Wedstrijdverslag VENO E2 – Emmeloord SC E3

Zaterdag 14 maart 2015

In de vroege, koude ochtend van deze zaterdag stonden we weer op het veld in Vollenhove.
Om 9 uur werd er door ons afgetrapt. Iedereen was aanwezig dus we speelden met 2 wissels (te beginnen met Nick en Romeo).
De eerste helft werd er fanatiek gevoetbald door iedereen. Er werd mooi spel getoond door SCE, hetgeen resulteerde in veel kansen.
Op de een-of-andere manier wilde het echter niet lukken, om de bal over de doellijn te krijgen.
De ene keer lukte het de keeper de bal tegen te houden, de andere keer kwam de bal tegen de paal of de lat en soms ging de bal nét naast of over!
Alle veldspelers werden intussen gewisseld en stuk voor stuk stonden ze hun mannetje/vrouwtje.
Ook het aantal corners, die Emmeloord mocht nemen waren talrijker dan degene van de VENO-ers.
Kortom: de druk stond er flink op en Emmeloord had dan ook zeker een voorsprong met enkele goals verdiend in de eerste helft.
Toch gingen we met 0-0 de rust in.
Dat het een kwestie was van tijd, dat Emmeloord een voorsprong zou nemen, bleek al snel na het begin van de 2e helft.
Nog binnen de 1e minuut maakte Ibrahim een einde aan de 0-0; Emmeloord had een voorsprong met 0-1!
Ibrahim had de smaak te pakken, want een minuut later tikte hij de bal wederom naast de doelman in het net: 0-2
Met deze 'zekere' voorsprong (altijd een lekker gevoel), zou Emmeloord wat gas terug kunnen nemen.
Maar als een gedreven team bleven we doorgaan met het creëren van kansen en aan de andere kant het 'dicht houden' van de eigen verdediging.
Dit alles leidde in de 7e minuut van de 2ehelft in een mooi moment, waarin Nick de bal fraai in kon schieten: 0-3
Emmeloord bleef daarna door vechten, maar ook VENO deed er alles aan, om die 0 van het scoreboard te halen.
Dit betekende soms ook extra druk achterin, maar als ze er al doorheen kwamen, dan volgde er toch nog weer een redding door onze verdediging.
In de laatste minuut echter kreeg VENO toch de bal in ons doel, waardoor voor hen 'de eer' was gered.
Wij kunnen echter terug kijken op een mooie overwinning, waarmee we in de competitie nu ongeslagen zijn!
Aankomend weekend krijgen we Creil op bezoek. Vanuit het verleden weten we, dat Creil altijd gevaarlijk is.
Maar met de instelling én de techniek, die we nu in huis hebben, moeten we in staat zijn om hier ook weer een mooie wedstrijd van te maken.
Ík ga in ieder geval proberen, de meeste ballen tegen te houden in ons doel!