Verslag Steenwijkerwold 19-1 - sc Emmeloord 19-1

Steenwijkerwold ( 19-1 )  -  sc Emmeloord ( 19-1 )   0  -  1   (  0  -  0  )

Met de hakken over de sloot hebben de beloften van sc Emmeloord in een hectische heksenketel een zwaarbevochten 0 - 1 overwinning behaald bij het taaie, stugge en strijdvaardige Steenwijkerwold.
De Blauwe Desperado's moesten flink aan de bak en uiteindelijk diep gaan om het fysiek sterke en fanatieke Steenwijkerwold op de knieen te krijgen.
Met name aan het eind van de eerste helft en in het begin van de tweede helft brachten de Rood Zwarte Leeuwen het Blauwe Bastion aan het wankelen.
Terwijl de supporters elkaar met zorgelijke blikken aankeken knokten de blauwe polderboys zich over het dode punt heen en scoorde Wouter vd Velden vlak voor tijd met een gigantische kanonskogel de verlossende 0 - 1 voor sc Emmeloord.
Een voetbalverhaal over losse flodders, levertraan, verdrukking, felle duels, hoog oplopende emoties en de totale ontlading na het laatste fluitsignaal.

Gio Huijsmans, Roy Pettinga ( 45e Koen Kroes ), Justin vd Poel ( 65e Jason de Lijster ), Wouter vd Velden, Luuk Halsema, Marc Loosman, Lucas Loosman, Jordy Benjamins ( 45e Wessel Scheepers ), Rick Voskuil, Maric Naaktgeboren ( 88e Jordy Benjamins ) & Robin Elsinga ( 82e Stefan Berendsen ).
Wissels: Koen Kroes, Jason de Lijster, Wessel Scheepers & Stefan Berendsen.
Geblesseerd/afw: Annys Radwan, Joost van Tilburg & Ian Koopmans.
Trainer: Frank vd Werf
Teammanager: Jacob Loosman
Assistent scheidsrechter: Hans Mijnen

Trainer Frank vd Werf was er vooraf al niet gerust op en had afgelopen nacht geen oog dichtgedaan.
In een 4 - 3 - 3 opstelling probeerde de trainer veel druk naar voren te zetten, maar de blauwen konden geen vat krijgen op het felle fysieke en spijkerharde spel van Steenwijkerwold.
Het team oogde afwachtend en had enige tijd nodig om te ontdooien.
De thuisploeg kreeg in de eerste minuut al een corner te nemen die ternauwernood werd afgeslagen waarna de afgevallen bal rakelings naast werd geschoten.
Aan de andere kant moest de doelman van Steenwijkerwold aan de bak om de doorgebroken Rick Voskuil af te stoppen, maar de toon van deze wedstrijd was hiermee meteen gezet.
Onze stand-inn komediant doelman Gio Huijsmans zette met een schijnbeweging iedereen op het verkeerde been door de bal in alle rust naast te laten gaan waarna de Rood Zwarten fel van leer trokken.
Met afstandsschoten uit de tweede lijn probeerde Steenwijkerwold gevaar te creeeren, maar deze pogingen werden geblokt en weggewerkt.
Onder aanvoering van Justin vd Poel, Wouter vd Velden, Luuk Halsema en Roy Pettinga ging de blauwe defensie voorop in de strijd.
In de 15e minuut moest doelman Gio Huijsmans in actie komen om een gevaarlijke dieptebal te onderscheppen waarna de Emmeloorders  kwamen opzetten.

Halverwege de eerste helft creeerde sc Emmeloord een enorme veldoverwicht en hadden de blauwen het initiatief, maar met felle scherpe duels gingen de rood zwarten de strijd aan.
De Emmeloorders kregen een paar mooie kansen, maar hadden het vizier niet op scherp staan.
Vanaf het middenveld zorgden Marc Loosman, Lucas Loosman en Jordy Benjamins voor een constante aanvoer richting de frontlinie.
In deze fase ontpopte de doelman van Steenwijkerwold zich als de grote held door met heldhaftig optreden Jordy Benjamins, Rick Voskuil, Maric Naaktgeboren en Robin Elsinga van het scoren te houden.
In de 25e minuut ging de grillige blue eagle Rick Voskuil op avontuur, maar zijn schot spatte tegen de lat uiteen.
Onze diehard supporter Opa Halsema sprak de harde kern bemoedigend toe want het was nu een kwestie van tijd, maar
nadat Jordy Benjamins, Maric Naaktgeboren en Robin Elsinga de doelman op hun weg vonden kwamen de rood zwarten weer opzetten.

Plotseling sloop er iets in het blauwe team en zag je aan de ogen van de spelers dat het een moeilijke en loodzware middag zou worden.
Trainer Frank vd Werf ontstak nu in grote woede en probeerde uit alle macht om het team weer op de rails te krijgen, maar de rood zwarte leeuwen uit Steenwijkerwold roken nu bloed en trokken ten strijde.
Nadat een vrije trap van Steenwijkerwold rakelings naast ging moest doelman Gio Huijsmans in actie komen om een tegentreffer te voorkomen.
In de 45e minuut kreeg de thuisploeg een grote kans toen een voorzet vanaf rechts bij de spits terechtkwam, maar met gevaar voor eigen leven stortte Gio Huijsmans zich op deze bal.
De Blauwe Panter moest zich even laten behandelen, maar kon gelukkig weer verder.
Met een 0 - 0 stand gingen we rusten.

Trainer Frank vd Werf legde de vinger op de zere plek en sprak het aangeslagen blauwe team bemoedigend toe.
Er volgden wat omzettingen waarna Koen Kroes en Wessel Scheepers voor Roy Pettinga en Jordy Benjamins in de ploeg kwamen.
Het eerste wapenfeit was voor de blauwen, maar de doelman van Steenwijkerwold groeide met de minuut en bracht redding op een vrije trap van Luuk Halsema.
Plotseling gooiden de rood zwarte leeuwen alle schroom van zich af en was het alle hens aan dek voor het Emmeloordse doel.
Doelman Gio Huijsmans stond op de goede plek om een harde kopbal onschadelijk te maken.
Een voorzet vanaf rechts zeilde bijna binnen waarna er twee rommelige scrimmages voor het Emmeloordse doel waren te zien.
Op de doellijn stonden de verdedigers Luuk Halsema, Wouter vd Velden en Koen Kroes om de bal weg te werken, maar het blauwe bastion snakte nu naar adem en stond te wankelen.
Tot driemaal aan toe verschenen de aanvallers van Steenwijkerwold gevaarlijk voor het doel, maar met kunst en vliegwerk hield het krakende blauwe bastion stand.

Trainer Frank vd Werf had het nu niet meer en gooide nu al zijn energie in de strijd om het team weer aan het draaien te krijgen.
In de 65e minuut kwam Jason de Lijster voor de leeggespeelde Justin vd Poel in de ploeg.
Nadat een doorbraak van Rick Voskuil met een pittige overtreding werd afgestopt kreeg een verdediger van Steenwijkerwold een gele kaart.
De sfeer werd grimmiger nu ook het fanatieke thuispubliek zich in de strijd gingen roeren.
Het fysiek sterke Steenwijkerwold zette nu een tandje bij en hadden hun messen geslepen waarbij er zware overtredingen waren te zien.
In alle tumult riep de scheidsrechter beide aanvoerders bij zich om de rust weer terug te krijgen in het veld.
De Emmeloorders herpakten zich weer, maar moesten constant op hun hoede zijn voor de gevaarlijke uitvallen van Steenwijkerwold.
Tot tweemaal aan toe hield doelman Gio Huijsmans zijn team overeind waarna de blauwen weer het initiatief overnamen.

In de 78e minuut spatte een hard schot van Wessel Scheepers tegen de lat uiteen en in de 82e minuut leek Maric Naaktgeboren in het strafschopgebied te worden neergelegd, maar de scheidsrechter vond van niet en legde de bal net iets buiten het strafschopgebied.
De vrije trap van Maric Naaktgeboren werd afgeslagen waarna Wouter vd Velden deze bal op zijn slof nam voor een gigantische kanonskogel die via onderkant lat doel trof voor de verlossende 0 - 1 voorsprong voor sc Emmeloord.
De blauwe supporters vielen elkaar opgelucht in de armen en vierden dit doelpunt als een kampioenschap.
Twee weken geleden was er totaal geen ontlading bij vv Oerterp, maar deze keer reageerde het team uitzinning en werd deze treffer van Wouter vd Velden bevrijdend en zeer uitbundig gevierd in het blauwe kamp.
Trainer Frank vd Werf haalde nu Robin Elsinga naar de kant en bracht Stefan Berendsen omdat Robin morgen bij het eerste op de bank zit.
In een zenuwslopende slotfase werd het nog even billenknijpen en moesten de Emmeloorders diep gaan.

Bij een enorme scrimmage haalde verdediger Wouter vd Velden een inzet van Steenwijkerwold van de doellijn.
Vlak voor tijd leek Marc Loosman uit een indraaiende corner de beslissende 0 - 2 te scoren, maar zijn treffer werd om dubieuze redenen afgekeurd waarna de vlam weer in de pan sloeg.
Elftalleider Jacob Loosman reageerde ontzet bij een handsbal van een tegenstander waarna de scheidsrechter onze leider sommeerde achter de afrastering plaats te nemen.
Met bloed, zweet en tranen trokken de Emmeloorders deze zwaarbevochten zege veilig over de streep, maar het team moest vandaag heel diep gaan om het taaie stugge Steenwijkerwold te verslaan. Eindstand : 0  -  1
Man of the match: Wouter vd Velden.

Volgende week zijn de beloften vrij, maar op zaterdagmiddag 4 maart spelen de blauwe Desperado's een thuiswedstrijd tegen vv Oerterp.
Deze wedstrijd begint op 4 Maart om 14:30 uur op De Ervenbos.