wedstrijd verslag Emmeloord D1 - Creil D1 op 21 maart.

Alweer de derde competitiewedstrijd van D1 . De vorige twee werden gewonnen maar nu tegen Creil waar nog nooit van gewonnen was.
De voortekenen waren slecht , Was er vrijdag nog een zonsverduistering , nu werd het donker van de regenbuien en als natte katten begonnen
onze jongens aan de wedstrijd.
Al gauw bleek dat Creil niet meer de ferme tegenstander van weleer was. Bij geringe druk van onze aanvallers werd de bal al over de zijlijn gespeeld. Ook lag er
regelmatig een Creilspeler op de grond na balcontact. Kortom hier viel wat te halen voor Emmeloord. Na wat vreemde ingooifratsen kwam de bal na goed middenveldspel
bij Souffien . die legde perfect af op rechtsbuiten , een zondagsschot : 1-0! Nog niet vertoond tegen Creil!
Eerste helft was Emmeloord aanvallend sterker met veel druk .Toch af en toe gevaarlijk uitkomen van Creil maar natuurlijk weer een onpasseerbare Robert ! De rots in de branding .
Gelukkig was het de tweede helft droog. Emmeloord begon goed doordat zowel middenveld als aanval veel druk zette . Toch was het Creil wat na een van hun weinig goede aanvallen de 1-1
maakte .Creil leek iets beter in de wedstrijd te komen , zou het dan toch anders lopen?
Maar gelukkig , een goede corner van Souffien, slecht weggewerkt ,een knal van Jesco , een grabbelende keeper en Gijs als de kippen erbij om het af te maken. 2-1!
Criel probeerde nog af te trappen , maar flink storen op middenveld , gevolgd door steekpaas op Jesco (weer hij) snelle sprint en weer de keeper en verdedigers kansloos gelaten. 3-1.!
Een verdiende overwinning ! En zoals later bleek een (voorlopige!) koppositie in de competitie. Met iedere week andere uitblinkers. Lonkt daar het kampioenschap ?