SV Marknesse F3 - SC Emmeloord F3

Zaterdag 28 maart 2015

Kijkend naar de ranglijst zou de wedstrijd tegen Marknesse wel eens een spannende wedstrijd kunnen worden. Emmeloord stond drie punten voor op Marknesse, een team dat vorig seizoen gewaagd was aan Emmeloord. Het weer zou in ieder geval geen roet in het eten kunnen gooien voor een goede uitslag want met een waterig zonnetje en weinig wind was het best aangenaam. Het team had er in ieder geval veel zin in getuige het grote enthousiasme tijdens de warming up en de vele praatjes tijdens de reis naar Marknesse.

Om vijf over tien floot de scheidsrechter af voor het begin van de wedstrijd. Meteen was het Emmeloord die de aanval zocht en met goede voorzetten van Bassim en Sverre was het na enkele minuten al bijna 1-0. Na dit bijna doelpunt voor Emmeloord was de defensie van Marknesse wakker geworden. Gedurende de volgende zeven minuten werd na een zestal gevaarlijke schoten op doel door Alban, Sverre en Bassim bijna dit eerste zo belangrijke doelpunt gemaakt.  In de achtste minuut gebeurde dit echter wel. Uit een strak genomen corner door Nick schoot Alban de bal fraai in het doel. Hierna leek de verdediging van Marknesse gebroken want nauwelijks had de scheidsrechter de wedstrijd hervat of de bal werd na enkele fraaie gevechten op het middenveld veroverd en zo kon Sverre na een fraaie rush een mooie assist geven op Alban die zijn tweede doelpunt kon maken. Na dit doelpunt leek Emmeloord het wat rustiger aan te doen en kreeg Marknesse gedurende zeven minuten een drietal mogelijkheden op een doelpunt. Echter door goed keeperswerk van Janitha kon een doelpunt worden voorkomen. De eerste helft werd gelukkig voor Emmeloord goed afgesloten doordat een fraaie voorzet van Sverre mooi kon worden ingeschoten door Alban die hiermee een hattrick achter zijn naam kon schrijven.

De tweede helft kwam Marknesse er niet veel meer aan te pas en was Emmeloord voornamelijk op de helft te vinden van Marknesse. Met fraai voetbal en goed samenspel werd het in de 23ste minuut 4-0 door Sybren na een goede voorzet van Nick. Hierna werd het na enkele goede schoten op doel door Sverre en Alban bijna 5-0. Het was echter Bassim die na enkele fraaie acties door het veroveren van de bal voor het doel het vijfde en zesde doelpunt maakte binnen een tweetal minuten tijd. Uiteindelijk werd het in de volgende twee minuten ook nog het zevende en achtste doelpunt gemaakt door Emmeloord. De laatste vijf minuten was de wedstrijd aardig in evenwicht en hadden beide teams nog enkele goed kansen op een doelpunt.

Al met al was het een mooie wedstrijd met fraai voetbal door goed samenspel, fraaie rushes, goed verdedigingswerk en tot slot goed keeperswerk. Iets wat volgens mijn bescheiden mening niet alleen komt door het talent van onze keepster als wel door de speciale keeperstrainingen die de afgelopen weken zijn gegeven. Tot slot rest de vraag wie dit elftal nog gaat verslaan de komende maanden.