Verslag sc Emmeloord - GRC Groningen

sc Emmeloord - GRC Groningen 1 - 3 ( 1 - 2 )

Het is sc Emmeloord niet gelukt om de tweede periodetitel voor zich op te eisen. In een hartstochtelijk voetbalgevecht gingen de Emmeloorders uiteindelijk met 1 - 3 onderuit tegen het technische vaardige GRC Groningen. Met deze 1 - 3 overwinning mag GRC Groningen zich periodekampioen noemen en heeft het deelname aan de nacompetitie afgedwongen.
In tegenstelling tot de vorige twee wedstrijden toonde sc Emmeloord weer een flinke dosis strijd, inzet en beleving en kreeg het publiek een levendige, spannende en passionele wedstrijd voorgeschoteld.
Hieronder volgt het wedstrijdverslag over:
Het strijdvaardige sc Emmeloord, technische hoogstandjes GRC Groningen, snelle uitvallen, mooie kansen, rommelige scrimmages, onnodige tegendoelpunten, de achtervolging en de teleurstelling.

Niels Boomsma, Sven Goos, Wouter vd Velde, Harm van Wieren, Maarten Ebbers, Laurens Rasing, Ronald Kleiker, Gokhan Pala ( 62e Bastian Tabak ), Abdul Boundati, Gerke Schaap & Sander Heimens ( 84e Denny vd Zee )
Wissels: Guido Vissers, Bastian Tabak, Denny vd Zee, Sjors Hendrikse & Stefan vd Werff.
Afwezig: Trainer Dick Schuurman ( vakantie )
Geblesseerd: Brahim Boundati
Gele kaarten: Sander Heimens & Ronald Kleiker.
Trainer: Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Verzorger: Gerard Visser
Assistent scheidsrechter: Herman Vos

De opstelling van GRC Groningen:
Kevin van den Enden, Henk Jan Kooistra, Martijn Hiemstra, Remy Ganzevoort, Martijn Tervelde, Ivo Govaarts ( 84e Elte Hofman ), Marinco Hiariej, Davy Wilkens ( 88e Jason Spanninga ), Erwin Alt, Mohamed Bellghroub & Bas Lulofs.
Wissels: Elte Hofman, Jason Spanninga, Pim Hemink, Antonie Simonides & Daniel Duut & Arne Wilpshaar.
Trainers: Rinie Jurna & Remo Krul
Overige staf: Herman Dusink & Sandro Lisci
Verzorger: Peter de Groot
Assistent scheidsrechter: Dhr. J. Cramers

De scheidsrechter: Dhr. J. Boerema.
Toeschouwers: 150

Hoofdtrainer Dick Schuurman kon er wegens vakantie niet bij zijn, maar werd tussendoor goed op de hoogte gehouden over het verloop van deze wedstrijd. Assistenttrainer Rob Nugter nam zijn honneurs waar en stond vanmiddag voor de groep.
Meteen vanaf de aftrap zochten beide teams spontaan de aanval en ontstond er een rommelige, spannende en boeiende wedstrijd.
De eerste mogelijkheid was voor sc Emmeloord toen uit een korte corner van Abdul Boundati de bal voor de voeten kwam van Gerke Schaap.
Met een enorme reflex ranselde de doelman van GRC het harde schot van Gerke Schaap uit zijn doel.
Kort hierop werd Gerke Schaap opnieuw in stelling gebracht, maar deze keer verdween zijn schot naast het Groningse doel.
Tegenstander GRC Groningen heeft een technisch zeer vaardige ploeg en probeerde met een snelle balcirculatie de openingen te vinden.
Vanaf de flanken waren er mooie acties en voorzetten te zien waarbij de Emmeloordse verdediging alle zeilen moesten bijzetten.
Een steekballetje van Mohamed Bellghroub op Davy Wilkens werd ternauwernood onderschept en een indraaiende voorzet van Erwin Alt werd op het nippertje weggewerkt.
In deze fase probeerde GRC het initiatief naar zich toe te trekken, maar moest het constant op zijn hoede zijn voor de snelle uitvallen van sc Emmeloord.
De Groningers lieten technisch verzorgd voetbal zien, maar bij sc Emmeloord werden de mouwen opgestroopt.
Op het middenveld probeerden Ronald Kleiker, Abdul Boundati en Gokhan Pala aansluiting met de voorste linies te krijgen.
Vanaf de flanken waren er snelle acties te zien van Sander Heimens en Gerke Schaap, maar de eindpassing liet te wensen over.
De Groningers kregen de betere kansen, maar doelman Niels Boomsma bracht redding op schoten van Erwin Alt en Davy Wilkens.
In de 25e minuut kreeg sc Emmeloord uit een corner van Gerke Schaap een enorme mogelijkheid om op voorsprong te komen.
Deze corner belandde op het hoofd van Wouter van der Velde, maar zijn harde kopbal werd buiten bereik van de doelman ternauwernood door GRC verdediger Martijn Tervelde van de doellijn gehaald.
In de 32e minuut kwamen de Groningers uiterst fortuinlijk op een 0 - 1 voorsprong toen Erwin Alt wist te profiteren van een verdedigingsfout van Wouter vd Velde en in alle vrijheid Niels Boomsma wist te passeren.
De Emmeloorders reageerden meteen en kwamen in de 34e minuut via een intikker van Harm van Wieren weer langzij.
Hier ging een mooie vrije trap van Gerke Schaap aan vooraf waarna Harm van Wieren de bal bij de 2e paal van dichtbij tegen de touwen wist te werken voor de 1 - 1 gelijkmaker.
Plotseling was de geest uit de fles en gingen de Emmeloorders op zoek naar meer, maar de doelman van GRC bracht redding op een kopbal van Harm van Wieren en een schot van Abdul Boundati.
In de 42e minuut viel het doelpunt aan de andere kant toen de behendige Davy Wilkens het op zijn heupen kreeg.
Met een snelle actie op de rechterflank veroorzaakte de voorzet van Davy Wilkens een rommelige scrimmage voor het Emmeloordse doel.
Op randje buitenspel kwam de bal uit de kluts voor de voeten van Mohamed Bellghroub die heel beheerst Niels Boomsma wist te passeren voor de 1 - 2 voorsprong voor GRC Groningen.
Met een 1 - 2 stand voor GRC gingen we rusten.

De gehele tweede helft probeerde sc Emmeloord uit alle macht om terug te komen en toonde het een flinke portie strijd, inzet en wilskracht.
Met name Laurens Rasing, Maarten Ebbers, Ronald Kleiker en Wouter van der Velde namen het team op sleeptouw, maar de Emmeloorders konden geen vat krijgen op de snelle aanvallers van GRC Groningen.
De Emmeloorders probeerden vanuit de tweede lijn gevaar te creeeren, maar schoten van Gerke Schaap en Abdul Boundati gingen naast.
Bij balverlies was het telkens alle hens aan dek voor de Emmeloorders waarbij Davy Wilkens, Erwin Alt en de 40 jarige veteraan Bas Lulofs voor veel gevaar zorgden.
Trainer Rob Nugter bracht halverwege de tweede helft de jonge aanvaller Bastian Tabak voor middenvelder Gokhan Pala in de ploeg.
Het jonge talent van sc Emmeloord stond nog maar koud in het veld of werd twee keer op zijn wenken bediend.
Beide keren was Ronald Kleiker de aangever maar wist Bastian Tabak in kansrijke positie niet tot scoren te komen.
De Emmeloorders probeerden met opportunistisch voetbal terug te komen, maar werden in de snelle counter door GRC Groningen teruggedrongen.
Doelman Niels Boomsma hield met fraaie reddingen Davy Wilkens, Erwin Alt en Mohamed Bellghroub van het scoren af.
In de 75e minuut glipten Marinco Hiariej en Erwin Alt door de Emmeloordse verdediging en werd Davy Wilkens in scoringspositie gebracht, maar zijn schot ging rakelings naast het doel.
De polderbewoners probeerden nog eens aan te zetten, maar Abdul Boundati vond de doelman van GRC op zijn weg.
Doordat sc Emmeloord nu grote risico's ging nemen kregen de Groningers veel ruimte om razendsnel te counteren.
In de 83e minuut viel de definitieve beslissing toen Davy Wilkens met een steekballetje dwars door het centrum van de verdediging Mohamed Bellghroub wist te bereiken. Met een snoeihard schot boven in de winkelhaak scoorde Mohamed Bellghroub de beslissende 1 - 3 voor GRC Groningen.
Met deze terechte 1 - 3 overwinning mag GRC Groningen zich periodekampioen noemen en is het voor sc Emmeloord uithuilen en opnieuw beginnen.
De Emmeloorders vochten als leeuwen en toonden teamspirit, maar werden vanmiddag op kwaliteit afgetroefd door het technisch vaardige GRC Groningen.
Met deze instelling, passie en beleving zal sc Emmeloord binnenkort weer de nodige punten gaan pakken.
Man of the Match: Laurens Rasing.

Volgende week speelt sc Emmeloord een uitwedstrijd bij FC Wolvega. Deze wedstrijd begint om 14:00 uur op sportpark Molenwiek te Wolvega. De voorbeschouwing volgt later deze week.