwijkerwold werd het een 3 - 1 overwinning voor de rood zwarte Leeuwen.
De Blauwe Wilgen uit Balk verrastten vorige week iedereen door in Oldeholtpade de Reuzen op een 3 - 3 gelijkspel te houden.
De rood zwarten uit Wold wonnen met 0 - 2 bij VHK in Sint Jansklooster. Een gelijkspel ligt voor de hand. Een 3.

VHK Sint Jansklooster  -  vv Oerterp tussen de nummers 11 en 9.
In Oerterp werd het eerder 2 - 1 voor de Griene Greiders.
Hoe hebben de Ureterpers de 10 - 1 oorwassing verwerkt?
De Monniken uut Klooster verloren met 0 - 2 van Steenwijkerwold en hebben de punten ook hard nodig. Ik gok een gelijkspel. Een 3.

vv Oldeholtpade  -  vv Dwingeloo tussen de nummers 4 en 12.
In Dwingeloo wonnen de blauwe Friese Reuzen met 1 - 7.
De Friezen lijken sinds de 5 - 2 nederlaag bij Rouveen van slag en morsten vorige week dure punten door met 3 - 3 tegen Balk gelijk te spelen. De Rode Dwingelers zorgden voor een daverende verrassing door met 1 - 2 bij N.O.K. te winnen. Een gelijkspel??? why not? Een 3.

SVM Marknesse  -  FC Meppel tussen de nummers 5 en 10.
In Meppel wonnen de Groene Maronesses met 3 - 5 van de Groene Muppelts. De Meppeler Muggen verloren hun laatste wedstrijd met 1 - 3 van sc Rouveen en moeten oppassen.
De Groene Maronesses uit Marknesse staan keurig vijfde en hebben na de oorwassing tegen FC Wolvega nog wat goed te maken.
Volgende week staat de polderderby tegen sc Emmeloord op het programma voor de Groene Kleiduiven. Een 1.

Ik wens iedereen een spannende en sportieve voetbalzaterdag toe in de eerste klasse noord.
Verslaggever: Klaas Huisman.